23.7.13

PAPLEPĖJIMAI: NETURIU KUO APSIRENGTI

Lietuviškos vasaros ir nežymiai pliusinės temperatūros ypatumai veikia visus - vieni verkia, kiti sportuoja, o treti rašo betikslius straipsnius. Jei esate ta ketvirtoji rūšis, skaitanti tuos betikslius straipsnelius, vieną tokių galiu pasiūlyti. Šį kartą nebus jokių sensacijų ar gyvenimo dramų, tik sausa informacija apie mergaitiškas problemas.. Ne, ne apie reguliariai kas mėnesį pasirodančias moteriškas žymes kelnaitėse, o apie NKA, dar žinomą kaip Neturiu Kuo Apsirengti sindromą. :)

Turi spintą, lūžtančią nuo drabužių, o batų ir aksesuarų skyrelių durys nė neužsidaro? Švarkai, džinsai, striukės, paltai ir kiti grožiai gražiai atrodę parduotuvės vitrinoje, o savame kambaryje pastarieji sunkiai įsikomponuoja į kasdienių derinukų gretas?
Rytais valandų valandas praleidi rymodama prie nieko gero nežadančios drabužių spintos, kurios turinį išsimatavus n+k kartų galiausiai tenka sunkiai atsidusti ir ištarti riebiąją moteriškosios lyties atstovių pamėgtą banalią „neturiu kuo apsirengti“ frazę?
Jei bent į vieną šių klausimų atsakei teigiamai, skubu patikinti ir nuraminti – liga išgydoma, tereikia giliai įkvėpti ir įjungti loginį mąstymą.
Su šia „pirmojo pasaulio“ problema (taip pastaruoju metu įpratau vadinti visas situacijas, kurių realus poveikis mūsų gyvenime nano dalelės dydžio, tačiau mūsų nervų paprastai jos suvalgo daugiau, nei turėtų) yra susidūrusios kone visos dailiosios lyties atstovės, pradedant mano pradinėse klasėse besimokančia pussesere, baigiant pensininke močiute. Tiesa, tikriausiai jei mūsų spintoje gulintys drabužiai ir aksesuarai vieną naktį virstų maistu, drąsiai jos turiniu galėtume pamaitinti visus Afrikos žemyno vaikus. Tad pradėkime žiūrėti į šią pirmojo pasaulio problemą objektyviai ir šaltu protu peržvelkime keletą patarimų, kurie gali padėti stipriai sumažinti šio sindromo simptomus.
Visų pirma kiekvienam reiškiniui yra paaiškinama priežastis. Lūžtančios spintos reginio priežastis paprastai yra ne per maža spinta ar pernelyg gili tėvų piniginė (nei matmenys, nei finansinė padėtis šiuo atveju nėra pagrindinis „neturiu kuo apsirengti“sindromo motyvas). Pagrindinė ir dažniausiai sutinkama priežastis yra ta, kad didžioji dalis spintoje tūnančių drabužių dydis netinka idealiai ir „neguli prie kūno“ taip, kaip norėtųsi – gal numetei svorio, gal jo priaugai, o galbūt drabužio kirpimas ir modelis nėra tau tinkamas. Galbūt visų šių faktorių sau nepripažinsi, tačiau mūsų pasąmonė visus darbus padaro mums nežinant ir tokie drabužiai paprastai be jokio pasiteisinimo guli spintos gilumoje, užimdami daug vietos.
Kita priežastis gali būti dar paprastesnė – stiliaus problemos. Prieš kelias savaites besimatuodama penkias skirtingas odinės striukės variacijas galiausiai su gailesčiu visas jas gražinau pardavėjai su pasiteisinimu „tikriausiai odinė striukė netinka man prie asmenybės“. Konsultantė gardžiai nusijuokė, tačiau sakiau tiesą. Yra drabužių, kurie puikiai atrodo ant pakabos, dar geriau atrodo ant tinkamų asmenų pečių, tačiau nebūtinai puikiai atrodys ant manęs.
Trečioji priežastis – nuolatinis besikeičiančių madų vaikymasis. Tai nėra blogai, tačiau ilgainiui vieno ar kito mados laikotarpio stiliaus aksesuarai ar būdingo kirpimo drabužiai atrodo gražiai tik kabėdami vieni, tačiau jų derinti su kitomis garderobe esančiomis detalėmis nepavyksta.
Paskutinė, tačiau viena didžiausių mano priešių  – impulsyvių pirkinių problema, ištinkanti kiekvieną kartą, kai į drabužių paieškas išvykstame blogos nuotaikos, keistų ir mums nebūdingų jausmų ar tiesiog pasiklystame gudrių prekybininkų sugalvotose akcijose ir nuolaidose. Neretai nuolaidos tampa pagrindine impulsyvaus pirkimo priežastimi, o drabužiai, pirkti išpardavimų metu, dažniausiai taip ir lieka gulėti spintos gelmėse, nė neišpakuoti iš maišų.
Tad kaip išspręsti šias problemas ir vis viena išlikti stulbinančiai?
Visų pirma, išsigrynink savo asmeninį stilių. Nerekomenduoju mėginti atlikti internetinių testukų, nurodančių „tavo stiliaus“, tačiau ugdyk vidinį jausmą, kuris padėtų drąsiai pasakyti, kuris drabužis „tavo“, o kuris tik bando prisišlieti prie netinkamos kompanijos. Sutinku, stiliaus paieškoms tenka paaukoti ne metus ir ne du, tačiau kuo anksčiau ir kuo sąmoningiau tai darysi, tuo greičiau pasieksi akivaizdžių rezultatų.
Antra, investuok į kokybiškus garderobo pagrindus (pagal figūros tipą tinkančius džinsus, kelnes, paprastus marškinėlius, geros sudėties neutralius nertinius ir kitus dėmesio neatkreipiančius, tačiau vaizdo ir akių negadinančius drabužius). Kiekvieną kartą, kai hormonai kels vėjus ir jausiesi neturinti ką apsirengti, galėsi grįžti prie elementarių, tačiau visuomet idealiai tinkančių derinuko sprendimų, tačiau gyvenimui nuspalvinti vieną detalę pasirink ryškesnę, nei įprastai (apsirengusi įprastas kelnes ir paprastą vienspalvę palaidinę, ant viršaus rinkis rengtis ryškų gėlėtą švarką, o pasirinkusi paprastus juodus marškinius juos pralinksmink pasirinkdama ryškesnes kelnes). Sutinku, misija sudėtinga, juk kiekvieną kartą įžengus pro pasakų šalies (past. Drabužių parduotuvės) duris, akys krypsta ties karščiausiais to sezono topais ir must have spalvomis, o ne nuobodyloms tinkančiais įprastiniais drabužiais, tačiau nemesk kelio dėl takelio ir valdyk savo norus ir smegenis.
Dar vienas ne mažiau efektyvus patarimas -  išsirinkti iš viso spintos turinio vieną detalę ir likusį drabužių bei bendro vaizdo derinį lipdyti pamažu, aplink pasirinktą detalę, tarytum puzlės dėlionę. Pagrindinė detalė gali būti naujausias pirkinys ar kažkas, ką norėtum iškelti į dienos šviesą, tačiau to padaryti niekaip nepavyksta. Jį pasirinkus ieškok jam tinkamų draugų. Nė nepastebėsi, kai visas derinys bus baigtas, o jį vainikuos puikus rezultatas.
Paskutinis, tačiau sunkiausiai įgyvendinamas, derinuko planavimas iš vakaro. Man šis patarimas skamba skausmingai vien dėl to, kad negaliu žinoti, kokios nuotaikos, kokių orų ir kokių darbų vedina pasitiksiu ateinančią dieną, tačiau svarbioms dienoms patariama drabužių derinius rinktis iš vakaro, kad negalia išsirinkti tinkamus drabužius netaptų dar vienu galvos skausmu lemtingomis akimirkomis, kai koncentruotis norisi į kitus objektus.
Įgyvendinus šiuos keturis punktus tikiu, „neturiu kuo apsirengti“ sindromo priežastys išnyks savaime!

APŽVALGOS: SKIN BLOSSOM

Prieš kelias savaites gavusi internetinį laišką su pasiūlymu išmėginti natūralių ir ekologiškų produktų elektroninės parduotuvės Žalia šypsena paslaugas ir joje esančius produktus, nesudvejojau nė sekundės. Visuomet smagu išmėginti naują produkciją ir dar smagiau savo atradimais pasidalinti su bendraminčiais.
Po padidinamuoju stiklu šį kartą pakliuvo Skin Blossom firmos ekologiškas rankų kremas ir ekologiškas maitinantis veido kremas. Produktus naudojau du kartus per dieną, dvi savaites, tad esu pasiruošusi pateikti savo asmeninį subjektyvų verdiktą.
50ml. talpos maitinantis veido kremas Skin Blossom pasirodė pakankamai lengvas, lengvai įsigeriantis, neapsunkinantis veido odos, oda jį sugeria tiesiog akimirksniu, o kremą derinant su sveikesniu gyvenimo būdu, geru ir kokybišku miegu, sveiku maistu ir pakankamu kiekiu vandens, oda tampa pamaitinta ir atsigavusi. Deja, kaip ir pridera daugeliui ekologiškų produktų, kvapas natūraliai nemalonus, tad jei mėgstate cheminėmis rožėmis ir ramunėlėmis dvelkiančias priemones, ši gali erzinti uoslę. Kremas iš tiesų kokybiškas ir vertas natūralisčių dėmesio. Apie jį daugiau galite pasiskaityti internete, o užsakyti galite čia.
75ml. talpos ekologiškas rankų kremas pasižymi tokiu pat kvapu, kaip ir minėtasis veido kremas (tiesa, panašus kvapas mane pasitinka ir kaskart įžengus į ekologiškų produktų parduotuvę Biosala), dieniniam naudojimui kiek sunkios konsistencijos, tačiau puikiai tiksiantis žiemai, kai rankos prašo atidesnės priežiūros. Produktas neblogas, tačiau nežinau, ar vertas tokios kainos. Nuorodą į konkretų produktą galite rasti čia.
Bendras produktų vertinimas palankus, tačiau tobulėti yra kur - didžiausią minusą dedu dėl nemalonaus kvapo. Ir nors jo atsiradimo priežastis akivaizdi, tikiu, kad yra ir geriau kvepiančių natūralių kvapų, kuriuos nesunkiai galima panaudoti kosmetikos priemonių gaminime.

20.7.13

APŽVALGOS: FEMINA BONA

Šį mėnesį atraskgozi.lt  komanda nutarė atsiųsti man FEMINA BONA grožio dėžę, mainais už tai paprašę įrašyti vaizdo įrašą, kuriame parodyčiau gautas priemones ir pasirodyčiau pati. Ilgai spardžiausi, tačiau nutariau, kad dėl gražių ir žvilgančių plaukų, kuriuos žadėjo KEUNE produktai, esantys FEMINA BONA grožio dėžėje, galiu sulaužyti visus esančius ir išsigalvotus kompleksus.
Pripažinsiu, filmuotis žinant, kad visa tai matys visas svietas ir jausis turįs teisę komentuoti kiekvieną mikrtelėjimą, neteisingai ištartą žodį ar keistą vypsnį, glumina, tačiau smagu net ir tokiu būdu išlipti iš komforto zonos rėmų ir padaryti kažką neįprastai kvailo.
PS. Praėjusį savaitgalį gerais penkiolika centimetrų pasitrumpinau plaukus - dvejais judesiais, naminėmis buitinėmis žirklėmis.
Gražaus savaitgalio, mielieji!

16.7.13

APŽVALGOS: MAYBELLINE EXPRESS REMOVER

 
 Viena pagrindinių priežasčių, kodėl nemėgstu nagų lakavimo proceso yra nagų lako nuėmimo procedūra. Ir nors Maybelline Express Remover nėra jokia sensacija kosmetikos industrijoje, nagų lako šalinimo idėja naudojant indelyje acetono (ar kitos priemonės) prisunktą kempinę tikrai pasiteisina, o nagų lako nuvalymas tampa maloniu ir smagiu procesu.
Pasirinkimas kosmetikos parduotuvėje skurdokas, tačiau atradusi Maybelline frmos nagų valiklį vargu ar grįšiu prie įprasto nagų lako nuėmėjo. Tiesa, prieš kurį laiką minėtojo L'Oreal nagų lako su blizgučiais  nepajėgus pašalinti nei šis, nei kitas acetono pagrindu pagamintas produktas (masyvūs blizgučiai turi savybę prie nago prilipti itin stipriai, laką teko krapštyti naudojant jėgą), tačiau įprastinius nagų dailei skirtus produktus Express Remover'is pašalina per dvi sekundes. Nemeluoju!

8.7.13

PASLAUGOS: AZIA SPA

Nesu didelė SPA centrų žinovė, juo labiau jų vertintoja. Šią savaitę SPA centre lankiausi pirmą kartą, o ir pastarasis mano gyvenime atsirado pakankamai netikėtai - kaip padėka už savaitę trukusią pagalbą kovojant su pirmo kurso aukštosios matematikos ir logikos skolomis. Tiesa, faktas, kad mano nuovargis ir nemokėjimas atsipalaiduoti nuo tam tikrų agresorių, mane pakankamai stipriai gąsdina, ir tikriausiai jei ne grupės draugai, kas kartą numetantys neįpareigojančią "gal tu pailsėk vieną kartą" frazę, tikriausiai pamirščiau, ką reiškia tikras atsipalaidavimas ir visiška ramybė.
Tie patys šaunieji grupės draugai pasirūpino, kad egzaminų sesijos pabaigoje pailsėčiau su pliusu - gavau 30min. atpalaiduojantį masažą AZIA SPA masažo namuose, pasirinkau išsimasažuoti kaklą ir nugaros sritį. Pusvalandį trukęs atotrūkis nuo gyvenimo krečiamų išdaigų pasibaigė vos prasidėjęs, o aš visą likusią dieną jaučiausi nusiraminusi, atsipalaidavusi ir atradusi naują, dar neištyrinėtą masažo pasaulį.
Aptarnavimu esu labai patenkinta, gavau ne tik daug dėmesio, bet ir pasiūlymą išgerti arbatos po procedūros (tiesa, vėliau supratau, jog pasiūlymas greičiausiai dėl to, kad ant veido švietė nuo gulto įsispaudę įspaudai abejose veido pusėse).
Vieta tiesiog nuostabi - pačiame Vilniaus senamiestyje, Šv. Mikalojaus gatvės pradžioje (dvi minutės nuo Vokiečių gatvės).
Labai rekomenduoju visiems, mėgstantiems masažus ar stokojantiems gerų idėjų dovanoms. Su mielu noru grįšiu!
 

© 2016 Kotryna Uogintaite