30.3.16

Rekomendacijos: Helicentras ir skrydis sraigtasparniu

Sakoma, kad svarbiausias dalykas - žinoti, ko norime iš gyvenimo. Ir štai, vos pripažinus, jog į tinklaraštį norėčiau atnešti kur kas daugiau vėjų, nei kosmetikos apžvalgos, pasitaikė galimybė pasigrožėti Vilniumi iš paukščio skrydžio!

Ko gero daugeliui ši savaitė prasidėjo tik antradienį, o Velykų šventės leido pamiršti pirmadienio vargus ir savaitę pradėti nuo šios vidurio. Tuo tarpu šiandien įkvėpimų apžvalgose atsidūrė ne naujas kosmetikos buteliukas, o .. skrydis sraigtasparniu! Būtent tokią pramogą išmėginti pavyko antrąją Velykų dieną, kartu su visų puikiai žinoma tinklaraštininke Absentta.

Helicentras.lt sraigtasparnių pilotų mokykloje, pasirodo, galima ne tik išmokti valdyti sraigtasparnį ir įgauti norimas kvalifikacijas, bet ir tiesiog paskraidyti sraigtasparniu, valdomu patyrusio piloto tiesiog savo malonumui.

Apie patį skrydį daugžodžiauti nėra prasmės - patirtis tiesiog neįkainojama: nepaprastai gražūs gimtojo krašto vaizdai, galimybė apžiūrėti Vilnių iš daugiau nei šimto metrų aukščio. O visų svarbiausia - auganti priklausomybė ekstremaliems užsiėmimams! Kad ir kaip bebūtų, pastaroji pramoga sunkiai aprašoma žodžiais - šią geriausia patirti patiems. Įspūdžiai kur kas įsimintinesni ir atnešantys kur kas daugiau spalvų gyvenimui nei jų pajustumėte įsigijusios naujų batų porą.

Ar verta? Ko gero atsakymas į šį klausimą ir taip akivaizdus - ne tik verta, bet ir labai sveika. Pramogą rekomenduoju net ir toms, kurios bijo aukščio - susidūrus su savo baimėmis ir pamačius, jog pastarosios gali būti nesunkiai įveikiamos gyventi kur kas lengviau.

SVR "Physiopure Cleansing Foaming Gel Pure And Mild" putojančio prausiklio apžvalga

SVR dermatologinė kosmetika - puikiai pažįstamas prekinis ženklas dermatologinės kosmetikos mylėtojoms ir toms, kurios savo veido priežiūrą patiki vaistinėje parduodamoms priemonėms. Prekinio ženklo įkūrimas siekia 1962 metus (Prancūzija), o šio ženklo įkūrėjai - farmacininkų porelė Simone ir Robert Veret. Tuo laiku pagrindinis farmacininkų tikslas buvo sukurti didžiausia veikliųjų medžiagų koncentracija pasižyminčius produktus, kurie tiktų net itin jaučiai ir reikliai veido odai. Ir nors šiuo metu rinkoje apstu skirtingas koncepcijas turinčių dermatologinių prekinių ženklų, SVR savo ruožtu sugebėjo išlaikyti lyderių pozicijas bei likti dermatologinės kosmetikos lyderiais visame pasaulyje - šiuo metu produkciją galima įsigyti 45 pasaulio šalyse.

SVR Physiopure "Cleansing Foaming Gel Pure And Mild"
Produktas atitinka visus įtarių ir savo oda besirūpinančių vartotojų lūkesčius - švelnus, tačiau labai efektyvus odos bei makiažo likučių valymas, dermatologinei kosmetikai būdingas lengvas kvapas ir bemuilė, odos nesausinanti sudėtis.

Physiopure linijos išskirtinumas - deguonies prisotintas maginis. Šis ingredientas ne tik puikiai valo, bet ir veikia kaip antoksidantas. Produkto sudėtyje nėra parabenų, alkoholio ir muilo. Taip pat tam,kad prausiklis patektų į rinką, šis buvo testuojamas su jautria oda, tad produktu džiaugtis galės net jautriausią veido odą turinčios vartotojos. Produktas taip pat puikiai tinka ne tik moterims, bet ir vyrams.Prausiklis naudojasi pakankamai skalsiai, pakanka poros žirnelių dydžio kiekio produkto viso veido valymui, šis maloniai putoja, nuvalo visus odos nešvarumus, tačiau pašalinus produkto likučius vandeniu oda nelieka išsausėjusi, sumažėja šios tempimas, yprastai jaučiamas po veido prausimo.

200ml talpos pakuotės kaina apie 16,00 €. Priemonę galima įsigyti didžiosiose vaistinėse, taip pat internetu čia.

Ar rekomenduoju? Neabejotinai taip. Priemonė tiks ir patiks visoms - tiek jautrios, tiek normalios odos savininkėms. Prausiklis puikiai atlieka savo funkciją, šiam neturiu jokių priekaištų, tik dideles asmenines rekomendacijas ir padidėjusį smalsumą išmėginti kitus šio prekinio ženklo produktus.

29.3.16

The Balm "Mary-Lou Manizer" originalo ir kopijos palyginimas

Apsipirkinėjant internetu neretai iškyla klausimas dėl produkto originalumo ir autentiškumo. Tai galioja ne tik drabužiams, bet ir kosmetikai. Azijoje itin paplitusios garsių prekinių ženklų kopijos, o garsių prekinių ženklų paletes galima įsigyti kone ant kiekvieno kampo. The Balm prekinis ženklas - ne išimtis. Pastarojo kopijos neretai puikiai atkartoja originalus, tad šį kartą labai norėjosi įsigyti abu produktus ir palyginti priemones suteikiant abejoms vienodą galimybę būti "geromis".

Pradėkime nuo priemonių įpakavimo: (kairėje originalas, dešinėje kopija). Įpakavimas abiejų priemonių labai panašus, tačiau turint abu produktus vieną šalia kito akivaizdu, jog originaliosios pakuotės įpakavimas kiek ryškesnis, o spalvos intensyvesnės. Šalia originalo kopijos pakuotė atrodo pablukusi ir kone nusitrynusi. Taip pat akivaizdus skirtumas pakuočių svoryje - nors ant abiejų nurodytas identiškas svoris, originali pakuotė yra kur kas sunkesnė ir pagaminta iš žaliavos, panašios į metalą; tuo tarpu padirbinio pakuotė - plastmasinė. 

Abi priemonės, atidarius pakuotę, atrodo labai panašiai. Ir visgi, originali iluminuojanti pudra turi kur kas labiau matomų aukso spalvos blizgučių, tuo tarpu kopijos švytėjimas atrodo subtiliai švytintis, be blizgučių. Kone didžiausias skirtumas yra gaunamas rezultatas - padengus odą originalu ant šios matomi nedideli blizgučiai, kurie gali atrodyti vulgariai šių padauginus. Produktas be proto pigmentuotas, padauginti šio nėra sudėtinga. Tuo tarpu kopija pasižymi švelnesne pigmentacija, blizgučių, pudrą ant odos galima tepti keliais sluoksniais, oda neatrodys apsunkinta ar pernelyg stipriai blizgi.

Iš to kyla išvados, jog padirbinys naudojasi kur kas greičiau, nei originalas. Įdomu tai, jog pakuotės apatinę pusę nagrinėjant galima jaustis it pradinėje mokykloje ieškant dešimties skirtumų tarp dviejų kone identiškų paveiklslėlių. Įdomu tai, jog apatinė pakuotės dalis kone identiška - tiek pagaminimo vietų pavadinimai, tiek kiti iniciavimai puikiai sutampa, net priemonės sudėtis atkartota be priekaištų (tačiau apie sudėtį - vėliau). Vienintelis dalykas, kurio pasigedau ant kopijos pakuotės - galiojimo termino. Originali pakuotė informuoja apie priemonės galiojimo laiką (12mėn), tuo tarpu padirbinio gamintojai apie galiojimo laiką informuoti pamiršo. Taip pat apie priemonės originalumą galima spręsti iš numerinio kodo - ant originalo serijinis numeris išspaustas tvarkingai, o rašalas nenusitrina net jį trinant; padirbinyje esantys skaičiai atrodo išblukę ir lengvai nutrinami.

Vienintelis ir kone pats svarbiausias niuansas vertinant šias priemones yra jų sudėtis. Ne dėl to, kad man sudėtis renkantis priemonę dominuotų kaip vienas svarbiausių kriterijų, tačiau dėl to, kad kopijos neretai neturi ne tik originalių produktų pagaminimo receptų, bet ir oficialių patentų šiems gaminti.

Jei produkto egzistavimas nėra oficialiai įregistruotas ir užpatentuotas - nėra jokių duomenų kokiais būdais išgautos sudedamosios dalys, nežinia, ar produktai bandyti ant gyvūnų, ar šie nėra kenksmingi aplinkai ar žmonėms. Taip pat neregistruotos įmonės ant savo gaminių gali rašyti ką papuopa, tad tikėti ant kopijos esančiu ingredientų sąrašu būtų tiesiog naivu. Kosmetikos DNR portalas teigia The Balm kosmetikos sudėtis esant pakankamai saugiomis ir stebėtinai draugiškomis mūsų odai, tačiau to paties kopijai taikyti nereikėtų.

Ir nors turiu pripažinti, jog kopija nustebino savo kokybe, norėčiau paskatinti pirkti ir rinktis TIK patentuotus produktus - kosmetikos gamybos industrija ir patekimo į pasaulinę rinką procesas yra kur kas sudėtingesnis nei mums galima įsivaizduoti, tad rizikuoti savo odos ir visos sveikatos gerove vardan kelių sutaupytų eurų nėra protinga. Jei lėšų įsigyti brangią kosmetikos priemonę nepakanka - kur kas protingiau rinktis žemesnės kainos oficialiai patvirtintą prekinį ženklą, o ne garsios firmos kopiją.

Originalią priemonę įsigijau iš topbeauty.lt internetinio puslapio, iš to paties puslapio yra tekę gauti porą produktų išmėginimui (tarp jų ir The Balm Hot Mama skaistalus), tad po poros išmėgintų prekių galiu drąsiai rekomenduoti puslapį kaip prekiaujantį originaliomis ir patentuotomis priemonėmis. Originalios Mary Lou Manizer pudros kaina apie 22 eur. Tuo tarpu kopijomis prekiauja didelis kiekis azijietiškų portalų, taip pat ebay, amazon ir mūsų vietinės Vinted merginos, kopiją įsigyti galima už 5eur, o tiksli kaina neretai priklauso nuo pardavėjos motyvo užsidirbti.

Ar originali priemonė verta savo kainos? Neabejotinai taip. Net jei nesate didelės sudėties fanatikės ir orientuojatės į gaunamą rezultatą - The Balm savo gerą vardą užsitarnavo toli gražu ne skambiomis reklaminėmis kampanijomis; geras vardas atėjo su nepaprastai aukštos kokybės gaminiais ir nepakartojami efektu. Priemonė taps geriausia drauge, šią galėsite naudoti kartu su mama ir geriausia drauge, mat produkto reikia nedaug, o kiekis pakankamai didelis.

27.3.16

KOVO MYLIMIAUSIEJI | 2016

Atėjus mėnesio pabaigai bene pirmą kartą gyvenime norėjosi nusikeikti, mat mėnesio pabaiga reiškia savotišką kosmetinę gyvenimo refleksiją - mėnesio mylimiausiųjų rubrika leidžia į savo kosmetinę ir mylimiausius produktus pažvelgti iš šalies. Dėl tam tikrų niuansų mėnuo svarbiu kosmetinių atradimų atžvilgiu netapo - tris savaites teko gydytis didžiulę kojos traumą, tad didžiausią grožio priemonių dalį sudarė odą puoselėjančios ir atstatančios priemonės, o ne dekoratyvinė kosmetika. Visą traumą karūnavo visiškai nusilpęs organizmas, slenkantys plaukai, šerpetojanti ir kone iki dermatologinių problemų nusilpusi veido oda. Tad kuo galėčiau pasidžiaugti šį mėnesį?

Veido priežiūroje nusprendusi padaryti gerenalinę tvarką į odos rutiną nusprendžiau pažvelgti naujai ir šiai suteikti tam tikro vientisumo. Dėl šios priežasties kiekvieną rytą ir vakarą odą stiprino Skincode Essentials Intensive Moisturizing Emulsion, o vakarais papildydavo balzamas "24h de stress comfort Balm", galiausiai prie vakarinių ritualų pridėjus Skincode "Cellular Power Concentrate" koncentratą pavyko išgyventi itin nemalonų mėnesį ir maksimaliai pasirūpinti veido odos būkle. Nors pasidarbuoti dar yra kur, džiugu, jog naujausiomis technologijomis paremta kosmetika iš tiesų kovoja su odos problemomis.

SVR Physiopure Cleansing Foaming Gel Pure And Mild prausimosi gelis - dar vienas šio mėnesio atradimas. Puikus produktas, nedirginantis net jautriausios odos. Vienas didžiausių privalumų - švariai nuvalytas makiažas ir faktas, jog priemonė visiškai nesausina odos.

Pupa "Vamp Definition Liner" akių pravedimas - prieš porą dienų tinklaraštyje aprašyta akių ryškinimo priemonė. Apie gerą akių kontūro priemonę daugžodžiauti nėra prasmės - sodriai juoda spalva, patogus aplikatorius, lengvas šio valdymas, kompaktiška pakuotė ir lengvas būdas pagyvinti žvilgsnį.

Pupa "Vamp Extreme" blakstienų tušas - ilgai laukta europietiška svajonė. Priemonė daro tai, ką žada - maksimaliai pabrėžia kiekvieną blakstieną ir sukuria dramatišką bei ryškų blakstienų efektą. Net faktas, jog produktas sunkiai nuvalomas nedaro šio prastesniu. Akivaizdu, jog produktas ilgam įsitaisė mylimiausių sąraše.

The Balm Mary Lou Manizer šviesinamoji pudra - priemonė, kurios šį mėnesį ypatingai laukiau, mat tinklaraščiui ruošiau originalo ir kopijos įžvalgas. Akivaizdu, jog produktas tikrai puikus - puikiai įšviesina, suteikia makiažui taip norimo gyvybės gurkšnio. Tiesa, produkto padauginti itin lengva, tad aplikuojant jį reikėtų būti ypatingai budrioms.

Holika Holika Naked Face maskuoklis - korėjietiškos kosmetikos atstovas. Produktas puikiai draugauja su daugeliu kreminių pudrų, šį galima tepti prieš aplikuojant pudrą, taip pat maskuoklis ant veido neblogai atrodo ir dengiant šį ant pudra pateptos odos. Priemonė suteikia natūralų efektą naudojant šį su kreminėmis korėjietiškomis kempinėlėmis, o efektas tampa kur kas stipresnis naudojant šį su stipriau maskuojančiais kreminiais pagrindais. Kad ir kaip bebūtų, būtent šios priemonės norėjosi kiekvieną mielą rytą.

MAC "Matte Smoked Purple" lūpų dažai - produktas, kurį naudoti norėjosi ypatingomis progomis. Šį mėnesį tokių pasitaikė net pora - Urban Decay stendo atidarymas, Mados Infekcija ir pora gimtadienių. Panašu, jog kitą savaitę laukiančioje Rygos Mados savaitėje mano lūpas ir toliau puoš ta pati spalva.

VIKTOR & ROLF "Flowerbomb" kvepalai - sena, bet nepamiršta parfumerinė meilė jaunystei. Ir nors kvapas visiškai komercinis, šis nostalgiškai primena nerūpestingą gyvenimą, optimistiškus studijų laikus, beprotišką gyvenimo tempą ir tai, jog gyvenime į tą patį laikotarpą grįžtama mažiausiai porą kartų. Kvepalų apžvalga (šią rašiau prieš dvejus metus) buvo kosmetinių apžvalgų pradžių pradžia.

Kovo pabaiga šį kartą asocijuojasi su faktu, jog iki vasaros teliko pora mėnesių. Tiesa, nešiojant žieminius drabužius tokiu faktu patikėti sekasi sunkiai, tačiau tunelio gale visuomet slypi šviesa. Būtent tos šviesos link eina ir mūsų gyvenimas!

26.3.16

Asmeniškumai arba paaiškinimas, kodėl tinklaraštyje nebeliko asmeniškumų

Penktadienio kosmetines apžvalgas šiandien norisi pakeisti kiek asmeniškesniu įrašu apie tai, kodėl pasikeitė tinklaraščio pavadinimas ir iš Grožio Altoriaus šis tapo Uogintaite.com, kaip tai susiję su tinklaraštyje plėtojamu turiniu ir apie tai, kaip toliau turėtų funkcionuoti šis puslapis.

Pradėkime nuo pradžių, 2011 metų sausio mėnesio, kuomet dar mokyklines knygas kremtanti vienuoliktokė nusprendė, jog Lietuvoje nėra tinklaraščių ir kad laikas šiems vystytis ir mūsų šalyje. Pirmieji tinklaraščio metai bėgo labai greitai ir sėkmingai, tinklaraštis susilaukė milžiniško susidomėjimo, tačiau tuo pačiu nemažą internetinį dėmesį gavo ir asmeninis gyvenimas. Pirmosios akreditacijos į didžiausius Lietuvos mados renginius, pirmieji straipsniai apie lietuvos tinklaraštininkes ir pažintys su skaitytojomis viešąjame transporte, komentarai apie turtingus tėvus (!?) nerūpestingą gyvenimą ir kiti neigiami komentarai. Toks didelis dėmesys tuometinei septyniolikmetei pasirodė penelyg didelis, o tinklaraščio veiklos plėtimą pirmus porą metų norėjosi slėpti nuo pažįstamų, kol galiausiai, praėjus trejiems metams pavyko atrasti aukso viduriuką - mažiau asmeniškumų, daugiau tikslingo ir į kosmetines apžvalgas koncentruoto turinio, aukštesnės kokybės įrašų, didesnių kosmetinių paieškų ir profesinio tobulėjimo. Taip gimė naujasis tinklaraščio veidas Grožio Altorius. Puslapį norėjosi paversti savotiška kosmetine enciklopecija, kurioje galima dalintis savo atsiliepimais ir įspūdžiais apie konkrečius kosmetikos ir grožio produktus nepamirštant, jog visos nuomonės išsakytos eilinės vartotojos.

Kad ir kaip bebūtų, per pastaruosius metus tinklaraščio veiklą stabdė begalės kliūčių, o viena jų - kelionės arba nuolatinis gyvenimas užsienyje, kurio pasekoje ne visuomet pavykdavo įsigyti norimą kiekį kosmetinių priemonių, rasti tinkamą vietą nuotraukoms, pagauti norimą apšvietimą ar tiesiog turėti pakankamai aukštos kokybės vaizdo įrangą. 

Po pakankamai trumpų kontempliacijų apie tinklaraščio egzistenciją galvoje gimė idėja generalizuoti tinklaraščio pavadinimą, kuris neįpareigotų turinio sieti su grožio priemonėmis (tiesa, paskatino ir faktas, jog naujai sukuriami tinklaraščiai savo pavadinimuose įterpia grožio sąvoką užkirsdami kelią šio tinklaraščio unikalumui). Pavadinus tinklaraštį uogintaite.com (tai - autorės pavardė) išlieka galimybė turinį formuoti taip, kaip susiklostys tuometinės gyvenimo aplinkybės, rašyti apie tai, kas tuo metu pasirodė svarbu ar aktualu arba apie tai, kas neabejotinai atneš apčiuopiamos naudos skaitytojai. ISM ekonomikos universiteto apžvalgos (Pirma dalis, Antra dalis) neabejotinai padeda abiturientams ir tiems, kurie svarsto apie studijų galimybę, lygiai taip pat yra gyvenimo sričių, apie kurias niekas garsiai nekalba, tačiau nuo to šios netampa mažiau svarbiomis. Pačios ištikimiausios skaitytojos tikrai prisimins pirmuosius įrašus apie svorio metimą (kito straipsnio nuoroda čia), kurie, praėjus geriems keturiems metams reikalauja naujo požiūrio ir gilesnio pasiaiškinimo, kurio tuometinė mergaitė nesuprato. Kalbant apie pastaruosius įrašus, dabar dėl šių turinio ir savo pačios požiūrio mielai susideginčiau pačiose skaudžiausiose gėdos liepsnose. Pavadinimo pokytis leidžia tinklaraštį plėtoti ta linkme, kuria tą akimirka jį plėtoti atrodo teisingiausia, o ši - ne visuomet susijusi su naujausiais kosmetikos produktais.

Po Vasarės įrašo apie skaitomiausius lietuviškus tinklaraščius ir nusivylimą, jog tinklaraštyje nebeliko kandžių pastabų ar sarkazmo taip pat norėtųsi tarti porą žodžių. Viena vertus, norėtųsi pasiaiškinti, kodėl šių išvysti pastaraisiais metais puslapyje nebuvo galima, kita vertus norisi tikėti, jog šią klaidą vis dar galima ištaisyti. Priežastis, kodėl tinklaraštyje nebeliko sarkazmo  yra ta, jog augant, vystantis, evoliucionuojant ir kitaip kaupiant gyvenimo patirtį pamažu aiškėja, jog tinklaraštis yra vieša platforma, tad čia norisi išlikti korektiškai bet kokiu klausimu. Jaunatviškas purvų mėtymas, kokiu vis dar tenka užsiimti realiame gyvenime neturėtų būti perkeltas į visuomenei prieinamą socialinio tinklo paskyrą. Būtent tokiais būdais visuomenė formuoja savo nuomonę apie tam tikrus įvykius, tad geriau išlikti nešališkai nei kalbėti apie tai, ko nežinau arba turimos informacijos yra permažai formuoti nuomonę viešoje platrofmoje. Dėl šios priežasties tinklaraštyje sarkazmas išliks tik toks, kad šis nežeistų ne tik kitų asmenų, bet ir tam tikrų organizacijų ar renginių koncepcijų (nors pabumbėti tikrai yra kur).

Lygiai dėl tos pačios priežasties tinklaraštyje norisi ugdyti analitinį skaitytojos suvokimą apie pasaulyje vykstančius procesus nepriklausomai nuo to, ar tai būtų naujo prekinio ženklo pristatymas Lietuvoje, ar asmenybės sutrikimai. Dažnas sarkazmas nesulaukia tinkamo supratimo, tad viešoje erdvėje kur kas naudingiau ugdyti skaitytojų žingeidumą, pozityvumą ir suteikti šių gyvenimui naujo įkvėpimo. Juk būtent ieškant naujo įkvėpimo skaitomi tinklaraščiai.

Labai tikiuosi, jog tinklaraščio pavadinimo pokytis į šio turinį atneš taip trūkusio prieskonio ir leis į visą glamūrą pažiūrėti kitomis akimis. Tinklaraščiui švenčiant penkerių metų sukaktį intensyviai treniravausi Tailande, tad tinkamai nepadėkojau pačioms ištikimiausioms skaitytojoms ir tiems, kurių dėka per penketą gyvenimo metų (kad ir kokie banguoti šie bebūtų) nebuvo nė sekundės, kuomet būčiau abejojusi tinklaraščio egzistencine prasme.

Ir nors galbūt ne laiku, tačiau neabejotinai tinkamoje vietoje - ačiū, kad esate. Ir nors suprantu, jog žmonės tinklaraščiuose ieško vizualių įkvėpimų, o ne ilgų pamokslų, nepykite, bet glaustai rašyti nemoku.

Bučkiai,
Uogintaite

25.3.16

PUPA "Vamp Definition Liner" Akių plunksnelės apžvalga

Kartais norėtųsi juokauti, jog prekinio ženklo kokybę galima įvertinti vien žvelgiant į akių pravedimus - iki šiol šis posakis puikiai pasiteisino, tad laikas apžvelgti vienu mylimiausiu tapusio "Pupa" prekinio ženklo akių kontūro ryškinimui skirtas priemones. Viena jų - "Vamp Definition Liner" akių apvadas.

Priemonę galima rinktis net iš šešių skirtingų atspalvių, tačiau, akivaizdu, jog teisingiausia vertinti klasikinį sordų juodos atspalvį. Produktas pristatomas labai patogioje ir kompaktiškoje pakuotėje - užima nedaug vietos rankinėje ar kosmetinėje, šį patogu nešiotis. Keliaujant nesudarys problemų šio forma ir gabaritai.

Ir nors pakuotė iš pažiūros atrodo labai nedidelė, joje esančios produkto masės pakaks iki metų naudojant šią kone kasdien (pakuotę rekomenduojama sunaudoti per 6 mėnesius nuo jos atidarymo). Gaunama spalva itin sodri ir juoda, pravedimas suteikia matinį efektą (nors apie tai nei pavadinimas, nei aprašymas neinformuoja).

Pravedimo išsilaikymas vietoje, kaip visuomet, stipriai priklauso nuo kitų aplinkos faktorių - odos polinkio išskirti riebalus, oro temperatūros, veiklos bei ktų naudojamų dekoratyvinių priemonių. Kaip visuomet, geriausia šią priemonę naudoti kartu su akių šešėlių pagrindu ar baze, tačiau produktas neblogai išsilaiko ir naudojant jį vieną.

Plunksnele išgaunamas labai ryškus akių kontūras, tad natūralesnio makiažo gerbėjoms ir toms, kurios trokšta blakstienų augimo liniją tik nežymiai paryškinti produktas gali netikti, mat išgaunama linija tikrai dramatiška ir sodri.

Ar rekomenduoju? Neabejotinai taip. Akių pluksnelė neretai gali išgelbėti nevykusį makiažą ar ištaisyti situaciją,kuomet padoriam makiažui nėra laiko. Akys akimirksniu tampa išraiškingomis, o žvilgsnis - kur kas skaidresnis. Priemonės kaina apie 11 eur.


Kas liko už tinklaraščio ribų | Asmeniškumai

Nors paprastai tinklaraštyje plėtojamos grožio produktų apžvalgos, reikia pripažinti, jog tai, ką pamato skaitoja - tėra nedidelė ledkalnio viršūnė. Likusi dalis visuomet lieka už kadro, o šiuo atveju - už tinklaraščio ribų. Tačiau plečiantis socialinių tinklų galimybėms šiuos kadrus galima išvysti kitose platformose.

Dėl šios priežasties tinklaraščio instagram paskyroje @uogintaite galima rasti kur kas daugiau kasdienių gyvenimo įvykių, galbūt ne visi lieka užfiksuoti ir tikrai ne visi lieka paviešinti (juk kartais kur kas smagiau išgyventi įvykį, o ne šį stebėti pro objektyvą).

Visgi norisi pasidžiaugti, jog šią savaitę teko sudalyvauti Kino Pavasaro išankstinio atidarymo premjeroje bei pamatyti vieną iš labiausiai sukrečiančių kino juostų "Klubas", taip pat turėjau didelės garbės susipažinti su Holivudo aktoriumi ir režisieriumi Dekster Fletcher bei pamatyti naująjį filmą "Erelis Edis".

Grožio renginių šią savaitę nebuvo daug, tačiau su didele nostalgija norisi prisiminti praėjusios savaitės renginių maratoną, teko svečiuotis interjero namuose "Retroforma", lankytis Mados Infekcijoje, pasitikti "Urban Decay" kosmetikos stendo atidarymą, dalyvauti KristiAna VIP vakarėlyje., "Adidas NMD" pristatyme.  Šią savaitę pavyko susipažini su dermatologiniu prekiniu ženklu SVR, tačiau daugiau apie šį - kitos savaitės apžvalgoje.

Kiekvieną kartą apėmus liūdesiui teko įsijungti asmeninių nuotraukų archyvą ir su didele meile Azijai peržvelgti keliones Pietų Korėjoje bei Tailande, o tuo pačiu pasikrauti energijos Muay Thai treniruotėse Vilniuje Fighacademy akademijoje. Tuo tarpu rašant baigiamąjį bakalaurinį darbą universitetui (kurį sutartinai valiūkiškai vadiname BBD), atliekant praktiką ir grįžus į senąjį darbą Vilniaus senamiestyje su nostalgija tenka svajoti apie universiteto baigimą, artėjančią vasarą ir nesibaigiančias gyvenimo galimybes, kurias kurtis galime tik patys.

Chanel "Le Blanc De Chanel" multifunkcionalios makiažo bazės apžvalga

 
 Laikas pakalbėti apie brangią kosmetiką. Taip, ir vėl kalbėsime apie Chanel. Šį kartą apie multifuncionaliai veikiantį makiažo pagrindą, turinti šviesinti ir iluminuoti veido odą. Le Blanc De Chanel Multi-Use Illuminating Base priemonė turėti funkcionuoti kaip itin geras makiažo gruntas ir odos burtininkas.

Kalbant apie įpakavimą - stiklinis buteliukas, puikiai derintis prie kitų Chanel priemonių, patogi dozavimui pompa, sofistikuotas dizainas. Visa, ko galima tikėtis iš prabangos prekės. Balta makiažo bazė atrodo mistiška, mat žada pagyvinti veido odą, užtiktinti makiažo laikymosi trukmės pratęsimą ir tiesiog suteikti odai daugiau švytėjimo iš vidaus.

Tepant priemonę ant riešo neabejotinai matomas odos įšviesinimo efektas, oda tampa lygesn4 ir šviesesnė, priemonėje galima įžiūrėti nežymias švytėjimo daleles. Kremas kvepia labai nestipriai, tačiau jautresnės vartotojos kvapą tikrai pajus. Aromatą apibūdinti pakankamai sunku, galima jausti nežymų vaisių ir gėlių šleifą, tačiau šis ant veido tampa kone bekvapiu.

Užtepus bazę ant odos ši pasidengia riebiu riebaliniu sluoksniu, iluminuojantis šios efektas ant veido atrodo standartinis baliklis, o jau po kelių minučių oda pradeda dar labiau blizgėti. Tiesa, blizgesys neprimena sveiko švytėjimo iš vidaus, kurį žada gamintojai ir reklaminės modelių nuotraukos - pastarasis primena susiriebalavusį veidą. Ant viršaus aplikuojant kreminę pudra situacija negerėja - oda išlieka blizgi ir riebaluota.

30ml talpos pakuotė kainuoja apie 45-50 EUR, įsigyti galima didžiosiose kosmetikos parduotuvėse, prekiaujančiose Chanel kosmetika.

Ar rekomenduoju? Priklausomai nuo odos tipo: priemonė gali veikti kur kas geriau turint normalią arba sausą veido odą, tačiau riebią ar mišrią odą turinčioms merginoms produkto liesti nederėtų.

Beauty Cottage "Color mystique matte shadow"akių šešėlių apžvalga | AZIJOS GROŽIO PASLAPTYS

Viešint Tailande turėjau nepasotinamą norą apie tailandietišką grožio industriją sužinoti kaip įmanoma daugiau. Tiesa, sužinojus gyvenimo tiesas, kuriomis šiuo klausimu gyvena tailandiečiai pasidarė šiek tiek liūdna - pasirodo, šie eina iš proto dėl korėjietiškos ir japoniškos kosmetikos, o likusią rampos šviesą atiduoda vakarietiškoms dermatologinės kosmetikos priemonėms - Vichy, La Roche Posay, Bioderma etc. Tačiau geras porą savaičių varstant skirtingų kosmetikos parduotuvių duris pagaliau paaiškėjo, jog ir Tailandas turi lokalių prekinių ženklų, tiesa, ne tokių jau prastų. Ir nors galbūt pastarieji niekuomet nebus tokie garsūs, kaip korėjietiška kosmetika, apie šiuos taip pat reikėtų pakalbėti.

Tailando grožio suvokimas itin savitas - merginos mėgsta ryškiai nuspalvotus skruostus, kone juodus storus antakius, balintą veido odą ir ryškius lūpų dažus. Ir nors vietinės merginos savo grožio suvokimą tapatina su korėjietišku, akivaizdu, jog galutinis rezultatas skiriasi iti diena nuo nakties, ypatingai vertinant makiažo subtilybes globaliai, apžiūrint merginas Seoulo (P.Korėja) ir Bangkoko (Tailandas) gatvėse. Korėjietės dažosi taip, kad šių makiažas atrodo tikrai nematomas (kad visgi šis egzistuoja paaiškėja tik gyvenant su vietinėmis merginomis ir matant šias naktį), tuo tarpu tailandietės nebijo paryškinti ir pabrėžti visko: nuo akių kontūro, juodų antakių, ryškiai rožinių skruostų ir ryškių lūpų, kurios puikiai kontrastuoja su nenatūraliai išbalusia veido oda. 

Beauty Cottage prekinis ženklas - tailandietiška kosmetika, gaminama Tailando širdyje Bangkoke. Įdomu tai, jog kai kurios prekės gaminamos tiesiogiai pačiame Tailande, o kai kurios, dėl noro išlaikyti aukštą kokybę ir naudoti aukščiausios kokybės technologijas gaminamos toje pačioje Korėjoje (dėl šios priežasties produktas vis viena netampa korėjietišku - visos formulės ir patentai priklauso Tailandui).

Veido odos priežiūros priemonės nepasirodė vertos dėmesio, taip pat abejonių sukėlė talku prisotintos kreminės ir kompaktinės bei presuotos pudros. Ir visgi, tailandiečiai žino, ką reiškia ryškaus pigmento priemonės, tad dekoratyvinė kosmetika turi kuo pasididžiuoti. Šį kartą išsirinkau matinius akių šešėlius "Color Mystique Matte Shadow". Be abejonės, pasirinkau itin neutralius ir visur pritaikomus atspalvius - šviesų 05 Sand Storm ir šokoladinį 02 Rocky Brown.

Priemonės įpakuotos į ekologiškus produktus primenančias pakuotes, pačios dėžutės labai lengvos, kompaktiškos, lengvai nešiojamos, pagamintos iš lengvo plastiko. Šešėliai neužima daug vietos, tad šiuos drąsiai galima pirkti individualiose tarose (individualiomis paletėmis, kokias galima susikomplektuoti iš Inglot ar MAC šis prekinis ženklas neužsiima).

Pigmentacija - ko  gero pats svarbiausias kriterijus renkantis akių šešėlius. Pastaroji galėtų konkuruoti su garsiausiais prekiniais ženklais - spalvos ryškios, pakankamai ilgai išliekančios (žinoma, nereikėtų pamiršti akių šešėlių pagrindo, jei turite problemų su dienos metu nubėgančiais produktais). Šešėlių išsilaikymas, kaip visuomet, priklauso nuo po apačia dengiamo šešėlių pagrindo. Atspalviai - tikrai tokie, kokius žada pavadinimas "Matte Shadow" - nuostabiai matiniai.

Priemones galima rasti firminėje Beauty Cottage parduotuvėje, tiesa, Tailande, o apie šių distribuciją kitose šalyse ar kontinentuose, deja, pasidomėti neteko. Vieno šešėlio kaina nesiekia 5eur, o su akcijomis ir nuolaidomis, kurių Azijoje apstu bet kokia proga (arba be progos) galima įsigyti ir kone perpus pigiau.

Ar rekomenduoju? Neabejotinai taip. Jei artimiausiu metu planuojate poilsinę kelionę į Tailandą - nepamirškite aplankyti prekybos centrų ir vietinių grožio parduotuvėlių.

24.3.16

The Face Shop "Green Tea Waterfull Serum" serumo apžvalga | AZIJOS GROŽIO PASLAPTYS

Laikas grįžti prie Azijos Grožio Paslapčių ir korėjietiškos kosmetikos. Šiandienos apžvalgose produktas, kurį galiu laikyti laiko patikrinta priemone - apžvalgą rašau įpusėjusi pirmą buteliuką (o po pirmo išmėginimo, viešėdama Korėjoje įsigijau ir antrą - serumas iš tiesų sužavėjo).

"The Face Shop" prekinio ženklo Green Tea produktų linija skirta riebiai ir mišriai odai, mat sudėtyje pagrindinį vaidmenį žaidžia komponentai, reguliuojantys riebalų išsiskyrimą ir odos balansą, taip pat priešuždegimiškai veikiančios sudedamosios dalys. Priemonė turi "5-free" sistemą, kurios pasekoje priemonėje nėra dažiklių, mineralų, alkoholio, gyūlinės kilmės medžiagų ir benzofenono.

Waterfull Serum serumo pavadinimas puikiai atspindi šio funkcijas - maksimaliai drėkinti veido odą, suteikti šiai papildomos drėgmės ir apsaugoti nuo papildomų uždegimų į kuriuos paprastai yra linkusi riebesnė veido oda.

Serumas parduodamas 60ml talpos pakuotėje, tad priemonės nereikia taupyti ir galima šią dosniai aplikuoti tiek ryte, tiek vakare. Pakuotė plastikinė, tad produktą lengva vežiotis į keliones ar laikyti rankinėje (tai buvo vienas svarbiausių kosmetikos pirkimo kriterijų gyvenant Azijoje). Puikiai veikiantis dozatorius produkto paskirstymą daro dar didesne švente. Produktas įpakuotas labai saugiai ir patogiai, tad net didžiausios išsiblaškėlės neprisidarys bėdų su viduje esančiu skysčiu.

Priemonė turi labai specifinį, daugeliui žaliosios arbatos priemonių būdingą kvapą. Kvapas tikrai intensyvus ir kurį laiką jaučiamas jį užsitepus. Kad ir kaip bebūtų, serumas iš tiesų puikus - lengvai įsigeria į odą, šios visiškai nesausina. Oda lieka minkšta ir švelni. Ypatingai priemonė tinkama naudoti kartuoju metų laiku arba tropinėse šalyse, kuomet oda išskiria daugiau riebalų ir yra linkusi į blizgėjimą. Serumas šiek tiek sureguliuoja odos drėgmės balansą ir blizgėjimą. Karštomis vasaros dienomis serumas gali pakeisti net kasdienį kremą (tačiau kartu reikėtų naudoti toniką ir emulsiją). Šaltoms dienoms serumą derėtų papildyti turtingos sudėties drėkinamuoju kremu.

Tiesa, ekonomišku šio serumo pavadinti negalėčiau - pusė pakuotės išsinaudojo per gerą mėnesį, tad vieno buteliuko pakaks iki trijų mėnesių priemonę naudojant taupiai.

Ar rekomenduoju? Tikriausiai į šį klausimą atsakiau dar įrašo pradžioje - serumo teliko pusė, o šį pabaigus manęs laukia antroji pakuotė. Vieno vieneto kaina gali svyruoti nuo 10 USD iki 20 USD priklausomai nuo to, kur ir kokiu metu priemonę įsigysite.

23.3.16

The Body Shop "British Rose Instant Glow Body Butter" kūno sviesto apžvalga

The Body Shop pavasarį susitinka su krūva naujienų. Viena jų - Britiškos rožės kvapo kūno priežiūros linija. Šią pristato devyni skirtingi produktai - nuo akių šešėlių ir skruostų paletės iki tualetinio vandens. Tačiau šį kartą apžvelgti noriu tai, kas pačiai pasirodė aktualiausia ir.. saugiausia pirkti. Tai - švytintis kūno sviestas "British Rose Instant Glow Body Butter".

The Body Shop kūno sviestai seniai tapo kultiniais ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Dėl savo turtingos tekstūros, itin maitinančio efekto ir ryškių aromatų šios priemonės tapo favoritais daugeliui merginų.

Kūno sviesto koncepcijos ko gero aptarinėti nėra prasmės, tačiau pastarasis produktas išsiskiria kiek lengvesne tekstūra, greitesniu susigėrimu ir kiek mažesniu kūno maitinimu nei įprastai. Produktas puikiai tinkamas vasarai, kuomet kūną norisi pamaitinti, tačiau šis nereikalauja didelio odos puoselėjimo.

Didžiausias skiriamasis bruožas yra tai, jog šis kūno sviestas savo sudėtyje turi švytinčių dalelių. Šios ant odos tampa nematomomis, tačiau oda pradeda labai lengvai ir natūraliai švytėti. Tokio švytėjimo ypatingai norisi po žiemos speigų ir šildymo sezono nuvargusiai odai.

Taip pat reikėtų aptarti priemonės kvapą. Produktas kvepia itin stipriai, o kvapas primena didelę rožių puokštę. Aplikuojant priemonę ant odos kvapas išsisklaido ir tampa kone nejaučiamu, tačiau odai sušilus jaučiamas nežymus rožių dvelksmas. Kvapas tikrai nėra banalus, greičiau subtilus - būtent tai dažniausiai tampa didžiausia problema, kuomet priemonės kvapa rožėmis, kai kurie rožių kvapai gali priminti sovietinius odekolonus - tokio kvapo šiame kūno svieste tikrai nėra.

Ar rekomenduoju? Taip, jei esate The Body Shop kūno sviesto gerbėjos ir mėgstate tikrų rožių kvapą. 200ml talpos indelio kaina 18.90 €.

Produkto sudėtis: Aqua/Water (Solvent), Glycerin (Humectant), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient), Cetearyl Alcohol (Emulsifying Agent), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Myristyl Myristate (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent - Emollient), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Glyceryl Stearate (Emulsifying Agent), PEG-100 Stearate (Surfactant), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Panthenol (Skin Conditioning Agent), Mica (Opacifying Agent), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Carbomer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Tocopherol (Antioxidant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Citronellol (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Rose Extract (Skin Conditioning Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Sodium Benzoate (Preservative), Potassium Sorbate (Preservative), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 17200/Red 33 (Colorant).

22.3.16

Be:Yu "Cashmere Lip Color Matt" matinių lūpų dažų apžvalga

Be:Yu dekoratyvinė kosmetika - priemonės, kurių dėl neaiškių priežasčių niekuomet nebūčiau išmėginusi pati. Tačiau akivaizdu, jog tos, kurios galvoja taip pat - praranda labai daug. Šį kartą dar vienas pagyruoliškas įrašas apie Be:Yu "Cashmere Lip Color Matt" matinius skystus lūpų dažus. 

Turimas produktas (92 atspalvio) turi ryškų avietinį pigmentą, kuris, priešingai nei galima nuspėti iš pakuotės, lūpas papuoš ryškiai rožine spalva. Ir nors dažniausiai iš kosmetinių priemonių galima tikėtis priešingo varianto, kuomet atspalviai nėra tokie ryškūs, kokie gali atrodyti pirmą kartą šiuos pamačius, visgi pigmento šiems lūpų dažams gamintojai tikrai nepagailėjo - ryški, tačiau ne vulgari uogų spalva puošia lūpas kone visą dieną.

Kaip ir visuomet, kalbant apie tokius produktus svarbu paliesti išsilaikymo ir lūpų sausinimo klausimus. Produktą itin lengva aplikuoti bei paskirstyti, tačiau norint turėti ryškesnius ir aiškesnius lūpų kontūrus geriau naudoti kartu su lūpų pieštuku. Išsilaikymas priklauso nuo jūsų veiklos dienos metu - valgant ar geriant visgi priemonė nusivalo, tačiau kitais atvejais gali išsilaikyti pakankamai ilgą laiką.

Kad ir kaip bebūtų gaila, visgi produktas sausina lūpas. Nakčiai lūpas vertėtų palepinti lūpų kauke ar riebesniu lūpų balzamu.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Lūpų dažai jau tapo vienu myliausių lūpų dažų atspalvių, o tai, jog su priemone norisi forografuotis dar kartą įrodo, jog produktas vertas dėmesio.


PUPA "Vamp Extreme" Blakstienų tušo apžvalga

PUPA "Vamp Extreme" blakstienų tušas - vienas tų produktų, kuriuos išmėginti norėjosi ne dėl gerų reklaminių šūkių, o dėl nuolatinių tinklaraštininkių pagyrų, kurios iš internetinės platformos persikėlė į mergaitiškas diskusijas prie kavos puodelio. Jei reikėtų įvardinti vieną priemonę, kuri pastaraisiais mėnesiais sulaukė daugiausiai dėmesio ir tuo pačiu metu viliojo savo funkcijomis - tai būtų PUPA "Vamp Extreme". Apie šį blakstienų tušą svajojau gyvendama Pietų Korėjoje, apie šį produktą galvojau ir viešėdama Tailande - jokia blakstienų priemonė, išmėginta Azijoje nepadarė tokio įspūdžio, kokį tikėjausi gausianti su šiuo tušu.

Pagaliau pavyko išmėginti jį savomis rankomis. Tiesa, pirmuosius kartus testavau pasiskolinusi šį iš draugės, vėliau suvokiau, jog jo reikia ir pačiai. Rinkdamasi tušus iš dalies esu išranki - žinau, kokio efekto noriu dirbdama su šiuo produktu. Kita vertus niekuomet nenaudoju vienos priemonės - blakstienoms kiekvieną dieną naudoju mažiausiai du skirtingus blakstienų tušus, tad dažnai turimų tušų poveikis nėra toks svarbus - galutinį efektą dažniausiai suteikia produktų kombinavimas tarpusavyje.

Ir visgi, minėtasis produktas apjungia visa, ko tikiuosi iš blakstienų produkto - nepaprastai sodrią spalvą, maksimalų blakstienų atskyrimą ir išskirstymą, riebios konsistencijos tušo masę, nepaprastai ryškų blakstienų efektą. Naudojant produktą daugelis merginų atrodo tarytum prisiauginusios ar prisilipinusios dirbtines blakstienas. Tiesa, man šio efekto pastebėti nepavyko tikriausiai dėl to, kad ir iki šio tušo galėjau išgauti panašų efektą naudodama porą skirtingų produktų.

Tušas suteikia nepaprastai ryškų ir dramatišką efektą. Produktas vietoje puikiai išsilaiko visą dieną, nenubėga ir nenutrupa dienos bėgyje. Iš šio privalumo išsivysto vienas minusas - priemonę pakankamai sudėtinga pašalinti dienos pabaigoje. Naudojant tik šiltą vandenį tušo pašalinti nepavyks, tačiau naudojant rimtesnius tušus pašalinančias priemones tai neturėtų būti didelė problema.

Šiuo atveju į priemonę atkreipti dėmesį rekomenduočiau toms, kurios ieško efektyvaus ir dramatiško efekto. Jei esate įpratusios naudoti porą blakstienų tušų, PUPA gali tapti puikia investicija - viename tuše gausite visų įmanomų produktų rezultatą.

Ar rekomenduoju? Taip. Dabar akivaizdu, kodėl tušu taip džiaugiasi didelis skaičius merginų. Priemonės kaina apie 9eur.


21.3.16

MOSCHINO "Fresh Couture" purškiamo tualetinio vandens apžvalga

MOSCHINO kurdami savo madą niekuomet nebijo stebinti, šokiruoti, o kartais priversti pasijuokti iš paties savęs. Būtent taip nutiko ir su naujuoju sarkazmu perpintu limituoto leidimo kvapu "Fresh Couture", neseniai atsiradusiu Lietuvos parfumerijos stenduose. Akivaizdu, jog kvapo pateikimas nuo pirmųjų sekundžių teko pačia didžiausia komercine parfumerija sensacija - apie kvapą norisi kalbėti visiems. O pagrindinis klausimas, kurį tenka išgirsti šią savaitę "o tai kaip kvepia?". Tačiau apie viską nuo pradžių - šį kartą į kvepalus reikia žvelgti ne tik kaip į atskirą kasdienį aromatą, tačiau kaip į savitą koncepciją turintį performanso papildinį.
Pagrindinė aromato idėja  - sugretinti kasdienį ir banalų produktą – buitinį valiklį – su prabangos prekės ženklo kvepalais. Stebinantis ir ironiškas aromatas, žaidžiantis gaiviais, džiaugsmingais akcentais ir gundančiu moteriškumu. Žaižaruojančios, prikaustančios viršutinės natos, kuriose saulėtą mandarino ir bergamotės derinį praturtina ryškus ir egzotiškas kvapiosios kanangos dvelksmas. Sultinga, viliojanti avietė suteikia spalvingumo ir žaismingumo gėlinėms širdies natoms, kuriose skleidžiasi aksominė ir elegantiška baltojo bijūno bei kvepenės puokštė. Pamatinės natos pabrėžia rafinuotą ir šiuolaikišką kvapo charakterį, kurį sukuria jausmingas ir skaidrus medienos, baltojo pačiulio ir ambroksano akordas.

Vienas labiausiai nuviliančių momentų - kvepalų dangtelis. Šį kartą labai norėjosi kvepalais purkštis tiesiai iš langų ploviklio dozatoriaus. Deja, dėl kažkokios priežasties kūrėjai nusprendė tik imituoti puršiklį, o į buteliuką įtaisyti klasikinį dozatorių. Taip pat reikia priminti, jog tai - nėra intensyvūs ilgai išliekantys kvepalai. Net pats gamintojas produktą vadina "purškiamu tualetiniu vandeniu", tad ilgo išsilaikymo tikėtis nereikėtų.
Įrašo pabaigoje noriu atsakyti į klausimą kaip kvepia kvepalai. Įsivaizduokite, kaip gali kvepėti langų ploviklis arba tualeto gaiviklis - būtent taip kvepia ir MOSCHINO naujiena Fresh Couture.  Kvepalus dievins kiekvienas parfumerijos gerbėjas ir kvepalų kolekcionierius, tačiau ne mažiau šiais džiaugsis ir ištikimi Moschino kvapų mylėtojai, mat naujasis Fresh Couture turi tą patį pamatinį citrusinį pagrindą, kurį turėjo Hippy Fizz, Cheap & Chic I Love Love, Cheap & Chic Light Clouds.  

Ar rekomenduoju? Taip, jei esate neabejingos Moschino kūrybai bei parfumerinėms svajonėms. 30ml kaina 40,98 €, 50ml kaina 59,00 €, 100ml kaina 80,00 €. Taip pat rekomenduoju pasižiūrėti Moschino Fresh Couture kvepalų kampaniją - ši neabejotinai pakels nuotaiką ir dar kartą su didele šypsena leis apmąstyti ribą tarp realybės ir iliuzijos. Arba, kitais žodžiais, primins, jog reikia mokėti pasijuokti iš savęs.

20.3.16

PUPA "Dot Shock" skaistalų apžvalga

 Yra grožio priemonių, kurios tinkamos nešiotis rankinėje, o yra tokių - kurių vienintelė vieta ant kosmetinio stalelio. Būtent tokie taps PUPA Milano "Dot Shock" skaistalai.  Pirma mintis, šovusi į galvą pamačius šį produktą - tai ideali pigesnė Guerlain Meteorites skaistinamųjų meteoritų alternatyva.  Tiesa, pamačius indelyje esančią rutuliukų spalvą teko kiek atsitokėti - šie kur kas labiau pigmentuoti nei Guerlain Meteoritai ir, panašu, jog efektą suteiks visai kitokį.

Nesibaigiantis PUPA kūrybingumas bėgant metams nuo grožio rinkinių išsiplėtojo iki įvairios makiažo priemonių linijos. Šiandien didelę PUPA produktų liniją sudaro ir parfumerija. Italijoje PUPA įeina į selektyvių ir pusiau selektyvių makiažo priemonių kompanijų penketą. Remiantis 2007 metų duomenimis,  visa jos produkcija patikėta išskirtiniams platintojams net 58 pasaulio šalyse. Šį pavasarį PUPA pasitiko su garsiai tinklaraščiuose aptarinėjama PUPA "Dot Shock" kosmetikos kolekcija. 

Atidarius skaistalų pakuotę galima gauti širdies smūgį - jūsų laukia ryškios neoninės rausvos spalvos bei intensyvūs raudoni šios atspalviai. Tiesa, nuogąstauti iš anksto nereikėtų - produktas nesuteikia tokios intensyvios spalvos kokia atrodo pakuotėje. Iš tiesų skaistalai suteikia švelnų rausvą atspalvį skruostams nepadarydami šių ryškiais arlekino žandais.

Pakuotė labai daili, tad puikiai tinka grožio stalelio dekoracijai. Tiesa, keliauti su šia priemone bus sudėtinga, mat pakuotė pagaminta iš sunkaus ir storo stiklo, o viduje esantys burbuliukai lengvai ir žaismingai pasipils iš indelio vos radę tam progą.

Rutuliukus naudoti pakankamai nepatogu, mat norint gauti pigmento tenka šepetėlį pasukioti tarp burbuliukų, o šie labai smagiai byra visur aplink - dirbti reikia itin kruopščiai ir susikaupus. Gautas rezultatas - mielas ir sveikai skaistus veidas.

Ar rekomenduoju? Taip, jei ieškote skaistalų ir neplanuojate šių nešiotis rankinėje ar keliauti su jais. 22gr. pakuotės kaina apie 16eur.

Mados Infekcija 2016

Mados Infekcija - neabejotinai vienas svarbiausių metinių mados renginių Lietuvoje. Nepaisant daugelio kitų kasmetinių individualių dizainerių kolekcijų pristatymų - Mados Infekcija vis dar išlieka tuo renginiu, į kurį pažiopsoti norisi nepaisant savo asmeninės draugystės su mada ar mados industrija.

Pilnametystės sulaukęs lietuviškasis mados festivalis šiais metais ieškojo Džeimso Bondo aukų. Ar rado? Atsakyti į klausimą reikėtų kiekvienam asmeniškai, tačiau akivaizdu, jog pasižiūrėti tikrai buvo į ką. Dvi dienos, kupinos laukimo, smalsumo, be proto gražių žmonių, nuostabių performansų ir puikios draugijos - visa, ko reikia, kad pasijustum tikrai grįžęs į namus.

Daugelis Mados Infekcijos renginio koncepcijų kartojasi metų metus, tad kartais norėtųsi pakomentuoti "tą jau mačiau prieš penketą metų". Kad ir kaip bebūtų, norisi pripažinti, jog kai kurie kūrybiniai sprendimai verti didelės pagarbos. Galbūt faktas, jog renginio metu svečiai iš salės nėra išleidžiami ir įleidžiami gali atrodyti kiek akiplėšiškas ir agresyvus, visgi tokiu būdu užtikrinama, jog svečiai performanso metu gerbs madą ir išlauks iki renginio pabaigos arba artimiausios pertraukos. Kitais žodžiais kalbant - jei pakako noro atvykti į renginį, būk mielas, gerbk jame dalyvaujančius kūrėjus bei jų darbą - išlauk iki renginio pabaigos. Tokiu sprendimu išvengiama masinių migracijų iš pagrindinės salės nusivylus pasirodymu, kaip kad įvyko 2015 metų InŽi kolekcijos pristatyme.

Irį nors vis dar išlieka labai daug pastabų renginio organizatoriams (pastabos ir paburbėjimai labiausiai taikytini strategams, biudžetininkams bei kitiems su verslo puse susijusiems asmenims), ypatingą padėką norisi išreikšti kūrybinei renginio grupei bei festivalio pradininkėms Sandrai Straukaitei ir Renatai Mikailionytei. Be šių nuostabių ir visuomet kūryba degančių asmenybių nebūtų ne tik Mados Infekcijos, bet ir lietuviškosios "mados savaitės". Taip pat norėtųsi stipriai padėkoti kiekvienam renginyje dalyvavusiam dizaineriui - kiekvienas pasirodymas turėjo savo koncepcijas, individualų suvokimą bei savitą auditoriją. 

Tiesa, jau eilę metų Mados Infekcijos renginys tapo ne tik kūryba ir mada alsuojančiomis dienomis, bet ir galimybe prisiminti, kiek daug gražių žmonių turime savo šalyje. Gražūs buvo visi - tiek podiumu žengiantys modeliai, tiek renginio svečiai.

Taip pat dėkoju renginio organizatoriams už suteiktą akreditaciją bei galimybę pamatyti lietuvišką madą iš arti. Už nuotrauką dėkoju   Vincui Alesiui, už naujus skruostikaulius Alionai, o už sėdimą vietą renginio metu ir naktinius burgerius Akvilei iš portalo swo.

Make Up Factory "Mat Lip Fluid" matinių lūpų dažų apžvalga

Jei reikėtų išskirti labiausiai nustebinusį grožio produktą pastarosiomis savaitėmis tikriausiai įvardinčiau Make Up Factory matinius kreminius lūpų dažus "Mat Lip Fluid". Ne dėl to, kad pastarieji būtų itin didelė naujiena ar stebuklas, o dėl to, kad atsižvelgiant į pastarųjų kokybę ir rezultatą apie šiuos viešoje erdvėje kalbama per mažai.

Make Up Factory dekoratyvinė kosmetika - profesionaliam naudojimui sukurtos grožio priemonės, tinkamos naudoti ir lengvai prieinamos ne tik profesionalams, bet ir grožio aistruoliams. Priemones nesunkiai galima rasti didžiosiose grožio priemonėmis prekiaujančiose parduotuvėse (Kosmada, KristiAna), o kaina šiek tiek žemesnė nei įptastų profesionaliam naudojimui skirtų produktų.

Make Up Factory neretai maišomas su Make Up For Ever prekiniu ženklu, kurį garsiai giria daugelis grožio profesionalų. Kad ir kaip bebūtų, abu prekiniai ženklai verti pagarbos ir dėmesio.

Šį kartą noriu aptarti turimus Make Up Factory "Mat Lip Fluid" skystus matinius lūpų dažus. Šiuos galima rasti net šešių skirtingų atspalvių. Mano turimi atspalviai - ryškiai raudonas 40 Pure Red, persikinis 26 Nude Apricot. Priemonės neturi jokio kvapo. Lengvai turtinga gelio tekstūra šią padengus ant lūpų odos tampa matine. Dažas džiūsta pakankamai greitai, tad darbuojantis reikėtų visą dėmesį skirti šiai procedūrai. Produktai turi nepaprastai ryškų pigmentą, tad skųstis dėl lengvos spalvos tikrai nereikės.

Lūpų dažų išsilaikymas stipriai priklauso nuo išankstinio lūpų paruošimo - prieš aplikuojant dažus lūpas padengus ilgai išsilaikančiu lūpų pieštuku ryškiomis lūpomis galima išbūti visą dieną. Kitu atveju valgant ir geriant dažai apsitrins (tiesa, trinasi priemonė pakankamai natūraliai, tačiau aplikavimas dienos bėgyje stipriai rekomenduotinas).

Kaip ir daugelis matinių lūpų dažų, "Mat Lip Fluid" sausina lūpas, tad dažais piktnaudžiauti nereikėtų, tačiau itin niūrią darbo dieną ar svarbaus renginio proga šie gali tapti mylimiausiu makiažo akcentu - spalvos nepaprastai gražios, o šių efektas tiesiog stulbinantis!

Ar rekomenduoju? Taip taip taip. Ir nors dažai greitai naudojasi, efektas vertas kiekvieno prieš tai išvardinto minuso. Kaina be akcijos gali siekti 15 €, tačiau parduotuvėje dažnai vykdomos akcijos, kurių metu priemones galima įsigyti su nuolaida. 

17.3.16

Oriflame "NovAge" veido toniko apžvalga

Tonikas - vienas svarbiausių odos priežiūros komponentų, apie kurį, kaip taisyklė, pakalbėti visuomet pamirštame. Pastarasis reikalingas tam, kad oda efektyviau absorbuotų veido serumą, emulsiją bei drėkinamąjį kremą. Šis paruošia odą sugerti daugiau produkto, o tuo pačiu garantuoja, jog šis paveiks mūsų odos būklę stipriau, nei naudojant produktus įprastai.

Šiandienos apžvalgoje Oriflame naujiena "NovAge" odą švelninantis tonizuojantis losjonas, pristatomas ypatingai gardžiai išreklamuotoje "NovAge" kolekcijoje, kurios pagrindinis fokusas - padidintas odos elastingumas bei išraiškingesnės veido formos palaikymas. Pastarasis ypatingai populiarius Azijos šalyse, kuomet norima išgauti tam tikrą veido formą bei griežtesnius veido bruožus. Ir nors apie šias inovatyvias technologijas padiskutuoti būtų itin smagu, visgi reikia pripažinti, jog produktas nevertas šių aptarimo. Verčiau grįžti prie klasikinės toniko sampratos ir į produktą žiūrėti kaip į dar vieną tonizuojantį bei odą puoselėjantį losjoną.

Tai - gaivinamasis vandeninis gelinis tonizuojamasis losjonas.Produktas puikiai pašalina likučius po valymo ir pripildo odą drėgmės, kad ji būtų ypatingai švari, švelni, glotni ir spindinti. Dėl vandeninės konsistencijos ir valomosios funkcijos šį norėtųsi prilyginti miceliniam vandeniui, tačiau makiažo tonikas tikrai nenuvalo, šį geriau šalinti įprastiniais makiažo valikliais. Kad ir kaip bebūtų, priemonė tonizuoja ir atgaivina veido odą be priekaištų. 

Pirmas aspektas, ypatingai kritęs į akis (arba greičiau uoslę) buvo losjono aromatas - šis ne tik be galo švelnus ir raminantis, bet ir primenantis aukštos kokybės tonikų kvapą. Ir nors šis kriterijus neturėtų būti prioritetas renkantis tonizuojančią priemonę, visgi malonus kvapas grožio ritualus paverčia kur kas malonesniais.

Ar rekomenduoju? Iš dalies taip. Produktas stebuklų nedaro, tačiau tinkamai paruošia veido odą tolimesniam šios puoselėjimui. 200ml talpos kaina 11,90 EUR.

Konjac Sponge - Azijos grožio paslaptys prieinamos kiekvienai

Į Lietuvą atkeliavo visame pasaulyje kultinėmis tapusios Konjac Sponge veido priežiūros prausimosi kempinėlės. Pagaliau Azijos grožio paslaptys tapo pasiekiamos kiekvienai!  

Veido odos valymo kempinėlė yra pagaminta iš 100% natūralių medžiagų. Kiekvienam odos tipui ir problemai pagaminta speciali kempinėlės formulė, kovojanti su konkrečiomis odos problemomis - nuo sausos ir jautrios iki į aknę linkusios odos. 

Konjac Sponge - Natūralus ir efektyvus veido odos valymas namuose.  Konjac Sponge yra 100% natūralūs produktai – veido odos valymo kempinėlės pagamintos naudojant Konjac augalo (Leopardinio amorfofalo) privalumus.
 Privalumai:  
-Pagaminta iš 100% natūralių augalinės kilmės komponentų 
-Praturtinta mineralais ir antioksidantais 
-Netoksiška -Draugiška žemei 
-Netestuota su gyvūnais 
-Veganiška 
-Saugi aplinkai -
Lengvai yranti 
-Be pridėtinių dažiklių 

Kempinėlės naudojimas  
1. Prieš naudojant sudrėkinti drungnu vandeniu. Jeigu kempinėlė yra naudojama ne pirmą kartą, leiskite vandeniui pilnai sugerti, kol ši taps sunki ir minkšta.  
2. Sukamaisiais judesiais masažuokite veido odą, daugiau dėmesio skirdami jautrioms ir probleminėms vietoms. Prausiant veidą šia kempinėle papildomai jokios kosmetikos priemonės nereikia - pakanka kempenėlėje esančių komponentų. Esant poreikiui galima naudoti kartu su mylimiausiu veido prausikliu. Kempinėlės pagalba įprastas veido prausiklis pateks giliau į odą.  
3. Po naudojimo kepminėlę švariai išplaukite, nuspauskite vandens perteklių. kempinėlės niekada negręžkite, nes tokiu būdu ji gali būti pažeista. Palikite džiūti sausoje, gerai vėdinamoje vietoje. Nelaikykite dušo kabinoje ar kitoje itin drėgnoje aplinkoje. 

Jau netrukus tinklaraštyje išvysite asmeninius atsiliepimus apie naująjį azijos stebuklą!

16.3.16

Dove "Derma Spa Summer Revived" kremo apžvalga

Artėjant vasaros sezonui laikas susirūpinti ne tik sveikata iš vidaus, bet ir išoriniu kūno grožiu. Ir nors įdegis išlieka itin subjektyviu pasirinkimu, sveikas spindėjimas dar nė vienai nepakenkė. Šį kartą apžvalgose prieš porą mėnesių atsiradusios Dove Derma Spa Summer Revived priemonės atsiliepimas.

Losjonas pateikiamas kur kas patogesnėje pakuotėje, kurią lengva naudoti iki galo - pakuotė pagaminta taip, kad kiekvienas losjono lašelis būtų panaudotas tikslingai ir optimaliai.

Produktas turi nestiprų savaiminio įdegio kremo kvapą. Ir nors šio kvapo egzistavimas kone kiekvienoje savaiminio įdegio priemonėje išlieka gili mįslė - nuo jo pabėgti tiesiog neįmanoma. Jaučiamas nežymus pinakolados derinys, vėliau šį užgožia klasikinis saldus karamelės kvapas. Kremo kvapą vertinti labai sudėtinga, vieniems šis - pagrindinis kriterijus, dėl kurio tenka atsisakyti pirkinio, kitiems - dar viena priežastis įsigyti naują kremo buteliuką.

Už losjono tekstūrą Dove prekiniam ženklui reikėtų įteikti medalį - konsistencija labai maloni, lengvai sklaidosi, greitai įsigeria, nepalieka odos riebios. Kūnas lieka minkštas ir švelnus - toks,  koks būtų panaudojus bet kurį kitą Dove kūno losjoną (šie stebėtinai kokybiški ir verti dėmesio).

Priemonė suteikia standartinio atspalvio netikrą įdegį. Šio negalima pavadinti natūraliu, ypatingai naudojant jį ant šviesios odos. Turint tamsesnę odą produktas tiesiog pagyvins įdegį nesuteikdamas vulgarumo, tačiau ant šviesaus pigmento kremas atrodo itin nenatūraliai.

Ar rekomenduoju? Taip, jei turite ir taip tamsią kūno odą, ne - jei jūsų oda vidutinė ar šviesi. Šviesiaodėms verčiau paieškoti natūralesnių alternatyvų. Galbūt šios suteiks švelnesnį efektą, tačiau šis bent atrodys natūraliai ir sveikai.

Anastasia Beverly Hills "Brow Powder Duo" antakių šešėlių apžvalga

 
Ko gero daugeliui bus naujiena, tačiau Anastasia Beverly Hills produktai pasiekiami ir lietuvaitėms - šia dekoratyvine kosmetika, ypatingai išgarsėjusia Amerikoje, prekiauja vizažo dirbtuvės Lietuvoje Make My Day.  Kad ir kaip bebūtų, produktus smalsu buvo išmėginti dėl masinės psichozės - antakiai neabejotinai buvo pagrindinis praėjusių metų grožio mados vėjas, o kartu su juo ypatingai išpopuliarėjo antakių prouduktas Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade. Kadangi už Atlanto esanti grožio guru industrija itin didelė ir prabangi, kartais norisi suabejoti šių personų nuoširdumu, tačiau nepaprastai didelis kiekis teigiamų atsiliepimų apie Anastasia Beverly Hills produktus antakiams privertė priemonę atsidurti būtinų įsigyti produktų sąrašo viršuje. 

Viešint užsienyje pavyko įsigyti Anastasia Beverly Hills "Brow Powder Duo antakių pudrą "BLONDE". Net turint tamsesnio atspalvio plaukus antakių ryškinti pernelyg stipriai nesinorėjo, tad šviesiaplaukėms skirtas pudros leidimas pasirodė optimaliausias sprendimas.

Be abejonės, pakuotė padabinta dailiais autorės inicialais, kompaktiškas įpakavimas, viduje esantis veidrodėlis - visa, ko galima norėti iš tokios paskirties produkto. Antakių pudra iš tiesų daro tai, ką žada  - paryškina antakių augimo liniją bei padeda sukurti tvarkingų antakių efektą. Produktas pakankamai minkštas, tad sklaidyti šį problemų nėra. Naudojant vien šią priemonę antakiai visos dienos neištvėrė - nusitrynė, nuvarvėjo, o galbūt tiesiog nusivalė. Kitais žodžiais, dienos pabaigoje pastarieji prarado savo formą. Kad ir kaip bebūtų, priemonė pasirodė verta prabangos klasės produkto vardo tik dėl dailaus įpakavimo ir malonumo, gaunamo naudojant dažus, tačiau stebėtinai išskirtinio efekto dažantis šia priemone pastebėti nepavyko.

Ar rekomenduoju? Tikrai ne. Rinkoje esti kone dešimt kartų pigesnių antakių dailinimo alternatyvų, kurios savo kokybe ir išsilaikymo trukme nenusileidžia garsiesiems dažams. Antrą kartą priemonės tikrai nepirkčiau, tačiau visoms, norinčioms pasmalsauti, rekomenduoju apsilankyti Make My Day internetinėje parduotuvėje, galbūt jums kiti Anastasia Beverly Hills produktai pasirodys tikru išganymu. 

Holika Holika "Naked Face" maskuojamojo kremo apžvalga | AZIJOS GROŽIO PASLAPTYS

Kankina nemiga? Užpuolė problemos darbe? Stresas asmeniniame gyvenime? Įtemptas gyvenimo tempas? O galbūt ant kulnų lipantis magistrinis rašto darbas? Visi gyvenimo išgyvenimai palieka žymes mūsų veido odoje, o ypatingai asmeniškai viską priima paakių zona. Šį kartą neplėtosime streso mažinimo būdų ar prevencijos sveikai odos būklei palaikyti. Šiandien aptarsime maksimaliai maskuojantį paakių maskuoklį, padėsiantį greitai ir laikinai pataisyti veido situaciją vizualiai.

Holika Holika Pietų Korėjoje gerai žinoma dėl savo prieinamų kainų (prekinio ženklo pozicionavimas panašus į anksčiau tinklaraštyje aptartus Missha, Etude House, Beyond, Auritaum prekinius ženklus). Holika Holika visame pasaulyje (ypatingai Azijoje) garsėja savo nepaprastos kokybės kreminėmis pudromis kurios, deja, į Lietuvą parsivežti nepavyko dėl logistinių sumetimų (storo stiklo pakuotė bei netiesioginiai skrydžiai). Kad ir kaip bebūtų, iš Holika Holika prekinio ženklo maskuojamosios priemonės galima tikėtis bei reikalauti ne mažiau nei iš pudros.

Nors visuomet stengiausi išlaikyti racionalios pirkėjos poziciją, šį kartą prie sprendimo įsigyti produktą prisidėjo ir be galo dailiai bei elegantiškai atrodanti pakuotė. Įpakavimas labai paprastas, tačiau tuo pačiu subtilus bei kokybiškas - produktą lengva transportuoti, plastikinė tūbelė nesudaro didelių svorio problemų, o pakuotė tinkama nešiotis rankinėje. Rausvo aukso ir perlamutro derinys -  dar viena priežastis į produktą pasižiūrėti antrą kartą.

Prieš įsigijant šią priemonę po parduotuves Pietų Korėjoje vaikščiojau su konkrečia misija - surasti tinkamo atspalvio ir maksimaliai maskuojantį odos defektus maskuoklį, kurį būtų galima naudoti ne tik odos defektų, bet ir patamsėjusių paakių maskavimui. Išmėginus kone visus tuo metu buvusius maskuojamuosius produktus visgi nutariau pasitikėti iki tol negirdėtu Holika Holika prekiniu ženklu (pastarasis, kaip įprasta, garsėja kičinėmis "mielomis" pakuotėmis, multiplikaciniais paveikslėliais bei nepaprastus poveikius žadančiais produktais - standartinės korėjietiškos grožio parduotuvės samprata). Maskuoklį pasirinkau dėl žadamo maksimalaus maskavimo, būtent toks jis pasirodė užtepus šį ant plaštakos ties smulkia strazdana.

Reikia pripažinti, jog kone mėnesį trukusi tobulo maskuoklo medžioklė atsipirko - maskuojamasis kremas pasirodė nepaprastai tinkamos konsistencijos, itin lipnus ir pigmentuotas. Pigmentas toks stiprus, kad miniatiūrinio lašelio dydžio priemonės pakaks visai paakių zonai (ko gero likutį teks panaudoti ant esamų spuogelių). Produkto išsilaikymą ant odos galima sulyginti su Estee Lauder Double Wear  (pastaroji, tiesa, nepakeičiama draugė gyvent stresu ar dinamika apipintą gyvenimo periodą - vietoje išlieka iki dvylikos valandų). Maskuoklis nepaprastai gerai įšviesina paakius bei šiems suteikia daugiau gyvybės - būtent to reikia pavargusiai paakių odai.

Produktas puikiai draugauja su daugeliu kreminių pudrų, šį galima tepti prieš aplikuojant pudrą, taip pat maskuoklis ant veido neblogai atrodo ir dengiant šį ant pudra pateptos odos. Norint išvengti sunkaus makiažo efekto maskuoklio geriau nenaudoti jei veidas jau yra padengtas biria ar fiksuojamąja pudra (nors tokį derinį taip pat teko išmėginti, efektas nėra blogas, tačiau dienos metu maskuoklis šiek tiek pasimato).

Taip pat reikėtų pagirti produkto naudojimo ypatumus - itin plona srovele išgaunamą kremo kiekį - tokiu būdu gaunamas maksimalus produkto panaudojimas nešvaistant kremo veltui. Tiesa, pakuotėje yra net 15ml priemonės,  o tai - pusė standartinės kreminės pudros buteliuko. Įspūdinga ir ilgalaikė investicija (tiesa, produkto kaina siekia 10 USD). Kremas neturi jokio kvapo.

Vieninteliu trūkumu galima laikyti gana tirštą ir labai pigentuotą produkto konsistenciją - teks skirti pakankamai laiko kremo tapšnojimui, kol šis tinkamai ir natūraliai pasiskirstys tinkamose zonose.

Ar rekomenduoju? Neabejotinai taip. Labai gaila, jog priemonės įsigyti Lietuvoje ar kaimyninėse šalyse negalima, tačiau esant galimybei mielai įsigyčiau mažiausiai porą vienetų šios priemonės. Artimiausia lietuviška alternatyva aprašytam produktui - Clinique All About Eyes Concealer maskuokliui.

Pabaigai juokais norėčiau priminti, jog kokybiškas maskuoklis net niūriausią gyvenimo dieną užmaskuos ne tik pajuodavusius paakius ar spuogelius, bet ir gyvenimo negandas - tokią galią Holika Holika Naked Face tikrai turi!

13.3.16

Clinique "Smart custom-repair" drėkinamasis veido kremas

Sėkmingai savaitės pabaigai sėkmės istorija apie mylimą Clinique Smart Custom repair veido priežiūrai skirtos linijos drėkinamąjį kremą su SPF. Priemonės buvo pristatytos dar 2015 metų rudenį ir kartu su paakių priežiūros priemone tapo pačiais mylimiausiais produktais, kuriuos naudoju norėdama palepinti savo veido odą bei tikėdamasi greito efekto.

Clinique Smart SPF15, kaip nurodo SPF faktorius pakuotėje, pritaikytas kasdieniam naudojimui dienos metu, tačiau taip pat tinkamas ir vakariniam ritualui. Kad ir kaip bebūtų, priemonė pernelyg sunki naudoti šią dienos metu (nebent turite itin sausą, atopinę veido odą), o SPF faktorius nakčiai nėra reikalingas.

Kaip ir dauguma Clinique veido priežiūros priemonių, produktas daro tai, ką žada - iki begalybės puoselėja ir drėkina vaido odą. Tiesa, būdas, kurį gamintojai nusprendė naudoti kuriant drėkiklį iš tiesų neįprastas, mat kremas kur kas labiau primena riebų maitinantį kremą nei lengvą priemonę odai drėkinti. Būtdėnt dėl šios priežasties produktu geriausia mėgautis nakties/miego metu, tuomet oda turi pakankamai laiko absorbuoti teigiamus komponentus. Po nakties oda tampa minkšta, švelni, o gautas efektas nenusiplauna net šią prausiant vandeniu.

Priemonės kaina priklauso nuo produkto kiekio, 30ml kaina 39.95 , 50ml kaina 59.95 €. Produktas vertas investicijos - kremas tikrai veikia, tuo tarpu oda tampa akivaizdžiai minkštesnė, švelnesnė ir švytinti iš vidaus. Ar rekomenduoju? Neabejotinai taip. Jei blakstienų tušui, esant reikalui, rekomenduočiau pataupyti ir įsigyti pigesnio prekinio ženklo, geras drėkinamasis kremas reikalauja didesnių investicijų, šios atsipirks su kaupu. 

L'Oreal "Rebalancing Extraordinary Facial Oil" veido aliejaus apžvalga

Prieš gerus porą mėnesių L'Oreal Nutrigold veido priežiūros priemonių liniją papildė keli nauji produktai - naktinis veido kremas "Nutri Gold Extraordinary Cream Mask" ir "Rebalancing Extraordinary Facial Oil". Pastarieji - nebe naujiena kosmetikos lentynose, tačiau maname stalčiuje priemonės kantriai laukė savo eilės - veido priežiūros priemonių apžvalgoms susikaupė kur kas daugiau nei galima įsivaizduoti. Tačiau net jei produktų negalima laikyti naujienomis, norėtųsi tarti porą žodžių apie šių efektą.

Kone prieš metus aprašytas L'Oreal Nutrigold Extraordinary aliejus veidui tąkart susilaukė didelio dėmesio ir nemažos pagarbos. Net dabar, prisiminus produktą, iškyla labai pozityvūs prisiminimai ir atsiliepimai, o turint omenyje, jog išmėginti įvairiausių kosmetinių priemonių tenka labai dažnai, faktas, jog produktas vis viena išliko favoritu savo kainos zonoje leidžia daryti tam tikras prielaidas. 

Lūkesčiai naujai patobulintai Extraordinary Facial Oil iškilo vien dėl to, jog pirmoji pasirodė pakankamai nebloga. Naujasis leidimas aprašomas tinkantis riebiai/mišriai odai, mat, kaip teigia pavadinimas, turėtų padėti išlaikyti balansą tarp odos drėgmės palaikymo bei riebalų išsiskyrimo.

Standartinis 8 eterinių aliejų mišinys, tinkantis riebiai ir mišriai odai. Priešingai, nei būtų galima tikėtis iš aliejų, ši kombinacija sugeba mažinti poras, oda jaučiasi pamaitinta, tačiau toli gražu nesijaučia riebumo jausmo. Poros, be abejo, nuo aliejaus naudojimo tikrai nesumažės ir vizualiai netaps mažiau matomos, tačiau oda tikrai produktą priima labai svetingai. Lengva tekstūra produktą leidžia aplikuoti itin mažais kiekiais, tad vienos pakuotės pakaks iki pusmečio (greičiausiai trijų-keturių mėnesių naudojant kartą per dieną).

Ir nors instrukcijos priemonę rekomenduoja naudoti du kartus per dieną, riebios odos savininkėms aliejaus pagrindu pagaminto produkto naudojimas dienos metu prilygsta pražūčiai - rekomenduoju priemonę naudoti vakaro metu, prieš einant miegoti. Aliejų rekomenduojama nautoti prieš tepant naktinį kremą. Naudojant veido losjonus ir tonikus bei serumus aliejus ant odos atsirasti turėtų būtent po šių žingsnių. Po nakties ant veido nelieka jokių aliejaus pėdsakų, tad šis arba susigeria į veido odą, arba į pagalvę.

Produktas labai stipriai parfumuotas, tačiau kvapas veikia anti-stresiniu pobūdžiu, ramina, atpalaiduoja ir suteikia naujos gaivos (ko gero dėl sudėtyje esančių citrininių poskonių turinčių komponentų). Jei reikėtų apibūdinti kvapą, šis kvepia panašiai kaip pirmasis Extraordinary leidimas - stipriausiai jaučiasi levandos, tačiau šalia šių atsiranda citrininės natos.

Kaip visuomet, produkto turėtų vengti jautresnę odą turinčios ir parfumuotiems produktams alergiškos vartotojos, tačiau tokios, savaime suprantama, nėra didelės L'Oreal kosmetikos gerbėjos. Priemonė puikiai tiks ir patiks visoms, turinčioms riebesnę veido odą, neturinčioms problemų su kvapikliais ar dažikliais bei norinčioms vakaro metu palepinti ne tik veido odą, bet ir dvasią - kvapas iš tiesų magiškas.

30ml talpos buteliuko kaina € 11,99, priemonė galioja 18mėn nuo atidarymo.

12.3.16

Estee Lauder "Pure Color Brazen Bronze" skaistalų apžvalga

Šį kartą pradėkime nuo prekinio ženklo istorijos. Estée Lauder - visame pasaulyje garsi kosmetikos ir parfumerijos gamintoja. Šiuo metu bendrovė valdo aštuoniolika prekių ženklų, tokių kaip: „Bobbi Brown“, „Tommy Hilfiger“, „Donna Karan“, „Darphin“, „M.A.C“. Šios bendrovės ištakos - nedidelis šeimos verslas, kurį Estée Lauder su vyru Josephu Lauderiu įkūrė 1946 m. Niujorke. Septintąjame dešimtmetyje įmonė pelnė tarptautinį pripažinimą, o Estée Lauder buvo įtraukta į geriausių JAV verslininkių dešimtuką. Kompanijos odos priežiūros, makiažo ir kvepalų kolekcijos yra elegantiškos, prabangios, išsiskiria kokybe ir gali patenkinti išrankiausio kliento skonį.

Estee Lauder "Pure Color Brazen Bronze" - priemonė, kuri tiks visoms, norinčioms ne tik kokybės ir nepaprasto rezultato, bet ir prabangos pakuotėje. Produktas pristatomas nepaprastai prabangiame aukso spalvos indelyje, suteikiančiame dar daugiau sofistikacijos aplikuojant priemonę.

Kaip ir priklauso prekiniam ženklui, Estee Lauder vartotoja - į trečią dešimtį įkopusi sėkminga verslo moteris, iš dekoratyvinės kosmetikos reikalaujanti ne tik preciziškos kokybės, bet ir nepaprastos elegancijos pakuotėse. Kad ir kaip bebūtų, auksu žibantys įpakavimai nedaro priemonės prastesne, priešingai - kelia lūkesčius dar labiau, tačiau šie lieka pateisinti - produktas vertas dėmesio.

Skaistalai turi labai patogų veidrodėlį ir niekam tikusį šepetėlį priemonės aplikavimui. Galbūt pastarasis tiktų kelionėse, tačiau kasdienai šio rekomenduočiau nė neliesti - dailiai šis tikrai nepadažys. Produktas dengiasi labai lengvai ir švelniai, yra pakankamai pigmentuotas, kad pakaktų poros sluoksnių, tačiau pigmentas nėra toks stiprus, kad šį naudojant būtų galima padauginti produkto ar atrodyti pernelyg vulgariai.

Atspalvis "Pure Color Brazen Bronze" stipriai primena Nars Orgasm, mat savyje turi blizgių švytinčių dalelių. Priemonė priskiriama bronzuojančioms, o esantis pigmentas turi oranžinęs/rausvos bazės.

Ar rekomenduoju? Taip, jei iš skaistalų tikitės ne tik nepriekaištingos kokybės, bet ir sofistikuotos pakuotės. Įsigyti galima didžiosiose kosmetikos parduotuvėse, kaina apie € 41,95.

11.3.16

MAC "Matte Smoked Purple" lūpų dažų apžvalga

 MAC kosmetika vis dar žaidžia svarbų vaidmenį dekoratyvinės kosmetikos industrijoje. Ne mažiau aktuali matinių lūpų dažų koncepcija šį kartą susimaišė su unikaliu lūpų dažų atspalviu, kartu sudarydami nepaprastos kombinacijos lūpų dažus "Matte Smoked Purple". Pastarasis atspalvis nėra šio pavasario naujiena - šį galima rasti rudens/žiemos kolekcijoje, tačiau atspalvis nuo to netampa mažiau unikalus.

Lūpų dažai parduodami klasikinėje minimalistinėje MAC pakuotėje, ši niekuo nesiskiria nuo klasikinės MAC lūpų dažų pakuotės. "Smoked Purple" atspalvį nepaprastai taikliai apibūdina šio pavadinimas - lūpų dažas vargiai supainiojamas su "Quelle Surprise"  ne tik dėl savo matinio dengimo, bet ir dėl pigmento pagrindą sudarančios pilkšvos spalvos. Pastaroji neutralizuoja ant lūpų esantį natūralų lūpų pigmentą ir šį užgesina lengva pelenų baze. Ši skirta tam, kad purpurinė spalva atskleistų savo neutralią pusę, kurioje nėra jokio rausvo pigmento.

Spalva iš tiesų nepaprasta ir reikalaujanti ne tik atitinkamos progos šią dėvėti, bet ir tam tikro kiekio pasitikėjimo savimi ir kiek daugiau nei minimalių gebėjimų vizaže. Produktas pasižymi labai sunkiai aplikuojama matine tekstūra, šį aplikuoti toli gražu ne pats lengviausias darbas, turint skilinėjančias lūpas produkto reikėtų vengti, mat kaip ir visi matiniai dažai šis paryškins visus lūpų defektus.

Produktą neabejotinai reikia prisijaukinti ne tik dėl unikalaus atspalvio, bet ir neįprastos tekstūros, su kuria dirbti reikia išmokti. Geriausia su lūpų dažais kartu naudoti panašaus atspalvio lūpų pieštuką, kuris padėtų lūpoms suteikti norimą formą - šios spalvos lūpų dažai reikalauja aiškaus kontūro.

Ar rekomenduoju? Taip. Šiuo metu Matte Smoked Purple lūpų dažai yra slapta svajonė, kurią dėvėti noriu konkrečiomis progomis, tačiau ar išdrįsiu?

10.3.16

Kanebo "Sensai Fluid Finish" makiažo pagrindo apžvalga

Ne mažiau už naujienų apžvelgimą svarbu atkreipti dėmesį į laiko patikrintus ir išmėgintus produktus. Tokiu tapo Kanebo Sensai Fluid Finish kreminė pudra, mylimiausių kreminių pudrų topuose karaliaujanti jau penketą metų - būtent 2011  metų pavasarį šią priemonę išmėginti teko pirmą kartą. Nuo to karto žinojau, jog tai - priemonė, kuria galima pasitikėti bet kokiu gyvenimo atveju.

Pudra geriausiai tinkama Normaliai, mišriai ir sausai odai. Įdomu tai, jog visgi idealiai atrodo net ir ant riebesnės odos (šiuo atveju tereikia prisiminti papudruoti T-zoną matizuojančiu produktu dienos bėgyje). Pudra suteikia pusiau matinį efektą, oda tampa švelni ir lygi it aksomas - būtent tokio rezultato dažniausiai ieško riebesnės odos savininkės, kovojančios su odos blizgėjimu.

Produktas be galo lengvai dengiasi, pasiskirsto tolygiai, o susiliejusi su odos šiluma pudra prilimpa prie šios tarytum antras odos sluoksnis. Idealu tai, jog produktas vietoje išsilaiko itin ilgą laiką, kone visą dieną.  Produktas padengtas ant veido leidžia nevaržomai reikšti emocijas, nes „juda“ –  susitraukia ir išsitempia kartu su oda. Dėl unikalios technologijos oda tampa pusiau matinė ir optimaliai drėgna. Su SPF 15, tad tinka šaltesniam metų laikui ir minimaliai apsaugo nuo agresyvių saulės spindulių bei aplinkos poveikio.

Turint omenyje, jog produktas priskiriamas aukštesnės klasės prekėms, reikia atsižvelgti ir į tai, jog priemonė naudojasi itin taupiai bei ekonomiškai, o vienos pakuotės gali užtekti ilgiau nei pusmečiui. Tokiu atveju pirminė kaina nebeatrodo tokia baisi, o po pirmųjų mėginimų akivaizdu, jog produktas gali būti "tuo vieninteliu", puikiai atitinkančiu individualius odos poreikius.
Kreminė pudra parduodama dailiame stikliame buteliuke, 30 ml talpos kaina € 46,95, įsigyti galima didžiosiose kosmetikos parduotuvėse.

Pudrą nuoširdžiai rekomenduoju visoms turinčios kombinuotos odos problemų - sausėjimo, blizgėjimo, diskoloracijų. Taip pat toms, kurios neturi laiko rūpintis makiažu dienos metu - pudra vietoje išsilaikys visą dieną.

PUPA "Dot Shock Balm Gloss" lūpų blizgio apžvalga

Akylesnės skaitytojos ko gero spėjo pastebėti, jog naujoji PUPA pavasario kolekcija Dot Shock į rinką įsiveržė su didžiausiu trenksmu bei sprogstančių rausvų žiedų elegancija. Nauja kolekcija nepaliks abejingos nė vienos - nepaprastai pavasarinės spalvos, gaivūs ir kasdienai pritaikomi priemonių atspalviai, dailios žvilgančios pakuotės - visa, ko reikia pasinerti į moterišką norą išmėginti naujuosius produktus.

Šiandienos apžvalgoje Dot Shock Balm Gloss lūpų blizgis/balzamas. „Balmy“ - revoliucinė, nauja formulė, ypatingai blizgiam efektui išgauti. Ypatinga, ilgai ant lūpų išliekanti tekstūra. Lietuvoje galima rasti du atspalvius  (001 petal corall 002 pink beauty). Nuotraukoje pavaizduotas 001 petal coral.

Produktas vertas meilės nuo pirmojo panaudojimo. Balzamas ypatinga ivertinamas po žiemos šalčių, kuomet išsausėjusios ir šalčio nuniokotos lūpos šaukte šaukia papildomo dėmesio ir rūpesčio. Produktas visiškai neapsunkina ir nelipina lūpų, tačiau šios tampa be galo minkštos, švelnios ir švytinčios. Sudėtyje esantys ingredientai suteikia veidrodinį efektą, tad lūpos vizualiai tampa didesnės ir putlesnės. Didelės spalvos priemonė nesuteikia, tik paryškina turimą lūpų atspalvį.

Produktas turi labai patogų aplikatorių, dėl lengvo atspalvio ir gero įpakavimo priemonę aplikuoti galima ir be veidrodėlio. Visgi pakuotė itin blizgi, tad esant reikalui net pačią pakuotę galima panaudoti kaip veidrodėlį.

Ar rekomenduoju? Neabejotinai taip. Lūpų balzamas - viena labiausiai pavasarį primenančių kosmetinių priemonių, o ši priemonė iki pabaigos bus panaudota bet kokiu metų laiku! Įsigyti balzamą galima Kosmada, Kristiana parduotuvėse,  kaina 10 eur.

9.3.16

Jo Malone™ 'Peony & Blush Suede' Cologne kvepalų apžvalga

Aromatai - visuomet pati individualiausia grožio išraiška, kuriai rekomendacijų rengti tiesiog nepavyktų. Tačiau šį kartą kviečiu pasinerti į kvapų oazę ir kartu patyrinėti dar vieną parfumerinį atradimą Jo Malone™ 'Peony & Blush Suede' Cologne.

Jo Malone™ 'Peony & Blush Suede' Cologne - kvepalai, kuriuos kiekviena daugiau besidominti grožio industrija arba parfumerija turėtų žinoti kaip bibliją. Tam yra pora priežasčių - visų pirma labai komercinis ir moteriškas šių kvapas, kuris kažkuriuo gyvenimo momentu gali tikti kone kiekvienai moteriai, visų antra dėl to, jog būtent pastarieji kvepalai daugelio socialinės medijos išgarsintų merginų mylimiausi. 

'Peony & Blush Suede' kaip galima numatyti iš pavadinimo, savyje talpina tris, atrodo nesuderinamus aromatus - bijūnus, pudrą ir zomšą. Tiesa, pastarieji tarpusavyje draugaujasi itin darniai ir harmoningai, o bendras rezultatas - užburiantis. Žavinga bijūnų, raudonųjų obuolių, jazminų, rožės, leukonijos puokštė susipina su pudiniu odos tonu suburdami naują, tačiau nepaprastai jausmingą aromatą.

Viršutines natas sudaro raudonasis obuolys, vidurinėse karaliauja bijūnas, jazminas, gvazdikas ir rožė, o bazinius pagrindus žaidžia oda, o tiksliau - zomša. Alternatyvomis šiam kvapui galima laikyti Jo Malone English Pear and Freesia, Orange Blossom, Blackberry & Bay, Wood Sage & Sea Salt, Nectarine Blossom and Honey, iš populiariųjų kvepalų artimiausias atitikmuo Chloe Roses De Chloe Chloe, Miss Dior Blooming Bouquet, Chance Eau Tendre kvapai.

Jei reikėtų įsivaizduoti moterį, kvepiančią šiais kvepalais - į vaizduotę peršasi švelni, greičiausiai itin švelnių veido bruožų ir šviesaus gymio į dvidešimtmetį įkopusi mergina, širdyje besinešiojanti didžiulę meilę gyvenimui ir sau. Šios gyvenimas - tikra pasaka, o pasakišką grožį ir darną ši skleidžia visur aplink save. Tai - idealus kvapas vestuvėms. Vestuvės - geriausiai šį aromatą nusakantis kvapas, lengvas, romantiškas, meilus, tačiau moteriškas.

100ml kvepalų kaina apie 140eur. Rekomendacijų kvapams teikti nesinorėtų, tačiau akivaizdu, jog šį aromatą parduotuvėje išmėginti turėtų kiekviena - didelė tikimybė, jog šis taps vienu mylimiausių.

Daugelis lietuvių skundžiasi odos problemomis, bet ja visiškai nesirūpina

Beveik pusė Lietuvos gyventojų, o ypač moterys – net 7 iš 10 – jaučia po žiemos pablogėjusią ar pasikeitusią odos būklę. Tačiau net 40 proc. lietuvių teigia, kad savo oda nesirūpina apskritai, o daugelis oda besirūpinančių, ja rūpinasi netinkamai, parodė amerikiečių bendrovės „Amway“ užsakymu atlikta reprezentatyvi visuomenės nuomonės apklausa.
Kartu su pavasariu mūsų organizmą pasitinka nepalankūs išorės veiksniai: temperatūros pasikeitimai, stipresni vėjai, vitaminų trūkumas ir pirmoji saulė – visa tai gali stipriai paveikti žiemos nualintą odą. Ji tampa mažiau atspari išoriniams veiksniams, atrodo pavargusi, jautresnė ar labiau pažeidžiama. Tai atspindi ir „Spinter tyrimų“ atlikto lietuvių nuomonės tyrimo rezultatai, kurie parodė, kad pavasariui prasidėjus beveik pusė apklaustųjų respondentų jaučia, jog odos būklė po žiemos pablogėja ar pakinta (47 proc.).
Ši problema ypač aktuali Lietuvos moterims: beveik septynios iš dešimties (apie 65 proc.) teigė, prasidėjus pavasariui, susiduriančios su odos problemomis. Daugiausiai ši problema kankina 26-35 metų respondentus, miestų ir rajonų gyventojus. Dažniausiai su šia problema susiduria namų šeimininkės.

Tyrimas taip pat parodė, kad lietuviai savo oda rūpinasi netinkamai arba nesirūpina iš viso.
40 proc. respondentų nurodė savo oda nesirūpinantys apskritai, didžioji dalis jų – vyrai (apie 63 proc.). O net ir besirūpinantieji dažnai klysta, neteisingai prižiūrėdami odą ir nepasirinkdami viso kasdienei odos priežiūrai būtino komplekso: gerti daugiau vandens, naudoti specialias kosmetikos priemones, sveikai maitintis ir derinti maisto produktus bei, esant poreikiui, vartoti papildus, skirtus odai.
Visai nesirūpinantys savo oda daugiausiai atsakė respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu (49 proc.). Taip pat mažas pajamas gaunantys (48 proc.) ir daugiausiai kaimo vietovėse gyvenantys (42 proc.) lietuviai.  
„Oda yra vienas iš geros sveikatos rodiklių, kuris nurodo, kaip mes jaučiamės viduje. Prasidėjus pavasariui visi suskumba dar intensyviau rūpintis savo oda – naudoti drėkiklius, kremus ir losjonus tam, kad būtų pagerinta odos būklė išorėje. Tačiau, nors odos drėkinimas išoriškai yra svarbus, daug odai stresą keliančių veiksnių slypi viduje: nesubalansuota mityba ar miego trūkumas tėra tik keletas faktorių, galinčių neigiamai paveikti odos būklę, todėl ja reikia rūpintis ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus“, – teigia Andrzej Sawicki, „Amway“ produktų ekspertas.
A. Sawicki pataria, ką vartoti ir ko ne, norint, kad oda būtų sveika ir atsigautų po žiemos ir ją nualinusių šalčių.
Reikėtų atsisakyti: 
-Alkoholio, cigarečių ir kavos - toksinai gali lemti odos būklės suprastėjimą, todėl svarbu atsisakyti toksinų susidarymo organizme įpročių ir priklausomybių – rūkymo, nesaikingo alkoholio ar kavos vartojimo.
 -Riebaus ir saldaus maisto - per žiemą daugelis leidžia sau atsipalaiduoti ir suvalgyti vienu ar kitu desertu daugiau, o tai augina ne tik kilogramus, bet ir neigiamai veikia odos būklę. Todėl norėdami apvalyti savo organizmą ir odą, sumažinkite suvartojamo riebaus, konservuoto, rūkyto, kepto, daug konservantų, dažiklių ir stabilizatorių turinčio maisto kiekį. Taip pat nepiktnaudžiaukite miltiniais ar daug cukraus turinčiais patiekalais.

Kadangi maisto papildai pavasarį tampa vis svarbesne papildoma procedūra šalia tradicinių odos priežiūros metodų, „Amway“ siūlo išbandyti naują „Truvivity by Nutrillite“ grožio sistemą, susidedančią iš grožio papildų ir grožio miltelių gėrimo. Produkto sudėtyje suderinti kompleksai, kuriuose esantys vynuogių kauliukų ir erškėtuogių ekstraktai prisideda prie kūno ląstelių apsaugos nuo radikalų, o kviečių keramidai yra natūralūs augaliniai keramidai, išgauti iš pilno grūdo kviečių. Taip pat ši sistema praturtinta vitaminais A, C ir cinku, kurie padeda palaikyti normalią odos būklę.

Informacija paremta Amway įmonės atliktais statistiniais tyrimais.
© 2016 Kotryna Uogintaite