25.4.14

BALANDŽIO MYLIMIAUSIEJI

Balandžiui skaičiuojant paskutines dienas smalsu atlikti asmeninę kosmetikos refleksiją: prisiminti labiausiai naudojamus produktus ir drąsiai pristatyti balandžio mylimiausiuosius. Ironiška, tačiau penki iš devynių produktų priklauso natūralia kosmetika prekiaujančioms firmoms. Nejau natūralumo banga pamažu užvaldo ir mano kosmetikos stalčių?
  Vos prieš keletą dienų apžvalginiame straipsnyje minėta L'Oreal Skin Perfection linija užima garbingą cheminės kosmetikos poziciją - pažangusis koreguojamasis serumas tapo neatsiejama kasdiene  vakarine, o drėkinamasis kremas rytine rutinos dalimi.
  Tačiau bet kokie blogi ingredientai lieka beginkliai prieš RELASH blakstienų augimą skatinantį serumą, kurio sudėtyje, tikiu, piktų cheminių sudedamųjų tikrai daugiau nei įprasta - nuo kovo 20 dienos kasdien naudojama priemonė akimirksniu prailgino ir sustiprino mano blakstienas, tačiau maksimaliam rezultatui pasiekti priemonę rekomenduojama naudoti du mėnesius kasdien, tad galutinį vizualų rezultatą įvertinti protingiausia būtų po dar vieno mėnesio. Ir vis dėlto, iki šio produkto naudojimo pradžios mano blakstienos dar niekuomet nebuvo tokios ilgos! Jų ilgį pabrėžti tinka kone bet koks blakstienų tušas, tačiau aš, kaip ištikimas šuo, lieku prie savo įprastinių Maybelline New York tušų. Vieną jų (o tiksliau MNY Big Eyes Volum' Express, kuriuo nebuvau ypatingai patenkinta pirmosiomis naudojimo dienomis) naudoju savo ilgosioms vėduoklėms - mažasis aplikatorius, skirtas apatinėms blakstienoms paryškinti, puikiai tinka visų blakstienų dažymui, o ypatingai maža šepetėlio apimtis leidžia pasiekti net naujai išaugusias blakstienas.
  Įprastinį makiažo pagrindą pakeitė net dvi natūralios kosmetikos priemonės. INIKA makiažo pagrindo apžvalga ir pastebėjimais dalinausi prieš keletą mėnesių (paskaityti galima čia), o iš negatyvaus į pozityvų pakitęs įspūdis niekur nedingo - susidraugavus su natūraliu priemonės kvapu šis tapo tikrai smagiu produktu, atstojančiu net kremą. Kitas kreminis pagrindas - 100% pure natūrali matinė kreminė pudra naujas, tačiau daug gero žadantis produktas. Tiesa, dėl abiejų pagrindų teigimo, jog priemonės pilnai padengia veidą atspalviu ir suteikia matiškumą sutikti negalėčiau - maskavimas tikrai labai lengvas ir priemonės tiks toms, kurios neturi didelių veido odos problemų. Taip pat toms, kurios nori matyti iš po pudros valiūkiškai išlendančias strazdanas - pudros nepaslepia nei nelygumų, nei nuo saulės atsiradusių meilės žymių.
  Sveikai įrudusio veido efektui išgauti jau pusę metų jaukinuosi 100% pure natūralų bronzatą su vaisių pigmentais. Produktas, kaip ir dauguma 100% pure dekoratyvinės kosmetikos priemonių, itin skalsus ir pigmentuotas. Šiuo atveju su pigmentu žaisti kiek pavojinga, tačiau vasaros metu lengvai parudusi oda atrodys laiku ir vietoje, o tinkamam rezultatui išgauti gali prireikti laiko ir papildomų pastangų. 
  Gyvenimo pagyvinimui puikiai tinka dekoratyvinės linijos 100% pure Naked Berry atspalvio lūpų pieštukas su vaisių pigmentais bei tos pačios firmos Belize atspalvio kreminiai akių šešėliai. Tiek lūpų pieštukas, tiek šešėliai puikiai tinka kasdieniam naudojimui, norint pabrėžti natūralią lūpų spalvą ir pagyvinti akių mėlynumą. Man visi šie produktai tapo neatsiejama kosmetinio gyvenimo dalimi. Ir nors vis dažniau į gyvenimą keliauju vos pasiryškinusi akis ir antakius, norėdama parodyti šį tą daugiau renkuosi tik minėtuosius produktus. Kadangi visas straipsnis nuskambėjo kaip gražus 100% pure dekoratyvinės kosmetikos reklaminis šūkis, dar kartą išreiškiu savo meilę šiai firmai - kone visi mėginti gaminiai lieka mano mylimiausiųjų sąrašo viršūnėse! 

23.4.14

L'Oreal "Skin Perfection" veido sistemos apžvalga

  Gėda pripažinti, tačiau iki šiol neteko išbandyti nė vieno veido priežiūrai skirto L'Oreal produkto. Tam priežasčių galėjo būti begalės, tačiau viena svarbiausių ta, jog į L'Oreal visuomet žiūrėjau kaip į stiprų dekoratyvinės, tačiau tikrai ne veido priežiūrai skirtą brandą. Ir tikriausiai nieko nenustebinsiu pasakydama, kad kartais gyvenime būna ypatingai netikėtų likimo vingių. Šią banalybę galima pritaikyti ir veido priežiūros priemonių sferai.
  Bene vienas labiausiai dėmesį įprastose kosmetikos parduotuvėse traukiantis stendas šį mėnesį išleido ypatingai akį traukiančią rožinės spalvos veido priežiūros priemonių liniją Skin Perfection. Pabaigus paskutinius La Mav ir Kvapų namų kremo likučius neliko nieko daugiau nei ieškoti naujo grobio savo veido gerovei puoselėti. Tad šį kartą nutariau nusižengti iki tol turėtam nusistatymui apie L'Oreal veido priežiūros priemones ir susipažinti su firma iš naujo.
 Skin Perfection Liniją sudaro trys produktai: koreguojamasis paakių kremas, koreguojamasis serumas ir dieninis kremas. Visi produktai pasižymi ypatingai lengvu švaros/gaivos kvapu. Kremo ir serumo tekstūros yatingai lengvos, greitai įsigeria į odą ir nepalieka jokio sunkumo pojūčio. Dieninį kremą naudojant dienos metu veidas matinis išlieka mažiausiai pusę dienos, o iš vakaro serumu pamaitintas veidas per naktį prisisotina reikalingų medžiagų. Šiuos du produktus pamilau nuo pirmųjų naudojimų, o karštomis pavasario ir vasaros dienomis šios priemonės neabejotinai tapo privalomais kasdienių ritualų produktais.
  Tiesa, vis dar neturiu tvirtos nuomonės apie Skin Perfection paakių kremą - šis pasižymi ypatingai įdomia, kone silikoniniu pagrindu sukurta tekstūra, o lengvas atspalvis greičiau permatomas, nei maskuojamasis. Ir vis dėlto, neturint didelių miego ar nuovargio žymių paakių srityje, šis produktas tikrai neblogas.
  Skin Perfection veido priežiūros priemonių liniją vertinu labai pozityviai ir nors iki pilnos laimės man joje pritrūko stipriau maskuojančio paakių kremo, garantuoju, kad vasarą pasitiksiu su šia produktų linija.
  Atsiimu visus blogus žodžius apie L'Oreal veido priežiūros priemones - nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Tad dar kartą primenu visiems, kad nereikėtų spręsti apie knygą iš jos viršelio. O kartais ir knygos turinį gali tekti perskaityti keletą kartų, kad būtų galima objektyviai vertinti knygos esmę. Šį kartą džiaugiuosi nauju atradimu!
 PS. GROŽIO ALTORIAUS Facebook paskyroje greitu metu rengsiu konkursą šiems gaminiams laimėti, tad visoms nekantruolėms patariu akylai stebėti Grožio naujienas!

18.4.14

YSL "Le Teint Touche Éclat Illuminating Foundation SPF 19" kreminės pudros apžvalga

  Dar vienas prabangos produktas, kurio neaptarti būtų visiška nuodėmė. Taip taip, kalbu apie tą patį  YSL LE TEINT TOUCHE ÉCLAT Illuminating Foundation SPF 19 kreminį makiažo pagrindą, apie kurį tiek daug kalbėjo garsiausi grožio guru jau prieš metus. Tiesa, prieš metus turėjau galimybę jį išbandyti ir aš, tačiau kai kurioms apžvalgoms tikriausiai reikia laiko. O pastarajai laikas atėjo tik dabar.
   YSL LE TEINT TOUCHE ÉCLAT Illuminating Foundation SPF 19 kreminė pudra pagaminta pagal YSL bestselerį Touche Eclat maskuojamąjį korektorių, man asmeniškai nepadariusį visiškai jokio įspūdžio ir nenusipelnusio jokių rekomendacijų. Tačiau   TOUCHE ÉCLAT Illuminating Foundation žadėjo ypatingai lengvą maskavimą, nematomą švytėjimą ir veido "be makiažo" efektą. Negana to, pudros sudėtyje nėra parabenų, sulfatų, GMO ir kitų blogų ingredientų, o pasikeitęs pagrindinis pudros užpildas žadėjo "jokio kaukės efekto" efektą.
  Pudra turi pakankamai malonią konsistenciją, gerokai skystesnę nei Chanel Vitalumiere ar  Chanel Vitalumiere Aqua, su kuriomis ši pudra nuolat lyginama ir tapatinama. YSL maskuoja gerokai mažiau, odą padengia tarytum nematomo švytėjimo šydu, jos neapsunkindama, tačiau, kad ir kaip bebūtų gaila, nemaskuodama didžiųjų odos defektų. Pudros kvapas pakankamai malonus, o lengva konsistencija garantuoja maksimalų įsiskverbimą į odos sluoksnį. Veidas iš tiesų atrodo natūraliai gražesnis ir gaivesnis. Išmėginus įvairius aplikacijos būdus turiu pripažinti, jog pudrą skirstant pirštais rezultatas išgaunamas kur kas geresnis, nei tai darant įprastu skystos pudros teptuku.
  Kalbant apie priemonės ilgalaikiškumą turėčiau pabrėžti, jog naudojant šią pudrą papildomo veido pudravimo dienos metu išvengti nepavyks - pudra vietoje išlieka iki penkių valandų, tačiau pirmuosius blizgėjimo ženklus pradeda skleisti jau po pirmų dviejų. Nesutvirtinus produkto papildoma priemone vakare, valant makiažo likučius, gali nebūti ką valyti - pudros tiesiog nebeliks.
  Priemonės tara puikiai apgalvota - lengvai naudojamas dozatorius neleidžia pudros vienam kartui išspausti per daug; stiklinis pudros indas, kaip ir pridera visoms prabangos prekėms, suteikia produktui daugiau elegancijos (tik nežinia, ar tai pakankamai svarbus kriterijus, renkantis tinkamą makiažo priemonę). Puikus atspalvių pasirinkimo spektras sugundys tik užsienyje gyvenančias grožio verges ir tas, kurios nebijo produkto užsisakyti internetu -  iš 18 gaminamų pudros atspalvių mūsų parduotuvės tegali pasiūlyti 7, kita vertus, sunkus pasirinkimas mūsų šalyje - anokia naujiena. Kaina, tiesa, piniginės taip pat nepaglostys - už standartinės talpos produkto buteliuką teks sumokėti 169lt.
  Ar priemonė verta savo kainos? Taip, jei neturite problemų su veido oda, oda priskiriama kitam, nei riebios/mišrios odos tipui ir norite itin lengvo maskavimo efekto. Kitais atvejais privalumai neatpirks kainos. Kita vertus, ar yra prasmės pudrą naudoti toms, kurios turi idealią veido odą?
 Čia kaip visų tų inteligentų ir fashionistų  išgirti Macaroonsai - nors labai brangu, bet visi perka, visiems skanu, tik niekaip nesuprasi, ar patinka tau, ar tai darai dėl to, kad kiti tai daro.

15.4.14

SUSITIKIMAI: FFakers @ Deichmann

   FFakers fotostudijoje, o tuo pačiu sudalyvauti Deichmann naujosios pavasario/vasaros batų kolekcijos pristatyme. Tiesa, pagrindinė susitikimo idėja nė kiek nepradžiugino - teko turėti individualią fotosesiją, o fotoaparatų vis dėlto vis dar nemyliu..
Vieną niūrų ketvirtadienio vakarą turėjau garbės apsilankyti ypatingai talentingų mados fotografių, pasivadinusių
  Vargu, ar detalės turėtų imponuoti tokio tipo įrašuose, tad šį kartą pasakyti galiu tik tiek, kad net ir Deichmann batų parduotuvėje galima atrasti pakankamai neblogos avalynės - pati šios parduotuvės nemėgstu, tačiau turint pakankamą kantrybės lašą galima atrasti šį tą netikėto ir net labai tinkamo!
  Ir gėda tiems, kas negirdėjo apie FFakers - Eglės Jociūtės ir Ievos Markevičiūtės duetą bei jų kuriamas fotografijas! Pastarosios - tikrai stulbinančios!

13.4.14

YSL "Rouge Volupte" lūpų dažų apžvalga

   Jei reikėtų išrinkti geriausiai asmenybę apibūdinantį produktą, būčiau YSL Rouge Volupte. Pastarieji buvo bene pirmieji brangūs lūpų dažai mano, tada dar moksleivės, gyvenime, o ir laikiau juos ypatingai - taip, kad pamačiusi mama nepradėtų plaukų nuo galvos rautis, kad visus uždirbtus pinigus išleidau kvailai brangiai kosmetikai.
   Produktas pasižymi ypatingai turtinga kremine konsistencija, padedančia išsaugoti lūpas nuo išsausėjimo ar šerpetojimo, spalvos visuomet pigmentuotos ir sodrios, o kvapas dvelkia lengvais citrusiniais vaisiais. Aprašymas skelbia dažus esant ilgalaikius (panašiai ir yra) o net ir nuvalgius spalvą lūpos lieka švelnaus rausvo atspalvio.
   Rouge Volupte iki šių dienų egzistuoja keliuose lūpų dažų pavidaluose: klasikiniame matiniame Rouge Volupte, daugiau veidrodinio spindesio turinčiame Rouve Volupte Shine, perlamutinių ar blizgių dalelių turinčiame Rouge Volupte Perle ir permatomame, vos lengvą atspalvį turinčiame Volupte sheer candy. Kiekviena linija pasižymi unikaliomis savybėmis, tačiau vertinti, kuri iš jų verta "geriausios iš geriausių" vardo, būtų sunku - mano širdyje visos trys linijos (Volupte, Volupte shine ir Sheer candy) užima vienodą dalį pripažinimo.
   Yra kosmetikos produktų, kuriuos norisi turėti ne tik dėl itin tinkamos tekstūros, atliekamų funkcijų ar efektyvumo. Yra tokių produktų, kuriuos norisi laikyti tiesiog kaip relikviją ar simbolį, padedantį pakelti nuotaiką, įkvėpti ar tiesiog padėti geriau pasijausti. Neabejotinai YSL Rouge Volupte kaip tik tokie - nepavaldūs laikui ir madoms. Tokie, su kuriais nesinori skirtis nė sekundei.

9.4.14

"KVAPŲ NAMŲ" veido priežiūros priemonių apžvalga

 
  Nuotrauka čia atsirado ne dėl pernelyg didelės meilės sau, o dėl to, kad nuo KVAPŲ NAMŲ kosmetikos naudojimo pradžios praėjo dvi savaitės - nuotraukoje esu be jokio makiažo pagrindo ar kitos veido odos korekcijos priemonės. O kad jau pavadinimas skelbia, jog įrašas skirtas KVAPŲ NAMŲ produktų apžvalgai, tikriausiai nujaučiate, kur link suku.
  KVAPŲ NAMŲ organizuoto susitikimo metu turėjau galimybę pati pasigaminti savo odai tinkamus produktus. Tą kartą nutariau išmėginti savo jėgas veido kremo bei molio pagrindu kuriamo prausiklio gamyboje. Abi priemones pasigaminti pasirodė esą itin paprasta - svarbu žinoti proporcijas, sudedamąsias dalis ir  produktų maišymo eiliškumą. O visą eigą prižiūrint profesionaliai namų šeimininkei, procesas tapo bemaž žaidimų aikštele - maišyti, matuoti, trinti, vėl matuoti, pilti, vėl maišyti.. Jausmas tarytum grįžus į ankstyvą vaikystę (tiesa, kiek pamenu save, nebuvau iš tų, kurie daug kapstytųsi smėlio dėžėse, tai nesu tikrai, ar jausmas tikrai toks, kokį aprašiau). Bet kokiu atveju, produktų maišymas veikia tarytum meditacija - nuramina, atpalaiduoja ir pozityviai nuteikia tolimesniems dienos darbams.
  Abu produktus sąžiningai nuo pat pirmosios įsigijimo dienos naudojau kiekvieną vakarą - per naktį ant odos veikiančio veido kremo efektyvumo pakako, kad ryte atsikėlus jausčiau švelnią sudrėkintą odą, gasulo molio prausiklis dienos pabaigoje maksimaliai išvalydavo dienos metu ant veido odos susikaupusius nešvarumus. Tiesa, prausiklis skirtas mišriai/riebiai odai, tad turint jautresnę ar į sausėjimą linkusią odą šios priemonės naudoti nepatarčiau. Į mano gaminto prausiklio sudėtį įėjo gasulo molis, pelargonijų hidrolatas, nerafinuoto argano aliejaus, vitamino E ir rozmarinų ekstrakto lašai. Prausiklis, laikant jį ant veido ilgiau nei kelias akimirkas, pradeda kietėti ir maloniai tempti veido odą. 120ml pagaminto produkto kainuoja apie 41lt (priklausomai nuo papildomų ingredientų).
 Sviestiniu pagrindu ir aliejų priemaišomis  kremas su puiklapiais veidą kiekvieną rytą palieka sudrėkintą, minkštą ir stebėtinai sumažina odos blizgesį. Tiesa, mažo indelio kasdieniam naudojimui užteks mėnesiui laiko (per dvi savaites spėjau sunaudoti pusę jo talpos), tačiau produktas neabejotinai vertas investavimo. Taip pat reikėtų paminėti keistą kremo kvapą, kurį suteikia puiklapių aliejus (daug kas teigia jį kvepiant žolelėmis, nors man kvapas primena pusiau iškeptos vištienos kvapą - prieš metus naudoto UOGA UOGA puiklapių aliejaus ir pagalvės derinys ryte kvepėdavo tikrais pietumis!). Tačiau nepaisant gurmaniško kvapo ir nedidelės produkto talpos, kremas vertas visų riebesnės odos savininkių dėmesio.  40ml produkto kainuoja 34lt (priklausomai nuo papildomų ingredientų).
  Produktams dedu riebų pliusą ir tvirtą rekomendaciją!

8.4.14

SUSITIKIMAI: ORIFLAME STRONG IS BEAUTIFUL SPAUDOS KONFERENCIJA DUBAJUJE

   Vasario 17-18 dienomis Dubajuje vykusioje tarptautinėje spaudos konferencijoje Oriflame pristatė naują produktų liniją. Pristatymas dedikuotas moteriškumui, grožiui ir fiziniam aktyvumui. Susitikimo metu vyko pokalbiai ne tik su Oriflame atstovais,  bet ir su žymiomis sportininkėmis, noriai besidalinančiomis savo požiūriu į tai, kas joms atrodo grožis ir didžioji moteriškumo galia.
    Galbūt straipsnio pradžioje gali kilti klausimas, kodėl visa informacija talpinama GROŽIO ALTORIUJE - pati konferencijoje dalyvauti galimybės neturėjau, tačiau turėdama ypatingą galimybę, turėjau garbės prisidėti prie konferencijoje dalyvavusių spaudos atstovų klausimyno sudarymo, tad dalinuosi iš Dubajaus atvežtomis emocijomis bei informacija, kurią, be galo džiaugiuosi, pavyko gauti iš pasaulinio lygio tenisininkių.
    Nuo  2010ųjų, kuomet Oriflame tapo oficialiu Europos ir Kinijos moterų teniso asociacijos rėmėju, tarptautinė grožio komanda su Jonas Wramme priešakyje spėjo apkeliauti įvairiausius pasaulio kampelius bei turėjo unikalią galimybę išvysti pasaulinio lygio moterų sportininkių pasiruošimo darbus prieš jų didžiuosius laimėjimus, spaudos konferencijas bei kitus svarbius susitikimus. 
    Galiausiai, moteriškai draugystei išaugus į naują lygmenį, prasidėjo naujų grožio produktų, įkvėptų  sportininkių moterų kūrimo procesas. Šis poreikis kilo kone savaime - sportuojantys žmonės paprastai turi kiek kitokį gyvenimo ritmą, o tuo pačiu ir skirtingą nuo įprastų higienos rutiną. Kelionėse praleidžiant 200 dienų metuose, prausiantis tris kartus per dieną ir intensyviai sportuojant atsiranda ypatingas poreikis patenkinti higieną ir stipriau rūpintis švara: juk sportas negali tapti apsileidimo priežastimi. Kitais žodžiais kalbant, atėjo metas naujam požiūriui į grožį. 
   Kone kiekviena grožio kompanija savaip išreiškia svarbiausią savo produkcijos šūkį, vienaip ar kitaip išreiškiantį tą pačią mintį - pasinaudojus geriausiais makiažo triukais, išlikti gražiomis ir mylėti save už savo unikalų grožį. Tačiau nepaisant visų grožio dekoratyvinių ritualų, sunku būtų paneigti faktą, kad grožis slypi ne tik veido, bet ir kūno priežiūroje. Vien tai, kad veido srityje esama vos 5% odos, neabejotinai verčia prisiminti vieną pirmųjų rytinių ritualų, kuriuos tenka atlikti vos atsikėlus - rytinis dušas! Ir tikriausiai nieko nenustebins faktas, kad būtent fizinis komfortas mums suteikia nepalyginamai daugiau pirminio pasitikėjimo savimi.
  Būtent tai, kad grožis slypi stiprybėje (arba, "Strong is beautiful", kaip skambėjo pagrindinis konferencijos šūkis), buvo akcentuojama visos konferencijos metu. Ir ne makiažas, o vidinė žmogaus stiprybė, kuriai palaikyti reikalingi kasdieniai kūno priežiūros produktai.
 O dabar pats laikas susipažinti su pirmąja oficialia tarptautinės Oriflame labdaros ambasadore

Caroline Wozniacki, prisidedančia prie vaikų gerovės skatinimo programos Baltijos šalyse (tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje, tiek Estijoje Oriflame prisideda prie SOS vaikų kaimų gyvenimo). Ši sportininkė eilę metų laiko tvirtą šeštą poziciją pasaulinėje reitingų lentelėje ir 2011 metais Caroline priklausė pasaulinė auksinė teniso taurė.
   Kaip ir buvo galima numanyti, Caroline į susitikimą atvyko nežymiai pudra, tušu ir skaistalais pasiryškinusi veido bruožus. Jos charizmą papildė klasikinio modelio Chanel megztinis ir paprasto kirpimo mėlynų džinsų bei balerinos tipo batelių kombinacija. Ir, tikriausiai, nuodėmė būtų nepaminėti sužadėtuvių žiedo, papuošto milžinišku aštuonių karatų deimantu -  moters būsimasis vyras profesionalus golfo žaidėjas Rory McIlroy turi stebėtinai gerą skonį papuošalams.
 Pokalbio metu paaiškėjo, jog Caroline žavisi Oriflame produkcija (čia galėčiau pakelti savo antakius, bet vargu, ar būdama vienos ar kitos kosmetikos kompanijos ambasadore, galėtų teigti priešingai - visgi įvaizdis yra įvaizdis, kokia tiesa slypi iš tiesų - sunku pasakyti), pačiais svarbiausiais kūno priežiūroje sportininkė laiko ingredientus, o ne konkrečius produktus. Anot profesionalės, produktai turi būti atitinkamo tirštumo ir konsistencijos, odą sugebėti suminkštinti ir pamaitinti. Be abejonės, Caroline prioritetą teikia maloniai kvepiantiems ir gaivos jausmą sukeliantiems produktams. Kvepalai, pasak Caroline, kvepalai - ypatingai subjektyvu ir asmeniška, bet gaivos kvapas vienareikšmiškai reikalingas visiems.  Pokalbio metu temai pasisukus apie grožio sampratą, Caroline pareiškė, kad būtent stiprybėje slypi moters grožis, panašu, kad būtent išsakytais žodžiais moteris vadovaujasi ne tik asmeniniame, bet ir darbiniame gyvenime. Tiesa, nors dekoratyvinės kosmetikos sportininkė nesibaido, tačiau dėl jos neina iš proto.
  Už galimybę pažvelgti pro Oriflame WTA spaudos konferencijos ypatingai dėkoju renginio organizatoriams, POLHEM PR agentūrai ir
Maijai Melbarde, padėjusiai geriau pažinti konferencijos vidų.
Nuotraukoje Caroline Wozniacki, nuotrauka iš Getty Imagees fotobanko.

6.4.14

ASMENIŠKUMAI: KAS, KAIP IR KODĖL?

 (Nuotrauka: Manto Valaičio VALAITIS FOTO)
Niūri sekmadienio popietė - puikus laikas trumpai asmeniškumų valandėlei ir išsamesnei tinklaraščio rašymo analizei. O šiandien kaip tyčia galvoje nepaliaujamai sukasi viena mintis apie bendrą tinklaraščių sampratą ir naudą visuomenei. Pastaroji mintis privertė sustoti ir susimąstyti apie tai, kas esu ir kodėl gyvenime darau tai, ką darau.
  Tikriausiai reikėtų pradėti nuo klausimo sau, kas yra tinklaraštis? Kam jis reikalingas ir kokią žinią turėtų nešti pasauliui? Tinklaraštis, tikriausiai nė nekyla jokių abejonių, yra vieno ar kelių žmonių kuriamas viešasis dienoraštis, kuriame paprastai išsakomos subjektyvios mintys ar nuomonė vienu ar kitu klausimu, fiksuojamos akimirkos ar perteikiami individų išgyvenimai bei paprasto mirtingojo gyvenimo buities ištraukos. Kokia jo misija? Tikriausiai parodyti tai, ką kartais dėl pernelyg didelio skubėjimo ir bėgimo pamirštame - parodyti gyvenimo grožį paprastuose dalykuose. Tuose, kuriuose gyvename kiekvieną mielą dieną, tačiau kuriais kartais pamirštame pasidžiaugti. Kitas tinklaraščio tikslas - suburti bendraminčius į vieną erdvę ir raginti juos dalintis savo nuomone, išgyvenimais ar patyrimais. Būtent pastarasis yra pagrindinis mano veiklos ir GROŽIO ALTORIAUS variklis, leidžiantis nenuklystant į lankas eiti tiksliai ir be nukrypimų. Ir vis dėlto nukrypimai reikalingi tam, kad išbandžius kažką naujo, galėtume atrasti save ar praplėsti savo veiklos lauką.
  Mano ir tinklaraščio draugystė prasidėjo prieš daugiau nei trejus metus - tais laikais vadintas FUNK tinklaraštis priminė daugiau asmeninį kosmetikos fanatikės dienoraštį, nei tikslinę idėją turintį portalą. Tikriausiai nieko keisto, kad pirmuosius įrašus ir pirmuosius rašymo metus prisimenu su didele šypsena ir niekaip negalėdama suprasti, kaip leidau sau viešinti tokius asmeninius gyvenimo faktus. Kita vertus, iš klaidų mokomasi, tad aš per pirmuosius rašymo metus išmokau pamoką, kad internetas - toli gražu ne ta vieta, kur reikėtų išlieti asmeniškumus. Tokiu būdu nejučia tinklaraščio turinys perėjo prie kiek sausesnio, tačiau labiau struktūrizuoto ar bent jau turinčio pagrindinę sritį - kosmetikos apžvalgas. Taip prieš pusę metų FUNK tapo GROŽIO ALTORIUMI, degančiu aistra grožiui ir kosmetikai. O grožį reikėtų suprasti plačiąja prasme. Nes jis slypi daugelyje gyvenimo sferų, o meilė sau yra bene didžiausias gyvenimo variklis. Ir jei kosmetika leidžia padidinti meilę sau, kodėl tuo nepasinaudojus? Kitas, ne mažiau svarbus dalykas - įrankiai, kuriais naudojantis tinklaraščio rašymas užtikrintų didžiausią naudą ir kokybę skaitytojui bei patenkintų mano asmeninius rašymo lūkesčius.
  Būtent dėl šios priežasties pamažu pradedu rimčiau bendrauti su tam tikromis kosmetikos įmonėmis, galinčiomis plačiau papasakoti apie jų parduodamą produkciją, būtent dėl to stengiuosi kaip įmanoma dažniau lankytis visuose organizuojamuose susitikimuose. Ir būtent dėl to, o ne reklaminiais tikslais, stengiuosi išmėginti kaip įmanoma daugiau skirtingų kosmetikos produktų bei savo patirtimi (arba jos stoka) pasidalinti su skaitytojais. Kitas, vis dar daug abejonių keliantis žingsnis - video įrašų filmavimas. Pastarasis nėra mano mėgstamiausia veiklos dalis, tačiau tikiu, kad būtent jie gali įnešti daug naujų vėjų į GROŽIO ALTORIAUS turinį ir nežymiai padėti išeiti iš savo komforto zonos ribų, kurios, kaip žinia, trukdo nuolatiniam žmogaus tobulėjimui.
 GROŽIO ALTORIAUS pavasariniai vėjai žada daug - kosmetikos bei paslaugų apžvalgų, konkursų, grožio tendencijų apžvalgų, mėnesio mylimiausiųjų rubrikų, video įrašų, projektų bei susitikimų ir, žinoma, žiupsnelį asmeniškumų, be kurių, tikiu, pyragas būtų ne toks saldus. Tačiau nemažiau svarbu sužinoti, kas, jūsų nuomone, turėtų būti publikuojama tinklaraštyje ir kokie jūsų, kaip skaitytojų lūkesčiai, kurie turėtų būti patenkinti ir realizuoti.Tad komentaruose raginu išsakyti savo nuomonę apie tai, ką reikėtų vadinti sėkmingu tinklaraščiu ir ką norėtumėte išvysti G.A turinyje.
  Tiesa, tikriausiai niekad nesidžiaugiau ir nesigyriau vienu faktu - būtent nuolatinis tinklaraščio rašymas ir jokios finansinės naudos neduodantis atrodo, paikas, domėjimasis kosmetika man atnešė pačius gražiausius ir geriausius draugus, atsiminimus ir keletą didelių perspektyvų žadančių darbo vietų. Ir būtent tinklaraščio dėka supratau, kad gyvenime galiu būti tuo, kuo noriu būti, o ne tuo, kuo mane esant laiko aplinkiniai. Ir jei kas nors pasakys, kad tinklaraštininkai turi išskirtines galimybes kurioje nors veiklos sferoje, gerokai trinktelėsiu tam žmogui į pakaušį (trečią mėnesį intensyviai mokausi bokso, tad patikėkit, smūgis nebus naivios mergaitės kumštelėjimas) - šią galimybę turime kiekvienas, tačiau nuo mūsų pačių priklauso, kaip ja pasinaudosime. Sėkmės nėra - sėkmė šypsosi tik tiems, kurie dirba. O uždirbta sėkmė - jau nebe sėkmė, o pasiekimas.
  Taip kad darykite gyvenime tai, ką norite daryti ir galiausiai besišypsančią laimę suprasite esant tiesiog savo paties darbo vaisių.

3.4.14

PROJEKTAI: ANTAKIŲ DAŽYMO PRADŽIAMOKSLIS

 
Pabodo žiūrėti į profesionalius makiažo meistrus, žinančius ką ir kaip dažyti? Tuomet įrašas kaip tik jums - toms, kurios vis dar eksperimentuoja ir ieško geriausio būdo tobuliems antakiams sukurti. Maniškiai dar toli gražu ne tokie, tačiau vieną dieną praktika neabejotinai atneš malonių rezultatų!
© 2016 Kotryna Uogintaite