18.4.16

NARS "Sheer Matte Foundation" kreminės matinės pudros apžvalga

Kiaulystės dėsnis galioja visur ir visada - kosmetikos industrijoje šis taip pat ne išimtis. Visuomet smalsiausia išmėginti ir apžvelgti tuos produktus, kurių mūsų šalyje įsigyti nepavyks. Džiugu, jog per paskutinius porą metų ir mūsų kosmetikos gerbėjų pinigines švelniai paglostė didžiausi kosmetiniai prekiniai ženklai - MAC, Bobbi Brown, Urban Decay, Lush, o artimiausiu metu duris lietuvaičių odos būkės gerinimui atvers ir Kieh's prekinis ženklas. Ir visgi, kol mažais žingsneliais žengiame europietiško asortimento link, šiame vis dar apstu prekinių ženklų, apie kuriuos galime tik pasvajoti. Vienas jų - NARS

Prieš daugiau nei metus teko išmėginti garsiąją Nars Sheer Glow Foundation kreminę pudrą, kuri net riebios odos savininkei pasirodė verta dėmesio, tačiau, deja, tik sausos ir normalios odos turėtojoms. Tuo tarpu ši "Sheer Matte" formulė, kaip kad nurodo pavadinimas, turėtų suteikti matinį efektą, taip tinkantį ir patinakntį riebesnę odą turinčioms merginoms.

Kaip ir pridera, produktas skirtas riebesnei ir į blizgėjimą linkusiai odai. Pudra turi savotišką konsistenciją. Šios negalima pavadinti skysta, tekstūra primena gelinę priemonės išraišką. Kaip ir su "Sheer Glow Foundation" su produktu reikėtų dirbti pakankamai greitai, mat pudra, susijungusi su odos skleidžiama šiluma yra linkusi džiūti. Priemonė geriausiai atrodo aplikuojant šią beauty blenderiu arba pirštais.

Įdomu tai, jog produktas tikrai nesuteikia didelio maskavimo. Galbūt naivoka, tačiau aprašyme perskaičius sakinį, jog priemonė sukurta riebią odą turinčioms merginoms, vaizduotėje iš karto kyla sąsajos su maksimaliu maskavimu. To pudra tikrai nepadarys, tačiau nedideles diskoloracijas, odos trūkumus, miego stoką ir papilkėjusią odą tikrai užmaskuos. Tuo tarpu didesnėms odos problemoms ir raudoniems spuogeliams teks naudoti tam skirtą maskuojamąją priemonę (NARS savo asortimente taip pat turi be galo kokybišką ir geriausiu pasaulyje laikomą maskuoklį, šio, deja, išmėginti dar neteko).

Priemonė suteikia matinį efektą, kuris, deja, dienos metu nuo veido po darbo dienos tiesiog "nuplaukia". Pudra be abejonės kitaip elgiasi padengta ant makiažo bazės, turinčios silikonų ir priplipiančios produktą prie odos. Tačiau, kaip visoms puikiai žinoma, silikonų turintys makiažo gruntai nėra sveika odai - šie užkemša poras ir neleidžia šioms kvėpuoti, kas turi tiesioginį sąryšį su naujų spuogelių atsiradimu. Tai - ypatingai opi riebios odos savininkių problema.

Pudros "nematoma" ar natūralia pavadinti taip pat nepavyks - nedidelis kiekis dalelių subėga į mimikos ir kitas raukšleles, gilesnes poras, suteikdamas veidui "mirusio" žmogaus efektą. Tiesa, matinį efektą priemonė suteikia tikrai puikiai. 

Taip pat verta paminėti, jog dailus elegantiškas stiklinis buteliukas neturi dozatoriaus ar pompos, tad priemonę iš taros teks krapštyti mentele ar kitais įmantriais būdais. Lengviausia pasirodė paversti buteliuko kampą ant vidinės riešo pusės ir laukti, kol tinkamas kiekis masės nušalės ant rankos. Pakankamai erzinantis ir laiką eikvojantis procesas, tiesa?

Ar rekomenduoju? Tik tuo atveju, jei žinote, kaip naudoti priemonę, turite pakankamai kantrybės dozuojant produktą tinkama proporcija, esate pasirįžusios dėl gero efekto aukoti savo odos gerovę tepant šią makiažo gruntu arba tiesiog turite lygią ir gražią veido odą, kuriai trūksta nedidelio pudros sluoksnio.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite