30.10.13

SUSITIKIMAI: PUSRYČIAI SU BIOECO

 
Bene smagiausias tinklaraščio rašymo privalumas šiuo metu atrodo galimybė susitikti su įvairiomis grožio produktais ir priemonėmis prekiaujančiomis firmomis, parduotuvių atstovais arba tiesiog versliais žmonėmis, norinčiais apie savo produkciją papasakoti išsamiau ir, priešingai nei paprastai būna pateikiama žiniasklaidai, jaukiau, familiariau. Arba, liaudiškai tariant, tiesiog pasipasakoti kaip "žmogus žmogui".
Būtent dėl šios priežasties vakar užuot ruosusis makroekonomikos egzaminui, kelioms valandoms išskubėjau į Vilniuje, Šv. Ignoto gatvėje įsikūrusią La Boheme kavinukę. Ten manęs laukė susitikimas su klaipėdietėmis Bioeco namų šeimininkėmis ir tiesiog be galo maloniomis merginomis.
Be mūsų laukusių prabangių saldėsių (giriuosi, nes ne kiekvieną rytą tenka valgyti pyragus) mūsų laukė begalė naujos ir naudingos informacijos apie pačią Bioeco parduotuvę, naują ekologijos ir natūralumo sampratą ir, žinoma, dviejų kosmetikos linijų INIKA ir La Mav pristatymas bei testavimas.
Į susitikimą sąmoningai iškeliavau be jokio makiažo, juk smagu apie produktus išgirsti ne tik teorinę dalį, bet juos išmėginti ir pačiai (šį kartą atsidaviau į profesionalės rankas ir tikrai nepasigailėjau!).
Savo pačios kailiuku išmėginau ekologišką australų kilmės La Mav veido priežiūros liniją ir įsitikinau akivaizdžiu jos veiksmingumu. Produktai iš tiesų verti ypatingai didelio ne tik natūralios kosmetikos mėgėjų, bet ir dehidratavusios veido odos savininkių dėmesio.
Vėliau mano veido pigmento trūkumą patobulino mineralinė dekoratyvinė INIKA kosmetika.
Nuotraukos Ievos Ukanytės
Galiausiai po kelių valandų, kupina naujai atgimusios meilės kosmetikai ir geriems žmonėms, keliavau savais keliais su pažadu sau sugrįžti ne tik į bioeco internetinę parduotuvę, bet ir į fizinius šios parduotuvės namus Klaipėdoje.
O su savimi nešiausi ne tik meilę žmonijai ir smagiems rytiniams pasiplepėjimams ypatingai mergaitiškomis temomis, bet ir naujais produktais - La Mav organiniu akių kremu bei INIKA kreminės pudros miniatiūra. Abu produktus jau spėjau išmėginti ir, turiu pasakyti, kad pirminis įspūdis atitiko tolimesnę nuomonę apie juos.
Paakių kremas lygiai toks pat stebuklingas, kaip ir visa LA Mav teikiama produkcija, o INIKA kreminę pudrą vis dėlto palieku vėlesniam laikui.

20.10.13

APŽVALGOS: BENEFIT THEY'RE REALBEYOND MASCARA

Tikriausiai būtų sunku surasti užsienio grožio guru, paskutiniais mėnesiais neužsiminusį apie Benefit They're Real beyond blakstienų tušą, kuris, anot reklamų ir vartotojų nuomone, turėtų suteikti netikrų bakstienų efektą mūsų natūralioms blakstienoms.
Neteko girdėti nė vieno neigiamo atsiliepimo ar dvejonės apie šio produkto efektyvumą ir akivaizdų skirtumą, tad susigundžiau išmėginti šį stebuklą ir aš.
Tris dienas trukęs blakstienų tušo testavimas baigėsi, o aš likau suglumusi ir.. nusivylusi, mat ne tik nepastebėjau jokio akivaizdaus skirtumo nuo įprastinių blakstienų tušų, ar dirbtinių blakstienų efekto, bet ir likau su akivaizdžiai retesnių blakstienų efektu.
Keistokos formos guminis aplikatorius gali išdidžiai pasigirti turintis unikalios formos šepetėlio galą, skirtą pasiekti net smulkiausias ir sunkiausiai pasiekiamas blakstienas. Tušo konsistencija pakankamai skysta, visiškai netrupa, yra itin pigmentuotos juodos spalvos. Tačiau tepant produktą ant blakstienų jis tarytum praslysta, neatlikęs savo pagrindinės funkcijos. Negana to, blakstienos sulimpa, o dėl itin sodrios juodos smalos, jų kiekį suskaičiuoti užtenka dešimties rankų pirštų.
Tiesa, situaciją kiek pagerina antras blakstienų tušo sluoksnis ir ilgas nuobodus blakstienų šukavimas įprastinio tušo aplikatoriumi.

Galbūt išvadą būtų galima palaikyti kiek skubota ir stipriai paveikta ypatingai aukštų reitingų bei liaupsių, mat turint aukštus lūkesčius neretai išsikreipia pats produkto vertinimas. Ir vis dėlto, mano išvada - efektas, pasiekiamas dvejais ar trimis tušo sluoksniais neatperka laiko sąnaudų, reikalingų jį pasiekti.


15.10.13

APŽVALGOS: GARNIER OIL TREATMENT

Garnier šį rudenį gali didžiuotis naujais aliejų produktais Ultimate beauty oil ir Wunder Oil.
Garnier Body Ultimate Beauty Oil kūnui skirtas aliejus, kaip ir tikriausiai visi kiti kūno aliejai, turėtų būti būtinas atradimas sausos odos turėtojoms. Jo sudėtyje esantys argano, makadamijos, migdolų aliejai puikiai suminkština ir drėkina odą beveik visą dieną. Vienas keisčiausių dalykų pasirodė šio aliejaus savybė greitai absorbuotis į odą ir nepalikti riebumo pojūčio, konsistencija labai lengva, sukurta kone vandens pagrindu. Taip pat negaliu nepaminėti sąlyginai malonaus riešutinio aliejaus aromato. Tiesa, per didelį darbų maratoną ir žioplumą šį produktą naudojau kaip plaukų aliejų - plaukai į jį sureagavo labai teigiamai! Ir nors savęs didele kūno aliejų gerbėja nelaikau, šis produktas, tikiu, į mano lentyną nugulė ne paskutinį kartą.
Garnier Fructis Wunder oil plaukų aliejus skirtas apsaugoti plaukus nuo aukštos temperatūros. Praturtintas argano aliejumi šis produktas žada sutrumpinti plaukų džiuvimo laiką, apsaugoti plaukus nuo aukštos temperatūros (iki 230C) ir mažinti aukštos temperatūros daromą žalą plaukams bei kaip ir visi aliejai, suteikti plaukams spindesio, lengvumo bei minkštumo.
Mano ombre šviesinti plaukai tikriausiai savo pradinės kondicijos neatgaus niekuomet, tad galiukams tenka skirti ypatingai daug dėmesio ir papildomos priežiūros. Aliejų įpratau naudoti ne tik po plaukų plovimo rytais, bet ir vakarais prieš eidama miegoti, kaip papildomą maitinimo kaukę. Pastarasis aliejus turi ypatingai stiprų cheminį, sunkiai išsisklaidantį citrusinių vaisių kvapą, tad jautresnės kvapų gurmanės aliejuko lai nė nebando. O kitoms labai rekomenduoju, savo veikimu šis nenusileidžia garsiesiems Macadamia plaukų priežiūros produktams!
O kaip jūs ketinate lepinti savo plaukus šį rudenį?

11.10.13

BANDYMAI: GELINIS NAGŲ LAKAVIMAS


Nesuklysiu teigdama, jog para teturi 24 valandas, kurių metu tenka spėti atlikti pačius aktualiausius to meto darbus. Neretai laikas tirpsta greičiau, nei mums to norėtųsi, tad papildoma grožio valandėlė, kurios metu būtų galima pasimėgauti ramybe, namine veido ar plaukų kauke ar paprasčiausiu manikiūru kartais atrodo it tolima ir sunkiai pasiekiama svajonė.
Būtent tokioms laiko švaistūnėms arba, kitu atveju, tinginukėms,  prieš keletą metų nagų dailės meistrai pasiūlė iki tol taip gausiai nenaudojamą ilgalaikį nagų lakavimą geliu.  Pastarasis siūlo tarytum tikras išsigelbėjimas nieko nespėjančioms, tačiau savimi besirūpinančioms merginoms.
Kaip ir kiekvienas grožio puoselėjimo įrankis, gelinis lakas turi begales privalumų:
Visų pirma, geliniu laku padengti nagai nenusilupa daug ilgesnį laiką nei lakuojant įprastu nagų laku. Taip pat pastebėta, jog gelis apsaugo nagų plokšteles nuo buitinių skilinėjimų ir nagų sluoksniavimosi.
Taip pat ne mažesniu privalumu laikoma gelio savybė išdžiūti per itin trumpą laiko tarpą. Taip išvengiama nepageidautinų  reljefo deformavimų.
Be abejonės toks lakavimo būdas pati geriausia išeitis atostogų, ilgų kelionių, egzaminų maratono metu metu, kai rūpintis nagų kondicija tiesiog nėra laiko. Nagai puikiai atrodo 14-21 dienų, priklausomai nuo procedūros ir priemonių kokybės bei paties nago.
Tačiau kaip ir kiekvienas grožio puoselėjimo įrankis, tokia grožio paslauga turi ir ne vieną nenuginčijamą minusą:
Tam, kad nago plokštelė tinkamai absorbuotų antikūnį, tikrąjį nagą būtina pašiaušti specialia nagų dilde. Tokia procedūra nė kiek nėra naudinga mūsų natūraliems nagams , priešingai – nagai tampa jautresni ir lengviau pažeidžiami.
Itin dažnai mėgaujantis ultravioletinės lempos, reikalingos nagų lakui džiovinti malone  išsausėja ne tik patys nagai, bet ir rankų oda. Taip pat procedūra stipriai alina ir pačią nago plokštelę, neretai po tokios procedūros natūralūs nagai tampa daug trapesni, silpnesni, greičiau lūžta . Daugelis merginų nežino, jog norint pašalinti gelį reikia naudoti tam skirtas priemones ir įrankius, o tai darant namuose neretai daug žalos padaroma natūraliems nagams, kurios, už atitinkamą kainą, žinoma, būtų galima išvengti, gelio pašalinimą atliekant specialiose grožio įstaigose.
Pati procedūra kelia netiesioginę priklausomybę, mat manikiūrą atnaujinti būtina bent kartą per 3 savaites, o tai reikalauja pastovių pajamų šiam ritualui.
Be abejonės, apstu  priemonių, kurias pasitelkus galima apmažinti padarytą žalą ir džiaugtis sveikais bei tvarkingais nagais.– kasdienė nagų priežiūra, papildomas rankų maitinimas kremu  ir aliejais, stiprikliais, lakais gali padėti išlaikyti nagus sveikus net ir po gelinio lakavimo. Nereiktų pamiršti ir liaudiškų grožio puoselėjimo priemonių – druskos vonelių.
Kad ir kiek minusų turėtų šis lakavimo būdas, tikėtina, kad pačiu populiariausiu jis išliks dar ne vieną sezoną.
Pati šią procedūrą išmėginau jau antrą kartą. Po pirmojo karto nagų kondicija išliko nepakitusi, nagai liko stiprūs, tvirti ir nenualinti, tačiau atlikus tą pačią procedūrą prieš tris savaites turiu pripažinti, jog nagai tapo kaip niekad trapūs ir permatomi.
Vienu geriausių sprendimų laikau galimybę padengti nagą permatomu gelio sluoksniu, o ant viršaus  lakuoti nagų laku - taip išlieka galimybė spalvą keisti pagal nuotaiką, kaip norima dažnai. Būtent tokį variantą porpaguoju ir ketinu toliau sėkmingai jį tęsti. Tačiau papildoma priežiūra susilpnėjusiais nagais ir kelių savaičių poilsis nuo gelio - būtinoji sąlyga, be kurios draugystės su šia procedūra tęsti nereikėtų.

© 2016 Kotryna Uogintaite