19.10.15

Pirmadienio pasirinkimas: Dior Lip Maximizer


Pirmadienio pasirinkimų rubrikose vis labiau norisi vystyti grožio ir sėkmingo gyvenimo tematiką. Galbūt dėl to, jog gyvenant Azijoje trūksta galimybės lietuvių kalba reikšti mintis, o galbūt dėl to, jog būtent gyvenant kitame žemyne sąmonę aplanko naujos įžvalgos apie tai, kas iš tiesų verta dėmesio mūsų gyvenime, o kas tėra nereikalingi atributai, turintys palengvinti mūsų gyvenimą, tačiau neabejotinai darantys priešingą efektą.

Tinklaraštį rašau nuo 2011 metų, tačiau realiame gyvenime garsiai apie jį kalbėti vengiau gerus trejus. Kodėl? Dėl to, kad tinklaraštyje plėtojama kosmetikos ir grožio priemonių tematika neretai gali būti laikoma paviršutiniška veikla. Vėliau, galbūt augant, o galbūt atradus teisingą vidinę motyvaciją, veikla nustojo atrodyti tuščia ar paviršutiniška. Ir nors turiu pripažinti, jog turinio klausimu priemonių apžvalgoms kiekiai sulig kiekvienais metais paaugo dešimtimis kartų, keletą kartų per metus iškyla klausimas apie veiklos prasmę bei išliekamąją vertę skaitytojui.

Grožio industrijoje svarbi edukacija. Ne tik grožio naujienų ar naujų būdų sulieknėti, bet ir tikrosios kosmetikos paskirties bei tikrojo grožio paieškų pateikimas. Taip pat svarbus edukacijos taikymas kasdieniame gyvenime.  Vieną edukacijos principų iškėliau kaip  iššūkį prieš išskrisdama iš Europos. Akivaizdu, jog per eilę tinklaraščio vystymo metų dekoratyvinės kosmetikos prisikaupė daugiau, nei reiktų maisto Somalyje gyvenantiems vaikams. Tad sąmoningai nutariau atstatyti grožio balansą kasdieniame gyvenime.  Į savo krepšelį išvykstant pasiėmiau tik nedidelį kiekį kosmetinių priemonių, kurios turėjo praversti ilgoje kelionėje bei pirmosiomis savaitėmis Azijoje. Be abejonės padėjo ir tai, jog Pietų Korėja laikoma viena galingiausių grožio industrijos atstovių, tad priemones pirkti, nagrinėti ir analizuoti viešint šioje šalyje norisi dar labiau. Ir visgi, nepaisant fakto, jog grožio industrija čia labai aktyvi, reikia pripažinti, jog dekoratyvinės kosmetikos klausimu Azija išlieka labai egzotiška (buitiškai kalbant - priemonės įdomios, tačiau šių kasdien naudoti nesugalvotum kaip). Bet kokiu atveju - išvykau ramia sąžine, jog jeigu ką visuomet galėsiu išmėginti naujų produktų ir be kokybiškos kosmetikos tikrai neliksiu.

Šio pusmečio grožio tikslas - minimalus kiekis dekoratyvinės kosmetikos kasdieniame gyvenime ir didelis dėmesys gilesnėms veido odos problemoms gydyti bei prevencijai vykdyti. Kad ir kaip bebūtų gaila, net brangiausia kosmetika ant veido neatrodys gražiai, jei savo oda nesirūpinsime kasdien. Į rūpestį įeina tinkamų priemonių naudojimas, tinkamų ritualų atlikimas ir geležinė kantrybė laukiant teigiamo rezultato. Prie viso to neabejotinai privalo prisidėti ir ramus gyvenimo būdas, tinkamas kiekis vandens, gryno oro, minimalus kiekis streso, tinkami mitybos įpročiai bei pakankamas kiekis miego.

Pagaliau priėjome prie pirmadieninių įkvėpimų pastraipos. Pastaruosiuose - visų garsiai išgirtas ir bene kultiniu produktu laikomas Dior lūpų putlintojas "Dior Lip Maximizer". Pastarasis puikiai įvertintas daugelio grožio profesionalų, be galo universalus ir tinkantis kone visiems. Tiesa, produktas greičiau prabangos priemonė ar dailus atributas, nei tiklsinė tam tikrą funkciją atliekanti priemonė, tačiau nuo to pardavimai tikrai nesumažėja. Pastarasis puikiai tarnauja kaip viršutinis lūpų dažų sluoksnis norint išgauti blizgių lūpų efektą, taip pat tinkamas naudoti kaip pagrindinis lūpų produktas norint bespalvio produkto, turinčio lengvą vandens spindesį. Priemonėje esantys dirginantys sudedamieji komponentai padeda pagreitinti kraujo mikrocirkuliaciją, tad jaučiamas dilgčiojimas bei teoriškai papultėjusios lūpos.

Įrašo pabaigoje palinkėsiu, jog jūsų kosmetinę sudarytų šiek tiek gilesni grožio produktai nei aprašytasis Dior. Pastarąjį pavadinčiau niekalu gražioje dėžutėje. Nuo to produktas nepasidaro blogas, tačiau kartais lengva pasiklysti tarp dailių įpakavimų ir garsių vardų. Tad netapkime tais gražiais įpakavimais ir savyje turėjime šiek tiek daugiau nei "vandeninio efekto".

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite