13.10.12

ASMENIŠKUMAI: CELINE vs GYVENIMAS

 Ši rankinė tik dar vienas įrodymas, kad per eilę metų taip ir neišmokau mėgautis tuo, ką turiu, mat visa, ką turiu geriausio, užuot naudojusi ir nešiojusi paprasčiausiai slepiu giliai spintos glūdumoje, gink Dieve išsiteps, susinešios ar susibraižys. Iš dalies taupumas gera savybė, tačiau neabejotinai daugelyje gyvenimo sričių trukdo džiaugtis gyvenimo ir savo pačios gaunamais malonumais.  Juo labiau, kad daiktai po kiek laiko pasensta morališkai, net ir nenešiojami. Tad metu sau iššūkį nešioti šį nuostabų meno kūrinį, kuris mano namuose gyvena jau daugiau nei pusę metų ir dar nė karto nematė dienos šviesos.

30 comments:

  1. Anonymous13.10.12

    Iš kur tokia dieviškai graži rakinė?:))

    ReplyDelete
  2. Visagalio užsienietiško interneto :) Užsisakinėjau :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous13.10.12

    Labai džiaugiuosi,kad tavo blog'e mažai komercijos.Nes skaityti įrašą,kai juntama reklama yra neįdomu ir sužlunga blogerio ilgai kurtas jaukumo jausmas.Dingsta visas grožis...Tikiu,kad Jums smagu gauti nemokamų daiktų už reklamą.Bet aš džiaugiuosi,kad minimaliai sugebi atsispirti.:) Juk ir sakoma,jeigu duoda -imk,jeigu muša-bėk. :)))-Monika.

    ReplyDelete
  4. Monika, visur tos komercijos pilna :) bet ji turi sutapti su tinklaraštyje aprašomomis vertybėmis. Jei vertybės nesutampa-tuomet autorius tiesiog tampa parsidavėliu. Čia mano asmeninė nuomonė. Vis dėlto, jei kas suteiktų galimybę gauti nemokamai kažką, kas man patiktų, tikrai neatsisakyčiau :D Dovanos dar niekam gyvenimo nepagadino, tikiu, kad šie auskarai taip pat nebus išimtis :)

    ReplyDelete
  5. Mane tuo ir sužavėjo tavo blog'as, jog jame nėra pigios reklamos ar, kaip tu pati sakai, tuštybių mugės!
    Prisipažinsiu, kad auskarų nešiotoja esu prasta.. Tačiau šiame „konkurse“ sudalyvauti kilo noras gal net ne dėl to, kad labai noriu laimėti, o tiesiog, kad noriu pasidalinti mintimis su kažkuo iš nepažįstamų žmonių rato! Taigi, labiausiai mėgstu tikriausiai spagečius, tai ir noriu pasidalinti tokiu labai greitu ir paprastu receptu.
    Reikia, žinoma, spagečių (kiekis priklauso nuo alkio didumo)
    sūrio
    ir stebuklingo prieskonio PERSILADO (visose parduotuvėse yra)
    Kol spagečiai virs, o tai užtrunka ~7-8 minutes, sutarkuoti sūrį;
    Išvirus spagečiams, išpilti iš puodo vandenį ir kuo greičiau į tą patį puodą su spagečiais suberti sūrį, išmaišyti, uždengti ir pastatyti ant tos vietos, kur virė puodas ( taip greit ir lengvai išsilydis sūris);
    palaukti keletą minučių, pažiūrėti ar išsilydė sūris ir tuomet įberti prieskonio (persilado) pagal skonį. Viską išmaišyti ir VUOLE!Nepaprastai gardu :>
    Taigi, labai laimėti nesitikiu, bet jeigu netyčia pasisektų, mano el.paštas - samanta.vasiliauskaite9@gmail.com
    *plati šypsena veide*

    ReplyDelete
  6. Paulina13.10.12

    KARSTAS SOKOLADAS SU VAISIAIS. Mmm..
    Tiesiog reikia mikrobangu krosneleje arba puode su verdanciu vandeniu esanciame dubenyje istirpinti juoda sokolada, gabaleli sviesto, ir slakeli grietineles, viska maisyti kol gausis tirsta ir vientisa mase. Tada supjaustyti savo megstamiausius vaisius (bananai, vynuoges, kiviai, braskes, persikai ir t.t.)ir mirkyti juos i sokolada. Dieviskai skanu!
    ppaulinakras@gmail.com

    ReplyDelete
  7. kokia ideali rankine :) hm.. Celine? Ar gali kada atsibosti net ir moraliskai? Don't think so... haha :)

    ReplyDelete
  8. Atsibosti? Sita rankine? Neeee ❤❤❤

    www.rebekasbeautyworld.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. nuostabi rankine !

    ReplyDelete
  10. Labai graži rankinė ir auskarai :)

    ReplyDelete
  11. Is kokio internetinio puslapio uzsakinejai? Jei ne paslaptis aisku :)

    ReplyDelete
  12. Vajė, nuodėmė tokios rankinės neparodyt pasauliui! Laaaabai graži, o ir spalva pats tas kai viskas kas aplink pasidaro pilkšvo atspalvio.


    Na ir žinoma, pasidalinsiu savo mėgstamiausio ir paprasčiausiai pagaminamo šokoladinio pyrago receptu. Praėjusį rudenį, kai atradau šito gėrio receptą, kepdavau vos ne kiekvieną vakarą. Namai pakvimpa šokoladu, o pilvukas prisipildo šiltu ir minkštu saldumynu.

    Taigi tau prireiks šokolado (geriausia pirkti konditerinį, būna tokiame sidabriniame popierėlyje "Block" lyg ir, jis nei pernelyg kartus kaip juodasis ir nevisai pieniškas. Jo bus 300g, tai maždaug per pus maišymui į tešlą ir kita pusė lydimui ant viršaus. Arba gali pirkt bet kurio mėgstamo juodojo ar pieniško, jeigu labai saldžiai mėgsti, bet tada jau reikės dviejų plytelių), stiklinės miltų, pusės stiklinės pieno, pusės stiklinės cukraus, dviejų kiaušinių, dviejų valgomųjų šaukštų išlydyto sviesto, arbatinio šaukštelio kepimo milelių, dviejų šaukštelių vanilinio cukraus.

    Dalį šokolado sulaužyk plytelėmis ir išlydyk, arba jeigu netingi gali tarkuoti, bet lydyti ir patogiau ir greičiau ir kažkaip kitaip kepant tirpsta;D Į dubenį sudėk miltus persijotus su kepimo milteliais ir vanilinu cukrumi, cukrų, lydytą sviestą įpilk pieno, įmušk kiaušinius, visą tą gėrį išmaišyk, tada supilk išlydytą šokoladą ir vėl gerai išmaišyk (aš su mikseriu viską išplaku). Kepimo indą ištepk sviestu ar aliejum, kad neprikeptų, supilk tešlą. Orkaitę įkaitink iki 200 laipsnių, įdėjus kepti kepk apie 20min. 180 laipsnių temperatūroje. Ar pyragas jau iškepė gali patikrint su dantų krapštuku, krapštukas įsmeigus turi likt sausas. Iškepus pyragui aptepk jį lydytu šokoladu, arba jeigu netingi dar palaukti tai sulaužytomis šokolado plytelėmis apdėk šokolado viršų ir porą minučių palauk, plytelės ištirps ir bus lengva išsilydžiusiu šokoladu ištept pyragą. Vuolia! Patieki su ledais, su vaisiais, su grietinėlė, su kuo tik širdis geidžia.

    Aš šitą pyragą turbūt net užsimerkus iškepčiau;D Vienai šventei teko per dieną kepti keturis didelius pyragus, o kur dar šeimyna jau net ne prašanti ką nors gardaus pagaminti, bet tiesiog nuperkanti šokolado ir reikalaujanti, kad šokoladinis pyragas garuotų ant stalo;D Tai va. Iš pirmo karto gali gautis šeipsau, bet jei bandysi dar kartą tai jau pati pajausi kiek ir ko dėti daugiau/mažiau, kepti ilgiau ar mažesnėje temperatūroje. Smagių eksperimentų!

    Skanaus :)

    ReplyDelete
  13. Man svarbiausias dienos patiekalas yra pusryciai, nes kai anksti ryte suvalgau kazka sveiko ir skanaus visa likusi diena tiesiog einasi lengviau. Kai atvesta oras megstu tradicinius sumustinius iskeisti i avizine kose. Puodeli aviziniu dribsniu kelias minutes verdu vandenyje, po to ipilu puse puodelio vanilinio migdolu pieno ir dar truputi paverdu. Migdolu pienas kosei suteikia saldumo ir ja sutirstina. Po to belieka paskaninti kose linu semenimis ir trupuciu razinu ar kitu dziovintu vaisiu. Ir skanu ir sotu:)
    ievau@ymail.com

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Anonymous13.10.12

    Rudenį skaniausia yra kakava ir obuolių pyragas :)
    Taigi mano mėgstamiausias pyragas:
    Reikės :
    Pyrago pagrindui:
    *miltų
    *3 kiaušinių
    *~150g sviesto
    *cukraus
    *graikiškų riešutų
    *1/2 šaukštelis kepimo miltelių
    Pyrago viršui:
    *rudojo cukraus(jei neturite tiks ir paprastas)
    *1-2 citrinos
    *apie 1kg obuolių
    Ir pradedam:
    Išlydom sviestą, sudedame cukrų ir sudedame trynius, o baltymus įmaišysime vėliau. Sudedame miltus (kad tešla būtų tiršta) ir kepimo miltelius. Išplakame baltymus iki standžių putų ir sumaišom su tešla( va čia mano rankos labiausiai pavargsta). Sudedam graikiškus riešutus ir išmaišom.
    Tada įkaitinam keptuvę sudedame obuolius ,o ant jų užpilam cukrų sumaišytą su citrina ir kepam ko, susikaremiluozaja(omnomnom). Tešlą supilam į skardą(išteptą sviestu ir apibarstyta džiūvėsėliais) sudedame obuoliukus (labai skanu išvalgyti keptuvę). Šaunam į orkaitę (180 °C) ir kepam ,kol nelips tešla prie medinio pagaliuko. Skanaus :)
    P.S. čia kažkaip ilgas receptas gavosi :D
    P.S.S. atsiprašau už netikslumus, viską darau iš akies^^
    sarunelengvenyte@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Nereali rankinė! Stebiuos, kaip galima tokią laikyti užslėpus (:

    Patiekalo receptas, kuriuo pasidalinsiu, nėra mano mėgstamiausias, nes apskritai neturiu mėgstamiausio patiekalo, kadangi mėgstu viską... Bet rudenį labai mėgstu pasigaminti šį gardumyną, apie kurį man papasakojo viena mano internetinė draugė iš Suomijos (pas juos jį rudenį gamina praktiškai kiekviena šeima, receptas šiek tiek laviruoja pagal šeimininkę, bet esmė panaši).

    Net nežinau, kaip jį tiksliai pavadinti, bet tebūnie tai Obuolių skanėstas.

    Taigi, pasiimam skardą, skirtą pyragui ir visą ją ištepam sviestu (arba išklojam kepimo popierium). Ant apačios sudedam griežinėliais supjaustytus obuolius (galima dėti kokius norite, man čia labiau tinka rūgštesni), tada juos užbarstote avižiniais dribsniais (tais, iš kurių verdam avižinę košę), prieš tai išmaišę juos su sviestu - jo dėkit iš akies, ir užbarstom cukraus ir cinamono. Galima tokį sluoksnį daryti vieną, bet aš mėgstu pakartoti viską iš naujo - obuoliai, avižiniai dribsniai su sviestu, cukrus ir cinamonas. Šaunam į orkaitę, maždaug 180C, 20-30 min. Man čia tobulas skanėstas lietingą rudenio vakarą (:

    el.paštas - vanilline@gmail.com

    (parašiau komentarą iš naujo, nes per savo žioplumą pamiršau e-mailą parašyti...:))

    ReplyDelete
  17. Pam param. Rašau;) Skaniausias ir lengviausiai pagaminamas maistas - gaminamas su mylimais žmonės ir meile.. Easy! Vat neseniai (...vakar) su mažąja sesute puolėm į paniką, nes nespėjom pagaminti gimtadienio torto. Pagrindinė taisyklė tokioje (ir bet kokioje kitokioje..) situacijoje - kur krenti, ten ir atsikelk. Todėl panikavom neilgai. Visagalis google mums padėjo rasti superinį sprendimą - Gustavo meduolių tortą. Sutrupinti meduoliai + grietinė su cukrumi ir citrina + bananai ir sokoladas = puikus tortas, kurį šiandien skanaudami visi šypsojos, kartojo ir prašė recepto:) Paslapties neišdavėm (..nebent šelmiškom šypsenom).

    ReplyDelete
  18. Oi, galva susisuko. Neparašiau e.p. - dovilekas@gmail.com;) Arba sesei gali padovanoti auskariukus, visgi jos gimimo dienos patiekalas;) lina.kasauskaite@gmail.com.

    ReplyDelete
  19. Aš tai irgi daiktų gailikė - taupau rodos, ypatingai progai. Vieną tokią raudoną rankinę labai taupydavau, nes man ji tokia nereali, taip gaila ją nešioti buvo. Bet kai susitikau su rankinės kūrėja - tai ji sakė nešiok, negailėk, nieko jai nenutiks, daiktai tam ir kuriami, kad juos mylėtum ir rodytum pasauliui :)

    Receptu nesidalinsiu - gaminti neįtin mėgstu, yra daug malonesnių dalykų, nei tūpčiojimas aplink puodus :)

    Linkiu tau sėkmės ir gražių rudens dienų :)

    ReplyDelete
  20. Kadangi nemėgstu ilgai užtrukti virtuvėje, o valgyti mėgstu labai, tad mano mėgiamas, lengvai įgyvendinamas ir rudeniškas receptas-kepti obuoliai su pagardais. Obuolius išskobiu, į vidų dedu razinų ar mėgiamų riešutų, sumaišytų su medumi, ir galiausiai pabarstau cinamonu.Šaunu į orkaitę ir štai, turiu puikų skanėstą. Čia puikus sprendimas, kai obuolių daug, o nuo įprastinio jų valgymo jau dantys atšipo :))
    Aistė ;)

    ReplyDelete
  21. Anonymous14.10.12

    sveika, Kotryna! :)
    tai va, mano mėgstamiausias receptas toli gražu nėra lengviausiai pagaminamas, bet yra naudingiausias ir labiausiai trokštamas.

    Tave pamokysiu, nors kažkodėl net neabejoju, kad tu tai moki, "pasigaminti" gerą savaitgalį.
    manau, kad turi galimybę kiekvieną penktadienį tūsinti, bet mano gero savaitgalio receptas kiek kitoks:
    1. penktadienį paskirk svarbiausiems darbams. atlik visus darbus, o jei liks laiko, paskaityk knygą.
    2. šeštadienį negulėk lovoje iki pietų. stenkis atsikelti kuo anksčiau, prasimankštinti, skaniai papusryčiauti ir praleisk dieną aktyviai :))
    3. sekmadienį patinginiauk, pažiūrėk gerą filmą ir pasistenk nenugrūsti visų darbų iki paskutinės minutės bei nueiti kuo anksčiau miegoti :)

    p.s.: kol pati rašiau, šypsojausi, nes suvokiau, kad tai nelabai įmanoma, tikiuosi, kad ir Tau pakėliau nuotaiką ir viliuosi, kad Tau pavyks tai įgyvendinti :)

    sėkmės, Gabrielė
    gabriele.mak@gmail.com

    ReplyDelete
  22. Kuo toliau, tuo labiau pradedu džiaugtis, kad vis dar yra tokių žmonių, kuriems svarbiau parašyti įdomų įrašą, o ne reklamuoti kiekvieną daiktą taip, kad kuo daugiau patys gautų. Pati esu dar jauna ir kvaila, todėl ne visuomet pagalvoju apie tai, ką rašau ir kaip elgiuosi, bet tu tikrai nesi sau naudos ieškanti mergina ir, kad ir kaip keistai skambėtų, bet norėčiau po keletos metų ir aš tokia būti.:D


    Labiausiai aš mėgstu gana kaimietišką maistą. Agurkai, pomidorai, grietinė ir žiupsnelis druskos įeina į mano tobulą dienos patiekalą. Beveik visą vasarą pragyvenau ant tokių salotų ir iš ties gaila, kad sodyboje nebegaliu prisiskinti šviežių daržovių. Ir paprasta pasigaminti, ir skanu be galo, ir sotu. Duokit man nuosavą darželį kiaurus metus ir gyvensiu be vargo.:D Ir nors ruduo jau įpusėjo ir pamažu pradedu laukti šalnų ir sniego, šaltais metų laikais, kartais norisi ko nors, kas primintų vasarą, tiesa? Na, galbūt tik aš taip manau, o galbūt turiu bendraminčių..
    Šiandien pagavau save šokinėjančią vietoje ir plojančią delnai, kai grįžusi namo ir atidariusi šaldytuvą išvydau agurkų ir pomidorų. Skaniausias patiekalas pastoviai mane pralinksminantis!
    Pasirašo agurkus ir pomidorus mėgstanti Simona.
    msimona23@gmail.com

    ReplyDelete
  23. o aš parašysiu receptuką to patiekalo, kurį kaip tik šiandien pasigaminau ir taaaip skaniai suvalgiau ! :}

    tau reikės :
    vištienos file
    pievagrybių
    grietinėlės
    ryžių
    prieskonių (aš dedu vištienai skirtus, nepagailiu)

    kol verda ryžiai,pakepink vištieną su prieskoniais, tuomet supjaustyk ir į tą pačią keptuvę sudėk pievagrybius, dar pakepink viską, tik ne per daug, kelias minutes. tuomet ten pat supilk grietinėlę , kad būtų tokia gan skysta masė. uždenk dangčiu ir leisk šiek tiek pasitroškinti ant silpnos ugnies. kai išvirs ryžiai, nupilk nuo jų vandenį, o juos į tą pačią keptuvę. normaliai sumaišyk viską, dar gali grietinėlės supilt, jeigu šiek tiek sausa. ir va, žiauriai skanuuu! tikiuosi išbandysi, ir patiks! :}

    cepaite.ieva@gmail.com
    o tu mane ir feisbuke turi :}

    ReplyDelete
  24. Sandra17.10.12

    Taigi pats skaniausias patiekalas tas, kurį pagamina MAMA!
    Myliu myliu myliu savo mamą :)

    Miau :)* betmenas02@gmail.com

    ReplyDelete
  25. nice purse.
    https://shoesonlineinindia.wordpress.com/2012/10/18/branded-sports-shoes-enhance-your-game-and-protect-your-feet/

    ReplyDelete
  26. Parašysiu savo firminį patiekalą,kurio skanaujant galima ir pirtus nusikąsti.Verdame spagečius puode ir keptuvėje kepiname mėsytę-kiaulienos arba jautienos faršą,vėliau į keptuvę įmetame papjaustytų daržovių pagal skonį-paprikų,pomidorų,svogūnų,česnako.Išvirtus spagečius dedame į keptuvę su faršu ir daržovėmis ir kepiname. Viską sumaišome,į keptuvę įdedame pomidorų padažo ir toliau kepiname ir maišome. Ant viršaus užtakuojame sūrio ir uždengiame dangčiu. Kai sūris išsilydo,galima valgyti. Tadaa :)
    Justina, streeteye0@gmail.com
    rašant įrašą šypsena buvo kuo plačiausia,nes atsiminiau,kad kažkada laimėjau vieną tavo konkursą ir nuo to laiko visada jaučiu azartą juose dalyvaudama : D ir šiaip,studijos,ruduo,šypsokimės,vaikai! :)))

    ReplyDelete
  27. Sveika, Kotryna,
    Man pats skaniausias ir greičiausiai pagaminama patiekalas yra čirviniai blynai! Bet iš manęs nekokia konditerė, todėl kiekvieną kartą jie gaunasi vis skirtingi. Taigi , blynams reikia 2 kiaušinių (tą žinau tiksliai), o miltus, sviestą, grietinę, cukrų, pieną dedu/pilu "iš akies", iki tol, kol gaunasi vintisa kreminė masė. Na, tada gerą šaukstą tesšlos pilu į čirvukų keptuvę, ir Vuolia, koks gardumynas. Žinoma, pas močiutę skaniau, bet ji juk šito darbo asė. Siunčiu tau daug šypenų iš Klaipėdos. :)
    Pasirašo Ieva ieva.tva12@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Sveika, Kotryna!
    Pirmiausia noriu pagirti tavo blog'a - jis nerealus.. tikrai! :) Beveik kiekviena diena, nepatingiu ivesti i narsykle cukruje-funk.blogspot.com ir paziureti ar yra jau naujas irasas ar ne? Tiesiog kitaip negaliu :)Labai patinka skaityti protingo, siuolaikisko, linksmo ir idomaus zmogaus mintis (buten tokia man pasirodei) :)
    Gerai, griztu prie uzduoties. Hmm.. Turbut receptu yra be gales, ir kiekvienas turime savo "perliukus" kuriuos gaminame ir zinome, kad tikrai pavyks ir bus skanu! As megstu vakarais issivirti diiideli puodeli arbatos, issikepti kokiu sausainuku, arba dar geriau... obuoliu pyraga su cinamonu!! Mmm (net dabar uzsinorejau) :)Tad, manau ji ir pasiulysiu tau, juk tai tikrai nesunku pagaminti - skonis pasakiskas, o ir kvapas, ir kvapas! Nerealus, kaip tik rudens vakarui!
    Pati gaminu ji pagal si recepta:
    http://www.gaspadine.lt/patiekalas/mociuciu_obuoliu_pyragas.html
    Nebutina laikytis visisku "remu", galima ir savaip interpretuoti, bet, kad labai nenuvaziuoti i lankas, atsizvelgti i kiekius ir sudeti :)
    Beje, jeigu gaminsi, dar turiu patarima. Labai megstu valgyti obuoliu pyraga su vaniliniais ledais (pasakiskas skonis - garantuoju). I lekste isidedu gabaleli pyrago ir siek tiek ledu - man dieviskai skanu (aisku visu skoniai nevienodi, bet kas ragavo - visi paliko tik gerus atsiliepimus).
    Beje, gaminant yra ir labai svarbus punktas, kaip tai gamini. As visada gaminu neskubedama, su gera nuotaika, viska darau letai. Galiausiai galutinis rezultatas visada dziugina ir privercia nusisypsoti :)
    Tikrai patariu pasigaminti ir nudziuginti artimiuosius - bei pacia save :)Sekmytes!
    * Bei, aciu tau, uz sukeltas geras emocijas ir nusisypsojus tikrai ne karta- skaitant tavo blog'a (tai ir yra tavo isskirtinumas. Nors ir taip palyginus as daznai sypsausi, galima sakyt beveik visada, ir stengiuosi kitus uzkresti savo gera nuotaika, ir dazniausiai pavyksta - tiesiog kitaip - nemoku :))
    Pasiraso tavo blog'o sekeja - Egle. Mano el. pastas: egluciukas.egle@gmail.com
    Smile! :)


    ReplyDelete
  29. Anonymous27.10.12

    Sveika, noriu paklausti tavęs klausimėlio :) Oasap.com norint užsisakyti reikalinga angliška kortelė kaip ir ebay.com? Ar galima ką nors nuveikti ir su paprasta lietuviška?
    Beje, tavo blogas labai šaunus :)Linkiu sėkmės kūryboje :)

    ReplyDelete
  30. Sveika, jei neklystu, reikalinga PAYPAL kortelė, tad paprasta lietuviška turėtų netikti :) PS. Ačiū Tau :)

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite