26.2.12

ASMENIŠKUMAI: ŠIMTADIENIS

Neišvengiamai atėjo ta akimirka, kai vis dėlto nusprendžiau papasakoti apie savo šimtadienį. Šių metų Mykolo Biržiškos gimnazijos šimtadienio tema "Cirkas". Iš pat pradžių nustebino tai, kad trečiokai nė nemėgino slėpti nuo mūsų temos (kai mes, savo ruožtu, praėjusiais metais, šimtadienio temą slėpėm iki pat paskutinės savaitės, kad dvyliktokams būtų staigmena). Dar labiau sunerimau, kai  suvokiau, kad per paskutinę stiprią šventę mokykloje jau nebenoriu būti nei dramblys, nei orangutangas, nei beždžionė. Per tiek metų buvo pakankamai progų, kai turėjom šliaužiot mokyklos grindimis, krypuot žąsele ar dainuoti mokyklos himną. Iš tiesų klounas būtų buvusi pati lengviausia išeitis: išsipaišyti veidą, apsirengti bet kokius spalvotus rūbus, užsiklijuoti raudoną nosį ir garbanotų plaukų peruką.O šimtadienis atrodė taip toli, kad pernelyg daug negalvojau apie aprangą. Galiausiai ta diena vis vien išaušo. O aš, vietoj to, kad visą savaitę būčiau skyrus aprangos paieškoms, keturias valandas per dieną plušėdavau sporto salėj (stebuklų vis dėlto būna šiam pasauly: pamėgau vaikščiot bėgimo takeliu). Tik pabudus anksti ryte suvokiau, kad neturiu kuo apsirengti. Tačiau jau senokai pastebėjau, kad stresinėse situacijose mūsų sąmonė ir pasąmonė veikia stulbinamu greičiu. Vos kelios minutės prieš išvažiavimą atėjo išganinga mintis pasidabinti brolio išeiginiais marškiniais ir nusipukšti plaukus spalvotu plaukų laku (jo galite rasti kone kiekvienoje balionų parduotuvėje).
Džiaugiuosi stipriu trečiokų darbu. Visa rytinė dalis buvo šauniai suorganizuota, nors teko ir bėgti, ir stryksėti, ir valyti sporto salės grindis užpakaliu, buvo smagu. Vakarinė dalis taip pat paliko gerą įspūdį. Vakarinėje dalyje visi dvyliktokai išsičiusto, išsipusto, tad tikrai labai gera žiūrėti į taip per keturis metus pasikeitusius veidus. Atrodo, atėjom būdami visiškais vaikais, o išeisim jau būdami jei ne suaugę, tai bent jau apibrendę. Nuotraukų iš vakarinės dalies neturiu. Tiesiog niekam neatėjo į galvą nusifotografuoti, o kai tai suvokėm, jau buvo per vėlu. Į after party paskutinę sekundę nusprendžiau neiti, nes tam visiškai neturėjau nuotaikos. Tikriausiai dabar dėl tokio savo sprendimo turėčiau  graužtis, tačiau nėra prasmės savęs prievartauti ten, kur turi galimybę rinkitis. Užuot šokus iki ryto nusprendžiau ramiai pavakaroti su pussesere,o iš ryto nuvažiuoti į kaimą ir aplankyti beveik pusę metų nematytą močiutę. Bet kokiu atveju, manau turėjau pati šauniausią šimtadienį, kokį tik buvo įsivaizduoti.


Papasakokit apie savo šimtadienius.
Kokia tema buvo? Kaip jautėtės? Ar verkėt, suvokę, kad mokytis mokykloje teliko menkos 100 dienų? :)

21 comments:

  1. Suoer šimtadienis, super laiškai :)

    ReplyDelete
  2. wow atrodėt, manau tikrai labai originali tema "cirkas".
    Labai norėjau pamatyt tave su ta juoda suknele, turbūt labai elegantiškai turėjai atrodyt.

    ReplyDelete
  3. Rut, super, kad super ;)

    ReplyDelete
  4. Charmat, gaila, bet nepavyko nusifotkinti :/ o temų orginalių jau tikriausiai sugalvoti neįmanoma, man jos visos labai banalios ir nuvalkiotos atrodo ;)

    ReplyDelete
  5. Mano šimtadienio tema buvo jūra. Iš tiesų nesitikėjau, kad viskas bus taip nuostabu, trečiokai labai labai pasistengė ir šimtadienis buvo toks geras, kokio tikrai net nesitikėjau :)

    ReplyDelete
  6. O taaip norėjau pažiūrėti kaip atrodei su ta MANGO suknele.. :] Ar nusiplovė plaukai vakarinei daliai? :D

    ReplyDelete
  7. Labai laukiau šio pranešimo apie tą šimtadienį, fainai kaip buvo jums. Beto kaaaip norėjau pamatyti tave su ta žavia suknele. ;)

    ReplyDelete
  8. M, girdėjau apie tokią temą, auklėtoja pasakojo, kad dvyliktokai tokia tema nuostabius kostiumus pasigamino ;) Bet kaip ironiška, kad galiausiai pradedi vertinti trečiokus tik tada, kai jau telieka keli mėnesiai mokytis

    ReplyDelete
  9. Eleonora, gaila, bet neturiu nuotraukų :/ tiesiog mūsų klasė nesugalvojo nusifotografuoti, o kai atsiminėm jau buvo per vėlu:// Taip, nusiplovė iš karto ;) Iš tiesų, jei atkreiptum dėmesį į nuotrauką apačioje "Nepilnaprotystės sindromo" įraše, ir į nuotraukas iš paties šimtadienio, kur esu surištais plaukais, pastebėtum spalvos intensyvumo skirtumą, nors buvo praėjusios gal tik kokios trys-keturios valandos;)

    ReplyDelete
  10. Melita, gaila, bet teks laukti kito karto ;) Gal kada priderinsiu progą apsirengti ir pasipuošti taip pat. Tada jau tikrai nebepasikiaulinsiu ir pasirodysiu ;)

    ReplyDelete
  11. Anonymous26.2.12

    nereikia specialios progos, gi gali ir specialiai įrašui pasipuošti suknele ir nusifotografuoti, visi labai laukia :)

    Mano šimtadienio tema buvo anuomet populiarus žaidimas "Myli - nemyli". Tai dvyliktokų tema buvo, o vienuoliktokai parodijavo dvyliktokus, t,y. tam tikrus asmenis.

    ReplyDelete
  12. Anonime, taip ir padarysiu :) O taviškė tema iš tiesų įdomi ;)

    ReplyDelete
  13. plaukai kaip gerai atrodo ;D

    ReplyDelete
  14. ačiū, Ugne:) Gaila, bet nusiplovė po pirmo plovimo :D

    ReplyDelete
  15. nereta27.2.12

    Labas, Kotryna:)
    Nežinau ar esi girdėjusi apie stylish blogger awards žaidimuka, taciau norejau pranesti, kad tave nominavau butent siam titului:) uz puiku rasymo stiliu:)

    http://neretos.wordpress.com/2012/02/27/stylish-blogger-award/

    ReplyDelete
  16. Labas Nereta! Tai bent naujienos ;) AČIŪ Tau, už tokią nominaciją ;)

    ReplyDelete
  17. Ten timpės tos su burbuliukais, kur dėvėjai? Fainos labai. :)
    Eh, kaip seniai tas šimtadienis buvo, bet vis dar pamenu saviškį - vadinosi "100-oji kuopa" ir tema buvo kariuomenė. Visi 3-ečiokai visą dieną karines uniformas dėvėjo, o mokyklos vestibiuly karinė palapinė stovėjo... Nesveikai ten šauniai jie buvo pasistengę, smagu atsimint, sunku pamiršt. :)

    ReplyDelete
  18. Agne, ne, čia tikrų tikriausios kelnės:) ohh, šauni tema ;) Turėjo būti beprotiškai smagu ;)

    ReplyDelete
  19. kokia nostalgija Birziskaaaaaaaaai!!!!!

    ReplyDelete
  20. Gal mokeisi MBG?:)

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite