4.1.13

ASMENIŠKUMAI: MAISON KURKDJIAN

   Besimokydama artėjančiai sesijai jau spėjau išblizginti visus stalčius, išlyginti ir išskalbti visus drabužius ir sutvarkyti kone kiekvieną buto kampelį. Kad ir kaip gaila, nė tai negelbėjo nuo mirtinai greitais žingsniais lekiančios sesijos pradžios.
   Šiandienos dvyliktos valandos turėjau laukti taip pat palaimingai, kaip velnias paskutinio teismo. Tačiau vietoj to, kad bijočiau, nuo vieno asmens gavau elektroninį paštą, kuris skelbė, jog šiandien nuo 12h, mano studijų vadybininkės kabinete manęs lauks maloni ir kvepianti dovana. Tad užuot bijojusi egzamino, jau tryniau iš nekantrumo rankeles ir drebėjau, vos pagalvojusi, kas gali manęs laukti už slėpiningo studijų vadybininkės kabinėto slenksčio.
   Deja, tai sužinoti galėjau tik parašiusi egzaminą, tad ši maloni staigmena tapo labai didele dovanėle pirmojo universitetinio egzamino proga!
   O visas šis stebuklas turi savo nuostavą istoriją: vieną niūroką šventinį vakarą netyčia ir vėl užklydau į kvepalų guru Minervos blogą  ir tąkart jau nebesugebėjau atitraukti akių nuo stebuklingų kvapų aprašymų, nukeliančių siela tarytum į kitą pasaulį. Niekuomet negalvojau, kad kvepalus ir kvapus galima parašyti taip gražiai ir "skaniai". Galiausiai, perskaičius kone pusę tinklaraštyje esančių įrašų supratau, kad nė nuostabiausi kvapų aprašymai man neatstoja kvepalų, kurių vienintelių kvapas manęs neverčia raukytis ir skrandyje jausti nemalonių procesų. Kalbu jau apie ankščiau graudžiai apdainuotus kvepalus iš Creme de la creme parduotuvės Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis Forte. Tuos pačius, kurių standartinio dydžio tara kainuoja lygiai 570 lietuviškų sagų, ir tuos pačius, kurių pauosčius, visas gyvenimas nušvinta kitom vaivorykštės spalvom. Ėmiau ir paklausiau tamstos, kokius pigesnius kvepalus būtų galima laikyti pastarųjų atitikmeniu, analogu arba kas paprasčiausiai kvepėtų panašiai į Aqua Universalis. Kvapų meistrė pateikė ne vieną variantą, kurio kvapas turėtų dvelkti panašiai, tačiau deja, nė vieni man neprilygo originalui. Iš tiesų stipriai nenusivyliau ir pasiryžau pusę likusio gyvenimo taupyti kvepalams, kurie idealiai atspindi mane, o iki kol ateis ta išganinga diena - tiesiog kvepėti muilu.
  Ir kaip manote, ką gavau kvepiančiame siuntinuke? O gi savo svajonių kvepalų mėginuką, atvirutę ir magnetuką su žodžiais, pataikiusiais tiesiai į dabartinio gyvenimo dešimtuką. Tikriausiai visi, buvę aplink mane, pagalvojo, kad susipykau su protu ir vaikštau išsiviepus per lietumi drebiantį lauką, tačiau buvo taip gera gera, kad nė vandens sau ant veido nejutau. Vat tokiais mažais žingsneliais ir žingsniuojama savų svajonių link, net jei žingsneliai maži, jie vis viena egzistuoja!
  Kaip mano naujame magnetukė įsikūręs Markas Tvenas sako, po dvidešimties metų tu būsi labiau nusivylęs dėl to, ko nepadarei, nei dėl to, ką padarei. Tai ir darykim. Ir nesigailėkim, tiesiog darydami spėkim ir pamąstyti.
O egzaminą išlaikysiu dešimtukui, tokią puikią dieną kaip ši, kitaip nė būti negali. Tik kitą kartą pažadu įdėti daugiau pastangų ir atiduoti daugiau laiko mokymuisi!

14 comments:

  1. Labai gera šita citata! Ir įdomu būtų pauostyti, kas ten per kvepalai :D

    ReplyDelete
  2. Asta, citata iš tiesų kaip pirštu į akį, o kvepalai.. hm, užlėk į Panoramos Creme de la creme ir pauostyk, nors kiek žmonių uostė šį kvapą - pasibaisėjo, daugeliui jie tiesio citrininiai kvepalai, tinkami tualeto gaivai palaikyti :D

    ReplyDelete
  3. geras, kaip faina! ir zinai kas dar fainiau- tai blogerei irgi labai gera diena buvo ir ji dar gaus atpilda uz tai, kad tave pradziugino :) va ir mane pradziugino, kad kazkas primine, kad taip buna :)

    ReplyDelete
  4. Susigundžiau išbandyti šiuos kvepalus. Jei jau tokia kaina neprasti turėtų kvepalai būti.
    Džiaugiuosi už tave, kad gavai nors ir mažą kiekį, bet labai tavo mėgstamų kvepalų :)

    ReplyDelete
  5. Gegute, iš tiesų tiesą sakai :D Gyvenimas dar jai padėkos : )

    ReplyDelete
  6. Gabija, iš tiesų daugeliui žmonių jie nekvepia labai ypatingai, tačiau kvepalai - dalykas individualus, tad nebūtina, kad visi dėl jų eitų iš proto :D

    ReplyDelete
  7. Nei nepajusi kaip sesija prabėgs! Sėkmės!

    ReplyDelete
  8. Labai tikiuosi, kad Tu teisi, Sandra :)

    ReplyDelete
  9. Nors kvapas man neitin patinka, bet tokios dovanos priverčia nusišypsoti.

    ReplyDelete
  10. Susigundziau pauostyti! Tiesa sakant, nors Kaune ir yra sita parduotuve, niekada neteko uzsukti. (Shame on me)

    ReplyDelete
  11. Bella, nenustebinai, iš tiesų dar neteko sutikti žmogaus, kuriam patiktų šie kvepalai :)
    Monika, iš tiesų gėda pelėda :D Lėk artimiausiu metu, nes pauostyti iš tiesų yra ką, gal pastarieji kvepalai Tau ir nebus vieni mylimiausių, tikiu, kad atrasi ir kitų, tinkančių būtent tau :)

    ReplyDelete
  12. Kotrya, tu nusipelnei šitoo :**

    ReplyDelete
  13. YOu have a nice blog!

    xx Mounia
    www.nonchalantrebel.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Margučiau, mes nusipelnėm jų tiek pat, kiek maisto nusipelnė badaujantys Somalio vaikai :D Kažkada vis viena jais kvepėsiu :)

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite