25.7.15

100% pure "Brightening Cleanser" veido prausiklio apžvalga


Pakalbėkime apie ekologiją ir natūralumą veido priežiūros rutinoje. Normalu, jog neretai ekologiškos ar natūralios kosmetikos priemonės neveikia taip efektyviai, kaip esame įpratusias jas matyti lyginant su cheminės sudėties produktais. Tačiau gilinantis šia tema plačiau neretai tenka sutikti prekinių ženklų, galinčių pasigirti ne tik natūralia sudėtimi, bet ir ne prasčiau veikiančiomis veikliosiomis savybėmis.

Viena tokių -  100% pure kosmetika. Apie šią pavyko sužinoti naršant lietuviškose internetinėse parduotuvėse (pastaroji turi lietuvišką savo puslapį www.100pure.lt). Vėliau, po kelių metų apie šią garsiai prakalbo ir didžiausios pasaulio Youtube atstovės, aktyviai kovojančios už sveiką gyvenseną ir kasdienius žmonių pasirinkimus. Puiku ir tai, kad visa 100% Pure kosmetika puikiai tinka tiek vyrams, tiek moterims.

Ironiška, tačiau užuot kalbėjusios apie tai, kokius nepaprastus efektyvius ir visiškai žmonijai nekenksmingus prekinius ženklus turime Lietuvoje (100% Pure, La Mav, Inika) skundžiamės didžiųjų cheminės dekoratyvinės kosmetikos stygiumi savo rinkoje (tokių kaip NARS, benefit, urban decay). Ir nors galbūt veido priežiūrą su dekoratyvine kosmetika lyginti nėra teisinga, visgi reikia pripažinti, kad net mūsų rinka nėra tokia skurdi, kaip kad gali atrodyti iš pirmo žvilgsio. Tereikia panaršyti atidžiau.

Tad grįžkime prie pagrindinio šiandienos tyrinėjimo objekto 100% Pure Brightening Cleanser veido valiklio. Šios kolekcijos priemonės sukurtos papilkėjusiai, gyvybę praradusiai ir išsekusiai odai gaivinti. Pastaruosiuose produktuose nėra aršių chemikalų, kuriuos paprastai sutinkame panašios paskirties produkcijoje. Valiklyje naudojamos meškauogės, koji, sakė, vaisių rūgštys, saldymedis, vitaminas C, citrinų sultys, braškės. Ir, reikia pripažinti, kad šie ingredientai savo funkciją atlieka ne prasčiau nei cheminės sudedamosios dalys. Tiesa, reikia nepamiršti, jog net ir natūralios rūgštys lieka rūgštimis, tad jautresnei odai šios gali būti pernelyg aršios.

Šis odą skaistinantis prausiklis-putos puikiai pašalina visus makiažo likučius (taip pat ir akių tušą) ar kitus nešvarumus, o jame esančios alijošiaus sultys ir rožių hidrozolis drėkina ir glotnina odą. Į visiškai natūralią prausiklio formulę neįeina aršūs detergentai, cheminiai konservantai, sintetiniai chemikalai, dirbtinės kvapiosios medžiagos ar kiti erzinantys ir nesaugūs junginiai, galintys sudirginti ir išsausinti jautrią odą.  Be galo maloni putų konsistencija veido prausimą paverčia savotiška švente, o lengvas aplikavimas šį leidžia be vargo paskirstyti ant viso veido.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Iki šiol teko išmėginti ne vieną šio prekinio ženklo produktą ir nė vienas nenuvylė. Ir nors kaina nemaža (177ml kainuoja 20,13 €), pinigų produkcija tikrai verta.

Priemonės sudėtis: Aloe Barbadensis, Rosa Centifolia gėlių vanduo, Citrus Medica Limonum  ekstraktas, Cocos Nucifera, Rice Ferment Filtrate, Arctostaphylos Uva Ursi ekstraktas, Koji rūgštis,  ekstraktai: Fragaria Vesca, Rubus Idaeus, Glycyrrhiza Glabra; Sodium Ascorbate; ekstraktai: Punica Granatum, Bromelian, Papain ir Vaccinum Macrocarpon, Citrus Paradis, Citrus Medica Limonum Oil, Lonicera Caprifolium, Cirtal, Geraniol, Limonene, Linalool.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite