1.4.15

TOM FORD "VELVET ORCHID" kvepalų apžvalga


Yra kvapų, kuriems reikia subręsti. Yra kvapų, su kuriais reikia apsiprasti. Yra kvapų, kuriuos reikia ne tik užuosti, bet ir suprasti. Galiausiai - vertinti ne tik kaip aromatą, bet kaip meno kūrinį, nešantį tam tikrą žinutę aplinkiniams. Šį kartą po padidinamuoju stiklu paskutiniais metais ypatingai išgarsėjusio Tom Ford kurti kvepalai Velvet Orchid.

Moteriškumu alsuojantis Tomo Fordo Velvet Orchid kūrinys dienos šviesą išvydo 2014 metais. Kaip ir galima spėti iš pavadinimo, aromatas turėtų asocijuotis dar 2006 metais visų išgirtu ir pamėgti Black Orchid kvapu. Aromato įspūdis - unikalaus, be galo stipraus charakterio, daug patirties turinti prabanga alsuojanti moteris.  Ta, kuriai svetimas galvos skausmas ir ta, kuri maksimalių rezultatų siekia visose gyvenimo srityse.

Kvapas pristatomas kaip bergamotės, mandarino, romo bei medaus mišinys. Pastarasis praturtintas Tomo Fordo firminiu laikomu Black Orchid kvapu. Sukurta sintezė bei jaučiamas aromatas pats sukuria sau "velvet orchid" vardą - stiprus, pudrinis, tačiau tuo pačiu be galo švelnus, moteriškas bei saldus. Kvape taip pat galima aptikti turkiškos rožės, jazmino ir purpurinės orchidėjos natų. Papildomas ataskonis išgaunamas iš gėlių puokštės - apelsinmedžio, rožės, narcizo, hiacinto. Galiausiai, visai puokštei užtvirtinti ir užtikrinti, jog aromatas liks nepamirštamas, naudojamas šiltas balzamo, sandalmedžio, zomšo bei vanilės mišinys. Visa tai sukuria idealią parfumerinę harmoniją - stiprų, nepamirštamą, tačiau tuo pačiu maloniai kutenantį kvapą.

Statistiškai Velvet Orchid kvapą mėgsta vyresnio amžiaus, didesnę gyvenimo patirtį bei pajamas turinčios moterys. Didžiausiame kvepalų apžvalgų portale proporcija tiesiog stulbinanti: kvapą puikiai įvertino kone keturis kartus daugiau moterų, peržengusių 25 metų amžiaus ribą. Iš dalies stebėtis neverta - kvapas labai solidus, saldokas, tačiau tuo pačiu pudrinis. Tokiu kvapu kvepiančios jaunuolės kartais gali atrodyti mažų mažiausiai keistai. Kitas kriterijus - kvepalų kaina. Už 50ml talpos buteliuką vietinėse Lietuvos kvepalų parduotuvėse teks pakloti iki 100 eur. Natūralu, kad kvapas prabangus ne tik vidumi, bet ir finansine išraiška. Ir visgi, kvapo skleidimosi laikotarpis nepaprastai ilgas - tas pats drabužis kvepėti gali iki kelių savaičių.

Kvapai - ypatingai subjektyvi ir individuali grožio išraiška. Vargu, ar įmanoma rekomenduoti kvapą, tačiau jei aprašyme pajautėte dalelę savęs - panašu, kad kvapas vertas dėmesio.

3 comments:

  1. sveiki, kokiame portale apžvelgiami kvepalai? :)

    ReplyDelete
  2. http://www.fragrantica.com/ :)

    ReplyDelete
  3. Nuostabūs kvepalai. Užteko užuosti kaip kvepia mano draugė ir supratau, kad mano kvapas ir man jų reikia :) O ir statistika tikrai teisinga, esu 34 m. ir nuo pavasario, tai mano vienintelis kvapas. Į visus kitus turimus kvapus tik pasižiūriu, bet nei vieni nebevilioja. Anksčiau dar į Creme de la Creme vis eidavau, kažko ieškojau. O dabar radau. Mano brolienė taip juos apibūdino: "Nesvarbu ką būsi apsirengusi, kokia bus tavo šukuosena ar makiažas, su Velvet orchid tu visada kvepėsi prabanga".

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite