26.9.12

APŽVALGOS: MNY COLOSSAL VOLUM' EXPRESS

Yra viena kosmetikos priemonė, kuriai visuomet gailiu pinigų.Tikriausiai kiekvienas žmogus turi savų silpnybių, o maniškė tikrai nėra blakstienų tušas, dėl to blakstienų tušui pinigų vis nepakanka. Vis dėlto, reikia sutikti, kad akių ryškinimas yra viena svarbiausių idealaus (arba tiesiog tvarkingo) makiažo detalių.
Tad noriu pasidžiaugti, kad pagaliau turiu naują blakstienų tušą, negana to, dar ir prie jo derantį pieštuką, idealiai tinkantį padūmavisių akių makiažui sukurti. Tad šį kartą ketinu apžvelgti šiuos du produktus ir pateikti savo asmeninę nuomonę, nepriklausomą nuo kitų gyvenimo ar marketingo veiksnių.
 Naujasis blakstienų tušas Volum’ Express The Colossal Smoky Eyes Mascara tikrai nėra didelė naujiena ištikimiausioms Maybelline  ar Collosal Volume gerbėjoms. Kodėl? Nes jis kone identiškas iki tol buvusiems Colossal Mascara blakstienų tušams. Tiesa, šį tušą dar prieš keturis metus, kai jis buvo tikra naujiena Lietuvos rinkoje, vertinau tik neigiamai. Mane pykino nuo jo kvapo. Kvapas kosmetikoje ne mažiau svarbus, nei sudedamosios dalys ar veiksmingumas. Dirginantis kvapas gali sugadinti ne tik nuotaiką, bet ir sukelti nemažus galvos skausmus, ar pykinimus. 
Tačiau šiuo atveju po kelių lemtingų kartų su kvapu apsipratau ir man jis pasidarė ne tik pakenčiamas, bet priimtinas ir net malonus. Nesumeluosiu pasakydama, kad tai tikriausiai pats populiariausias ir geriausias Maybelline tušas, kurį yra tekę naudoti. Kiek teko kalbinti žmonių, vartojančių kosmetiką, dar neturėjau garbės susipažinti su mergina, kuriai netiktų ar nepatiktų Colossal Volume  blakstienų tušas. Tikriausiai aš - ne išimtis. Tai tikrai vienas geriausių MAYBELLINE produktų ir vienas geriausių blakstienų produktų, atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį. Nesu šepetėlių ekspertė ir nežinau, ar sugebėčiau apibūdinti Volum’ Express The Colossal Smoky Eyes Mascara šepetėlio šerelius,  tačiau neabejotinai tušas unikalus savo smulkiais, bet beprotiškai tankiai šereliais, kurie padeda atskirti, paryškinti ir pastorinti kiekvieną, net ir pačią mažiausią blakstieną. Blakstienos tampa pastebimai ryškesnės, ilgesnės, sodresnės, tačiau tušas neapkrauna ir nesulipina blakstienų, ką kartais mėgsta daryti kiti blakstienų tušai, kad ir Bourjois Volume clubbing.
Prieš kelias savaites, su drauge sėdėdama vienoje Vilniaus kavinių, supratau, kad vienas blogiausių įpročių, kurį man atnešė universitetas, yra tai, kad pradėjau  kiekvieną dieną dažyti akis. Tik  nemanau, kad artimiausiu metu ketinu gydyti šį įprotį, tačiau neabejotinai reikia atidžiau rinktis produktus, kurie leidžia kiekvieną dieną atrodyti pagal visus dienos makiažui brėžiamus standartus.

Kitas ne mažiau intriguojantis Maybelline produktas - „Eye Studio Master Smoky Longwearing Shadow-Pencil“. Padūmavisių akių makiažas taip pat nėra didelė naujiena makiažo pasaulyje, tačiau jam susikurti neretai reikia ypatingai didelių įgūdžių ir kokybiškių akių šešėlių bei šešėlių pagrindo, be kurio visas darbas gali nueiti šuniui ant uodegos. Nė vieno žmogaus nepuošia nubyrėję šešėliai ar nuplaukęs iš savo vietos akių kontūras. Aš turiu ypatingai problemines akis, tad dienos pabaigoje visas mano rytinis triūsas būna tiesiog "nuplaukęs" žemyn. Galvojau, kad manęs nustebinti jau niekuomet nepavyks, tačiau, kaip dažnai gyvenime pasitaiko, stipriai klydau. „Eye Studio Master Smoky Longwearing Shadow-Pencil“ yra storas dvigubo poveikio pieštukas. Vienas jo galas dažo, o kitas švelniai išsklaido spalvą. Sudėtyje yra daug grynų pigmentų ir unikalaus vaškų mišinio, tad turint gerus tiesių linijų braižymo įgūdžius, liniją nubrėžti galima be jokio vargo. Speciali veiklioji medžiaga suformuoja plėvelę, kad spalva būtų atspari vandeniui ir laikytųsi net 12 valandų. Minkšta kempinėlė pieštuko gale paskirsto dažus po voką ir sugraduoja nuo šviesiausio iki tamsiausio atspalvio. Žinoma, visi šie dalykai stipriai priklauso ir nuo žmogaus profesionalumo dažantis, tačiau niekas negimė mokėdamas, tačiau su kiekviena praktika formuojasi vis stipresni ir geresni įgūdžiai. Dažniausiai į panašius reklaminius šūkius žiūriu skeptiškai, tačiau šį kartą išbandžius pieštuką ant rankos, vakare teko gerokai pavargti, kol pavyko nuplauti spalvą. Pieštukas tikrai minkštas, tad tiks net ir pačioms jautriausioms akims.

17.9.12

ASMENIŠKUMAI: Canon EOS 1000d arba kodėl aš negeriu ir nerūkau

Tikriausiai pavadinimas šiek tiek keistai suraizgytas, tačiau šiuose keliuose žodžiuose atsispindi visa pastarojo įrašo esmė. Taip, Savo pačios pastangomis įsigijau naują foto aparatą, mat maniškiui senukui neseniai sukako šešeri. Kaip žinia, technika tobulėja ypatingai greit, o dar greičiau genda ir sensta morališkai bei fiziškai, tad pastarąjį pusmetį fotografuoti man buvo vienas vargas: visiškai iš rikiuotės išėjusi matrica trukdė gyvent jau ilgą laiką.
Nors fotoaparatuose išmanau mažiau, nei musė apie ekonominę krizę, vis dėlto net ir aš suvokiu, kad naujasis mano fotomonstras iš tiesų įmantrus: su atskirai pirktu straubliu-objektyvu ir dar kalnus pinigų kainavusiu dėklu.
Neabejoju, jog daug kam kils klausimas, kaip žmogus, neturintis jokių pastovių (ar kintamų) pajamų, gali sau leisti tokią prabangos prekę, kaip CANON  EOS 1000d. O atsakymas tikrai labai paprastas, nors, tikiu, kad daugelį skaitytojų gali kiek nustebinti.
Tikriausiai niekuomet neminėjau, jog visiškai nevartoju jokių alkoholinių gėrimų ir nerūkau. Ir taip, žinau, kad dabartinėje visuomenėje šis mano pasirinkimas atrodo mažų mažiausiai nepopuliariai, lėkštai ir keistai, o garsiai jį išsakiusi galiu prarasti didžiąją dalį skaitytojų, užkietėjusių gėrikų ar rūkalių, tačiau jaučiu, kad subrendau išdėstyti savo šį požiūrį viešai, nepriklausomai nuo to, ar jis bus priimtas palankiai, ar ne.
Kodėl aš taip elgiuosi? Tikriausiai savo laiku nepabandžiau to, ką bandė visi mano bendraamžiai, o vėliau bandyti, kai visi buvo įjunkę į nuolatinį svaigalų vartojimo liūną, buvo tiesiog neprotinga. Galiausiai, sulaukusi 16-17 metų nutariau dėl idėjos laikyti blaivybę bent iki pilnametystės. Tačiau suėjus aštuoniolikai supratau, kad man to nereikia: nei rūkalų, nei alkoholio, nei kitų kvaišalų.
Jei reikėtų įvardinti kitas priežastis, kodėl taip elgiuosi, tikriausiai vienas svarbiausių atsakymų būtų tas, kad visa tai skaudžiai atsieina žmogaus piniginei. Visų pirma, man tiesiog per brangu arba pinigus leisti norėčiau kiek kitaip, nei tokiu būdu vartojamiems produktams.  Visų antra, visiems tiems, ką šiuo metu svilina noras rėžti apie tai, kad alkoholis padeda atsipalaiduoti, o nikotinas - nusiraminti, galiu tik palinguoti galva iš liūdesio ir užuojautos. Liūdna, kad visus šiuos potyrius galite pajusti tik kažkokių cheminių medžiagų veikiami.  Aš noriu būti atsakinga už savo veiksmus ir kalbas. Ir visa, ką darau geros nuotaikos, visuomet yra mano pačios veiksmai, o ne kažkas, ką išprovokavo didelė alkoholio koncentracija mano kraujyje. Taip pat ir rūkymas man atrodo pakankamai paikas užsiėmimas. Tai tėra fiziologinis veiksmas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis - kvėpavimas. O giliai kvėpuoti (ir taip atsipalaiduoti bei nusiraminti) aš sugebu ir nenuodydama savo plaučių ar negaišindama piniginės resursų.
Tai tokia trumpa pasakėlė apie mano asmeninį gyvenimą ir tvirtas pažiūras šiuo klausimu, kad ir kokios nepopuliarios ar nepriimtinos jos bebūtų. Be abejonės, tenka pripažinti, kad studentavimo metai tik prasideda, tad negaliu tvirtai teigti, jog ir toliau sėkmingai plėtosiu savo blaivybės idėją, tačiau džiaugiuosi, kad iki šiol sugebėjau atsilaikyti prieš tai stipriai brukamą pasilinksminimo būdą ir išlikti pakankamai padoriu žmogumi. Ir nesistebėčiau, jei šį požiūrį keturi studijavimo metai pakeis kardinaliai: juk visko būna, tačiau didžiuojuosi savimi, jog ankstyvame amžiuje netapau dar viena statistine nepilnamete, nesugebančia laikytis elementariausių valstybės taisyklių.
O čia mano kūdikis, kurį pavyko išgimdyti per visus šiuos  metus, taupant pinigus, kuriuos eiliniai normalūs pacukai įpratę leisti svaigalams ir kitoms neteisėtoms prekėms. 
Kad ir kaip ironiškai ar pašiepiančiai nuskambėjo pastarasis mano įrašas, noriu pabrėžti, kad viešai neteisiu ir nesmerkiu žmonių, kurie elgiasi kitaip, nei aš. Tai kiekvieno mūsų pasirinkimas. Tiesiog mano sprendimas buvo toks, koks buvo ir aš vis dar juos džiaugiuosi. Džiaugiuosi ir tuo, kad sugebėjau išaugti tokia, kokia esu dabar, ir sugebėjau sėkmingai socializuotis visuomenėje be jokių apsimestinių priemonių. Tiesiog nereikia pamiršti to, kad vartoti šias priemones neturint pilnametystės yra Lietuvos Respublikos įstatymų pažeidimas, ir, mano nuomone, paika frazė, kad įstatymai sukurti tam, kad juos laužytume, čia tikrai netinka, Šiuo atveju įstatymas sukurtas dėl fiziologinių ir psichologinių priežasčių, kad tokio amžiaus jaunuolis nėra morališkai subrendęs tokiam veiksmui, nei jo organizmas, nei jo smegenys neveikia taip, kad jis pats galėtų reguliuoti alkoholio kiekį ir tinkamai suvokti jo poveikį.
Jūsų teisė rinktis, kaip norite nugyventi savo gyvenimą ir kokie yra pagrindiniai jūsų gyvenimo tikslai. Kiekvienas gyvename sau, tad vertinti ar teisti kitų žmonių poelgius yra tiesiog kvaila. Žiūrėkim į save. Sutaupysim daug laiko ir energijos. Svarbiausia tai, kad kiekvienas mūsų poelgis turėtų argumentuotą paaiškinimą, kodėl mes taip elgiamės.
Būkit laimingi savo pačių dėka, o ne alkoholio padedami.

Aš keliauju mokytis naudotis naujuoju savo supermonstru, o jums palieku vietos naujai diskusijai apie tai, koks jūsų požiūris į alkoholį ir kitas psichiką veikiančias medžiagas? Taip pat būtų labai įdomu sužinoti (manau ne man vienai), kelių metų pradėjote savo žalingų įpročių karjerą(jei tokių yra, žinoma)?

13.9.12

APŽVALGOS: INGLOT NAIL ENAMEL

Jei kas nors būtų paprašęs įvardinti spalvą, kurios nemėgstu, tai neabejotinai būtų žalia. Nežinau kodėl, bet nuo pat jaunų dienų nemėgau šios spalvos. Gal dėl to, kad vaikytsėje ją laikiau pačia gražiausia, vėliau visa meilė šiai spalvai tiesiog konvertavosi į visišką jos vengimą. Tikriausiai mano kambaryje nepavyktų rasti nė vieno daikto ar drabužio, kurio pagrindą sudarytų žalia.
Vis dėlto, gyvenimas kartais iškrečia įvairaus plauko pokštų. Vienas tokių - mano naujasis INGLOT nagų lakas. Nors iš tiesų nėra jis visiškai naujas, jį turiu jau gerą pusmetį, tačiau intensyviau naudoti pradėjau tik dabar.
Bet kokiu atveju po šio kariškos spalvos nagų lako naudojimo jaučiuosi turinti galią bendrais bruožais papasakoti apie INGLOT firmos nagų lakų kokybę. O ji iš tiesų nuostabiai puiki. Tepasi be galo lengvai, konsistencija vidutiniško tirštumo, pageidaujant ne tokios intensyvios spalvos, užtenka vos vieno lako sluoksnio. Džiūna taip pat pakankamai greitai. O ant nagų plokštelių laikosi ilgiau, nei visų išgirtieji ORLY ar China Glaze. Taip pat ir kaina jų gerokai žemesnė, nei pastarųjų. Už ORLY ar CG dažniausia tenka pakloti virš 30lt, o Inglot kainuoja apie 20lt (o jei eate gudrūs kaip aš, galima atrasti akcijų ir jų įsigyti net su 50proc. nuolaida, tik spalvų pasirinkimas bus skurdesnis).
Vienintelis minusas yra tai, kad jų įsigyti galima tik firminėje Inglot parduotuvėje, esančioje Vilniuje, Ozo prekybos centre, tad kitų miestų gyventojams tai gali sukelti nemažų nepatogumų.
O aš vis dar gyvenu super puikiai, ištisas dienas valkiojuosi Vilniaus centru (ach, tas studentiškas gyvenimas), o ištisus paryčius praleidžiu prie kompiuterio, mat dėl nepaaiškinamų priežasčių paūmėjo mano geriausia ir mylimiausia nemiga. Ir toks chroniškas nemiegojimas mane pradėjo gąsdinti, mat jau visą savaitę miegu po 2-3 valandas. Kol kas fiziškai didelio nuovargio nejaučiu, tačiau bijau, kad ateityje taip tęstis negali.
Gal turite kokių patarimų, kaip padėti sau išmiegoti ilgesnį nei 3h laiką?
Ir kokių atsiliepimų turite apie Inglot firmą ir ypatingai jų nagų lakus?

O aš.. lekiu ruoštis į paskaitas!

1.9.12

APŽVALGOS: UOGA UOGA

Kartu su vasara anapilin iškeliavo beveik visi veido priežiūrai skirti kremai, o jų vietą užėmė nauji. Tiesą sakant, jau gerą pusmetį (o gal ilgiau) sparną rėžiu aplink UOGA UOGA produkcijos salelę, esančią Vilniuje, Ozo prekybos centre. Galiausiai vakar, kol didžioji dalis mokinukų ir studentukų sielvartavo dėl pasibaigiančio šiltojo metų laiko, aš šokinėjau iš džiaugsmo, jog pagaliau ir mano vargšė oda galės pasimėgauti ramybe. Ne paslaptis, kad mėgstu kosmetiką, ypatingai dekoratyvinę. Tikrai nenaudoju jos beprotiškai daug, tačiau polinkį tikrai turiu. Tikriausiai dėl to galima pagrūmoti pirštu ir atskaityti moralą apie tai, kad jaunas žmogus, naudodamas kosmetiką elgiasi kvailai, tačiau esu įsitikinusi, jog kiekvienas turime savų keistenybių, o juo labiau blogų įpročių. Bet kokiu atveju, prieš pabaigdama visas turėtas veido odos priežiūros priemones, buvau pasiryžusi dar viena koja įlipti į natūralesnės kosmetikos vartojimo (iki šiol tai daryti sekasi sunkiai, tačiau ateityje tikiuosi geresnių rezultatų ), tad galiu teigti, jog šie nauji produktai nėra spontaniško elgesio padarinys.
Per paskutinius tris vasaros mėnesius į parduotuves ir aptarnaujantįjį personalą pradėjau žiūrėti visiškai kitomis akimis. Tikriausiai dėl to, kad sulaukę pilnametystės ir pabaigę mokyklą, į įvairias parduotuves įsidarbino nemaža dalis mano bendraamžių, draugų ir pažįstamų. Taip pat pačiai teko išgyventi ne vieną darbo pokalbį, susijusį su bendravimu-pirkimais-pardavimais. Iki tol buvau tvirtos nuomonės, jog pardavėjas neturi nieko bendro su pirkimu. Tačiau šį požiūrį pakeitė pats gyvenimas. Dabar bendravimas su žmonėmis man pasidarė labai svarbu, tad malonus ir draugiškas pardavėjas tapo vienu iš kriterijų, pagal kurį galima vertinti visą parduotuvės įvaizdį.Visa tai pasakoju dėl to, kad užklydusi į UOGA UOGA pardavimo salelę ir užkalbinusi plačiai besišypsančią pardavėją, prie stendo praleidau daugiau, nei valandą. Užsišnekėjom kaip seniai pažįstamos draugės, nors iš tiesų viena kitos nepažinojom. O mergina, savo ruožtu, noriai papasakojo begales įdomybių, kurių iki tol nenutuokiau egzistuojant, o iš OZO išėjau nešina popieriniu maišeliu, užpildytu trimis naujais produktais.
 Prieš pradėdama pokalbį žinojau, jog man reikia naujos priemonės drėkinimui ir maitinimui, tad čiupau jautį už ragų ir paklausiau, ką galima išsirinkti, norint išlaikyti odos drėgmę. Galiausiai išsirinkau drėkinantį veido kremą riebiai odai su lazdynų riešutais ir greipfrutais, pavadintą skambiu, "Aksominė oda" pavadinimu. Tikriausiai nesuklysiu sakydama, jog tai buvo pirmas kartas gyvenime, kai klausiau profesionalo nuomonės ir atsižvelgiau į pardavėjos rekomendacijas (iki tol mėgau rinktis visa ką savo nuožiūra). Jau po pirmųjų panaudojimų galiu teigti, kad kremas be proto lengvas, puikiai tinka riebiai, blizgėti linkusiai odai, mat kažkokiu būdu sugeba normalizuoti ir stabdyti riebalų išsiskyrimą. Taip pat jo užsitepus makiažo pagrindą tepti tampa vienas malonumas, mat oda pasidaro minkšta, švelni ir puikiai absorbuoja makiažo pagrindo spalvą.
 Maitinimo funkciją, manau, puikiai atliks kremas, subalansuotas normalios, sausos, jautrios odos drėkinimui. Jo sudėtyje aptikome rugiagėlių ir šaltalankių. Pastarieji kremui suteikia ryškiai oranžinę spalvą, kurios nelieka, vos tik užtepus jo ant odos.
Galiausiai, išsirinkusi šiuos du produktus, nutariau išbandyti ir įmantrios rūšies aliejų. Išprašiau pardavėjos bendrais bruožais papasakoti apie kiekvieno aliejaus savybes ir išsirinkau priimtiniausią, Nerafinuotą puiklapių aliejų. Iki  to laiko mano didžiajame žodžių žodyne tokios puiklapio sąvokos nė nebuvo, tad išgirdusi naują pavadinimą, suklusau dar įdėmiau. Pasirodo, tai vienas vertingiausių ir rečiausių aliejų, kuris tinka visų tipų odai. Jis skatina kraujotaką, žaizdų gijimą, regeneruoja odos ląsteles, lėtina senėjimą, mažina uždegimus, didina odos elastingumą. Taip pat gydo nudegimus, randus, bėrimus, pūslelinę bei pažeistus kapiliarus. Tinka esant hematomoms, sumušimams, psoriazei (ačiū Dievui google, aiškinančiam, jog tai lėtinė odos liga, pasireiškianti odos uždegimu ir odą dengiančiais sidabro spalvos žyneliais), dermatitui, egzemai, pūliniams, išsiplėtusioms venoms, strijoms. Tikriausiai susigundžiau juo dėl nudegimų gydymo, kapiliarų stiprinimo ir išsiplėtusių venų problemos raminimo funkcijos. Pastaroji manęs nekankina, tačiau žinodama, jog venų problemų turi tiek man prosenelė, tiek močiutė, tiek mama, apie jas susirūpinau jau dabar. Stengiuosi ant aukštakulnių vaikščioti kuo mažiau, kojas kuo dažniau laikyti pakeltas, o naktimis dėvėti vilnones kojines. Ir nors nuo jų plėtimosi tai neapsaugos, tikiu, kad išankstinė prevencija gali atitolinti visą plėtimosi procesą.
Taip pat labai mėgstu žinoti, jog produktą naudosiu ne viena, o su mama, kurią kamuoja panašios gyvenimo problemos.
Ne mažiau džiugina ir visos produkcijos kainos, kurios svyruoja nuo 10 iki 45lt (nors 45lt kainuoja tik aliejai, mat jų savikaina tikriausiai didelė, o didžioji dalis kremų kerta po penktadalį šimtinės-20lt). Kaip ir pridera rankų darbo kosmetikai, galiojimo laikas ypatingai trumpas, tačiau man tai didelio galvos skausmo kelti neturėtų. Gal išmoksiu produktus naudoti sistemingai ir iki pabaigos.
© 2016 Kotryna Uogintaite