25.3.12

RENGINIAI: TUŠTYBIŲ MUGĖS

Štai ir praūžė taip ilgai laukta ir tiek daug nervų suvalgiusi Mados Infekcija 2012. Kad ir kaip bebūtų apmaudu, neketinu aprašinėti kiekvienos kolekcijos, ar kelti labiausiai įstrigusių modelių nuotraukų. Visa spauda pastarosiomis dienomis tik tuo ir mirga, tad kartotis nebūtų jokios prasmės. Aš geriau pasitenkinsiu asmeniškumais ir papasakosiu savo subjektyvią nuomonę apie viską, kas vyko.
Pirmą dieną, keliaudamą į ŠMC ( Šiuolaikinio meno centras )  nervinausi labiau, nei pirmą kartą sėsdama už vairo ar rašydama dešimtos klasės egzaminą. Nežinojau, ko tikėtis iš viso renginio, kaip jame elgtis. Taip pat paniškai bijojau visų tų gražių žmonių, kuriuos sutiksiu. O labiausiai glumino nežinia, ar visas tris dienas teks praleisti visiškai vienai, mat oficialiai keliavau be kompanijos. Nuo pat pirmosios sekundės pajutau akreditacijos galią, kai apsauginiai įleido mane be eilės ir leido šmirinėti kur tik užsigeidžiau. Dar didesnė šypsena įsijungė, kai netoliese pamačiau būrį jau žinomų, bet ne iki galo pažįstamų veidų. Su Sandra  buvom pažįstamos nuo "Mados Injekcijos", tad iš karto užsimezgė malonus ir linksmas pokalbis, o kitas merginas pažinojau tik iš internetinėse platybėse skaitomų jų tinklaraščių. Bet tai nesutrukdė mums susipažinti. Galiausiai visos taip susibendravom, kad visas tris dienas praleidom visos kartu. Pirmąją dieną, kaip ir buvo galima tikėtis, žmonių susirinko ne itin gausiai, dėl to su Toma gavome VIP'ines ložes antroje eilėje, tiesiai už Lietuvos blizgučiais ir skandalais apipiltų asmenybių (pirštais nebadysiu, vardais neminėsiu). Man patiko stebėti ne tik pačias kolekcijas, drabužių sukirpimą, spalvas, medžiagas. Ne mažiau įdomu buvo žiūrėti į modelių eiseną, tobulų (arba ne visada) veido bruožų visumą, kikenti iš erotiškai primerktų akių ar kvailokai išvieptų lūpų. Sutinku, kad jos pozavimo subtilybes išmano nepalyginamai geriau, nei aš, tačiau iš šono tai atrodo mažų mažiausiai juokinga. Bet teisti jų nėra dėl ko. Tai jų darbas, kuris atliktas buvo tikrai puikiai, nuotraukose kone visos merginos atrodė stulbinamai. Kadangi mane visą gyvenimą traukte traukė skandinaviškas interjeras ir balta spalva, širdis tiesiog dainavo būnant ŠMC, kur baltos spalvos daugiau, nei kurios nors kitos. Taip pat reikia pasidžiaugti geru organizatorių darbu ir tuo,kad per visas tris dienas nebuvo jokių techninių nesklandumų, kai antai "Mados injekcijoje" renginys madingai vėlavo daugiau nei valandą ir didžiąją dalį tek pralaukti aklinoje tamsoje.

Kas liečia mano pačios aprangą, iš pradžių jaučiausi nejaukiai, plevėsuodama vasarine suknele,kurią paskutinę sekundę savo negrabiais pirštais "patiuningavau" pati. Taip pat ne mažiau pergyvenau ir dėl diržo, kuris jau ir taip vos laikosi ant vieno siūlelio ir bet kurią sekundę gali atsisveikinti tiek su manimi, tiek su gyvenimu. Tačiau visa apranga laikėsi tikrai šauniai.Nesvarbu, kaip atrodžiau, svarbu, kad jaučiausi puikiai. Bet jau pirmą dieną.
Antroji diena atnešė jau ne tik privalumų ar džiaugsmo. Kažkokiu stebuklingu būdu sugebėjau vidury dienos apsinuodyti maistu. Visą laiką praskaudėjo galvą ir pykino. Buvau nusprendusi neaukoti savo sveikatos dėl kažkokio renginio, tačiau kelias valandas numigusi staiga pašokau iš lovos, per 10 minučių apsirengiau, pasidažiau (viso to pati neatsimenu, bet taip pasakojo mama) ir madingai vėluodama su vėju atskriejau į ŠMC. Nors pavėlavau tikrai madingai, 40 minučių, renginys dar nebuvo prasidėjęs. Iš pradžių didžiavausi savimi ir savo sprendimu jokia kaina nepražiopsoti nė vienos kolekcijos, po kelių akimirkų teko palikti pagrindinę salę ir likusį laiką praleidau sėdėdama ant kažkokio laipto, apsikabinusi mineralinio buteliuką (apiplėšimas už 0,33 l talpos mineralinį mokėti 5lt, bet kai bėda spaudžia, apie ekonominius sumetimus mąstyti nebelieka laiko) bedrebančiomis rankomis ir kojomis. Nieko keisto,kad nemačiau nė vienos kolekcijos. Ką jau kalbėti apie žmones. Tiesą pasakius, nemačiau kaip atrodžiau ir pati. Galiu tik įsivaizduoti, kad atrodžiau, kaip muminukas. Nuotraukos byloja lygiai tą patį. Tiesa, su Toma vėl pasiautėme ir dovanų gavome "Pervol" skalbinių minkštiklio. Nežinau, kaip Jums, bet man dovanos visuomet patiko.
Trečią dieną atsikėliau su dar didesniu menamu galvos skausmu, būdingu daugeliui merginų (tik retai kada man), kuris vadinasi "Neturiu ką apsirengti". Galiausiai visą dieną prasibaladojusi po miestą ir nieko tinkamo neradusi grįžau namo, kai iki renginio buvo likusios 2 valandos, per kurias turėjau atlikti absoliučiai visus grožio ritualus. Skubėjimas nerodo žmogaus užimtumo. Skubėjimas parodo tik tai, jog žmogus nesugeba planuotis savo laiko. Apsirengiau, kas pirmas papuolė po ranka, aukštakulnius įsimečiau į rankinę ir iškeliavau. Nieko keisto, kad jaučiausi kaip be sijono. Taip jau susiklostė, jog visas tris dienas dėvėjau Tik sukneles. Ir tai visiškai nestebina. Nesu labai išradinga stiliaus klausimais, dėl to suknelės visuomet atrodė lengviausia išeitis apsirengti neprašaunant pro šalį. Žinoma, tikimybė prašauti išlieka nuolatos, tiesiog suknelė padeda tą tikimybę sumažinti. Juokingiausia tendencija pasirodė ta, jog mano pačios suknelės sulig kiekviena diena trumpėjo, kol galiausiai paskutinę dieną vos dengė užpakalį. Kaip ir įtariau, aukštakulniai beveik visą laiką patogiai pragulėjo rankinėje. Nemoku ir tikriausiai niekuomet nemokėsiu jų dėvėti. Save raminu mintimi, jog ne kiekvienas žmogus sukurtas aukštakulniams. Kiti tiesiog pasmerkti visą gyvenimą vaikščioti kitokiais apavais.
Esu labai pavargusi, bet laiminga. Pavargusi dėl to, jog nuolatinis ruošimasis, skubėjimas ir pastangos atrodyti normaliai išsunkė bet kokią manyje likusią energiją, kurios pavasarį man ir taip trūksta. Tačiau labiausiai džiaugiuosi tuo, kad Mados Injekcijos rengėjai atrado naują nišą, kurią pasinaudodami gali reklamuotis ir rinkti subjektyvias nuomones,taip didindami žmonių pasitikėjimą. Bent jau man pačiai didžiųjų portalų straipsniai niekuomet didelio pasitikėjimo nekėlė. O pastarosiom dienom pamačius visą spaudos "virtuvę" iš vidaus, tas pasitikėjimas dar labiau sumažėjo. Daug labiau vertinu asmeninę žmogaus nuomonę, kuri gali būti ne tik teigiama, bet ir neigiama. O tinklaraščiai būtent tokią galimybę ir suteikia. Dar labiau džiaugiuosi susipažinusi su merginomis, kurias žinojau tik iš interneto. Būtinai apsilankykite pas Tomą  , Sandrą , Darią , Kristę , Ingą ir BrigitąNe mažiau pradžiugino mielos renginio dovanėlės. Kur jau nesidžiaugsiu naujais pudros mėginukais ir spalvingu Sarmos maišeliu. Po renginio su Sandra ir Toma nukeliavom pratęsti šventės į kavinę. Grįžau nuvargusi kaip po didžiausių darbų maratono.
Šiandien atsikėlusi suvokiau, jog linksmybės baigėsi ir metas kibti į rimtus darbus. Vienas rimčiausių, laukiančių manęs šiandien yra lietuvių įskaitos kalbos rašymas. Laiko liko tragiškai mažai, o aš dar net nepradėjau apie ją galvoti. Susiimk, Kotryna, nes kitaip visą likusį gyvenimą teks gailėtis, kad lemiamu momentu pasidavei malonumams, o ne pareigai. 

51 comments:

  1. zinok dziaugiuos, kad nepradejai mesti kolekciju nuotrauku ir pan :) uztenka visokiu delfi.lt ir pan pasiziurineti, o blogus jos tiesiog 'uzgozia'. o pacios man labiausiai paskutines dienos suknele! :)

    ReplyDelete
  2. Nesiparink tu del tos iskaitos, turi iskalba, turi prota, pasnekesi! Nebutina net tos kalbos rasytis, gali tik punktus apsigalvot ka noretum pasakyt savo tema :)

    Is pavadinimo tustybiu muge tikejausi daugiau kritikos renginiui :D graziai tu cia atsiliepei vistiek :) Smagiausia manau vistiek buvo musu dyyydele blogeriu komanda, vaikstanti buriu visur kartu :)

    Buckis!

    ReplyDelete
  3. Labai įdomus įrašas, ir tikrai smagiau, kad kitu kampu į tai pažiūrėjai - rašydama savo nuomonę ir savo įspūdžius, o ne mėgindama apžvelgti kažkokias tendencijas ir pan. :) Žavi ir tavo atvirumas - ne kiekviena mergina prasitars, kad diržas buvo plyštantis, pykino ar kad aukštakulniai taip ir liko rankinėje... :) P.S. Visas dienas atrodei puikiai! :)

    ReplyDelete
  4. oj ne, aukstakulniai pamate dienos sviesa:D

    ReplyDelete
  5. puikus įrašas. labai žaviuosi tokiu nuoširdumu ir atvirumu. labai artima viskas tampa, kai skaitai ne kažkokį suvaidintą 'spektaklį' su įmantriais žodžiais ir dirbtinom emocijom. tiesa pasakius, dažnai labai pasigendu tokio nuoširdumo blog'uose. kartais net gerklę gniaužia skaitant pigius 'blizgučius' arba karčias pesimistines pievas.
    šaunuole, Kotryna ;)

    o dėl įskaitos, patariu nepergyventi, nors iš netokios jau senos patirties žinau kaip sunku ramiai save nuteikti. man įskaita kainavo daugiausiai nervų dvyliktoje klasėje, nors beabejo kaip ir dauguma pasiruošusių gavau aukščiausią įvertinimą. ramiai pasirašyk viską, paskaityk, o jau įskaitos metus jei užsimirši kažką, supainiosi žodžius ar dar kas nutiks, mokytojai žmonės ir supranta jaudulį.

    ReplyDelete
  6. Dieve, kaip jums pavydziuu...taip gaila,kad negalejau su jumis susipazinti ir pabuti:(( ir nezinia, kad tai iseis ir ar isvis iseis...:/
    Bet atrodo,kad buvoo puiku:***
    O iskaita, hm..vakar visa diena dirbau, nesunku, bet reik minciu ir susikaupt:D

    ReplyDelete
  7. Visas tris dienas atrodei labai gražiai, beje sekmės su mokslais!

    ReplyDelete
  8. Anonymous25.3.12

    Atrodei puikiai!

    ReplyDelete
  9. gražiai atrodei,man labiausiai patiko paskutinės dienos apranga!kaip sugebėjai gauti akreditaciją į Mados Infekciją?:}

    ReplyDelete
  10. Indre, manau informacijos tikrai užtenka, o subjektyvi nuomonė apie kolekcijas.. Hmm, nesijaučiu toookia jau svarbi, kad kažkam ji turėtų būti aktuali :D Ačiū :)

    ReplyDelete
  11. Sandra, parintis tai net nesiruošiu, bet pasirašyti ir pasidomėti tema,kuria ketinu kalbėti tikrai reikia. Juo labiau, kad man ji ir šiaip labai patinka, pasiėmiau ta proga knygą, kuria galėsiu remtis, kad ir kaip sunkiai ji skaitosi ;) Kažkaip nepavyko išspausti nieko neigiamo, vien teigiamus dalykus šiose dienose matau, beet, vis viena renginys man asocijuojasi būtent su pavadinimu :D

    Bučkis atgal!

    ReplyDelete
  12. Bloom,džiaugiuosi, kad Jums patinka tai,ką rašau :) ir AČIŪŪŪ :)

    ReplyDelete
  13. Sandra, tos 5minutės nesiskaito :DDD

    ReplyDelete
  14. Živile, ačiū už gražius žodžius, neįsivaizduoji, kaip stipriai jie širdį glosto :) O dėl įskaitų tai šiuo metu visiškai nepergyvenu, bet padirbėti bet kokiu atveju reikia ;)

    ReplyDelete
  15. Auste, na gaila, kad nepavyko susimatyti :) Bet tikiu, kad dar pasitaikys tokių progų :)) O kokią potemę pasirinkai?:)

    ReplyDelete
  16. Deimante, labai ačiū ;)

    ReplyDelete
  17. Anonime, labai dėkoju už nuomonę ;)

    ReplyDelete
  18. Juste, ačiū ;) Pamirksėjau akytėm ir gavau :D Juokauju, užpildžiau anketą akreditacijai gauti ir gavau. Tikriausiai būtent dėl tinklaraščio ;)

    ReplyDelete
  19. ačiū tau ir jums visoms už puikią kompaniją :) reikės dar kartą būtinai susitikt!

    ReplyDelete
  20. Mačiau tavo ir mergaičių nuotraukas kažkuriame iš delfių etc. Visos puikiai atrodot:)
    Dėl kalbėjimo nesijaudink, kaip suprantu iš tavo vidurkio, esi stipri mokinė, tad ar bus 9 ar 10 didelės reikšmės neturės;)

    ReplyDelete
  21. Valerija, ačiū :) Aš save mačiau kone keturiuose skirtinguose straipsniuose :DD Na, iš tiesų pernelyg daug ir nesijaudinu, bet šiek tiek pastangų įdėti tikrai reikės :)

    ReplyDelete
  22. Kotryna25.3.12

    Raudono lūpdažio atspalvis prie tavo karališkos odos tiko tobulai! :)

    ReplyDelete
  23. Cha, Kotryna, tokio komplimento dar girdėjusi nesu. AČIŪ :)

    ReplyDelete
  24. Anonymous25.3.12

    Kokią kalbėjimo potemę pasirinkai, jei ne paslaptis? :)

    ReplyDelete
  25. Tai jau tikrai - visuose puslapiuose tavo nuotraukos ;D Patraukei fotografų akis, šaunuolė :)

    ReplyDelete
  26. you look so cute in all your outfits!

    ReplyDelete
  27. Tikrai labai gražiai atrodei! Labai įdomu skaityt tokį asmenišką tekstą, galima gana gerai įsivaizduoti atmosferą :)

    ReplyDelete
  28. Anonime, anokia paslaptis. 7 Kultūros apie jaunystės kultą ;)

    ReplyDelete
  29. Valerija, pati bent jau keturiuose mačiau save :D

    ReplyDelete
  30. Ber. Thank you ;)

    ReplyDelete
  31. MIgle, džiaugiuosi, kad galėjai įsivaizduoti atmosferą :) Ačiū ;)

    ReplyDelete
  32. devorelebeaumonstre., thanks ;)

    ReplyDelete
  33. Love your blog. Translate isn't working, but the event looks fab. Great post here on it...and i WANT that ring!! It's gorgeous. Happy I found you doll. Want to follow, you're just gorgeous!!
    xo
    Sada
    Dressology HQ

    ReplyDelete
  34. Sada, good to know you liked ;)

    ReplyDelete
  35. Anonymous26.3.12

    great photos!


    x
    http://theparallelmagazine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. Labai gerai padarei, jog nekelai nuotrauku modeliu kurie pristatynejo rubus, nes jau intike galima paziureti.. Beto graziausiai atrodei pati pirma diena. Esi tikrai drasi ir faina panele, kita tikrai tokiu dalyku nepasakotu jog ten tavo dirzas vos laikos... SAUNUOLE!

    ReplyDelete
  37. gegute26.3.12

    Kotryna, ta pirma persikine suknele- tiesiog super! gal tik batus buciau kitokius pasirinkus.
    perziurejau tavo draugiu (?) blogus.. viena ka galiu pasakyti- rasancios angliskai atrodo ganetinai kvailai. as suprantu, kad tai greiciausiai tera paaugliskas noras pasirodyti pries kitus (ir dar toks, kuri pacios sau sunkiai pripazins), bet kad rasytum bloga anglu kalba- reiketu plius minus bent jau pora metu pagyventi anglakalbej salyje, ar kazka.. nes dabar skaitant toki bloga su elementariom klaidom (nekalbant apie kalbos kultura ar netinkama reiksme vartojama zodi) darosi liudnoka, ir blogas atrodo ne tiek stilingas, kiek vaikiskas.
    man dar truputi keista, kaip mados infekcija duoda akreditacijas tokioms blogerems :) siaip nesu nei mados, nei blogu gerbeja, bet is tu nepilnameciu/nepatyrusiu blogeriu mados sferoje, mano galva, verta zurnalisto akreditacijos yra tik Deimante Bulbenkaite. visos kitos- na, nezinau, ar as tokio renginio akreditacija duociau septyniolikmetei, kuri turi per 5 minutes sabloniskai sukurta bloga ir eos serijos canon'a...

    neuzmetykit akmenimis, cia tiesiog mano asmenine nuomone :)

    ReplyDelete
  38. Melita, džiaugiuosi, kad tokiu savo sprendimu nelikau nušvilpta skaitytojų :DD AČIŪ :)

    ReplyDelete
  39. Gegute, visų pirma labai ačiū už tokią ilgą, išsamią ir objektyvią nuomonę. :) Batai tikriausiai netiko, mat yra kone žieminiai, o suknelė visiškai vasarinė. Tiesiog niekuomet nebuvau Mados Guru, tad neretai prašaunu pro šalį. Nors šį kartą, mano nuomone, batai ne itin krito į akis (bent jau man:D), būna ir blogesnių dienų :) Dėl anglų kalbos čia jau kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Aš angliškai norėčiau rašyti tik tam, kad lavinčiau savo anglų kalbos įgūdžius, kurie, palyginus su lietuvių kalbos žiniomis, yra tiesiog pasibaisėtinai skurdūs. Ir nieko čia keisto. Tiesiog nėra vietos, kur juos galėčiau panaudoti. Tad tinklaraštis gal ir neblogas būdas tobulinti savo anglų kalbą. Bet kokiu atveju, bijodama apsijuokti, to nedarau. Ir šiaip man lietuvių kalba labai graži, tad nematau prasmės kankintis ir stengtis išversti kažką, kas anglų kalba gali visiškai prarasti savo prasmę. Bet, kaip jau ir minėjau, čia jau kiekvieno pasirinkimas. :)
    Dėl akreditacijų išdavimo siūlau nepamiršti,kad Lietuvoje iš viso toks reiškinys kaip tinklaraščiai dar oficialiai neįsigalėjo "rinkoje", tad kol kas sekasi tokioms mėgėjoms kaip aš :D Su laiku rašytojų turėtų rastis vis daugiau ir daugiau, o ir pats turinys, nuotraukos, idėjos taps nepalyginamai stipresnės. O atvirai kalbant nežinau, kaip sugebėjau gauti tą akreditaciją, juk maniškis "blogas" net nėra madingas. :DDD Bet, kaip sakoma, dovanotam arkliui į dantis nežiūrima. Džiaugiuosi, turėjusi galimybę apsilankyto tokiame renginyje, gal daugiau tokios progos nepasitaikys (kažkada jau minėjau, kad pinigų už MI bilietą tikrai nemokėčiau)

    ReplyDelete
  40. love your coral colour dress & the necklace!

    ReplyDelete
  41. Atrodei tikrai puikiai! :)

    ReplyDelete
  42. Ačiū, mergaite ;)

    ReplyDelete
  43. pagaliau supratau, kodėl tv reklamose žmonės eidami į mados pasirodymus ar vakarėlius turi su savimi skalbimo skysčio :D

    ReplyDelete
  44. Dalia, :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    ReplyDelete
  45. kaip faina, gražiai atrodei :)

    ReplyDelete
  46. Kotryna, atrodei stulbinančiai !! Ypač 3-iosios dienos derinys :)

    ReplyDelete
  47. Margarita, labai AČIŪŪ :)

    ReplyDelete
  48. you look pretty in the pictures :)
    Love Lois xxx

    http://lisforlois.blogspot.com/

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite