26.6.12

ASMENIŠKUMAI: MANODRABUZIAI.LT

Jau kurį lauką ketinau pristatyti Jums vieną geriausių lietuviškųjų internetinių pirkimo-pardavimo svetainių, tačiau vis atrasdavau pasiteisinimų, kodėl to padaryti negaliu. Pastarosiomis dienomis tų pasiteisinimų dar labiau padaugėjo: namuose jau penkias paras nėra interneto, aš užsivertus asmeninėmis problemomis, o telefoninis internetas stipriai kerta per beveik studentišką kišenę. Vis dėlto suėmiau save į nagą ir šiandien pristatau pačią geriausią Lietuvoje egzistuojančią dėvėtų ir naujų daiktų svetainę.
Manodrabuziai.lt yra internetinė parduotuvė, kurioje galima pirkti ir parduoti savo išaugtus, pabodusius, netinkamus ir nereikalingus drabužius, aksesuarus ir kitus su garderobu susijusius dalykus. Dažniausiai kainos būna nepalyginamai žemesnės, nei parduotuvėse. Juk ne kartą pasitaikė, jog nusipirktas drabužis taip ir neišvydo dienos šviesos, tiesiog tyliai tūnojo spintos gūdumoje. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai drabužis, nors ir per mažas, bet labai mielas širdžiai, dėl to būna laikomas kaip atributika. O gal drabužis tiesiog morališkai paseno? Visi šie kriterijai leidžia iš naujo permąstyti savo vartojimo koncepciją. Nežinau, kokią nuomonę apie tai turite Jūs, bet aš labai palaikau šią idėją ir manau, kad šis portalas suteikia begales privilegijų:

  • Parduoti savo nebenešiojamus drabužius ir nebenaudojamus daiktus (atlaisvinama vieta namuose)
  • Gauti už parduotus daiktus tam tikrą sumą pinigų (kainas nustatome patys, pagal savo subjektyvius kriterijus, tad atsiranda galimybė nuvertinti arba pervertinti, bet sulig laiku objektyvumo įkainojant savo drabužius taip pat galima išmokti)
  • Nusipirkti seniai norėtą drabužį iš senesnių kolekcijų, kurių parduotuvėse jau neberandame
  • Atrasti tarpininkų, kurie siunčia ir užsakinėja daiktus/rūbus iš užsienio internetinių parduotuvių
  • Nusipirkti daiktą ar drabužį daug pigiau, nei tai padarytume pirkdami naują
  • Bendrauti su kitais nariais MD forume
  • Išmokti siųsti siuntinius ir naudotis Lietuvos Pašto paslaugomis
  • Pagaliau susipažinti su elektronine bankininkyste ir išmokti pervesti pinigus, analizuoti savo įplaukas ir išlaidas.
  • Susirasti naujų draugų
  • Išmokti kovoti už savo teises ir įgauti naujos patirties, jei lieki apgautas nesąžiningo pardavėjo
  • Tiesiog gerai (nors ir nelabai naudingai) praleisti laiką, išmokti reprezentatyviai fotografuoti drabužius ir kitus daiktus

Šį portalą atradau beveik prieš keturis metus. Tada, būdama dar visiškai žalia, nemokėjau nei tinkamai naudotis paieška, nei deramai įvertinti parduodamų daiktų būklės ar kainos. Tačiau su laiku ir praktika visa tai pasikeitė ir dabar šiam puslapiui galiu padėkoti už begalę gerų dalykų, kurių per šį laikotarpį išmokau. Taip pat galiu drąsiai pirkti man patinkantį rūbą,o jei jis atsibos ar tiesiog "neprilips" prie mano asmenybės, visuomet žinau, kad galėsiu susigrąžinti didžiąją dalį pinigų ir įsigyti kitą, labiau tinkamą. Elektronine bankininkyste naudojuosi kaip tikra veteranė. Iš forumų pasisemiu daug idėjų ir minčių kaip tinkamai rūpintis savimi, savo kūnu ir siela. Taip pat atrandu nemažai naujų receptų maistui ruošti.
Kartais pati šią atsakingo vartojimo idėją pavadinu "vienu dideliu skudurynu". Juk taip ir yra: čia pardavinėjami seni, nebenešiojami drabužiai. Tačiau MD turi vieną didelį privalumą: prieš pirkdamas dėvėtą ar naudotą daiktą, visuomet turi galimybę pabendrauti ir susipažinti su jo šeimininku. Tad pirkdamas daiktą, perki ne tik jį patį, bet ir kažkokią gyvenimo istoriją. O tai yra daug įdomiau, nei tiesiog nusipirkti negyvą, bedvasį produktą, reikalingą tik masinio vartojimo manijai sutramdyti.
Jau nebe tie laikai, kai daiktus ir drabužius žmonės pirko su poreikiu. Šiais laikais poreikio nebeliko, liko tik noras, kuris dažnai painiojamas su poreikiu. Tad neapgaudinėkim savęs sakydami, kad "man reikia" dar vieno skudurėlio mokyklos šventei. Ne. Mums jo nereikia, tačiau gyvename tokioje visuomenėje, kur nuolatos pikti yra įprasta ir normalu. Tad jei yra galimybė, bent tą pirkimą padarykime bent kiek prasmingesnį ir mažiau "kertantį" per finansus.
Ką apie tokias svetaines galvojate Jūs?

29 comments:

  1. labai gera svetaine! esu mazai ka pirkusi, bet isaplinkiniu/pazistamu girdziu daznai labai geru atsiliepimu.
    man dar patinka asos marketplace, kur galima rsti ir nauju, ir jau devetu visokiu dalykeliu.
    p.s kaip egzaminu rezultatai? ar patenkinta? tikiuosi viskas gerai! :)

    ReplyDelete
  2. Šios svetainės dėka, nebemoku apsipirkinėti normaliose, tikrose parduotuvėse :D

    ReplyDelete
  3. Natalija26.6.12

    jau senai ruošiuosi susikurti profilį ir praretint savo garderobą, tik vat ir baisu, kad esu visiškai žalia siuntime. suprantu, kad reikia kreiptis į paštą, ir tuom mano žinios baigiasi :D

    ReplyDelete
  4. Kuomet gyvenau Lietuvoje buvau nuolatine sios svetaines pirkeja-pardaveja :) Parduodavau pabodusius ar netinkamus daiktus, kad isigyciau nauja ar keisdavausi :)

    ReplyDelete
  5. Norisi ir man parduoti keletą savo daiktų, tačiau manau, kad su siuntimu man kiltų didelių problemų, neįsivaizduoju kaip ten viskas veikia :D ir dar mane gąsdina siuntimo išlaidos, pašto internetinio puslapio kainų skaičiuoklyje rašo, kad siuntimas apie 7-8lt kainuotų :(

    ReplyDelete
  6. Pati ir perku ir parduodu tame puslapyje, mama vos ne kasdiena naršo joje ir vakare sulaukiu jos kvietimo prieiti ir išgirstu jos klausimą ''ką manai apie šį daiktą''. dažniausiai po kelių dienų jis atkeliauja pas mus :D

    ReplyDelete
  7. Anonymous27.6.12

    kaip egzaminu rezultatai? : )

    ReplyDelete
  8. Dovi, iš tiesų apie asos marketplace girdėti neteko, tad labai ačiū už informaciją, būtinai pasidairysiu tame tinklapyje :)

    Egzaminų rezultatai prastesni, nei norėjosi, tačiau pati jų nusipelniau. Šiuo metu stengiuosi apie juos galvoti kuo mažiau, nes nėra prasmės graužti savęs dėl to, ko pakeisti jau nebegalima. Bet kokiu atveju, stosiu ir įstosiu ten, kur ir planavau, tik tie rezultatai šiek tiek kertai per savivertę ir pasitikėjimą savimi, kai visi mano aplinkos žmonės iš egzaminų gavo grynus šimtukus. Bet kookiu atveju, džiaugiuosi, jog šis etapas baigėsi ir po kelių mėnesiu prasidės naujas :)

    ReplyDelete
  9. Maria, tikrai suprantu Tave :) Aš tauo pat jaučiuosi MD auka. Ne tik dėl pirkimų ir pardavimų, bet ir dėl forumų ir juose esančios informacijos, o kartais ir intrigų tarp MD narių :D

    ReplyDelete
  10. Natalija, būtinai užsiregistruok :) Iš pat pradžių gali būti nedrąsu, tačiau didžioji dalis merginų tikrai draugiškos ir malonios, tad tikrai padės ir patars, ką ir kaip reikia daryti :) Kita vertus, siuntimas nėra toks jau ir sudėtingas: tereikia ant supakuoto siuntinio užrašyti savo ir gavėjo duomenis ir priduoti juos paštininkėms pašte. Paštininkės irgi žmonės, tikrai padės ir paaiškins visa, kas tuo metu gali pasirodyti neaišku :) O ir pinigėlių kažkiek pavyks gauti už nenaudojamus drabužius :)

    ReplyDelete
  11. Supergirl, o ten, kur gyveni šiuo metu, nėra panašaus pobudžio tinklapio?:)

    ReplyDelete
  12. yup, drąsiai registruokis ir kelk savo drabužėlius. Siuntimo kainos tikrai nėra tokios didelės. Dažniausiai už registruotą drabužio siuntimą sumokama apie 4.15lt, tiesiog siuntinius geriau siųsti kaip korespondenciją, o ne siuntas. Tačiau geriau nevarginsiu Tavęs tokiomis sąvokomis: aš pati apie tai sužinojau tik po dviejų metų. Paštininkės pačios žino, kokiu pigiausiu būdu siųsti saugiausia ir patogiausia :)

    ReplyDelete
  13. Eglute, OHO :) Tokiu atveju džiaugiuosi, kad mano mama dar neišmoko naršyti šiame portale. Užtat šauniai moka naudotis mano įsigytais daiktais, kosmetika ir net drabužiais. :D

    ReplyDelete
  14. Anonime, Egzaminų rezultatai prastesni, nei norėjosi, tačiau pati jų nusipelniau. Šiuo metu stengiuosi apie juos galvoti kuo mažiau, nes nėra prasmės graužti savęs dėl to, ko pakeisti jau nebegalima. Bet kokiu atveju, stosiu ir įstosiu ten, kur ir planavau, tik tie rezultatai šiek tiek kertai per savivertę ir pasitikėjimą savimi, kai visi mano aplinkos žmonės iš egzaminų gavo grynus šimtukus. Bet kookiu atveju, džiaugiuosi, jog šis etapas baigėsi ir po kelių mėnesiu prasidės naujas :)

    Kaip jau minėjau kažkuriuose komentaruose, konkrečių egzaminų balų viešai skelbti nesiruošiu niekam: nei internete, nei draugams. Rezultatai nėra gėdingi, tačiau juos norėčiau pasilaikyti TIK sau :)

    ReplyDelete
  15. Lamb of god28.6.12

    Labai gera svetainė, super. Tik man nepatinka, kad dabar baisiai išpopuliarėjo pardavinėti naujus rūbus, tiesiog dedami iš kolekcijų visokie, parsiųsti rūbai iš svetainių. Tiesiog puslapio įdėja buvo kitokia :) Pati esu užsiregistravusi, perku, parduodu, mainau :)

    Kaip pati perki naudtus rūbus ar tik naujus? Mainai?

    ReplyDelete
  16. Lamb of god, taip, iš tiesų koncepcija nuo pradinės idėjos kiek pakito, tačiau ir dabar nėra sudėtinga atrasti asmeninių žmonių daiktų, o ne tų, ikeltų komerciniais tiksliais. Tam yra specialus rūšiavimas - krautuvėlės. Bet kokiu atveju, net ir ta pati komercija, kurios paprastai taip nemėgstu, yra gerai, nes ji visiems žmonėms suteikia galimybę įsigyti drabužį, kurio galbūt paprastai jie įsigyti nepajėgtų dėl nemokėtijo naudotis užsienio internetinėmis parduotuvėmis. O jei man tai nėra priimtina, aš tiesiog dairausi į paprastus drabužius :)

    Mainausi aš labai retai, nes dažniausiai mainais nelieku patenkinta: ne kartą teko nusivilti, atidavus gerą daiktą, o gavus nei šį, nei tą. Juo labiau, kad iki pilnos laimės jei ko ir trūksta, tai tikrai ne drabužių :D Tačiau pasitaiko ir šaunių mainų. Pirkti drabužių pavyksta retai, tačiau kai perku, man nėra labai svarbu, ar dražbužis naujas, ar dėvėtas. (nors iš tų internetinių krautuvėlių neperku, perku tik iš konkrčių žmonių, kuriems netiko, arba tiesiog atsibodo jų nešiotas rūbas) :)Bet kokiu atveju, net ir tie nauji drabužiai čia pigiau, nei pirktumėme normalioje praduotuvėje :)

    ReplyDelete
  17. Apie MD svetainę sužinojau iš savo bendraklasės. Iš pradžių šios svetainės idėja man atrodė pakankamai juokinga, kadangi maniau jog čia galima įsigyti tik padėvėtų drabužių - o tai kur kas priimtiniau atrodė įprastose mano miesto dėvėtų drabužių parduotuvėse, tačiau galiausiai užsiregistravus čia greitu metu sulauksiu savo vienerių metų narystės momento, tad iš to galima spręsti, kad pradinė svetainės idėja mano akimis nepasiteisino ir štai susipažinusi su daugybę privalumų turinčia jos puse, esu patenkinta galėdama naudotis šiuo sau priimtinu variantu. Laiko tai nesutaupo, kadangi norint išsirinkti kokybišką, gerą ir žinomą ieškomą prekę prireikia nemažai laiko, tačiau manau, kad esminis šios svetainės pliusas yra tas jog čia gali rasti sau daugybė priimtinų variantų vienos prekės atžvilgiu, tad jei netenkina prekės kaina, visuomet galima ieškoti kažko panašaus tik už priimtinesę sumą. Tavo Kotryna profilį šioje svetainėje taipogi seku ir manau jog tikrai tau tuštinti savo spintos nereikėtų nes visi drabužiai tokie gražūs - deja tik dydis neatitinka maniškio, nes tikrai ką nors įsigyčiau. :)

    ReplyDelete
  18. so beautiful, amazing pics, love your necklace .
    perfumes

    ReplyDelete
  19. Melancholija, džiaugiuosi, jog ir Tau ši svetainė teikia daug naudos : ) O šiaip pastebėjau, kad didžioji dalis pardavėjų yra linkusios pasiderėti ir su rimta pirkėja pakoreguoti drabužio kainą : ) Taip kad kartais nereikia bijoti didesnių kainų, o tiesiog paklausti, ar įmanoma ją sumažinti :) Na taip, tikriausiai šiek tiek suklydau, įvardindama kaip pliusą, laiko taupymą (tikriausiai MD praleidžiu didžiąją dalį savo laiko, praleidžiamo prie kompiuterio, ir nebūtinai labai tikslingai:D), tačiau tokiu būdu galima išanalizuoti begales pasiūlymų, ko per tokį pat laiko tarpą parduotuvėse padaryti būtų neįmanoma.
    Kas liečia mano pačios profilį ir drabužius, manau, kad mane jau pradėjo dusinti visa, ką buvau sukaupusi per pastaruosius trejus metus. Kadangi iš prigimties esu daiktų kaupikė, užuot juos nešiojusi dažniausiai kaip trofėjus išdėliodavau drabužių spintoje. Dėl tos priežasties jaučiu pareigą atlaisvinti spintą ir suteikti galimybę už prieinamą kainą perleisti juos tiems,kam jų iš tiesų reikia. O aš tikrai neprapulsiu be dar vienos suknelės :)

    ReplyDelete
  20. Parfum, thank you :)

    ReplyDelete
  21. Sveiki visi,
    Kaip teisėtų paskolą visada buvo pagrindinis rūpestis klientais, kuriems
    buvo problemiškas paskolų ir garantijų finansinius poreikius yra kažkas, kad
    klientai yra visada jaudina, kai ieškau paskolą iš teisėtų
    skolintojas paskolos Vilfordas Granth, kad skirtumas gali kredituoti pramonė mes
    teikti paskolas, svyruoja nuo $ 2000 iki $ 100,000,00000 Rašykite mums TVOU
    pretorialoanoffer@outlook.com
    Mūsų paslaugos apima:
    * Investuotojai Paskolos
    * Skolos konsolidavimas
    * Antra hipotekos
    * Verslo paskolos
    * Asmeniniai Paskolos
    Tarptautiniai paskolos
    Nė vienas iš jų, o ne kredito patikrinimas, 100% garantija, viskas, ko jums reikia padaryti, tai
    Leiskite mums žinoti, ką norite, ir mes tikrai jūsų svajonė, Erikas
    paskolos bendrovė sako "Taip", kai bankai pasakyti NE, mes pagaliau Finance Limited
    skolinimo įmonė, tarpininkai, nedideli finansines institucijas, nes mes turime
    Neribotas kapitalas Daugiau informacijos rasite gauti paskolą iš: Prašome
    skubus atsakas į šį postą: pretorialoanoffer@outlook.com
    Asmeninės paskolos paraiška
    http://pretorialoan.simplesite.com/

    ReplyDelete
  22. Sveiki, ir man patinka ši svetainė. Labai daug mielų dalykų čia radau. Norėčiau ir aš užsisakyti šį bei tą iš čia. O per kiek laiko atkeliauja siuntos ?

    ReplyDelete
  23. Sveiki, Aura,


    Svetainėje merginos prekiauja savo pačių daiktais, tad siuntos atkeliavimo laikas priklauso nuo aplinkybių: jei esate iš to paties miesto ir sutariate susitikti, daiktą galite gauti jau tą pačią dieną. Naudojantis lietuvos pašto paslaugomis laukti gali tekti nuo vienos dienos iki savaitės :)

    ReplyDelete
  24. Mano vardas yra Ana Michael, GARANTIJŲ TEISINGUMO PASKOLŲ VADOVO. Ar jums reikia skubios paskolos, kad galėtumėte sumokėti savo skolas, ar jums reikia paskolos, kad pagerintumėte savo verslą, ar reikia konsolidavimo paskolos, hipotekos ar kitų paskolų? Ar jus bankai ir kitos finansinės institucijos atmetė? Ieškokite ne daugiau, nes mes esame čia, kad visi jūsų finansiniai sunkumai atitiktų praeitį !!! Mes suteikiame paskolas įmonėms, privatiems subjektams ir patikimiems asmenims už mažą ir įperkamą palūkanų normą nustatytam 1-30 metų laikotarpiui ir šešių mėnesių lengvatiniam laikotarpiui iki mėnesio įmokos pradžios. Galite susisiekti su mumis el. Paštu: (anamichaelguarantytrustloans@gmail.com)
    Ačiū

    ReplyDelete
  25. Man patinka tokios svetainės, bet dažniausiai atsiranda problemos, nes dažnai siuntos keliauja labai ilgai. Reikėtų pasidomėti ar siunčia pagal savo pasirinktą siuntėją.

    ReplyDelete
  26. Ačiū už įdomų ir akiai patrauklų įrašą! O sakykit, ar esate susidūrę su siuntiniais, kurie yra netranportuojami? Ar kokia nors kategoja siuntiniu, kad ir svetainėje manodrabuziailt, kurių siųsti negalima? Kažkada man dingo siuntinys, ir neaišku ar tiesiog jo neatsiuntė, ar jis buvo neleistinas gabenimui...

    ReplyDelete
  27. Anonymous27.11.19

    Hľadáte podnikateľský úver, osobný úver, pôžičku na bývanie, pôžičku na auto, študentskú pôžičku, pôžičku na konsolidáciu dlhov, nezabezpečenú pôžičku, rizikový kapitál atď., Alebo ste dostali pôžičku od banky alebo finančnej inštitúcie z jedného alebo viacerých dôvodov. Ste na správnom mieste pre svoje úverové riešenia! Som súkromný veriteľ, poskytujem pôžičky spoločnostiam a jednotlivcom za nízku a dostupnú úrokovú sadzbu 3%. Potom nás kontaktujte e-mailom: sabinhelps@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Anonymous16.6.20

    Parodymai apie tai, kaip aš gavau savo paskolą 2% (Frank Loans Paslaugos )

    Norėčiau be išlygų rekomenduoti dirbti su Frank Paskolų paslaugos, Jei esate už namų hipotekos rinkoje. Aš kalbėjau su daugeliu brokerių, o apsipirkti už savo hipotekos paskolą internetu, Nuo pirmojo kontakto, galėčiau pasakyti, jis tipo asmuo galėčiau pasitikėti, kad padėtų man padaryti geriausią sprendimą man ir mano šeimai, Jie siūlo tiek trumpą ir ilgą laiką paskolą ne per 1-30 metų paskolos trukmė, su arba be užstato, bet ne kredito patikrinimas ir jų paslaugos yra greitas, patikimas ir patikimas, nes jie buvo išbandyti ir pasitiki man skirtingai nuo kitų bendrovių.

    Ar jums sunku gauti kapitalo paslaugas iš vietos bankų ir kitų finansų institutų? ar jums reikia lėšų pradėti savo asmeninį verslą? Ar turite mažą kredito rezultatas ir jums rasti sunku gauti paskolą, nes jūsų kredito rezultatas nerimauti ne daugiau, nes Frank Loans Paslaugos yra čia, kad padėtų jums atsiperka savo sąskaitas ir pradėti gerą verslą, jie siūlo paskolas labai prieinamą palūkanų normą 2% suinteresuotų asmenų turėtų maloniai susisiekti su juo elektroniniu paštu: k.frankloans@gmail.com arba per WhatsApp +1-781-656-7138.

    Jų paslaugos apima refinansavimo paskolos, sunkvežimių paskolos, švietimo paskolos, studentų paskolos, asmeninės paskolos, automobilių paskolos, skolos konsolidavimo paskolos, verslo paskolos, užtikrintos ir neužtikrintos paskolos, hipotekos paskola, būsto paskolos, maloniai susisiekti su jais šiandien tolesnių tyrimų elektroniniu paštu: k.frankloans@gmail.com arba per WhatsApp +1-781-656-7138.

    Jūsų finansinis pasitenkinimas yra ten Tikslas ir jūsų darbas su jais bus geros patirties, prašome susisiekti su jais šiandien tolesnių užklausų, jei jus domina paskolos per savo e-mail: k.frankloans@gmail.com arba per WhatsApp +1-781-656-7138.

    ReplyDelete
  29. Esu čia, norėdamas paliudyti, kaip šis galingas burtų ratukas, vadinamas daktare Ogala, padėjo man pagerinti mano santykius. Man skaudėjo širdį, kai mylimoji man pasakė, kad jis nebėra suinteresuotas vesti mane, nes kita ponia ant jo panaudojo juodąją magiją. Aš verkiau ir verkšlenau kasdien, kol taip blogai, kad kreipiausi į internetą pagalbos. Štai tada, kai perskaičiau atsiliepimą apie dr. Ogala, tada kreipiausi į jį pagalbos ieškant meilės ir savo gyvenimo. , jis padėjo man užrašyti galingą meilės kerą ir, mano nuostabai, po 24 valandų meilės burto, mano mylimasis grįžo ant kelių maldaudamas manęs atleisti. jo el. pašto adresas: drogalad02@gmail.com WhatsApp +2347049668119 ...

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite