14.9.15

DR. OHHIRA "Collagen" geriamo kolageno apžvalga


Savaitę derėtų pradėti kiek kitokios krypties įrašu. Ir nors pastarasis nesunkiai įsilieja į grožio turinį, visgi šiandienos objekto įprastiniu grožio preparatu palaikyti negalima. Pirmadienio pasakojimas apie grožį iš vidaus arba priemonę, padedančią grožį puoselėti pačiam organizmui.

Vargu, ar kolagenas kremų sudėtyje nustebins bent vieną grožio aistruolę. Pastarasis skirtas padėti išlaikyti odos elastingumą, pripildyti raukšleles bei sumažinti jas vizualiai. Ir visgi, kaip ir visi produktai, geriausiai priemonė veikia esant ne išoriniam, o vidiniam naudojimui. Dėl savo mažos molekulinės masės geriamas preparatas per kraujotaką tiesiogiai pasiekia dermą, kuri yra sudaryta iš kolageno, haliurono rūgšties ir elastino pluošto (buitiškai kalbant - patenka į odą). Tokiu būdu organizme natūraliai paspartėja kolageno ir hialiurono rūgšties sintezė, kurios dėka oda pasidaro lygesnė ir minkštesnė.

Iš esmės priemonė labiausiai pritaikyta moterims nuo 25-erių, kuomet organizmas kolageną pradeda gaminti lėčiau (dėl šios priežasties oda pamažu pradeda rodyti pirmąsias senėjimo žymes). Ir visgi, aktyvus gyvenimo tempas, nemigos naktys, aktyvus ritmas ir ilgos valandos, praleistos prie kompiuterio šį amžių gali kiek sumažinti. Vargu, ar kuri prosenelė savo jaunystės metais, būdama dvidešimties, pradėjo pastebėti pirmuosius senėjimo požymius: raukšles, papilkėjusią veido odą ar pamažu žilstančius plaukus. Gyvename visuomenėje, kuriuoje visi procesai vyksta kur kas greičiau, nei vyko prieš gerus trisdešimt metų. Tačiau tai - ne pasiteisinimas atrodyti prasčiau, nei mūsų metų sulaukusios atrodė senolės. Pasitelkus naujausias technologijas ir praeities išmintį grožio ir farmacijos gamintojai sukūrė ne vieną preparatą, galintį padėti bent trumpam pristabdyti senėjimo procesus.

Amžinos jaunystės paieškoms geriausia nusikelti į Aziją. Niekas nežino jaunystės recepto geriau, nei senovės japonai. Apžvelgiamas geriamas kolagenas iš DR. OHHIRA produktų linijos pasižymi itin didele kolageno koncentracija, maloniu uogų skoniu, kompaktiška ir kelionėms tinkama pakuote bei iš tiesų ryškiais rezultatais jau po pirmųjų vartojimų dienų.

Prieš pradėdama labiausiai intriguojančią dalį skubu įvykiams užbėgti už akių ir priminti testavusio asmens biografines detales. Geriamą kolageną išbandė prieš porą dienų 22-ąjį gimtadienį atšventusi  ketvirto kurso studentė, didžiąją dienos dalį praleidžianti prie kompiuterio ekrano arba intensyviai sportuojant labai vyrišką sportą, kurio metu veidas kenčia nuo didelio kiekio smūgių (kalbėdama apie intensyvumą turiu omenyje 3 valandas per dieną, penkias dienas per savaitę intensyvių muay thai smūgių). Matematika paprasta: 10-15 valandų veido gniaužymo ir trankymo per savaitę, nesuskaičiuojamos naktys bei dienos, praleistos prie kompiuterio monitoriaus darbo ar mokslų klausimais. Taip pat derėtų paminėti ir faktą, jog per pastaruosius metus ne kartą teko keisti ne tik gyvenamąją šalį, bet ir visą žemyną. Dėl šios priežasties oda yra pavargusi ir papilkėjusi. Teko gyventi skirtingų klimatų juostose, taip pat labai kontradikcinėse gyvenimo sąlygose. Nors ramybės būsenoje odą galima priskirti prie mišrios/riebios odos tipo (su metais pastaroji turėtų pradėti sausėti ir galiausiai pavirsti į normalią/mišrią), dažnas klimato bei kitų odą veikiančių faktorių keitimas odai neprideda nė kiek švytėjimo. Ar tokiai odai galima kolageną vartoti nesulaukus 25-erių? Neabejotinai taip. Ir nors prieš vartojant buvo aišku, jog rezultatai būtų akivaizdesni po gero dešimtmečio, kuomet odai iš tiesų reikėtų didesnės pagalbos, prevencinės priemonės tinkamos ir įžengus į trečią dešimtį.

Panaudojus visą geriamo kolageno kursą (10 buteliukų trijų savaičių laikotarpiu) rezultatai iš tiesų pranoko lūkesčius. Prieš pradedant naudoti buvau įspėta apie galimus pokyčius: sušvelnėjusią ir sustangrėjusią veido odą nenaudojant jokių papildomų veido kremų, sustiprėjusius nagus, stipresnius ir greičiau augančius plaukus bei pagerėjusią savijautą. Turiu pripažinti, jog plaukų būklė nepagerėjo, nagų tvirtumas taip pat nepasikeitė, tačiau labiausiai ir maloniausiai nustebino pagrindinė geriamo kolageno funkcija - atstatyti natūralų veido odos stangrumą ir švelnumą. Kolageno gėrimo laikotarpiu smalsumo dėlei teko atsisakyti iki tol naudotų veido kremų. Įdomu tai, jog oda šį pokytį priėmė labai pozityviai, nusiprausus veidą prausiklius šios netempė. Oda nešerpetojo ir neskilinėjo, taip pat neutraliai reagavo ir į sąlytį su vandeniu, po kurio įprastai tekdavo naudoti drėkinamuosius kremus dėl nemalonaus odos tempimo. Oda puikiai atlaikė keturias paras trukusią kelionę į Aziją, pakeitus keturis lėktuvus kelionės gale oda kiek papilkėjo dėl keturias paras trukusios nemigos, tačiau po kelių parų poilsio atsistatė. Net naudojant kietą vandenį veido prausimui oda liko pakankamai stangri ir prisotinta visų jai reikalingų medžiagų.

Ir visgi pabaigai norėčiau pakalbėti apie senėjimą. Nors iki šiol jaučiamas itin aktyvus jaunystės kultas, kuomet pastebėjus pirmuosius senėjimo požymius skubame šiuos slėpti, neigti, maskuoti ar koreguoti, prieš tai darydamos susimąstykime: ar senėjimas iš tiesų toks baugus? Kiekvieni metai atneša ne tik naują rūpesčio raulšlę veide, bet ir nepakeičiamą patirčių bei naujų išgyvenimų puokštę. Galbūt laikas priimti save tokius, kokiais esame, o natūralius senėjimo procesus priskirti asmens brandos įrodymui.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip, jei savo kūnu ir organizmu rūpinatės ne tik išoriškai, bet ir iš vidaus. Geriamo kolageno galima įsigyti internetinėje sveikivisi parduotuvėje, vieną kursą sudaro dvi pakuotės, vienos pakuotės kaina 35.00 €, patariama per metus sunaudoti 3-4 kursus.

Produkto sudėtis: jūrinės kilmės kolagenas, mėlynių sultys, bičių pienelis, koenzimas Q-10, fermentuotas augalinės kilmės ingredientų ir probiotinių kultūrų kompleksas (oligosacharidai, naminių slyvų (Prunus domestica L.) vaisių ekstraktas, kiečių (Artemisia Princeps) lapų ir stiebų ekstraktas, kininių ožerškių (Lycium chinense Mill.) vaisių ekstraktas, Shiitake grybų milteliai, tamsiųjų kopūstų (Brassica rapa var. perviridis) lapų ir stiebų ekstraktas, skiautėtalapių fikusų (Ficus carica L.) vaisių ekstraktas, šilauogių (Vaccinium L.) vaisių ekstraktas, raudonųjų sotvarų (Myrica rubra) vaisių ekstraktas, kvapiųjų citrinmedžių (Citrus junos) vaisių ekstraktas, grybų (Agaricus blazei) milteliai, kuokštinės grifolos (Grifola frondosa) milteliai, Hijiki jūržolių (Hizikia fusiforme) lapai ir stiebai, dumblių Undaria pinnatifida lapai ir stiebai, dumblių Laminaria japonica lapai ir stiebai; probiotinės kultūros: Bifidobacterium breve ss. Breve, Bifidobacterium infantis ss. Infantis, Bifidobacterium longum, Enterococcus faecalis TH10, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei ss. Casei, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus helveticus ss., Lactobacillus plantarum, Streptococcus thermophilus, dažinių dygminų (Carthamus tinctorius L.) sėklų aliejus, japoninių šukučių (Patinopecten yessoensis) kiauto milteliai, augalinis aliejus, emulsiklis riebalų rūgščių poliglicerolio esteriai, glajinė medžiaga bičių vaškas, emulsiklis lecitinas), jūrinės kilmės elastinas, tirštiklis Konjako derva, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, L-askorbo rūgštis (vitaminas C), dažiklis karamelė, kvapiosios medžiagos, sacharozė, hialurono rūgštis.

2 comments:

  1. Gal galėtumete įdėti nuorodą kur isigyjote šią priemonę ? :)

    ReplyDelete
  2. http://sveikivisi.lt/drohhira-geriamas-kolagenas
    :)

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite