31.8.15

RUGPJŪČIO MYLIMIAUSIEJI

Mylimiausiųjų rubrikos istorijoje to  dar nebuvo - rugpjūčio mėnesį mylimiausių tiek daug, jog apsispręsti, kas keliaus į sąrašą buvo itin sunku. Tačiau net paruošus mylimiausius produktus apžvalgoms paaiškėjo, jog šie nesutilps į vieną nuotrauką. Panašu, kad rugpjūtis grožio aspektu buvo itin palankus. Net mylimiausių produktų atspalviai byloja apie pamažu į mūsų širdis atkeliaujantį rudenį. Tad nieko nelaukus - laikas panerti į paskutinę lietuvišką Grožio Altoriaus mylimiausjų rubriką. Kodėl? Visi atsakymai įrašo pabaigoje.

MAC Upward Lash blakstienų tušas - naujiena mūsų grožio rinkoje. Itin plonas aplikatorius, nedideli guminiai šereliai, geros tekstūros produkas. Tušu lengva pasiekti net plonesnes ir trumpesnes blakstienas, taip pat patogu naudoti ties ašaros liauka ir išoriniame blakstienų augimo kampe. Tiesa, reikia pripažinti, jog tušas puikiai ilgina ir ryškiai nudažo blakstienas, tačiau nesuteikia šioms tankumo įspūdžio, tačiau karštomis vasaros dienomis ilgų blakstienų efektas labiau nei laukiamas.

Förster & Johnsen Courage Man kvepalai - Senas Douglas parduotuvės atradimas ir ilgai svarstyta parfumerinė svajonė. Kvepalai kvepia rįžtingai ir itin gaiviai. Pagrindinėse natose galima atpažinti balsamiką, medį ir gintarą, tačiau panagrinėjus kvapą atidžiau atrasime gerai pažįstamų gėlių užuomazgas: iriso, pakalnučių, bergamotės, pačiulio. Ir nors šį kvapą atsitiktinai pavyko atrasti vyrų skyriuje, vargiai pavyktų įsivaizduoti taip kvepiantį vyrą. 

MAC Dazzleshadow I like 2 watch vokų šešėliai - netikėtas ir neplanuotas atradimas. Ir nors internetinėse nuotraukose atspalvis atrodo šiltos auksinės spalvos, gyvai spalva turi žalsvo švytėjimo, kuris gali atrodyti vulgariai. Įdomu tai, jog ant akių vokų atspalvis tampa lengvai auksinis, su nugesinto vario atspalviu. Spalva iš tiesų išskirtinė. Reguliuoti spalvos intensyvumą galima pasirinus skirtingas aplikavimo technikas - naudojant šešėlį šlapią arba kartu su fiksavimo skysčiu galima išgauti dar ryškesnę spalvą. Pastarasis buvo vienintelis akių šešėlis, kurį norėjosi naudoti šios vasaros metu.

The Body Shop Honey Bronze veido gelis - nuostabus būdas savo veidą pagyvinti lengvu ir odai nekenkiančiu įdegiu. Gelis lengvai pasiskristo, nepalieka dėmių ar dryžių ir nepaprastai skaniai kvepia. Priemonę galima naudoti sumaišius su kasdiene pudra (ši taps tamsesnė, tačiau mažiau maskuos ir atrodys natūraliau) ar dieniniu kremu. Priemonė nekemša porų. Tiesa, porcelianinės odos savininkėms gali būti kiek per tamsus. 

Shiseido Sun Protection Stick Foundation SPF30 - nepaprastas ir privalomas produktas karštomis vasaros dienomis. Tada, kai nepaisant karšto oro reikia išlaikyti estetišką ir profesionalią išvaizdą. Kietos formuluotės išsukama pudra dengiasi itin plonu sluoksniu, visam veidui padengti pakanka kelių brūkštelėjimų (vėliau šiuos tereikia pirštais arba mylimiausiu pudros sklaidymo įrankiu paskirstyti po visą veido sritį, kuri turi būti užmaskuota). SPF30 apsauga iš tiesų veikia. Geriausia pudros savybė - visiškai vandeniui atspari formulė. Šį kartą pastaroji ne reklaminis triukas, o nepaneigiamas faktas.

Pupa Like a Doll compact powder - presuota pudra - maloni ir netikėta dovana iš grožio tinklaraštininkės Alionos. Prieš keletą mėnesių išreiškus didelę meilę skystai Like a doll pudros versijai pamažu kilo smalsumo banga presuotam šios variantui. Panašu, kad šis širdį pavergė dar greičiau, nei kreminė Like a doll versija. Visiškai matinė, nestipriai maskuojanti ir šiek tiek sulaikanti riebalų išsiskyrimą dienos metu - visa, ko reikia tikėtis iš presuotos pudros vasarą.
Dove Summer Glow Nourishing Lotion - kūno losjonas, kuriuo susidomėjau dėl jo drėkinamųjų savybių, malonaus kvapo, lengvos tekstūros ir greitai susigeriančios formulės. Panaudojus losjoną keletą dienų pamažu pradėjo ryškėti ir kita teigiama produkto pusė - natūralus įdegis. Priemonė, priešingai nei dauguma savaiminių įdegių, netepa šviesių drabužių ir nepalieka tamsesnių dėmių tarp pirštų. Įdegis atrodo labai natūraliai, o didelis lisjono tūris ir prieinama kaina produktą padaro dar patrauklesniu ir būtinu ne tik vasarą, bet ir kitais metų laikais.

Elemis Papaya Enzyme Peel fermentinis pilingas -  išskirtinis šveitiklis, kurio kreminė tekstūra be šveičiamųjų dalelių švelniai eksfolijuoja odos paviršių naudojant vaisių fermentus. Atnaujintas gaivus odos paviršius lieka lygus, sudrėkintas ir prisotintas mineralų. Tiesa, tokios paskirties produktų šiltuoju metų laiku reikėtų vengti dėl intensyvių saulės spindulių. Ir visgi, smalsumas nugalėjo ir priemonę išmėgtinti pavyko vasarą. Rezultatas - itin minkšta, švelni ir pailsėjusi veido oda. Po šios priemonės būtina naudoti SPF filtrus odai apsaugoti.

Bio2You pakių kaukė su hialurionu - pagrindinis paakių saugotojas ir puoselėtojas keliaujant. Šį mėnesį teko ištverti ilgiausią kelionę savo gyvenime. Kelionė į Aziją truko nuo sekmadienio vakaro iki trečiadienio vidurdienio, tad veido oda pusę savaitės negalėjo gauti įprastinių odos puoselėjimo ritualų. Paakių odai atstatyti teko panaudoti anksčiau aprašytą Bio2You paakių kaukę su haliuronu. Priemonė verta kiekvieno cento, net žinant, jog šią teks panaudoti tik vieną kartą. 

Bio2you face toner purškiamas veido tonikas - dar kovo mylimiausiuose aprašytas purškiamas kaimynų latvių natūralios kosmetikos produktas su šaltalankiais ir vėl grįžo į mylimiausiųjų sąrašą. Šį kartą ne tik dėl puikaus veido odos tonizavimo, bet ir galimybės atgaivinti nuo karščio pavargusią odą. Palikus priemonę pusvalandžiui šaldytuve tonikas atlieka ne tik tonizavimo, bet ir raminimo bei gaivinimo funkcijas. Vasaros metu tokio pobūdžio priemonė gali pranokti net visų išgirtą terminį vandenį.

RITUALS Tao Qi Chineese Mint & Yi Yi Ren relaxing serum - atpalaiduojamasis ritualinis serumas mylimiausiuose atsidūrė ne be reikalo. Paskutinis mėnuo prieš išvykstant gyventi į Aziją tapo itin stresuotu. Stresą pajautė ir oda - veidą pradėjo berti įvairių formų spuogais, oda tapo sausa, vargiai pasisavindavo veikliuosius ingredientus iš kosmetikos produktų. Vienintelis būdas kovoti su streso keliamais požymiais - nustoti panikuoti. Pastarasis Rituals produktas  būtent toks, kokį reikėtų turėti kiekvienai. Priemonę reikia tepti tam tikrose impulsus į smegenis siunčiančiose vietose - ties smilkiniais, viršutinėje kaktos pusėje, ir po nugarine plaukų augimo dalimi; Šaltas rutulinis aplikatorius vėsina ir tonizuoja. Ir nors vargu, ar kremas panaikins streso priežastis, tačiau lengvas masažas akimirksniu leidžia nusiraminti ir į visą situaciją pažvelgti iš naujo.

Anny Green Tea Hand Smoothie rankų kremas - priemonė, apie kurią rašyti atskiro straipsnio neplanavau. Pirminė to priežastis - estetinė. Pastaruoju metu į priekį sukauptos kelios dešimtys produktų apžvalgų leidžia priemones straipsniams atsirinkti individualiai, tad pirmą kartą forografuodama priemones nusprendžiau, jog šis kremas nepakankamai fotogeniškas atsidurti tinklaraštyje. Ir vėl teko mokytis iš "nespręsk apie knygą iš jos viršelio" patarlės. Kremas toks, kokio iki šiol neteko naudoti - nuostabiai lengvas, įsigeria į rankų odą per kelias sekundes (po kelių akimirkų galima drąsiai dirbti kompiuteriu ar liesti popierius be baimės šuos ištepti), o pasakiškas kvapas dar ilgai lydės kiekvieną rankų judesį. Panašu, kad priemonę galima vadinti ne mėnesio, o metų atradimu.

Rugpjūtis grožio aspektu buvo nepaprastai dinamiškas: pilnas atradimų, nusivylimų, lūkesčių ir slaptų svajonių. Panašiai sukasi ir asmeninis gyvenimas. Dėl tos pačios priežasties tinklaraštis kuriam laikui kraustosi į Pietų Korėją - gyventi, mokytis, ieškoti naujų kosmetikos ir grožio industrijos paslapčių bei naujo požiūrio į tai, ką iš tiesų turėtųme laikyti grožiu.

25.8.15

Gyvenimo įkvėpimai


Tinklaraštis kraustosi į egzotišką Aziją, tad nuo šiol visas naujienas galite sekti ne tik Tinklaraštyje, bet ir Grožio Altoriaus autorės Kotrynos instagram paskyroje (@uogintaite), kurioje rasite dar daugiau įkvėpimų gražesniam gyvenimui. Nes gražų gyvenimą gyventi renkamės patys!

L'Occitane "Verdon Instant Energy Eye Gel" paakių gelio apžvalga

 

Šiandienos apžvalgose dar viena priemonė, apie kurią daug nekalbama, tačiau kurios egzistavimą būtina aptarti garsiai L'occitane Verdon Instant Energy Eye Gel paakių gelis. Prieš kurį laiką aprašytas Verdon drėkinamasis kremas nuo saulės nesukėlė itin didelio susižavėjimo, tačiau ši priemonė pralenkia pastarąjį kelis kartus.

Pradėkime nuo gamintojų pažadų: priemonė žada atgaivinti paburkusius ir pajuodusius paakius, pašviesinti ratilus po akimis ir pažadinti paakių gyvybingumą. Skamba taip, kaip ir visi paakių produktų aprašymai, tiesa?

Šia priemone teko įsitikinti itin ekstremaliomis sąlygomis. Rašant straipsnį skaičiuoju ketvirtą nemiegotą parą. Ilgi skrydžiai skirtingose oro sąlygose ir laiko juostose visiškai sudarkė ne tik organizmo ritmą, tačiau ir veido odą, o tuo pačiu ir paakius. Būtent šį produktą įsimečiau į kelionės kosmetinę ne tik testavimui, bet ir ilgesniam naudojimui. Reikia pripažinti, jog gelis atgaivina pasakiškai. Ir nors yra tikimybės, jog atgaivą suteikia ne pati priemonė, o šaltas rutulinis aplikaorius, kurį tepant tinkamu rakursu paakių oda iš tiesų lieka nuraminta, tenka priemonę priskirti prie veikiančių ir atliekančių tai, ką žada.

Gelis pakankamai kompaktiškas ir patogus šį nešiotis su savimi rankinėje kasdieniam naudojimui. Ir ne tik anksti iš ryto, bėgant į darbus, bet ir kitu dienos metu, kuomet norisi pažadinti pavargusias nuo darbų ar kelionių akis. Priemonė stebuklų nepadarys, tačiau pažadins žvilgsnį akimirksniu.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Gelis vertas savo kainos, taip pat dėl neutralaus kvapo tiks tiek vyrams, tiek moterims. 10ml kaina apie 20eur.

24.8.15

Pirmadienio pasirinkimas ANNY "urban bang" nagų lakas


Pirmadienio pasirinkimuose ir vėl karaliauja ANNY nagų lakų karalystė. Pamažu artėjant rudeniui aukso ir rudais atspalviais pradeda puoštis ne tik gamta. Manikiūro tendencijos taip pat pradeda priminti gražiausias rudens atneštas spalvas - rudą žemės, sodriai raudoną, saulėtą geltoną, auksinę.

Žemės ruda - idealus variantas tvarkingam rudeniniui manikiūrui. Pastarasis byloja apie ramybę, susikaupimą, koncentraciją darbams ir ateinančiam sezonui. Sutikite - ruduo vienas gražiausių metų sezonų!

Šiandienos savaitės pradžios įkvėpimui - itin rudeniški ANNY nagų lakų atspalviai: prigesintas rožinis "303 spicy thing", kakavinis "333 urban bang" ir estetiškai rausvas "925 no more yellow nude".

Šiandienos favoritas - urban bang. Kodėl? Nes šiandien prasideda dar viena itin didelė ir daug naujų patirčių žadanti kelionė į naują gyvenimą. Šį kartą - urbanistiniame Azijos mieste  Seule.

17.8.15

Nature's "B(io)" kūno pienelio apžvalga


Trumpam sugrįžkime į ten, iš kur esame kilę - gamtą. Šį kartą apžvalgoje karaliauja natūralus ir ekologiškas kūno pienelis NATURE'S "B(io)" iš Biosala kūno priežiūros asortimento jūros.

Priežastis, aprašyti šį produktą buvo labai paprasta - gamintojas žada itin efektyvų priemonės veikimą, o sudėtyje esantys vertingi komponentai kelia smalsumą ir norą išmėginti šį produktą nepaisant aukštėsnės nei vidutinė priemonės kainos.

Pagrindinė „B(io)“ kūno pienelio sudedamoji dalis – šlamučiai. Šis augalas skaistina odą, suteikia jai gyvybingumo, padeda atsikratyti raudonio ir pigmentinių dėmių, skatina kolageno gamybą. Tačiau geriausiai šlamučiai žinomi dėl medicininių ypatybių: padeda gydyti žaizdas, mažina odos sudirgimą, ją skaistina ir jaunina. Be to, šlamučiai, kitaip nei visi žydintys augalai, džiūdami išlaiko formą ir spalvą, todėl kartais vadinami amžinai gyvomis gėlėmis. Ar amžinų gėlių ekstraktai privers mūsų kūną amžinai išlaikyti jauną? Vargu, tačiau akivaizdu, jog šlamučiuose esantys ekstraktai gali padėti puoselėti odą.

Gaunamas rezultatas - visiškai natūralus ir toks, kokio būtų galima tikėtis iš natūralios priemonės. Oda lieka minimaliai švelni, tačiau tokia išlieka ne iki pirmojo plovimo. Iš tiesų pienelis šiek tiek nuvylė. Gamintojų žadamas odos lyginamasis efektas nėra matomas, taip pat neteko pastebėti jokio odos blizgesio (kai kuriais atvejais tai būtų galima laikyti privalumu). Ir nors kvapiklių ne per daugiausia, norėtųsi šiek tiek lengvesnio kvapo (kvepia citrusinėmis žolelėmis, kvapas greit išgaruoja). Šį kartą labiausiai nuvylė tai, jog priemonė nedaro nieko, ko negalėtų padaryti kur kas pigesnis kūno pienelis.

Ar rekomenduoju? Taip, jei rūpinatės ne tik savimi, bet ir gamta. Priemonėje nėra parabenų, parafino. Produktas sertifikuotas kaip ekologiškas, patikrintas dermatologiškai. Visos priemonių pakuotės pagamintos iš natūralaus gamtą tausojančio popieriaus, o indai, į kuriuos pilstoma kosmetika, pagaminti iš lengvai perdirbamo stiklo ir plastiko, todėl tausoja gamtą. Susigundėte? Už tai teks sumokėti. Pienelis pakankamai brangus, 200ml kainuoja €23.99, įsigyti galima internetu ir fizinėse Biosala parduotuvėse.

Produkto sudėtis: Aqua, Anthemis Nobilis Flower Extract, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Cetyl Alcohol, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Sodium Cetearyl Sulfate, Cocoglycerides, Benzyl Alcohol, Citrus Aurantium Amara Flower Water, Helichrysum Italicum Extract, Limonene, Sodium Benzonate, Sodium Dehydroacetate, Citric Acid, Sodium Phytate, Parfum, Tocopherol, Citral, Hydrogenated Olive Oil, Helianthus Annus Seed Oil, Dehydroacetic Acid, Olea Europaea oil, Olive Oil nsaponifiables, linalool, citronellol, geraniol.

Pirmadienio pasirinkimas: "Eyesmile" kontaktiniai lęšiai

                                                      (Nuotraukoje: Eye Smile Enhanced Colors kontaktiniai lęšiai "Aqua")
 
Šiandienos įkvėpimuose - spalvoti kontaktiniai lęšiai ir šių teikiama galimybė pakeisti savo akių spalvą į kitą, kur kas išraiškingesnę ar egzotiškesnę. Kad ir kaip bebūtų, gavusi progą išmėginti kontaktinius lęšius be dioptrijų (prastu regėjimu nesiskundžiu, tad šį kartą išmėginti lęšius norėjosi tik iš smalsumo), vis viena pasirinkau savo akių spalvai artimą "aqua" atspalvį.

Pažiūrėti į save kartais gali būti labai sveika ir naudinga, tačiau reikia pripažinti, jog geriausiai mūsų veidui ir kūnui tinka tie atspalviai, su kuriais gimėme. Galbūt dėl to užuot ieškojus egzotikos ir naujų atradimų kartais reikėtų giliau įsiklausyti į savo paties organizmą - pastarasis geriau nei daktaras žino, ko nori.

Šį kartą tinklaraščio draugas gerilesiai.lt suteikė progą pakeisti savo akių spalvą. O ką aš padariau? Pasirinkau būtent tokią, kuria esu apdovanota nuo prigimties. Kodėl? Nes savimi būti yra gražiausia, ką galime sau padovanoti!

16.8.15

L'Occitane "Verdon Outdoor Moisturiser SPF 30" drėkinamojo kremo apžvalga


Visuomenė vis labiau atkreipia dėmesį į kenksmingus saulės spindulius. Negana to, grožio industrijoje vis dažniau kalbama apie odos vėžį ir prevencines apsisaugojimo nuo šio sukėlimo būdų priemones. Vienos dažniausių ir svarbiausių - kokybiškas veido kremas, turintis apsauginius SPF filtrus. Dermatologai pataria rinktis aukštesnio laipsnio filtrus. To priežastis paprasta - paprastai SPF 15 apsaugo 93%, SPF30 - 97%, SPF50 - 98% (šaltinis - Kosmetikos DNR).

Tad šį kartą panagrinėkime L'Occinate Verdon Outdoor Moisturiser SPF 30 drėkinamą kremą su stipria SPF apsauga. Tiesa, pastarasis skirtas vyrams, tačiau savo veikliosiomis medžiagomis ne prasčiau tarnautų ir nejautrią veido odą turinčioms merginoms ar moterims.

Kremas pasižymi ryškiai balta spalva, kokią paprastai turi visi apsauginiai kremai nuo saulės. Aplikuojant spalva išnyksta, tačiau tepant kremą tenka šį kruopščiai įtapšnoti į odą. Priemonės konsistencija labai maloni, į odą produktas įsigeria itin lengvai. Ir visgi, oda lieka padengta apsauginiams nuo saulės kremams įprasta nematoma, tačiau blizgia plėvele. Ši veidui suteikia nemalonų riebaluoto veido efektą. Kita vertus, sausai odai priemonės polinkis blizgėti gali nepasirodyti itin nepatrauklus.

Ir visgi, savo pagrindinę funkciją kremas atlieka puikiai - veidas net dieną praleidus po tiesioginiais saulės spinduliais lieka apsaugotas. Taip pat priemonė tinkama naudoti užsiimant vandens ar kitu aktyviu sportu, mat turi vandeniui atsparią formulę.

Ar rekomenduoju? Taip, jei ieškote gero drėkinamojo kremo broliui, tėčiui ar vaikinui. Būtent šie vartotojai kremu džiaugsis labiausiai ir būtent jiems reikia daugiausiai edukacijos šioje srityje. Kremas taip pat patiks merginoms, neturinčioms jokių veido odos problemų ar toms, kurios nenaudoja kosmetikos.

Produkto sudėtis: Aqua, cyclomethicone, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzonate, Dimethicone, Alcohol, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Potassium Cetyl Phosphate, Peg-100 Stearate, Peg-20 Methyl Glusoce, sesquistearate, lauroyl lysine, VP/eicosene copolymer, peppermint oil, artemisia umbelliformis Flower Extract, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Extract, Salva Sclarea Oil, Alumina, Parfum, Stearic Acid, Cetearyl Gluoside, Chlorphenesin, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzonate, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Tocopherol, Xantan Gum, Zinc PCA, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Limonene, Linalool, Hydroxycitronellal, Geraniol, Citral. 

Dove "Purely Pampering" sauso kūno aliejaus apžvalga


Ne vienai grožio gerbėjai puikiai pažįstamas kūno aliejus bei jo teikiama nauda. Tačiau vis dažniau rinkoje pasirodo nauja aliejaus formulė, leidžianti džiaugtis šio teikiamomis savybėmis be jokių neigiamų aliejaus pusių - laiko, kurį tenka praleisti laukiant, kol šis susigers į odą, nemalonaus jausmo šį užtepus, dėmėtų drabužių ties aliejumi išteptomis vietomis.

Taip, kalbame apie sausą aliejų. Dove naujiena - Purely Pampering  Nourishing Body Oil maitinamasis kūno aliejus. Pastarasis praturtintas "deep care complex" junginiu ir eteriniais aliejais, tad puikiai drėkina ir maitina paviršinį ir kiek gilesnį odos sluoksnius. Priemonėje yra vitamino E, padedančio kovoti su laisvaisiais radikalais bei apsaugančio odos elastingumą nuo senėjimo.

Šį kartą priemonė simpatijas pelnė ir dėl savo kvapo - malonus pistacijų ir magnolijų junginys leidžia pasijausti elegantiškai. Kvapas tikrai saldokas, tačiau ant kūno išlieka iki kelių valandų, tad puikai draugauja su kitomis parfumuotomis kūno priemonėmis ar kvepalais. Tiesa, kvapams jautresnėms vartotojoms priemonė gali pasirodyti pernelyg parfumuota, mat kvapas iš tiesų intensyvus.

Ar rekomenduoju? Taip. Produktas suminkština kūno odą, nėra lipnus ar riebus. Patiks visoms, ieškančioms nuotaiką keliančio kvapo priemonės už prieinamą kainą.

Produkto sudėtis: Cyclopentasiloxane, Vitis Vinifera Seed Oil, Isodecyl Neopentanoate, Isohexadecane, Sesamum Indicum Seed Oil, Pistacia Vera Seed Oil, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Dove "Go Fresh Nutrium Moisture" Prausiklių apžvalga


Prieš mėnesį aprašytas Dove prausiklis su apelsinais pasibaigė greičiau nei planuota. Tiesa, to priežastis tikrai ne ekonominė - prausiklis patiko ir kitiems šeimos namams, tad išsinaudojo itin smagiai. Šį kartą ieškoti naujos priemonės toli nesinorėjo - maloni prausiklio konsistencija, lengvas aplikavimas, geras putojimas - visa, ko reikia kasdieniam ritualui duše. Smalsumas naujiems kvapams nugalėjo, tad apžvalgose nauji Nutrium Moisture kvapai: agurkų Cucumber & Green Tea ir Figų Blue Fig & Orange Blossom  aromatai.

Naujieji aromatai daug lengvesni, nei prieš tai aprašytas apelsinų žiedų produktas. Šie kvepia švara, šiek tiek primena šviežiai išplautų skalbinių kvapą. Prausiklis nesausina kūno, tačiau po prausimosi vis viena norisi šį pamaitinti nedideliu kiekiu kūno losjono.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Prausiklis daro tai, ką žada.  Gerai putojanti formulė ir lengvai nuotaiką keliantys kvapai tikrai leidžia prie šios priemonės grįžti vėl ir vėl. 250ml Kaina apie 2 eu, įsigti galima visose parduotuvėse. 

Priemonių sudėtys:
Agurkų kvapo :Water (Aqua), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Glycinate, Sodium Chloride, Sodium Lauroyl Isethionate, Acrylates Copolymer, Lauric Acid, Glycerin, Fragrance (Parfum), Styrene/Acrylates Copolymer, Stearic Acid, DMDM Hydantoin, BHT, Tetrasodium EDTA, Etidronic Acid, Methylisothiazolinone, Iodopropynyl Butylcarbamate, Citric Acid, Blue 1 (CI 42090), Yellow 5 (CI 19140).

Figų kvapo: Water (Aqua), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Glycinate, Sodium Chloride, Sodium Lauroyl Isethionate, Acrylates Copolymer, Lauric Acid, Glycerin, Fragrance (Parfum), Styrene/Acrylates Copolymer, Stearic Acid, DMDM Hydantoin, BHT, Tetrasodium EDTA, Etidronic Acid, Methylisothiazolinone, Iodopropynyl Butylcarbamate, Propylene Glycol, Citric Acid, Blue 1 (CI 42090).

15.8.15

Natura Amica "Alum Rock" kietojo kristalo apžvalga



Pakalbėkime apie prakaitą. Net dailiausias makiažas gali nueiti šuniui ant uodegos, jei pažastis puošia prakaito dėmės ar dar blogiau - nemalonus šių kvapas. Taip, prakaitas, nors ir natūralus toksinų pašalinimo procesas, rafinuotumo dar niekam nesuteikė. Tenka ieškoti įvairių būdų šiam neutralizuoti. Kraštutinumai egzistuoja ir dezodorantų pasirinkime: nuo vėžio lasteles aktyvinančios Decleor priemonės, visiškai stabdančios prakaito liaukų darbą, iki natūralių, kone jokio efekto nesuteikiančių priemonių.

Vienas dažniausiai linksniuojamų natūralesnių būdų - kietojo kristalinio dezodoranto naudojimas. Pastarasis pasižymi nepaprastai taupiu naudojimu (vienos pakuotės užtenka daugiau nei metams), visiškai natūralia sudėtimi. Jame nėra cheminių medžiagų ar alkoholio, tad priemonė puikiai tinka jautresnei ar sudirgusiai nuo plaukų šalinimo procedūrų pažastų odai. 

Natura Amica Alum Rock kietasis kristalas - dar vienas kompaktiškas kietojo kristalo variantas, puikiai tinkantis kietųjų kristalų gerbėjoms bei natūralias priemones mėgstančioms merginoms. Reikia pripažinti, jog prakaito išsiskyrimo ši priemonė nesumažina, tačiau kuriam laikui neutralizuoja jo metu atsiradusį nemalonų prakaito kvapą. Kadangi kristalas neturi jokios spalvos, rūbai lieka apsaugoti nuo dezodoranto žymių; taip pat gali džiaugtis visos merginos, jautrios aštriems kvapams - kristalas yra bekvapis. Idealu ir tai, jog kieta akmens konsistencija bei bekvapis produktas tinkamas tiek vyrams, tiek moterims, tiek vaikams. 

Ir visgi, reikia turėti omenyje, jog priemonė tinkama tik ramesniu gyvenimo būdu gyvenantiems žmonėms. Aktyviai sportuojant, turint dinamišką darbo aplinką ar tiesiog karštomis vasaros dienomis šios priemonės nepakaks.

Bio2You "Anti-Ageing eye gel patch" paakių kaukės apžvalga


Intensyvios darbo savaitės palieka pėdsakus ne tik mūsų organizme, bet ir veido odoje. Ypatingai kenčia paakiai. Pastarieji pasidaro pajuodę, suglebę, neretai jaučiamas stipresnis paakių zonos tempimas ir kiti nemalonūs pojūčiai. Pastarieji bylojatik viena: laikas pasirūpinti savo paakių oda. 

Prisiminkime pagrindinius odos priežiūros dėsnius ir faktus, kuo skiriasi kremas kūnui, veidui ir paakiams. Skirtumas tarp pastarųjų ne tas, kad užtepus veido kremo ant paakių zonos paakiai susierzins. Priešingai: nemaža dalis profesionalių veido priežiūros atstovų teigia, jog tinkamai pasirinkus veido kremą pagal savo odos poreikius bei veikliąsias meždiagas šis tiktų ir paakių odai. Ir visgi, pernelyg dažnos drėkinamojo kremo paieškos verčia paakių odos zona rūpintis atskirai.  Paakių priemonės pasižymi švelnesniu veikimu, o neretai - odą gaivinančiomis savybėmis, kurių visai veido odai ne visuomet reikia.

Šiandien apžvelgiama kaimynų latvių Bio2You prekinio ženklo gelinė paakių kaukė nuo raukšlių su hialiurono rūgštimi. Pastarosios švelniai drėkina paakių odą ir šalina nuovargio žymes. Kaip ir kiekviena kaukė, suteikia itin greitą poveikį, tad idealiai tinka svarbiems įvykiams. Priemonė taip pat  idealus pasirinkimas keliaujant kelias paras trunkančiomis kelionėmis lėktuvu, kuomet norisi veido ir paakių odą išlaikyti gaivią nepaisant visų neigiamų faktorių, lėktuve veikiančių odą.

Įdomu tai, jog internete ši priemonė pardavinėjama tik asmenims nuo 18 metų, o rekomendacijose produktas aprašomas kaip tinkamas vartoti moterims nuo 25 metų, kuomet holagenas organizme pradeda gamintis lėčiau. Ir visgi, esant aktyviam ir įtemptam dienos rėžimui, kaukė iš tiesų tinka 18 amžiaus cenzą perkopusioms merginoms (jaunesnėms rekomenduočiau pasirūpinti ilgesniu miegu bei aktyvesne popamokine veikla).

Ar rekomenduoju? Taip. Kaukė iš tiesų nepaprasta, ir nors kaina vienkartiniam rezultatui pakankamai aukšta, rezultatas šios vertas. Vienkartinės poros kaina 5.5 €. Įsigyti galima firminėje Bio2You parduotuvėje, taip pat internetu (ebay.com, amazon.com).

Produkto sudėtis: Aqua, hydrolized collagen, sodium hyaluronate, glyserin, acacia senegal gum, ceteryl alcohol, panthenol, phenoxyethanol, benzoic acid, dehydroacetic acid, parfum, lysne carboxymethyl cysteinate.

Macadamia "deep repair masque" plaukų kaukės apžvalga


Vargu, ar atrastume grožio aistruolę, negirdėjusią apie Macadamia plaukų priežiūros priemones ir visų priemonių lyderę plaukų kaukę Deep Repair Masque plaukų atstatymui. Pagaliau isigyti šį inovatyvų stebuklą pavyko ir man. Reikia pripažinti, jog neretai didelės liaupsės produktui iškelia lūkesčius aukščiau, nei norėtųsi, tad tokiu atveju nusivylimas šiems neatitikus tampa itin skaudus. Prieš pradedant naudoti kaukę mintyse kirbėjo mintis "vargu, ar mane kaukė nustebins taip, kaip teko girdėti džiūgauja didžioji dalis merginų", tačiau vos po pirmojo panaudojimo mintį teko nuvyti šalin. Kaukė verta kiekvieno gero žodžio, tačiau būtina apie produktą žinoti šiek tiek daugiau.

Gamintojas žada priemonę įsiskverbiant į giliausius plaukų sluoksnius, atnaujinti plauko struktūrą, o plaukus palikti sveikus, žvilgančius ir elastingus. Realybė iš tiesų stulbinanti: vos po pirmojo kaukės panaudojimo plaukai įgauną naują išvaizdą. Pradeda labiau blizgėti, maloniai slysta tarp pirštų, tampa paklusnesni ir daug švelnesni, nei buvo iki tol. Kaukė tikrai verta stebuklingos priemonės vardo.

Ir visgi, gautą rezultatą galima sulyginti su alinančiomis dietomis. Kodėl? Nes kaukė, kaip ir dietų teikiamas efektas, veikia tik šią naudojant nuolatos. Plaukams nepadaromas joks ilgalaikis poveikis; plaukai švelnūs ir paklusnūs būna tik ją naudojant, o sušlapinus plaukus vandeniu efektas pranyksta. Tad kaukė veikia tik paviršutiniškai, o įsiskverbimas į tikruosius plaukų sluoksnius šiuo atveju tampa tik marketinginis triukas, kurio pernelyg nesureikšminame, mat vienadienis efektas iš tiesų įspūdingas.

Ar rekomenduoju? Taip. Gerai turėti produktą, kuris akimirksniu suteikia plaukams švytinčių bei švelnių plaukų efektą. Nors efektas paviršutiniškas ir veikia plaukus tik išoriškai, efektas puikiai matomas. Ir visgi, svarbu nepamiršti plaukais rūpintis iš vidaus.  Kaina apie 25€, įsigyti galima daugelyje profesionalia plaukų kosmetika prekiaujančiose parduotuvėse, internetinėse groziodraugas.lt, topbeauty.lt  parduotuvėse.

Produkto sudėtis: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetyl Palmitate, Behentrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Amodimethicone, Trideceth-12, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Sodium Pca, Dimethicone, Triethanolamine, Citric Acid, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Chlorphenesin, Sorbic Acid, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Limonene, Yellow 6 (ci 15985), Yellow 5 (ci 19140), ci 14720, Fragrance.

14.8.15

Saflora "anti-acne" kremo nuo spuogų apžvalga


Saflora - tinklaraštininkių ir youtube meistrių išpopuliarinta ekologiška kosmetika, savo asortimente turi ne vieną asmeninį kūno priežiūros favoritą (pvz. kūno šveitiklį su prieskoniais). Šį kartą apžvelkime veido priežiūrai skirtas prekes, o tiksliau aknei ir probleminei odai skirtą anti-acne kremą nuo spuogų.

Pradėkime nuo jau pažįstamos pakuotės - tokį dizainą neretai naudoja ir Uoga Uoga bei kitos natūralios kosmetikos gamintojai, kuomet reikia buteliuko su dozatoriumi. Toks dozatorius ne itin patogus naudojant (produktas sunkiai dozuojasi tinkamais kiekiais, ne visuomet iš pirmo karto pavyksta išspausti norimą kiekį), tačiau su tokiu susigyventi tikrai galima. Kremo konsistencija itin lengva, tad šį naudoti itin smagu ir nelabai taupu. Kita vertus pakuotė pakankamai didelė, tad kremo pakaks iki mėnesio naudojant šį kasdien.

Kremo konsistencija idealiai pritaikyta riebesnę odą turintiems žmonėms - ši labai lengva, greitai įsigeria į odą ir nepalieka riebumo jausmo. Ir visgi, turint į sausėjimą linkusią odą šio kremo drėkinimo gali nepakakti. Ar kremas išgydys aknę? Vargu, tačiau sumažinti odos uždegimą tikrai padės. Sudėtyje yra daug odai naudingų ekstraktų, tad produktas tikrai vertas dėmesio.

Gerai tai, jog produkcija gaminama pagal užsakymą, tad dėl galiojimo laiko galite būti ramios: kiekvienas produktas būna pagamintas būtent po užsakymo, tad galiojimo trukmė maksimaliai prasitęsia. Šiuo atveju kremas galioja lygiai metus nuo pagaminimo ir gavimo.

Ar rekomenduoju? Taip, jei ieškote lengvai įsigeriančio dieninio kremo ir neturite problemų su odos sausėjimu. Aknės neišgydys, tačiau prevencijai priemonė tikrai puiki. 30ml talpos buteliuko kaina 5.5 €, Įsigyti galima Saflora internetinėje parduotuvėje

Produkto sudėtis: Melaleuca alternifolia flower water, Calendula officinalis extract, Chamomilla recutita extract, Salvia officinalis leaf extract, Sesamum indicum seed oil, Carbamide, simmondsia chinensis seed oil, vitamin B3, cetearyl glucoside, tocopherol, sodium citrate, hydrolyzed milk protein, xanthan gum, cyamopsis tetragonoloba gum, magnesium stearate, parfume, zinc PCA, sodium benzoate, potassium sorbate, citric acid, L-ascorbyl palmitate.
© 2016 Kotryna Uogintaite