29.2.16

Pirmadienio pasirinkimas: vasara

 
Pamažu ateinantis pavasaris byloja apie tai, jog laikas pradėti rūpintis vasaros priemonėmis. Nesvarbu, ar rūpestis prasidės dabar, ar šį nustumsite paskutiniui pavasario mėnesiui - dažniausiai vasaros priemonių planavimas sukelia ne mažiau teigiamų emocijų nei pati vasara. Tad kodėl šia rūpintis nepradėjus šiandien?

Vasara neretam asocijuojasi ne tik su šiltuoju metų sezonu, bet ir su laukiančiomis atostogomis, kuomet norisi kaip įmanoma lengvesnių priemonių pradedant kosmetinėmis ir kūno priežiūros priemonėmis baigiant lengvais drabužiais bei maudynių drabužiais.

Šiandienos pasirinkimuose vasaros įkvėpimai - naujasis Victoria's Secret maudymosi kostiumėlis, The Body Shop Mojito kūno šerbetas, idealiai tinkantis karštoms dienoms, The Body Shop Honey bronze bronzuojantis veido gelis, ANNY nagų lakai (nes be šių gyventi jau darosi sunku), Seoule pirkti akiniai nuo saulės, primenantys nepaprastą gyvenimo nuotykį Azijoje ir permatoma Rimova kosmetinė, idealiai tinkanti ne tik kosmetikai, bet ir dokumentams laikyti.

Nėra geresnio jausmo nei planuoti ateinančias atostogas ir laukti naujų nuotykių!

28.2.16

Oriflame "NovAge ecollagen wrinkle smoothing" serumo apžvalga

Oriflame kosmetika reikalauja būti peržvelgta dar kartelį. Kai kurios kosmetinės Oriflame priemonės privertė į prekinį ženklą pažvelgti kitomis akimis. Tačiau ar veido priežiūros priemonės tokios pat efektyvios, kokiomis jas laiko reklaminiai lankstinukai ar jas naudojantys asmenys? 

Šį kartą apžvelgiamas Oriflame NovAge Ecollagen Wrinkle Smoothing Serum veido serumas. Šis, kaip ir nurodo pakuotės pavadinimas, skirtas kiek vyresnei odai, pradedančiai rodyti pirmuosius senėjimo požymius. Serumas skirtas atjauninti veido odą ir vizualiai sumažinti (ar užpildyti) raukšles.

Produktas sukurtas labai dailioje ir stebėtinai kokybiškoje stiklinėje pakuotėje. Produktas turi itin stiprų kvapą, tiesa, šis labai malonus ir gaivus, tačiau jautresnės odos savininkės ir tos, kurios yra alergiškos kvapikliams priemonės turėtų pasisaugoti.

Serumas turi patogią pompą, šį lengva dozuoti, taip pat nesudėtinga paskirstyti ant odos. Serumas susigeria per porą akimirkų, oda lieka labai minkšta ir švelni, jaučiamas silikoninis efektas. Produktas puikiai tinkamas dienai ir nakčiai. Nereikėtų pamiršti, jog serumas neatstoja drėkinamojo kremo, veido toniko/losjono bei kitų veido priežiūrai skirtų produktų ir geriausias rezultatas matysis naudojant subalansuotas ir būtent individualiam odos tipui ir problemoms skirtas priemones.

30ml talpos pakuotė kainuoja apie 20 eur, Oriflame produktams tai - pakankamai aukšta kaina, dėl kurios reikėtų kelti aukštus lūkesčius priemonei.

Ar rekomenduoju? Šį kartą rekomenduoti nesinorėtų. Produktas tikrai geras, tačiau už panašią pinigų sumą neabejotinai galima įsigyti veiklesnių grožio priemonių.

Produkto sudėtis: AQUA, ALCOHOL DENAT., DIMETHICONE, BETAINE, PROPANEDIOL, PPG-5-LAURETH-5, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/ VP COPOLYMER, GLYCOLIC ACID, SILICA, GLYCERIN, CETEARETH-20, PHENOXYETHANOL, PARFUM, SODIUM ACRYLATE/ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, SODIUM HYDROXIDE, IMIDAZOLIDINYL UREA, BUTYLENE GLYCOL, ISOHEXADECANE, DIMETHICONOL, SALICYLIC ACID, LACTIC ACID, POLYSORBATE 80, SODIUM HYALURONATE, SORBITAN OLEATE, TRITICUM MONOCOCCUM SEED EXTRACT, HYDROLYZED RICE PROTEIN, HYDROLYZED YEAST PROTEIN, NICOTIANA SYLVESTRIS LEAF CELL CULTURE

The Body Shop "Honey Bronze" bronzuojančio veido gelio apžvalga

 
Nors apie savaiminio įdegio produktus ir pasiruošimą vasaros sezonui kalbėti būtų kiek ankstoka, visgi reikia prisiminti, jog vasaros sezonui geriausia būti pasiruošus nuolatos. Būtent dėl šios priežasties svarbu pasirūpinti ne tik savaimine įdegio priemone kūnui, bet ir veidui. Kaip žinia, daugelis savaiminio įdegio priemonių ant veido atrodo ypatingai nenatūraliai, o dažnai - vulgariai ir juokingai. 

Per visą kosmetinių paieškų gyvavimą teko išmėginti tik porą savaiminio įdegio priemonių veidui, kurios iš tiesų veikia taip, kaip ir turėtų. Daugelis jų tais laikais buvo sunkiai prieinamos norint įsigyti jas Lietuvoje. Laimei, prieš porą metų išleista Honey Bronze linija iš The Body Shop turėjo tai, ko ilgai reikėjo mūsų rinkoje - rusvą atspalvį suteikiantį gelį.

Tiesa, pats produktas aprašomas kaip bronzinį efektą suteikiantis gelis, kurį reikėtų naudoti kontūruojamoms veido zonoms, visgi esant kiek įdegus šį galima naudoti ir kaip įdegį pabrėžiančią priemonę. Gelis yra visiškai lengvas, neturi jokios kreminės konsistencijos. Nereikėtų šio painioti su kremine pudra ar makiažo pagrindu - gelis nemaskuoja ir veido atspalvio nesulygina, tik suteikia tamsesnio veido efektą.  

The Body Shop Honey Bronze veido gelis - nuostabus būdas savo veidą pagyvinti lengvu ir odai nekenkiančiu įdegiu. Gelis lengvai pasiskristo, nepalieka dėmių ar dryžių ir nepaprastai skaniai kvepia. Priemonę galima naudoti sumaišius su kasdiene pudra (ši taps tamsesnė, tačiau mažiau maskuos ir atrodys natūraliau) ar dieniniu kremu. Priemonė nekemša porų. Tiesa, porcelianinės odos savininkėms gali būti kiek per tamsus.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Gelis nepaprastai universalus produktas norint savo veidui suteikti saulės nubučiuotos ir pailsėjusios odos efektą. 25ml talpos kaina 19.50 €.

Produkto sudėtis: Aqua/Water (Solvent), Alcohol Denat. (Solvent), Butylene Glycol (Humectant), Glycerin (Humectant), PEG-7 Glyceryl Cocoate (Emulsifier), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer (Viscosity Increasing Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Mel/Honey (Natural Additive), Parfum/Fragrance (Fragrance), Sodium Polyacrylate (Film Former/Viscosity Increasing Agent), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), CI 15510/Orange 4 (Colorant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 17200/Red 33 (Colorant), CI 42090/Blue 1 (Colorant).

Ricinos aliejaus apžvalga

Tęsiant natūralių kosmetinių priemonių tematiką laikas pašnekėti apie visoms puikiai žinomą ricinos aliejų, tinkamą ne tik vidurių laisvinimui.Produktas puikiai tinka ir išoriniam naudojimui, kuris neturi nieko bendro su vidurių laisvinimu (nors ir tokią priemonę turėti pravartu).

Ieškant internete informacijos apie ricinos aliejų grožiui ir sveikatai galima pastebėti tendenciją, jog priemonė apibūdinama kaip vienas didžiausių gamtos stebuklų. Aliejų galima naudoti suskilinėjusioms lūpoms gydyti, rankoms ir nagams puoselėti, veidui valyti, plaukams atgaivinti, blakstienoms ir atnakiams atsiauginti ir bendrai odos sveikatai gerinti vei puoselėti. Ko gero vienas dažniausių produkto naudojimo būdų - blakstienų auginimas. Prieš gerus keturis metus teko išmėginti visą aliejaus kursą blakstienų auginimui. Deja, net turint omenyje, jog aliejų ant blakstienų pavykdavo tepti kiekvieną dieną porą mėnesių, didelių blakstienų pokyčių pastebėti nepavyko. 

Aliejus puikiai veikia kaip grožio puoselėtojas ir stiprintojas, tačiau nereikia pamiršti, jog tai - natūralus homeopatinis produktas ir būtų naivu iš šio tikėtis tiek pat, kiek esame įpratusios tikėtis iš cheminių kosmetinių produktų.

Naudojant aliejų veidui, lūpoms ir kitiems odos paviršiams kaip mat galima pastebėti sušvelnėjusią ir mažiau šerpetojimų turinčią odą. Vienas efektyviausių ir labiausiai matomų ricinos panaudojimo būdų - slenkantiems ir susilpnėjusiems plaukams prižiūrėti. Jei plaukai sausi ir slenka, gali pagelbėti čemeryčių vandens ir ricinos aliejaus duetas. Mat ricinos aliejus, kaip ir čemeryčių vanduo, taip pat skatina plaukų augimą, be to, juos drėkina. Prieš trinant galvos odą čemeryčių vandeniu, į jį reikėtų įlašinti kelis ricinos aliejaus lašus ir palaikyti apie 30 min. arba netgi per naktį. Dar daugiau – teigiama, kad ricinos aliejus – nepamainoma plaukų priežiūros priemonė turintiems pleiskanų. Idealu, jei pavyksta produktus plaukuose išlaikyti visos nakties metu. Bijant sutepti pagalvę produktais galvą rekomenduojama apvynioti celofaniniu maišeliu ir užmaukšlinti nenaudojamą šiltą kepurę (šildant stimuliuojama kraujotaka, o aliejus galės įsiskverbti į gilesnius odos ir plaukų pluoštus).

Be abejonės, naujų plaukų per naktį neužaugins joks aliejus, tačiau šie po tokios terapijos tampa be galo minkšti ir švelnūs. Jokia plaukų plovimo priemonė negali panaikinti malonaus efekto, tačiau itin tirštą ricinos aliejų iš plaukų išplauti pakankmai lengva.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Aliejus labai tirštas ir klampus, tad šį naudoti tikrai ekonomiška, įsigyti galima kone visose vaistinėse, o kaina tesiekia porą eurų.

Artdeco "Volume Sensation Mascara" blakstienų tušo apžvalga

Be proto smagu apžvelgti kosmetines naujienas, tačiau ne mažiau malonu apžvelgti senus produktus, apie kuriuos niekas nekalba. Šį kartą pasakojimas apie ypatingos apimties ir dramatiškumo suteikiantį Artdeco blakstienų tušą "Volume Sensation Mascara".

Produktas pateikiamas dailioje juodoje pakuotėje su sidabriniais elementais. Indelis pakankamai storas ir, kaip galima numatyti, ne be reikalo. Indelyje esantis aplikatorius itin storas. Nors pats aplikatorius klasikinių šerių (ne guminis), tačiau blakstienas padengia kur kas storesniu ir ryškesniu tušo sluoksniu. Priešingai, nei galima tikėtis, šių nesulipina ir nesuteikia vulgaroko efekto.

Tušas nusivalo pakankamai lengvai (kaip ir daugelį blakstienų tušų - galima pašalinti drungnu vandeniu be jokio blakstienų pašalinimo skysčio). Konsistencija pakankamai gerai, jog šį būtų galim anaudoti iki pusės metų ar ilgiau (dar ilgiau naudoti nerekomenduojama dėl galimų bakterijų, besikaupiančių indelyje).

Tiesa, reikėtų paminėti, jog storas tušo aplikatorius nebūtinai tiks norint pasiekti kiekvieną blakstieną (ypatingai smulkesnes ir trumpesnes), tad asmeninėse rekomendacijose norėčiau pabrėžti, jog šį puiku naudoti kaip antrą (pagalbinį) blakstienų tušą, naudojamą po pirmojo, geriau pasiekiančio menkutes blakstienas.

Artdeco tušas - puikus užbaigiamasis produktas, suteiksiantis žvilgsniui netikrų blakstienų efektą ir sodriai juodą tankių vėduokių įvaizdį.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Tušas ypatingai nepamainomas kuriant dramatiškesnius šventinius įvaizdžius.

27.2.16

Skincode "24h de-stress comfort balm" balzamo apžvalga

Skincode Essenctials - pamažu atrandamas prekinis ženklas, garantuojantis skandinavišką asketizmą ir šveicarišką kokybę vienu metu. Akivaizdu, jog gamintojai neteikia didelio dėmesio pakuotėms, tačiau šios atrodo pakankmai profesionaliai, kad šiomis norėtųsi pasitikėti ir patikėti prekiniam ženklui savo veido odos gerovę. 

Skincode "24h de-stress comfort balm" - Intensyviai veikianti drėkinamoji ir raminamoji priemonė, puikiai tinkanti įvairių dirgiklių įjautrintai odai, kurios natūrali apsauga susilpnėjusi. Veikliosios antialerginės medžiagos, esančios padeda nuraminti ir apsaugoti odą, o natūralūs augaliniai aliejai – intesyviai drėkina ir sumažina išsausėjimą. Balzamo paskirtis įvairiapusiška – tinka saulės arba vėjo nugairintam veidui (ir lūpoms), rankoms, kojoms (pvz., keliams) ir apskritai visam kūnui, jį galima naudoti ir dieną, ir naktį.

Produktas neturi jokio kvapo, tad tiks net ir toms, kurios jautriai reaguoja į bet kokius pridėtinius kvapus kosmetinėse priemonėse. Balzamas turi balzaminę, pakankamai tirštą konsistenciją. Ir nors šį paskirstyti nėra taip lengva, kaip galėtų būti naudojant vandens pagrindu pagamintus produktus, tai atsiperka priemonės ekonomiškumui - vienu kartu sunaudojama mažiau priemonės, tad 50ml talpos pakuotės gali užtekti iki pusmečio, priklausomai nuo to, kokiu greičiu ir kam konkrečiai planuojate naudoti priemonę. Tiesa, kremas galioja būtent 6 mėnesius, tad naudoti reikėtų kuo greičiau. Kita vertus, jei kremas po pusės metų bus naudojamas sausoms vietoms, bet ne veido odai, šį drąsiai galima naudoti iki metų ar dar ilgiau.

Ar rekomenduoju? Neabejotinai taip. Net merginoms, nesiskundžiančioms sausėjančia veido odą pravartu turėti panašaus pobūdžio priemonę, ši - tikras išsigelbėjimas bet kokiu gyvenimo atveju.

Produkto sudėtis: Aqua (Water), C 12-20 Acid Peg-8 Ester, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Coco-Capryllate/Caprate, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Argania Spinosa Kernel Oil, Spent Grain Wax, Chondrus Crispus (Carrageenan) Powder, Sodium Carboxymethyl Beta-Glucan, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Cyclopentasiloxane, Potassium Cetyl Phosphate, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Dimethiconol, Disodium Edta, Pentadecalactone, Peg-8, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid

Kosmetinės turinio apžvalga

 

Beruošiant kosmetikos įrašus kitai savaitei supratau, jog be galo smalsu apžvelgti tai, ką pati rankinėje nešiojiuosi kasdien. Priemonės, kurias nešioju kosmetinėje nėra tos, kurias galėčiau pavadinti pačiomis geriausiomis ar mylimiausiomis. Tai produktai, kurie puikiai veikia, užima mažai vietos, neretai atlieka porą skintingų funkcijų ir šiuos pametus nereikėtų skaičiuoti tūkstantinių sumų nuostolių.

Kosmetinėje visuomet pravartu turėti bet kokių kvepalų miniatiūrą, kuriuos būtų galima panaudoti pamiršus įprastinius kvepalus ar tiesiog atsiradus greitam poreikiui atnaujinti kvapą. Šį kartą kosmetinėje laikau Moschino kvepalų miniatiūrą. Taip pat ne mažiau svarbu visuomet šalia savęs turėti priemones burnos kvapui atgaivinti - šiuo atveju tarnauja M&S burnos purškiklis ir mėtiniai čiulpinukai iš Tailando. Nereikėtų pamiršti kosmetinėje nešiotis plaukų gumytę. Asmeninis favoritas - invisibobble plaukų gumelės, nepešančios plaukų. Labai rekomenduoju nepagailėti pinigų ir įsigyti originalias invisibobble gumutes. Finansinis skirtumas ne itin didelis, tačiau efektas tarp originalių ir šių padirbinių - didžiulis.

Užuot kosmetinėje nešiojusi skirtingų spalvų lūpų dažus šioje laikau du lūpų kontūro pieštukus: vieną tamsios bordinės, kitą švelniai rausvos spalvos. Tiesa, egzistuoja ir trečiasis, rusvas. Šį nešiojuosi piniginėje. Tokiu būdu kosmetinėje pavyksta sutaupyti daug vietos, o įvairių lūpų dažų situaciją pakoreguoti galima akimirksniu.

Taip pat nereikėtų pamiršti kosmetinių priemonių antakiams paryškinti. Šiuo metu kosmetinėje yra du Shiseido antakių pieštukai ir Giordani Gold antakių gelis, padedantis suvalgyti antakių situaciją dienos metu.

Odos paraudimams ir naujai iškilusiems spuogeliams maskuoti kosmetinėje laikau du produktus: lengvesnį ir paakiams įšviestinti taip pat tinkanti Clinique Airbrush Concealer maskuoklį bei korėjietišką Missha maskuoklį. Produktus laikau drauge dėl to, kad naudojant Clinique lengva išgauti švelnų maskavimą, o Missha maskuoklis turi itin stiprų maskavimą, kurio reikia ne visuomet.

Akių dailei kosmetinėje laikau tik dvi priemones: patį pigiausią Essence vandeniui atsparų pravedimą, tarnaujantį kiekvieną dieną jau beveik metus ir Lancome Hypnose Mascara blakstienų tušo miniatiūrą. Produktai patikrinti laiko ir užima minimaliai vietos kosmetinėje.

Šioje taip pat galima rasti intensyviai maitinančio lūpų balzamo iš korėjietiškos Skin Food parduotuvės ir nedidelį rankų kremo indelį iš L'Occitane. Kartais į kosmetinę taip pat pavyksta įsimesti standartinio dydžio korėjietiškos kreminės kempinėlės Beyond pakuotę. Šią lengva aplikuoti, pudra pasiskirsto tolygiai ir natūraliai, o pakuotėje esantis veidrodėlis leidžia situaciją valdyti dar lengviau ir jaustis gerai bet kokioje gyvenimo situacijoje.

Formuojant kasdienės kosmetinės turinį svarbu joje laikyti pačius praktiškiausius produktus ir tuos, kurie neužimtų daug vietos. Visuomet turėkite omenyje, jog kosmetinės - lengviausiai pametamas ir prarandamas dekoratyvinis turtas, tad kasdien nešiotis itin brangių produktų nerekomenduočiau.

Skin 79 "Super+ BB" BB kremo apžvalga | AZIJOS GROŽIO PASLAPTYS

Pirmą kartą su šio produkto veiksmingumu ir sudėtimi teko susipažinti prieš daugiau nei metus, rašant primąjį kosmetinį įrašą KosmetikosDNR portalui. Tuo metu Azija, o ypatingai Pietų Korėja, atrodė nepasiekiamas pasaulio kampelis, kuriame vargiai kada pavyks atsidurti. 

Produktas nesunkiai randamas didžiosiose kosmetikos parduotuvėse visoje Pietų Korėjoje, kaina pakankamai prieinama kiekvienam, didelis tūris (40g), lengvas dozavimas ir puikus rezultatas - visa, ko galima tikėtis iš tokios paskirties produkto.

BB kremas – tai lengvo drėkinamojo kremo ir gerai maskuojančios, tačiau natūraliai atrodančios kreminės pudros, hibridas, pasak kosmetikos ir veidos priežiūros profesionalų, ne itin tinkamas riebios ir mišrios odos savininkėms. Drėkinančią funkciją atliekantys ingredientai turi kuo geriau įsiskverbtų į giluminį odos sluoksnį, o pudros dalelės – likti viršutiniame odos sluoksnyje.   Pastarosios medžiagos uždengia poras ir neleidžia odai “kvėpuoti”. Rezultatas problematiškos odos savininkėms gali būti užsiteršusi veido oda ir paryškėję nešvarumai porų zonoje. Tačiau taip teigia dermatologai, dirbantys su europietiškomis veido odomis ir turintys vakarietiškų BB kremų naudojimo patirtį. Korėjietiški prekiniai ženklai puikiai žino, ką reiškia riebios veido odos priežiūra ir šiai skiria ypatingai daug dėmesio.
Skin 79 Pastarasis savo “repertuare” siūlo rinktis net iš penkių skirtingam odos tipui tinkančių BB kremo rūšių. Taip, išsirinks kiekviena: nuo sausėjančią ar aknės kankinamą odą turinti iki su pirmaisiais senėjimo ženklais kovojanti. Šį kartą apžvelgiamas riebai/mišriai odai tinkantis BB kremas. Kaip ir žadama, priemonė stipriai balina veido odą. Pastaroji dėl naudojamo adenozino ir arbutino tampa ne tik skaistesnė, bet ir lygesnė. Ir nors būtų naivu tikėtis, kad kremas gali sumažinti raukšleles, pastarosios tampa mažiau matomos ir vizualiai ne tokios gilios. Sudėties sąraše galima aptikti UV filtrų, augančių ne tik nuo ultravioletinių saulės spindulių, bet ir nuo žalingo aplinkos poveikio.

Ir visgi nevalia pamiršti svarbiausios BB kremo funkcijos – natūraliai atrodančio kokybiško maskavimo. “Skin79″ BB kremo maskavimą galima prilyginti stipriausiai maskuojančių makiažo pagrindų ar kreminių pudrų maskavimui. Tirštos, tačiau lengvai įsigeriančios tekstūros dėka priemonė nesubėga net į smulkiausias raukšleles, tad oda lieka padengta šilkiniu pudros sluoksniu. Kremas vietoje išsilaiko iki aštuonių valandų, vėliau jo tiesiog nebelieka.

Kaip ir daugelis korėjietiškų (ir azijietiškų) priemonių, BB kremas pakankamai šviesus ir vargiai tiks bent kiek tamsesnei odai, tačiau lyginant atspalvį su kitais korėjoje įsigytais BB kremais šis pakankamai vakarietiškas ir lengvai tiksiantis natūraliam lietuviškam odos atspalviui.

Vienintelis dalykas, kurį norėtųsi paminėti - ne itin kompaktiška BB kremo pakuotė. Ir nors smagu, jog priemonė turi net 40ml kremo, tačiau net ir tokį kremą buvo galima pateikti kur kas labiau kompaktiškame įpakavime.

Ar rekomenduoju? Taip, jei turite riebią/mišrią veido odą ir ieškote idealiai tinkančio BB kremo, turinčio ne tik odą lyginamųjųu, bet ir maskuojamųjų savybių.

Produkto sudėtis: water, propylene glycol, cyclomethicone, dimethicone, titanium dioxide, isopropyl palmitate, talc, butylene glycol dicaprylate/dicarpate, ethylhexyl methoxycinnamate, dipenterythrityl hexahydroxystearate/hexastearate/hexarosinate, cetyl peg/ppg-1 0/1 dimethicone prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, arbutin, ethylhexyl salicylate, zinc oxide, magnesium sulfate, polyglyceryl-4 isostearate, adenosine, camellia sinensis leaf extract, madecassoside, aloe barbadensis leaf juice, nelumbo nucifera flower water, triclosan, ceramide 3, cholesterol, lyceum chinense fruit extract, helianthus ammuus (sunflower)extract, cornus officinalis fruit extract, hedera helix extract, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, silica, vinyl dimethicone/methicone silesquioxane crosspolymer, portulaca oleracea extract, disteardimonium hectorite, trihydroxystearin, glycosyl trehalose, aluminum hydroxide, aluminum stearate, hydrogenated starch hydrolysate, methicone, tocopheryl acetate, glyrerin, caprylic/capric triglyceride, ubiquinone, hydrogenated lecithin, phytic acid, BHT, fragrance, phenoxyethanol, propylparaben, methylparaben, bytylparaben, iron oxides.

Fenjal "Sensual" ir "Rich" kūno priemonių apžvalga

Fenjal - prekinis ženklas į kurį niekuomet neteko atkreipti dėmesio. Galbūt dėl to, kad šį rasti galima tik tam tikrose parduotuvėse, o galbūt dėl to, kad šio pozicionavimas apsilenkia su žvilgsnio rakursu, kaskart krypstančiu atsidūrus kosmetinėse parduotuvėse. Kad ir kaip bebūtų, pagaliau Fenjal kosmetiką pavyko išmėginti ir man. 

Fenjal Sinnliches Sensual Body Oil kūno aliejus - viena kokybiškiausių ir patogiausių kūno priemonių, kokias yra tekę išmėginti. Ir nors aliejaus nauda kūnui žinoma nuo seno, visgi neretai šio naudojimą riboja nemalonus pojūtis, aplikuojant aliejų. Fenjal atrado gudrų būdą, kaip išvengti to nemalonaus pojūčio įdiegdami į pakuotę patogią purškiamą pompą. Aliejus po kūną sklaidosi itin plonu sluoksniu, tad neerzina riebaluotu jausmu, o rankos po šio ritualo lieka švelnios, tačiau neriebaluotos. Reikėtų paminėti ir ne galo malonų aromatą, kuris pasklinda po kambarį pasipurškus šiuo produktu.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Kaina kur kas žemesnė, nei būtų galima mokėti už tokios paskirties produktą, o kokybė nenusileidžia patiems brangiausiems kremams. 150ml talpos buteliukas kainuoja apie 9 €.

Fenjal Rich Shower Oil dušo aliejus - dar viena malonumą kelianti kūno priežiūros priemonė. Kvapų terapija, ko gero, viena stipresnių prekinio ženklo pusių, mat aliejus kvepia taip pat nuostabiai kaip ir purškiamasis produktas. "Rich Shower Oil" dušo aliejus pavirsta švelniomis putomis, maitinančiomis ir drėkinančiomis odą. Po maudynių nereikia aplikuoti papildomo kūno kremo ar losjono sluoksnio - oda tampa pakankamai minkšta ir švelni. Sudėtyje esantys vertingų aliejų kompleksas su maitinamuoju vinuogių kauliukų aliejumi bei prabangus gėlių aromatas kiekvieną akimirką duše paverčia malonumo akimirka.
 

Ar rekomenduoju? Akivaizdu, jog taip. Už 200ml teks pakloti apie 6,80 €, o gaunamas efektas privers priemonę įsigyti dar ne kartą.

26.2.16

VASARIO MYLIMIAUSIEJI | 2016

Įrašą norėtųsi pradėti su mintimi, jog laikas skrenda nepastebimai - kaip vakar pamenu tą dieną, kai paskubomis teko rašyti sausio ir vasario mėnesio mylimiausiųjų rubrikas 2015 metais. Tuo metu teko blaškytis tarp Vilniaus ir Milano, o įrašus kartais ruošti skrendant lėktuvu.

Taip pat norėtųsi paminėti, kodėl tinklaraštyje nepavyko išvysti 2015 metų gruodžio, 2016 sausio ir bendro metų mylimiausiųjų įrašo. Tam pasiteisinimas labai paprastas - tuo periodu ne tik nebuvo galimybių įrašams rašyti, bet ir gyvenimo ritmas į gyvenimą neatnešė nė vieno kosmetinio produkto, kuriuo norėtųsi pasidalinti - kone du mėnesius gyvenau kur kas asketiškiau nei buvau įpratusi - be tūkstančio kremų buteliukų, milijono skirtingo atspalvio lūpų dažų ar vienodą efektą suteikiančių iluminuojančių produktų. Jei būtų reikėję rašyti sausio mylimiausių rubriką, šioje būtumėte išvytusios dezodorantą, dantų pastą, krūvą kremų ir prausiklių mėginukų (įprastai skirtingų firmų) ir vienintelį turimą blakstienų tušą, kuris retai buvo naudojamas. Būtent taip bėgo gyvenimas atostogaujant Azijoje.

Tačiau praėjus geroms trims savaitėms nuo grįžimo tenka grįžti ir į grožio pasaulį, kurį taip sėkmingai pavyko primiršti. Laimės šūksnius išvydus krūvą naujų kremų, kuriuos norisi išmėginti, užgožia viduje tvyrantis sąžinės balsas, kuždantis, kol gyvenant Pietų Korėjoje grožio priemonėms teko išleisti kone keturženklę pinigų sumą. Kad ir kaip bebūtų, mėnesio mylimiausiuosius atrinkti itin sunku - vienu metu išmėginti norėjosi viską, tuo pačiu norėjosi apie produktus turėti gerai suformuotą ir tvirtą nuomonę. Dėl šios priežasties nemaža nuostabių produktų vis dar lieka testavimo stadijoje, o daugelis mėnesio mylimiausiųjų - laiko patikrinti produktai, tarnaujantys jau nebe pirmą mėnesį.

Clinique Smart Custom Repair Eye Treatment - jau aprašytas produktas, kurio efektyvumui nusakyti ko gero trūksta žodžių. Visą gyvenimą prasiskundus pavargusiais, pavargusiais ir patamsėjusiais paakiais pradėjus naudoti šią priemonę problema tiesiog dingo. Negana to, paakių oda tapo akivaizdžiai šviesesnė ir švytinti. Telieka tikėtis, jog priemonė parduodama ne limituotoje kolekcijoje ir kremą bus galima rasti ištisus metus.

Estee Lauder Double Wear kreminė pudra  - dar vienas produktas, aprašytas tinklaraštyje prieš gerą pusmetį. Pastarosios efektyvumu ir kokybe nusivilti neteko nuolatos. Būtent šios pudros tenka griebtis, kuomet nesinori jokių nesusipratimų išbandant naują pudrą. Priemonė tiesiog idealiai prisitaiko prie odos atspalvio, lengvai pasiskirsto, užtektinai maskuoja, išlieka vietoje kone visą dieną ir puikiai tinka riebesnei į blizgėjilą linkusiai odai.

The Face Shop Spot Corrector - jau aprašytas spuogų korektorius. Ir nors šį įsigyti pavyko visiško atsitiktinumo dėka, būtent šiam produktui reikia dėkoti, jog iš Azijos pavyko grįžti sveiku, spuogų neišvargintu veidu. Taip pat efektyviai spuogelius šis gelis naikina ir Lietuvoje. Kompaktiška pakuotė puikiai tinka kelionėms, o žema kaina įkandama visoms.

Auritaum Jelly Tint Bloody Saphire - dar vienas korėjietiškas kosmetinis stebuklas, kurio eilė tinklaraštyje dar nežinoma. Kaip ir nurodo pavadinimas, tai - lūpų markeris, dažantis lūpas intensyvia tamsaus kraujo spalva. Ir nors lūpos nuo panašaus pobūdžio produktų stipriai kenčia (t.y skilinėja ir lupasi), rezultatas gali pasirodyti to vertas. Intensyvi spalva, atrodanti tarytum antra oda!

Tom Ford Velvet Orchid kvepalai vis dar liko vienais mylimiausių ir tokiais, kurie iš dalies galėtų apibūdinti mano pačios asmenybę. Vienas geriausių to įrodymų - nebe pirmas butelaitis, glūdintis kvepalų lentynoje.

Estee Lauder Lip Laquer lūpų lakas - dar viena puiki lūpas puoselėjanti priemonė, priešingai nei Auritaum lūpų markeris, visiškai šių nesausinanti. Nepakartojama formulė leidžia produktą laikyti vienu geriausių lūpų gaminių.

Vasaris buvo vienas aktyviausių mėnesių grožio priemonių paieškoms. Galbūt dėl to, kad šiuo metu stalčiuose nesutelpa visos kosmetinės ir dekoratyvinės priemonės, kurias norisi ne tik išmėginti, bet ir panaudoti ilgiau. Kad ir kaip bebūtų, tikiu, jog kovas į tinklaraštį ir grožio lentynėlę atneš dar daugiau naujienų!

Beauty Blender makiažo kempinėlė - naujai atrasta seniena, kurią aprašiau dar prieš metus, o nustojau naudoti orams atšilus. Produktas tarnauja nepaprastai sąžiningai ir ištikimai, o gaunamas efektas vis dar stebina. Tapšnojimo ritualai daro stebuklus!

Clinique Chybby Lash blakstienų tušas - dar viena Clinique naujiena, prieš savaitę aprašyta tinklaraštyje. Tiesa, produktas mylimiausiu tapo vos po pirmo panaudojimo. Su tušais paprastai draugystė pereina į kažką rimtesnio arba nutrūksta amžiams jau po pirmojo bandymo. Šį kartą produktas išbandymą atlaikė. Dešimt balų, Clinique!

BareMinerals Illuminating Mineral Veil - Iki šiol neaprašyta, tačiau jau kurį laiką turima priemonė. Produktas nepaprastai dailiai iluminuoja skruostikaulius bei bet kur, kur norisi papildomo švytėjimo. Pudra neįprastai skalsi, pakanka nedidelio kiekio, vienintelius niuansas - be proto lengva ir visur skraidanti miltelių konsistencija. Pudrą išbarstyti į orą itin lengva. 

AURITAUM Ginger Sugar lūpų kaukė - dar vienas korėjietiškas stebuklas, prieš kurį laiką aprašytas tnklaraštyje. Kaukė - nepaprastai efektyvus būdas pamaitinti ir per naktį išgydyti lūpas nuo visų neigiamą efektą suteikiančių lūpų dažų ir neigiamo aplinkos poveikio.

Innisfree No Sebum Mineral Powder - kone vienas garsiausių ir geriausiai parduodamų Innisfree produktų. Ir ne be reikalo. Nors iš šios neišvaizdžios pakuotės sunkiai galima tikėtis kažko gero, reikia pripažinti, jog jau po pirmojo panaudojimo priemonė tapo ypatingai svarbia kiekvieno makiažo metu. Tačiau išsamiau - greit laukiančioje priemonės apžvalgoje.

MAC "Lustre Lipstick Gossamer Wing" lūpų dažų apžvalga

Šiandienos įrašas apie produktą, kurio nesinorėtų rekomenduoti niekam. Tačiau šį kartą anti-rekomendacijos kyla ne dėl blogos priemonės formuluotės, sausinančio efekto ar kitų niuansų, mušančių lūpų dažų kokybę.

MAC kosmetika, kaip žinia, garsėja savo pigmentuotais produktais, ryškiomis spalvomis ir nepaprastu podiuminiu makiažu, kurį galima sukurti naudojant šio prekinio ženklo kosmetiką. Kaip taisyklė paprastai tokio pobudžio dekoratyvinė kosmetika stipriai vargina odą ir nėra rekomenduojama naudoti kasdien.

MAC lūpų dažai nuo seno garsėja savo ryškiomis spalvomis, sviestinėmis tekstūromis, maloniu pojūčiu, sąlyginai patraukliu kvapu ir dailiomis pakuotėmis. Kad ir kaip bebūtų, to paties (išskyrus pakuotę) negalima pasakyti apie  Lustre Lipstick linijos "Gossamer Wing" atspalvį. Kodėl? O gi produktas tiesiog nedaro nieko, ko negalėtų padaryti eilinis lūpų balzamas.

Pakuotėje Nude atrodanti spalva ant lūpų nepasireiškia niekaip - produktas ant odos neturi jokio pigmento ar kitų ryškinamųjų savybių, atrodo taip, kaip atrodo bet koks kitas lūpų balzamas, galbūt blizgis (lūpų dažas turi šiokį tokį perlamutrinį spindesį, tačiau ir šis lieka vos vos matomas).

Tikriausiai čia savo apžvalgą reikėtų ir baigti, mat neturiu nieko, ką dar būtų galima pažbėžti kalbant apie šį produktą.

Ar rekomenduoju? Tikrai ne. Lūpų dažas dailiai atrodys lūpų dažų kolekcionierėms, tačiau už tą pačią kainą galima įsigyti kur kas geresnių MAC atspalvių, turinčių ryškesnius pigmentus, o ieškant blizgaus balzamo šį galima įsigyti už prieinamesnę kainą.

Dove "Intensive Repair" plaukų šampūno ir kondicionieriaus apžvalga

 
Dove produkcija per paskutinius porą metų nusipelnė dar didesnės pagarbos. Nežinia, ar dėl to, kad priemonės tapo prieinamos tinklaraštininkėms (būtent nuo rekomendacijų internete prasidėjo asmeninė draugystė su Dove šampūnais), ar dėl pasikeitusių formuluočių (turiu pripažinti, jog iki šiol į priemones tiesiog nekreipdavau pernelyg daug dėmesio). Kad ir kaip bebūtų, per paskutinius pusantrų metų Dove plaukų (ir kūno) priežiūros priemones galima drąsiai įvardinti kaip vienomis egektyviausių savo kainos kategorijoje. 

Šį kartą pasakojimas apie "Intensive Repair" plaukų priemonių liniją, kurią sudaro plaukų šampūnas, kondicionierius, kitas kondicionierius ir plaukų kaukė. Šiandienos pasakojimas apie pagrindinius ir svarbiausius plaukų priežiūros produktus - plaukų šampūną ir kondicionierių.

Dove Intensive Repair šampūnas pažeistiems plaukams su NUTRI-KERATIN efektu maitina gilesnius plauko sluoksnius ir padeda atkurti net labai pažeistų plaukų struktūrą. Naudojant priemonę plaukai tampa sveiki, stiprūs ir gražūs. Būtent taip priemonę aprašo gamintojas. Į produktą reikėtų žiūrėti realistiškai - akivaizdu, jog joks šampūnas pasaulyje neišgydys jokių plaukų problemų, tad lūkesčius reikėtų turėti atitinkamus.

Šampūnas iš tiesų puikiai išplauna plaukus, palieka šiuos minkštus ir švelnius. Plaukai tampa labai lengvi, riebaluojasi nepriklausomai nuo to, koks šampūnas šiuos plauna (greitesnio susiriebalavimo pastebėti neteko, tačiau šio ir nepamažėjo). Šampūnas turi nepakartojamą aromatą, šis nėra pernelyg intensyvus, tačiau nuteikia pozityviai ir suteikia plaukų plovimo procedūrai dar daugiau džiaugsmo. 

Greitai ir giliai plaukus atstatantis konducionierius-kaukė kasdieniam naudojimui atstato ir išlygina kutikules, kad plaukus apsaugotų nuo aplinkos poveikio ateityje. Gilaus poveikio kaukės ir kondicionieriaus derinys atgaivina plaukus. Šie tampa stiprūs ir žvilgantys. Iš tiesų kondicionierius vertas didelio dėmesio, ir nors šio veiksmingumui užtikrinti reikėtų naudoti visus linijoje esančius produktus (plaukų šampūną, balzamą, kondicionierių-kaukę bei normalią kaukę), naudojant visus produktus kiekvieną dieną iš tiesų galima pastebėti, jog plaukų būklė pamažu gerėja.

Ir nors plaukų priemonės veiksmingos būna jas naudojant o šias naudoti nustojus plaukai grįžta į savo "natūralią" būseną, reikia paminėti, jog visa "Intensive Repair" serija iš tiesų verta labai didelio dėmesio ir gausių pagyrų. Savo kainos kategorijoje ši nugali visus iki tol naudotus plaukų produktus, o veikimu tikrai nenusileidžia garsiesiems prekiniams ženklams.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Priemonių kainos svyruoja 5 eurų zonoje, yra lengvai randamos visuose prekybos centruose.

PUPA "Stay Gold" akių šešėlių apžvalga

Penktadienis - laikas, kuomet norisi kalbėti apie ryškesnį makiažą, o tuo pačiu ir apie ryškesnes akis. Vienas dramatiškiausių ir lengviausiai išgaunamų įvaizdžių - smokey eye padūmavusių akių makiažas nebe naujiena, tačiau vis dar vertas didelio dėmesio ir papildomos kantrybės šį atliekant. Makiažui atlikti neretai svarbiausi tampa makiažo šepetėliai ir kokybiška tamsi akių šešėlių spalva.

Šiandien apžvelgsime Pupa "Stay Gold" kolekcijos akių šešėlius. Vienas atspalvių - idealiai tinka padūmavusių akių efektui sukurti. Ir nors šešėlis neturi jokio konkretaus pavadinimo, šį su kitomis spalvomis supainioti pakankamai sudėtinga (ant dėžutės šis vadinamas 002 numeriu).

Pakuotė, nors ir plastmasinė, labai daili ir puikiai tinkanti ant dekoratyvinės kosmetikos stalelio. Svarbiausia, jog priemonė turi permatomos spalvos stikliuką, leidžiantį iš anksto numatyti, kokia spalva slepiasi pakuotėje. Tai - itin svarbu turint daugiau nei vieną panašią pakuotę.

Įpakavimas, kaip ir daugelis PUPA įkeptų priemonių, pateikiamas dailioje permatomoje lašo formos dėžutėje. Ši labiau tinkama sėsliam laikymui kosmetikos stalelyje nei kelionėms. Pakuotėje yra lenktos formos aplikatorius, tačiau šiuo naudotis nėra patogu. Idealu būtų tuomet, jei pakuotė turėtų bent menkiausią veidrodėlį. Kad ir kaip bebūtų gaila, veidordėlio įpakavime nėra.

Patys akių vokių šešėliai iš tiesų verti dėmesio - intensyvi tamsi spalva tinka padūmavusių akių efektui sukurti, šios intensyvumą nesunku reguliuoti šešėlius sluoksniuojant, tad galima išgauti nuo nežymiai tamsaus atspalvio iki ryškiai juodos spalvos (šiai išgauti gali prireikti kitų priemonių, intensyvinančių šešėlių spalvas). Produktas turi perlamutrinio švytėjimo, tačiau ne akivaizdžių blizgučių, tad gaunamas akių makiažas tampa itn soludus ir prabangus.

Ar rekomenduoju? Taip, jei ieškote pavienių akių šešėlių dramatiškam įvaizdžiui sukurti.

The Body Shop "Drops of Youth™ Wonderblur" grunto apžvalga

Penktadienis - idealus laikas kalbėti apie ryškesnį makiažą, padūmavusias akis ir ilgiau išliekantį makiažą. Akivaizdu, jog tokiam būtinas makiažo gruntas. Šį kartą pakalbėkime apie Drops of Youth™ Wonderblur makiažo gruntą iš The Body Shop.

Priemonė pristatyta daugiau nei prieš metus, "Drops Of Youth" priemonių linija garsiai ir be galo efektyviai nuskambėjo visoje socialinėje medijoje. Tuo metu The Body Shop pristatė visišką kosmetikos revoliucionierių - Bouncy Sleeping Mask. O šalia šios priemonės koja kojon žengė ir kiti ne mažiau smalsumą keliantys produktai. Vienas jų - Wonderblur makiažo gruntas.

Gruntas pristatomas labai ekonomiškoje ir patogioje tūtelėje, ši lengvai nešiojama, neužima papildomos vietos, produktą lengva nešiotis rankinėje, taip pat patogu turėti šalia keliaujant. Produktas lengvai dozoujamas, šį paskirstyti itin lengva.

Grunto tekstūra primena sukietėjusio kokosų aliejaus, tačiau, kaip žinia, susilieję su odos šiluma suminkštėja. Tiesa, šį aplinkuojant ant odos teks kiek padirbėti su produkto aplikavimu, šį paskirstyti į problemines zonas gali pasirodyti kiek nepatogu. Gruntas turi nepparastai gaivų aromatą (ačiū kvapikliams ir kvepalams, esantiems produkto sudėtyje!), taip pat, kaip ir daugelis makiažo gruntų, pagrindą sudaro silikonas, leidžiantis sukurti idealaus veido efektą, tad produktu piktnaudžiauti kasdien nereikėtų.

Gruntas geriausiai tinkamas naudoti ties tomis vietomis, kuriose matomas ryškių porų reljefas, kaip negražiai atrodantis padengus šias makiažo pagrindu. Gruntas užpildo visas nelygias vietas ir fiziškai sulygina veido reljefą, palikdamas odą idealiai pasiruošusią makiažo padengimui.

Priemonė aprašoma kaip paskutinis žingsnis veido priežiūroje prieš makiažą. Mano akimis - tai pirmasis žingsnis atliekant makiažą ir priemonė neturėtų būti priskiriama "skin care" produktams, visgi odos tikrai nepuoselėja, tik vizualiai sulygina šios paviršių ir paslepia odos netobulumus. Kad ir kaip bebūtų, priemonė iš tiesų veikia puikiai.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Tai - viena kokybiškiausių ir efektyviausių makiažo gruntų, kokį teko išmėginti. Ir nors daugelis šaltinių produktą vadina veido kremu, rekomenduočiau į priemonę žiūrėti kaip į makiažo papildą. Produktą galima įsigyti firminėse The Body Shop parduotuvėse, taip pat internetu.  30ml kaina 26€

Produkto sudėtis: Isododecane (Solvent), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Vinyldimethyl/Trimethylsiloxysilicate Stearyl Dimethicone Crosspolymer (Absorbent/Bulking Agent), Silica (Absorbent), Dimethicone Crosspolymer (Emulsion Stabilizer), Polymethyl Methacrylate (Emollient), Mica (Opacifying Agent), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Orbignya Oleifera Seed Oil (Emollient), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent - Emollient), Glycerin (Humectant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Linalool (Fragrance Ingredient), Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture (Skin Conditioning Agent), Citronellol (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant)

BAREMINERALS "Bareskin pure brightening" kreminės pudros apžvalga

Dar 2014 metų mylimiausiuose išaukštintas Bareminerals Bareskin Pure Bringtening kreminis pagrindas reikalauja pakartotinės apžvalgos. Per daugiau nei metus naudojant šią priemonę atėjo kur kas daugiau minčių, kurias norisi ištraukti į dienos šviesą.

 Priemonė pagaminta vandens-serumo pagrindu: priešingai, nei didžioji dalis makiažo pagrindų, išlygina odos atspalvį visiškai nepalikdama jokio pudros efekto. Reklamos tiklsais produktas vadintas revoliuciniu, atstosiančiu ne tik pudrą, bet ir kasdienį serumą. Kaip žinia, reklamos lieka reklamomis, o realybė neretai reklamų toli gražu neatitinka.

Akivaizdu, jog akylos skaitytojos ir grožio aistruolės kaip mat suvoks, jog produktas negali turėti ir dekoratyvinės ir odos priežiūros priemonių funkcijų. O konkrečiau - negali funkcionuoti taip gerai, kaip produktai tai darytų naudjami atskirai. Dėl šios priežasties reikia prisminti, jog tai - vis dėlto makiažo pagrindas, o ne veido serumas.

Produktas pasižymi be galo skysta konsistencija (ši tikrai primena vandens pagrindu sukurtą serumą), tačiau nepaisant lengvos tekstūros pudra po odą pasiskirsto lengvai, šią lengva dozuoti. Priemonė padengia veidą pačiu ploniausiu pudros sluoksniu, kokį galima įsivaizduoti (ir kokį esu mačiusi per visą savo gyvenimą, o mačiau tikrai daug).

Sudėtyje esantys mineralai odai prideda sveiko spindesio ir padeda panaikinti nuovargio požymius. Spuogelius maskuoja labai minimaliai, tačiau lengvesnes pigmentines dėmes, paraudusius ar išsiplėtusius kapiliarus bei papilkėjimą užmaskuoja gerai.  Kolekcijoje galima rasti net 20 skirtingų atspalvių paletę, o dėl ypatingos tekstūros klasikinio 30ml produkto tūrio pakaks ilgesnį nei įprastinį laiką (ekonomiškumo atžvilgiu lygiuotis reikėtų į Vitalumiere Aqua pudros skalsumą). 

Priemonė aparašyta tinkama visiems odos tipams. Kad ir kaip bebūtų, tikriausiai akivaizdu, jog daugiausiai šią naudodamos mėgausis sausą ar normalią turinčios vartotojos. Riebesnę ar mišrią odą turinčioms merginoms serumo pagrindu sukurtas produktas gali pridėti papildomą veido blizgėjimą, kurio paprastai labai norisi išvengti. Ir visgi, miršios odos savininkės priemonę taip pat gali džiaugtis naudodamos šį produktą, svarbiausia nepamiršti matizuojančios priemonės šalia. Dermatologiškai saugus naudoti ir jautrios odos savininkėms.

Ar rekomenduoju? Prieš rekomenduodama turiu paminėti, jog per metus pabaigiau vieną produkto pakuotę ir įsigijau dar tris. Turint omenyje, jog paprastai to paties leidimo priemonių antrą kartą neperku, tikriausiai tai - didelis pareiškimas ir įrodymas, jog pudra iš tiesų verta dėmesio.

Produkto sudėtis: Active: Titanium Dioxide (11%). Other: Caprylic/Capric Triglyceride, Coconut Alkanes, Silica, Stearalkonium Hectorite, Lecithin, Glycerin, Maltodextrin, Coco-Caprylate/Caprate, Jojoba Esters, Propylene Carbonate, Tocopheryl Acetate, Soil Minerals/Syringa Vulgaris (Lilac) Leaf Cell Culture Extract, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol. May Contain: Mica, Iron Oxides, Titanium Dioxide.

25.2.16

Chanel "Mat Lumiere" kreminės pudros apžvalga

Metas grįžti prie kultiniais tapusių kosmetikos produktų. Vienas jų - "Chanel" Mat Lumiere kreminė pudra, itin tinkanti ir patinkanti visoms riebesnę ar į blizgėjimą linkusios odos savininkėms. Tad šį kartą mažiau įžangų ir daugiau informacijos.

Pudra, kaip ir daugelis Chanel grožio produktų, parduodama dailiame sofistikuotame stikliniame buteliuke, papuoštame juodomis detalėmis bei Chanel CC inicialais. Produktas turi patogią pompą pudrai dozuoti. Priemonė dailiai atrodo ant bet kurio kosmetinės stalelio.

Tiesa, stiklinė pakuotė - ne pats patogiausias būdas laikyti pudrą toms, kurios mėgsta pudrą nešiotis rankinėje, taip pat tai kels problemų keliaujant. Dėl sandarios ir tvirtos pakuotės prarandamas bet koks priėjimas prie pudros, tad tampama visiškai priklausomais nuo pompos darbo - šiai sugedus galima prarasti nemažą kiekį produkto. Taip pat priemonės iki pabaigos išaudoti nepavyks - nemaža jos dalis tiesiog liks buteliuko šonuose ir kampuose.

Kad ir kaip bebūtų, produktas iš tiesų vertas aukso - pudra veido oda slįsta tiesiog nepaprastai švelniai ir lengvai, pudros aplikavimas tampa malonumu, o ne prievole. Kremas odą padengia kokybišku, tikrai ne pačiu lengviausiu pudros sluoksniu, puikiai maskuoja odos nelygumus, tuo pačiu ir šios reljefą. Pudra odą palieka ne tik pamaskuotą, tačiau ir matinę. Tiesa, matiškumas nėra "mirusio žmogaus" - nepaisant matinio efekto veidas išlieka žvalus ir kažkokiu būdu švytintis.

Priemonėje nėra aliejų, dėl to produktas kone visuomet tampa viena mylimiausių kreminių pudrų riebesnę odą turinčioms merginoms. Taip pat verta paminėti, jog pudra priskiriama prie "long-lasting" ilgą veikimą užtikrinančių produktų, tačiau, kaip ir visuomet, ilgalaikiškumas priklauso nuo kartu su šia naudojamų priemonių. Pudra turi nedidelį SPF15, kuris tinkamas Europinei žiemai ir ankstyvam pavasariui.

Ar rekomenduoju? TAIP, jei turite riebesnę veido odą ir ieškote prabangios pudros ne tik odos maskavimui, bet ir puoselėjimui.

Produkto sudėtis: Active: Titanium Dioxide (6%), Other: Water, Isododecane, Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Propylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Biosaccharide Gum-1, Talc, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Polyethylacrylate, Stearic Acid, Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Silica, Alumina, Ethylene/Propylene Copolymer, Tocopheryl Acetate, Methylparaben, Disodium Stearoyl Glutamate, Propylparaben, Alcohol Denat, PEG-8, Tocopherol, Aluminum Hydroxide, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Ascorbic Acid, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben

Bioderma "Atoderm" intensyviai maitinančio dušo aliejaus apžvalga

Prieš geras porą savaičių vykusiame Bioderma susitikime pavyko susipažinti su naujiena grožio rinkoje ir mūsų vaistinėse - Bioderma "Atoderm" intensyviai maitinančiu dušo aliejumi. Pastarasis pristatytas vienu uinversaliausių bei nepamainomų produktų sausos odos savininkėms.

"Atoderm" linija sukurta atopinei ir ypač sausai odai puoselėti, šiuo atveju - plauti, tačiau nesudarkyti apsauginio odos barjero bei padėti šiai išlaikyti savo stangrumą, minkštumą ir švelnumą. Priemonė tinkama kasdieniam naudojimui duše, produktas aprašomas tinkamas tiek kūnui, tiek veidui, tiek vyrams, tiek moterims, dėl švelnios sudėties tinkamas net kūdikiams (!).

Odai švelnus prausimas svarbus dėl dviejų priežasčių - oda paprastai yra mažiau apsaugota (t.y pakankamai jautri aplinkai), taip pat ši yra labai pralaidi išoriniams dirgikliams. Dėl šių priežasčių į odos priežiūrą, o tuo pačiu ir šios prausimą, reikėtų atkreipti daugiau dėmesio, nei esame jo skirti - ypatingai kūno odai. Neretai kūno oda gauna tiek, kiek akys nuolaidų mato Maxima lentynose, o produktų pasirinkimas paprastai priklauso nuo aromatų gausos.

Bioderma siūlo aliejaus pagrindu pagamintą dušo aliejų ne tik veidui, bet ir visam kūnui prausti. Produktas iš tiesų unikalus - unikali šilkinė tekstūra, kurią apibūdinti sudėtinga; lengvas produkto paskirstymas, nesudėtingas šio pašalinimas vandeniu. Produktas nėra lipnus, nedirgina akių, jame nėra parabenų, dažiklių ar muilų. Trečdalį produkto sudaro augaliniai biolipidai ir glicerinas . Likusi dalis - ypač švelnūs prausikliai -  nejoniniai ir amfoteriniai plovikliai.

Iš eilinio vartotojo pusės reikia pažymėti, jog naudojant produktą jaučiamas begalinis komfortas. Aliejus turi savitą, tačiau be galo lengvą ir silpną aromatą, kuris primena apie dermatologines priemones. Produktas puikiai drėkina ir minkština odą, ši tampa tokia švelni, jog po prausimosi aliejumi šios nereikia tepti jokiais kremais ar losjonais.

Tiesa, naudojant produktą veidui reikėtų turėti omenyje, jog tai - odą puoselėjantis ir tausojantis prausiklis, o ne makiažo valiklis, tad norint naudoti produktą veidui reikėtų nepamiršti prieš tai veido nuplauti standartine prausiamąja priemone. Atoderm priemonė gali tapti papildomu produkto odos elastingumui išlaikyti.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį, jog priemonė subalansuota ir geriausiai tinka sausai, jautriai ir atoderminei odai, tad riebesnės odos savininkėms produktą reikėtų naudoti itin akylai.

Ar rekomenduoju? Taip, jei priemonės kaina atitinka jūsų pajamas. 200ml kaina apie 11 € (planuojama į prekybą išleisti ir 1l talpos priemonę). Produktas iš tiesų suteikia nepaprastą prabangos jausmą ir leidžia vonios malonumais mėgautis dar labiau.

Produkto sudėtis: AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, SODIUM COCOAMPHOACETATE, LAURYL GLUCOSIDE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE, FRAGRANCE (PARFUM), MANNITOL, POLYSORBATE 20, XYLITOL, LAURETH-2, RHAMNOSE, NIACINAMIDE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE. [BI 725]

innisfree "Jeju volcanic black head out balm" poras valančio balzamo apžvalga | AZIJOS GROŽIO PASLAPTYS

Dar vienas niekur negirdėtas kosmetinis stebuklas - balzamas, valantis veido inkštirus. Innisfree korėjietiškas prekinis ženklas puikiai žinomas ne tik Pietų Korėjoje ar Azijoje, bet ir visoje Amerikoje dėl savo natūralių ingredientų, aplinką tausojančių pakuočių bei socialinio atsakingumo akcijų. Ne mažiau gerų atsiliepimų galima išgirsti ir apie šios firmos priemones.

Innisfree pagrindinė koncepcija - natūraliai išgaunamų gamtos turtų panaudojimas kosmetikos bei grožio priemonių gamyboje. Dauguma ingredientų išgaunami populiarioje pietuose esančioje kurortinėje Jeju saloje, turtingoje ne tik savo kraštovaizdžiais, bet ir unikalia gamta ir puikiu ingredientų asortimentu.

Šiandienos produktas aprašomas kaip inkštirus naikinantis balzamas, kurio naudojimas itin primityvus: tereikia nedidelį balzamo kiekį užtepti ant probleminės vietos (dažniausiai nosies, smakro zonoje) ir intensyviai masažuojan priemonę 3-5 minutes "ištirpdyti" visus inkštirus bei kitus porose esančius nešvarumus. Skamba per gerai, kad būtų tiesa? Tikrai taip. Tačiau reikia nepamiršti, jog tai - korėjietiška kosmetika, žadanti kur kas platesnį efektų spektrą, nei esame įpratę matyti vakaruose.

