3.1.13

ASMENIŠKUMAI: STALČIAI

  Nesu didelė namų dekoravimo ar interjero kūrimo mėgėja. Tiesą sakant namų apyvokos daiktams pirkti visuomet pagailiu pinigų ir galiausiai lieku prie batų dėžių panaudojimo. Jau keletą metų svajoju apie nedidelę komodą, susidedančią iš begalės stalčių, į kuriuos galėčiau talpinti įvairius smulkius daiktus.
  Pasirodo, daug ką galima sukomplektuoti iš jau turimų daiktų ir dėžučių. Šį kartą, eilinį kartą užklupus naktiniam kambario tvarkymui ir kūrybinei nemigai, į smegeninę trenkė žaibas ir liepė iš visų turimų Adorebox dėžių sukurti stalčių karalystę. Kelios valandos darbo, kelios akimirkos paieškos ir mano naktinis darbas davė saldžiarūgščių vaisių.
 
 Kad būtų smagiau, nutariau kiekvieną stalčių sąlyginai segmentuoti ir suskirsčiau juos skirtingomis paskirtimis: apatiniuose stalčiuose laikau sunkesnius ir daugiau sveriančius produktus, o viršutinėse karaliauja plunksnų lengvumo daikteliai. Apatinis aukštas skirtas kūno kremams (tiksliau - jų miniatiūroms) ir plaukų priežiūros produktams (paprastai gautiems iš Adorebox dėžių, mat pagrindinius plaukų priežiūros produktus laikau vonios kambaryje).
   Vidurinysis aukštas pašventintas kiek lengvesniems, tačiau vis viena sunkiems produktams:  viename stalčiuje gyvena visa turima L'occitane produkcija, kitame - mažo tūrio veido priežiūros produktai. Pakopa aukščiau jaukiai įsikūrė turimų priemonių mėginėlių kolekcija, o šalia jos patogiai susirangė keletas lūpų balzamų ir tai, kad "neįsipaišė į kitus stalčius": keli lašai akių valiklio, keli lašai kremo, akių vokų blizgutis.
  Pačiame viršuje gyvena popierinės kortelės ir kaspinai, gauti su Adorebox dėžėmis ir kita atributika, ne visiškai tiesiogiai susijusi su kosmetika.
  Be abejonės, dėžės pagamintos iš lengvo kartono, tad dažnas jų atidarymas gali visiškai sugriauti mano meno kūrinį. Tačiau dėl to stipriai nepergyvenu,mat visos priemonės, esančios mažoje taroje, dažniausiai tarnauja kelionėse, išvykose, konferencijose ir kitomis aplinkybėmis, esant priverstiniui išvažiavimui iš namų. O aš pasilieku prie didelių talpų produktų naudojimo dėl ekonomiškumo, taupumo ir patogumo.
  Dabar, blizgant kiekvienam kambario kampui, nelieka nieko kito, kaip tik ruoštis nuo rytojaus prasidedančiai egzaminų sesijai. Nuo jos nebeišgelbės net ir kambarių tvarkymas ar naujos architektūrinės konstrukcijos baldo gamyba!
  Gerų likusių atostogų, o aš einu draugauti su Rauliu Diufi, Mauricijumi Vlaminku, Matisu, Derenu ir kitais veikėjais. Pirmas mano taikinys - abstrakcija ir realybė.

O kur kur jūs laikote produktų miniatiūras ir visa, ko kasdien nenaudojate?

20 comments:

  1. siuksliu dezej :D man gaila vietos nenaudojamiems daiktams sandeliuoti :(

    ReplyDelete
  2. Puiki idėja ir šiaip gražiai žiūrisi tie stalčiukai ir vietos daug neužima, dar plius manau patogu viską prireikus turėti po ranka ir žinoti kur kas yra.
    Aš tokiems dalykams turiu paskyrusi atskirą lentynėle, viskas ten telpa, nes stengiuosi nepirkti produktų kurių man nelabai reikia.

    ReplyDelete
  3. Puiki mintis, as tavo vietoj dar buciau aptraukus kokiu nors dovanu popierium su graziais rastais ar siaip kokiom spalvom, tinkanciom prie kambario interjero :) O kad patogiau butu atidarinet butu galima ir kokias dailias sagutes prisiut ir butu ale rankeneles :) Dar galimetu is storesnio kartono rema visam sitam reikalui padaryt is visu pusiu, butu geras sutvirtinimas :)

    ReplyDelete
  4. Labai labai šauni idėja, jeigu tik rasiu namuose panašių dėžučių, manau būtinai pabandysiu pasidaryti tokius stalčiukus :) O mano nedažnai naudojami daiktai sudėti į spintelę, kurią jau verkiant reikia sutvarkyti...

    ReplyDelete
  5. gegute, oho, kaip drąsiai :) Iš tiesų gal ir teisingai, bet man tokiu atveju gaila gero daikto, o jei jo naudojime perspektyvos nematai - padovanok ar išdalink draugėms :) Maniškės visuomet ko nors pritrūksta ir tuomet kreipiasi į mane, o aš visuomet randu, kuo joms padėti, visai smagu :)

    ReplyDelete
  6. Auste, iki šiol maniškiai taip pat įvairiuose kampukuose, spintelėse ir dėžutėse voliojosi, bet šį kartą perspjoviau pati save :D Rekomenduoju kažką panašaus pasidaryti ir Tau : )

    ReplyDelete
  7. Sandrut, tu, kaip visuomet, kupina įvairiausių genialių dekoravimo ir DIY idėjų,ačiū už puikias mintis :) Tiesa, šį kartą rankų nesitepsiu ir viską paliksiu taip, kaip yra, nes: a) mano kambaryje tiek mirga marga spalvų, kad dar viena papildoma tikrai gero darbo nepadarys.. tikiu, kad priešingai - pats metas mažinti spalvas kambaryje. b) norėjau dėžutes palikti plataus panaudojimo ir su perspektyva ateityje tarnauti kitoms funkcijoms, tad labai nenorėjau kišti rankų į jų pradinį stovį ir "tiuninguoti", nors atidarinėti stalčiukus iš ties būtų smagu padaryti rankenėles : )

    ReplyDelete
  8. Labai gera idėja. Kam leisti pinigus lentynėlėms, jei galima pasidaryti pačiai! :)

    ReplyDelete
  9. Monika, jei nerasi dėžučių namuose, patariu paieškoti didžiuosiuose prekybos centruose, jie neretai įvairias dėžes palieka tam skirtose vietose (priklausomai nuo parduotuvės), o jei tokių nerandi, gali tiesiog paklausti darbuotojų. Kažkada draugės dovanai reikėjo didelės kartoninės dėžės, tai nuvažiavome į Akropolio Ermitažą ir tiesiog paprašėme tokių matmenų dėžės. Dar nemačiau darbuotojo, kuriam būtų gaila dėžės :)
    Išmėgink!

    ReplyDelete
  10. Ugne, tikra tiesa :)

    ReplyDelete
  11. puikiai cia sugalvojai!!:)) labai patiko :) ir dar iskart linkiu sekmes sesijoj :*

    ReplyDelete
  12. ačiū, mieloji, man jos reikės :) O tu panašiai gali sužaisti su Glossyboxu :)

    ReplyDelete
  13. Puiki ideja!
    As tai Adorebox dezutes panaudojau draugiu Kaledinems dovanoms pakuoti:)
    O siaip, esu labai organizuota, ir man viskas turi buti tvarkingai sudeliota bei suskirstyta, del to pries pora metu ispildziau sena svajone ir nusipirkau kosmetikos staliuka:) Stovi isdidus miegamajame, i stalcius nusipirkau specialius skirtukus, viska susideliojau tvarkingai. O po stalu stovi dezute, kuria vadinu "kosmetikos sandeliukas". Ten stovi nauji, nepradaryti produktai, pirkti akciju metu, gauti dovanu ir t.t. bei laukia savo eiles. Ten pat isikure ir meginukai:)

    ReplyDelete
  14. Anonymous3.1.13

    Per sesiją dažną studentą aplanko noras iš pagrindų susitvarkyti kambarį arba ką nors pertvarkyti, kad tik mokytis nereikėtų:DDD
    O šiaip puiki idėja, tik reikia kiek patobulinti (Sandros indėjos) ;p
    sėkmės egzamine, net neabejoju, kad puikiai parašysi;)

    ReplyDelete
  15. Supergirl, nuoširdžiai pavydžiu to kosmetinio staliuko ir stalčių :) Galbūt neturiu jo ne tik dėl finansinių sumetimų, bet ir dėl to, kad neturiu, kur jo pastatyti kambaryje :) Bet kokiu atveju, tikriausiai toks baldas palengvina kosmetikos kambaryje paiešką :)

    ReplyDelete
  16. Ieva, niekuomet netikėjau, kad pati būsiu būtent iš tų studentų, bet tikriausiai tai tėra natūrali reakcija į tai, ko nenori daryti :) Kitaip kalbant, paprasčiausi išsisukinėjimai :D

    ReplyDelete
  17. Pas mane daiktų sandėliavimo problemos dažniausiai nėra, nes baisiai nemėgstu daiktų kaupimo ir jų gausos. Man kuo mažiau - tuo geriau. Tą patį principą taikau ir kosmetikai ar kūno priežiūros priemonėms, pasibaigus vienam produktui, nusiperkant kitą, o ne laikant namie penkis skirtingus šampūnus, dešimt rankų kremų ir dvidešimt lūpdažių. :D

    ReplyDelete
  18. Ieva, taviškis sprendimas iš tiesų labai logiškas, protingas ir racionalus :D

    ReplyDelete
  19. Mergaite miela, ar tu tiek visko naudoji ant savęs, ar nemažai produktų lieka nepaliesti? :)

    ReplyDelete
  20. Mergaite miela, ar tu tiek visko naudoji ant savęs, ar nemažai produktų lieka nepaliesti? :)

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite