30.6.16

"Beauty Blender" makiažo kempinėlės apžvalga

 Prieš gerus pusantrų metų teko apžvelgti pirmąją Beauty Blender makiažo kempinėlę. Ir nors tuo metu tai buvo vienintelis populiarus šio prekinio ženklo produktas, gamintojai nutarė savo gerbėjus pamaloninti skirtingais kempinėlių leidimais, pritaikytais skirtingiems poreikiams. Šiuo metu prekinis ženklas siūlo skirtingas priemones tikslinėms zonoms padengti, taip pat išskiria kempinėles profesionaliam ir kasdieniam naudojimui, pritaikydami skirtingo pluošto ir kempinėlės dengimo variacijas. 

Ir nors per paskutinius metus teko išmėginti porą skitingas funkcijas žadančių Beauty Blender variantų, visgi reikia pripažinti, jog didžiausio dėmesio vertas būtent originalusis Beauty Blender. Galbūt dėl universalios ir visiems įpratos bei prieinamos aplikavimo technikos, o galbūt tiesiog dėl įpročio naudoti tokio minkštumo kempinėlę makiažo aplikacijai.

Šią vasarą klasikinį ryškiai rožinės spalvos Beauty Blender pakeitė baltos spalvos kempinėlė. Pavasarį išleista kreminio atspalvio priemonė daugeliui makiažo gerbėjų sukėlė dvejopus jausmus - viena vertus smagu, jog kempinėlė neatrodo nešvari, kita vertus makiažo likučių maskavimas prisidengiant kempinėlės atspalviu gali tapti puikiu pretekstu kempinėlę plauti rečiau nei įprasta, o tuo pačiu rizikuoti asmenine higiena ir odos būkle.

Kad ir kaip bebūtų, šią vasarą pasirodė priešinga kreminei baltos versija, verčianti į higieną atkreipti ypatingą dėmesį, mat jau po pirmojo panaudojimo kempinėlė tampa rusvos spalvos. Pudros atspalvis iš kempinėlės visiškai nepasinaikina, tad kempinėlės naudojimo laikotarpis sutrumpėja dėl estetinių sumetimų.

Nepaisant šio niuanso baltoji Beauty Blender kempinėlės versija ne mažiau sėkminga, nei originalioji rožinė. Ar kempinėlė verta savo kainos (19,90 eur) spręsti pakankamai sudėtinga, nes rinkoje šiuo metu yra nemažai pigesnių alternatyvų (ypatingai dėmesio verti korėjietiškų makiažo kempinėlių aplikatoriai, kurie paprastai parduodami kartu su makiažo kempinėle) suteikiančių neblogą variantą.

23.6.16

Pasirinkimas keliaujant: Skincode

Ir nors kiek vėluotai nei įprastai, tačiau šį kartą kosmetiniuose pasirinkimuose norėčiau aptarti tai, ką iš odos priežiūros priemonių reikėtų kartu su savimi turėti keliaujant. Esti begalė skirtingų nuomonių apie tai, ar iš tiesų vieno prekinio ženklo priemones naudoti geriau - vieni teigia, jog tai tėra geras prekybininkų triukas įtikinti pirkėją užuot pirkus vieną priemonę įsigyti jas visas, kiti prieštarauja teigdami, jog priemonės sukurtos tam, kad veiktų visos vienu metu. 

Nors mano pačios nuomonė šiuo klausimu nererai prieštarauja pati sau - šventai tikiu, jog priemonės suteikia geriausia rezultatą tuomet, kuomet yra naudojamos iš to paties gamintojo, visgi, nuolatinis smalsumas ir tinklaraščio rašymas verčia kombinuoti skirtingų prekinių ženklų produktus. Ir nors tai darydama puikiai suvokiu, jog ko gero negaunu maksimalaus efekto, visgi esu pakankamai rami, jog bet kada galiu grįžti prie stabilaus vieno prekinio ženklo produkcijos naudojimo.

Kad ir kaip bebūtų, kelionės - tikrai ne pats tinkamiausias metas odos priemonių paieškoms, testavimui ar kitoms metamorfozėms. Tūkstančius kartų teko pasimokyti savo pačios odos sąskaita, jog oda ir organizmas pasikeitus aplinkai gauna pakankamai streso, tad sąmoningai to paties daryti su odos priežiūrų produktais tikrai nederėtų, o keliauti reikėtų su tomis priemonėmis, kurių veiksmingumu ir efektyvumu bei sąveika su savo pačios oda esate užtikrintos šimtu procentų.

Jau ne kartą teko minėti, jog Skincode prekinio ženklo asortimentas - tai, ką nuoširdžiai naudočiau kiekvieną mielą dieną ir ko niekuomet neišmainyčiau į jokius kitus produktus, jei to nereikalautų tinklaraščio turinys ir asmeninis smalsumas. Kelionės - būnent tas metas, kuomet norisi rūpintis savo oda ir kaip įmanoma labiau minimizuoti stresą.

Skincode prekinio ženklo siūlomi produktai - dažniausiai bekvapiai, labai neutralios klasikinės konsistencijos, tačiau pakankamai koncentruoti ir efektyvūs, kad šių pakaktų net neturint ypatingai daug skirtingų odos priežiūros žingsnių savo rutinoje. Būtent visus ritualus kelionėse norisi kaip įmanoma minimizuoti ir apsistoti ties pačiais pagrindiniais - odos valymu, tonizavimu ir drėkinimu. Ir visgi aš asmeniškai mėgstu naudoti skirtingą dieninį ir naktinį kremus, o taip pat turėti papildomą priemonę odos elastingumui atstatyti bei poroms sutraukti, tad taip pat prie pagrindinės odos priežiūros rutinos neatsisakau poras sutraukiančios kaukės.

Ko gero niekam ne naujiena, jog keliaujant geriausia turėti kelionines priemonių pakuotes arba mylimiausius produktus perkelti į mažesnio tūrio tarą. Būtent mažesnio tūrio pakuotes teko pačiai transportuoti kartu su savimi, o kelionės pabaigoje, ko gero šių parsivežti nė nereikės, mat priemonės bus iki galo išnaudotos. Tokiu atveju galėsiu būti tikra, jog lagamine yra vietos naujiems pirkiniams ir naujiems testuojamiems produktams. 

Pasidalinkite savo patirtimi, ką paprastai naudojate kelionėse tam, kad išlaikytumėte savo veido odą sveiką ir gyvybingą!

Bučkis,
Uogintaitė

18.6.16

Filorga "Scrub & Mask" putojančio šveitiklio apžvalga

 Yra priemonių, kurias vertinant šios lieka "šiaip sau" kategorijoje, ir nors tokios jokiu būdu nėra prastos, tačiau kažkokiu būdu nepadaro didelių stebuklų. Tačiau yra tokių produktų, kurie tuos stebuklus iš tiesų suteikia ir tik dar aukščiau užkelia lūkesčių kartelę testuojamiems produktams ir jų efektui. Filorga "Scrub & Mask" putojanti veido kaukė kosmetinėje lentynėlėje atsidūrė po poros mėginėlių. Panaudojusi šį produktą keletą savaičių supratau, kad vargu ar kuri kita turima priemonė atstos norimą Filorga.

Kadangi produkto naudojimas ir paskirtis kiek neįprasta, šį kartą teks pateikti techninių faktų apie šveitiklį. Tai - priešraukšlinė priemonė, pritaikyta ir subalansuota skaistumą praradusiai odai. Lengvos baltos kreminės konsistencijos šveitiklis mechaniškai ir fermentiškai pašalina negyvąsias odos ląsteles, vėliau virsta putojančia kauke, kuri aprūpina odą deguonimi. Mechninio šveitiklio privalumai - pašalinamos negyvos odos ląstelės nepažeidžiant odos, mat visą darbą atlieka vulkaninio stiklo perlito dalelės. Šios dalelės priskiriamos prie neabrazyvinių šveitiklių. Perlitas sugeria sebumo perteklių ir suteikia matinį efektą bei sutraukia poras, tai - ypatingai svarbu turint riebesnę ar mišrią veido odą ir turint išsiplėtusias ar padidėjusias odos poras. Enziminis šveitiklis - suaktyvina natūralius eksfolijacijos procesus. Epidermis išlaisvinamas nuo jį dengusio negyvų ląstelių sluoksnio, o to pasekoje oda nebeatrodo tokia pilkšva.  

Scrub & Mask deguonies transportavimo sistema paskatina ląstelių kvėpavimo procesus bei jų regeneraciją. Kaukėje esantis kompleksas panaudoja ore esantį deguonį, sulaiko jį ant odos susiformuojančiuose burbuliukuose ir toliau neša į ląsteles. Tai paskatina visą ląstelių kvėpavimo procesą: aprūpintos deguonimi, ląstelės atgauna savo natūralų dinamiškumą ir optimalų efektyvumą. Akimirksniu pagerėja odos tonas, oda įgauna jaunatviškumo gaivumo ir pagreitėja odos regeneracija.

Naudojant šią kaukę oda akimirksniu atgauna savo natūralų skaistumą, o šveitiklį tepant reguliariai odos būklė akivaizdžiai pagerėja. Ypatingai malonus pats kaukės aplikacijos ir laukimo procesas, mat laikant šią ant odos jaučiamas labai malonus kutenimas ir burbuliukų sproginėjimas. Vėliau šie odą lengvai eksfolijuoja, tačiau yra pakankamai švelnūs ir minkšti, kad šios nepažeistų. Dėl itin patrauklaus naudojimo vienintelė grėsmė gali kilti naudojant priemonę pernelyg dažnai - optimalus naudojimo dažnis turėtų būti du kartai per savaitę. Priemonė turi labai nežymų citrusinį kvapą, šis nėra labai aktyvus.

Filorga produkcija dedikuota kiek brandesnei ir natūralų spindesį praradusiai veido odai, tačiau kai kurios priemonės gali puikiai tikti ir jaunesnėms vartotojoms.
Scrub & Mask šveitiklis - būtent tai, kuo drąsiai gali mėgautis bet kokio amžiaus grožio gerbėjos. 50ml talpos pakuotės kaina  44.98 €. Kaina šiuo atveju labiau nei adekvati, o už tokios paskirties ir efekto priemonę tikrai drąsiai būtų galima sumokėti kur kas daugiau.

Ar rekomenduoju? Ko gero atsakymas ir taip aiškus. Kaukė jau puikuojasi mylimiausiųjų rubrikoje ir kol kas vargu ar artimiausiu metu suras sau rimtą konkurentą.

Lancome "Belle De Teint" vasaros kolekcijos apžvalga

Reikia sutikti, jog dekoratyvinės vasaros kosmetikos kolekcijos dažniausiai būna vienos gražiausių ir ne tik dėl to, jog pačios kolekcijos būtų geresnės už kitų laikų, o paprasčiausiai dėl labai žmogiško faktoriaus - dažniau šviečiančios saulės, laukiančių atostogų ir vidinės harmonijos, kuri neretai asocijuojama su būtent šiuo metų laiku.

Kaip ir daugelis didžiųjų prekinių ženklų, gigantas Lancome šią vasarą pasitinka su itin spalvinga ir saulės nubučiuota kosmetikos linija "Belle De Teint". Be didelių įžangų turiu pripažinti, jog šio sezono kolekcija neabejotinai pranoko pavasario ir praėjusių ketvirčių kolekcijas, o pagrindinėmis žvaigždėmis neabejotinai tapo dvi priemonės - "Belle De Tein" Liquid Glow Trio skystas veido ir kūno žėrutis bei jokių alternatyvų neturinti bronzuojanti pudra "Belle De Teint" Powder Glow Trio. Kad ir kaip bebūtų, ne mažiau dėmesio ir poros žodžių verti ir kiti kolekcijoje esantys produktai.

"Belle De Tein" Liquid Glow Trio skystas veido ir kūno žėrutis galimas trijų atspalvių, nuotraukose esantis pats šviesiausias 01 Glow Vanille variantas. Įpakavimas vertas visų pagyrų - iš pažiūros prabangi stiklinė pakuotė iš tiesų yra storos plastmasės, tad produktas kuo puikiausiai įsipaišys į bet kokį kelioninio lagamino turinį be didesnės rizikos sudužti kelionės metu. Priemonė turi savitą "Lancome" produktams būdingą kvapą, tad tepant skystį ant kūno aromatas subtiliai skleidžiasi visos dienos metu. Kad ir kaip norėtųsi, priemonėje esantis kvapas neatstoja įprastinių kvepalų, tačiau esant minimaliam kvepalų poreikiui karštomis vasaros dienomis būtent tokio kiekio lengvo parfumuoto aromato gali būti daugiau nei gana.

"Belle De Teint" Powder Glow Trio bronzuojanti pudra galima dviejų atspalvių, nuotraukose esantis tamsesnis 12 Belle De Teint variantas. Priemonė taip pat turi labai ryškų gėlinį Lancome produktams būdingą kvapą. Pakuotėje integruotas idealaus dydžio ir labai platus veidrodėlis, esantis šepetėlis nėra geriausias būdas aplikuoti pudrą, tačiau tokio varianto pakaks norint greitai pataisyti esamą makiažo situaciją ir veidui suteikti blic efektą. Tuo tarpu pats produktas iš tiesų vertas didelių aplodismentų, paletėje esantys trys atspalviai puikiai tarnauja naudojant šiuos atskirai (tiesa, atskirai šiuos naudoti kiek nepatogu, ypač naudojant klasikinio dydžio bronzavimui skirtą šepetėlį), o pačiam geriausiam efektui išgauti rekomenduojama naudoti visus tris atspalvius vienu metu. Idealu tai, jog pudroje nėra raudono pigmento, tad bronzinis įdegis ant veido odos pasidengia itin natūraliai. Viršutinė šviesi kreminė spalva galima naudoti kaip švytėjimo pudra, tačiau šioje švytinčių dalelių itin mažai. Bendras įspūdis apie šią paletę daugiau nei teigiamas - paletė labai funkcionali ir tiesiog nepakeičiama ieškant kokybiško bronzavimui skirto produkto.

"Shine Lover" Vibrant Shine Lipstick 8H Moisture lūpų balzamas - nuostabus produktas ieškant lengvo ir nuolatinės priežiūros nereikalaujančio produkto. Ir nors priemonę norėtųsi vadinti balzamu, o ne lūpų dažais, visgi viską paaiškina lūpų drėkinimo faktorius. Produktas tikrai padrėkina lūpas ir jas puoselėja, tuo tarpu esantis pigmentas leidžia džiaugtis paryškėjusia lūpų spalva. Blizgesiui nusitrynus lūpos tampa lengvai padažytos, mat dažuose esantis pigmentas įsigeria į šias. Balzamas kiek primena visų mylimą, tačiau kiek minimizuotą YSL Volupte Shine dažų versiją.  

Ombre Hypnose Stylo "Longwear Cream Eyeshadow Stik" kreminiai pieštukiniai akių šešėliai - pats geriausias išradimas tinginukėms. Turima 18 Pepite Amazone spalva tiesiog nepamainoma visoms rusvų varinių atspalvių gerbėjoms. Produktas nepaprastai gražiai žiūrisi kartu su kitomis bronzuojančiomis priemonėmis, mat turi to paties rusvo pigmento. Pieštukiniai akių šešėliai - itin patogus būdas turėti lengvai aplikuojamą akių dailės variantą. Idealu ir tai, jog šešėlių formulė sukurta beveik vandeniui atsparaus makiažo pagrindu, tad naudojant tokios paskirties pieštukinius šešėlius nebūtina naudoti akių šešėlių pagrindo, užtikrinančio šešėlių laikymąsi ant akies voko. Kaip visuomet, kalbant apie pieštukinius akių šešėlius norisi paminėti, jog toks produktas nepamainomas keliaujant ar neturint pakankamai vietos makiažo įrankiams bei grožio puoselėjimo priemonėms. 

Šių metų Lancome dekoratyvinės kosmetikos vasaros kolekcija nepaprasta ir verta dėmesio, ypatingai šiltos spalvos, priderinami kasdienybėje atspalviai ir stebuklingi aromatai - visa, ko reikia iš kosmetinių priemonių vasaros metu.

12.6.16

Artdeco "Hello Sunshine" vasaros kolekcijos apžvalga

Artdeco prekinis ženklas, kaip visuomet, naują sezoną pasitinka su nemažai dekoratyvinės kosmetikos naujienų. Šios vasaros naujienos pasivadinusios saulėtu "Hello Sunshine" šūkiu leidžia kelti aukštus reikalavimus ir viltis bronzinėms ir įdegį pabrėžiančioms priemonėms, mat būtent dailiai įrudusi oda yra pagrindinis šios vasaros akcentas. 

Artdeco skaistalai "Blush Couture" jau atsidūrė mylimiausių ir vienų labiausiai rekomenduojamų produktų sąrašuose, tad smalsu apžvelgti analogišką skaistalams produktą, kurį paprastai esame linkusios naudoti vasaros metu - bronzinę kompaktinę pudrą "Bronzing Powder Compact" ir "Artedco" naujieną "Golden Bronze Oil Drops" blizgesį suteikiantį kūno ir veido aliejų. 

Bronzing Powder Compact bronzuojanti kompaktinė pudra parduodama dvejais būdais - kartu su plastmasiniu pudros dėklu ir papildymo formoje. Akivaizdu, jog pastaroji kur kas pigesnė ir ekonomiškesnė norint pakartotinai pirkti produktą antrą kartą. Taip pat "refill" tipo priemonė kur kas patogesnė norint sutaupyti vietos rankinėje, kosmetinėje ar gabenant produktą lėktuvu. Ši kompaktinė bronzinė pudra galima iš trijų atspalvių - 30, 50 ir 80, vienoje paletėje galima rasti dvi tarpusavyje derančias rudos kombinacijas, viena tinkama ir švelniam kontūravimui (tiesa, kontūravimui rekomenduoju naudoti kontūravimo, o ne bronzines priemones, mat šiose yra šilto atspalvio blizgučių, kurie kontūruojant veidą gali atrodyti neskoningai). Turima 50 numerio bronzuojanti pudra - idealus variantas vidutinio tamsumo merginoms ir toms, kurios dar nespėjo pasipuošti vasariniu įdegiu. Produktas visiškai neturi oranžinio atspalvio, tad puikiai tiks ir šaltesnį veido atspalvį turinčioms merginoms. Dėl savo neutralios paskirties neabejotinai puikiai tarnaus ne tik vasaros sezonu, bet ir bet kuriuo kitu metu, kuomet į savo veidą norisi įnešti daugiau dimensijos ir išraiškingumo.

Tuo tarpu pačia įdomiausia naujiena pasirodė blizgus aliejukas "Golden Bronze Oil Drops", turintis tikti tiek kūno, tiek veido įdegiui pabrėžti. Itin agresyviai buteliuke atrodanti vario ir blizgučių kombinacija žada stiprų pigmentą ir efektyvų blizgėjimą. Ne be reikalo - produktas gerai pigmentuotas (žinoma, svarbu prieš naudojimą nepamiršti suplakti viduje esančių aliejų), lengvai skirstosi, odą palieka dailiai spindinčią. Tuo tarpu intensyvumas yra reguliuojamas sklaidymo procesais, priklausomai nuo to, kiek vienoje vietoje norima palikti priemonės. Aliejus turi labai stiprų ir specifinį  kvapą, kuris gali patikti ne kiekvienai. Kvapas saldokas, šiek tiek primena savaiminiam įdegiui skirtus kremus. Priemonėje yra ir didesnių blizgių dalelių, kurias naudoti šiek tiek sudėtinga - naudojant tokios paskirties produktą iš tiesų tenka vaikščioti smailia briauna ties bulgarumu ir subtilumu. Šis blizgus aliejukas kuo puikiausiai tiks karštiems vasaros vakarams ir nerūpestingoms atostogos svetur, tuo tarpu dienos metu panašių priemonių rekomenduočiau vengti dėl jose esančių blizgių dalelių, kurios dienos metu gali atrodyti ne laiku ir ne vietoje.

Vietoj rekomendacijų ko gero kur kas įdomiau rekomenduoti labiausiai patikurias priemones iš "Hello Sunshine" kolekcijos. Didžiausio dėmesio verta "Bronzing Powder Compact" kompaktinė pudra ir panašaus pobūdžio "Sun Blusher" bronzuojantys skaistalai, taip pat dėmesio verti ir pieštukiniai šešėliai "High Performance Eyeshadow Stylo",  tuo tarpu "Golden Bronze Oil Drops" aliejus puikiai tiks atostogaujančioms tropiniuose kraštuose. Apibendrinant - kolekcija tikrai verta Artdeco kosmetikos stendo lankymo.

Skincode "Pore Refining Mask" poras mažinančios kaukės apžvalga

Ko gero kiekviena mūsų turime mėgstamiausią veido kaukę. Pastaruosius porą mėnesių tokia buvo "Pore Refining Mask" priemonė iš Skincode, tinkanti ir subalansuota riebesnę veido odą ir išsiplėtusias ar padidėjusias poras veido srityje turinčioms vartotojoms. 

Skincode - prekinis ženklas, kurio veiksmingumu tikiu ir pasitikiu visais 100% ir būtent šio prekinio ženklo produktus mielai naudočiau kiekvieną dieną savo odos priežiūrai tuo atveju, jei nereikėtų išmėginti naujų priemonių prieš šias aprašant tinklaraštyje. Šveicariška priemonių kokybė, minimalistinis įpakavimas ir profesionalų efektą suteikiančios priemonės - būtent to galima tikėtis iš šio prekinio ženklo.

"Pore Refining Mask" kaukė mažina poras, sugeria riebalų perteklių bei nešvarumus ir švelniai šveičia odą. Sudėtyje nėra kvapiųjų medžiagų, dažilkių, konservantų ar gyvulinės kilmės komponentų, dėl to ši kaukė puikiai tinka ir jautriai odai, ji nedirgins odos skatinant didesnį riebalų išsiskyrimą. Oda taps lygi, švelni ir matinė. Geriausia tai, jog žadamas poveikis iš tiesų matosi jau po pirmųjų naudojimų - poros tampa mažesnės (ir kiek šviesesnės), taip pat oda išskiria mažesnį kiekį riebalų, tamoa skaistesnė ir lygesnė.

Kaukė turi odą traukiantį efektą, tad šios neredėtų vartoti toms, kurios turi į sausėjimą linkusią odą. Kaukėje esantis molis puikiai matizuota ir sutraukia ne tik veido odos poras, bet ir visą veido paviršių. Kad ir kaip bebūtų, tempimas nėra skausmingas ar nemalonus, tačiau nereikėtų pamiršti, jog kaukės instrukcijose nurodyta laikymo trukmė 10-15 minučių, tad viršyti šio laiko tikrai nederėtų nepriklausomai nuo odos tipo ar riebalavimosi intensyvumo.

Kaukės efektas jaučiamas iš karto pašalinus šios likučius ir ateinančias porą dienų. Vėliau oda grįžta į savo pradinę būklę, tad tenka kaukę kartoti dar kartą. Priemonę patariama naudoti iki dviejų kartų per savaitę (tačiau asmeninė patirtis rodo, jog esant šiltesniems orams galima naudoti ir tris kartus, svarbiausia užtikrinti, jog odai bus suteiktas pakankamas drėkinimas).

Ar rekomenduoju? Absoliučiai taip! Toms, kurios skundžasi riebesne ir riebalus dienos metu išskiriančia veido oda ši priemonė gali tapti pačia mylimiausia ir nepakeičiama veido kauke. 75ml talpos pakuotės kaina 31,50 €.

"Tangle Teezer" plaukų šepečio apžvalga

 Prieš savaitę pirmadienio rekomendacijose atsiradęs "Tangle Teezer" plaukų šepetys reikalauja kiek išsamesnės analizės ir apžvalgos, tad šį kartą tinklaraštyje pateikiamas išsamesnis plaukų šepečio aprašymas.

"Tangle Teezer" plaukų šukavio prietaisai Lietuvoje išgarsėjo dar prieš gerus ketverius metus, o pagrindiniu išskirtiniu šio šepečio bruožu buvo laikoma tai, jog šukuojant plaukus šiuo šepečiu kur kas lengviau iššukuoti besiveliančias garbanas, taip pat žadamas galvos kraujotakos cirkuliacijos skatinimas bei kiti "stebuklai". Vienas įdomesnių - sumažėjęs galvos skausmas, kurį neretai sukelia plaukų svoris, neteisingas plaukų rišimas ir panašūs procesai.

Iš dalies būtų galima teigti, jog plaukų šepetys mūsų rinkoje pritapo taip pat puikiai kaip ir originalusis "Beauty Blender", tačiau "Tangle Teezer" atveju prekinio ženklo konkurentai pasiūlė kur kas pigesnius ir ne prastesnius šepečio variantus. Vienas jų - prieš porą metų aptartas Dessata variantas. Ir visgi "Tangle Teezer" daugeliu atvejų išliko partizanu savo nišoje, tad kiekvieną sezoną savo ištikimiems gerbėjams pasiūlo bent porą naujų limituoto leidimo kolekcijų. Taip pat šepečiai skirstomi į skirtingas kategorijas, priklausomai nuo to, kokiomis plaukų problemomis skundžiatės, šepečiai specializuotai sukategorizuoti garbatoniems, besišiaušiantiems, nepaklusniems plaukams. Kad ir kaip bebūtų liūdna pripažinti, visgi visi kolekcijoje esantys plaukų įrankiai suteikia identišką rezultatą nepaisant patrauklaus šių aprašymo. 

Šviesioji pusė ta, kad kartą išmėginus tokio pobūdžio plaukų šukavimo priemonę prie klasikinių šukavimo aparatų grįžti nė nesinori - malonus galvos odos masažavimas, lengva šepečio priežiūra ir įvairiapusiškas komfortas naudojant.

Įrankis iš tiesų labai patogus ir lengvai prižiūrimas, iš šio nėra sunku ištraukti išslinkusius ir šepečio šeriuose likusius plaukus, jame nesikaupia daug dulkių (mat nėra jokio minkšto pluošto, kuriame dulkėms kauptis būtų itin patogu), šepetį ypač lengva plauti kambario temperatūros vandeniu. Tinkamai prižiūrint vienas šepetys gali tarnauti iki poros metų ar dar ilgiau. Vieninteliu aspektu reikėtų išskirti stebėtinai aukštą prekės kainą - skirtingi distributoriai siūlo skirtingas kainas, tačiau kainos diapazonas nuo 14,90 € iki 19,90 € gali pasirodyti kiek šokiruojantis, turint omenyje, jog tai tėra plastmasinis šepetys, primenantis vaikystės šukas.

Kad ir kaip bebūtų, "Tangle Teezer" šepečius smagu rinktis ir dėl skirtingų siūlomų dizaino variacijų, vieną didžiausių teko rasto topbeauty.lt internetinėje parduotuvėje čia.

11.6.16

DIDIER LAB salono apžvalga

 Šį penktadienį teko lankytis prancūziško prekinio ženklio DIDIER Lab dirbtuvėse Vilniuje. Vieta ypatinga, nes čia šį tą sau atrasti pavyks ne tik nagų dailės profesionalėms, bet ir eilinėms merginoms, besirūpinančioms savo nagų gerove.

Didier lab - naujas prekinis ženklas nagų dizaino meistrams, po kuriuo slypi platus asortimentas profesionalių produktų manikiūrui ir pedikiūrui. Prekini ženklo gmtinė Prancūzija, o Lietuvoje šį saloną galima išmėginti jau nuo šių metų sausio mėnesio (šiuo metu ženklas turi savo biurą Vilniuje, Algirdo g. 8). Didier Lab veikla skirstoma į tris pagrindines funkcijas - profesionalių nagų dailei skirtų priemonių distribuciją, mokymus meistrams ir nagų dailės saloną. Gavusi kvietimą išmėginti rankų nagų manikiūrą ir lakavimą geliniu lakunė kiek nedvejojau ir pasinaudojau šia galimybe.

Pradėti ko gero reikėti nuo strategiškai patogios naujamiesčio lokacijos, kurioje įsikūręs pagrindinis biuras. Vieta nesunkiamai pasiekiama iš centrinės senamiesčio dalies, taip pat šalia esančios mašinų stovėjimo aikštelės leidžia palengvinti parkavimo sunkumus. Aplankius saloną į akis krenta itin patrauklios ir estetiškai skanios biuro erdvės, ypatingai malonus personalas ir ypatingai didelis dėmesys klientui (man atvykus dirbantys asmenys apie mano hobį rašyti informuoti nebuvo, tad buvau aptarnauta kaip užklydusi klientė). Vietą supa raminanti ir atpalaiduojanti atmosfera, o taip pat įkvepiančios erdvės. 


Visai šalia pagrindinės salės įsikūrusios nedidelės erdvės klientams ir nagų procedūroms, šį kartą turėjau garbės susipažinti su tarptautine nagų dizaino meistre Liudmila Lysenko. Meistrė savo atlieka ne tik kruopščiai, bet mikliai. Iki šiol neteko regėti nagų meistrės dirbančios taip sparčiai ir tikslingai, kaip dirba Liudmila. Nustebino ir tai, jog salonas primena malonią atmosferą, kurioje profesionalai ne tik atliek asavo darbus, bet ir suteikia kūrėjo paslaugas. Būtent kūrėja, o ne manikiūro specialiste, norėtųsi pavadinti Liudmilą, moteris į savo darbą žiūri su ypatingu polėkiu ir didele aistra. Akivaizdu, jog būtent šis užsidegimas matosi ir jos darbuose, man buvo rekomenduotas raudonas lašišinis atspalvis, o ties ketvirtuoju nagu meistrė pritaikė nedidelį ornamentą, idealiai tinkantį paslėpti vieną nago nedailumą, kuris liko deginant ties nagu esančią odą azotu.

Ko gero svarbu pakalbėti ir apie tai, kuo Didier lab skiriasi nuo kitų prekinių ženklų, siūlančių savo produkciją nagų dailės specialistams. Šio prekinio ženklo darbo misija - minimizuoti nagų dailėje naudojamas chemines medžiagas ir įrodyti, jog net naudojant gelinį lakavimą nagai neturėtų būti žalojami ar stipriai žeidžiami. Dėl šios priežasties pačioje lako sudėtyje gamintojas teigia naudojantis mažiausiai kenkiančius ingredientus, o visos procedūros atliekamos ypatingai atsižvelgiant į esamą nagų būklę bei jų priežiūrą. Ir nors praėjus po procedūros vos porai dienų nagų būklę vertinti vis dėlto ankstoka, aukšti lūkesčiai leidžia tikėtis iš prekinio ženklo daug.

Paskutiniu aspektu reikėtų išskirti bendą vartotojo patirtį, kurią teko patirti naudojantis šiomis grožio paslaugomis. Niekam nėra paslaptis, jog paslaugų sferų atstovai neretai yra vertinami ne tik už savo darbus, bet ir malonią atmosferą,  tad vartotojo patirtis susideda ne tik iš konkretaus amato, bet ir žmogiškojo faktoriaus. Neretai daugelis vietų žada viena arba kita - kitais žodžiais kalbant pamiršta harmoniją tarp šių dviejų aspektų. Visgi šį kartą Didier lab sugebėjo palaikyti balansą tarp nepriekaištingos kokybės ir lengvos, tačiau prieinamos prabangos.

Ar rekomenduoju? Taip. Kainos nėra aukštesnės, nei šiuo metu diktuoja nagų meistrų rinka Vilniaus apskrityje (rankų manikiūras ir lakavimas geliniu nagų laku kainuoja 18eur), o aukšto lygio aptarnavimas, patys geriausi meistrai ir daug žadanti procedūra verta didelių rekomendacijų ir susidomėjimo į saloną sugrįžti vėl.


9.6.16

Kiehl's "Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate" priemonės apžvalga

Praūžus didžiosioms Kiehl's parduotuvės atidarymo dūzgėms liko svarbiausias darbas - išmėginti ir įvertinti šio prekinio ženklo siūlomas priemones. Naudojamas Midnight Recovery Concentrate pelnė visus medalius ir toliau karaliauja kasdienėje odos priežiūros rutinoje, tuo tarpu likę produktai mišriai odai prižiūrėti taip pat paliko nemažą įspūdį, tačiau nublanko prieš minėtąjį produktą. Šį kartą asmeniniam naudojimui pasirinkau "Powerful-Strength Line-Reducing" priemonę, skirtą odos stangrinimui ir šviesinimui.

Senėjimo procesus stabdančios priemonės nebūtinai turėtų būti naudojamos brandesnę veido odą turinčių moterų. Kadangi minėtoji priemonė turi didelį kiekį Vitamino C koncentracijos, šį drąsiai galima naudoti nepriklausomai nuo amžiaus grupės ar odos tipo.

Aprašomas koncentratas nėra niekas kitas kaip itin koncentruotas Vitamino C prisotintas serumas, Vitamino C čia net 10,5%. Padengus šį ant odos priemonė sukelia labai neįprastą šildantį efektą. Baimintis tikrai nereikėtų. Tai - ne alerginė reakcija, nors pirmą kartą aplikuojat priemonę ant odos tokių minčių tikrai gali kilti. Įpratus prie šio efekto šildymas tampa keistai malonus ir kelia nedidelę priklausomybę. Koncentratas turi labai tirštą ir standžią konsistenciją, šiek tiek primena silikoninius makiažo gruntus (koncentrato sudėtyje yra silikonų, kurie leidžia produktui lengviau įsiskverbti į odą), tad dėl savo tekstūros puikiai galėtų tarnauti kaip makiažo paruošimo produktas.

Priemonė puikiai tinkama naudoti du kartus per dieną prieš drėkinamojo kremo aplikavimą. Vitaminas C padeda apsaugoti odą nuo neigiamo aplinkos poveikio, taip pat prisotina šią vitaminais, naudojant ilgesnį laiką šiek tiek šviesina ir skaistina odos pigmentą, taip pat gali pašviesinti odą (tam reikėtų papildomai naudoti SPF filtrą turintį veido kremą, apsaugantį nuo pavojingų saulės spindulių). Koncentratas neturi jokio kvapo, tad puikiai tiks ir patiks toms, kurios ieško bekvapio produkto, taip pat priemonės naudojimui turėtų būti akylesnės jautrios odos savininkės.

Ar rekomenduoju? Taip. Ir nors tokio pobūdžio priemonė nėra pakaitalas įprastiniam veido kremui, tačiau kaip papildomas žingsnelis tarp odos valymo, tonizavimo, drėkinimo ir paruošimo likusiems ritualams produktas tikrai šaunus. 75ml talpos plastikinio buteliuko kaina €76, 50ml kaina €59.

8.6.16

Kas liko už tinklaraščio ribų | Asmeniškumai

Paskutinė savaitė ir vėl pažėrė nemažai smagių gyvenimo akimirkų, susijusių su tinklaraščio veikla. Dar praėjusios savaitės pabaigoje netikėtai gavus dovanų teko džiūgauti kaip niekad, mat šį kartą bus galima išmėginti STARSKIN prekinio ženklo asortimente esančias priemones - veido ir kojų kaukes bei veido odos prausiklį. Garsus vardas ir aukštokos kainos verčia kelti itin aukštus lūkesčius gaminio kokybei ir gaunamui rezultatui, o kol kas tenka laukti priemonių išbandymo eilės. 

Dar praėjusį ketvirtadienį pavyko įamžinti porą smagių kadrų filmuojant Lancome prekinio ženklo organizuojamą konkursą. Kartu su kolegėmis Darja iš Luscious Style ir Aliona iš Lithuanian Beauty Blog smagiai leidome laiką Mados Prieskonių organizuotame susitikime bei vasaros kolekcijų pristatyme, o taip pat juokais tobulinome savo momentinius filmavimo bei fotografavimo įgūdžius.

Savaitgalį teko lepintis Giraffe sultimis. Produktų koncepcija iš tiesų pagirtina, o bet koks požiūris į sveikesnį gyvenimo būdą bei rūpestį sau - sveikintinas. 

Pirmadienio pavakarę teko praleisti GO9 prekybos centre, kuriame vyko Locals.lt parduotuvės atidarymas bei dizainerių pristatymas. Locals.lt - vieta, kurioje sutalpinti garsiausi Lietuvos dizaineriai. Erdvės iš tiesų įspūdingos, o ieškantys neeilinio sprendimo sau ar namų interjerui šioje vietoje nesunkiai atras kažką artimo.

Tuo tarpu antradienio rytą teko pradėti Eurovaistinės organizuoto sveikatos ir grožio tyrimo pristatyme, kurio metu pristatyta sveikos odos piramidė ir gražios odos receptas. Konferencija vyko Vilniaus centre, Gedimino prospekte, iš kurio atsiveria nepakartojamas vaizdas su Vilniaus miesto panorama.

Ką žada likusi savaitės dalis? Instagram paskyros @uogintate  sekėjai naujienas neabejotinai sužinos pirmieji!

Bučkis,
Uogintaitė

Gražios odos receptas – „Eurovaistinės“ ir ekspertų sukurtoje odos priežiūros piramidėje

Lietuvos vyrai ir moterys skirtingai supranta grožį: daugiau nei pusė vyrų teigia, kad moterys neturėtų dažytis kasdien, o 6 iš 10 moterų įsitikinusios priešingai – joms kasdienis makiažas būtinas, atskleidė „Eurovaistinės“ inicijuotas kasdienių grožio ir higienos ritualų tyrimas. Odos priežiūros ekspertai sako, kad dekoratyvinė kosmetika neturėtų būti taip sureikšminama, ir siūlo sveikos ir gražios odos receptą – unikalią odos priežiūros piramidę.
 
Vyrams nereikia, kad moterys dažytųsi kasdien
Reprezentatyvus Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimas parodė, kad 53 proc. lietuvių mano, jog moterys dekoratyvinę kosmetiką turėtų naudoti kiekvieną dieną. Kasdienis makiažas svarbesnis pačioms moterims: 6 iš 10 moterų (61 proc.) pasisako už makiažą kiekvieną dieną. Dauguma taip manančių – namų šeimininkės (72 proc.).
Vyrų nuomonė kitokia. Kad moterys dažytųsi kiekvieną dieną norėtų mažiau nei pusė apklaustų vyrų – 45 proc. Likusieji įsitikinę, moterims naudoti dekoratyvinės kosmetikos kiekvieną dieną nereikia.
Tyrimas taip pat atskleidė, kad didesnei daliai moterų (29 proc.) kasdienis makiažas yra ilgiausiai trunkantis rytinis grožio ritualas. Po 25 proc. moterų ilgiausiai ryte prausiasi arba plaunasi galvą, 11 proc. – mankštinasi, 5 proc. – valosi dantis, 4 proc. – tepa kūną ir veidą kremu.
Tarp vyrų ilgiausiai trunkanti rytinė procedūra – skutimasis. Jį nurodė 61 proc. respondentų. 19 proc. vyrų ryte ilgiausiai prausiasi, 7 proc. – mankštinasi, 5 proc. – plaunasi galvą, 3 proc. – valosi dantis, 0,4 proc. – tepasi veidą ar kūną kremu. 

Ekspertų sudaryta piramidė – tinkamai odos priežiūrai
Atsižvelgdama į tyrimo rezultatus, „Eurovaistinė“, bendradarbiaudama su gydytoja dermatovenerologe doc. dr. Rūta Gancevičiene, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktoriumi prof. Rimantu Stuku ir Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, pirmą kartą pristatė unikalią odos priežiūros piramidę – ekspertų patarimus teisingai ir sveikai kasdienei odos priežiūrai.

„Tyrimas parodė, kad lietuvės itin didelį dėmesį skiria kasdieniam dekoratyvinės kosmetikos naudojimui. Pakvietėme ekspertus kartu su mūsų vaistininkais sukurti priemonę, kuri leistų geriau suprasti, kas lemia odos būklę ir kaip puoselėti sveiką grožį. ukūrėme piramidę, padėsiančią geriau suprasti, kaip reikia prižiūrėti odą, kurie kasdieniai grožio ritualai yra svarbiausi, kurie – mažiau svarbūs“, – sako Ingrida Damulienė, „Eurovaistinės“ valdydos pirmininkė.
Viena iš piramidės rengėjų doc. dr. Rūta Gancevičienė pabrėžia, kad piramidė sudaryta pagal odos priežiūros procedūrų svarbą. Apačioje esančios – pačios svarbiausios. Kylant į viršų – jų reikšmė mažėja. 

„Odos priežiūrai svarbiausias yra reguliarus, dukart per dieną, prausimasis ir odos drėkinimas. Nesudrėkinta oda lengviau pažeidžiama, linkusi į įvairius susirgimus. Svarbi odai ir apsauga: nuo ultravioletinių spindulių, o žiemą – ir nuo šalčio. Kylant į viršų, procedūrų svarba odos priežiūrai mažėja. Piramidės viršūnėje esančią dekoratyvinę kosmetiką galima naudoti kasdien, tačiau ji negali tapti pagrindine odos priežiūros priemone“, – pataria dermatovenerologė doc. dr. R. Gancevičienė.
Drėkinti odą gydytoja pataria dukart per dieną, vadovaujantis 3 minučių taisykle – drėkinamąją priemonę naudoti, kol oda dar drėgna po prausimo. Šveisti odą užtenka kartą ar du per savaitę, o priemones specifiniams odos poreikiams (itin sausai ar, priešingai, itin riebiai odai) ar ją praturtinančias priemones (kaukes, serumus ir kt.) galima naudoti ir kasdien pagal individualų poreikį.

Pasak gydytojos dermatovenerologės, lietuvių odos priežiūros „raštingumas“ pakankamai geras ir nuolat tobulėja, tačiau vis dar pasitaiko netinkamų priežiūros pavyzdžių. Be to, per mažai oda rūpinasi vyrai.
„Neretai vyrai pamiršta, kad ir jie turi rūpintis savo oda, ją prausti tinkamu prausikliu, sudrėkinti. Dažniausiai vyrai naudoja tai, ką „duoda“ žmona, arba tiesiog randa žmonos „lentynėlėje“. Jaunos merginos neretai dažosi per daug ir neturi kantrybės tinkamai kasdienei higienai. Tai gali sukelti tam tikras nepageidautinas odos būkles ir net ligas, pvz., kosmetinę aknę. Kai kurios moterys, puoselėdamos odą, persistengia. Per daug grožio procedūrų odai nėra gerai, ji pasimeta, nebežino, kaip elgitis ir reaguoti į „naujienų“ gausą, todėl gali atsirasti įvairių išbėrimų. Na, o dalis moterų, priešingai, visai neskiria sau dėmesio, manydamos, jog oda pati susivokia ir tinkamai kovoja. Iš dalies tai tiesa, bet su metais odos apsauginės galimybės silpsta, nesaugoma oda greičiau sensta, atsiranda pigmentacijos pokyčiai, prarandamas odos sveikas švytėjimas“, – odos priežiūros klaidas vardija gydytoja dermatovenerologė.

Sveika gyvensena – sveikos odos pagrindas
Profesorius Rimantas Stukas primena, kad piramidės pagrindą sudarantys veiksniai – vanduo, sportas, vidinė darna, miegas ir maistas – sveikos ir spinduliuojančios odos pagrindas.
„Ko gero, visi yra pastebėję, kad, jeigu žmogus negaluoja, nepakankamai miega, patiria stresą, jo mityba sutrinka, jis ir atrodo kitaip. Oda gali būti pablyškusi, paakiai pajuodę – viskas atsispindi odoje. Gerą odos išvaizdą lemia visų šių veiksnių visuma. Odos priežiūros piramidę galime palyginti su maisto pasirinkimo piramide. Ji leidžia pamatyti visus odos būklę lemiančius veiksnius ir jų svarbą“, – teigia prof. R.  Stukas.
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras primena, kad, rūpinantis oda, svarbu itin atidžiai skaityti gamintojų pateiktą informaciją apie naudojamą priemonę. Tai padės išvengti žalos odai dėl netinkamai pasirinktų ar naudojamų higienos ir kosmetikos gaminių.
„Kosmetikos gaminių gamyboje naudojamos cheminės medžiagos, kai kurios iš jų pasižymi alergizuojančiomis savybėmis, todėl reikėtų atidžiai perskaityti gaminio ingredientų sąrašą. Reikėtų įsidėmėti, kad kosmetikos gaminiai nėra skirti gydymui. Jų paskirtis yra valyti, kvėpinti, pakeisti išvaizdą, apsaugoti, išlaikyti gerą odos, plaukų, nagų būklę. Todėl kosmetikos gaminius reikia naudoti pagal gamintojo nurodytą paskirtį ir laikytis naudojimo instrukcijų, kurios parengtos kruopščiai įvertinus kosmetikos gaminio saugą“, – sako Rolanda Lingienė, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro direktorė.

Apie tyrimą:
Lietuvos gyventojų tyrimą atliko „Spinter tyrimai“ šių metų balandį. Apklausti 1007 įvairaus amžiaus ir gyvenamųjų vietovių gyventojai.

MAC "Vibe Tribe" kolekcijos apžvalga

Prieš mėnesį pasirodžiusi "Vibe Tribe" kosmetikos kolekcija iš MAC privertė suklusti visus dekoratyvinės kosmetikos kolekcionierius - nepaprastai unikalaus "tribe" rašto pakuotės ir bestseleriais tapę atspalviai sugrįžo į lentynas pasipuošę nauju dizainu ir naujais sąskambiais. Šiandien apžvelgiama kreminė bazė "Cream Colour Base" ir lūpų dažai "Amplified Creme Lipstick".

Pradėti reikėtų nuo lūpų dažų, mat šiems papildomos reklamos ko gero nė nereikia - MAC prekinis ženklas ypatingas ir garsus ko gero tikriausiai būtent dėl šios kosmetikos priemonės. MAC lūpų dažai visuomet pasižymi nuostabiais sodriais atspalviais, sąlyginai ilgai išliekančiomis spalvomis ir tiesiog maloniais pojūčiais dėvint dažus. Turimas "Vibe Tribe" kolekcijos atspalvis "Painted Sunset" kalba pats už save - pavadinimas apibūdina atspalvį labai puikiai, sodri ir jaudinanti raudona spalva, savyje turinti apelsino spalvos pigmento. Atspalvis idealiai tinka atostogoms, naujoms patirtims ir spontaniškam gyvenimo tarpsniui. Ko gero nė nerekia minėti nuostabios pigmentacijos, lengvo dengimosi ir malonaus jausmo aplikavus dažus. Tiesa, priemonė nėra matinė, tad lūpos nelieka išsausėjusios ar suskilinėjusios.

Kitas, kur kas įdomesnis produktas - kreminės gelio konsistencijos veido bazė "Cream Colour Base", turinti tarnauti kaip lengvas blizgus šydas. Turimas atspalvis "Yellow Topaz". Kremas neturi jokio aštraus kvapo, šį reikėtų tepti pirštais arba tam skirtu makiažo šepetėliu. Priemonė primena kietesnės konsistencijos kreminius skaistalus, kuriems paskirstyti reikia laiko, kantrybės ir tarp pirštų sukuriamos šilumos. Pakuotėje esanti priemonė atrodo stipriai pigmentuota, tačiau paskirsčius šią ant skruostų ar kitų norimų pabrėžti zonų pigmentas išsisklaido, palikdamas lengvą švytėjimo šydą. Nepaisant to, kad galbūt iš pažiūros priemonėje galima įžvelgti stambesnių blizgių dalelių, ant odos šių nesimato, veidas įgauna lengvą ir subtilų spindesį. Dėl savo gelinės tekstūros priemonė ideali keliaujant, mat tikrai nesubyrės ir nesutrupės, taip pat produktas palengvina kelionių lėktuvu sunkumus. Tokios paskirties priemonę galima drąsiai naudoti nenaudojant kreminių ar skystų pudrų ar makiažo pagrindų, natūralaus atspalvio veido odai priemonė suteiks sveiką gyvybingą spindesį. Kaip ir daugeliui kreminių produktų, šiam ypatingai svarbi aplikavimo ir naudojimo higiena, mat priemonė visuomet gauna tiesioginį sąlytį su bakterijoms palankiais objektais - makiažo šepetėliais ir pirštais. Dėl šios priežasties ypatingai svarbu atkreipti dėmesį į bendrą naudojimosi higieną.

Nuoširdžiai rekomenduoju aplankyti MAC stendus ir pasigrožėti "Vibe Tribe" dizainu bei turimais atspalviais. Taip pat jau greitai bus galima apžiūrėti ypatingai spalvingą "Chrischang" kolekciją, žadančią daug ekspresyvių atspalvių. Tuo tarpu "Vibe Tribe" tinkama visoms, kurios nemėgsta didelių eksperimentų ir ieško saugios investicijos vasariniam įvaizdžiui sukurti.  Spalvos puikiai pritaikytos saulėtoms atostogoms egzotiškame paplūdimyje ir dar vienam saulės pliūpsniui.

6.6.16

ORLY "Flexibe Color" nagų lako apžvalga

Šį kartą apžvelgiamas nagų lakas "Flexible Color" ORLY prekinio ženklo naujienų. Priemonė, kaip teigia gamintojai, laikoma revoliucija nagų lakų industrijoje, mat išskirtinis nagų lakavimo būdas leidžia išgauti tarpinį variantą tarp nagų lakavimo geliniu nagų laku ir klasikinio nagų lako metodo. Priemonė esą turinti itin lengvai dengtis ir greitai stingti natūralioje šviesoje be LED lempos pagalbos.

Naudojimui reikalingos dvi priemonės - "Flexible Color" pasirinkto atspalvio nagų lakas ir “Sealcoat” viršutinis sluoksnis. Veikdami kartu produktai padengia nagą tvirtu, žvilgančiu ir greičiau nei per 8 minutes išdžiūstančiu nagų lako sluoksniu.   Nagų lako padengimui nereikalinga jokia lempa, o nuėmimui - stiprūs nagų lako nuėmėjai.

Pagrindiniai esminiai skirtumai, išskiriami lyginant šį ir klasikinius nagų lakus yra tai, jog nagų lakas kartu su viršutiniu sluoksniu suteikia gelinio lakavimo efektą, tačiau yra patogus ir prieinamas kiekvienai nagų dailės mėgėjai, neužsiimančiai geliniu nagų lakavimo būdu. Taip pat priemonė žada įbrėžimams atsparų padengimą. Lakas ant nago plokštelės iš tiesų išsilaiko iki savaitės, vėliau reikalauja papildomos aplikacijos arba pakartotinio lakavimo iš naujo.

Reikėtų paminėti ir ypatingai patogų lako teptuką - šiuo produktą tepti tikrai lengva ir patogu, tačiau turint smulkesnę nago plokštelę teptukas gali pasirodyti pernelyg masyvus ir grubus subtilesnėms vietoms padengti. Pats nagų lakavimo procesas taip pat labai paprastas ir lengvai įveikiamas visoms grožio mėgėjoms, lakas džiūva stebėtinai sparčiai, o užtepus viršutinį lako sluoksnį plokštelė padengiama geliniam lakui būdingu spindėjimu. Nuvalyti laką taip pat paprasta, pakanka paties pigiausio nagų lako nuėmėjo.

Vienintelis minusas - nagų lako atspalvis nė su žiburiu neatitinka buteliuko įpakavimo spalvos. Nuotraukoje pavaizduotas solidžios vyšnių spalvos nagų lakas iš tiesų yra ryškios neoninės rožinės spalvos nagų lakas, kurį realybėje pritaikyti iš tiesų sudėtinga, tad renkantis nagų lako spalvą primygtinai prašykite pardavėjos/konsultantės parodyti realią lako spalvą ar nagų plokštelių paletę - jokiu gyvu nesirinkite atspalvio pagal buteliuko spalvą.

Ar rekomenduoju? Taip, jei ieškote tarpinio varianto tarp nagų lakavimo geliniu nagų laku ir klasikinio nagų lakavimo. Produktai iš tiesų verti dėmesio, o asortimente esančios 36 spalvos leis išsirinkti savo mylimiausią atspalvį, tačiau nepamirškite prieš perkant šio dar kartą patikrinti - atspalvis buteliuke neatitinka spalvos nurodytos ant pakuotės.

Pirmadienio pasirinkimas: Tangle Teezer

Pirmadienio įkvėpimuose pagalbinė griožio priemonė plaukams, be kurios savo gyvenimo neįsivaizduoju jau dvejus metus. Ir nors ilgą laiką teko naudotis Dessata plaukų šepečio teikiamomis malonėmis, pagaliau teko išmėginti visų išgirtą garsųjį Tangle Teezer plaukų šukavimo įrankį. Įsigijimo priežastis labai akivaizdi - plaukų šukas rekomenduotina keisti bent vieną kartą per porą metų arba tada, kai atrodo, jog tai daryti vertėtų.

Ir nors išsamios apžvalgos šiam šepečiui daryti ko gero nėra prasmės, norėtųsi trumpai paminėti pagrindinius akcentus. Tiek Dessata, tiek Tangle Teezer vienodai puikiai atlieka visas svarbiausias funkcijas, tad esminio skirtumo tarp šių nėra. Ko gero didžiausią vaidmenį žaidžia garsūs vardai, už kuriuos neretai esame pasirįžusios primokėti porą kartų daugiau.

Lygiai taip pat nutiko ir su visų garsiai išgirtu Tangle Teezer plaukų šepečiu - įrankis nepadarys nieko ko nepadarytų kitas panašios struktūros šepetys. Ir nors viena vertus būtų galim ateigti, jog būtent šio prekinio ženklo priemonė stipriai garbinama be priežasties (kinietiški šepečiai už porą USD dolerių atlieka savo paskirtį ne prasčiau nei minėtasis), visgi akivaizdu, jog kartą intestavus į gerą ir tinkantį plaukų priežiūros įrankį mažiausiai porą metų bus galima džiaugtis šio teikiamais džiaugsmais. Tuo tarpu kinietiškos kilmės šepečius gali tekti keistu kur kas dažniau, to pasekoje poros metų bėgyje bendri kaštai, išleisti už plaukų priežiūrą susilygintų, o galbūt net viršytų originaliojo kainą. 

Nors konkrečiai šio prekinio ženklo šepečio rekomenduoti nenorėčiau dėl neadekvačiai aukštos kainos, visgi rekomenduoju skirti papildomą laiko akimirką savo plaukų gerovei ir naujo šepečio paieškoms. Geras ir kokybiškas plaukų šepetys gali būti dar viena sveikų ir greičiau augančių plaukų paslaptimi!

© 2016 Kotryna Uogintaite