Balzamas primena įprastinį aliejaus pagrindu pagamintą balzamą. Balkšvos spalvos produktas galėtų būti palaikytas paprasčiausiu sukietėjusiu kokosų aliejumi. Visgi, kvapas išduoda, jog tai - kažkas ypatingo. Aromatas, kaip ir pridera daugeliui Innisfree priemonių, žolinis, tad patiks tikrai ne visoms. Tačiau priemonė žada stebuklus, tad kvapas šiuo atveju neturi jokios prioritetinės pozicijos.

Produkto konsistencija itin švelni, nors balzamas indelyje atrodo visiškai kietu kūnu, susiliejus su pirštuose esančia šiluma šis pakinta ir sušvelnėja iki idealios tekstūros, tinkamos veido aplikacijai. Produktu masažuoti problematines vietas panakamai lengva ir net malonu. Tiesa, neturint daug kantrybės atlikti procedūrą gali pasirodyti neįmanoma - nors instrukcija nurodo priemonę trinti į inkštirus turinčią vietą apie 5minutes, internetiniai atsiliepimai rekomenduoja netaupyti savo laiko ir ritualą atlikti iki 15minučių.

Gautas rezultatas, kaip ir buvo galima nuspėti iš praždių, nėra nieko stebuklingo. Lengvas aliejinis balzamas tikrai nepanaikins inkštirų, tačiau priemonėje esantys komponentai inkštirus sutraukia ir šie tampa vizualiai smulkesni bei mažiau matomi. Taip pat oda tampa minštesnė, tad likusius inkštirus pašalinti mechaniniu būdu (aka spaudant inkštirus sterilioje aplinkoje) kur kas lengviau.

Ar rekomenduoju? Taip, jei turite didelių problemų su užsikimšusiomis poromis bei inkštirais. Be abejonės inkštirai po vieno panaudojimo neišnyks, tačiau tokią priemonę įvedus į kasdienės odos priežiūros rutiną ši taps kur kas skaistesnė ir švaresnė.

Produkto sudėtis: MINERAL OIL, CETYL ETHYLHEXANOATE, PEG-20 GLYCERYL TRIISOSTEARATE, POLYETHYLENE, TOCOPHERYL ACETATE, CITRUS UNSHIU PEEL EXTRACT, ORCHID EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CAMELLIA JAPONICA LEAF EXTRACT, OPUNTIA COCCINELLIFERA FRUIT EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, GLYCERYL CAPRYLATE, VOLCANIC ASH, SILICA, FRAGRANCE, PHENOXYETHANOL

24.2.16

Geriausios priemonės lūpoms

 
 Akivaizdu, jog tinklaraštyje galima apžvelgti tik tas priemones, kurios tuo metu atrodo aktualios. Šį kartą noriu apžvelgti geriausias viso pasaulio rinkoje esančias priemones lūpoms, padedančias kovoti su lūpų sausėjimu, šerpetojimu ar skilinėjimu. 

Nežinia, ar dėl kas porą mėnesių kintančių klimato sąlygų, ar dėl sausinančių formulių lūpų dažų lūpos pradėjo kaip niekad šerpetoti ir skilinėti. Iki tol šios problemos turėti neteko, tad pasidarė šiek tiek neramu. Laimei, lūpoms rodant pirmuosius šerpetojimo požymius gyvenau Pietų Korėjoje, o čia lūpas puoselėjančių produktų apstu.

Pirma mintis, šovusi į galvą - įsigyti kokybišką maitinantį lūpų balzamą. Aplankius kone visas korėjietiškas grožio parduotuves nutariau įsigyti Skin Food lūpų balzamą. Galbūt dėl dailios pakuotės ir sudėtyje esančio medaus produktas pasirodė būtent tai, ko reikia išsausėjusioms ir savo putlumą praradusioms lūpoms. Produktas tikrai vertas dėmesio, riebi konsistencija, maitinantis ir lūpas puoselėjantis efektas ir, be abejonės, daili bei sofistikuota pakuotė.

Kitas produktas - AURITAUM lūpų pieštukas, Pastarasis turi malonų aromatą ir vargu, ar būtų galima išskirti vieno prekinio ženklo lūpų pieštuką, kurį ypatingai norėtųsi rekomenduoti. Kone daugelis šių funkcionuoja panašiai, tad svarbiausia išsirinkti patinkančią tekstūrą ir malonų kvapą.

To paties nebūtų galima pasakyti apie AURITAUM naktinę lūpų kaukę. Pastaroji - tikras išsigelbėjimas visoms, kurios ieško itin koncentruoto ir lūpas gydančio produkto. Vienintelis minusas tai, jog priemonė korėjietiška, tad šią surasti bus šiek tiek sudėtinga. Kad ir kaip bebūtų - karta įsigijus produktas tarnaus metų metus, tūris iš tiesų milžiniškas. Kaukę taip pat galima naudoti ir kaip dieninį lūpų balzamą, svarbiausia įsitikinti, jog jūsų šukuosena tvirtai valdoma kosmetinių priemonių - balzamas labai lipnus ir plaukus kaip mat priklijuos prie lūpų.

Lush "The Kiss"  lūpų šveitiklis vasario mėnesį, kaip ir lygiai prieš metus, tapo bene pačiu svarbiausiu lūpų priežiūros produktu.Priemonė ne tik puikiai nušveičia lūpas ir pašalina negyvas odos ląsteles, bet ir palieka šias minkštas ir padengtas aliejiniu pagrindu.  Įdomu tai, jog  šveitiklyje esančios granulės per porą minučių ištirpsta padengdamos lūpas lengvu parafininiu sluoksniu, saugančiu šias nuo sausėjimo. Lūpos kaip mat tampa gyvesnės ir sveikesnės.

Norėtųsi priminti, jog dailus makiažas prasideda nuo sveikos odos, o šiuo atveju - sveikų lūpų, tad šiomis svarbu rūpintis nuolatos. Prevencija - visuomet geriausia taktika išvengti bet kokių neigiamų efektų nepriklausomai nuo to, kokia būtų problema. Svarbu atrasti tai, kas veikia.

Clinique "Pep-start" akių kremo apžvalga

Nėra abejonių, jog mylimiausias apžvalgų objektas - veido priežiūros priemonės. Pastarųjų (ne)veikimą įvertinti kur kas lengviau, nei vertinti dekoratyvinės kosmetikos produktus. Dekoratyvinės kosmetikos veikimas, kaip žinia, priklauso nuo asmens atliekančio makiažą, tad neretai efektas priklauso nuo žmogaus įgūdžių, o ne kosmetinių produktų. Tačiau veido priežiūros priemonės - kur kas sudėtingesnis mokslas. Šioms įvertinti reikia kur kas daugiau informacijos, o veiklumas priklauso ne nuo žmogaus, o nuo priemonės sudedamųjų dalių ir šių sąveikio su individualia asmens odos būkle.

Oda paakių zonoje neretai gali išduoti ne tik mūsų gyvenimo ritmą, bet ir sielos būseną - pervargus, neišsimiegojus, išgyvenant sudėtingus laikus ar tiesiog daug besirūpinant gyvenimo problemomis mūsų paakiai patamsėja, apsunksta ir paburksta. Šiems gelbėti tenka kosmetinėms priemonėms, tačiau prieš gerą maskuoklį būtina pasirūpinti kokybiškais ir veiksmingais kremais.

Šį pavasarį Clinique savo gerbėjas stebina be galo žaismingoje pakuotėje pristatomu paakių kremu "Pep-Start". Pastarasis aprašomas kaip tinkamas naudoti bet kuriuo paros metu, kai paakių zonai reikia ypatingos priežiūros. Kremas pasižymi lengva konsistencija, ši lengvai įsigeria į odą nepalikdama jokio riebumo pojūčio.

Panaudojus kremą keletą dienų iš eilės paakių zona tampa ne tik pailsėjusi bei kupina gyvybės, bet ir kur kas šviesesnė nei buvo iti tol, tad galima daryti prielaidą, jog kremas šiek tiek šviesina bei iluminuoja paakius. Tuo tarpu žvilgsnis tampa gyvesnis, o nemigo žymės ne tokios matomos.

Kremas turi unikalų aplikatorių, pastarasis - ne metalinis, kokį esame įpratusios matyti ant mėgstamiausių paakių produktų, o plastmasinis. Burbulą primenantis aplikatorius priemonę leidžia naudoti tiesiai iš tūbelės, tačiau kremą taip pat lengva naudoti ir smiliais. Pakuotė turi labai ekonomišką kremo dozavimo sistemą, tad nė vienas miligramas neliks iššvaistytas veltui.

Be abejonės - kokybiška paakių priemonė nėra tinkamiausias sprendimas nemigai ar įtemptam gyvenimo ritmui gydyti, tačiau akivaizdu, jog šis gali palengvinti sveikos odos įvaizdžiui.

Tūbelės kaina apie 30€.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Clinique paakių priemonės tapo pačiomis mylimiausiomis, o žaisminga "Pep-start" pakuotė leis priemonę lengvai nešiotis visur, kur einate. Ši ne tik padės išlaikyti žvilgsnį žvitrų, bet ir praskaidrins niūrią dieną.

Čemeryčių vandens apžvalga

 
Šiuo metu grožio rinkoje begalės produktų, galinčių padėti puoselėti mūsų grožį, tačiau nereikėtų pamiršti apie natūralius preparatus, galinčius prisidėti prie plaukų bei nagų stiprinimo. Vienas tokių - čemeryčių vanduo.

Pastarasis visų pirma pats geriausias būdas utelėms naikinti, tačiau priemonė naudojama ne tik atsiradus šiems parazitams, bet ir plaukų augimo skatinimui bei slinkimui stabdyti.  Apie tai, kaip priemone išsigydyti uteles nesunku perskaityti informaciniame lape, tačiau apie tai, kokiu būdu produktą galima naudoti kaip prevencinę ar plaukų augimą skatinančią priemonę gali tekti ieškoti internete.  

Čemeryčių vandens naudojimas itin paprastas - šiuo tereikia ištrinkti plaukus ir įmasažuoti skystį į galvos odą prieš plaunant įprastinėmis priemonėmis. Produktas pasižtmi kraujotaką aktyvinančiu poveikiu, kuris turėtų aprūpinti plaukų folikulus reikiamois medžiagomis. Vandenį galima naudoti iš vakaro ir palikti šį plaukuose iki kito ryto plaukų plovimo. Iš plaukų priemonė pašalinama labai paprastai, plaukai lieka purūs, paklusnūs ir šiek tiek minkštesni.  

Vanduo turi itin speficinį, kiek aitroką kvapą, primenantį alkoholio tinktūrą. Pastarasis, kaip ir įprasta alkoholiui, greit išgaruoja. Vanduo tamsiai geltonos spalvos, šį naudoti pakankamai paprasta, tačiau dėl skystos vandeninės konsistencijos reikėtų įsitikinti, jog šio nepadauginama - vieno karto metu pakanka nedidelio kiekio.  

Tiesa, medikai įspėja preparatu nepiktnaudžiauti, mat šis laikomas toksišku ir gali turėti neigiamą poveikį sveikatai. Kita vertus - vargu, ar kasdien naudojamos kosmetinės priemonės nepadaro daugiau žalos, nei panašaus pobūdžio, tačiau natūralios kilmės preparatai.  

Ar rekomenduoju? Taip, jei turite kantrybės ir ieškote pigaus bei natūralaus būdo grožiui puoselėti.

23.2.16

Pirmadienio pasirinkimas: Jo Malone "Peony & Blush Suede Cologne"

Dažniausiai kvepalus renkamės atspindėti ir papildyti mūsų asmenybę. Idealu, jog šie atitiktų mūsų gyvenimo ritmą, filosofiją ir būdą. Tačiau kartais iš kvepalų norisi priešingo efekto - naujo požiūrio į save, naujos "savęs". Tai - vadinamasis kvepalų "jaukinimasis", kurio metu bandoma prisijaukinti tai, kas, tarytum, svetima mūsų prigimčiai.

Šiandienos pasirinkimuose Jo Malone kvepalai"Peony & Blush Suede Cologne". Pastarieji pasižymi itin stipriu pudriniu kvapu, simbolizuoja flirtą, trapumą ir visišką moteriškumą. Būtent pastarasis kvapas tikriausiai būtų priskiriamas prie visiškai netinkamų aromato aprašymų man pačiai. Tačiau kartais malonu ir smagu įsikūnyti į amplua, kuriame savęs nė neįsivaizdavau galint apsigyventi.

Kvepalų apžvalgos kol kas reikės palūkėti, o šiandienos šūkis - išbandyti tai, ką galima palaikyti "ėjimu prieš save" ar savo prigimtį. Kartais gaunami rezultatai gali maloniai nustebinti.

21.2.16

The Body Shop "Honey Bronze Highlighting Dome" Skaistalų apžvalga

Ar pasiilgote pavasario? Tikriausiai kvaila ir klausti. Akivaizdu, jog taip. O jei reikėtų įvardinti labiausiai su pavasariu besiasocijuojančią kosmetinę priemonę? Ko gero ja būtų galima įvardinti rausvos ar persikinės spalvos skaistalus. Galbūt reikėtų sutikti, jog apie skaistalus paskutiniu metu rašau pernelyg daug, tačiau tai - bene geriausiai pavasarį ir gaivą perteikianti dekoratyvinė grožio priemonė. Šį kartą - The Body Shop Honey Bronze Highlighting Dome skaistalų versija.

Pastarieji pristatomi trijų skirtingų atspalvių : dviejų bronzos ir vieno rausvo. Itin įdomus priemonės dizainas kelia smalsumą. Iš tiesų tai - kreminiai skaistalai, kuriuos aplikuoti galima tiesiai ant skruostų.  Šiems nereikia nei papildomo šepetėlio, nei pirštų ar beauty blenderio pagalbos. Produkto dydis pritaikytas taip, kad skaistalais patepti skruostai neatrodytų perbelyg vulgariai, o spalva tokia švelni ir neutrali, jog padauginti šios tiesiog nepavyks.

Ar rekomenduoju? Taip. Ypatingai toms, kurios daug keliauja. Priemonė nėra biri, tačiau ir skysčiu pavadinti negalima. Kompaktiškas įpakavimas, lengvas naudojimo būdas ir stulbinančiai švytinti spalva - visa, ko reikia skaisčiam įvaidžiui sukurti.

Produkto sudėtis: Silica (Absorbent), Octyldodecanol (Emollient), Triethylhexanoin (Fragrance Ingredient), Mica (Opacifying Agent), Isononyl Isononanoate (Emollient), Synthetic Fluorphlogopite (Viscosity Increasing Agent), Candelilla Cera/Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax/Cire de candelilla (Stabiliser), Cera Microcristallina/Microcrystalline Wax/Cire microcristalline (Viscosity Increasing Agent), Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille (Viscosity Controlling Agent), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (Emollient), Polyethylene (Binder/Stabiliser), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent - Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Synthetic Wax (Binder/Emollient), Ricinus Communis Seed Oil/Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (Emollient), Tocopherol (Antioxidant), Tin Oxide (Opacifying Agent), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Isopropyl Titanium Triisostearate (Emollient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Mel/Honey/Miel (Humectant). [+/- CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 77491/Iron Oxides (Colorant), CI 19140/Yellow 5 Lake (Colorant), CI 15850/Red 7 Lake (Colorant), CI 77499/Iron Oxides (Colour)].

Etude House "Honey Cera Essence" veido serumo apžvalga | AZIJOS GROŽIO PASLAPTYS

AZIJOS GRŽIO PASLAPTYSE dar viena pažintis su viena populiariausių ir visame pasaulyje puikiai pažįstamų grožio prekinių ženklų - Etude House. Šie grožio namai itin garsūs ir populiarūs Amerikoje, aukštai įvertinama kosmetika ne tik iš Azijos, bet ir Amerikos pirkėjų.

Etude House pagrindinis pirkėjas - jauna mergina, norinti pasirūpinti savo grožiu tiek specifiškai naudojant grožio piriemones, tiek iš dekoratyvinės pusės. Kaip ir daugelis korėjietiškų prekinių ženklų, Etude House pasižymi itin žaismingomis ir, būtų galima sakyti, vaikiškomis pakuotėmis bei reklaminiais stendais.

Didelio susižavėjimo Etude House dekoratyvinės kosmetikos stendai nesukėlė net po gero pusmečio Pietų Korėjoje. Vieninteliai dekoratyvinės kosmetikos produktai iš šios parduotuvės, pasiekę Lietuvą - pora antakių pieštukų, lūpų kontūras bei makiažo bazė. Kodėl tik tiek? Ativai kalbant - kičinės pakuotės niekuomet nebuvo kriterijus, kuriuo vadovaudamasi rinkdavausi grožio ar kitas priemones. Dėl šios priežasties apie didesnį kiekį banaliai atrodančių pakuočių nesinorėjo nė pagalvoti.

Tuo tarpu veido priežiūros priemonės kėlė tiesiog sportinį smalsumą. Kadangi vieną savaitę Seoule teko praleisti vienai (kas byloja ne tik apie vienatvę, bet ir apie laisvę lankytis grožio parduotuvėse kaip noriu dažnai, o jų metu - pirkti tiek daug, kiek pakelia mano kreditinė kortelė, ignoruojant faktą, jog į Europą galiu parsivežti itin ribotą kiekį bagažo). Tuo metu stipriai kentėjau nuo kardinaliai pasikeitusio klimato, šis iš stipriai drėgno pavirto į atšiauriai šaltą ir labai sausą. Iki tol visą gyvenimą buvusi mišri/riebi veido oda pradėjo rodyti labai nemalonius sausėjimo požymius, o aš nė neįsivaizdavau, ką reiškia gyventi "sausuolės" gyvenimą.

Etude House parduotuvė centrinėje Seoulo gatvėje užsieniečių pamėgtame rajone gali pasigirti dailiai angliškai kalbančiu personalu. Vien dėl šios priežasties buvo ramu - šį kartą galiu gauti produktą, kurio man reikia. Tuo metu dirbusi pardavėja parekomendavo veido priežiūros priemonių seriją su medumi. Ši turėtų maitinti ir puoselėti veido odą. Išsirinkau Etude House "Honey Cera Essence" veido esensiją.

Esensija - tai produktas, kurio negalima pavadinti kremo, serumo ar bet kurios kitos priemonės pakaitalu. Tai - dar vienas žingsnis, norint turėti išpuoselėtą veido odą. Esencija pasižymi itin tiršta, ir, galima sakyti, lipnia tekstūra. Produktas po veidą pasiskirsto labai lengvai, ant odos šis tampa kiek skystesniu, jaučiamas vandeninis efektas. Susigeria pakankamai prastai, tad šią priemonę geriau naudoti vakaro metu prieš einant miegoti. Po esencijos patartina naudoti likusius veido priežiūros produktus, naktinį ar įprastą drėkinamąjį kremą, naktinę veido kaukę ir pan.

Produktas puikiai tinka sausesnei ar į sausėjimą linkusiai veido odai, miršiai ar riebiai priemonė gali pasirodyti pakankamai sunki. Esencija turi malonų, šiek tiek medų primenantį kvapą. Kvapas nėra erzinantis, greit išgaruoja. Oda iš ryto tampa šiek tiek elastingesnė ir minkštesnė, tačiau itin drąstiškų pokyčių pastebėti neteko. Džiugina tai, jog pakuotė didesnė nei standartiniai veido kremai - net 80ml.

Produtko kaina apie 25 USD. Priemonę taip pat galima įsigyti Amerikoje. Ar rekomenduoju? Taip, produktas iš tiesų kokybiškas ir vertas dėmesio, tačiau, kaip ir didžioji dalis priemonių, stebuklo per vieną naktį tikrai nepadarys.

20.2.16

Estee Lauder "Pure Color Envy Sculpting Laquer" lūpų lako apžvalga

Lūpų lako koncepcija, ko gero, puikiai žinoma kiekvienai grožio mylėtojai. Ir nors pastarasis kolekcijose atsirado visiškai neseniai, panašu, kad lūpų lakas taps "must have" produktu ne tik grožio aistruolėms, bet ir kiekvienam save gerbiančiam dekoratyvinės kosmetikos prekiniam ženklui. Sakysite, atrodo, kaip įprastas lūpų blizgis? Ne. Produktas ant lūpų atrodo taip, kaip įprastai atrodo sodrus ir intensyvią spalvą žadantis lūpų dažas.

Estee Lauder, kaip žinia, žengia koja kojon su mada ir stengiasi neatsilikti, šį pavasarį pristatydama "Pure Color Envy Sculpting Gloss" ir "Pure Color Envy Sculpting Laquer" priemones - lūpų blizgį ir šį papildantį lūpų laką. Šiandien laikas pakalbėti apie dar vieną lūpų lako leidimą iš Estee Lauder.

Pastarasis pristatomas kaip tinkantis bei prisitaikantis prie bet kokių odos atspalvių, kolekcijoje yra 13 nepaprastai gražių atspalvių, o rinktis galima tarp kreminės tekstūros lūpų lako ir blizgaus švytinčio užbaigimo.

Itin aktualu tai, kad produktas nesausintų lūpų ir šios nepradėtų skilinėti. Gera žinia - priemonėje esantys lūpas puoselėjantys ingredientai šių ne tik nesausina, bet ir padeda šias maitinti bei išlaikyti sveikas ir gražias. Priemonę užtepus ant lūpų jaučiamas maitinantis efektas, kokį paprastai esame įpratusios jausti užtepus kokybiško lūpų balzamo.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Lūpų lakas, jei dar netapo, tai artimiausiu metu tikrai taps "must have" produktu kiekvienai save gerbiančiai merginai, o Estee Lauder lūpų lako leidimas žada ne tik gerą efektą, bet ir sveikas bei pamaitintas lūpas. Priemonę galima rasti visose KristiAna parduotuvėse, vienos pakuotės kaina apie 23,00 €.

Clinique "Chubby Lash" blakstienų tušo apžvalga

Clinique šį pavasarį pasitnka su nauju blakstienų tušo leidimu "Chubby Lash" - nesunkiai galima pastebėti, jog prekinis ženklas mėgsta "Chubby" leidimą: lūpų balzamai, akių vokų šešėliai - visa linija labai "chubby". Tad ir blakstienos, kaip taisyklė, turi būti "chubby".

Pakuotė atrodo itin masyvi ir žada storą bei riebų aplikatorių. Pastarojo, tiesa, pamatyti nepavyks - iš tiesų aplikatorius pakankamai smulkus su dar smulkesniais guminiais šereliais. Šie išdėstyti labai įdomia strategija, šereliai itin reti. Kad ir kaip bebūtų, blakstienas šie padažo kuo puikiausiai, dėl itin retų šerelių gaunamas itin natūralus efektas, kaip produktą aprašė grožio ekspertė Aliona, padažius produktu blakstienas puikiai matosi likusi akių daikė (akių šešėliai bei pravedimas).

Produktasi puikiai tinka sluoksniavimui, blakstienos nesulimpa, tiesiog sukuriamas dramatiškesnis šių įvaizdis. Priemonė visiškai nedirgina akių (kaip ir visa Clinique kosmetika, tušas aprašomas kaip dermatologiškai patikrintas bei saugus jautrias akis turintiems žmonėms). Tušą nuvalyti pakankamai lengva (aš blakstienas visuomet valau drungnu vandeniu). Kad ir kaip bebūtų, pastarasis dienos metu nenubėga bei nepalieka "pandos" akių efekto.

Ar rekomenduoju? Taip. Iki šiol nė vienas išmėgintas Clinique blakstinų tušas nenuvylė, "Chubby Lash" tušo versija - ne išimtis.

AURITAUM "Ginger Sugar" lūpų kaukės apžvalga | AZIJOS GROŽIO PASLAPTYS

Žiema - ypatingai pavojingas metų laikas mūsų odai. Ne tik veidas, bet ir lūpos gali pradėti šerpetoti. Tam įtakos gali turėti ir sausinančias formules turintys lūpų dažai, sausėjimą keliantys lūpų kontūro pieštukai bei kiti veiksniai. Kad ir kaip bebūtų, akivaizdu, kad lūpas reikia gelbėti kaip įmanoma greičiau.

Šioje vietoje į pagalbą geriausia pasitelkti korėjietiškas priemones, mat Pietų Korėjoje itin sparčiai paplitę lūpų markeriai pridaro sunkiai ištaisomos bėdos lūpoms, taip pat šaltasis metų laikas šioje šalyje nepaprastai žvarbus ir atšiaurus (kur kas sausesnis nei Lietuvoje). Dėl šios priežasties korėjiečiai tikrai žino, ką reiškia skilinėjančių, sausų lūpų problema. Tuo pačiu žino, kaip šią spręsti efektyviai.

Kone kiekvienoje parduotuvėje nemažas dėmesys skiriamas lūpų puoselėjimui bei atstatomosioms lūp priemonėms. Naktinės lūpų kaukės - taip pat įprastas ir dažnai  naudojamas produktas. Šį kartą apžvelgsiu naktinę AURITAUM prekinio ženklo lūpų kaukę "Ginger Sugar".

Pastaroji pristatoma itin didelės talpos pakuotėje (25gr.), produkto spalva ir konsistencija niekuo nesiskiria nuo įprastinio bespalvio lūpų balzamo, užsitepus šio ant lūpų jaučiamas pakankamai klampus jausmas, priemonė į lūpas neįsigeria, tiesiog lieka šių paviršiuje. Užtepus produkto ant lūpų kaip mat jaučiamas odos puoselėjimo ir maitinimo efektas. Atsikėlus balzamo likutį lengva pašalinti vandens ir drėgno rankšluoščio suetu.

Tiesa , produktas užtepus ant lūpų atrodo ne prasčiau nei geras lūpų balzamas, tad šį drąsiai galima dėvėti ir dienos metu. Vienintelis niuansas tas, jog šis pakankamai lipnus, tad reikėtų būti įsitikinus, jog lūpų nepasieks garbanos. Kitu atveju šios liks įstrigusios burnoje.

Lūpos tampa kur kas minkštesnės, švelnesnės, pamažu dingsta visi iki to laiko susikaupę pašerpetojimai ir išsausėjimai.

Priemonę galima firminėje AURITAUM parduotuvėje Pietų Korėjoje, 25gr pakuotės kaina apie $12.99.

19.2.16

Essence skaistalų apžvalga

Apie pigią kosmetiką rašau itin retai. Galbūt dėl to, kad pati jos ne ypatingai mėgstu, o gal ir dėl to, jog neretai pastarųjų efektyvumas šiek tiek nuvilia. Kad ir kaip bebūtų, net ir pigiausioje dekoratyvinės kosmetikos lentynoje galim aatrasti puikiai funkcionuojančių produktų.

Iki šiol dideles liaupses reikia išdalinti Essence akių kontūro priemonėms, lūpų pieštukams, makiažo pagrindui bei akių vokų bazei. Į sąrašą, po ilgų dvejonių ir didelio kiekio turimos dekoratyvinės kosmetikos, kurią norėjosi išmėginti, išsiveržia Essence skaistalai "Silky Blush".

Reikia paminėti švelnias bei lietuviško tipažo odai tinkamas skaistalų spalvas (nuotraukoje šios atrodo kiek intensyvesnės nei yra iš tiesų), lengvai skirstomą produktą, lengvą padengimą ir labai natūraliai atrodantį efektą. Priemonės ilgalaikiškumas priklauso nuo to, kokios priemonės naudojamos prieš ir po skaistalų dengimo.

Produktus rasti galima visose Essence produkcija prekiaujančiose parduotuvėse, kaina siekia porą eurų.

MOSSA "5in1" BB kremo apžvalga

MOSSA - latviškas organinės kosmetikos prekės ženklas, odos priežiūros produktus kuria remiantis unikaliomis organinėmis, "Ecocert" sertifikatu sertifikuotomis vitaminų formulėmis iš Šiaurės regionuose užaugintų uogų. Ši latvių grožio naujiena, Lietuvoje pasirodžiusi praėjusių metų pabaigoje, jau spėjo sukelti didelį Lietuvos moterų susidomėjimą. 
BB kremas yra nepakeičiamas pagalbininkas nenorint savo veido pernelyg apkrauti kosmetika. Vos keliais judesiais turėti sudrėkintą, spindinčią, sveiką išvaizdą bei tolygią odą. BB kremo pakuotė - kompaktiška ir sandari. Kasdieniam naudojimui tereikia kelių BB kremo lašų.

Veido spalvą koregojanti 5 poveikių priemonė pašalina odos blizgesį ir suteikia jai matinį atspalvį, išlygina smulkias ir stambesnes raukšles, paslepia poras, todėl oda atrodo vizualiai jaunesnė. Natūralūs mineraliniai pigmentai suteikia sveiką spindesį ir paslepia odos netobulumus. Hialurono rūgštis pagerina drėkinimą ir išlygina odos tekstūrą. Natūralūs aliejai ir taukmedžio sviestas maitina ir saugo odą nuo drėgmės praradimo. Šiaurės slyvų aliejus regeneruoja ir ramina sausą odą. Vienintelis niuansas - itin lengvas maskavimas. Pastarojo

Ar rekomenduoju? Taip, jei ieškote lengvo maskuojamojo kremo vasarai ir neturite jokių odos problemų. Produktą galima rasti Drogas lentynose, kainos svyruoja apie 10 eur.

Produkto sudėtis: Aqua, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, CI77891 (Titanium Dioxide), Glycerin, Hamamelis Virginiana (Witch-hazel) Leaf Water, Dicaprylyl Carbonate, Rosa Canina (Rosehip) Seed oil, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter, Silica, Cetearyl Glucoside, CI77492 (Iron oxide), Prunus Domestica (Plum) Seed Oil, Prunus Domestica (Plum) Fruit Extract, Benzyl Alcohol, Aroma, Stearic Acid, Palmitic Acid, CI77491 (Iron oxide), CI77019 (Mica), CI77499 (Iron Oxide), Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Phytate, Lactic Acid, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Limonene, Linalool, Citronellol, Citral

18.2.16

„Mados infekcija” – kas kita Džeimso Bondo auka?

Į Džeimso Bondo pusryčius sukviestiems spaudos atstovams pristatyta šių metų festivalio „Mados infekcija” programa. Kovo 18 – 19 dienomis, Šiuolaikinio meno centre 18 – ąjį kartą rengiamas festivalis pateiks nevaikišką mados, decibelų ir šviesų dozę.  

„Paprastai festivalio svečius dėl programos įvairovės kviečiame iš kuo skirtingesnių ir tolimesnių šalių. Šįkart dėmesį sutelkėme į artimiausius kaimynus: latvius, estus ir lenkus. Šis intuityvus kvietimas pabrėžia kaimynų bendrystės svarbą, kas nūdienos geopolitinėje situacijoje įgauna vis didesnę prasmę ir jėgą. Tačiau, geografinės ir istorinės šalių sąsajos visai nereiškia, kad galima tikėtis panašių estetinių sprendimų ant podiumo. MAREUNROL‘S duetas iš Latvijos Vilniaus publikai jau pažįstamas, o dizaineriai iš Lenkijos, Katarzyna Romanska ir duetas KAASKAS, pasirodys pirmą kartą per visą festivalio istoriją bendradarbiaujant su Lenkijos institutu Vilniuje“, - apie kviestinius svečius pasakoja festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė.   Per 2 festivalio dienas žiūrovai išvys 16 kolekcijų. Lina Gudanavičiūtė, Laura Dailidėnienė, Diana Paukštytė, Lilija Larionova, Sandra Straukaitė – vardai, neabejotinai tapę festivalio veidais, ištikimai savo naujausias idėjas pristatys ant „Mados infekcijos“ podiumo. 

Žinant, kaip sudėtinga, bet gyvybiškai svarbu jaunam dizaineriui ne tik kartą sužibėti, bet nuosekliai tęsti kūrybinę veiklą, įdomu stebėti, kaip evoliucionuoja ir auga konkurso „Injekcija“ talentai: Ana Romanova, Liucija Kvašytė ir Akvilė Jančauskaitė, šiemet intriguojanti bendradarbiavimu su kinų kilmės dizainere Fiona UYEN. Taip pat, debiutuos keturi, kelialapius į didįjį podiumą „Injekcijos“ finale iškovoję, naujokai: jaunieji dizaineriai Thom Bara, Morta Nakaitė, Mantas Bartkus su Neringa Martinėnaite, bei Anna Jelizarjeva iš Estijos. 

Netrukus miesto stendus ir televizorių ekranus užkariaus „Mados infekcijos“ slaptasis agentas, kurį Pauliaus Gasiūno fotografijose įkūnijo festivalio bičiulis ir šių metų šviesų dailininkas Vilius Vilutis. Džeimso Bondo personažas – tik aliuzija į „Mados infekcijos“ tikslus: niekada nedaryti kaip pernai, o taikliai ir paveikiai reflektuoti naujausias pasaulines aktualijas, reaguoti aštriai, užčiuopti gyvenimo pulsą, rodyti tai, kas NOW & NEW. 

Pernai modelių atranka „Infekcijos kastingas“ sulaukė rekordinio susidomėjimo. Tokio jaunimo ir stileivų antplūdžio vienoje vietoje Vilnius seniai nebuvo matęs. „Į kastingą kviečiame agentūrų modelius ir visus drąsuolius, kuriuos gali pastebėti ne tik festivalio dizaineriai, bet ir modelių, kino, reklamos agentūrų skautai. Principiniai reikalavimai išlieka tie patys, bet ne mažiau svarbi žmogaus jėga, energija ir pasitikėjimas savimi. Kate Moss ūgis vos 1.70 m., bet ji užkariavo pasaulį“, – į kastingą kviečia festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė. 

 „Infekcijos kastingo“ metu, kartu su kosmetikos kompanijos „Avon“ meistrais, Džeimso Bondo merginai bus kuriamas ir specialus „Mados infekcijos” makiažas, atspindintis naujausias artėjančio pavasario makiažo mados tendencijas. „Infekcijos kastingas“ vyks kovo 5 dieną, 12 val., prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ I aukšto hole. 

Bilietai
Į 18-ąjį festivalį „Mados infekcija” jau parduodami bilietai. Į kiekvieną renginio vakarą perkamas atskiras bilietas, kainuojantis nuo 21 iki 51 EUR. Bilietus į festivalį platina „Tiketa.lt”.

© 2016 Kotryna Uogintaite