9.12.12

APŽVALGOS: ADOREBOX GRUODIS

Praėjusį mėnesį gavusi Adorebox dėžutę buvau pradėjusi nerimauti, kad manęs ši paslauga nebetraukia ir produktai, esantys viduje, pasidarė visiškai nepatrauklūs, nepriimtini; tad šį mėnesį su nerimu laukiau naujojo siuntinio, mat tokiu būdu sprendėsi tolimesnė mano ir šios dėžės draugystė.
Šiandien, sąmoningai užklydus į atraskgrozi.lt internetinį puslapį, supratau, kur slypėjo ligšiolinės mano bėdos: pasirodo grožio profilis per eilę mėnesių spėjo gerokai atsinaujinti, tad mano profilis nebuvo pilnai užpildytas. Natūralu, kad atspėti, kokie žmogaus lūkesčiai yra neįmanoma.
Šis penktadienis man buvo ypatingai sėkmingas: turėjau tik vieną, bet labai efektyvią paskaitą, atkeliavo mano Adorebox dėžė (o kurjeris, kurio skambučio priimti negalėjau, parašė man sms žinutę, tad dėl atsiėmimo susitarėme itin operatyviai), konkurse laimėjau neskaitomą žurnalą (o nukeliavusi jo atsiimti, gavau keletą praėjusių mėnesių numerių), vakare keliavau į Lietuvos Mokinių Parlamento VII kadencijos rinkimus prižiūrėti rinkimų proceso, o dar labiau vakare manęs laukė dar vienas išbandymas - naktis universitete, kurios metu sugebėjau eilinį kartą prarasti balsą, nusivaryti nuo kojų, o paryčiais, važiuojant į namus, pavyko gauti baudą už važiavimą Rotušės aikštės gatve (pasirodo, naktimis ten važiuoti leidžiama tik viešajam transportui ir aptarnavimo sektoriui priklausančiam transportui). Pamiegojus dvi valandas teko keltis ir šuoliuoti į universitetą, nepaisant šeštadieninio fakto, man mūsų laukė neeilinė Studentų atstovybės konferencija Kaune. Viešnagės Kaune metu sugebėjau nusipirkti išankstinę kalėdinę dovaną sau, tačiau apie ją noriu niekam nepasakoti ir džiaugtis visiškai egoistiškai (galbūt švenčių metu papasakosiu apie ją plačiau).
Sekmadienio rytas tikriausiai pats geriausias išsamiam kosmetikos produktų tyrimui ir analizavimui, tad tą ir darau.
Kita vertus, galbūt išsami analizė sekmadienio rytą tėra eilinis išsisukinėjimas iš kitų begalės darbų, kuriuos turėsiu šiandien atlikti, tad mažiau tuščiažodžiavimo!
 Jei dar negirdėjote apie šį analogų neturintį projektą (ir paslaugą) Lietuvoje, trumpai papasakosiu pagrindinius idėjos bruožus.  Adorebox – unikalus būdas išbandyti begales prabangios kosmetikos priemonių, tam neišleidžiant begalės pinigų! Kiekvieną mėnesį Adorebox dėžutę užsisakiusios prenumeratorės gauna kosmetikos ir grožio bei stiliaus gaminių rinkinį. Dėžutė išsiunčiama kiekvieno mėnesio 5 dieną (jeigu 5 diena yra nedarbo diena, dėžutė išsiunčiama artimiausią darbo dieną) Tiesa, nereikia pamiršti, kad siuntimas šiek tiek užtrunka, tad kartas penktoji diena gali kiek užsitęsti. Dėžutėje pateikiami įvairiausi grožio priemonių produktai – dekoratyvinė ir priežiūros kosmetika (pilno dydžio, kelioninio dydžio produktai + kosmetikos mėginėlių priedai) bei grožio ir stiliaus prekės.
 Mėnesinė Adorebox dėžutės kaina 39lt (prieš keletą mėnesių dar buvo 29lt, tad tos, kurios užsisakė pusmečiui ar metams į priekį, neabejotinai išlošė). Kainos kilimą laikau teigiamu veiksniu, mat nuo tada, kai kaina pakilo, priemonių kokybė ir gaminių savikaina neabejotinai išaugo. Tiesa, šiuo metu prenumeruojant dėžutę metams, mėnesinė jos kaina išlieka tie patys 29 litai. Ar apsimoka? Taip, jei esate inovatyvios, smalsios ir kruopščios. 
Nepatingėkite kruopščiai ir atidžiai užpildyti grožio profilio, kurio neužpildžius arba užpildžius nepilnai, jūsų komodą gali papildyti nereikalingos kosmetikos priemonės, kaip kad nutiko man, praėjusį mėnesį
Tuo tarpu šio mėnesio Adorebox dėžė buvo kaip niekad sunki. Kaip visuomet, jos viduje radau mielą ir dailų sveikinimą, taip pat keletą nuolaidų kuponų, kurie eilinį kartą liks nepanaudoti (jei kam nors iš jūsų reikia Femina Bona "Makiažo SAU kursų" su 50LT nuolaida-kreipkitės!)
Mano akį kaip mat patraukė KEUNE produkcija, kurios iki šiol naudoti neteko dėl itin aukštos priemonių kainos. Šį kartą fortūna aplankė ir mane, gavau Spalvą apsaugantį šampūną, kurio vertė 30lt ir panašios vertės spalvą apsaugančio kondicionieriaus. 
Gaila, kad mano natūralius ir nedažytus plaukus šį kartą teks lepinti dažytiems plaukams skirta linija, tačiau naiviai tikiuosi, kad nieko blogo neatsitiks: KEUNE  So pure kondicionieriuje esama saulėgrąžų sėklų ekstrakto ir amilozės, kurie sumažina plaukų spalvos blukimą bei apsaugo plaukus. Įdomu, ar nuo blukimo apsaugoti gali ir nedažytus plaukus? Vargu. Bet kokiu atveju, tikiu, kad šio produkto dėka mano plaukai taps labai gražūs ir žvilgantys.
KEUNE So Pure Šampūno aprašymas teigia, kad jo padedama, aš išlaikysiu savo karčius švelnius ir žvilgančius. Taip pat šis produktas padės atstatyti natūralų drėgnumo balansą. Dėl jo sudėtyje esančių saulėgrąžų sėklų ekstraktų ir amilozės, turėtų būti užtikrinama maksimali spalvos apsauga ir plaukų kondicionavimas. Deja, ši funkcija mano plaukuose nebus matoma, mat jie paprasčiausiai nedažyti.
SEBOCALM  šį kartą pasiūlė visą veido priežiūros rinkinį: drėkinamąjį kremą (15ml 20lt), valomąjį kremą (50ml-18lt) ir trejopo poveikio kremą su SPF 29 (15ml-25lt). Šią produkciją teko išmėginti dar prieš gerą pusmetį, tad smagu iš patirties žinoti produktų efektyvumą.
SEBOCALM drėkinamasis kremas itin tinka riebios odos priežiūrai, taip pat jis reguliuoja drėgmės balansą bei riebalinių liaukų veiklą, augalų ekstraktai drėkina, padeda kuo ilgiau išlaikyti drėgmę odoje, kremas lengvos konsistencijos, lengvai įsigeria į odą, suteikia matiškumo ir neapsunkina veido.
 SEBOCALM valomasis kremas pasirodo esantis dvejopo naudojimo, mat jį galima naudoti kaip valomąjį kremą makiažui šalinti arba praustis su vandeniu (iš esmės atlieka to paties prausiklio funkciją). Kruopščiai valo odos nešvarumus, atstato pažeistą odos apsauginė hidrolipidinę plėvelę. Kadangi yra bemuilis (t.y ir neputoja, kaip daugelis prausiklių), savo sudėtyje neturi Sodiom lauryk sulfate, nedirgins ir nesausins odos. Hidrofilinio aliejaus ir vandens formulė bei įvairiausio plauko vitaminai, aliejai, išsaugo odos drėgmę.
Aprašymas teigė, kad tinkamas naudoti įvairių odos tipų odai, taip pat vartotojų amžiaus grupė nėra tinksliai identifikuota. Man šiuo atveju tai atrodo mėginimas įsiteikti kuo įvairiausioms vartotojų grupėms. Šį kartą noriu padėti minusą - mėginimas įsiteikti visoms odos tipų ir amžiaus grupėms tiesiog rodo, kad nė vienai specifinei vartotojų grupei jis neužtikrins maksimalaus rezultato.
Taip pat pareiškimas, kad šis valomasis kremas puikiai tiks ne tik paprastam makiažui valyti, bet ir vandeniui atspariam - yra tikrų tikriausi pramanai. Vandeniui atspariam makiažui valyti ši priemonė visiškai netinka. Tačiau standartinį makiažo valiklį šis produktas atstoja kuo puikiausiai.
SEBOCALM trejopo poveikio kremas su SPF 29 tikriausiai vienas smagiausių produktų, mat jis ne tik drėkina, bet ir suteikia veidui šiokį tokį, nors ir visiškai minimalų, atspalvį. Drėkinimas ir veido apsauga garantuota visos dienos laikotarpiu, tačiau iš patirties tenka pasakyti, kad ši priemonė suteikia veidui nereikalingo ir neestetiško blizgesio, veidas atrodo tiesiog riebaluotas. Tokiu atveju patepus veidą kremu reikėtų naudoti kokią nors blizgesį mažinančią priemonę (kad ir birią ar kompaktinę pudrą, matiškumui suteikti ar specialius veido blizgesį šalinančius lapelius). Pliusą tenka duoti idėjai , kad šį kremą galima rinktis iš dviejų atspalvių, tad tiek Snieguolėms, tiek Pokahontoms nereikia rūpintis dėl netinkamos veido spalvos. Taip pat smagu, kad šiame produkte esantis SPF 29 padeda apsaugoti odą nuo kenksmingų saulės spindulių, mat vis dar nepriprantu prie produktų, skirtų apsaugoti odą nuo saulės. Turiu vis dar neišgydytą paranoją, Visi produktai, kurių paskirtis yra apsaugoti nuo neigiamo saulės poveikio, kemša veido odos poras labiau, nei tai daro dekoratyvinė kosmetika. Žinau, kad tai tikrų tikiausia nesąmonė, tačiau tuo ir skiriasi paranoja nuo loginio mąstymo.
BIOK dantų pasta Ecodenta su maltuoju moliu, propoliu ir dar bala žino kokiom priemaišom (10ml). Tai ekologiška trejopo poveikio dantų pasta su baltuoju moliu, kuris padeda atkurti dantų emalio mineralus. Propolis pasižymi dantenų kraujavimą mažinančiu ir jautrumą silpninančiu poveikiu, tad puikiai tinka parodantozės profilaktikai. O Teavigo TM ingredientas dantis saugo nuo apnašų susidarytmo, suteikia ilgai išliekantį švaros pojūtį. 97 procentai šios dantų pastos ingredientų yra sertifikuoti ECOCERT ženklu arba yra visiškai natūralios prigimties. Taip pat produktasi įvertintas sveikatos mokslų universiteto mokslininkų. Nors visa tai skamba labai gražiai, man šiame produkte trūksta to, ką suteikia amerikoniškos dantų pastos - ilgalaikio gaivumo pojūčio. Dėl šios priežasties, ateityje šios priemonės naudoti neketinu.
Stage Line profesionalus akių ir lūpų pieštukas (26lt), slepiasi po ECODENTA tūbele. Šios firmos kosmetikos vartoti dar neteko, tad nei teigiamo, nei neigiamo išankstinio nusistatymo ar asmeninės patirties neturiu. Stage Line - profesionali ispaniškos kosmetikos linija, kuri savo grožio priemonėse mėgina sujungti gydomuosius kosmetikos pigmentus ir vizualizaciją. Ši nauja technologija sklandžiai taikoma tam, kad būtų išvengta žalos odai bei priešlaikinio odos senėjimo. Ypač aukštos kokybės profesionali dekoratyvinė kosmetika pagaminta iš gydomųjų pigmentų ir natūralių ingredientų, kuri vienu metu ne tik idealiai padengia odą, bet ir ją apsaugo. Šį kartą man teko pilkos spalvos akių (tikiu, kad ne lūpų) pieštukas. Nežinau, kaip galima suderinti podiuminę dekoratyvinę kosmetiką ir gydomąsias medžiagas, tad daug nekomentuosiu. Man tai atrodo tiesiog neįmanoma. Tiesa, pats pieštukas tikrai minkštas, maloniai aplikuojasi ant odos, nėra stipriai pigmentuotas, tad spalva nėra labai ryški ar rėkianti.
 Ir pabaigai - pats geriausias produktas, kurį galiu drąsiai laikyti visų laikų ADOREBOX projekto atradimu - antiperspirantas Perspi-Guard. Šio gaminio miniatiūrą jau vieną kartą gavau vasaros Adorebox dėžutėje ir tai buvo pats didžiausias atradimas visoje antiperspirantų eroje. Iki tol pakankamai kritiškai žiūrėjusi į panašios paskirties "vandenukus", turėjau galimybę pati įsitikinti šio stebuklingo produkto veiksmingumu. Turiu patvirtinti, kad Perspi-Guard leidžia pamiršti visus prakaitavimo keliamus rūpesčius: panaikina net itin stiprų bet kurios kūno vietos (pažastų, pėdų, delnų, liemens, krūtinės ir t.t.) prakaitavimą. Vieną kartą pasitepus šiuo produktu jo poveikis buvo jaučiamas beveik ištisą savaitę, tad gautų 5ml miniatiūra mano gyevnime tarnauti gali ilgiau, nei mėnesį.
Tiesa, iki tol šio produkto buvo galima įsigyti tik internetinėse parduotuvėse, tačiau jau šį rudenį pastebėjau jį ant kai kurių kosmetikos parduotuvių lentynų( konkrečiai - kosmetikos išparduotuvėse, esančiose Vilniuje) . Žinoma, kaina pakankamai šokiruojanti - už 50ml teks pakloti maždaug 60 litų, tačiau be abejonės tai puiki investicija į savo gyvenimo gerovę. Dar nežinau nė vieno žmogaus, kuris mėgautųsi gausiu prakaitavimu ir nemėgintų jo sumažinti.
Taip pat gavau du mėginukus, kurie keliaus tiesiai į mėginukų stalčiuką. Šį stalčiuką itin mėgstu tuomet, kai tenka išvažiuoti iš namų ilgesniam nei vienos paros laikotarpiui : ir vietos daug neužima, ir išnaudoti kažką naujo labai smagu. 
Taip pat pamiršau atskirai nufotografuoti Hugo Boss Hugo XX kūno losjoną (apie 25lt), kvepiantį tuo pačiu pavadinimu pavadintu kvepalų aromatu ir žėrintį nedideliais blizgučiais. Kvepalais dvelkiantis losjonas - pats geriausias būdas sustiprinti kvepalų aromatą. Kadangi šių kvepalų paprastai nenaudoju, nežinau, ką šiuo metu turėčiau stiprinti..
 Šį kartą už 39 litus buvo galima gauti kosmetikos už maždaug 190 litų. Nežinau, ar visi produktai pasiteisins ir ar kiekvienas jų vertas tos kainos, už kokią yra parduodamas, tačiau neabejotinai toks jų išmėginimas apsimoka labiau, nei pilnos pakuotės tiesioginis pinigų išmetimas į balą, jei produktas netinka.
O jūsų norėjau paklausti, kaip vertinate nedažytų plaukų priežiūrą dažytiems plaukams skirtomis priemonėmis? 

16 comments:

  1. siaip kiek esgu girdejus,tai jei nedazyti plaukai, galima naudoti sapmunus ir t.t. dazytieims plaukams, nes juose daugiau vitaminu visokiu :)tad geriau pamaitina plauka,tik kazn ar tai tiesa:)) siaip smagi dezute, tik man labai daug kremu, is kuriu man nei vienas netiktu (turbut:D), na bent pagal aprasymus:))bet jeigu kam nors tinka tai super!:)

    ReplyDelete
  2. Milda, šį kartą visą kritiką verčiu sau ant pečių, mat paaiškėjo, kad buvau ne iki galo užpildžiusi "grožio profilį", nuo kurio priklauso dėžutės turinys. :)
    O kremų tikriausiai niekad nebus per daug, juolab, kad talpa nėra labai didelė :)
    PS. Tavo oda tiesiog ideali, panašu, kad jai jokių priemonių nė nereikia :D

    ReplyDelete
  3. Kotryna, o kodėl tu juos reklamuoji kas mėnesį? :)

    ReplyDelete
  4. nes nemokamai gauna, tai reikia atidirbt :)

    ReplyDelete
  5. Haneriete, asmeniškai aš nematau reklamos, tik informacijos teikimą :) Jei daiktas blogas ar man netinkamas - išpeiksiu ir vien dėl to, kad gaunu nemokamai, jo nereklamuosiu. :)

    ReplyDelete
  6. gege, faktas, bet ne atsakymas :)

    ReplyDelete
  7. mmm aš galvojau, kad tu perki jį ir rašai kas mėnesį ką gauni :) Galvoju, nejau tai rimtai kažkas tooookio, kad yra ką kas mėnesį aprašyti :) dabar supratau.

    ReplyDelete
  8. Ne, šiuo metu jų nebeperku (nors ankščiau pirkau), šiuo metu gaunu nemokamai, tačiau jokių įsipareigojimų neturiu, neprivalau net rašyti apie juos, tad faktas, kad kažką "atidirbinėju" yra visiška nesąmonė.
    Tiesiog pastaruoju metu visiškai praradau norą gilintis į asmeninio gyvenimo subtilybes ir daugiau persiorientavau į materialų tinklaraščio pagrindą arba kokią nors psichologinę teoriją (kol kas nežinau, ar tai bus kam nors įdomu).
    Žinau, kad asmeniškumai skaitytojus visuomet žavi labiausiai, tačiau nemanau, kad noriu į savo gyvenimą įsileisti nepažįstamus žmones taip giliai, kaip kad jaučiausi daranti prieš gerus metus.
    Galbūt mano naujas mąstymas yra neteisingas, tačiau šiuo atveju man tai atrodo sveikiausias būdas gyventi. O kaip tau atrodo, ar tai labai blogai?

    ReplyDelete
  9. Aš nemanau, kad tavo mąstymas yra neteisingas. Jei jautiesi geriau rašydama tai, ką rašai, žinoma, tada taip ir toliau... :) o ir skaitytojų turi tikrai daug.
    Man, aišku, įdomiau skaityti tinklaraščius, kur yra asmeniškumų. Nebūtina rašyti jau visiškai asmeniškų asmeniškumų ir atpasakoti savo gyvenimo istorijas. Man patinka kitų, man įdomių žmonių mintys :)
    Apie kosmetiką ir rūbus aš niekada neskaitau, nes vis tiek visas priemones reikia išmėginti pačiai. Jei tiko kažkokiai merginai, kuri tai aprašė, nereiškia, kad tai tiks ir man. Lygiai taip pat ir rūbai man neįdomūs, ypatingai, lietuvių merginų, kurios rašo gana populiarius tinklaraščius apie savo stilių. Na aš nelabai madinga :)
    Bet aš visada už tai, kad žmogus išreikštų save tai kaip jam norisi pačiam :)

    ReplyDelete
  10. Esi visiškai teisi : kiekvieną kosmetikos priemonę reikia išmėginti asmeniškai, nes tai, kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam :) Tačiau kartais visai smagu pasiskaityti papildomą informaciją apie produktą .
    Be abejonės, man asmeniškumai taip pat visuomet atrodė daug patrauklesnis dalykas, nei informacinė medžiaga, visgi faktas, kad išsakyti asmeniškumai pradeda painiotis po kojomis realiame gyvenime.. na, nėra laabai malonu :D
    Bet kokiu atveju tikiuosi išlaikyti savotišką balansą tarp šių dviejų kraštutinumų :)

    ReplyDelete
  11. Man lygiai taip pat yra su tais asmeniškumais. Ne vieną kartą jau esu nukentėjusi dėl to, ką parašiau. Buvau jau is nustojusi rašyti :) bet nusprendžiau kad per daug man tai patinka. Tik truputį labiau apgalvoju ką rašau, nebededu savo nuotraukų ir pan. :) ir nekreipiu dėmesio į tuos, kurie nusprendžia įsižeisti perskaitę mano tinklaraštį.

    ReplyDelete
  12. Visiškai suprantu Tave :) Tiesiog tą balansą išlaikyti labai sudėtinga, nes norisi ir savęs pridėti, tačiau nesinori pernelyg gilintis į tai, kas nėra skirta plačiosioms masėms :)

    Na, kiekvienas nudegimas tėra nauja pamoka, po kurios išmokstame atskirti tai, ką sakyti galima nuo to, apie ką geriau patylėti :)

    ReplyDelete
  13. o tu pabandyk neberasyti apie juos- pamatysi, kaip greitai nemokamos dovanos uzsirauks :)) nes adorebox'as tai mato tik atidirbinejima ir marketinga (ta pati mato ir dauguma skaitytoju), kad ir kaip Kitaip tau atrodytu :)

    ReplyDelete
  14. Receiving boxes full of beauty products is just a simple pleasure, I guess :)

    http://mariehasfreckles.blogspot.fr

    ReplyDelete
  15. Gerai, kad kurjeriai Lietuvoje dirba klientų naudai ir suranda kompromisą dėl siuntinio atsiėmimo. O "ADOREBOX" tikrai fainas projektas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad kurjeriai gerai dirba tai tikrai pritariu. Kiek teko susidurt dar nei karto neteko kažkokių problemų turėti. Aišku, labai daug tarnybų yra, gali visko būt.

      Delete

© 2016 Kotryna Uogintaite