30.8.13

ASMENIŠKUMAI: APIE PIRMUS KARTUS

Ne apie kosmetiką šiandienos daina. Tiesa, ir ne apie drabužius, kaip buvo galima spėti iš nuotraukų: apie pokyčius ir jų svarbą šiandien laikas pagvildenti.
Niekam ne paslaptis, kad iki visų išsvajotos vasaros pabaigos teliko kelios varganos dienos. Dauguma mokinukų jau spėjo pradėti guostis rudenį laukiančiais vargais, naujais sunkumais, nepaliaujamai šalčiau pučiančiu vėju ir nepalyginamai vėsesnėmis naktimis. Taip, galbūt artėjantys mokslo metai ir šaltasis metų sezonas - malonumas mažas, tačiau net metų laikai išsidėstė taip, kad dinamiką ir nuolatos užklumpančius iššūkius jaustume kiekvieną dieną.
Neretai pokyčiai nebūna patys maloniausi išgyvenimai - pirma rugsėjo pirmoji mokykloje, vėliau gimnazijoje, pirmasis persikraustymas, pirmasis ir paskutinis vidurinio ugdymo įstaigos baigimas, pirmasis darbas, nauja mokslo vieta, nauji žmonės, naujos taisyklės, naujas gyvenimo ritmas, neretai - naujos problemos ir nauji jų sprendimo būdai. Retas kuris pasakytų, kad išėjimas iš komforto zonos malonus ir neskausmingas procesas. Tačiau visi jie būtini, kad dar ir dar kartą perlipę per save ir savo įsišaknijusias gyvenimo taisykles išmoktume į save ir aplinką žvelgti visa matančiomis akimis, o savyje atrastume naujas savybes ir naująjį aš.
Tik perlipus per savo įprastines ribas ir išgyvenus pačius sunkiausius pokyčius gyvenime galėsim pamatyti, kaip toli pažengėm ir kaip toli nuėjom.

2 comments:

  1. Sveika,
    Labai patiko nuotraukos :)
    Įraše išsakei mano mintis, tai ką aš šiuo metu galvoju, puikus įrašas! Katik perėjau į naują mokyklą, tad jaudulys šios toks yra, bet manau man ten patiks :)
    ***
    Maloniai kviečiu užsukti(jei bus noro :)) į mano tinklaraštį-
    http://keksiuukas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Auste,labai ačiū :) džiaugiuosi atradusi akimirką kokybiškesnių nuotraukų patalpinimui :)

    o taip, žmogaus gyvenime nauji iššūkiai niekad nesibaigia, svarbu jiems neuždaryti durų :)

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite