24.2.13

ASMENIŠKUMAI: SEKMADIENIO NE-MALONUMAI

Jei pavadinčiau šias procedūras malonumais - meluočiau. Jei teigčiau, kad jas atlieku kiekvieną sekmadienį - būčiau melagė kvadratu. Tačiau žinau, kad jei turėčiau daugiau kantrybės, laiko ir valios, šios apeigos taptų kiekvieno sekmadienio pasirinkimu. Su nuoskauda prisimenu, kai sekmadienio popietes vadindavau tinginiadieniais, kurių metu galėjau atlikti visus per savaitę susikaupusius darbus. Dabar, jei laiko pakanka, neužtenka sveikatos ir motyvacijos atlikti visus nemalonius grožio ritualus.
Reikia pripažinti, kad retas kuris turi laiko kasdien puoselėti rankų odą, veido odos elastingumu ir gilesniu valymu ar paprasčiausiu kūno maitinimu. Tad logiškiausia išeitis būtų paskirti bent vieną dieną per svaitę visoms šioms procedūroms atlikti.
Šį įrašą norėčiau pradėti pristatydama naują kasdienį ritualą. Pagaliau priverčiau pakelti savo užpakalį ir nunešti jį ten, kur parduoda ricinos aliejų, naudojamą plaukų augimo skatinimui. Daugelis vartotojų teigia, jog nuolatinis šio aliejaus naudojimas padeda užauginti tamsias, ilgas ir tankias blakstienas. Pati jo veiksmingumo įvertinti vis dar negaliu, mat naudoju jį vieną savaitę, tačiau šventai tikiu, kad po kelių mėnesių vartojimo pastebėsiu skirtumą ir nustosiu verkšlenti dėl trijų likusių blakstienų. Tiesa, pastebėjau, kad net ir iš trijų blakstienų galima sukurti neblogą akių kompoziciją, tereikia trupučio kantrybės, gero blakstienų tušo, kuris nėra pernelyg skystas (paprastai nauji tušai pasižymi itin dideliu skystumu) ir šiek tiek laiko. Pasikankinus prie kiekvienos akies kiek ilgiau nei tris sekundes, galima išgauti neblogą rezultatą net ir pačių silpniausių blakstienų turėtojoms.
Vieno buteliuko aliejaus turėtų užtekti ilgesniam, nei pusės metų laikotarpiui, o jį patogiausia tepti senu išplautu blakstienų tušo aplikatoriumi. Aš pasirinkau seną gera Lancome Hypnose šepetėlį, kurio forma pasirodė pati tinkamiausia visoms blakstienoms padengti.
P.S. prieš atliekant šį ritualą, įsitikinkite, jog ant šepetėlio neliko jokių tušo liekanų.

Antruoju žingsniu norėčiau vadinti kūno maitinimą. Normalūs žmonės šį veiksmą tikriausiai sugeba atlikti dažniau, nei kartą per savaitę. Man, deja, nepavyksta šio ritualio atlikti net kartą per septynias dienas.
Šiam veiksmui atlikti šiuo metu renkuosi natūralų ZURI kūno ir plaukų plaktą sviestą. Šiuo metu niekaip negaliu atrasti informacijos apie produktą, tačiau jį įsigyti galima internetinėje ekologiškų produktų parduotuvėje. Kaina, kaip ir daugelio ekologiškų produktų, nėra pati draugiškiausia studentiškoms kišenėms, tačiau produktas labai geras. Oda minkšta ir švelni išlieka keletą parų po kremo panaudojimo, o neutralus kvapas atsinaujina ne prasčiau už brangiausius nišinius kvepalus. Tiesa, aromate jaučiamos taukmedžio sviesto natos, tačiau priešingai, nei būtų galima numatyti, šį kartą taukmedis kvepia stebėtinai maloniai.
 100ml priemonės kaina gali siekti 50lt. Už panašią sumą The Body Shop parduotuvėje galima įsigyti dvigubai didesnį kiekį kūno sviesto. Tiesa, aš pati TBS kūno priemonių atsisakiau prieš gerą pusmetį. Iki tol vilioję įvairūs aromatai galiausiai atsibodo ir supratau, kad tai tėra labai gražius prekybininkų triukas, o pačios priemonės nėra ypatingos sudėties ar unikalaus veikimo. Tad daugiau TBS produktai mano kosmetikos lentynoje nebegyvena.
Ilgą laiką trypčiojusi vietoje, pagaliau nutariau išmėginti prakaitavimo mažinimui skirtą priemonę. Buvau nusprendusi įsigyti pilną Perspiguard antiperspiranto pakuotę, tačiau prieš savaitę pro mano ausis praskriejo puiki žinia apie galimybę įsigyti dvi Driclor pakuotes už vienos kainą, tad nė neabejojusi nutariau, kad užuot planavus, laikas imtis veiksmų.
Priemonę panaudojau du kartus ir prakaitavimas pastebimai sumažėjo. Atsižvelgiant į nuolatinę neigiamą informaciją apie galimą vėžio rizikos didinimą naudojant šią priemonę, stengsiuosi jį naudoti kuo rečiau.
Kitas, ne mažiau svarbus dalykas - kaukė veidui. Šiuo klausimu esu didelė nevala, tačiau stengiuosi valdyti savo tinginystes ir bent kartą per savaitę palepinti veidą kauke. Vienintelė kaukė, kurią šiuo metu naudoju, Mary Kay BOTANICAL EFFECTS. Jau po pirmojo jos naudojimo jaučiamas akivaizdus, bet trumpalaikis efektas. Tikriausiai būtent tokia ir yra kaukių paskirtis.
Galiausiai, visą maskaradą vainikuoja keli rankų priežiūros etapai. Vis dar kovoju su tinguliu nagų priežiūros visatoje. Kadangi turiu iš prigimties labai dailius ir tvarkingus nagus, nuo ankstyvų dienų buvau įpratusi, kad "nagai susitvarko savaime", jų nereikia papildomai prižiūrėti, o visos priemonės, skirtos nagų priežiūrai - aukštasis pilotažas.
Kartas nuo karto sengiuosi nagus pamirkyti bjauraus kvapo vonelėse, po kurių visame kambaryje pasklinda nepavydėtinas chloro kvapas, o vėliau nagus palepinu permatomu Sally Hansen nagų laku, skirtu nagams stiprinti ir greitinti jų augimą. Nemanau, kad kuri nors iš dviejų priemonių verta didesnio dėmesio, tad jei turite galimybę išmėginti vieną jų - negaiškite laiko, jos neveiksmingos.
 Šią savaitę užsisakiau visų išgirtą Nail Tek II nagų priemonę ir tikiuosi, kad atsiliepimai apie ją bus kur kas teigiamesni, nei pastarųjų produktų.
 Šiandien tikriausiai vienas tų neįprastai ramių sekmadienių, kai galėjau leisti sau visas išvardintas prabangos priemones, tad sėdžiu visa švytinti iš vidaus ir su nekantrumu laukiu naujos savaitės, žadančios į mano gyvenimą atnešti daug daug netikėtų atradimų.

23.2.13

APŽVALGOS: 100% PURE JASMINE GREEN TEA MOISTURIZER

Prieš kiek daugiau nei mėnesį, pasakodama apie savo atradimus veido priežiūros srityje, minėjau naujai atrastą 100 % Pure internetinę parduotuvę ir jos siūlomas natūralias kosmetikos priemones.
Tąkart produktais kaip niekad patenkinta, tačiau itin mažas priemonių tūris neleido jomis džiaugtis ilgą laiką. Dėl šios priežasties šios internetinės parduotuvės virtualias duris varstyti teko dažniau, nei man įprasta.
Antrą kartą platus asortimentas jau neatrodė toks gigantiškas, pradėjau matyti tai, ko iš tiesų reikia. Šį kartą nutariau koncentruotis ties stipriu veido drėkinimu.
Kodėl? Nes drėkinimas paprastai nebūna pirma  mintis, šovusi į riebiaveidės galvą. Dėl šios priežasties užuot drėkinama, oda lieka išsausinta įvairiausių priemonių, skirtų veido riebalavimuisi valdyti. Galiausiai veidui atsibosta nuolatinis odos sausinimas, tad šis atsidėkoja nemaloniai išsausėjusiu ir nušerpetojusiu veidu.
Būtent tokia kosmetinė nelaimė ištiko ir mane. Šiai problemai spręsti pasirinkau jau išbandytos 100 % Pure kosmetikos linijos priemonę su jazminais ir žaliąja arbata.
 Priemonę rinkausi intensyviam veido drėkinimui, tad nepabijojau išmėginti drėkinamojo kremo, skirto sausai ir normaliai odai.
 Šį drėkinamąjį kremą naudoju daugiau nei mėnesį. Jo naudojimu prasideda ir baigiasi kiekviena mano diena. Po tokio laikotarpio galiu drąsiai teigti, kad tai vienas maloniausių drėkinamųjų kremų, daug efektyvesnis, nei garsusis ir stipriai išgirtas Clinique dramatically different moisturizing gel.
Konsistencija pakankamai priimtina, kremas nebėga taip stipriai, kaip gelinio pagrindo priemonės, tačiau jo nereikia krapštyti pirštais ir vargti su paskirstymu ant veido.
 Dozatorius - Didelis atradimas tokiose priemonėse. Ekonomiškumo sumetimais. Rytais naudodama veido priežiūros priemones ne visuomet tinkamai valdau savo veiksmus, tad padidėja tikimybė padauginti produkto ir neišnaudoti visos priemonės tinkamai.Dozatorius užkerta beveik visiems keliams padauginti kremo ir pabaigti produktą greičiau, nei turėčiau.
Vienintelis dalykas, kurio negalėčiau pavadinti šio drėkinamojo kremo privalumu, tai jo kvapas. Jau ilgą laiką kariauju su daugelio priemonių kvapais. Šis kvapas man taip pat nebuvo pats geriausias, tačiau džiaugiuosi, kad priemonėje nėra papildomų aromatizuotų sudėtinių medžiagų, tad ir esamas kvapas jaučiamas vos keletą akimirkų.
Bendras produkto vertinimas labai teigiamas. Kremas atkeliavo supakuotas į labai dailią cilindro formos dėžutę, kurią visuomet smagu panaudoti kitiems tikslams, o mėnesį panaudojusi produktą pajutau pakitusią veido odos būklę: oda pasidarė elastingesnė, minkštesnė ir be menkiausios sausumo užuominos.
Panašu, kad mėgstamiausios veido priežiūros priemonės apdovanojimą šveitiklis turi perduoti drėkinančiam kremui.
Dešimt balų drėkinamiesiems kremams! O jūs ar naudojate drėkiklius?

6.2.13

KOSMETIKOS KOVOS: HIGH END VS DRUGSTORE

 Nuo pat pirmųjų draugystės dienų su kosmetika nemėgau L'Oreal kreminių pudrų. Laikiau jas tomis, kurios kainuoja pakankamai daug (apie 50lt), o teigiamo rezultato neduoda, priešingai, kemša poras, neleidžia odai kvėpuoti, spalvų pasirinkimas atrodė skurdus. Po beveik penkerių metų nutariau suteikti dar vieną šansą L'Oreal TRUE MATCH kreminei pudrai, o tuo pačiu palyginti ją su kitomis pudromis, kurias paprastai naudoju.
 Ir vėl turiu priminti, kad neturiu tobulos veido odos. Jei tokią turėčiau, galėčiau nesidažyti visiškai. Per pastaruosius metus atradau, kad brangesnių firmų kreminės pudros daug geriau maskuoja įvairius nelygumus, tačiau nepalieka kaukės efekto.
 Tačiau atostogų metu nutariau, kiekvieną dieną dabintis brangia kremine pudra tiesiog neapsimoka, taip pat pastebėjau, kad patys šviesiausi atspalviai pasidarė šiek tiek per geltoni mano ligotai odai. Panaršiusi internete atradau, kad L'Oreal True Match egzistuoja itin šviesaus C1 atspalvio (tiesa, šio atspalvio Lietuvos parduotuvėse rasti gali nepavykti, paprastai Lietuvos kosmetikos parduotuvės savo atspalvių paletę pradeda nuo C2 Rose Vanilla atspalvio). Po kelių savaičių naudojimo nutariau pastebėjimais pasidalinti su plačiąja visuomene.
L'Oreal True Match  "Ypač švelni ir lengva kreminė formulė nepriekaištingai padengia odą ir paslepia bet kokius netobulumus.  Rezultatas: natūrali, gyvybinga ir švytinti oda". Mano asmeninė patirtis šiek tiek skurdesnė, nei teigia reklaminis aprašymas. Vienintelis dalykas, dėl kurio lieku prie šio gaminio yra itin šviesi jo spalva, šviesesnė už visas iki šiol turėtas (viršutinis sluoksnis nuotraukoje). Tepasi pakankamai sunkiai, konsistencija skysta, naudoti ekonomiškai ir taupiai jos beveik neįmanoma. Užsitepus jaučiamas itin stiprus matinis kaukės efektas, kurio dėka veidas atrodo kaip lavono. Tikriausiai tikras numirėlis prie manęs atrodytų labiau gyvas nei aš, išsipiešusi šia pudra. Tiesa, tinkamo maskavimo šiai pudrai suteikti nepavyko. Nors spalva "miltuota", persišviečia bet koks odos defektas. Norint ją naudoti toliau, tenka pasitelkti kitas veido kontūravimui ir tobulinimui skirtas priemones, tokias kaip biri pudra ir skaistalai. Už 30ml šio gaminio teks pakloti 50lt.
 Chanel Vitalumiere Aqua iki šiol atrodė idealus atradimas dėl savo lengvos konsistencijos. "Garantuoja visiškai tolygų makiažą. Labai lengvas ir puikios tekstūros, todėl išlieka nepastebimas. Veido oda natūraliai išsilygina, tampa skaisti ir kupina gyvybingumo." Asmeniniai pastebėjimai maloniai nustebino.  Jos užsitepus oda atrodė tiesiog natūraliai graži ir švelni. Spalva puikiai įsigerdavo į odą, paslėpdavo visus nelygumus. Nežinau, ar tai įmanoma, tačiau atrodė, kad oda tampa sveikesnė ir labiau sudrėkinta (tikėtina, kad tai tik Placebo efektas). Vienintelis dalykas, dėl kurio teko pristabdyti jos naudojimą, tai pačios šviesiausios spalvos 10 BEIGE neatitikimas mano odai (vidurinė juostelė ant rankos). Iki šiol ši spalva buvo tiesiog ideali, tačiau pastaraisiais mėnesiais ji tapo per tamsi. Kaina taip pat ne pati gražiausia, už 30ml teks pakloti 150lt, tačiau radau daug atsiliepimų internete, kad naudojant ją teisingai ir suplakant prieš kiekvieną naudojimą, jos užtekti gali ilgiau nei metams.
 Paskutiniam palyginimui pasirinkau Kanebo Sensai Fluid Foundalion, kurios teliko trečdalis viso tūrio, mat prieš kelis mėnesius ši spalva buvo pakankamai šviesi, kad atitiktų veido atspalvį. Dabar, užtepus ją ant rankos, atspalvis tiesiog pasibaisėtinai tamsus (apatinė juostelė), nors, kaip teigia Lietuvos kosmetikos tinklapiai,FV 102 Soft Ivory, yra šviesiausias atspalvis, kokį jie gali pasiūlyti . Graudoka. Nors, nekreipiant dėmesio į bjauriai rudą spalvą, pati pudra labai maloni.  "Ilgalaikę plėvelę sudarantys polimerai palaiko odos drėgmę. Įprasto makiažo pagrindo sluoksnis nuo veido judesių gali sutrūkinėti ir subėgti į raukšles. Šis leidžia nevaržomai reikšti emocijas, nes „juda“ –  susitraukia ir išsitempia kartu su oda. Dėl unikalios technologijos oda tampa pusiau matinė ir optimaliai drėgna.". Apie technologijas pernelyg daug neišmanau, tačiau mano nuomone šį gaminį geriausiai tinka naudoti mišrios/riebios odos savininkėms. Pati pudra ypatingai dideliu drėkinimu nepasižymi, tad prieš ją naudojant būtina įsitikinti, kad oda neturi jokių šerpetojimų. Kitu atveju šerpetojimai pasidarys dar ryškesni ir labiau pastebimi. Turint pakankamai aliejuotą odą ši pudra puikus pasirinkimas, jos užtvirtinimui nereikia naudoti jokių birių priemonių. Kaina kaip ir Chanel Vitalumiere, 30ml už 150lt, tačiau Douglas reklamos teigia, kad šį mėnesį jos įsigyti galima už 120lt.
Kiekvienas turi pasirinkimo laisvę, tačiau ši patirtis byloja, kad vieno buteliuko Chanel Vitalumiere Aqua naudojimas trunka panašiai, kiek trijų L'Oreal True Match, tad kainos tampa identiškos. Vienintelis skirtumas - efektas ir jausmas, kurį suteikia kiekvienas produktas.
Mano asmeninis verdiktas nėra labai konkretus, atostogų metu ketinu pasikankinti ir naudoti lavoninio efekto, bet tinkamo atspalvio L'Oreal True Mathch, o grįžus "į žmones" tikriausiai teks grįžti į kiek rausvesnį, tačiau kaukės efekto nesuteikiantį Chanel Vitalumiere atspalvį.

3.2.13

PROMO: L'OREAL WILD OMBRES

Anokia čia garbė, bet žinau, kad močiutė su bobute labai džiaugsis, matydamos savo anūkę žurnale. Vasario mėnesį mano snukučio bus daug. Labai daug. Niekad netikėjau, kad mane bus galima įsigyti vos už keletą litų. Mus bus galima įsigyti kiekvienoje spaudos platinimo vietoje, kartu su žurnalu Cosmopolitan arba Panelė. Pati dar nemačiau, bet patikino, kad atrodysim būtent taip.
Tiesa, pati sau nuotraukoje atrodau gražesnė be makiažo ir plaukų pokyčių, bet ką jau, špaklius nuvalomas, o demono žvilgsnis išgydomas.
© 2016 Kotryna Uogintaite