9.1.13

PROJEKTAI: L'OREAL PREFERENCE WILD OMBRES

Sesijai įsisiūbavus, tikriausiai nebūčiau suradus linksmesnio ir geriau nuotaiką keliančio užsiėmimo nei tas, kuris pasitaikė mano gyvenimo kelyje. Turėjau galimybę būti viena pirmųjų bandomųjų triušiukų naujųjų L'Oreal preference wild Ombres plaukų dažų įdiegimui Lietuvoje, tad nė nemirktelėjusi nutariau pasinaudoti suteikta proga ir pačirškinti savo natūralumu dvelkiančius plaukus tiesinimo žnyplėmis, garbanojimo aparatu ir nedidele peroksido doze.
 Jau daugiau nei penketą metų tylomis pasvajodavau apie šviesius plaukus, tačiau prieš penketą metų šį norą pasakius kirpėjai, ši atkirto, kad mama neišsimokės už nuolatinį plaukų dažymą (maniškiai auga ypatingai greit), o ataugusios šaknys nepuošia nė vieno mirtingojo, tad atsisakiau šio noro ir nustūmiau į tolimą ateitį, kai mano galvą pradės puošti žili plaukai.
 Ir vėl svajonės pildosi, ir vėl dalinai, bet šį kartą tos dalies man užteko su kaupu.
Jau ryte, su dideliu kirminu skandryje, žingsniavau į Expert grožio saloną, kuriame turėjo vykti visi didieji mano virsmo iš vikšro į drugelį darbai. Tyliai sau kartojau, kad nenusisekus ombre dažymui, turėsiu progą nusikirpti plaukus trumpai. Iki šiol trumpai niekad nesikirpau, nes vis dar jaučiu traumą, gautą prieš penkiolika metų, kai mane, keturių metų pyplį, nuvedus pas kirpėją, plaukus nurėžė berniukišku "bliūdeliu", mat buvau velniškai užsispyrus ir nesušukuodavau plaukų. Vis dėlto ir dabar jaučiu tam nuoskaidą, tad trumpi plaukai dar ilgai nedailins mano veido.
 Ir tikriausiai artimiausiu metu manęs nepuoš trumpa plaukų šukuosena, mat visi dažymo drabai praėjo sklandžiai, o o gautais rezultatais likau itin patenkinta. Pasitelkus plaukų priežiūros profesionalus ir makiažo virtuozus po kelių valandų save sunkiai atpažinau veidrodžiuose, kurių išvengti nebuvo įmanoma, mat kiekviena grožio salono siena išdabinta didžiausiais ir ryškiausiais veidrodžiais, kurie rėkte rėkia apie kiekvieną žmogaus turimą defektą (ach, ta psichologinė marketingo suktybė..)
Tiesa, tikriausiai procesas neprailgo ir dėl to, kad kartu dalyvavo raktus nuolat pametanti Sandra, miesto pildytoja ir pačius gražiausius skruostikaulius turinti Toma ir mados pamišėlė bei šiaip be galo talentinga fotografė Ieva. Kadangi esu labai blogas žmogus, su šiomis šauniomis merginomis pabendrauti jų rengiamuose renginiuose vis pritrūkdavau laiko, tad dažymo laikas pralėkė kaip niekad greitai ir liksmai. Tiek mergiotiškų pletkų jau seniai nesu jautusi savo smegenyse!
Kalbant apie patį plaukų dažymą, likau gerokai nustebusi gautu rezultatu, mat niekad netikėjau, kad mano plaukai šviesius plaukų dažus gali priimti taip teigiamai. Maniškiai plaukai paprastai po šviesinimo procedūros lieka nemaloniai varinės (liaudiškai tariant ryžos) spalvos, bet ne tos, kuri laikoma gražia ugniaplaukių spalva, o tos, kuri rėkte rėkia "Sveiki, balinausi plaukus namuose vandenilio peroksidu". L'Orealio Wild Ombre sulaužė mano turėtus stereotipus apie nuosavų plaukų pigmentą, pasirodo ir aš galiu būti medaus spalvos plaukais!
 Tiesa, skaudi patirtis rodo, kad šie plaukų dažai veiksmingiausi ir efektyviausiai matosi ant nedažytų plaukų, tad jei prieš tai dažėte savo palukus, rezultatas gali gautis ne toks kontrastingas, o norint paryškinti spalvą, reikės dažus plaukuose laikyti ilgesnį laiką.
Tikriausiai vieną didžiausių privalumų tokiame dažyme laikau tai, kad plaukų nereikia dažyti kiekvieną mėnesį, o viršugalvio niekad nepuoš ataugusios šaknys, tad net ir tokios tinginės kaip aš, gali džiaugtis pagyvėjusia ir atsigavusia plaukų spalva.
Taip pat ne mažiau smagu tai, kad pernelyg stipriai nerizikuodama, galėjau pamatyti save šviesesniais plaukais. Gal ir ne pats šviesiausias variantas, tačiau rizikos nedaug, o pokytis aikivaizdus ir efektingas. O tai leidžia daryti prielaidas apie tai, kaip atrodyčiau būdama šviesiais plaukais. Man rezultatas pasirodė labai geras.
Po pasiruošimo darbų vykome į fotostudiją, vaikyti mano fotoaparatų ir kitų vizualinių vaidzų baubų ir raganosių. Baimės prieš fotoaparatą vis dar neįveikiau (stebėtinai visose nuotraukose išlaikau firminę "besituštinančio katino" veido išraišką), galutinio rezultato nemačiau, tačiau ir vėl ploju delniukais už šauniai ir naudingai praleistą dieną, ledų laužymo ir savęs perlipimo praktiką.
O dar labiau likau nustebinta mamos reakcija. Tikėjausi, kad ji bus neigiama ar bent jau neutrali. Mamai pasirodė, kad toks plaukų dažymo būdas prideda šarmo. Tad tikiu, kad tai vienas geriausių būdų jaunoms mergaitėms pernelyg nesuniokojant plaukų pakeisti savo išvaizdą.
L'Oreal wild ombre plaukų dažai jau netrukus turi papuošti kiekvienos didesnės Maximos kosmetikos skyriaus stendus ir kitas grožio priemonių parduotuves, prekiaujančias L'Oreal produkcija. Dažų kainos neišsiaiškinau, tačiau tikiu, kad ji išliks standartinė, kaip ir kitų šio ženklo plaukų dažų (jei aštuntokės atimintis neklysta, kaina svyruoja nuo 30 lt.) Tiesa, didelį privalumą matau dėl dažų ekonomiškumo, net ilgiems plaukams pakaks vienos dažų pakuotės.
O man metas nustoti džiūgauti savo ševeliūra ir kibti į mokslus - turiu lygiai 24 valandas išmokti visam Ekonomikos, vadybos ir verslo pagrindų skyriui!
Kol prusinsiuos ekonomiškai, papasakokit savo nuomonę apie Ombre plaukų dažymą: dar vienas prekybinis triukas ar visgi žaismingas plaukų dažymo variantas?

68 comments:

  1. Tik neįsižeisk. Teko matyti daug ombre dažymų ir, dėja, tavo nepavadinčiau labai nusisekusiu. Nėra to gražaus naturalaus spalvų perėjimo. Tiesiog, mano akimis, vaizdas neitin estetiškas.
    Dar karta atsiprašau už tokią kategorišką nuomonę.

    ReplyDelete
  2. Kiekvienas turi savo nuomonę. Man maniškis variantas pasirodė labai vykęs. :)

    ReplyDelete
  3. Man kaip tik pasirodė, kad tau jis visai gerai tinka! :) Bet pati tikrai nebandyčiau, tiesiog dabar šis dažymo būdas dar yra naujas ir dėl to toks trokštamas, bet man, manau, tikrai greitai atsibostų.. :)

    ReplyDelete
  4. Gintare, smagiausia tai, kad atsibodus bus galima nurėžti gerą gabalą plaukų ir vėl liksiu natūralios spalvos :)

    ReplyDelete
  5. O aš manau, kad tau tinka! Svarbiausia, kad pati gerai jaustumeis su taip nudažytais plaukais:}}

    Aš vasarą buvau išbandžius ombre plaukų dažymą, bet su nuplaunamais, vyšninės spalvos plaukų dažais. Po to galvojau, kad reiktų išmėginti violetinę spalvą arba labai nušviesint galus, bet taip iki šiol ir neprisiruošiau... Tiesą sakant šis įrašas įkvėpė šiokiems tokiems pokyčiams!!:}}

    ReplyDelete
  6. o kaip fainai! ant mano plaukų ombre deja nepavyko;/ Daug sykių dažiau plaukus, todėl pigmentas buvo per daug įsigėręs ir šviesūs dažai "nenukando" plauko. atrodau taip tarsi nieko nebūčiau jiems darius :D

    ReplyDelete
  7. Tau labai tinka!

    ReplyDelete
  8. žiaaaaaauriai gražiai atrodai, Kotryna :o* kažkieno komentaras apie nenatūralų perėjimą sujuokino :D mėlynos, žalios, raudonos tikrai "natūraliai" pereina :DDD šiuo atveju pritariu tau, tikrai super papuošė tave!

    ReplyDelete
  9. Raimonda, labai džiaugiuosi, kad įrašas įkvėpė prisiminti šį dažymą :) Tikrai rekomenduoju, neilgai ta jaunystė truks, o tai puikiausias būdas pasikeisti nepridarant didelės žalos plaukams :)

    ReplyDelete
  10. Lovely, puikiausiai žinau, ką patyrei :) Kitoms merginoms, dažančioms savo plaukus, rezultatas buvo ne toks žymus, kaip maniškis :) Tokiu atveju, prieš dažant, reikėtų nuimti spalvos pigmentą, o tai jau papildoma žala plaukams.

    ReplyDelete
  11. AIMEROSE, ačiū :)

    ReplyDelete
  12. Greta, iš tiesų prieš dažant mūsų buvo atsiklausta, ar norim natūralaus lengvo perėjimo, ar kontrastingo. Aš pasakiau, kad man visiškai nesvarbu, tad ir rezultatas tikriausiai gavosi per vidurį. Galbūt nesu didelė plaukų specialistė, tad tokių detalių tiesiog neįžvelgiu :)

    ReplyDelete
  13. Labai gražiai atrodai :)

    ReplyDelete
  14. Ačiū, Migle :)

    ReplyDelete
  15. Atrodai tikrai puikiai. :)

    ReplyDelete
  16. Ačiū, Laima : )

    ReplyDelete
  17. Labai žaviuosi šiuo plaukų dažymo variantu. Manau, kad būtinai ir pati jį būtinai išbandyčiau. Tik deja, dėl labai trumpo kirpimo to padaryti negaliu. Ir nemanau, kad tai yra dar vienas prekybinis triukas, kadangi ombre stilius atsirado jau senokai. Mano nuomone L'Oreal tik palengvino padėtį, nes yra tokių kirpėjų, kurios nelabai supranta kaip tai turi atrodyti ir tiesiog pašviesina galus. Na o tau, Kotryna, šis plaukų dažymo variantas labai tinka! Atrodai labai žaviai. :)

    ReplyDelete
  18. Kornelija, iš tiesų trumpas kirpimas tokį plaukų dažymą kiek apsunkina.. kita vertus, trumpi plaukai jau turi savo žavesio, tad galbūt nebe taip reikia papildomų "tiuningų" :)
    Kalbant apie kirpėjas, kaip tik vakar diskutavome, kad tikrai reta kuri kirpėja žino apie tokį plaukų dažymo būdą, tad visai smagu ir Lietuvoje skleisti žinią apie naują dažymo variantą :)

    ReplyDelete
  19. Žiauriai nice, galvoju, kad iki mūsų šie dažai net nedaeis. :D

    ReplyDelete
  20. Vilte, pagaliau ir Lietuva gali džiaugtis gavusi kažką gero :D

    ReplyDelete
  21. oooouch, tavo plaukai- visiska sachara... zinok nebekartok daugiau tu ombre smombre :) as esu tokiu apt bandymu triusiuko budu atradusi tobulus plauku dazus- goldwell elumen, jie veikia mazdaug kaip braziliskas plauku tiesinimas- 'ivelka' plauka i keratina, tik su dazo sluoksniu dar. tai atsiusiu tau foto i feisbuka- ten rezultatas po, o 'pries' buvo panasi sachara kaip pas tave pirmoj foto :D

    ReplyDelete
  22. Gegute, gerai, lauksiu nuotraukos :) Iš tiesų tai taviškiai plaukai dabar ne nuo dažų gerai atrodo :D

    ReplyDelete
  23. as jau isivaizduoju, kaip baisiai jie atrodytu, jeigu nebutu to graziu plauku efekta sukuriancio nestumo :(

    ReplyDelete
  24. Kotryna, jau sakiau, bet tu esi deimantas. Atrodai stulbinamai :*

    ReplyDelete
  25. Kotryna, labai labai labai super! Neitiketinai graziai atrodai! Didelis pavydas, paneles! :*

    ReplyDelete
  26. love your look :)

    http://nazlibabaoglu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. love your look :)

    http://nazlibabaoglu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. Margarita, Auste, ačiū ;**

    ReplyDelete
  29. Tau sis dazymo budas labai tinka Kotryna. Pagyvena veida labai:)
    As nesu ombre fane, taciau turiu pripazinti, kad yra zmoniu kuriems tai labai tinka!

    ReplyDelete
  30. Kaip gražiai atrodai!
    Šiaip man visad ombre atrodydavo nuvalkiotai ir negražiai, bet po šio įrašo kirba noras ir pačiai išbandyti kažką panašaus :))

    ReplyDelete
  31. Tikrai labai gražiai atrodai,Kotryna!:)

    ReplyDelete
  32. Labai gražiai atrodai :)

    ReplyDelete
  33. Supergirl, iš tiesų draugė labai gąsdino, kad man šis dažymo būdas tikti neturėtų, tačiau gautas rezultatas iš tiesų neblogas, dėkoju :)

    ReplyDelete
  34. Simona, tikrai nieko neprarasi pabandžiusi, blogiausiu atveju teks pasitrumpinti šukuoseną po procedūros, blogiau nebus :D

    ReplyDelete
  35. Rezultatas puikus :)

    ReplyDelete
  36. Ačiū, miela Aiste :)

    ReplyDelete
  37. Man irgi atrodo, kad tau labai tinka, nulis nuobodumo su tokiu dažymo būdu... o antroje nuotraukoje nuo apačios, iš vis atrodai kaip žvaigždė, tokie gražūs plaukai, kad net pavydu :)

    ReplyDelete
  38. Raimonda, labai ačiū Tau už tokius nuostabius žodžius :) Iš tiesų dabar plaukai pasidarė labai neklusnūs ir šiaušiasi kaip niekad, vis dėlto dažymas stipriai kenkia plaukams :( Bet bent jau atrodo gražiai :)

    ReplyDelete
  39. drąsus žingsnis, merginai kuri niekad dar nedažė plaukų :)gražiai atrodo, išskyrus prieš paskutinę nuotrauka. Turbūt dėl blykstės, spalva ir perejimas atrodo nekaip. Šiaip laukiu kitų nuotraukų, kad galutinę nuomonę susidaryčiau :)

    sveikinu,kad ryžaisi tam, ne kartą esi minėjusi,kad nori, taigi PAGALIAU :)

    ReplyDelete
  40. Lambofgod, iš vienos pusės drąsus, iš kitos - nepasisekimo atveju būčiau turėjus išeitį nusirėžti plaukus trumpai :D Taip, priešpaskutinėje nuotraukoje spalva atrodo ne taip, kaip ji atrodo iš tiesų, dėl tos pačios blykstės ir mano veidas atrodo ne žmogaus, o medūzos :D

    Kitas žingsnis galėtų būti visų plaukų dažymas, tačiau po ombre dažymo plaukai visiškai pašėlę, nė nenumanau, kokiomis priemonėmis juos "šerti", kad nustotų maištauti :(

    ReplyDelete
  41. kas jiems darosi? skilineja, elektrinasi?

    ReplyDelete
  42. Ta plaukų dalis, kuri liko nudažyta, be galo išsausėjo, tapo labai nepaklusni, visi plaukai be galo stipriai šiaušiasi, šerpetoja, elektrinasi (dėl elektrinimosi pernelyg nepergyvenu, visgi žiema, elektrinimasis sąlyginai normalus reiškinys).

    Kaip tik šią sekundę ieškau internete kokios nors efektyvios priemonės plaukų paklusnumui ir glonumui atgauti. Labiausiai dėmesį patraukė CHI plaukų šilkas, bandysiu paieškoti daugiau informacijos apie jį, o artimiausiu metu, pasitaikius palankiai progai, galbūt ir įsigyti : )

    ReplyDelete
  43. Kotryna - nevyniojant žodžių į vatą tai šiose nuotraukose Tu atrodai nuostabiai! Būk gerutė - kovok su savo baime fotoobjektyvui ir rodyk mums daugiau savęs ;)

    ReplyDelete
  44. išbandyk tiesiog alyvuogių aliejų :)

    ReplyDelete
  45. šiaip ar taip dažymas pakenkė :(

    ReplyDelete
  46. Eva, be abejonės, su visomis savo baimėmis reikia kovoti arba bent jau susigyventi. Aš su sava taip pat stengsiuosi susidraugauti :)

    ReplyDelete
  47. Lambofgod, ačiū už idėją, šiandien pat pamėginsiu :) Jį tepti kaip kaukę nakčiai prieš plaunant plaukus ar kaip plaukų aliejuką? Tikiu, kad gali likti nemalonus susiriebalavimo efektas dienos metu :D
    Taip, dažymas iš tiesų kenkia, juo labiau šviesinimas, o plaukų galiukai visuomet kenčia labiausiai, mat ir taip plaukas nebegauna pakankamai natūralaus maitinimo, paprastai galiukai jau būna negyvi. Na stengsiuosi bent jau įprasti plaukais rūpintis labiau :)

    ReplyDelete
  48. Šiek tiek pašildai aliejų ir tepk ant plaukų galiukų, kuo ilgiau laikysi tuo geriau :) paskui labai gerai išsiplauk galvą, nes gali likt toks susiriebalavimo efektas, arba kai išdžius antrą kartą perplauk galvą :)

    na bent jau kai šviesiau dažai, tai panorėjus galėsi bet kada tapti brunete vėl. o jei būtum juodai dažius vaje kiek vargo...

    ReplyDelete
  49. Nors tavo dažymas bet kuriuo atveju geras, nes nukirpt tiesiog galima :)

    ReplyDelete
  50. Rytoj ryte išmėginsiu Tavo receptą, mat šiuo metu visas organizmas tiesiog "išėjo iš ritmo" ir šerpetoja, lupasi, sausėja viskas, kas tik įmanoma.
    Taip, visuomet puiki išeitis tiesiog nusirėžti plaukus, tačiau kol kas labiausiai mėgstu save ilgesniais nei vidutinio ilgio plaukais. Nors, tiesą sakant, niekuomet per pastaruosius penkiolika metų, nebuvau trumpais plaukais. Galbūt laikas išmėginti? Kas liečia juodus plaukus, aštuntoje klasėje nusidažiau juodais dažais, su mėlynu atspalviu. Gaila, neturiu nuotraukų kurias parodžius visi gardžiai pasijuoktumėm iš mano nevykusio bandymo, kurio pasekmes teko srėbti beveik metus, kol ataugo natūralieji plaukai :D

    ReplyDelete
  51. :DDDD žinau ką trai reiškia, pati esu dažius juodai plaukus (ar lb tamsiai rudai) o naturaliai esu blondinė, tai vajė vajė VAJĖ. Niekam nelinkėčiau to siaubo ,visam gyvenimui dingo noras net į plaukų dažų puse žiūrėt d:D bet tau matau ne :D
    jo, gaila neturi nuotraukos:)

    ReplyDelete
  52. Kita vertus tai patyrus, už tai tokį dažymą ir pasirinkai ;)

    ReplyDelete
  53. Kaip tik pasistengiau paieškoti savo juodos nuotraukos, deja, nesėkmingai. Gal vis dėlto nereikia gadinti gražios akimirkos baisiomis nuotraukomis :)
    Kita vertus, nusvilus nagučius ankstyvoje jaunystėje, sumažėjo ir sumažės (tikiuosi) noras išmėginti kažką kardinalaus būnant vyresnio amžiaus :D Gal ir gerai : )

    ReplyDelete
  54. Na ka , vakar isbandziau siuos dazus, ryte atsikeliau voveryte bet perdaug nesielvartauju,gal si spalva po kazkiek laiko issiplauna? :D

    ReplyDelete
  55. Agne, iš tiesų labai keista. Mano plaukų pigmentas "į ryžumą" ir bet kokia šviesinanti priemonė, nesvarbu kiek profesionali ji bebūtų, juos dažo vario ryžumo spalva. Šį kartą gavau švelnią rugių spalvą be jokių oranžinių atspalvių..
    O gal tavo plaukai iki tol buvo dažyti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne ,iki siol jokie dazai nebuvo mano plauku liete... manau kad po sio bandymo labai ilgai nelies vel :D

      Delete
  56. Parašyk atsiliepimą išbandžius alyvuogių alieju, įdomu kaip įvertinsi :)

    ReplyDelete
  57. nuostabiai atrodai :) man idomu, koki dazu numeri naudojo ant tavo plauku?

    ReplyDelete
  58. This is great !

    Http://Fashioneiric.blogspot.com

    Coline !

    ReplyDelete
  59. Agne, nagi, nebūk tokia griežta, galbūt dar atsiplaus kažkiek, juk šviesi spalva nuolatos blunka :)

    ReplyDelete
  60. Lambofgod, būtinai (jei tik nepamiršiu, nes dabar begales idėjų turiu, kuriomis noriu pasidalinti su visais, o laiko įrašams skirti taip pat reikia) :)

    ReplyDelete
  61. Žiede, ačiū Tau labai :) Naudojo patį paskutinį, 4tą numerį, patiems tamsiausiems plaukams (teoriškai skirstomi jie kaip šviesiems, vidutinio tamsumo ir tamsiems, nežinau, ar tai turi didelės reikšmės :D)

    ReplyDelete
  62. na aš turėjau omenyje čia prie komentarų parašyk ar patiko ta alyvuogių kaukė?:)

    ReplyDelete
  63. Iš tiesų didelio poveikio nepastebėjau, tik tiek, kad plaukai šiek tiek suminkštėjo, tačiau padidėjo jų "elektrinimasis" ir nepaklusnumas. Vis dėlto, tikriausiai teks grįžti prie naminių procedūrų kiek dažniau, nei kartą per pusmetį,galbūt tuomet jos duos didesnį efektą :)

    ReplyDelete
  64. Anonymous30.10.13

    Man asmeniškai labai patinka profesionali dekoratyvine kosmetika ;]]]

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite