10.11.12

RENGINIAI: MADOS INFEKCIJA II

Štai ir praūžė pirmasis Mados Infekcijos vakaras. Iš tiesų namo grįžau visiškai nepavargusi, pasisėmusi naujų minčių ir idėjų, bei puikiai praleidusi keturias savo gyvenimo valandas. Nežinau, ar puikus laiko praleidimas susijęs su Mados infekcijos vakaro programa, ar su gera kompanija ir daug teigiamų emocijų, išlėkusių iš manęs renginio metu, tačiau jau pastebėjau, kad kai kuriuos dalykus derėtų analizuoti kiek mažiau ir tiesiog mėgautis procesu.
Kaip jau įprasta, programos, dalyvių ar pačių kolekcijų pristatinėti neketinu. Spauda ir taip mirga marga informacija ir naujausių kolekcijų kritikomis bei pagyrimais dizaineriams, tad ar yra reikalo dar kartą kartoti tai, kas ir taip pasakyta? Vargu. Geriau pasigilinkime į detales.
Erdvės panaudojimas buvo tiesiog nuostabus. Nežinau, kas lėmė tokį organizatorių pasirinkimą, tačiau akivaizdu, kad tai buvo geriausias scena, kokią teko matyti (gyvai ar nuotraukose) per visą infekcijų (ir injekcijų) gyvavimo laikotarpį. Kone visi žmonės turėjo galimybę pailsinti savo super-madingų aukštakulnių išvargintas kojas, sėdėdamti ant tam specialiai sukurtų laiptų. Erdvė buvo pilnai užpildyta, tačiau neperpildyta. Tiesa, vieši šaltiniai teigė, jog bilietai į renginį buvo išgraibstyti likus savaitei iki renginio, tad džiaugiuosi, kad organizatoriai nesusiviliojo išspausdinti papildomų bilietų (ir tuo pačiu gauti daugiau pelno) ir palikti žiūrovus perpildytoje salėje. Milžiniška pagarba iš mano pusės. Tikrai orus ir garbingas sprendimas. Kolekcijas turėjo būti įdomu stebėti iš skirtingų vietų.
Akcijos atrakcijos kaip visuomet buvo panašios. Perwoll, kaip nuolatinis Mados infekcijos rėmėjas, reklamavosi savo produkciją, tad aš nutariau nepraleisti progos gauti Perwoll skalbinių minkštiklio nemokamai.Tik, žinoma, kaip ir įprasta, nieko nemokamo šiais iš tiesų laikais nebūna, tiesiog ne viskas kainuoja tiesiogiai. Šį kartą teko paaukoti savo garbę ir nusifotografuoti prie Perwoll stendo, kuris, pasirodo, yra įžanga į ateinantį konkursą. Ach, gėda gėda, mat nuotraukos bus viešinamos visų numylėtame Facebook puslapyje.
Taip pat išeinant buvo dalinami Douglas maišeliai, kuriuose slėpėsi Maybelline pudrų mėginukai bei Mexx kvepalai. Tikrai miela ir malonu iš rengėjų ir remėjų pusės. Gal visa tai neliks tinkamai panaudota, tačiau dėmesys dar niekam nepakenkė.
Laiko planavimas tikriausiai buvo vienas didžiausių minusų šiame renginyje. Suprantu, kad paruošiamieji darbai užtrunka, o perfekcionistai dizaineriai nori savo kolekcijas parodyti kuo kokybiškiau (juk nuo to priklauso ateinančio pusmečio pardavimų kiekis). Kokybė reikalauja atidumo, darbo ir laiko. Tai supranta visi, tačiau man, kaip žiūrovei, tikrai nėra smagu stypčioti ir trypčioti vietoje neapibrėžtą laiko tarpą. Iš tiesų stipriai nepykčiau, jei laikas būtų planuojamas racionaliai, tačiau šį kartą programos pranešėjas du kartus melavo apie pertraukų trukmę (vietoj 20 minučių abu kartus laukti teko virš 40min.). Visai suprantama, kodėl reikia laukti ilgai, tačiau meluoti nėra gražu. Ypatingai viešai. Juk čia ne politika, kam dalinti tuščius pažadus, jei jie vis viena nelieka ištesėti?
Modeliai. Reikia pripažinti, kad esu ypatingai didelė liekno sudėjimo šalininkė. Visą savo gyvenimėlį žavėjausi merginomis-šakaliukais-pagaliukais ir toliau garbinu tą patį kūno sudėjimą. Man tikrai gražu (ir iki skausmo pavydu) žiūrėti į kilometro ilgio manekelnių kojas ir nuostabiai ant jų plėvesuojančius ilgus sijonus ar kelnes, kurie ant manęs atrodytų kaip ant klouno, pabėgusio iš cirko pasirodymo. Visgi, viskas turi savo ribas. Bendra tendencija tokia: lietuvių dizaineriai vis dar stipriai toleruoja ir reprezentacijai renkasi anoreksija sergančias merginas(nekalbu apie tas, kurios iš prigimties lieknos, geriau įsižiūrėjus, galima labai lengvai atskirti prigimtinį lieknumą ir kūno prievartavimą), kurioms einant galima suskaičiuosi visus šonkaulius ne tik iš nugaros (kur teoriškai jie turėtų būti), bet ir iš priekio. Kai kurioms einant nejučia ėmiau glostyti putlias savo leškutes. Kad ir kaip nemėgstu savo figūros, visgi gal jau geriau turėti ekstra kailio, nei jo deficitą. Žinau, kad prieštarauju daugeliui prieš metus ar seniau savo pačios ištartų frazių, bet šį kartą tikrai skaudėjo, tiek akis, tiek širdį.
Skudurai kaip įprasta turėjo būti pagrindinis tikslas, ko einama į šį renginį. Nors didžioji dalis drabužių man asmeniškai pasirodė tiesiog ištraukti iš Zaros ar Mango parduotuvių katalogo, reikia pripažinti, kad didžioji dalis jų atrodė labai estetiškai, tvarkingai ir tiesiog gražiai. Kita vertus, nemanau, kad kuris nors iš dizainerių atras naują dviratį ar atominę bombą, tad inovatyvumų mados pasaulyje bent jau nacionaliniu lygiu nėra reikalo tikėtis. Mano akį glostė daug gražių drabužėlių, kuriuos su mielu noru norėčiau priglausti savo spintoje.Tik vargu, ar jų kaina glostytų mano piniginę, tad tiesiog lai tegu toliau glosto akį ir širdį.
Tuo tarpu aš pasidariau baisi tinginė, nė nesugalvojau, ką būtų galima rengtis ar kuo pasipuikuoti tokį išskirtinį vakarą, o viena valanda miego, išmiegota naktį prieš renginį, privertė mane įšokti į antrą po ranka pasitaikiusį megztinį, užsivynioti patį šilčiausią šaliką ir stipriai pasidažyti akis, kad nesimatytų nuovargio požymių (kurių, kad ir kaip keista, vizualiai man tikrai šiuo metu trūksta. Gal pripratau prie tokio gyvenimo ritmo ir dvi ar viena valanda per parą man jau nebeatrodo naujiena, dėl kurios turėčiau nukelti svarbius įvykis ar darbus?)
Jei vis dėlto esate dideli mados mėgėjai ir tendencijų sekėjai, neabejoju, kad išsamus ir tikrai kritiškas straipsnis netrukus pasirodys Deimantės iš  Spintos Guru rašinėlių kolekcijoje, o daug vizualizacijos galėsite aptikti šauniųjų mados blogerių tinklaraščiuose. Džiugu, kad nuoširdžiai rašančių apie madą tikrai sparčiai daugėja, tad pasmalsaukite Darios, Sandros, Tomos, Ugnės (tiesa, Ugnę tiesiogiai teko pamatyti pirmą kartą savo gyvenime, mielumo pas šią panelę iki begalybės!)  Gretos ir Miglės, Brigidos, Ingos, Giedrės, Augustino, Kamilės tinklaraščiuose. Tikiu, kad juose bus galima aptikti daug įdomių asmeninių nuomonių ir dar daugiau nuotaikingų nuotraukų ne tik su kolekcijų,bet ir jų pačių nuotraukomis.

Eikit švęsti savaitgalio, o aš keliauju toliau pūti prie savo universitetinių projektų ruošimo. Susimatysim vakare, antrojoje Mados Infekcijos dalyje!

25 comments:

  1. Delija10.11.12

    Mieloji, nekrėsk juokų su savo organizmu. Viena valanda miego per parą?? Kiek laiko tai tęsiasi? Jeigu taip ir toliau tau gręsia išsękimas. Labiau savimi rūpinkis, nes juk miegas energijos šaltinis...



    http://delijostinklarastis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Ačiū už tokį nuoširdų patarimą. Tikrai pasistengsiu jo laikytis, kiek įmanoma dažniau. Tiesiog pastebėjau tendenciją, kad studentai, ypatingai pirmakursiai, neskiria daug laiko miegui. Tikriausiai studijavimas šiek tiek išvedė iš sveikos gyvensenos doros kelio. Tačiau pažadu atgauti miego valandas ir pailsėti šį savaitgalį, kad neprisijuokaučiau ir neprisidaryčiau didelių problemų sveikatai. :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous10.11.12

    Zmogus, pats sergantis anoreksija neturetu modeliu vadinti "anoreksikiu balium". Ar cia kaip tik, kad nukreipt demesi nuo pacios problemu...?

    Gabriele

    ReplyDelete
  4. Miela Gabriele, įdomus pastebėjimas. :)

    ReplyDelete
  5. Patikėk manimi, žinau ką reiškia vos porą valandų miego per parą esant begalybei darbų, kuriuos reikia atiduoti dėstytojams. :) Pirmame kurse tikrai yra buvę daug naktų, kuomet per savo "užtingėjimą" visokiems referatams, esė, ar straipsniams likdavo parengti vos vienas vakaras/viena diena ir plušėdavau nuo ryto iki ryto, kad tik pabaigčiau ir kartais net nemiegojusi eidavau į paskaitas. Bet ką aš galiu pasakyti, būtent tkias dienas galėdavau išbraukti iš savo gyvenim, nes kažkokio darbinio produktyvumo ir naudingumi iš manęs tokiomis dienomis net nebūdavo. Grįždavau namo ir kaip zombis sėdėdavau. : D Aišku atėjus antram kursui ši tradicija išliko, bet spaudžiant darbams įsigaliojo tendencija miegui pasilikti bent 5 valandas... :D Taip kad mielojo tu nejuokauk, nes per visokius energetinius ir kavas iš vis "užpjausi savo varikliuką - širdį". Tiesiog stenkis galbūt labiau planuotis savo dienos darbus taip,kad liktų bent 6 miegui skirtos valandos. Juodi paakiai jaučiu jau spėjo igrįsti, nuovargis palieka savo pasekmes... :)

    ReplyDelete
  6. keisčiausia tai, kad šiuo metu jaučiuosi geriau nei niekad. Antrą rudens mėnesį nuovargis dienos metu jausdavosi labai dažnai, kartais tikrai jausdavausi kaip zombis, gal net ir produktyvumo pritrūkdavo. Tačiau paskutinėmis savaitėmis organizmas tikriausiai šiek tiek apsiprato su pakitusiu poilsio ir darbo rėžimu ir tiesiog ilsiuosi trumpai, bet produktyviai. Vakar, net pati stebėjausi, visą dieną nejaučiau jokio nuovargio, tik apie 23h pajutau norą prigulti :) O grįžusi namo užuot miegojusi ėjau daryti darbų, bet ne dėl to, kad spaustų terminai, tiesiog pajutau įkvėpimą :D
    Bet kokiu atveju, reikia pripažinti, kad energetinių ir kavos gėrimą tikrai reikia ne tik mažinti, bet ir visai nutraukti:)

    ReplyDelete
  7. mane visuomet nervindavo mano issikise sonkauliau ir kitu pastabos, kad gal pradek valgyt,nes tuoj sulusi! tiesiog nekesdavau siu zodziu :) nes esme tame, kad esu tiesiog auksta ir liekna ir nieko del to nepadarysi, o kitu akimis as kone anokreksike.. :) o del sio renginio labai pavydziu ir dziaugiuos uz jus visus blogerius! be to,graziai atrodei:)

    ReplyDelete
  8. Mildute, puikiai Tave suprantu, tikrai yra daug lieknų ir aukštų merginų, atrodančių sveikai ir tiesiog sveikų. Net ir tie šonkauliai ne visuomet byloja apie badavimą. Tačiau patikėk, yra skirtumas net ir tarp šonkaulių išsišokimo, vieni natūralūs, kiti dėl organizmo alinimo. Kažkada (nuotraukos rodo) ir maniškiai buvo išsišokę, tik tikrai nenatūraliai. :)
    Gaila, kad negalėjai pamatyti viso renginio savo akimis, iš tiesų buvo smagu:) Na, tikiuosi turėsi galimybę sudalyvauti Italijoje rengiamuose mados renginiuose :)

    ReplyDelete
  9. Geriau kavą ir energetinius keisk į žaliąją arbatą su citrina ir medumi. Pasiskaityk plačiau apie jos poveikį, nes bene toks pats kaip kad gertum kavą, suteikia žvalumo. :)
    Ir tikrai stenkis grįšti į nomralų miego-poilsio-darbo rėžimą, nes pamatysi sveikatėlė duos ženklą pristabdyti.. :)

    ReplyDelete
  10. Labai tikiuosi neprieiti liepto galo,kad pati sveikatėlė pradėtų siųsti ženklus ir įspėjimus. Geriau lai tegu ženklą duoda sveikas protas :)
    Lekiu pasidaryti žaliosios arbatos. Gaila, bet ją geriu ir įprastai, tad jokio tonizavimo jau keli metai kaip nebejaučiu.Gal laikas grįžti prie paprasto vandens gėrimo? :)

    ReplyDelete
  11. Vanduo apskritai turi būti kiekvieno žmogaus geriausias draugas kiekvieną dieną. Turbūt esi skaičiusi, kad kiekvieną dieną verta išgerti 2-3 litrus vandens vien tam, kad dingtų toksinai ir oda būtų tobula. + MERGAITĖS! Vanduo puikus draugas toms kurios nori numesti svorio, nes geriant šaltą vandenį, organizmas jį automatiškai ima šildyti ir taip yra deginamos kalorijos! :))) Taip kad, geriau susitaikyk su savo geriausiu draugu ir bus kur kas daugiau naudos iš to negu iš kolos, kavos ir visų kitų vaisvandenių, kuriuose gausu cukraus ir kitų priešų. :)

    ReplyDelete
  12. Tikra tiesa :) ir nors visa tai, neabejoju, žino kiekvienas žmogus, neprošal kartas nuo karto priminti vieni kitiems, nes tokie dalykai nors ir gerai žinomi,kartais telieka ignoruojami :)

    ReplyDelete
  13. Kotryna, tavo apžvalgai +, tavo stiliui +, tavo tinklaraščiui +.

    Na, aš taip pat mėgaujuosi modelių figūromis, nors kai kurių žmonių akimis tai ir atrodo nesveika. Neseniai atradau ir tavo blog'o įrašą apie pačios pasikeitimus. Buvo gera skaityti, nes pati ne taip ir seniai pradėjau keisti savo gyvenimo būdą sveikesniu.

    Ačiū už pastangas x

    ReplyDelete
  14. Anonymous10.11.12

    Putlias leškutes? Nejau tikrai taip manai? Oi, mergyt...

    ReplyDelete
  15. Gabriele, ačiū už gražius žodžius ir sėkmės gyvenimo būdo keitime. Svarbu laiku ir sveikai sustoti ;)

    ReplyDelete
  16. Anonime, tiesa, kartais mano išsireiškimai būna kiek ironiški ir savikritiški. Tenorėjau pasakyti, kad lyginant su daugeliu modeliu, mano kojos jau visos leškos. Šiek tiek saviironijos, nieko daugiau :)

    ReplyDelete
  17. Gerai, kad paaiškinai apie ironiją, nes aš irgi jau sunerimau, kad laikai save stora. :) O šiaip labai puikus įrašas apie renginį. Tik rask laiko ir pamiegot, gerai? :)

    ReplyDelete
  18. Anonymous11.11.12

    Šitas įrašas prajuokino:D

    O kalbant apie miego kiekį. Ankščiau taip pat savęs netausojau, bet po šios vasaros mano gyvenimo būdas apsivertė kardinaliai. Į priekį iškelta sveika mityba IR MIEGAS. Daug miego. Dabar jau geriau nepasiruošiu normaliai koliui ar ko nos nepadarysiu, negu neišsimiegosiu. Sveikata pagerėjo, svijauta taip pat. Tik retkarčiais užima graužatis, kad pusę gyvenimo pramiegu... Kita vertus, jeigu sveikatos nebus, tai kalnų nenuversi:)

    ReplyDelete
  19. Laurute, tikriausiai skaitytojai sunkiai gali pajusti dažnai išlendančią ironiją, dėl to neretai tenka aiškintis. Gal paprasčiau būtų jos tiesiog nevartoti, bet man be ironijos (ypatingai saviironojos) gyvenimas pasidaro nebe toks spalvotas ir gyvybingas. Tad geriau kartais liksiu nesuprasta, bet realizavusi savo mintis. Kita vertus, visuomet galima paklausti ir pasitikslinti:)
    Labai džiaugiuosi tokiais teigiamais žodžiais, man labai malonu juos skaityti.
    Pažadu pamiegoti, tuoj pabaigsiu rašyti antrosios dienos nuotykius ir keliausiu tiesiai į pūkų patalą :)

    ReplyDelete
  20. Ieva, juoktis irgi sveika, ne mažiau, nei miegoti. Tad jaučiuosi padariusi gerą darbą :D
    Tiesa, kas liečia miegą, visas mano gyvenimas buvo būtent toks, kokį tu įvardini kaip savo dabartinį. Suprantu, kad tai, kas vyksta, nėra geriausias sveikatos tausojimo būdas, tačiau kažkodėl nuojauta kužda, kad tai yra viena didžiausių pirmojo kurso specifikų, kurią praeina kone kiekvienas studentas. Gal tai iš dalies ir daro pirmą kursą tokiu nepaprastu ir nepamirštamu.
    Šiuo metu gyvenu idėja, jog pailsėsiu, kai numirsiu. O jei atvirai, manau svarbiausia teisingai susiplanuoti laiką, kad jo liktų viskam: ir rimtam darbui, ir kokybiškam poilsiui :*
    Kodėl nemačiau Tavęs šiųmetinėje Infekcijoje? :)

    ReplyDelete
  21. Sveika! Man tavo outfit'as labai patiko :)
    Tiesiog norėjau pasakyt tokį pasiūlymą, galima sakyti prašymą įrašams. Būtų įdomu daugiau apie patį ism'ą sužinoti. Tikiu, šita tema galima ilgiausius įrašus rašyt, gal būt jiems laiko neturi, tačiau gal kada atsiras? :) Mane šis universitetas labai domina, tad įdomu būtų sužinoti daugiau šiomis temomis: studentai, kokybė, renginiai, krūvis... Žinau, kad žmonės vadina šį uni turtingų tėvelių universitetu (žinau, tai netiesa, nes čia patenka geriausi), bet daug informacijos apie jį nėra, tikriausiai todėl tokie gandai sklando. Anyways, būtų labai šaunu!:)

    ReplyDelete
  22. Sveika, Haha, visų pirma ačiū :)
    O dėl ISM'o žinok jau tris mėnesius kovoju su noru išsamiai papasakoti apie visus veiksnius, išvardintus Tavo komentare, ir ne tik :) Kadangi dabar matau, kad tai ne mano vienos noras,manau greitu laiku toks įrašas tikrai atsiras. Gal kiek užtruks vizualinės medžiagos surinkimas, bet PAŽADU, įrašas apie universitetą atsiras ir PAŽADU, kad nebus keli padriki sakiniai :)

    ReplyDelete
  23. Na, tikrai neeme vien itin lieknu merginu, mane atsirinko nemazai dizaineriu, taciau ant mano liemens issikusiu sonkauliu ne su ziburiu nerasi. :D Dauguma dalyvavusiu merginu pazistu asmeniskai ir visos jos yra naturaliai lieknos. Visos per laisvas minutes bego i ciliaka ir kirto picas, taip kad anoreksikiu tarp lietuviu modeliu nera, arba jos laaabai gerai uzsimaskavusios. :)

    ReplyDelete
  24. Raimonda, tokiu atveju džiaugiuosi, tačiau nepamiršk, kad tos, kas turi problemų, tikrai sugeba jas itin gerai nuslėpti :) Svarbu, kad pati esi sveika : )

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite