19.8.16

Įkvėpimai: ryškios lūpos


Kiehl's "Nightly Refining Micro-Peel Concentrate" priemonės apžvalga

 Panašu, kad dermatologinė industrija į priekį žengia lygiagrečiai internetinėms technologijoms, o mūsų rinkai pastaroji vis dažniau pasiūlo vis inovatyvesnius produktus. Ir nors galbūt prižiūrint veido odą būtų protinga vadovautis paprastumo principu, visgi kartais į įprastinę odos priežiūros rutiną neprošal įmaišyti porą inovatyvių priemonių. Viena tokių - Kiehl's "Nightly Refining Micro-Peel Concentrate" serumas, kuris į Lietuvą atkeliavo keliomis savaitėmis vėliau, nei į kitas Europos šalis, tačiau džiugu, jog skirtumas, tarp naujienų pristatymo sparčiai mažėja.

Jau iš pavadinimo galima nuspėti, jog serumas turėtų veikti kaip pilingas ir padėti odos ląstelėms atsistatyti bei regeneruotis mums miegant. Tačiau priešingai, nei daugelis eksfolijuojančių priemonių, neretai dirginančių ir erzinančių jautresnę odą, pastarasis savyje neturi nieko panašaus, ką būtų galima priskirti pilinguojančių priemonių šeimai. Naujasis koncentratas savo konsistencija niekuo neišsiskiria iš kitų serumo pagrindu pagamintų produktų, tad šį aplikuojant ant veido odos nėra jokio nemalonaus fizinio šveitimo pojūčio. 

Taip pat, remiantis ryškiai žaliu reklaminiu fonu, būtų galima tikėtis unikalios spalvos, tekstūros, ar veikimo, tačiau serumas iš tiesų atitinka visas serumo savybes - yra bespalvis, neutralaus kvapo ir nedirginantis odos. Padengus odą produktu jokio stebuklo nenutinka, o  lūkesčius tenka nustumti kitam rytui - būtent ryte pasimato pirmieji serumo veikimo rezultatai. Remiantis reklamine informacija, jau po pirmosios nakties ryte oda tampa akivaizdžiai minkštesnė ir švelnesnė, po savaitės - galima pastebėti palygėjusią odos tekstūrą ir atspalvį, o po keturių - pagerėja bendra odos būklė bei sumažėja mimikos raukšlės. Ir visgi, turėkite omenyje, jog jokia kosmetinė priemonė nesumažins nei mimikos, nei amžiaus raukšlių, tad aukštų lūkesčių šiam niuansui kelti nereikėtų. Visgi, nepaisant to, serumas iš tiesų vertas dėmesio ir naudingas visoms, turinčioms pavargusią, elastingumą praradusią, papilkėjusią ir odos nelygumų išvargintą veido odą.

Produktas sukurtas veikti naktį, kuomet oda regeneruojasi, serumas puikiai draugauja su kitomis naktinei priežiūrai skirtomis priemonėmis - veido toniku, aliejumi, kremu. Serumą rekomenduojama naudoti prieš naktinį kremą. Kitais žodžiais kalbant - odos priežiūros priemonių eiliškumas turėtų būti grįstas konsistencijos sunkumu, aplikuojant lengviausias ir daugiausia vandens turinčias priemones pirmiausia, paliekant sunkiausias pačiai ritualo pabaigai. 

Ar rekomenduoju? Tikrai taip, išmokus teisingai kombinuoti kosmetinius produktus pastarasis gali tapti vienu mylimiausių naktinių priemonių.

15.8.16

Asmeniškumai: Kas nutiko per paskutinį mėnesį

Šį kartą norėčiau pagvildenti realistinę gyvenimo tematiką apie tai, kokių tikslų vedami renkamės savo kasdienę veiklą ir ko iš tiesų siekiame savo gyvenime. Akivaizdu, jog savarankiškus sprendimus iš esmės pradedame priimti kone baigę aukštąjį ar kitokį mokslą. Kodėl? Nes iki to laiko nuo pat ankstyvos vaikystės mus supo tam tikri gyvenimo rėmai, į kuriuos visuomenė vertė talpinti savo gyvenimą ir asmenybę. Pradedant ankstyvomis darželio dienomis, kurias seka pradinė, vidurinė mokykla ar gimnazija, galiausiai po jos - nedidelis atsakomybės jausmas sprendžiant savo "viso gyvenimo likimą" renkantis studijų kryptį ar amatą. 
Tačiau tikroji realybė iš tiesų prasideda būtent tuomet, kuomet visi šie išvardinti socialiai priimtini ir privalomi niuansai pasibaigia. Kas tuomet? Ko gero, daugeliui - nuolatinis darbas, su stabiliomis pajamomis, galbūt rimtesni santykiai ir ateities planavimas. O ką daryti, jei po studijų vis dar nesinori sėdėti vietoje? Tenka toliau ieškoti savęs, tačiau tiesa, šį kartą paieškos tampa kur kas sudėtingesnės, mat rinktis tenka iš VISKO. Iki to laiko gyvenus kiek sovietiniu ir labai siaurą pasiūlą teikiančiu rėžimu ir gavus progą daryti bet ką, ką širdis geidžia staiga ateina suvokimas, jog pamiršome klausytis savo pačių norų ar, dar blogiau, tokių turėti. Ir tikrai nereikėtų savęs laikyti išsišokėliu, jei vis dar ieškote savęs ar bandote išsiaiškinti tai, ko norite iš gyvenimo. Juk didžiausia problema yra netinkami sėkmingo gyvenimo motyvai - būtent jie trukdo būti tuo, kuo iš tiesų norime būti.

Praėjo lygiai ketveri metai nuo vidurinės mokyklos baigimo. Lygiai tiek pat metų nuoširdaus kasdienio augimo, tobulėjimo ir paieškų savęs pačios, tačiau tuo pačiu įsipareigojimų - dažniausiai darbui, studijoms ir šaliai. Galiausiai tai baigėsi, tačiau panašu, kad paieškos tęsiasi ir po to, galbūt šių mastelis keičiasi, tačiau noras išsiaiškinti, ko norima iš gyvenimo neišblėso. Vienintelis skirtumas - šiuo metu pavyksta neturėti jokių įsipareigojimų jokiam objektui, tačiau tuo pačiu sugebėti išlaikyti visas svarbias ir aktualias veiklas funkcionuojant atitinkamai. 
Kas nutiko per paskutinį mėnesį mano pačios gyvenime? Iš viešnagės į vasaros atostogas virtęs gyvenimas dinamiškame, tačiau tuo pačiu ypatingai ramiame Amsterdame keičia pagreitį - šį kartą čia nusprendžiau pasilikti porai mėnesių ilgiau. Kodėl? Nes nėra jokios svarios priežasties, kodėl turėčiau save riboti žinodama, kad šiuo metu būtent taip noriu matyti ir mokytis iš pasaulio. Yra ką pasakyti net vertinant skirtingus tautinius mentaliteto skirtumus - čia gyvenimas verda kur kas paprasčiau - lengviau sprendžiamos problemos, nesureikšminami niekinės vertės niuansai, o gyventi malonu ir miela. Ar skaitydamos jaučiate emigranto frazes? Galbūt. Tačiau emigruoti neplanuoju ir nesiruošiu - vien dėl to, kad savo namais laikau visą pasaulį ir visas šalis, kuriose yra tekę ir dar tikrai teks pabuvoti. Kodėl turėtume apsiriboti vienu dalyku, kuomet galime turėti juos visus ir iš jų visų pasiimti tai, kas geriausia?

Ir galbūt įrašas kur kas asmeniškesnis, nei skaitytojos yra įpratusios matyti, tačiau tikiu, kad apibūdintoje situacijoje ne viena atpažins dalelę savo pačios gyvenimo ir galbūt sugebės į tai pažvelgti kitomis akimis.  O tuo pačiu naudojuosi proga pademonstruoti savo naujausius ir pačius mylimiausius sportinius batelius - nes tokių niekur neteko matyti ir pastarieji labai tiksliai apibūdina mano pačios asmenybės vingius.

Urban Decay "Vice" Lūpų dažų apžvalga

Kai kurie prekiniai ženklai prieš pristatydami naujus produktų leidimus atidžiai apsvarsto jų atsiperkamumą konservatyviose šalyse bei pateikia tik dalį produktų, kurie, atsižvelgiant į vartotojo elgsenos tendencijas, bus populiaresni atitinkamose šalyse. Neretai būna ir taip, jog kai kurios kolekcijos mūsų šalies nė nepasieka dėl tų pačių pardavimo priežasčių. Dėl šios priežasties ypatingai džiugu, kuomet gamintojas vis dėlto nusprendžia ir mūsų kraštui suteikti pilną galimybę mėgautis visais apsipirkinėjimo malonumais.
Pagaliau ir į mūsų rinką įsiveržė ne tik laisve pulsuojantis prekinis ženklas - pastarasis atnešė ne tik įprastinių bestselerių produktų, bet ir nepabijojo į Baltijos šalis pristatyti visos "Vice" lūpų dažų kolekcijos, kurią sudaro net ŠIMTAS skirtingų dažų atspalvių. Ir visi jie lengvai pasiekiami ne tik Vilniaus Akropolio "Douglas" parduotuvėje, bet ir internetu!

"Vice" lūpų dažų atspalviai sužavės visas - nuo neutralių rausvų mėgėjų, iki ekstravagantiškų, į eksperimentus ir avantiūras linkusių klienčių. Vienos įspūdingiausių ir įsimintiniausių atspalvių - tamsiai mėlynas, sodriai rudas ir tikros anglies juodos. Taip pat kolekcijoje galima išvysti ne tik visų pamėgtus matinius, bet ir blizgius bei metalinius finišus, sparčiai žengiančius populiariumo link ir mūsų šalyje. Be abejonės, visoms klasikinių spalvų mėgėjoms pavyks atrasti tą vienintelį raudoną, prie visko tinkantį dažą.

Vertinant lūpų dažų kokybę reikia paminėti, jog pastaroji šiek tiek priklauso nuo jo sudėties - itin matizuojantys lūpų dažai išsilaiko ilgiausiai, tačiau tuo pačiu reikėtų nepamišti šių pamaitinti prieš aplikuojant lūpų dažus. Blizgantys išsilaiko ne taip ilgai, tačiau pojūtis šiuos naudojant šiek tiek malonesnis.

Turiu pripažinti, jog prie šio stendo pačiai teko praleisti nemažai laiko ne tik bandant naujus atspalvius, bet ir bendraujant su Urban Decay merginomis. Prekinis ženklas turi savo kosmetiką atstovaujančias merginas, kurios ne tik padės išsirinkti tinkamiausią atspalvį, bet ir nuoširdžiai patars dėl esminių su kosmetika ir makiažu susijusių klausimų. Bendraujant su merginomis paaiškėjo vienas šiek tiek liūdinantis faktas - pasirodo kai kurie klientai vis dar bijo prieiti prie stendo bei savo lūkesčiais ar norais pasidalinti su darbuotojais. Viena vertus - toks elgesys suprantamas, mat vis dar daugeliui mūsų yra išlikę, jog pardavėjos ar konsultantės yra piktos raganos, prižiūrinčios stendus tam, kad niekas nepavogtų produktų, tačiau tokiu atveju pamirštame tai, ką iš tiesų siūlo parduotuvėje dirbantys konsultantai - savo pagalbą ir žinias. Būtent pastarąsias tikrai nuoširdžiai dalina Urban Decay merginos. Ir esu kone šimtu procentų tikra, jog lygiai taip pat teigčiau neturėdama tinklaraščio ar galimybės išmėginti naujos kosmetikos. Profesionalus ir aukšto lygio aptarnavimas ne mažiau svarbus, nei pati prekė. Būtent jo dėka galime išvengti nevykusių pirkinių ir bendro nusivylimo apsipirkinėjant. Nepamirškite, jog klausti ir domėtis visuomet yra puikus būdas ne tik patobulinti savo žinias, bet ir maloniai praleisti laiką apsipirkinėjant!

"Vice" lūpų dažus jau galima rasti Vilniaus Akropolio "Douglas" parduotuvėje ir internetu, vieno lūpų dažo kaina 19,99 €.

14.8.16

Artistry "Pacific Lights" vasaros kolekcijos apžvalga

 Nors vasara jau eina į pabaigą ir galbūt vasaros kolekcijų apžvalgos atsidūrė užmarštyje, o šias išstūmė naujausios rudens kolekcijos ir karščiausios šaltojo sezono naujienos, vis dėlto nereikėtų pamiršti pasidžiaugti paskutiniais vasaros vakarais bei galimybe suspindėti šviežiomis, gaiviomis spalvomis ir lengvabūdišku požiūriu į gyvenimą. Šį kartą apžvelgiama "Pacific Lights" dekoratyvinės kosmetikos kolekcija iš Artistry, kurią sudaro lūpų blizgis su spalva ir įmontuotu apšvietimu, skaistinamoji/šviesinamoji pudra ir akių šešėlių paletė.

Apžvalgą norėtųsi pradėti tinklaraštininkės Alionos straipsnyje apie šią liniją išsakytomis mintimis, jog būtent tinklaraščio dėka netikėtose vietose pavyksta atrasti tikrus lobius - ko gero reta mūsų savo valia nuspręstume klasikinę rusvų atspalvių paletę iškeisti į jūros mėlynumo ir geltoną šešėlį. 

"Sunkissed" švytėjimą suteikianti pudra - tiesiog būtinas produktas, kuris nors ir nepakeis visų mylimo  bronzerio, tačiau atskleis šį gražiausiu ir subtiliausiu spindesiu. Ir visgi, reikėtų prisiminti, kad produktas labai pigmentuotas, tad šio reikėtų nepadauginti ir naudoti su saiku - filmavimui skirti makiažai, ir tie, kuriuos dauguma šiuo metu esame įpratusios matyti socialinių medijų paskyrose yra skirti būtent objektyvams, o ne realiam gyvenimui, kuomet pernelyg ryškus kontūravimas ir šviesinamosios pudros naudojimas atrodo ne tik neskoningai, bet ir labai vulgariai.

Galbūt dėl nepaprastai stipraus konservatyvumo, o galbūt tiesiog dėl lengvesnio šešėlių pritaikymo, dažna mūsų eilinį kartą rinkumėmės neutralaus atspalvio dažus. Tačiau Artistry prekinis ženklas į šią vasarą leidžia pažvelgti kitokiu kampu pristatydami vasaros kolekcijos šešėlių paletę, kurią sudaroketuri ugningi aušros atspalviai. Ir nors iš pirmo žvilgsnio spalvos gali pasirodyti nepanaudojamos, patikėkite, panaudojus šiuos teisingomis proporcijomis žvilgsnis gali sužibti kitomis spalvomis! Ko gero jau nė nereikia minėti itin aukštos šešėlių kokybės ir pigmentacijos, kurios, deja, nuotraukose atsispindi labai neteisingai - pigmentacija kur kas ryškesnė, nei pastarosiose. 

Trečiasis kolekcijos produktas - lūpų blizgis su spalva - stebina savo dizainu: lūpų dažų aplikatoriuja taip pat įmontuota tinkamo atspalvio švieselė, kuria naudojantis kur kas lengviau teisingai paskirstyti dažą ir pigmentą net neturin tinkamo natūralaus apšvietimo. Blizgis pakankamai pigmentuotas, kad būtų galima matyti šio atspalvį ant lūpų, tačiau pakankamai lengvas ir puoselėjantis lūpas, kad šios po ilgos dienos liktų pamaitintos ir išpuoselėtos. Nuotraukoje pavaizduotas "Cherry" atspalvis, tačiau kolekciją sudaro net penki vaivorykštės spalvų atspalviai, kurių vienas - žydras. Turiu pripažinti, jog būtent žydrąjį teko išmėginti svečiuojantis Artistry biure Vilniuje - pastarasis suteikia kur kas mažiau spalvos nei raudonasis, tad melsvo atspalvio lūpos tikrai neįgauna, greičiau įgauna šaltą rožinį efektą.

Artistry vasaros kolekcija iš tiesų verta vadintis vasaros kolekcija, o tai, jog gamintojai nebijo spalvų ir eksperimentų kelia dar didesnę pagarbą. Ko gero iš paskutinių poros mėnesių įrašų tinklaraštyje tenka pastebėti tendenciją, jog apie šį prekinį ženklą atsiliepimai visuomet būna tik teigiami, tačiau su tokiu kiekiu teigiamų atsiliepimų kyla ir lūkesčių kartelė ateinančioms kolekcijoms ir atskiriems gaminiams. Tačiau kol kas tenka sutikti, jog prekinis ženklas tikrai žino, ką daro ir tai daro labai puikiai!

1.8.16

Dove "Derma Spa" priemonių apžvalga

Laikas apžvelgti šios vasaros Dove "Derma Spa" naujienas, kurias jau kurį laiką galite rasti didžiuosiuose prekybos centruose ir grožio parduotuvėse. Šį kartą apžvalgose du nauji produktai - Derma Spa Goodness Silky Body Oil kūno aliejus ir Derma Spa Uplifted Massaging Body Roll On masažuojamasis kūno kremas. 

Dove Derma Spa Goodness Silky Body Oil kūno aliejus pasižymi labai labai lengvu, švelniu ir patraukliu aromatu, kuris kurį laiką išlieka ant odos, o taip pat išlieka ir ant dėvimų drabužių, ypatingai skirtų miegojimui, mat pastarieji nesimaišo su kasdieniais kvepalų aromatais. Aliejus turi gelsvai auksinį atspalvį, kuris tariamai turėtų suteikti odai švytėjimo ir spindėjimo, kad ir kaip bebūtų, pastarasis galbūt įmanomas tik ant stipriai įrudusios odos - ant įprastinio baltumo odos aliejus atrodys kaip bet kuris kitas aliejaus pagrindu pagamintas produktas. Į odą priemonė susigeria pakankamai sparčiai, tačiau prieš rengiantis drabužius teks palūkėti geras penkiolika minučių iki aliejus įsiskverbs į odą. Ir nors produktas vadinamas aliejumi, visgi tai - daugiau kosmetinė priemonė, tad tikėtis aliejaus teikiamų savybių tikrai nereikėtų. Oda nuo šio nors ir lieka minkštesnė, tačiau rezultatas jaučiamas tiek pat laiko, kiek suteikia įprastiniai lengvi kūno losjonai - produktas papildomo gilesnio odos puoselėjimo tikrai nepalaiko. Kad ir kaip bebūtų, apžvalgą rašant įpusėjus produkto naudojimui, turiu pripažinti, jog produkto naudojimo dieną oda iš tiesų išlieka minkšta, švelni ir labai patraukli. Tačiau antro buteliuko įsigijimui vis dėlto trukdo faktas, jog aliejus nesuteikia pagrindinės aliejaus mišiniams įprastinės savybės rūpintis oda. Kitais žodžiais tariant - produktas patiks norint bendro odos minkštumo palaikymo, tačiau jokiu būdu netiks ieškant giliai maitinančių ir odą puoselėjančių priemonių.

Dove Derma Spa Uplifted Massaging Body Roll On masažuojamasis kūno kremas turi dar malonesnį ir švelnesnį gėlinį aromatą, kurį nuoširdžiai norisi užuosti kone kasdien. Tuo tarpu vėsūs metaliniai masažuojamieji rutuliukai užtikrina kraujotakos cirkuliacijos spartinimą mūsų kūne, kas teoriškai turėtų padėti išlaikyti odos stangrumą ir bendrą estetinę šios būklę. Kad ir kaip bebūtų, į tokius ir panašius produktus reikėtų žiūrėti kaip į eilinius kūno losjonus su papildomu aplikacijos būdu be jokių papildomų lūkesčių celiulito mažinimui ar stangrumo išlaikymui. Pastaruosius geriausiai šalina ir prevenciškai su šiais kovoja sveikas gyvenimo būdas, sportas ir subalansuota mityba. Tuo tarpu kremų paskirtis - puoselėti odą iš išorės. Produkto konsistencija labai lengva, tad priemonė puikiai tiks karštoms vasaros dienoms ir tuomet, kuomet odai nereikia didelio gilaus maitinimo.

Abi naujienos vertos dėmesio ir tikrai puikiai bei adekvačiai palaiko balansą tarp kokybės ir kainos.
© 2016 Kotryna Uogintaite