21.6.11

PAPLEPĖJIMAI: ŠVYTINČIOS ODOS RECEPTAI


Nuspendžiau parašyti apie sveikos odos paslaptis. Mūsų veidas - mūsų vizitinė kortelė. Su pavydu galime žiūrėti į modelių lygią veido odą ir jų nuotraukas, kai oda atrodo kaip iš pieno plaukusios. Kiekviena mūsų norime turėti lygią, gražią, švytinčią odą. Bet dažnai mes per mažai pastangų įdedame prižiūrėdamos.Labai pasisekė toms, kurių oda graži iš prigimties. Deja, tokioms kaip aš, dėl savo odos reikia gerokai pasistengti. Šiaip esu užkietėjusi tinginė. Priemonių turiu nemažai, tačiau jomis naudotis neturiu valios. (Arba paprasčiausiai tingiu.) Tokiu atveju reikia apsispręsti, kas svarbiau: tingėjimas ar geri rezultatai. Jei atsakymas yra pastarasis, štai kelios sveikos odos paslaptys.

·       Geras poilsis
·       Sveika mityba
·       Kokybiškos veido priežiūros priemonės
·       Saikingas makiažas

 Yra žmonių, kurie iš prigimties yra charizmatiški, įdomūs, traukiantys visų dėmesį savo požiūriu į gyvenimą ir asmenine nuomone visais klausimais. Yra žmonių, kurie net neaušindami burnos sukelia aplinkinių susižavėjimą dėl savo išskirtinės išvaizdos, tobulai pasiskirsčiusių veido bruožų, kūno sudėjimo ar stiliaus pojūčio. Taip, vieni gražūs, kiti protingi. Arba viskas kartu. Arba atvirkščiai: nei viena, nei kita.
Aš jaučiuosi paskutiniu variantu. Nei man Dievas davė užtektinai proto, nei išvaizdos, net figūros geros ar padorios veido odos neturėjau.Ką jau bekalbėti apie veido bruožus ar stilių. Pastarojo neturėjau ir tikriausiai neturėsiu, nes rūbai man dažniausiai tėra skuduras, kuris leidžia žiemą nesušalti, o vasarą neperkaisti.  O tos prikimo manijos tėra visuomenės ir reklamų išprovokuotas kompleksų maskavimas. 
Viską, ką turiu dabar, pasiekiau pati. Siekiau gan ilgai ir sunkiai. Pykausi tiek su aplinkiniais, tiek su savimi pačia. Nesu laiminga ar patenkinta savimi, tačiau žinau, kad padariau daug, kad jausčiausi laimingesnė.

Taigi, visą savo gyvenimą turėjau problematišką veido odą. Riebią, mišrią, kartais net ir sausėjančia, tačiau visada nelygios spalvos, paraudonavisią, spuoguotą ir velniai žino dar kokią. Šie paprasti patarimai, kuriuos išdėstysiu, padėjo man pačiai. Dabar jaučiuosi neturinti vieno didžiausių savo kompleksų. Ir čia ne reklama. Negėriau jokių vitaminų, nebuvau pas kosmetologes, nenaudojau kažkokių stebuklingų kremų ar dar kokio neaiškaus daikto. Tiesiog pakeičiau požiūrį. Į save, gyvenimą, maistą, vertybes,  aplinką, žmones. Dabar be makiažo atrodau taip:




 Skamba ne taip jau ir sudėtingai, ar ne? Tačiau visam šiam planui įgyvendinti reikia nemažai pastangų ir laiko. Pastangos reikalingos tam, kad trūkus kantrybei nemestumėte pradėto žygio tobulesnės odos link. Laikas svarbus tuo, kad viskas vyksta savaime. Čia ne filmas, stebuklų nebūna. Oda susitvarkys mažiausiai po pusmečio. Vis dėlto, jei planas pavyksta, vėliau visi žingsneliai atliekami automatiškai, nededant jokių pastangų. Taigi labai svarbu suformuoti teisingus veido odos priežiūros įgūdžius.


Geras poilsis.
·       Miegoti reikia mažiausiai 6–8 val. (vasarą rekomenduoju dar ilgiau) tuomet oda atrodys sveika, pailsėjusi, elastinga, švytinti. Miego trūkumas ypač pastebimas: po akimis susidaro tamsūs ratilai, oda praranda skaistumą.
·       Ilgi vakarojimai prie kompiuterio, naršant internete ar žiūrint filmus tikrai nėra naudinga mūsų odai. Nuo visų kompiuterio skleidžiamų blogių oda tampa papilkėjusi, pavargusi. Apie kompiuterio daromą žalą akims jau net neminėsiu.
·       Būkite kuo ilgiau gryname ore. Žinoma, geriausia būtų, jei tas oras iš tiesų būtų švarus ir neužterštas miesto dulkių, tačiau jau geriau toks, nei jokio.


Sveika mityba
Oda yra atspindys to, ką mes valgome. Todėl norinčioms turėti sveiką ir gražią odą vertėtų susirūpinti savo mityba. Su maistu mes turime gauti daug naudingų medžiagų, kurių mūsų organizmas negali pasigaminti.Apie tai, ko valgyti nepatariama, tikiuosi, žinote visos (jei ne, klauskite, atsakysiu tikrai išsamiai). Noriu atkreipti dėmesį, kas mūsų odai yra naudinga ir reikalinga.

Naudingiausi maisto produktai

·       Vanduo. - Gerkite kuo daugiau skysčių. Rekomenduojama išgerti mažiausiai po 8 stiklines kasdien. Į vandenį įmestas citrinos griežinėlis dar labiau atgaivins.
·       Žalia arbata  - Žalia arbata gali būti laikoma labiausiai gydančiu gėrimu šioje žemėje. Saugo odą nuo saulės poveikio.
·       Pomidorai - pomidorai apsaugo nuo saulės nudegimų, kurie gali būti kenksmingi jūsų odai.
·       Granatai- padeda odai gaminti daugiau kolageno ir tokiu būdu greitina žaizdų gijimą.
·       Vynuogės- Vynuogėse esančios medžiagos skaistina veidą bei skatina odos kraujotaką. Taip pat suaktyvinami žmogaus kūno fermentai, stabdantys odos senėjimą
·       Lašiša- turi daug kalcio, seleno, geležies, fosforino ir vitaminų A, B, ir D. Taip pat pagerina odos elastingumą. Kuo jūsų oda elastingesnė, tuo mažiau raukšlių turėsite
·       Špinatai- Šio žalumyno turi būti bet kokiose salotose – jis ne tik cinko, seleno ir vitaminų C bei E šaltinis, bet ir aprūpina vitaminu A, kuris skatina naujų ląstelių gaminimąsi
·       Nesmulkinti grūdai- puikus cinko ir seleno šaltinis, o šie du mineralai saugo odą nuo pažeidimų. Cinkas su selenu taip pat gali padėti kovoti su aknės protrūkiais. Grūdai yra ne pakeičiamas odai būtinų omega riebiųjų rūgščių šaltinis.
·       Saulėgrąžų sėklos-Vitaminas E – galingas antioksidantas, kuris gali apsaugoti odą nuo saulės poveikio, sustabdyti senėjimo procesą, sumažinti raukšleles ir randus nuo spuogų.
·       Jūros gėrybės-.3 kartus per savaitę valgykite jūros gėrybių. Atminkite, jog žuvyje yra specifinių riebiųjų rūgščių, kurios papildomai aprūpina odą maistinėmis medžiagomis.
·       Augalinės kilmės riebalai- Įsitikinkite, jog valgiaraštyje 20 – 30 proc. visų riebalų yra augalinės kilmės. Tai gali būti avokadų, alyvų, linų, kviečių ar linų sėmenų aliejus. Jis padeda išvengti odos sausėjimo.
·       Braziliniai riešutai – braziliniai riešutai yra geras šaltinis, magnio ir tiaminas ir galbūt turtingiausios mitybos šaltinis seleno, kuris gali padėti išvengti sausos odos.
·       Sėmenys- turi priešvėžinių savybių, omega 3 riebalų,
·       Alyvuogių aliejus –. Nepakeičiamas ne tik plaukų priežiūroje, bet ir siekiant pagražinti odą. Jame taip pat yra pagrindinių riebalinių rūgščių, kurios saugo odą nuo neigiamo saulės poveikio, tuo pačiu maitina odą Atraskite, kur galite kasdien panaudoti šaukštelį alyvuogių aliejaus (pvz. Į salotas) ir pastebėsite, jog jūsų oda taps pastebimai skaistesnė ir gražesnė.
·       JUODASIS šokoladas- jei esate girdėjusios, jog nuo šokolado auga spuogai, pamirškite tai. Čia tik mitas. Moksliška įdoryta, jog normalus kiekis normalaus šokolado (normaliu laikomas juodasis šokoladas, kuriame kakavos yra ne mažiau 50proc.) nieko blogo veidai nedaro. Taigi aš šokoladą laikau naudingu odai vien dėl to, kad iš tiesų jis nekenkia. O be saldumynų gyventi negaliu.


Vitaminai
·       Vitaminas A reikalingas tam, kad oda būtų švelni ir lygi. Jis reguliuoja epidermio atsinaujinimo procesus. Šio vitamino gausite, jeigu valgysite morkas, kiaušinius ir pomidorus.
·       Vitaminas C saugo odą nuo žalingo aplinkos poveikio, ultravioletinių spindulių. Taip pat stiprina kapiliarus, suteikia odai skaistumo. Vitamino C yra citrusiniuose vaisiuose, kiviuose, paprikose, žaliose salotose.
·       Vitaminas E minkština odą, padeda jai atsinaujinti bei suteikia švelnumo. Šio vitamino gausite, jei valgysite salotas, sūrį, kiaušinius, įvairias kruopas.


Kokybiškos veido priežiūros priemonės
Nesu ekologiškų produktų šalininkė. Gal dėl to, kad vis viena gyvename naujųjų technologijų pasaulyje, kur NIEKO ekologiško nėra. Taigi, būkime realistai. Taip pat nesiruošiu reklamuoti ar rekomenduoti kažkokios firmos produktų. Jei ruošiatės investuoti į kažkokius produktus, patariama riktis visą seriją tos pačios firmos priemonių. Taip gaunamas geriausias poveikis, nes visi produktai papildo vienas kitą. Kadangi, kaip minėjau, esu gan didelė tinginė, veidą lepinu įvairiomis priemonėmis tada, kai man to norisi, neturiu kažkokio priežiūros plano. Dažniausiai odą lepinu naminėmis priemonėmis: medaus kauke, braškėmis, melionu, agurku, pomidoro sultimis, arbatos nuovirais (arbata turi būti natūralių žolelių, o ne pirktinė). Jei stipriai kamuoja spuogai, odą švelniai trinu citrinos sultimis. Žodžiu, ant veido dedu viską, kas pasitaiko šaldytuve. Manau daržovės, vaisiai ir yra pačios kokybiškiausios veido priežiūros priemonės.

Saikingas makiažas
Pirkti kosmetikos priemones-mano silpnoji vieta. Turiu nesvietiškai daug „špakliaus“ , nors dažniausiai pirmenybę teikiu natūralumui. Šioje vietoje mano žinios apie parabenus, talką ir visus kitus blogius makiažo pasaulyje pasibaigia. Ne todėl, kad nieko apie tai neišmanau. (Tikriausiai atvirkščiai, žinau per daug) Tiesiog stengiuosi ignoruoti tas blogas sudedamąsias dalis. Tos firmos, kurios dedasi organinėmis, natūraliomis ar bala žino dar kokiomis, tiesiog žaidžia mūsų sąžine. Kaip ir minėjau, nieko nėra organiško. Tai tik reklaminis triukas. Todėl spjoviau į dekoratyvinės kosmetikos daromą žalą. Tiesiog dažausi itin retomis progomis, kartais tas progas išsigalvoju pati, kad turėčiau pretekstą pasidažyti. Vakare kosmetiką itin kruopščiai nuvalau, o po nuvalymo odą lepinu kokia nors kauke ar kremuku. Tinka net kremas kūdikiams.!

Štai kaip atrodau su makiažu. (Dažniausiai tai būna veido pudra, tušas, skaistalai)
Tikriausiai straipsnis gavosi gan nuobodus, tačiau rašiau jį iš visos širdies. Per pastaruosius metus sugebėjau stipriai pakeisti savo veido odą. Visą gyvenimą buvau spuoguota. Dėl to buvo išsivystęs didžiulis kompleksas ir nepilnavertiškumo jausmas. Žinoma, dabar netapau it iš pieno plaukusia, skaisčiaveide gražuole. Tačiau matau odos pokyčius, jais labai džiaugiuosi. Ne tik džiaugiuosi, bet ir didžiuojuosi, nes tai nebuvo stebuklas. Viską pasiekiau savo pačios plieninėmis pastangomis. Pagaliau supratau, jog visi tie sveikos ir gražios odos patarimai ne iš piršto laužti, o sąžiningai laikantis tam tikrų taisyklių oda pasidaro nepalyginamai gražesnė, kad ir kokius blogus genus beturėtum. 

Tikiuosi kas nors turėjote kantrybės perskaityti tokios apimties straipsnį. Dar labiau tikiuosi, kad kam nors padėjau savo atradimais ir patarimais. Džiaugsiuosi,jei papasakosite savo patirtimi ir paslaptimis, prižiūrint veido odą :) 


Kaip niekad nuoširdžiai laukiu komentarų ;D 

45 comments:

  1. Hi lovely, bonito post!! I like your blog.
    Thank you so much for the comment!
    I would like to have new blogger friends!
    Maybe we can follow each other?
    Keep in touch!
    Besos, desde España, Marcela

    ReplyDelete
  2. Marcela Gmd, thank you:)

    ReplyDelete
  3. VISKA perskaiciau ir tikrai nepabodo. Ir kai reikes ikvepimo, kad nesuvalgyciau kilogramo saldainiu ar pamirsciau isgerti vandens, butinai perskaitysiu dar karta. Mano oda paraudus, turiu kelis spuogelius ir nuo senu spuogu uzsilikusius randelius. Sakes, kaip noreciau tobulai lygios, skaiscios odos - bet neee, gamta man jos pagailejo. Tai vat, pabandysiu laikytis tavo patarimu (nors zalia arbata geriu jau senokai, skirtumas tikrai yra) ir paziuresiu kas man ten gausis ;)
    o siaip tai aciu uz toki puiku straipsniuka ;*

    ReplyDelete
  4. *NEpamirsciau isgerti vandens;D

    ReplyDelete
  5. love the post, you are so pretty!:)

    New outfit post ; Think pink
    www.mirfashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Thank you!!
    Your eyes! waaoooow!

    ReplyDelete
  7. thank you so much for your nice comments :-)

    ReplyDelete
  8. neringa, aaa, kaip smagu, kad kažkas perskaitė;) Labai labai tikiuosi, kad Tau pavyks. Dar labiau džiaugsiuosi, jog mano patarimai padės. Nors beveik garantuoju, kad padės. Svarbiausia didelis noras, ryžtas, užsispyrimas, o po kiek laiko visa tai tampa paprasčiausiais įgūdžiais, kaip kad išsivalyti dantis;) Patariu vandenį įsipilti į litrinį butelį ir pasistatyti kambaryje, geriausia prie kompo, jei čia praleidi daug laiko. Tai galėsi gurkšnoti nesureikšmindama to :) Bet kokiu atveju, lauksiu žinių, kaip gi Tau sekasi:)

    ReplyDelete
  9. Su tuo vandeniu gali būti sudėtinga, jei nesi pratusi gerti daug skysčių, bet vis viena, yra sudėtingesnių dalykų. Taip kad įprasi :)

    ReplyDelete
  10. mirjam schuurkamp! , haa, thanks ;)

    ReplyDelete
  11. Kristine, lovely blog :)

    ReplyDelete
  12. Romane.D, aww, thanks ;D

    ReplyDelete
  13. Thank you dear for your comment! you're beautiful too! Nice eyes :) I follow you, follow back if you want

    ReplyDelete
  14. Martina, thank you too:D

    ReplyDelete
  15. Hey! I like your pictures! and what a wonderfull eyes!!

    http://dressinginwonderland.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Natalia Lozano , thanks ;)

    ReplyDelete
  17. Daphne, thanks ;D

    ReplyDelete
  18. Alina, you are welcome :D

    ReplyDelete
  19. Your eyes are so beautiful!
    And we're actually neibhours,because I am from Riga,Latvia))

    ReplyDelete
  20. UnaBb, haha, thanks ;D Really? Nice to meet you :)

    ReplyDelete
  21. Unfortunately I can't understand anything but you are beautiful :) nice smile :)

    ReplyDelete
  22. if-I-were-Audrey, i hope i this time next month i wil be able to write in english :) Thank you anyway:)

    ReplyDelete
  23. Very beautiful :)

    The yellow ball

    ReplyDelete
  24. Anna Bonfiglio, thanks ;)

    ReplyDelete
  25. Thank you! :)

    lovely Blog!!

    Love,
    Alexx

    ReplyDelete
  26. Alexx, thank you too!

    ReplyDelete
  27. Tanja-Mia, thank you very much!

    ReplyDelete
  28. hey. thanks for stopping on my blog.

    Your hair is amazing, nice pictures

    much love

    +++++++++++++++++

    http://jessyrob.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. thank u sweetie, u too! XOXOXOXO

    ReplyDelete
  30. lory, thank you too :)

    ReplyDelete
  31. Allegra, thanks;)

    ReplyDelete
  32. I'd be the Don, kodėl?

    ReplyDelete
  33. Tai kad daug šiam pasauly ir už mane kūdesnių žmonių. Ir DAUG kūdesnių :}

    ReplyDelete
  34. lovely post! and i like your shirts!

    amandawojtas.blogspot.com

    come see my blog :)

    ReplyDelete
  35. Amanda, thanks :)

    ReplyDelete
  36. Lamb of god19.4.12

    Labai gera tema :)Pati turiu (jau labai ilgą laiką) problemų su veidu. Man labiausiai padeda saulės šviesa :D Daryk ką nori žiemą kylą lb daug spuogų ir sunkiai gyją, raudonos dėmės būna, o vat vasarą galiu nieko nedaryti, bet oda labai pagražėja! :) Taip ir gyvenu - žiemą spuoguota ir bjauri, vasara graži :DD

    ReplyDelete
  37. Taip, vizualiai vasarą oda atrodo geriau;)

    ReplyDelete
  38. O jeigu reikalinga dermatologo konsultacija ar galite rekomenduoti gera specialistą?:)

    ReplyDelete
  39. Puiku, jei negeriant vitaminų tokia graži veido oda. Aš turėjau problemų su savo veido oda, bet man labai padėjo gnld maisto papildai, ten yra specialūs moterims. Juos pavartojus ir veidas ir plaukai atsigavo. Dabar visa mano šeima juos geriame.

    ReplyDelete
  40. Puiku, jei negeriant vitaminų tokia graži veido oda. Aš turėjau problemų su savo veido oda, bet man labai padėjo gnld maisto papildai, ten yra specialūs moterims. Juos pavartojus ir veidas ir plaukai atsigavo. Dabar visa mano šeima juos geriame.

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite