4.5.16

Amway "Truvivity by Nutrilite" maisto papildų apžvalga

Savo grožiu rūpintis privaloma kasdien. Savo grožiu privaloma rūpintis ne tik išoriškai, bet ir iš vidaus. Svarbu tai, ką valgome, ką geriame, kiek miegame, kaip rūpinamės savo poilsiu ir emocine būsena, kaip valome savo veidą, kokiu ranšluosčiu valome odą, kiek kartų per savaitę keičiame lovos paklotus ar kaip dažnai matome saulę, tačiau odą saugome nuo šios žalingų spindulių. Akivaizdu, jog norint turėti nuostabią odą šia rūpintis reikia nuolatos. Vitaminai - išeitis toms, kurios natūraliai savo gerove pasirūpinti nespėjo.

Apie maisto papildų teigiamą ir neigiamą poveikį iki šiol sklando ypatingai didelis kiekis gandų - vitaminų šalininkai teigia, jog reikalingų organizmui maisto medžiagų per dieną žmogus negali suvartoti fiziškai arba neturi tam laiko/resursų; tuo tarpu opocizininkai teigia, jog naudojant maisto papildus ar vitaminus ilgainiui organizmas prie šių pripranta, o pripratęs nustoja svarbiausias medžiagas gaminti pats (suprask, vitaminus juk vis viena gaus iš piliulės, tai kokia prasmė dirbti pačiam?). Visiems seniai žinoma, jog vienos tiesos nėra ir vitaminuose, kaip politikoje - savo nuomonę apie šių naudą/žalą geriau pasilikti sau ir elgtis taip, kaip atrodo teisingiausia.

Apžvalgai parengti teko išmėginti Amway prekinio ženklo maisto papildus iš Nutrilite kolekcijos pavadinimu "Truvivity". Kompleksą sudaro mėnesio trukmės sistema sudaryta greipfrutų skonio tirpių geriamųjų miltelių ir natūralios kilmės geriamųjų tablečių. Rekomenduojama dienos norma - viena porcija geriamųjų miltelių, sumaišytų su vandeniu ryte ir viena tabletė prieš miegą. 

Milteliai turi nepaprastai malonų, tačiau nepernelyg saldų skonį, tad ryte pamiršti išgerti šio gėrimo tiesiog neįmanoma. Šiek tiek sudėtingiau su beskonėmis tabletės formos natūralaus pluošto tabletėmis, šias prisiminti po dienos vargų kartais gali būti sudėtinga.

Priemonių naudojimo pradžia sutapo su didele ir rimta kojos trauma - prieš pradedant gerti šias priemones trečiojo laipsnio nudegimu nudegė labai didelė dalis mano kojos (trečiojo laipsnio nudegimas - atviros žaizdos, priverstinis gulėjimas pataluose ir didžiulės nuskausminamųjų dozės), tad iš vitaminų teko tikėtis labai daug. Šių naudojimo pradžia sutapo ir su faktu, jog organizmas vis dar bandė prisitaikyti prie europietiško klimato (buvau neseniai grįžusi iš pusės metų Azijoje), o taip pat už poros posūkių laukė pavasaris bei laukiantis baigiamasis bakalauro darbas, kuris visuomet byloja apie nusilpusį organizmą. Kitais žodžiais - vitaminams buvo suteiktas unikalus šansas "sutvarkyti visą mano gyvenimą" ir paversti mane žmogumi. 

Vitaminų aprašymas skelbia esą šie suteiks daugiau energijos, pagerės bendra savijauta, atsiras daugiau jėgų ir gyvenimas taps gražesniu. Sunaudojus visą geriamųjų miltelių kursą jokio pokyčio pastebėti nepavyko, tačiau ir toliau sąžiningai tęsiau tablečių vartojimą vakaro metu. Praėjus daugiau nei dviems mėnesiams nuo vartojimo pradžios norėjosi sakyti, jog vitaminai visiškai niekam tikę - organizmas, nusilpęs nuo didelės traumos visas turimas medžiagas ir vertingus mineralus "atidavė" kojos gydymui ir naujų audinių gaminimui, tuo tarpu plaukai slinko kuokštais, įprastai rieboka veido oda šerpetojo ir kėlė išsausėjusios odos požymius (Urban Decay vizažistė įtarė galimą egzemą dėl neįprastai sausų odos lopinėlių veido srityje). 

Akivaizdu, jog su įvairiais pokyčiais kovojome kartu - aš, kosmetika bei odą puoselėjančiosios priemonės bei vitaminai. Praėjus daugiau nei dviems mėnesiams organizmas pamažu atsigavo - oda tapo nepaprastai stangri ir pilna gyvybės, odos išsausėjimai dingo, plaukai slinkti nenustojo, tačiau slinkimas apnyko, nagai ir toliau auga sveiki ir gražūs.

Viena vertus, galima suversti kaltę vitaminams ir teigti, jog vitaminai organizmą sugrąžino į doros kelią; lygiai taip pat galima teigti, jog pagaliau pavyko atrasti geriausiai mano odai tinkančias kosmetines priemones, kurios akivaizdžiai pakeitė odos būklę (tinklaraščio dėka veido odai neretai tenka kentėti įvairiausius kosmetinius eksperimentus. Patikėkite, odai už tai dar nė karto nepadėkojo); kojos traumą geriausiai gydo laikas, tad šios gijimas taip pat neturėtų būti siejamas su vitaminų poveikiu. Galiausiai galima visus medalius atiduoti faktui, jog organizmas tiesiog sugrįžo į lietuvišką ritmą. Lygiai taip pat visą garbę galime suversti hormonams - galbūt šie tiesiog grįžo į savo "rikiuotę" ir to pasekoje oda grįžo į įprastinę savo būklę.

Tad kuris variantas teisingas? Atsakyti ne tik sunku, bet ko gero ir negalima. Akivaizdu, jog stebuklingos piliulės niekas neišrado ir vargu ar išras, o tam, kad pasiektume maksimalius rezultatus teks pagalbos ieškoti visur - savo pasąmonėje, naujo tinkamo kremo buteliuke, sveikesnėje mityboje, švariuose pataluose, o galbūt ir naujų vitaminų buteliuke.

Komplekto kaina siekia 100 eur, tad investicija iš tiesų nemaža. Kita vertus, sveikas organizmas ir tvirtas gyvenimo būdas verti kur kas daugiau nei ši suma. Ar verta investuoti? Nė neabejoju, jog rinkoje yra kur kas pigesnių, tačiau ne mažiau efektyvesnių vitaminų; tačiau lygiai taip pat tikiu, kad mūsų organizmas sukurtas taip, kad pats galėtų pasirūpinti tuo, ko jam reikia labiausiai. Ar rekomenduoju? Viskas priklauso nuo jūsų perkamosios galios ir finansinės situacijos, taip pat nuo požiūrio apie vitaminus ir jų poveikį organizmui.

1 comment:

  1. ar.mat28.4.19

    Siu niekada bandyti neteko, bet geru vitaminu taip pat galima rasti https://www.vitaminai.lt/katalogas/gamtos-namai-b-kompleksas-su-vitaminu-c/ gal teko bandyti ?

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite