29.9.13

APŽVALGOS: MAYBELLINE BIG EYES VOLUM' EXPRESS

 
Daug žadanti naujojo Maybelline blakstienų tušo Big Eyes Volum' Express reklaminė kampanija pagaliau pasiekė ir mūsų tėvynės gyventojų ausis. Išmėginti naują dviejų šepetėlių blakstienų tušą buvo smalsiau nei smalsu, į tokį produktą buvo galima sudėti nemažai kosmetinių vilčių.
Reklaminis aprašymas viliojo revoliuciniu dvipusiu aplikatoriumi, ypatinga blakstienų rietimo funkcija ir gebėjimu nenusitrinti ir netrupėti dienos bėgyje. Mažasis šepetėlis skirtas apatinėms blakstienoms, didysis - viršutinėms. Buvo žadamas naujos kartos priaugintų blakstienų efektas.
Tiesa, realybė ne tokia graži, kokią žada reklaminiai lankstinukai - tušas trupa kaip ir visi tušai, turintys tokios struktūros aplikatorių (patirtis byloja, jog nuo trupėjimo šiek tiek apsaugo guminiai šepetėliai), blakstienų taip pat akivaizdžiai neriečia, o ir priaugintų lėlės akių efekto taip pat nematyti.
Ir nors produktas nėra prastas (blakstienas padažo dailiai, pasiekia net pačias smulkiausias vietas),  esant reikalui pasirinkti iš visų kosmetikos parduotuvėje esančių blakstienų tušų, užuot pasirinkusi šį tikrai likčiau prie klasikinio Maybelline Colossal Volum Express tušo.
O ar jūs jau spėjote išmėginti šią naujovę? Kokių naujų vėjų ruduo atnešė į Jūsų kosmetines?

11.9.13

ASMENIŠKUMAI: VASAROS MYLIMIAUSIEJI

Pasibaigus vasarai ne mažiau smagu sudėlioti asmeninį vasaros labiausiai naudojamų ir mylimiausių kosmetikos produktų sąrašą. Sutiksiu, kad sąrašas nėra itin įdomus, greičiau priešingai - visiškai minimalistinis, be jokių naujai atrastų produktų.
Vasaros kvapas - Stella Mccartney kvepalai. Pastaruosius pirmą kartą užuodžiau dar pavasario viduryje, darbo reikalais belakstydama po Vilniaus senamiestį. Tą kartą pasipurškusi jų parduotuvėje ant riešo dar ilgai negalėjau atsidžiaugti ypatingai keistu kvepalų deriniu - gainumas ir švelnumas susipynė su tamsiojo gintaro ir rožių žiedlapių natomis. Panašu, kad ir rudens pradžia kvepės būtent šiuo kvapu.
Vasaros nagų lako spalva - permatoma. O tiksliau rugpjūčio mėnesį adorebox dėžės turinyje rastas LAYLA cosmetics ekologiškas nagų lako pagrindas. Kadangi vasarą laiko pasirūpinti savo nagais neturėjau, leidau pastariesiems pailsėti nuo tamsių ir sodrių spalvų tepdama tik permatomą nagų laką.
Vasaros akių štrichas - 100proc. pure antakių dažai, su kuriais nesiskiriu nuo tos dienos, kai juos gavau (apie šį nuostabų gaminį alpėjau iš meilės jau prieš penketą mėnesių, tikiu, kad alpsiu ir toliau).Ši internetinė natūralios ksometikos parduotuvė vis dar nesitraukia iš visų laikų mylimiausių kosmetikso firmų gretų. Atradusi šiuos antakių dažus blakstienų tušui dėmesio pradėjau skirti kiek mažiau, o vasarą stengiausi pabaigti naudoti jau turimus tušus, tad mėgstamiausio išskirti negalėčiau.
Vasaros lūpos - permatomos ir paprastai  nedažomos, tačiau progoms rikausi klasikinę raudoną spalvą, Chanel Rouge Allure (nr. 99 Pirate) lūpų dažų miniatiūra lydėjo kiekvieną mano kelionę, o spalvai nugesinti kartais rinkdavausi pieno spalvos lūpų balzamą, kuris, be savo balinančio efekto dar ir maitino nuo saulės nuolat sausėjančias lūpas. Vasaros pabaigoje atradau Barry M juodųjų serbentų spalvos dažus, kuriais dabintis išdrįsau vos keletą kartų.
Nei kreminės, nei kompaktinės pudros vasarą beveik nenaudojau, skaistalus taip pat teko atidėti į šalį. Pripažinsiu, kad dažymosi pasiilgau ne mažiau nei akademinių problemų universitete, tad su nekantrumu laukiu ir šaltėjančio oro, ir iš negriuko rudumo į melsvai baltą virstančio veido, ir papildomų užduočių universitete!

9.9.13

ASMENIŠKUMAI: TREČIOS DEŠMTIES GRĖSMĖ

Meilė rudeniui, o ypatingai rugsėjui, išliko bene nuo tų laikų, kai darželyje vaikai mėgdavo būtent tą metų laiką ir mėnesį, kurio metu švenčia savo gimtadienį. Egoistiška? Be proto.
Tačiau nėra nieko maloniau, nei prie laiptinės durų lūkuriuojantis besišypsantis draugo veidas, nešinas vaikišku šampanu ir torto gabalu, nėra nieko mieliau, nei netikėtai gautas seniai pamiršto asmens skambutis ar tiesiog malonus pasivaikščiojimas Vilniaus senamiestyje su puokšte naminių gėlių.
Dvidešimtmečio bijojau kaip vaikas perkūnijos, atrodė, kad per penktadalį davo gyvenimo turėjau nuveikti daugiau, nei esu nuveikusi iki šiol. Tačiau kuo garsiau tiksėjo laikrodis, tuo ramesnė dariausi. Panašu, kad viskas vyksta savo laiku.
Džiaugiuosi tuo, kas esu, ką veikiu ir ką veikti planuoju. Džiaugiuosi savo gyvenimu, džiaugiuosi kitais žmonėmis ir žinau, kad neklydo bobutės, kalbėjusios apie tai, kad galima likti amžinai aštuoniolikos.
Ir nors mano širdyje ruduo visuomet liks pačiu mieliausiu metų laiku, džiaugiuosi pagaliau sulaukusi atitinkamo skaičiaus savo gyvenimo pase!
PS. Facebooke jau spėjau pasidžiaugti pačia geriausia dvidešimtmečio proga gauta dovana!

APŽVALGOS: ARTDECO SKIN PERFECTING BB CREAM

Tikriausiai nėra makiažo besidominčios merginos, kuri nežinotų ARTDECO dekoratyvinės kosmetikos priemonių linijos. Neretai šios firmos produktus galima sutikti daugelyje grožio parduotuvių – Sarma, KristiAna, Douglas, Eurokos, Kosmada.
Šį kartą mano tyrinėjimo objektu tapo dvi ARTDECO priemonės: Skin Perfecting BB Cream ir Skin Perfecting Make-up base.
Vargu, ar surastume bent vieną kosmetikos firmą, savo pasiūlos krepšelyje neturinčią paskutinių metų kosmetikos sensacijos – BB kremo. BB kremas (ang. beauty balm) ARTDECO Skin Perfecting BB Cream  žada veido atspalvio sulyginimą, odos drėkinimą, apsaugą nuo Ultravioletinių spindulių (SPF 15), produkte esantys A ir E vitaminai žada visapusę apsaugą nuo laisvųjų radikalų, o speciali priemonės formulė ketina būti pritaikoma net jautrios odos savininkėms. Jausmas, užsitepus šio kremo toks pat, kokį jaučiame panaudojus įprastus dieninius kremus. Produktas labai maloniai ir lengvai pasiskirsto ant odos, kadangi yra pagamintas vandens pagrindu, pradingsta rizika priemonę paskirstyti netolygiai ar palikti akivaizdžiai matomų žymių, taip dažnai kankinančių daugelį merginų. Tiesa, nors reklamoje galite atrasti užrašą, jog šis BB kremas bekvapis, turiu jus nuvilti, jog kvapas iš tiesų egzistuoja. Šis nėra visiškai įprastas veido priemonėms, tad jautruolės gali riesti nosį dėl neįprastų aromatų, tačiau pati priemonė iš tiesų verta dėmesio – visiškai idealiai susilieja su tikrąja oda, juntamas lengvumo pojūtis, o svarbiausia, veidas neblizga visą dieną! Kaip ir visi BB kremai, šis ypatingai didelio maskavimo nesuteikia, tačiau padeda minimaliai išlyginti veido atspalvį, tačiau pigmentinių dėmių, pabėrimų ar kitų netolygumų nemaskuoja. Galima rinktis iš dviejų atspalvių – 481.3 Sand ir 481.6 Peach. Mano naudojamas Sand gerokai tamsus, tad įtariu, jog priemonė labiausiai tiks vidutinio - tamsaus veido atspalvio savininkėms.
Labai rekomenduoju riebios/mišrios odos savininkėms (apie normalios odos turėtojas nė nekalbu, pastarosioms tikriausiai tinka kone visi produktai) ir toms, kurios neturi didelių odos problemų. Ideali vasaros makiažo priemonė, padedanti atrodyti natūraliai ir tobulai. Man pastarosios priemonės tiesiog neatsiejamos kelionių ir išvykų pagalbininkės, kai nėra laiko išsimiegoti ar atidžiau apsirūpinti veidu ir jo atspalviu, tačiau nesinori apsikrauti įvairiomis makiažo priemonėmis, o vaikščioti prisipudravus veidą atrodo tiesiog juokinga.
Jei BB kremą galima pavadinti tinginės grožio recepto paslaptimi, ARTDECO Skin Perfecting Make-up base yra visiška jo priešingybė. Šis produktas skirtas pilno (ar bent dalinai pilno) makiažo formavimui. Tai nematoma, silikono pagrindu sukurta priemonė, padedanti paslėpti bet kokius veido zonoje egzistuojančius nelygumus – mimikos ar senėjimo raukšleles, poromis išdabintą veido sritį ar tiesiog randelių žymes. Priemonė visiškai besvorė, užsitepus jaučiamas šilko tekstūros pojūtis. Jos pagalba pavyksta dar tobuliau išlyginti veido reljefą ir suteikti odai visišką matiškumą. Taip pat makiažo bazė yra idealus produktas sausai, šerpetoti ir luptis mėgstančiai oda -  jos pagalba galima sumažinti sausos veido odos žymes. Be abejonės,  odos būklė nuo to nė kiek nepasikeis, tačiau vizualus vaizdas kaip mat pagerės. Šį nematomą kremą tepti rekomenduojama prieš aplikuojant makiažo pagrindą ir kreminę pudrą.  Po makiažo pagrindo ir kreminės pudros potėpių visą vizažo darbą rekomenduojama užtvirtinti specialia permatoma pudra ar tiesiog sausa kompaktine (arba biria) pudra – taip užtikrinamas ilgalaikis rezultatas, oda lėčiau išskiria riebalus, tad blizgėti pradeda daug vėliau.
Priemonė visiškai bekvapė ir bespalvė, tad tiks nepriklausomai nuo veido atspalvio – tiek žiemą, tiek vasarą, tiek draugei, tiek sesei, tiek bendradarbei.
Taip pat kvapo ji neturi, tad įtiks net ir pačioms išrankiausioms parfumerinių kelionių bendražygėms. Galbūt kiekvieną dieną šios naudoti nėra reikalo, tačiau svarbiomis progomis pastaroji priemonė tiesiog nepamainomas produktas, kurio universalumas leis ja naudotis net keliems žmonėms, turintiems skirtingus odos tipus ar veido atspalvius.
Iki šiol ARTDECO kosmetika nebuvo mano labiausiai naudojamų gretose, tačiau daugiau panaudojusi šias priemones ir pasidomėjusi jų veikliosiomis medžiagomis matau, kad situacija artimiausiu metu žada pasikeisti.
© 2016 Kotryna Uogintaite