18.1.13

APŽVALGOS: 100% PURE

   Nežinia, ar nuo didelio streso, ar dėl nuolatinio sėdėjimo prie kompiuterio, o gal, priešingai, nuo blogų oro sąlygų arba tiesiog netinkamo maisto, mano oda ant manęs labai supyko: pradėjo luptis, šerpetoti ir kitaip spyriotis. Net ir dievinamas Medimix muilas padėti nesugebėjo, priešingai: oda nuo jo pernelyg stipriai išsausėjo ir tarpo visiškai nevaldoma.
  Natūralūs aliejai ir drėkinantys kremai situacijos nepagerino, tad teko ieškoti kitų būdų ją suvaldyti. Už žvitriųjų sesijos akelių užkliuvo 100 % Pure internetinė natūralios kosmetikos parduotuvė, prekiaujanti tiek dekoratyvinėmis, tiek veido ir kūno priežiūros priemonėmis. Galbūt ją pasirinkti paskatino ir informacijos kiekis apie produktus. Galbūt faktas, kad kosmetika gaminama be parabenų, dažiklių, dirbtinių kvapiklių, cheminių konservantų, sintetinių chemikalų ir kitų toksinų manęs nenustebino ir pernelyg didelio susižavėjimo nesukėlė, tačiau neabejotinai tai padarė išsamūs straipsniai apie kenksmingas chemines medžiagas, naudojamas kosmetikos pramonėje ir faktas, kad visi produktai registruoti JAV vaistų ir maisto administracijos kaip organiniai, su visais registracijos kodais, patentais ir cheminių junginių pavadinimais su išsamiais aprašymais. Galbūt ne viską supratau, tačiau tokios apimties informacija sukėlė nemažą pasitikėjimą ir nutariau savo nuvargintą odą atiduoti į šios kosmetikos rankas bei malonę.
  Išsirinkti tinkamas kosmetikos priemones iš tiesų pasirodė sudėtinga misija, mat asortimentas itin platus, tačiau šį kartą nutariau nesikoncentruoti į tai, kad mano oda problematinė ar mišri. Atsižvelgiant į gyvenimo tempą ir ne itin sveiką gyvenimo būdą, nutariau, kad šiuo metu noriu nuraminti ir atgaivinti veido odą, tad pasirinkau priemones, skirtas veido skaistinimui atstatyti.
 Rinkinį sudarė odą skaistinantis prausiklis, tonikas su purškikliu, šveitiklis/kaukė, skaistinantis balzamas nakčiai ir antibakterinis prausimosi šepetėlis nakčiai. Siuntinys buvo saugiai supakuotas ir įvyniotas į begales siuntimui naudojamų medžiagų, taip pat siuntinyje radau kokoso ir vynuogių kūno sviesto mėginėlių.
 Taip pat likau itin patenkinta pristatymo paslaugomis, nes siuntinys mano duris pasiekė jau kitą dieną nuo užsakymo, o kurjerių darbo kokybė tikrai aukšta. O dabar laikas išsamesnei priemonių apžvalgai.
 Odą skaistinantis prausiklis pašalina blausumą ir pilšvumą, oda pamažu pradeda sveikai švytėti (ar bent jau grįžta į įprastinės sveikos išvaizdos odos vėžes). Organinis rožių hidrozolis ir organinės alijošiaus sultys drėkina, glotnina ir ramina. Faktas, kad jame nėra jokių sausinančių ir erzinančių sulfatų ar kitų detergentų tikrai jaučiamas jau po pirmojo panaudojimo. Iki tol tempiama ir džiovinama veido oda tiesiog nusiramino. Keisčiausia pasirodė tai, kad buteliuke esantis skystis, paspaudus dozatorių, virsta lengvomis baltomis putomis, kurias daug lengviau ir ekonomiškiau naudoti, nei įprastą skystą priemonę.
 Odą skaistinantis tonikas su purškikliu skaistina odą, drėkina ir glotnina, turi priešuždegiminių savybių, sutraukia veido poras. Prakštiškai naudodama šį purškalą ypatingai didelio efekto nejaučiu, tačiau tai tikriausiai pirma priemonė, po kurios nereikia naudoti įprastinio veido kremo, o oda lieka glotni ir elastinga.
 Odą skaistinantis šveitiklis ir kaukė maloniai maitina odą. Nežinau, kaip tokią funkciją gali atlikti priemonė, turinti šveisti, tačiau po šios procedūros veidas pasidengia nematoma apsaugoma plėvele, suteikiančia papildomą maitinimą. Galbūt taip yra dėl to, kad šveitiklis pagamintas iš jojobos šveitimo granulių, turinčių pašalinti odos nelygumus ir sušerpetojusią odą. Be abejonės, savo tikrąją funkciją ši priemonė atlieka ne prasčiau, tačiau labai malonu jausti, kad oda ne tik "nušveista", bet ir pamaitinta.
Odą skaistinantis balzamas nakčiai  tikriausiai keisčiausias produktas iš viso rinkinio, visų prima dėl savo mažo tūrio ir labai mielos taros, įprastai naudojamos lūpų balzamams laikyti. Šis produktas intenstyviai šviesina pigmentines dėmes. Tiesa, užsitepus šios priemonės į žmones eiti nerekomenduoju, nes veidas pakankamai stipriai blizga, tačiau  gausus vitaminų, antioksidantų ir natūralių odą šviesinančių medžiagų rinkinys puikiai jaučiamas jau kitą rytą. Oda tampa švelni it "kūdiko užpakaliukas". 
Galiausiai visą rinkinį vainikavo Antibakterinis prausimosi šepetėlis. Jokio panašaus prietaiso iki šiol naudoti neteko, tad džiaugiuosi, turinti galimybę išmėginti tokio prietaiso veiklumą. Pagal savo funkcijas ir veikimo principą man jis pasirodė panašus į garsųjį ir visų išgirtą Clarisonic mia, tiksliau paprastesnę, natūralesnę ir pigesnę jo versiją. Jį panaudojus tikėjausi panašaus jausmo, koks jaučiamas patrynus veidą rankšluosčiu, tačiau realybė kiek kitokia - jaučiamas malonus veido odos masažavimas. Vienintelio dalyko, kurio išsiaiškinti nepavyko, tai šio šepetėlio priežiūra. Dar dabar suku galvą, kokiu būdu reikia jį džiovinti ar plauti. 
Visos priemonės kvepia labai maloniai, tačiau nestipriai ir savo kvapu tikrai neįkyri mano išpuikusiai ir Maison francis kurkdjian Aqua Universalis Forte ištroškusiai uoslei. Galbūt kvapas man patiko dėl to, kad visuomet mėgau gaivų citrusinių vaisių aromatą
 Bendras priemonių vertinimas labai teigiamas. Mano oda jau per pirmas dienas nusiramino, nustojo pleiskanoti ir šerpetoti. Ironiška tai, kad viso to padaryti nesugebėjo jokios kitos cheminės priemonės. Gal tai ženklas, kad chemijos pakanka naudojamoje dekoratyvinėje kosmetikoje, o kasdienę veido priežiūrą reikėtų patikėti ne tokioms agresyvioms priemonėms. 
 Galbūt tiems, kas įprato naudoti paprastas veido priežiūros priemonės, kaina gali pasirodyti kiek didelė, tačiau tiems, kas domisi ir žino natūralių ir organiškų priemonių kainas, ji turėtų būti adekvatyvi ir savaime suprantama.
 Mano mylimo rinkinio kaina 132 litai, priemonių tūriai ne patys didžiausi, puikiai tinkantys išvykoms ir kelionėms (prausiklis 45ml, tonikas 59ml, šveitiklis 20ml, balzamas 3,4g), o patikus konkrečioms priemonėms, jų įsigyti galima atskirai, didesnėje taroje. 
 Smagu ir tai, kad pristatymas yra nemokamas, šiuo metu vyksta akcija, kurios metu su kiekvienu užsakymu gaunama simbolinė dovanėlė (mano atveju tai buvo kūno sviestas), o natūraliems veido prausikliams ir putoms šiuo metu taikoma 20 procentų nuolaida. Esant aukštoms kainoms, nuolaida iš tiesų didelė, o į gerą odos būklę neretai verta investuoti net ir didesnius pinigus, nei norėtųsi. 
Tad esu visiškai įsitikinusi, jog sesijos pabaigą sutiksiu ne tik prašviesėjusiomis mintimis, bet ir pastebimai pagerėjusia veido odos būkle!

12 comments:

  1. Labai patraukliai atrodo rinkinukas!
    As jau seniai domiuosi produktu sudetimi, stengiuosi kreipti demesi i tai ka naudoju, taciau nesu naturalumo fanatike. Turiu ir tokiu, ir tokiu priemoniu, naudoju atsizvelgdama i tai, kas tinka ir patinka. Vis tik, daugiausia nenaturaliu produktu gaunu dovanu:)
    Del sepetelio valymo, tai paprasciausias budas tiesiog isplauti antibakteriniu muiliuku ir leisti isdziuti naturaliai:)

    ReplyDelete
  2. Ačiū už patarimą :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous18.1.13

    Medimix muilu man tai teko nusivilti.. Taip, makiažą jis nuplauna kruopščiai, +kažkiek pagarbos nusipelno vien už ekologišką prigimtį, bet man jis išsausino mišrią odą.. Linkiu sėkmės ir atsigavimo tavo odai :)

    ReplyDelete
  4. tas šepetėlis labai kažkaip kokybiškai atrodo, net įdomu pabandyt :)

    http://kotrynabass.com

    ReplyDelete
  5. Oooo, labai viliojančiai ir džiuginančiai atrodo rinkinukas. :) Jau toks gėris tai tikrai turėtų padėti susitvarkyti su odos problemomis.
    Aš tai nupraususi veidą Medimix muilu jį paskui visuomet patepu drėkinamuoju Margarita kremu (brangesnio neįperku ir nenoriu), tai to išsausėjimo išvengiu. O odos šerpetojimas, mano manymu, visgi natūralus dalykas - gi oda pastoviai atsinaujina, tai nuprausiu su šveitikliu, tskant, nupilinguoju, ir vėl viskas tvarkoj. Šiaip žiemą reikia negailėt drėkinamojo kremo. :)

    ReplyDelete
  6. disco, puikiausiai suprantu Tave ir Tavo bėdas, mat maniškę odą jis išsausino taip pat stipriai :)

    ReplyDelete
  7. Kotryna, iš tiesų šepetėlis vertas dėmesio, juo pamasažavus odą, juntamas labai malonus jausmas :)

    ReplyDelete
  8. Ieva, nuoširdžiai tikiuosi, kad nusivilti nereikės, nes jau pabodo kaitalioti priemones prieš tai jas išgyrus (kaip kad nutiko su Medimix, kurį dabar galiu naudoti tik kūnui, bet ir tas pradėjo sausėti ir šerpetoti..). Mėginau ir pigesnius variantus, bandžiau veidą tepti paprastu NIVEA kremu (soft jo leidiniu), tuo, kuris nuo sovietmečio Lietuvos rinkoje. Gaila, net ir jis nepadėjo veidui nustoti šerpetoti. :)
    Esi teisi, žiemą reikia itin prižiūrėti ir saugoti odą :)

    ReplyDelete
  9. jei kada pirksiu turbūt pirksiu šiol linijos gaminius ar bent jau pasidomėsiu daugiau. Įtikinai kokybe:))) O šepetelių tokių turbūt būna pirkti ir atskirai, mielai tokį išbandyčiau ,kad ir dabar:))

    ReplyDelete
  10. Lambofgod, pati stebiuosi šių priemonių efektyvumu ir vis dar nesuprantu, kaip tokia nepiktybinė priemonė gali atstatyti gerokai privargusią veido odą, bet iš tiesų GALI :) Tik reikia labai atidžiai įsiklausyti, ko mūsų oda prašo, nes dažnai ją "maitiname" ne tos rūšies ir paskirties priemonėmis, kuriomis reikėtų :)
    Šepetėlį taip pat galima įsigyti atskirai, šioje parduotuvėje jo kaina, jei neklystu, apie 40lt. :)

    ReplyDelete
  11. Įdomu ar tik siuntos Lietuvoje nieko nekainuoja ar ir į kitas pasaulio šalis? Labai užsimaniau ir aš išbandyti šią kosmetiką. Tikiuosi, kad atrasiu savo veido odai tinkamas priemones.

    ReplyDelete
  12. Evelina, manau norint siųsti į kitą šalį protingiausia būtų susrasti toje šalyje esantį 100Pure puslapį ir iš jo naudotis nemokamu siuntimu :)

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite