3.8.15

Vichy "Idealia Skin Sleep" Naktinio veido kremo apžvalga


Žinote tą kasdienę mantrą apie sveiko ir stipraus kūno sudedamąsias dalis? Nežinančioms priminsiu - rėžimas, kantrybė ir tinkamas maistas. Lygiai tos pačios taisyklės galioja ir veido priežiūroje. Viena jų - tinkama odos priežiūra vakare ir naktį.

Kaip žinia, nakties metu vyksta patys svarbiausi odos atsinaujinimo procesai, tad  norint turėti sveikata trykštančią odą būtina šiai leisti ilsėtis pakankamai ilgą laiką naktį. Lygiai taip pat svarbu užtikrinti, kad tuo metu odai suteiktos visos sąlygos t.y tinkama priežiūra. Idealu, jei pavyksta atrasti tinkamą dieninį ir naktinį kremus. Ir nors galbūt ekonomiškumo sumetimais norėtųsi investuoti į vieną produktą, visgi dieną ir naktį oda reikalauja skirtingo veikimo. Taip pat nereikia pamiršti, jog  dieniniai kremai paprastai turi SPF filtrus, kurių naktį odai tiesiog nereikia, tad atskiri dieninis ir naktinis kremai - idealus būdas neapkrauti šios tuo, ko jai tuo metu nereikia.

Tačiau grįžkime prie šiandieninio objekto Vichy Idealia Skin Sleep naktinio kremo ir jo veikimo nagrinėjimo. Pirmoji priežastis, kodėl verta atkreipti į šį dėmesį - produktas, kaip ir visa Vichy linija, pardavinėjamas vaistinėje, o ne masiniais gaminiais prekiaujančiose parduotuvėse. Antra - Vichy produkcija neretai laikoma dermatologine, t.y turi daugiau veikliųjų medžiagų. Kremas pasižymi labai keista gelio konsistencija, kurią tepti ant veido odos itin malonu. Taip pat reikėtų nepamiršti ir malonaus, tačiau labai intensyvaus kremo kvapo.

Kremas aprašomas kaip tinkantis visų tipų odai, tačiau dėl savo unikalių ir odos elastingumą atkuriančių savybių geriausiai tinka sausesnei ar vyresnio amžiaus odai, rodančiai pirmuosius amžiaus signalus. Naudojant kremą (ir kitus Idealia linijos produktus) jau po kelių savaičių matomi pirmieji "pailsėjusios" odos požymiai. Tiesa, būtent ant elastingumą praradusios vyresnės ar sausos odos rezultatai matomi geriausiai. Tuo tarpu normalią/mišrią/riebią odą turinčioms šis kremas bus dar vienas geras naktinis produktas, puikiai atkuriantis odos elastingumą bei drėgmės balansą.

Reikėtų pastebėti, jog nors kremas apibūdinamas kaip tinkantis jautriai veido odai, reikia nepamiršti, kad priemonė stipriai parfumuota, tad šią gali dirginti. Tačiau daugiau priekaištų produktui surasti nepavyko.

Ar rekomenduoju? Taip. Man, turinčiai mišrią/riebią veido odą kremas tiko ir patiko. Konsistencija pakankamai tiršta, tad vienos pakuotės gali užtekti iki keturių mėnesių. 50ml indelio kaina apie 30 Eur. Rasti galima Eurovaistinėje ir kitose vaistinėse.

Produkto sudėtis: Aqua, Glycerin, Alcohol Denant, Prunus Armenica Kernel Oil, Isononyl Isononanoate, Polysorbate 20, Niacinamide, Dimethicone, Propanediol, Isopropyl Lauroyl Sarcosinate, Peg-20-Methyl Glucose Sesquistearate, Ammonium Polyacryldimethyltauramide, bht, C13-14 Isoparaffin, CI 17200, CI 15985, Triethanolamine, Caffeine, Sodium Hialuronate, Phenoxyethanol, Adenosine, Tocopheryl Acetate, Disodium Edta, Dipotassium Glycyrrhizate, Caprylyl Glycol, Caprylolyl Salicylic Acid, Laureth-7, Hydroxypalmitoyl Sphinganine, Xantan Gum, Polyacrylamide, Acrylates Copolymer, Parfum.

6 comments:

  1. paziurejus i sudeti, antroje vietoje grinas alkoholis , sausai odai tai naudnga ? :) rasot efektas geriausiai ant tokios matysis . Sudetis prastoka ,ir netinka vyresnioms sausaodems ,praradusioms stangruma .

    ReplyDelete
  2. Ruta,

    Vichy produkcija nepasižymi pačia švelniausia ar odai naudinga sudėtimi, tačiau tam tikros ingredientų kombinacijos (o čia jau kiekvieno prekinio ženklo komercinė paslaptis, kurios niekas neatskleis) duoda skirtingus rezultatus, nei galėtume tikėtis žvelgiant į sudėtį. Be abejonės, jokiai odai didesnis alkoholio kiekis nėra naudingas, tačiau minėtasis kremas labiausiai tinkamas būtent tokios odos savininkėms.

    Tinklaraštis nėra paremtas medicininėmis ar cheminėmis žiniomis apie ingredientus - tam yra kosmetikos DNR puslapis, kur apie kiekvieną kosmetikos produktą galite perskaityti kompetetingų asmenų nuomonę, paremtą faktais apie kiekvieno ingrediento veiklumą bei įtaką organizmui. Mano nuomone nereikėtų aklai remtis ingredientais vien dėl to, kad cheminiai procesai susijungus vienoms formulėms su kitomis gali duoti naujų rezultatų, nei žiūrint į kiekvieną jų atskirai. Tad tinklaraštį rašau remiantis gaunamu efektu (tuo tarpu ingredientai kartais lieka nustumti į antrą planą). Mano tinklaraštis paremtas asmenine patirtimi bei priemonių bandymais ant skirtingo amžiaus bei tipo odos :)

    ReplyDelete
  3. Na komentaru skiltis tam ir skirta manau , isreiskisti savo nuomone arne taip ? :) Jus turit savo nuomone,kuria jau supratau skaitydama apie krema, as pateikiu savo supratima per pabandymus ir sudeties supratima .

    ReplyDelete
  4. Turejau kremo megineli, apskritai kiek bandziau Vichy priemoniu, jos stipriai parfumuotos ir del to neperku pilnu arba atiduodu, taciau kremo efektas geras, tad nejautrioms kvapams irgi rekomenduociau.

    ReplyDelete
  5. Ruta, esate visiškai teisi :) Smagu dalintis skirtingomis nuomonėmis ir lyginti jas :) Grožio pasaulis iš tiesų labai subjektyus, o kosmetinės priemonės - visiškas indiidualaus pasirinkimo derinys :)

    ReplyDelete
  6. DropDeadGorgeous, kvapas iš tiesų labai intensyvus!

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite