31.10.15

Pupa "Like a Doll" kompaktinės pudros apžvalga


Grįžkime prie kokybiškos ir laiko patikrintos itališkos kosmetikos. Taip, grįžkime prie PUPA kosmetikos, kuriai pastaruoju metu ir taip skiriama nemažai medijos ir dėmesio iš grožio tinklaraštininkių. Tiesa, priešingai nei didžiajai daliai pasaulio - lietuvaitėms už teigiamus atsiliepimus ar rekomendacijas grožio atstovai pinigų nemoka, tad kartais lengviau pasitikėti būtent pastarųjų žodžiu, nei ieškoti patarimo už jūros.

Su Like a Doll kosmetikos linija susipažinti teko dar prieš metus gyvenant Italijoje. Tuo metu pastaroji kosmetika užėmė nemažą dalį naudojamų produktų, tačiau būtent komapktinės Like a Doll pudros versijos išmėginti taip ir nepavyko. Priemonę gavau iš aktyvios grožio aistruolės ir Lithuanian Beauty Blog tinklaraščio autorės Alionos.

Reikia pripažinti, jog produktas iš tiesų vertas savo liaupsių - nepaprastai puikus maskavimas (turint omenyje, jog priemonė visgi presuota, o ne skysta), lengvas padengimas, nepaprastai patogi ir elegantiška veidrodinė pakuotė. Priemonės konsistenciją galima nesunkiai sulyginti su aukščiausio lygio makiažo ženklų presuotomis pudromis (Dior ir Chanel), kurios paprastai pasižymi smulkesne tekstūra nei įprastinės pigesnių firmų pudros. Produktas idealiai tinka riebesnės ir mišrios odos savininkėms, pudros dalelės puikiai sugeria riebalų perteklių dienos metu ir gerai maskuoja nežymesnius veido nelygumus.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Pupa Like a Doll kompaktinė pudra viena tų priemonių, kurią rekomenduočiau visoms - produktas puikiai maskuoja, nesijaučia ant veido, tačiau palieka profesionalios kosmetikos rezultatą ant veido.

SPALIO MYLIMIAUSIEJI


Skaičiuojant paskutines spalio minutes smalsu pažiūrėti, kas paskutinį mėnesį labiausiai džiugino veido odą bei aplinkinių akis. Spalio mylimiausieji tapo korėjietiškos ir europietiškos kosmetikos sinteze ne dėl to, kad korėjietiškai kosmetikai išmėginti nėra galimybių, o dėl to, kad kai kurioms priemonėms įvertinti reikia daugiau laiko, tad kol kas - tarptautinis produktų mišinys jūsų verdiktui.

NARS Bronzing Powder Laguna - gerai visoms grožio aistruolėms pažįstamas bronzatas, puikiai tinkantis daugeliui veido atspalvių, taip pat ir šviesesniam. Produktas nors ir pakankamai brangus, puikiai atlieka savo funkciją, turi dailų įpakavimą ir gali tapti ne tik mėnesio, bet ir visų metų atradimu. Tereikia tikėtis, jog ne tik MAC, bet ir NARS artimiausiu metu pamatysime Lietuvos kosmetikos stenduose.

MAC Upward Lash blakstienų tušas - Jau pažįstamas produktas, mylimiausiųjų rubrikoje karaliavęs dar rugpjūčio mėnesį. Meilė priemonei niekur nedingo, produktas vis dar vertas savo aukštos kainos ir pagyrų. Itin plonas aplikatorius, nedideli guminiai šereliai, geros tekstūros produkas. Tušu lengva pasiekti net plonesnes ir trumpesnes blakstienas, taip pat patogu naudoti ties ašaros liauka ir išoriniame blakstienų augimo kampe.

Missha Signature Real Complete BB cream - korėjietišku stebuklu laikomas BB kremas, tinkantis jautriai odai. Priemonėje nėra kvapiklių ir parabenų, produktas nekemša porų, nedirgina odos, puikiai tinka toms dienoms, kuomet nesinori dėvėti jokio makiažo, tačiau veido oda prašo minimalaus maskavimo. Pastarasis maskavimo suteikia nedaug, tačiau atrodo labai natūraliai. Idealiai tinka šviesią veido odą turinčioms merginoms. Priemonė turi PSF25 filtrą, kuris, Korėjos mastais matuojant, laikomas pakankamai silpnu, tačiau šiam metų  sezonui tokio filtro pakanka.

Anastasia Beverly Hills Brow Powder Duo - savo vardo ir aukštų rekomendacijų vertas produktas antakių ryškinimui. Kaina pakankamai optimali, naudojimas ekonomiškas, o gaunamas rezultatas pakankamai natūralus ir tinkantis kasdienai. 

MAC Dazzleshadow I like 2 watch - tūkstančius kartų tinklaraštyje minėta akių šešėlių spalva. Pastaroji karaliavo pirmadienio pasirinkimuose, rugpjūčio mylimiausiuose, taip pat įraše apie spalvotus kontaktinius lęšius būtent šiais žibėjo autorės akys čia. Nors šešėliai pakankamai blizgūs ir galbūt netinkami kasdienai, pastarieji tapo nepakeičiamu produktu norint paryškinti akis ir suteikti šioms daugiau spindesio.

Skin Food Buckweat Loose Powder - biri veido pudra iš grikių. Mylimųjų rubrikoje atsidūrė dėl poros priežasčių: sąlyginai žemos kainos, nepaprastai didelio produkto kiekio (23gr), ypatingai šviesaus atspalvio (visos kosmetinės priemonės azijoje parduodamos itin šviesiomis spalvomis, kartais - balto atspalvio), lengvu pudriniu dengimu. Nors priemonė nesukurta veido odos maskavimui ir norint užmaskuoti veido trūkumus teks naudoti kitas priemonės, produktas idealiai tinka makiažo fiksavimui ir užbaigimo darbams.

Skin Food Black Sugar Perfect Cleansing Cream -  korėjietiškas veido valiklis su juoduoju cukrumi - nepaprastai švelnus būdas pašalinti makiažo likučius ir pamaitinti odą turtingais ingredientais. Nors priemonė sukurta normaliai/sausai odai, kombinuojant prausiklį su kitomis riebesnei odai tinkančiomis priemonėmis šis gali padėti išlaikyti odos stangrumą, minkšumą ir švelnumą ištisus metus.

Biotherm Blue Therapy veido kremas ir serumas - nepaprastai gera kombinacija turint ne tik sausą/normalią veido odą, bet ir mišrią ar riebią. Priemonės paprastai skirstosi, lengvai įsigeria, nepalieka veido odos lipnios, vos už poros minučių galima aplikuoti mėgstamiausią makiažo pagrindą ir mėgautis mylimiausiomis dekoratyvinėmis priemonėmis. Produktai pakankamai koncentruoti ir ekonomiški, tad šių pakanka porai mėnesių naudojant juos kiekvieną dieną. Turiu pripažinti, kad priemonės puikiai pritaikytos europiečių odos priežiūrai (būtent su šia problema tenka susidurti gyvenant Azijoje, mat ne visos Azijos rinkoje esančios priemonės tinka europinei odai). Biotherm - visuomet saugus ir tinkamas pasirinkimas ieškant kokybiško ir patikimo veido priežiūros varianto.

Lapkričio mėnuo nusimato dar intensyvesnis, o kosmetinės priemonės pažadu turi pradėti tarnauti šaltuoju metų sezonu, kuris Pietų Korėjoje kandžioja ne mažiau, nei gimtojoje Lietuvoje.

27.10.15

Pirmadienio pasirinkimas: Oriflame Giordani Gold

 

Pirmadienio įkvėpimai vėluoja beveik parą, mat kartais savaitgaliai užsitęsia ilgiau, nei planuota, tad savaitę tenka pradėti antradienį. Šios savaitės įkvėpimuose pamokymas apie tai, kad ne viska auksas, kas auksu žiba - ir atvirkščiai - nei žmonių, nei priemonių nereiktų vertinti pagal pirmą įspūdį.

Šiandienos objektas - Oriflame Giordani Gold nagų lakai Intense Shine Nail Lacquer. Kodėl? Nes ne vienai grožio mylėtojai Oriflame vis dar asocijuojasi su nekokybiška vidutiniokiška dekoratyvine kosmetika, tinkančia tik jaunesnio amžiaus merginoms iki galo nesusipažinusioms su tikrais produktais. Pastarieji Giordani Gold nagų lakai įrodė visų laikų patarlės tinkamumą nespręsti apie knygą iš jos viršelio.

Nepaisant prastokos Oriflame prekinio ženklo patirties ir ataskonio, besidriekiančio paskui šį vardą, priemonės iš tiesų puikios kokybės, greitai džiūsta ir atrodo dailiai net pirmojoje kosmetikos produktų lentynėlėje!

Tad kosmetikoje kaip ir tikrame gyvenime - prieš teisdamos ar smerkdamos pasikliaukime blaiviu protu ir auksine logika. Ne tik gyventi bus lengviau, bet ir gyvenimas įgaus daugiau spalvų bei patirčių!

Gyvenimo įkvėpimai


Nepaisant didelio noro aprašyti kaip įmanoma daugiau grožio produktų ir apžvelgti šiuos kaip įmanoma išsamiau kartais norui sutrukdo kiti niuansai. Šiuo atveju - kelionės. Tad toms, kam įdomu, ką tinklaraščio autorė veikia už tinklaraščio ribų - kviečiu pasidairyti po GROŽIO ALTORIAUS instagram paskyrą (@uogintaite) instagram programėlėje.

Šios savaitės atradimas - nepaprastai gražus kurortinis miestas Pietų Korėjoje - Busan.

19.10.15

Pirmadienio pasirinkimas: Dior Lip Maximizer


Pirmadienio pasirinkimų rubrikose vis labiau norisi vystyti grožio ir sėkmingo gyvenimo tematiką. Galbūt dėl to, jog gyvenant Azijoje trūksta galimybės lietuvių kalba reikšti mintis, o galbūt dėl to, jog būtent gyvenant kitame žemyne sąmonę aplanko naujos įžvalgos apie tai, kas iš tiesų verta dėmesio mūsų gyvenime, o kas tėra nereikalingi atributai, turintys palengvinti mūsų gyvenimą, tačiau neabejotinai darantys priešingą efektą.

Tinklaraštį rašau nuo 2011 metų, tačiau realiame gyvenime garsiai apie jį kalbėti vengiau gerus trejus. Kodėl? Dėl to, kad tinklaraštyje plėtojama kosmetikos ir grožio priemonių tematika neretai gali būti laikoma paviršutiniška veikla. Vėliau, galbūt augant, o galbūt atradus teisingą vidinę motyvaciją, veikla nustojo atrodyti tuščia ar paviršutiniška. Ir nors turiu pripažinti, jog turinio klausimu priemonių apžvalgoms kiekiai sulig kiekvienais metais paaugo dešimtimis kartų, keletą kartų per metus iškyla klausimas apie veiklos prasmę bei išliekamąją vertę skaitytojui.

Grožio industrijoje svarbi edukacija. Ne tik grožio naujienų ar naujų būdų sulieknėti, bet ir tikrosios kosmetikos paskirties bei tikrojo grožio paieškų pateikimas. Taip pat svarbus edukacijos taikymas kasdieniame gyvenime.  Vieną edukacijos principų iškėliau kaip  iššūkį prieš išskrisdama iš Europos. Akivaizdu, jog per eilę tinklaraščio vystymo metų dekoratyvinės kosmetikos prisikaupė daugiau, nei reiktų maisto Somalyje gyvenantiems vaikams. Tad sąmoningai nutariau atstatyti grožio balansą kasdieniame gyvenime.  Į savo krepšelį išvykstant pasiėmiau tik nedidelį kiekį kosmetinių priemonių, kurios turėjo praversti ilgoje kelionėje bei pirmosiomis savaitėmis Azijoje. Be abejonės padėjo ir tai, jog Pietų Korėja laikoma viena galingiausių grožio industrijos atstovių, tad priemones pirkti, nagrinėti ir analizuoti viešint šioje šalyje norisi dar labiau. Ir visgi, nepaisant fakto, jog grožio industrija čia labai aktyvi, reikia pripažinti, jog dekoratyvinės kosmetikos klausimu Azija išlieka labai egzotiška (buitiškai kalbant - priemonės įdomios, tačiau šių kasdien naudoti nesugalvotum kaip). Bet kokiu atveju - išvykau ramia sąžine, jog jeigu ką visuomet galėsiu išmėginti naujų produktų ir be kokybiškos kosmetikos tikrai neliksiu.

Šio pusmečio grožio tikslas - minimalus kiekis dekoratyvinės kosmetikos kasdieniame gyvenime ir didelis dėmesys gilesnėms veido odos problemoms gydyti bei prevencijai vykdyti. Kad ir kaip bebūtų gaila, net brangiausia kosmetika ant veido neatrodys gražiai, jei savo oda nesirūpinsime kasdien. Į rūpestį įeina tinkamų priemonių naudojimas, tinkamų ritualų atlikimas ir geležinė kantrybė laukiant teigiamo rezultato. Prie viso to neabejotinai privalo prisidėti ir ramus gyvenimo būdas, tinkamas kiekis vandens, gryno oro, minimalus kiekis streso, tinkami mitybos įpročiai bei pakankamas kiekis miego.

Pagaliau priėjome prie pirmadieninių įkvėpimų pastraipos. Pastaruosiuose - visų garsiai išgirtas ir bene kultiniu produktu laikomas Dior lūpų putlintojas "Dior Lip Maximizer". Pastarasis puikiai įvertintas daugelio grožio profesionalų, be galo universalus ir tinkantis kone visiems. Tiesa, produktas greičiau prabangos priemonė ar dailus atributas, nei tiklsinė tam tikrą funkciją atliekanti priemonė, tačiau nuo to pardavimai tikrai nesumažėja. Pastarasis puikiai tarnauja kaip viršutinis lūpų dažų sluoksnis norint išgauti blizgių lūpų efektą, taip pat tinkamas naudoti kaip pagrindinis lūpų produktas norint bespalvio produkto, turinčio lengvą vandens spindesį. Priemonėje esantys dirginantys sudedamieji komponentai padeda pagreitinti kraujo mikrocirkuliaciją, tad jaučiamas dilgčiojimas bei teoriškai papultėjusios lūpos.

Įrašo pabaigoje palinkėsiu, jog jūsų kosmetinę sudarytų šiek tiek gilesni grožio produktai nei aprašytasis Dior. Pastarąjį pavadinčiau niekalu gražioje dėžutėje. Nuo to produktas nepasidaro blogas, tačiau kartais lengva pasiklysti tarp dailių įpakavimų ir garsių vardų. Tad netapkime tais gražiais įpakavimais ir savyje turėjime šiek tiek daugiau nei "vandeninio efekto".

18.10.15

MAC "Eyes on mac Purple Times" akių šešėlių paletės apžvalga


Šio sezono MAC kolekcijoje galima rasti naujuosius "Eyes On Mac" produktus, kurių pagrindinis fokusas suteiktas akių vokų dailei. Kolekcija sudaryta iš dviejų didelių 15-os atspalvių palečių bei keturių 9-spalvių palečių. Šiems aplikuoti MAC taip pat rekomenduoja naujuosius šepetėlius (nr. 228 ir 213). Šį kartą apžiūrėkime vieną kolekcijos gaminį - violetinės gamos devynspalvę akių šešėlių paletę.

MAC Eyes On Mac
- labai racionaliai ir profesionaliai apgalvotas tinkamų tonų ir pustonių balansas tarp blizgių ir matinių akių šešėlių.  Devynspalves paletes sudaro neutralūs atspalviai, tinkantys tiek dienos metu, tiek progoms, o išsirinkus labiausiai tinkantį savo odos atspalviui ir akių spalvai - priemonės gali tapti mylimiausiu hitu ištisus metus. Kolekcijoje galim arasti šilto šiltų rusvų atspalvių paletes (Amber Times, Burgundy Times) bei šaltesnio kolorito produktus (Navy Times, Purple Times).

Pastarasis labiausiai tinkamas žydroms ar pilkšvo atspalvio akims, šaltesniam šviesiam odos tipui. Dažniausiai tokia oda linkusi į ryškius kapiliarus bei įvairius veido nelygumus. Neretai pastarasis odos atspalvis kolorito klausimu vadinamas "šiaurine žiema". Tokio tipo merginoms violetinių atspalvių šešėliai gali atrodyti ypatingai prabangiai ir subtiliai, svarbiausia nepersistengti su intensyve alyvine gesinant ją pilkšvais šios atspalviais. Šešėlių pigmentacija iš tiesų verta dėmesio (ir visgi, šešėlių pagrindas pageidaujamas net naudojant MAC priemones), išsilaikymas priklausomai nuo šešėlių bazės ir odos paruošimo gali išlikti iki 8 valandų. Šešėlių kiekis adekvataus dydžio, tad priemonė, atitaikius geriausią atspalvį pagal savo odos toną, gali tarnauti ne vienerius metus. Paletė pateikta dailiame plastikiniame įpakavime, permatomas paviršius leidžia matyti visus turimus atspalvisu šių neatidarius. Pastarasis faktas itin patogus turint didesnę makiažo priemonių kosmetiką ir norint priemonę išsirinkti per porą sekundžių.

Ar rekomenduoju? Neabejotinai taip. Tokia šešėlių paletė bus gera investicija ir puikus pasirinkimas norint susikurti tiek kasdienį, tiek proginį makiažą. Paletę ir visą kolekciją galima rasti visose MAC ksometika prekiaujančiose parduotuvėse, paletės kaina apie 30€.

17.10.15

Victoria's Secret "Love Spell" kūno kremo apžvalga


Kiekviena save gerbianti mergina pažįsta VS incialus geriau, nei kuriuos nors kitus. Kodėl? Victoria's Secret prekinis ženklas, nors ir garsus dėl savo apatinio trikotažo linijos bei nepriekaištingomis kūno linijomis pasižyminčių modelių - angelų, ne mažiau žinomas ir dėl nepakartojamų kosmetinių priemonių. Tiesa, šios prieinamos viems vidutines pajamas gaunantiems piliečiams, tačiau šiek tiek sunkiau prieinamos europiečiams, mat prekinio ženklo gimtinė - Amerika. Kažkodėl būtent Victoria's Secret prekinis ženklas asocijuojasi su dažnai linksniuojama amerikietiškos svajonės (angl. americna dream) sąvoka.

Šiandienos taikinyje Victoria's Secret Love Spell kūno kremas. Kolekciją sudaro to paties aromato kvepalai, purškiamas vanduo, kūno losjonas, kūno kremas, prausimosi putos ir purškiama kūno dulksna. Šį kartą apžvelgiamos priemonės pavadinimas bei faktas, jog kolekcijoje yra ir kremas, ir losijonas, leidžia prieš pradedant apžvalgą daryti prielaidą, jog pastarieji skirsis savo konsistencija, riebumu ir odos maitinimo galimybe. Deja, kurį laiką panaudojus minėtą produktą reikia pripažinti, jog nors ir vadinamas kūno kremu, pastarasis vargiai įsipaišo į paprasčiausio kūno losjono sąvoką. Greičiausiai ir losjono funkciją atlieka labai minimaliai. Po priemonės oda išlieka tokia pat, kokia buvo prieš aplikaciją. Gera žinia tai, jog produktas nepalieka riebių dėmių, taip pat neturi lipnumo jausmo. Tačiau vien to nepakanka, jog šis taptų kremu.

Vieninteliu dideliu pliusu galima palaikyti priemonės kvapą. Tiesa, kaip taisyklė - kvapai lieka diskutuotinu ir labai subjektyviu vertinimo kriterijumi.  Love Slepp kolekcija kvepia šviežiais persikais, vyšnių žiedais ir baltuoju jazminu, suteikdamas ypatingai šviežią ir gaivų, tačiau tuo pačiu saldžiarūgščiai moterišką aromatą, ant kūno išsilaikantį iki poros valandų.

Ar rekomenduoju? Tiesą sakant ne. Lai kūno kremai daro tai, ką turi daryti - prižiūri ir puoselėja kūno ir veido odą. Kvapikliais ir papildomu aromatu pasirūpins mėgstamiausių kvepalų buteliukas.

16.10.15

Shiseido "Khôl crème relief" antakių priemonės apžvalga

 Pakalbėkime apie priemonę, kuri privalo gulėti kiekvienos save gerbiančios merginos kosmetinėje, nepriklausomai nuo to, ar ši dekoratyvinę kosmetiką naudoja kasdien, ar tik progomis. Taip, kalbame apie pačią svarbiausią veido bruožų dalį - antakius. Pastarieji socialinėse platformose ir grožio portaluose linksniuojami itin dažnai. Dažniausias pareiškimas - antakiai - mūsų veido rėmai. Iš dalies tiesos yra nemažai, tad pastarųjų vizualiu vaizdu pasirūpinti privalu.

Reikia pripažinti, jog surasti gerą antakių priemonę gali pasirodyti pakankamai sudėtinga dėl pakankamai skurdaus atspalvių pasirinkimo renkantis iš vieno prekinio ženklo. Ir visgi, pastarieji dažniausiai posicionuojami dvejų skirtingų rūšių - blondinėms ir brunetėms. Dažai blondinėms dažniausiai turi šviesesnio pigmento, neretai lengvos oranžinės spalvos. Tuo tarpu dažai brunetėms pasižymi intensyvesne, dažniausiai šokoladine spalva.

Ir visgi, nepaisant atspalvių pasirinkimo ir kovos renkantis tinkamiausią bei artimiausią natūraliai plaukų spalvai, reikia pripažinti, jog antakių dažams dažniausiai didelių pinigų švaistyti neverta. Puikius antakių produktus turi net tokios pigūs ir visiems lengvai pieinami prekiniai ženklai kaip Catrice, Essence ir kt.

Tačiau ne mažiau smalsu panagrinėti brangesnių prabangos ženklų pasiūloje esančius produktus antakiams. Šiandienos taikinyje - Shiseido Khôl crème relief. Pastarasis, tiesa, originaliai sukurtas akių pravedimui, tačiau atitaikius tinkamą atspalvį gali būti naudojamas ir kaip antakių spalvos ryškintojas. Idealu tai, jog priemonė pateikiama itin didelio tūrio (4,5g), tad dažai bus tinkami antakių spalvinimui gerus porą metų naudojant šiuos kiekvieną dieną. Priemonė pateikiama kompaktiškoje aptaioje ir be galo elegantiškoje dėžutėje, puikiai tiksiančioje nešiojimui kasdienėje rankinėje. Spalva ir antakių forma vietoje išlieka visą dieną, tačiau dienos pabaigoje nuvalyti šiuos nėra sudėtinga (pakanka įprasto veido prausiklio). Vieninteliu niuansu reikėtų laikyti faktą, jog atspalvių pasirinkimas iš tiesų skurdokas, o aukšta kaina verčia ieškoti pigesnių alternatyvų.

Ar rekomenduoju? Taip, jei kreipiate dėmesį į detales ir savo kosmetikos stalelyje norite turėti ne tik kokybiškas ir funkcionalias, bet ir elegantiškai atrodančias priemones. Kitu atveju rekomenduočiau paieškoti pigesnių produkto alternatyvų.

15.10.15

MAC "Prep+Prime FIX+ Brume Fixante" makiažo fiksatoriaus apžvalga


Neretai net puikiausius makiažo sprendimus gali sugadinti vienas minimalus niuansas: kosmetikos nesilaikymas vietoje, pudros blizgėjimas, akių šešėlių "nuplaukimas". Tokiu atveju į pagalbą atskuba purškiamos makiažo fiksavimo dulksnos. Vienos žymesnių - Urban Decay "makeup setting spray", L'oreal Infallible® Pro-Spray & Set Makeup Extender Setting Spray. Deja, nė vieno nė kito Lietuvos rinka pasiūlyti negali, tad, nuleidus lūkesčių kartelę, tenka dairytis lengviau pasiekiamų produktų. Laimei, jau metus Lietuvos rinkoje karaliaujanti MAC kosmetika turi ką pasiūlyti.  MAC siūlo kitą, nė kiek ne prastesnę alternatyvą - Prep+Prime FIX+ Brume Fixante makiažo fiksatorių, žadanti keleriopą poveikį, priklausomai nuo panaudojimo būdo.

Ir nors neretai tokio pobūdžio priemonės gali pasirodyti bevertis pinigų švaistymas, būtent šių priemonių dėka net pigiausios makiažo priemonės ant veido gali atrodyti ne prasčiau, nei prabangių linijų produktai. Negana to, makiažo fiksatorius užtikrina ilgesnį makiažo laikymąsi vietoje. Gamintojas priemonę apibūdina kaip vitaminais praturtintą makiažo fiksatorių, padedanti drėkinti ir minkštinti veido odą, suteikianti profesionalaus makiažo efektą.

Priemonė puikiai tinkama naudoti keliais būdais - prieš makiažą veido drėkinimui ir odos tonuso atstatymui, po makiažo makiažo užtvirtinimui ir ryškesnio efekto kūrimui bei individualioms priemonėms (pvz. naudojant priemonę su sausais šešėliais galima išgauti šlapių šešėlių efektą, daug ryškesnį ir intensyvesnį, nei gauname aplikuojant juos sausus). Fiksatorius iš tiesų keliomis valandomis prailgina tinkamą dekoratyvinės kosmetikos laikymąsi ant veido, net riebesnės odos savininkės gali džiaugtis mėgstamu makiažu ilgesnį laiką.

Vienintelis priemonės trūkumas - netikslingas produkto paskirstymas "į orą". Norint tinkamai padengti priemone veidą šią teks purkšti iš tolo, tad neabejotinai didžioji dalis produkto nepasieks veido, tuo tarpu nusės kažkur aplink mus. Kad ir kaip bebūtų, produktas nepamainomas proginių makiažų pagalbininkas, tad renkantis "proginę" priemonę, kurią naudosite tik tam tikromis ypatingomis progomis ekonomiškumo niuansas gali būti ne toks aktualus.

Ar rekomenduoju? Taip, jei gyvenime turite daug ypatingų progų, kuriomis aplinka (ar jūs pačios) reikalauja nepriekaištingo makiažo. Taip pat tiks toms, kurios mėgsta eksperimentuoti su makiažo priemonėmis ar atlikti proginius makiažus draugėms. Kitu atveju priemonė gali būti dar vienas produktas, giliai sėsiantis į stalčiaus dugną, paliečiamas tik kartą ar du per metus. 100ml kaina apie 23€. Įsigyti galima visose MAC dekoratyvine kosmetika prekiaujančiose grožio vietose.

14.10.15

Chanel "Double Perfection Creme Poudre" kreminės pudros apžvalga


Chanel neabejotinai laikoma visų laikų klasika nepriklasomai nuo amžiaus ar socialinio suvokimo apie tai, kas turėtų ir kas neturėtų būti laikoma prabangos gaminiais. Šiam prekiniam ženklui abejingų nėra. Net nesidomint aukštąja mada ar grožio naujienomis Chanel koncepciją žino kiekvienas šios žemės gyventojas.

Kad ir kaip bebūtų, reikia pripažinti, jog aukštosios mados namų kūrėjai kuria ne tik nepakartojamus ir kvapą gniaužiančius meno kūrinius ant podiumo, bet ir mūsų kasdienėje veido bei grožio puoselėjimo rutinoje. Chanel dekoratyvinė kosmetika - viena geriausiai laiko patikrintų produktų už kuriuos, deja, neretai tenka mokėti didelius pinigus. Vargu, ar tikroji suma atitinka produktų kokybę (panašu, kad iki šiol mokėjome ir mokėsime nemažą komisinių kiekį už prekės ženklo vardą ir socialinį statusą visuomenėje), tačiau akivaizdu, kad bestseleriais tampantys produktai apie savo pasisekimą kalba patys už save (geriau už juos kalba tik garsiai rėkiančios ir ant visų prekybos centrų iškabintos reklaminės užsklandos su naujų gaminių pakuotėmis ir garsiais juos reklamuojančiais veidais).

Chanel Double Perfection Creme Poudre kreminė pudra sukurta ir geriausiai tinkama riebios bei mišrios odos savininkėms, taip pat gali patikti normalią veido odą turinčioms moterims. Priemonė žada satininį padengimą, ilgą išsilaikymą, matinį ir naturalų efektą. Švelnus satininis padengimas jaučiamas su pirmuoju kremo padengimu. Priemonė labai minkšta, galėtų būti priskiriama kreminei, o ne vandens pagrindu pagamintai konsistencijai. Pudros išsilaikymo trukmė priklauso nuo odos situacijos ir padengimo makiažo bazėmis (taip pat ir nuo naudojamo drėkinamojo kremo, temapo prieš produktą). Ir visgi, pudra ant veido išsilaiko ilgiau nei porą valandų. Matinis efektas iš tiesų labai ryškus ir akivaizdus, tad nudžiugti turėtų riebesnį veidą turinčios merginos, kovojančios su odos blizgėjimu dienos metu. Priemonė tikrai maksimaliai eliminuoja vizualų riebalų išsiskyrimą dienos metu, o matinis efektas nesuteikia didesnio kaukės efekto, tad veidas atrodo natūraliai "minkštas". Vieninteliu didesniu minusu galima laikyti tai, jog turint gilesnes poras jas reikėtų paruošti specialia silikono turinčia priemone, mat Double Perfection Creme Poudre turi polinkį nemaloniai nugulti į poras, palikdama nemalonų vizualų vaizdą.

Priešingai nei daugelis Chanel pudrų, Double Perfection Creme Poudre pasižymi unikaliu ekonomiškumu. Pagaminta plastikinėje tūbelėje, tad puikiai tinkama nešiotis rankinėje ar keliaujant. Įprastiniai Chanel įpakavimai nors ir kelia didelį susižavėjimą dėl savo elegancijos, visgi nėra itin patogūs norint priemonę turėti po ranka dienos metu, tad šį kartą priemonė neabejotinai turi nemažą pranašumą.

Rekomenduoti priemonę šį kartą galima tik itin specifinei auditorijai - produktas tikrai tiks ir patiks riebesnę veido odą turinčioms merginoms ir toms, kurios gyvena aktyvų gyvenimo būdą. 30ml tūbelės kaina apie 60€. 

13.10.15

Gyvenimo įkvėpimai

Dar daugiau kasdienių įkvėpimų gražesniam gyvenimui instagram paskyroje (@uogintaite). Nes grožis slypi kiekviename mūsų gyvenimo žingsnyje, tereikia pastebėti tai, kuo džiaugtis pamiršome.

12.10.15

Pirmadienio pasirinkimas: RITUALS TAO QI Relaxing Serum


Sulig kiekvienu pirmadieniu vis labiau pamilstu Pirmadienio Pasirinkimų rubriką. Kodėl? Nes pastaroji įkvepia į gyvenimą ir naujas pradžias pažvelgti iš kitos, visiškai neatrastos pusės. Kartais mūsų gyvenimo sampratai tetrūksta naujo šviežio požiūrio į dabartį. Kiekvieną kartą, susidūrus su didesniais sunkumais pakaktų prisiminti į situaciją pažvelgti naudojant didesnį mąstelį. Daugiau mažiau visos nepatogios situacijos tampa juokingomis, žiūrint į šias su šiokia tokia objektyvumo gaidele.

Tad grįžkime į Pirmadienio Pasirinkimus. Pastarieji, priešingai nei likęs tinklaraščio turinys, leidžia produktą mylėti be jokios racionalios priežasties. Čia nereikia ieškoti logiško paaiškinimo apie priemonės konsistenciją, atsiperkamumą, ekonomiškumą. Ir nors būtent pastarieji kriterijai turėtų būti kokybiško grožio stalelio pamatai, kartais be galo malonu į grožio produktą pažvelgti iš meninės pusės. Grožio priemonės, kaip ir meno kūriniai, gali mus įkvėpti, nuraminti ir atpalaiduoti. Šie, ne prasčiau nei nauja simfonija, gali suteikti naujų minčių ir energijos mūsų gyvenimui. Kartais pakanka naujo kremo buteliuko ir mūsų gyvenimas nušvinta šviesesnėmis spalvomis. Kodėl? Iš tiesų dėl to, kad pastarasis niekuomet nebuvo nei tamsus, nei liūdnas. Tačiau dėl nepaaiškinamų priežasčių į šį norėjosi žiūrėti būetnt tai.

Šiandienos įkvėpimuose RITUALS TAO QI Relaxing serum, skirtas pakelti tonusą ir nuraminti esant didesniam stresui. Produktas be galo patogus nešiojimui rankinėje ar keliaujant. Mažas, tačiau itin efektyvus serumas gali padėti esant stresinėms situacijoms, o jei šių nėra - tiesiog maloniai atpalaiduoti po intensyvios darbo dienos.

Ir visiškai nesvarbu, jei įkvėpimo pavyksta pasisemti iš naujai įsigytos lūpų dažų pakuotės - svarbiausia, kad kiekvienas pirmadienis prasidėtų su dar didesniu alkiu gyvenimui ir naujiems potyriams.

11.10.15

Comodynes "Easy Peeling Exfolianting Action" veido servetėlės apžvalga


Sekmadienius dažniausiai norėtųsi pašvęsti ramiems grožio ritualams, kuriems darbo dienomis neretai pritrūksta laiko. Nėra nieko maloniau, nei sekmadienio popietę praleisti su efektyvios veido kaukės pluošteliu ant veido. Ir nors visiems puikiai žinoma paslaptis apie tai, jog veido oda privalu rūpintis kiekvieną dieną nepriklausomai nuo gyvenimo būdo ar darbų kiekio, visgi sekmadieniai - geriausia savaitės diena papildomai pasirūpinti savo grožiu ir gerove.

Tačiau šiandienos sekmadieninis įrašas ne toks. Apžvalga skirta toms, kurios net sekmadieniais neturi laisvesnės akimirkos didesniems grožio ritualams ir odos puoselėjimui. Tokiu atveju į pagalbą atskuba Comodynes urbanistinė kosmetika, kurios dėka savo grožiu galima pasirūpinti net automobilio kabinoje.

Odos eksfolijavimas (arba šveitimas) itin svarbus priežiūros žingsnis turint riebesnę ar mišrią veido odą. Šveitimo metu pašalinami nešvarumai ir jau negyvos odos ląstelės (kaip žinia, oda atsinaujina kiekvieną dieną, o atsinaujinimo sparta priklauso nuo amžiaus ir biologinių aspektų). Ir nors profesionalų nuomone šveitikliui pinigų švaistyti nėra prasmės - svarbiausia, jog produktas turėtų konkrečiai odai tinkančius eksfolijuojančius grūdelius ir nedirgintų, tačiau švelniai pašalintų visus nešvarumus - visgi neretai apie vieną šveitiklį norisi pasakyti teigiamą, o apie kitą - neigiamą atsiliepimą.

Comodynes Peeling Exfoliating Action veido servetėlė - nors ir savaime suprantamos koncepcijos, dar niekuomet nepatirtas veido eksfolijavimo džiaugsmas. Serverėlės audinyje esančios mikrosferos giliai valo odą, o biologinės kilmės ingredientai skatina ląstelių atsinaujinimą. Priešingai, nei daugelyje aštresnių ar stipriau eksfolijuojančių produktų, šios neturi jokių fizinių grūdelių, tačiau veidą masažuojant sevretėle jaučiamas pakankamai intensyvus šveitimas. Produktas turi nepaprastai lengvą kvapą. Nors pakuotė sudaryta iš vienos vienkartinės servetėlės, pastaroji pakankamai plati, kad šią būtų galima naudoti ne tik veido, bet ir viso kūno šveitimui. Asmeninis patarimas - kruopščiai nušveitus ir pamasažavus veido odą su ta pačia, jau panaudota servetėle eksfolijuoti kūno problematines vietas.

Priešingai, nei būtų galima tikėtis iš pakankamai ašraus šveičiamojo produkto, šis nedirgina odos ir nesukelia papildomo raudonio. Ant odos paviršiaus po šveitimo lieka malonus tonizuotos odos efektas, ši neskilinėja ir nepleiskanoja. Po priemonės odos nereikia papildomai nuplauti vandeniu.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Nors kasdieniam naudojimui šios gali pasirodyti kiek per brangios, turėti didesnę šių kolekciją savo kosmetikos resursuose privalu - priemonė puikiai pasitarnaus keliaujant arba neturint pakankamai laiko kruopščiai pasirūpinti savo veido odos gerove. Vienos servetėlės kaina 1,65€, įsigyti galima www.tiesioggrazi.lt internetinėje parduotuvėje.

8.10.15

ARTISTRY "Ideal Radiance" veido priežiūros sistemos apžvalga


ARTISTRY Ideal Radiance kosmetikos priemonių apžvalgą teko rašyti prieš daugiau nei pusantrų metų. Tuo metu tai buvo viena naujausiai atrastų tinklinio marketingo prekinių ženklų, kurių efektyvumas iš tiesų vertas didesnio visuomenės dėmesio nei paprastai norisi suteikti tokiems prekiniams ženklams kaip Avon ar Oriflame (nieko asmeniško, tačiau pastarieji ženklai vis dar turi tą nemalonų tinklinio marketingo prieskonį).

Pradėkime nuo faktų - ARTISTRY priemonės tapo vienintelėmis veido priežiūros priemonėmis, kurias teko naudoti kasdienėje veido priežiūros rutinoje dar 2014 metais. Faktas, jog naudojant nepasireiškė didesnių veido odos problemų ar uždegiminių paūmėjimų patvirtina tai, jog produktai verti savo vardo ir kainos. Visa linija pasižymi be galo maloniu profesionaliai (arba dažniausiai tiesiog itin brangiai) kosmetikai būdingu kvapu. Kvapas itin lengvas ir valandos bėgyje išsisklaido. Liniją sudaro trys produktai: veido serumas, drėkinamasis kremas, problematinių zonų korektorius Pakartotinai apžvelgiama veido esencija ir spuogų korektorius. Pagrindinis linijos tikslas - sukurti lygesnės, sveikesnės ir šviesesnės odos efektą nepamirštant drėkinimo.

Artistry Ideal Radiance spuogų korektorius - į patamsėjusių pigmentinių dėmių šviesinimą orientuota kosmetinė priemonė. Aprašymas teigia produktą darant stebuklingus darbus.  Veido oda panaudojus šį kremą turėtų dar labiau švytėti, o pigmentinės dėmės turėtų tapti mažiau matomomis. Reikia priminti, jog tai nėra anti-uždegiminė priemonė, kovai su spuogais ar jų gydymu. Korektorius padeda pašalinti po spuogo likusius patamsėjimus ir odos nelygumus, tad ieškant produkto, tinkamo spuogų prevencijai ar gydymui į šį dėti daug vilčių nereikėtų. Kad ir kaip bebūtų, 15ml tūbelė tinkama naudoti iki 1 metų, produktas labai koncentruotas, tad naudojasi itin taupiai ir skalsiai. Ar tūbelė verta savo kainos? Korektorius gali paspartinti pigmentinių dėmių nykimą, tačiau per naktį stebuklo tikrai nepadarys. 60,83 € už 15ml gali pasirodyti daugoka, tačiau kremo skalsumas nugali aukštesnę nei įprastai kainą.

Artistry Ideal Radiance veido esencija -  labai lengvos vandeninės konsistencijos greitai ir lengvai įsigeriantis koncentratas, drėkinantis viršutinius odos sluoksnius ir padedantis šviesinti odos paviršių nuo pigmentinių dėmių bei kitų patamsėjimų. Reikia pripažinti, kad naudojant serumą ilgesnį laiką oda iš tiesų tampa lygesnė, be didesnių pigmentinių patamsėjimų. Serumo drėkinimo užtenka turint mišrią ar riebesnę veido odą (sausesnė gali norėti riebesnės priemonės konsistencijos ir didesnio drėkinamojo efekto). Produktas, nors ir labai skystas, pakankamai skalsus, vieno buteliuko pakanka porai mėnesių, naudojant šį kasdien. Tiesa, su galiojimu žaisti nepatarčiau - likutį produkto teko pabandyti nuo atidarymo praėjus aštuoniems mėnesiams - pakitęs serumo kvapas įspėjo apie šio galiojimo pabaigą. Priemonėje nėra apsauginių SPF filtrų, mat, anot gamintojų, šį nakties metu mūsų odai nereikia, o produktas sukurtas dieniniam ir naktiniam naudojimui. Tad prie šios priemonės dienos metu būtina papildomai pasirūpinti apsauginiais filtrais. 30ml kaina 86,28 €. Produktas brangus, tačiau savo darbą atlieka nepriekaištingai, o naudojant visą Ideal Radiance liniją galima pasiekti iš tiesų efektyvių rezultatų.

Produktų efektyvumo paslaptis - kompleksinis linijos, odos priežiūra kiekvieną dieną ir vakarą bei nuoseklumas ir kantrybė. Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Turiu pripažinti, jog mano rankose tos pačios priemonės atsiduria itin retai - paprastai norisi išmėginti daugiau į rinką atkeliavusių produktų, tad net didesni favoritai lieka naujienų šešėlyje -  tačiau Artistry Ideal Balance mano kosmetiniame stalelyje karaliauja jau nebe pirmus metus. O tai - jau nemažas įvertinimas.

Straipsnį, parašytą 2014 metų pavasarį galite paskaityti čia.

7.10.15

NIŠINĖ PARFUMERIJA - gero skonio ir aukšto intelekto ženklas

Pastaruosius keleą metų nišinių kvepalų sąvoką gaubia neaiškių mitų ir skirtingo suvokimo skraistė. Kaip atskirti, kuri parfumerinė parduotuvė prekiauja nišiniais, o ne populiariaisiais kvepalais? Kuo skiriasi nišiniai nuo įprastinių? Galiausiai – kam įprastiniam pirkėjui reikia pakloti tūkstantines sumas už porą lašų aromatinio elekstyro? Parfumerija – ne matematika, tad vieno nenuginčijamo atsakymo rasti nepavyks, tačiau vadovaujantis tam tikromis taisyklėmis atskirti ir identifikuoti šias skirtingas parfumerijos šakas tikrai nesunku.   

Visų pirma reikėtų prisiminti pagrindinę kvepalų savybę. Pastarieji jau seniai nelaikomi būtina higienos priemone ar buitiniu rakandu. Kvepalų prigimtis artima meno kūriniui: skleisti, stebinti, įkvėpti ir sustiprinti kasdienius potyrius. Aromaterapija, kaip ir menas, suprantama individualiai, priklausomai nuo vertintojo skonio, socialinio išprusimo, intelekto ir noro pažinti dar neatrastus tolius. Klaidingai manoma esą kvapus tinkamus skirstyti į „patinka“ ir „nepatinka“ skiltis. Pastarieji, kaip ir geras skonis, reikalauja daugiau kantrybės ir atidumo juos nagrinėjant. Kvapas, kaip meno kūrinys, negali būti skirstomas į gerą ir blogą. Vienintelis būdas jį identifikuoti – suprasti jį, arba suvokti, jog kol kas trūksta vidinės brandos perprasti vieną ar kitą natą.   

Klaidinga manyti, jog nišinius kvepalus galima atskirti pagal aukštesnę nei populiariųjų kainą. Taip pat sunku identifikuoti kvepalų išskirtinumą pagal pardavimo vietas. Pastarieji, nors ir brangesni, nei populiarūs kvapai, neretai pasiklysta parfumerijos lentynose, o daugelis kosmetikos parduotuvių į savo asortimentą pamažu įsiveža vis daugiau nišinei parfumerijai priklausančių aromatų.    

Su nišine parfumerija atkeliavo ir mitas, jog nišiniai kvepalai parduodami aukštesnėmis kainomis nei populiarieji dėl ilgesnio laikymosi, tad šių reikės mažiau, nei tenka išnaudoti mėgaujantis populiariaisiais aromatais. Nišinė parfumerija brangesnė ne dėl stipresnių sudedamųjų dalių, o dėl ingredientų unikalumo, produktų importavimo, paieškos kaštų ir galimos komercinės nesėkmės. Būtent pastarosios tikrieji parfumeriniai mestrai, kaip ir didieji menininkai, patirti nebijo. Nišiniai kvepalai kuriami ne dėl noro patikti ar įtikti, o dėl savo unikalaus būdo skleistis ir atrasti dar nepatirstus potyrius. Šios parfumerinės aukštą kainą sudaro sunkiau išgaunami unikalūs ingredientai, tačiau tai dar negarantuoja, jog kvapas išsilaikys tiek pat ar ilgiau, nei populiarieji gaminiai. Paprastai kvapo išsilaikymas priklauso nuo to, kuriai kvapų šeimai priskiriamas aromatas: citrusiniai kvapai išsilaiko trumpiau, tuo tarpu medžio ar gintaro natomis grįsti gaminiai aromatą gali išlaikyti iki poros parų.  

Nišiniai kvepalai turėtų būti suprasti kaip gero skonio ženklas, tačiau ne kiekvienas besikvepinantis šiais galėtų būti laikomas skoningu. Nišinis kvapas – tarytum skirtingų matmenų, dimensijų ir reljefo meno kūrinys, kuriam suprasti gali tekti praleisti ne vienerius metus. Nišiniams kvapams reikia subręsti ir suprasti pastarųjų kuriamą vertę perteikiant tam tikrą žinią apie save.  

Visas besidominčias nišine ir populiariąja parfumerija skatinu užsukti į be galo skoningą ir įkvepiantį Minervos rašomą tinklaraštį apie kvepalus ir parfumerines keliones. Skaitant kai kuriuos kvapų aprašymus nejučia pradeda kurtis nauji jausmai!
Straipsnis parašytas bendradarbiaujant su Etiquette mados žurnalu.

4.10.15

Pirmadienio pasirinkimas: L'Occitane Lavande Body and Massage Gel


Lietuviškas ruduo pamažu pradeda nelepinti savo gyventojų. Lengva kalbėti maloniai mėgaujantis Azijos teikiamais malonumais, pradedant odai palankiu drėgnu klimatu, baigiant nepaprastai plačiu veido priežiūros priemonių pasirinkimu, nepaprastai naudingu maistu, nuo kurio taip pat priklauso mūsų odos būklė, ar nepaprastomis atpalaiduojančiomis procedūromis (prieš porą dienų teko mėgautis tailandišku masažu:pastarasis nesulyginamas su niekuo kitu).

Na bet grįžkime prie nesvetingo lietuviško rudens ir niūroko klimato. Pastarasis sulig kiekviena diena į gyvenimą atneša vis daugiau ir daugiau neigiamų emocijų, kurios nebūtinai tiesiogiai susijusios su mūsų gyvenamu gyvenimo būdu. Akivaizdu, kad klimatas užima nemažą dalį mūsų nuotaikos kaitose. O kas geriau gali pagerinti nuotaiką ar padėti atsipalaiduoti? Neabejotinai - masažas.

Idealu, jei galite sau leisti apsilankyti masažo namuose kartą per mėnesį ar dažniau. Ir visgi, neretai procedūros tampa pakankamai brangiomis, o laikas, derinant apsilankymo laikotarpį, taip pat gali būti sunkiai derinamas. Viena lengvesnių alternatyvų - masažas namuose. Šiam tereikia dviejų ingredientų: tvirtų rankų, kurios galėtų atlikti masažą ir raminančio aromato priemonės, tinkančios masažui.

Šiandieniniuose pasirinkimuose - L'Occitane masažinis kūno gelis. Pastarasis puikiai tinka viso kūno masažui bei bendram kūno atpalaidavimui. Levandos nuo senų laikų žinomos kaip vienas geriausiai prieš stresą veikiančių aromatų. Šis, susipynęs su kitais raminančiais aromatais, sukuria nepaprastai galingą priemonę, padėsiančią nusiraminti net intensyviausią dieną.

Ir visgi, šiandienos pirmadienio pasirinkimuose trumpas priminimas stresuojančioms: nė viena streso akimirka neverta mūsų rūpesčio. Kai kurie dinamiški gyvenimo pokyčiai nebūtinai turi pakeisti streso lygį mūsų organizme. Laimingų žmonių gyvenime streso nėra ne dėl jų gyvenimo, o dėl jų poržiūro į jį. Tad mažiau stresuokime ir labiau džiaukimės tuo, ką turime.

MAC "Cremesheen Lipstick Quelle Surprise" lūpų dažų apžvalga

 

Šiais metais MAC kosmetikos produktų pilna visur. Pastarieji itin dažni tinklaraštininkių rašomuose straipsniuose, Youtube merginų kuriamuose vaizdo įrašuose, instagram paskyrose ir kitose socialinėse platformose, kurias pasiekia didžiausia dalis moteriškos lyties atstovių.

Panašu, kad šiame tinklaraštyje MAC kosmetikos priemonės taip pat pasidarė nepalyginamai dažnesnės, nei buvo iki šiol. Šiuos pokyčius lėmė tai, jog dar beveik prieš metus MAC ksometikos stendai griausmingai atkeliavo į Lietuvos Douglas kosmetikos parduotuves, tad ši profesionalia laikoma kosmetika tapo pasiekiama visoms grožio aistruolėms ar pradedančiosioms. Antroji priežastis taip pat ne mažiau suprantama - pamažu įsibėgėję MAC produktų pardavimai paskatino viešųjų ryšių įmones veikti ir Lietuvoje, tad nemaža dalis su grožiu dirbančių atstovų gauna tam tikrą naujų produktų kiekį. Man pasisekė būti viena jų, tad turiu galimybę išmėginti didesnį kiekį produktų, nei įprastai perku asmeniniam naudojimui ar vartotojo interestui patenkinti (ir taip, iki šiol nemažą kosmetikos dalį perku ne tik dėl savęs ar asmeninio grožio puoselėjimo, bet ir dėl tinklaraščio turinio bei plėtojimo).

Violetinio atspalvio MAC Cremesheen Lipstick "Quelle Surprise" stebina savo intensyvia juodųjų serbentų spalva ir matiniu bei be galo maloniu padengimu. Dažai pristatyti kaip šio rudens naujiena, pateikiami kaip viena iš keturių naujų atspalvių MAC Cremesheen lūpų dažų namuose (likę atspalviai švelnių rusvų ar rožinių atspalvių). Rėkianti bordinė spalva reikalauja pakankamo psichologinio pasiruošimo ir rįžto, tačiau kartą pasidabinus tokiu atspalviu šis suteikia dar daugiau drąsos būti tuo, kuo jaučiamės.

Atspalvis tikrai ne tas, kurio paprastai ieškome ksometikos parduotuvėje turėdamos ribotą biudžetą ar tuomet, kai į grožio parduotuves keliaujame su tikslu išsirinkti atspalvį, tinkantį bet kuriam gyvenimo įvykiui, dienai darbe, pasimatymui ar susitikimui su draugais. Akivaizdu, kad "Quelle Surprise" atspalviui reikia stuburo, tačiau jį užauginus šis gali tapti vienu mylimiausiu lūpų produktų niūriais rudens rytais.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Atspalvis ilgam nuguls kaip vienas unikalesnių ir reikalaujančių atitinkamo moralinio pasiruošimo, tačiau kartą pabandžius norėsis šį dėvėti vėl ir vėl ir vėl. Kaina 20€, įsigyti galima visose MAC kosmetika prekiaujančiose parduotuvėse.

Gyvenimo įkvėpimai

Šį kartą gyvenimo grožio įkvėpimų ieškoti vykime į nepaprasto grožio ir egzotikos apsuptas Filipinų salas ir senąją Filipinų sostinę Cebu. Pastaroji svetingai priims visus naujų potyrių ir vietinio gyvenimo subtilybių ištroškusius keliautojus. Tačiau ir šioje trečiojo pasaulio šalyje gyvenimas verda taip pat intensyviai kaip ir bet kurioje kitoje - žmonės siekia tų pačių tikslų, gyvena tomis pačiomis vertybėmis ir trokšta tų pačių dalykų savo gyvenime. Daugiau grožio galite rasti instagram paskyroje @uogintaite

3.10.15

UOGA UOGA "Persikutė" skaistalų apžvalga


Gėda toms, kurios negirdėjo lietuviško Uoga Uoga prekinio ženklo. Gėda ir toms, kurios, nors ir gidėjusios apie šią produkciją, negirdėjo, jog Uoga Uoga dar prieš porą metų pradėjo gaminti ne tik natūralią veido ir viso kūno priežiūros kosmetiką, bet ir dekoratyvinius produktus, sudarytus iš kiek ramesnių ir odai bei aplinkai naudingų ingredientų. Vidurvasarį atšokęs penktąjį gimtadienį prekinis ženklas kiekvieną sezoną savo ištikimoms pirkėjoms pasiūlo naujų, iki šiol nematytų produktų.

Šiandienos apžvalga kone kultiniu tapusio "persikutė" skaistalų atspalvio dėka. Produktas apibūdinamas kaip lengvos švelnios persikinės spalvos, idealiai tinkantis šviesesnio gymio merginoms. Taip pat tinkantis ir toms, kurios nemėgsta rizikuoti, besirenkant idealią ir saugią spalvą skruostams paryškinti. Atspalvis iš tiesų labai neutralus ir puikus pasirinkimas toms, kurios neturi didelio suvokimo apie šiltų ir šaltų atspalvių pasirinkimą skirtingų tonų odai, taip pat puikiai tinka net pačia aristokratiškiausia oda pasidabinusioms baltuolėms.

Iš produkto sudėties kiekio galima matyti, jog produktas pagamintas iš itin nedidelio kiekio skirtingų ingredientų. Paprastai tai - geras ženklas, bylojantis apie natūralesnę ir paprastesnę priemonęs sudėtį. Sudėtyje esantis gintaras kartu su cinko oksidu veikia priešuždegimiškai, ramina suerzintą odą, padeda gyti žaizdelėms, o titano dioksidas užtikrina efektyvią apsaugą nuo žalingų saulės spindulių. Skaistalai puikiai tiks net jautresnę veido odą turinčioms vartotojoms.

Produktas šiek tiek pudrinis ir net turint omenyje, jog skaistalai suteikia nedidelio švytėjimo, skaistalai suteikia matinį efektą. Priemonė labai skalsi ir pigmentuota, tad vieno indelio pakaks iki produkto galiojimo pabaigos (skaistalai galioja 2 metus). Natūralus atspalvis "persikutė" neleis persistengti ir padės atrodyti natūraliai net neturint didesnių įgūdžių atliekant kasdienį makiažą.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Skaistalai lengvi, puikiai tinka daugeliui veido atspalvių, lengvai pasiskirsto ir natūraliai atrodo dienos metu. 4gr produkto kaina 13.95€, įsigyti galima visose Uoga Uoga produkcija prekiaujančiose parduotuvėse, firminėse ženklo salelėse bei internetu.

Produkto sudėtis: Mica, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Magnesium Stearate, Kaolin, Allantoin , Amber Powder, Oryza Sativa Powder, Silica), +/- Iron Oxides: CI 77491, CI 77492, CI 77499.

2.10.15

Chanel "COCO mademoiselle eau de parfum" kvepalų apžvalga


Vargu, ar yra tokių, kurios nepažįsta kultinio COCO Mademoiselle aromato iš Chanel. Pastarasis ateinančiais metais švęs savo penkioliktąjį jubiliejų, o kvapui tai - didelė sukaktis, bylojanti apie nepaprastą populiarumą ir pasisekimą atrasti savo ištikimų gerbėjų gretas.Tad kas tokio stebuklingo užbūrė milijonus vartotojų visame pasaulyje?

Reikia pripažinti, kad kvapas itin stiprus ir moteriškas. Pagrindines natas sudaro apelsinas, mandarinas, apelsinmedžio žiedai, bergamotė ir greipfrutas. Vidurinėse natose pasireiškia mimoza, jazminas, turkiška rožė ir ylang-ylang žiedai.Pagrindinius akordus žaidžia Indonezijos pačiulis, Heičio vetiveris, Burbonas, vanilė ir muskusas. Ir nors natų anotacija skamba itin gaiviai ir lengvai, nereikėtų pasiduoti švelniam kvapo aprašymui - pastarasis priskiriamas prie sunkesnių, vakarinių ir galbūt šleifinių kvapų.

Aromatas skirtas drąsiai šiuolaikinei moteriai, norinčiai prabangos ir elegancijos. Geriau šio kvapo apibūdinti neįmanoma. Kvepalai neabejotinai skirti kiek vyresnei auditorijai, neabejotinai spinduliuoja rįžtingumą ir moteriškas ambicijas. Kvapas išsilaiko itin ilgai, puikiai tinka vakarui. Aromatas itin intensyvus, tad vos kelių papurškimų pakanka išlaikyti šleifinį kvapą viso vakaro metu. Tiesa, kvapas vasaros metu išsiskiria visiškai kitaip, tad reikėtų turėti omenyje, jog kvepalai galėtų būti laikomi sezoniniais ir geriausias metas juos naudoti - šaltasis sezonas ar vėsesni vasaros vakarai.

Ar rekomenduoju? Taip, jei ieškote išskirtinai moteriškų kvepalų ir norite spinduliuoti pasitikėjimą savimi. Visgi ant jaunesnių merginų kvapas gali išsiskleisti kiek vulgariai, tad reikėtų atsižvelgti į savo veiklą, socialinį statusą ir bendrą asmenybės brandą.

Kad ir kaip bebūtų, net ir nemėgstant stiprių moteriškų aromatų, tokį ar panašų kvapą labai paranku turėti net ir mažiausios talpos buteliuke: kartais būna progų, kuomet tenka pasidabinti sunkesniu ir solidesniu kvapu. Minėtasis COCO - būtent toks.
© 2016 Kotryna Uogintaite