5.12.15

Pirmadienio pasirinkimas: gyventi šiandien

Gyvenant toli nuo savo tikrojo gyvenimo tenka atsidurti naujose, visiškai netikėtose vietose. Kartais gerose, kartais ne visiškai; tačiau neabejotinai kiekviena jų plečia ne tik požiūrį į gyvenimą, bet ir savo paties požiūrį į save. Gyvenant toli nuo savo tikrojo gyvenimo lengva pamiršti kas esi/ko nori iš gyvenimo. Tačiau ar tai tikrai blogai? Tikrai ne. Atotrūkis nuo kasdienių gyvenimo kirminėlių leidžia į save ir savo gyvenimo tikslus pažiūrėti iš kitų aspektų. Ar tai, kuo gyvenome iki šiol, iš tiesų yra tai, ko norime mes?

Neretai kasdienės rutinos sūkuryje ir tūkstančiuose planų ateičiai pamirštame patį svarbiausią dalyką - džiaugtis šiandiena ir mėgautis kiekviena gyvenimo sekunde nepriklausomai nuo to, kur ir kokia ji bebūtų.

Ir ne, neraginu aklai ir naiviai džiūgauti dėl kiekvienos kvailos smulkmenos, tačiau akivaizdu, kad kiekvieno mūsų gyvenimas sudarytas iš begalės skirtingų puzlės detalių, tad viena ar pora šių gabaliukų iš tiesų turi nepaprastą vertę, tereikia įsižiūrėti giliau, nei esame pratę žiūrėti.

Pastaroji nuotrauka visą likusį gyvenimą primins keliones po aziją ir tai, kaip neplanuoti ir atstiktiniai gyvenimo pasirinkimai anksčiau ar vėliau nuveda prie visiškai netikėtų likimo vingių. Tereikia leisti gyvenimui plaukti ta linkme, kuria jis visuomet turėjo plaukti. O geri dalykai neretai atsitinka savaime, tereikia nustoti konkroliuoti tas gyvenimo sritis, kurios nuo mūsų nepriklauso.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite