29.1.16

Gyvenimo įkvėpimai

Iš saulėtos ir jūra alsuojančios Pattayos kviečiu trumpam sugrįžti į Tailando sostinę Bangkoką. Pastarąjį kone kiekvienas nesunkiai atpažins iš populiaraus filmo "Pagirios Tailande" (Angl. The Hangover Part II). Turiu pripažinti, jog Bangkoko gatvėse filmo dvasią pajusti tikrai nesunku, tačiau miestas įdomus ne tik dėl besibaigiančių linksmybių ir kvaišalų liūno, siūlomo atvykėliams, bet ir dėl aktyvaus miesto gyvenimo, susipynusio su didžiuliu skurdu.

Kad ir kaip bebūtų, Tailandas - šalis, kurioje net skurdžiausi gyventojai jaučiasi laimingesni nei didžioji dalis mūsų tautiečių. Daugiau įspūdžių iš spalvotosios Azijos galite rasti instagram paskyroje @uogintaite

Namman Muay "Thai Cream" balzamo nuo skausmo apžvalga

 
Tikiu, jog įrašas bent iš dalies atitinka iki šiol plėtotą tinklaraščio turinį, tačiau iš esmės aprašomas kremas galėtų būti priskirtas prie gydomųjų savybių turinčių medikamentų ar vaistų. Kad ir kaip bebūtų, šį kartą pristatysiu pastarosiomis savaitėmis labiausiai naudojamą grožio puoselėjimo priemonę - stebuklingą Muay Thai kremą.

Pastarasis - visiškai natūrali, nuo senovės Tailando tradiciniame Muay Thai kovos menų sporte naudojamas medikamentas raumenų skausmui bei uždegimui malšinti. Priešingai, nei daugelis komerciškai pagarsėjusių tepalų raumenų įtampai, skausmui ar uždegimui gydyti, pastarasis veikia žaibo greičiu. Tiesa, priemonės kvapas itin specifinis (gerus porą metų man aromatas asocijavosi su prakaitu smirdančiomis sporto salėmis), stipriausiai jaučiasi aštrus mentolio dvelksmas, kuris ilgam įsigeria ne tik į odą, bet ir audinius. Kad ir kaip bebūtų, ne visiems įtinkantis aromatas - tikrai maža kaina, kurią reikia sumokėti už nepaprastą aktyvumą.

Produkto užtepus ant probleminės kūno vietos jaučiamas malonus šaldomasis pojūtis, kurį vėliau keičia kaitinamasis efektas. Tokiu būdu sumušimai gyja kur kas greičiau, o iki tol jaustas raumenų skausmas atlėgsta. Produkto konsistencija itin lengva, balzamas greitai susigeria į odą, nepalieka riebumo pojūčio.

Kremo neturėtų naudoti besilaukiančios moterys, pagrindiniams ingredientams jautrūs asmenys. Taip pat reikėtų vengti priemonės patekimo į akis. Nepaisant šių kelių niuansų produktą rekomenduoju turėti kiekvienai savo kosmetinėje ar vaistinėje spintelėje - kremas tiesiog nepakeičiamas ne tik sportuojant, bet ir susimušus kurią nors kūno dalį. Produktas taip pat parduodamas aliejaus pagrindu.

Aktyvieji kremo ingredientai: Methyl Salicylate 10,20%, Menthol 5,44%, Eugenol 1,36%.

27.1.16

Gyvenimo įkvėpimai

Po šiandienos padidinamuoju stiklu - dviprasmiškai pagarsėjęs jūrinis Tailando kurortas Pattaya. Miestas garsiai skamba ne dėl įspūdingų paplūdimių, o dėl ypatingai aktyvaus prostitucijos propagavimo, kurio gatvėse nė nebandoma slėpti. Kad ir kaip bebūtų, miestas žavus savaip, o norint pamatyti visą Tailando grožį kartais reikia nusiimti rožinius turistinius akinius ir pažvelgti realybei į akis. Daugiau įspūdžių iš Tailando galite rasti instagram paskyroje @uogintaite, o labai greitai į tinklaraštį grįš įprastinės kosmetikos produktų apžvalgos, kurios nuo šiol žada būti nepaprastai egzotiškos!

26.1.16

Anny Green "Tea Hand Smoothie" rankų kremo apžvalga

 
 Dar Rugpjūčio mėnesio mylimiausiuose aprašytas ANNY rankų kremas su žaliąja arbata tapo ne tik mėnesio mylimiausiuoju, bet ir vienu mylimiausių rankų priežiūros produktų šiais metais. Ironiška, jog apie šį produktą straipsnio rašyti neplanavau dėl estetinių sumetimų ir tinklaraščiui keliamų prioritetinių produktų apžvalgų. Kad ir kaip bebūtų, produktas reikalauja papildomo dėmesio ir didelės asmeninės rekomendacijos.

Kremas išsiskiria nepaprastai lengva ir greitai įsigeriančia konsistencija, tačiau pastaroji, priešingai nei daugelis losjono pagrindu sukurtų rankų produktų, odą palieka nepaprastai švelnią ir minkštą. Galbūt to priežastis didesnis silikonų ar konservantų kiekis, tačiau nugali faktas, jog produktas puikiai tinka dirbant kompiuteriu. Kremas įsigeria į rankų odą vos per keletą akimirkų, o intensyvus ir tuo pačiu lengvas citrusinis žaliosios arbatos aromatas pasklinda po visą erdvę (tiesa, pakankamai greitai nuslopsta, tad dėl intensyvaus kvapo nerimauti nereikėtų).Priemonė puikiai tinka net dirbant darbus su popieriais - ant popierių nelieka jokių rieblių dėmių, kurias paprastai palieka didžioji dalis kremų.

Vieninteliu minusiu galima laikyti pakankamai aukštą kremo kainą (apie 11€) ir ne itin ekonomišką tūrį (50ml), kuris itin patogus priemonę nešiojantis rankinėje ar keliaujant. Įsigyti galima visose Kosmada ir KristiAna parduotuvėse, taip pat internetu.

25.1.16

O.D.A Maskuojamojo Antialerginio Kremo apžvalga


Laikas pakalbėti apie maskuojamuosius produktus. Akivaizdu, kad šaltasis sezonas mūsų veidui atneša nemažai streso, o su šiuo atkeliauja ir odos paraudimai, papilkėjimai bei papildomi spuogeliai. Ir nors natūraliai norėtųsi plėtoti kreminės pudros ar maskuojamosios pudros tematiką, šį kartą pakalbėsime apie maskuojantį kremą, kuris iš tiesų maskuoja, tačiau išlieka dieniniu kremu. Milijonus kartų girdėta marketinginė dainelė, norint pristatyti dar vieną pudros leidimą? Pažadu, kad šį kartą kremas iš tiesų lieka kremu.

Pradėkime nuo prekinio ženklo koncepcijos gryninimo. O.D.A dermatologinė kosmetika. Pastarosios kūrimo procesuose svarbiausią vaidmenį atlieka ne marketingo atstovai, žinantys, ko reikia norint pataikyti į šios dienos grožio madų virtinę, o chemikai bei dermatologai, suprantantys, kokią galią ir naudą (tuo pačiu ir žalą) gali padaryti tam tikros kosmetinės priemonės.  Profesioaali O.D.A  kosmetika gaminama ne vieną dešimtį metų, tačiau apie šios egzistavimą žino tik su dermatologo kabinetu susidūrusios vartotojos. Kodėl? Nes iki šiol prekinis ženklas nevykdė jokios socialinės kampanijos, kuriuo metu įprastinis vartotojas galėtų sužinoti apie priemones.

Viena vertus liūdna, jog dešimtis metų aukso verta kosmetika slėpėsi už profesionalams skirtų lentynėlių, tačiau apie šią vargiai pavykdavo išgirsti daugiau, nei "viena bobutė sakė" motyvo, kita vertus be galo malonu žinoti, jog net Lietuvos gamybos procesuose egzistuoja kokybiška dermatologinė kosmetika, už kurios gaminimą atsakingi asmenys supranta savo darbą ir galimų rezultatų pasekmes.

Pirma kartą, kaip ir daugeliui kosmetikos gerbėjų, apie O.D.A produkciją išgirsti pavyko iš savo dermatologės. Pastaroji procedūrų metu panaudojo porą šios linijos produktų, vėliau pastaruosius rekomendavo išmėginti ir kasdieniuose grožio ritualuose. Ir nors esu labai įtari bet kokioms rekomendacijoms, kuomet žmogus gali tiesiogiai gauti produkto (kvepia komisiniais, galbūt net šiek tiek tinkliniu marketingu, tiesa?), visgi kompetetingos žinovės dėka pavyko atrasti iki tol nežinomą O.D.A produktų efektyvumą ir funkcionalumą.

Šiandien aptariamas O.D.A maskuojamasis antialerginis kremas su spalva. Kuo šis produktas skiriasi nuo paprasto kremo? Dėl savo funkcijos maskuoti nelygumus ir paraudimus. Sakysit - pudra? Tikrai ne. Produktas puikiai tinkantis net po didesnių kosmetinių operacijų, kuomet veidą papuošę paraudimai ir jautresnis nei įprastai veido paviršius negalėtų būti dengiamas jokia kita maskuojančia pudrine priemone. Kremas iš tiesų antialerginis, tad puikiai tinka net problematišką odą turintiems žmonėms. Produkto sudėtis pakankamai saugi (nors Kosmetikos DNR šį bado pirštais dėl sudėtyje esančių antioksidanto proporcijų), priemonė puikiai tinkanti nelygia oda besiskundžiantiems vartotojams.

Suteikiamas maskavimas matomas, tačiau turint didesnių odos problemų gali reikėti konkrečias vietas pamaskuoti labiau pigmentuota priemone. Taip pat šiek tiek neramu dėl nedidelio atspalvių pasirinkimo. Kad ir kaip bebūtų, atspalvis šiek tiek pasikeičia oksiduojantis su odos PH, tačiau galutinis rezultatas pakankamai neutralus ir natūralus. Kremas puikiai tinkamas naudoti ne tik problematišką veido odą turinčioms moterims, bet ir vyrams ar paaugliams.

Ar rekomenduoju? Tikrai. Kremas vertas būti kiekvienos save mylinčios merginos kosmetiniame stalelyje. Universalūs atspalviai daugiau mažiau gali būti priderinami kone visų metų laikų metu (galbūt šiek tiek sunkiau bus vasaros laikotarpiu, mat kremas pritaikytas lietuviškam šiauriniam žiemos atspalviui ir turi rausvo pigmento), lengvas maskavimas ir be galo malonus jausmas (jokio) užsitepus priemonę gali tapti nepamainomu kasdieniu draugu. Tiesa, riebesnę odą turinčios merginos turėtų nepamiršti apie veido blizgėjimą dienos metu, mat produktas šių išsiskyrimo nesustabdo, tačiau tam skirtos kitos priemonės, apie kurias galima kalbėti kitą kartą. 30ml kaina apie 20 €. Produktą galima įsigyti firminėje O.D.A parduotuvėje internetu arba kosmetologės kabinete. 

23.1.16

Gyvenimo Įkvėpimai


Nuotykiai šiaurinėje Tailando dalyje tęsiasi. Šiandien dalinuosi pora kadrų iš pirmųjų naujų metų dienų ir nuostabiai egzotiškų vietų Chiang Mai ir Pai miestuose. Miestai gali pasiūlyti ne tik klasikine vietines, bet ir vakarietiškas vietas.Daugiau naujienų galite pamatyti instagram paskyroje @uogintaite.

18.1.16

Lush "Imogen Rose" kvepalų apžvalga

Pakalbėkime apie kvapus. Neabejotinai pastarieji keičiasi ne tik sulig nuotaikų kaitomis, bet ir su besikeičiančiu metų laiku. Ir jei vasarą norisi lengvų citrusinių ar gėlinių aromatų, šaltuoju metų laiku norisi papildomo morališko palaikymo, šilumos ir gintaro natų. O jei kada nors susimąstėte apie rožių pagdindu pagamintus kvapus ir jų tinkamumą žiemai - rekomenduoju susimąstyti dar kartą. Lush "Imorge Rose" aromatas sulaužys visus iki šiol žinomus mitus apie nekaltą rožių aromatą. 

Kvapas pagamintas rožių, gintaro, vetiverio ir švelnios kūdikių pudros natų pagrindu, tačiau aromatas, besiskleidžiantis iš šio nedidelio buteliuko tikrai vargiai apibūdinamas kaip lengvas ar nekaltutis. Kvapas skleidžiasi labai stipriai ir intensyviai, kvepaluose galima užuosti ne tik moteriškumą, bet ir ilgą feministinę priešistorę. Produktas tam tikrais momentais gali priminti kvapą, kuriuo galėjo kvepintis mūsų senolės. Tačiau tuo pačiu kvepaluose yra ir tam tikro urbanistinio požiūrio į tai, kaip turėtų kvepėti šiuolaikinė moteris.

Taip pat reikėtų pripažinti, jog Lush "Imorge Rose" kvepalai kvepia kur kas ilgiau, nei įprastiniai populiarieji EDT ar EDP leidimai. Ir nors kvapas apibūdinamas kaip standartinis EDP leidimas, vieno purkštelėjimo pakaks ne tik visai dienai - aromatas ant drabužio išliks iki pirmojo skalbimo. Kompaktiškas ir protingas kvepalų kiekis šiuos leidžia nešiotis rankinėje nesivarginant dėl sunkaus rankinės turinio (kvepalai parduodami 10ml ir 30ml pakuotėse).

Ir nors tenka daryti prielaidą, jog tokiu kvapu dažniausiai kvepia vyresnio amžiaus publika, tam tikroms progoms ( lygiai taip pat kaip Coco Chanel Mademoiselle) šis gali tapti vienu puikiausių sprendimų net ir jaunesniame amžiuje.

Produkto sudėtis: DRF Alcohol, Perfume Ambrette, Seed Oil, Vetivert Oil, Tonka Absolute, Orris Butter, Bergamot Oil, Rose Oil, Rose Absolute, Citral, Coumarin, Eugenol, Alpha Isomethyl Ionone, Geraniol, Benzyl Benzoate, Citronellol, Farnesol, Limonene, Linalool

15.1.16

Gyvenimo įkvėpimai

Šią savaitę dalinuosi dar daugiau nuotraukų iš kelionės po nepaprastai svetingą ir karščiu tvieskiantį Tailandą. Šį kartą teko lankytis net keliuose šiaurinėje Tailando dalyje esančiuose miestuose, kuriuose, sunku patikėti, bet net lietuviškam kraujui naktimis gali būti šalta. Daugiau įspūdžių ir nuotraukų instagram paskyroje @uogintaite.

12.1.16

Oriflame "Giordani Gold" kreminės pudros apžvalga

Nors Oriflame savo vartotojams šį ilgai išliekantį makiažo pagrindą su mineralais pristatė prieš nepilnus metus, pastarasis per pirmuosius porą mėnesių tapo vienu didžiausių bestselerių kreminių pudrų bei makiažo pagrindų kategorijoje. Įdomu, kokios priežastys šį prabangiai atrodantį ir pakankamai aukštos kainos Oriflame gaminį privertė atsidurti tokiose aukštybėse.

Pradėkime nuo visiškai nestipraus apsauginio SPF 15 filtro. Ir nors mažiau išmanančioms merginoms tai gali pasirodyti pakankamai didelis privalumas, visgi reikia pripažinti, kad nors SPF 15 geriau, nei jokio SPF, vsgi pastarasis nepakankamai stiprus, kad tinkamai apsaugotų mūsų odą, tad net ir naudojant šią pudrą, reikėtų naudoti papildomą apsauginį kremą nuo saulės spindulių. Kitas faktorius, veikiantis pudros pardavimus - priemonė pagaminta mineraliniu pagrindu. Ir nors apie konkrečias pagaminimo technologijas daug žinių nėra, akivaizdu, jog mineralais prisotintos priemonės ant veido pasiskirsto daug natūraliau, suteikia tiesiog sveiko, o ne makiažu apsunkinto veido efektą. Priemonė aprašoma kaip ilgalai išsilaikanti - naudojant šią su makiažo baze arba silikoniniu pagrindu pagamintais gruntais pudra iš tiesų ant veido išsilaikys ilgą laiką.

Reklamoje teigiama, jog pudra apsaugo nuo senėjimo procesų. Šiuo mitu tikėti nereikėtų. Senėsite taip pat sparčiai, kaip tai darėte iki šiol. Vienintelis faktorius, šiuo klausimu galintis žaisti senėjimo prevencijos žaidimą yra apsauginis filtras, neleidžiantis odai gauti tiesioginių saulės spindulių, tačiau pudroje filtrų yra nepakankamai, tad norint išsaugoti veido odą jauną ir nepriekaištingą priemonę reikėtų derinti su kitais odos puoselėjimo produktais.

Ar rekomenduoju? Taip. Pudra puikiai atitiks normalios odos savininkių reikalavimus, šiek tiek pamaskuos, suteiks sveikos odos efektą ir tinakam naudojant produktą išsilaikys visą dieną. Apie pudrą, kaip vieną geriausių produktų taip pat rašė mados tinklaraštininkė Darja bei Aliona. 30ml  talpos buteliuko kaina apie 15€ , įsigyti galima iš Oriflame konsultančių.

Produkto sudėtis: AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, TITANIUM DIOXIDE, CYCLOHEXASILOXANE, PEG-10 DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, ISONONYL ISONONANOATE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, CAPRYLYL METHICONE, SODIUM CHLORIDE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, PHENOXYETHANOL, STEARIC ACID, NYLON-12, ALUMINUM HYDROXIDE, IMIDAZOLIDINYL UREA, DISODIUM EDTA, PARFUM, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, ALUMINA, SACCHAROMYCES/COPPER FERMENT, SACCHAROMYCES/IRON FERMENT, SACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENT, SACCHAROMYCES/SILICON FERMENT, SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499

11.1.16

Pirmadienio pasirinkimas

Pirmadienio pasirinkimuose - gamta. Šį mėnesį tinklaraštis švenčia penktąjį gimtadienį. Gimtadienio proga tinklaraščio veiklą sausio mėnesį tenka pristabdyti dėl nepalankių tinklaraščio rašymui sąlygų.  O šią savaitę kviečiu iškelti sau iššūkį leidžiant odai kvėpuoti. Nėra malonesnio jausmo, nei laisvė. Neleiskite makiažui riboti jos!

9.1.16

Gyvenimo įkvėpimai

Kol Lietuvoje tenka kentėti pačius didžiausius šalčius kviečiu pasigrožėti niekuomet šalčiu nekvepiančiu Tailandu bei pasisvečiuoti niekada nemiegančioje Tailando sostinėje Bangkoke. Daugiau nuotraukų ir įspūdžių galite rasti instagram paskyroje @uogintaite.
© 2016 Kotryna Uogintaite