30.11.11

APŽVALGOS: YSL ROUGE VOLUPTE


Įsimylėjau. Tiek spalvas, tiek skonį, tiek konsistenciją. Šiuo meti geresnio derinio nė įsivaizduoti negalėčiau.

15.11.11

ASMENIŠKUMAI: TOBULOS ODOS LINK

Šį niūrų antradienio vakarą nusprendžiau papasakoti apie savo atradimus kosmetikos pasaulyje. Kosmetiką be proto myliu. Gal dėl kažkokio neaiškaus komplekso (man pačiai kosmetika asocijuojasi su netikrumu ir savęs slėpimu). Turiu tikrai liguistą potraukį kosmetikai, o ypatingai makiažo pagrindams ir viskam, kas susiję su veido problemų maskavimu.
Vasarą fotografavau savo kosmetikos turtus, likau nuoširdžiai pasibaisėjusi, kiek visko turiu. Tą pačią sekundę nusprendžiau susiimti ir atsikratyti nereikalingomis priemonėmis, taip prikeldama jas naujam gyvenimui pas kokią nors kitą merginą. Labai džiaugiuosi, kad dalį kosmetikos pavyko parduoti ar išsikeisti į reikalingesnį daiktą. Senas, sudžiūvisias priemones be gailesčio išmečiau į šiukšlių dėžę (gėda prisipažinti, kiek kai kurie tušai išgulėjo stalčiuje). Ta proga visos makiažo priemonės iš komodos stalčiaus persikraustė į naują vietą, dežės prie komodos.
O kas liečia veido trūkumų maskavimą, priėjau prie labai paprastų išvadų: svarbu ne pudros firma, kaina ar kokybė (paskutinis faktorius labai svarbus, bet).. Oda atrodys pasibaisėtinai, jei be visų tų mėšlų, kuriais varginam savo veidą, nebus rūpinamasi kasdien, paprastomis priemonėmis. Labai svarbu kasdienė veido priežiūra: vakare būtina nusivalyti makiažą, nuplauti veidą prausikliu, būtinai gerai pamaitinti (arba sudrėkinti, priklausomai nuo metų laiko, odos tipo ir kitų kriterijų). Iš ryto vėl būtina nusiprausti vandeniu, pasitepti drėkinančiu (arba maitinančiu) kremu, o tik tada jau galima galvoti apie makiažo pagrindą ar kitas dekoratyvinės kosmetikos priemones.Aš šiuo metu chemiją naudoju tik visai velniavai nuimti, o maitinu ir prausiu natūraliomis priemonėmis: juoduoju afrikos muilu ir nerafinuotu šalto spaudimo taukmedžio sviestu. Taip pat be galo svarbu tinkamo pudros atspalvio pasirinkimas (jei nerandate tinkamo atspalvio, tikrai niekas rankų nenukapos, jei sumaišysite dviejų atspalvių, taip išgaudamos idealų atspalvį), taip pat ne mažiau reikėtų atkreipti dėmesį į pudros paskirstymą. Mano nuomone, geriausia yra švelniai tapšnoti ją į odą. Taip išgaunamas lygus, šviežios, spindinčios iš vidaus, odos efektas. Mažiau matomi pabėrimai, spuogeliai ir kiti defektukai. šepetėlio nenaudoju, nes neturiu kokybiško. Taip pat dėl to, kad šepetėliuose greičiau veisiasi bakterijos. Šiuo metu labiausiai naudoju YSL kreminę pudrą, nes jos atspalvis man tinka idealiausiai iš visų turimų. Taip pat dėl to, kad kol kas dar nereikia didelio maskavimo (o maskuoja ji tikrai prastokai, už tokią kosminę kainą galėtų maskuoti ir geriau). Taip pat pastebėjau tendenciją, kad visos veido problemos atsiranda dėl netinkamos mitybos (kaip tik pradedu gyvent vien saldumynais, taip visas veidas išduoda mano nuodėmes:D) Eina man ši pudra į pabaigą. Tuo labai džiaugiuosi, nes širdy labai gera, kai produktą pabaigiu iki galo. Pabaigus ją, galėsiu kibti į kitą.
Kai kurie žmonės nesupranta, kam jaunos mergaitės dažosi, kodėl kankina savo odą priemonėmis, kurios tikrai neduoda jokios teigiamos naudos. O atsakymas, mano nuomone paprastas ir jį pabandysiu pritaikyti asmeniškai sau: pasidažiusi jaučiuosi nors ir ne natūraliai, tačiau nepalyginamai gražesnė, labiau pasitikiu savimi ir savo jėgomis. Juk ne visiems nuskilo turėti persikinę odą. Nors esu išprotėjusi dėl kosmetikos pirkimo, tikrai nesu pamišusi dėl jos naudojimo kiekvieną dieną. Nebijau vaikščioti nepasidažius. Į parduotuvę irgi beveik visuomet vaikštau be tušo. Tačiau tik radus progą, varau iš širdies :D Ir šiaip labai smagu stebėti savo pačios progresą dekoratyvinės kosmetikos naudojime. Neseniai atradau būdą, kaip savo blakstienas paversti didesnėmis ir išraiškingesnėmis, o juk be praktikos nepadės jokia teorija:)

Kai nusipiešiu veidą, jaučiuosi daug fainesnė. Tebunie tai netiesa, tačiau saviįtaiga užima didžiąją dalį mūsų visų gyvenimo ir emocinės būsenos stabilumo.
O kokią pudrą naudojate Jūs? :)

9.11.11

ASMENIŠKUMAI

Kažkas gavo idealius batus šimtadieniuuui
© 2016 Kotryna Uogintaite