20.6.15

LUSH kampanija #GayIsOK

Paprastai spaudai skirtais pranešimais nesinaudoju, tačiau šį kartą dėl itin aktualios temos norėtųsi padaryti išimtį. LUSH rūpinasi ne tik savo klientais, bet ir visuomenėje aktualiomis socialinėmis problemomis. Visame pasaulyje garsiai nuskambėjusi lietuviškos elektro muzikos kūrėjo Ten Walls skandalinga istorija sudrebino ne tik pasaulį, bet ir Lietuvą, o tuo pačiu ir vėl užvedė aršias diskusijas apie homoseksualumą.  

Pastaraisiais metais kai kuriose pasaulio šalyse buvo padaryta didelė pažanga lygybės link. Tačiau kitose - žengiame atgal. 76 šalyse būti homoseksualu yra nusikaltimas; dešimtyje tai gali kainuoti gyvybę; pasaulyje nėra nė vienos šalies, kurioje lesbietės, gėjai, biseksualai ir/ar transseksualai turėtų visiškai lygias teises, o  2,8 milijardai žmonių gyvena šalyse, kuriose gyventi atvirai reiškia paaukoti savo šeimą, laisvę, saugumą ir orumą.

Šį kartą Lush ir All Out organizacija rengia kampaniją už LGBT lygybę visame pasaulyje ir siekia surinkti 250 tūkst. svarų, kad paremtų pasaulio aktyvistus.  2015 m. birželio 25 d. – liepos 5 d. 825 Lush parduotuvės visame pasaulyje klaus savo klientų: ,,O jei tavo meilė būtų nelegali?”, ir skatins juos skelbti asmenukes su kampanijos lėšų rinkimo produktu – auksiniu LUSH Love aromato muilu bei išsakyti pasauliui, kodėl #GayIsOK. Kampanija tikimasi iki liepos 5 d. šia žinute socialiniuose tinkluose pasiekti 10 mln. žmonių.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite