28.2.16

Ricinos aliejaus apžvalga

Tęsiant natūralių kosmetinių priemonių tematiką laikas pašnekėti apie visoms puikiai žinomą ricinos aliejų, tinkamą ne tik vidurių laisvinimui.Produktas puikiai tinka ir išoriniam naudojimui, kuris neturi nieko bendro su vidurių laisvinimu (nors ir tokią priemonę turėti pravartu).

Ieškant internete informacijos apie ricinos aliejų grožiui ir sveikatai galima pastebėti tendenciją, jog priemonė apibūdinama kaip vienas didžiausių gamtos stebuklų. Aliejų galima naudoti suskilinėjusioms lūpoms gydyti, rankoms ir nagams puoselėti, veidui valyti, plaukams atgaivinti, blakstienoms ir atnakiams atsiauginti ir bendrai odos sveikatai gerinti vei puoselėti. Ko gero vienas dažniausių produkto naudojimo būdų - blakstienų auginimas. Prieš gerus keturis metus teko išmėginti visą aliejaus kursą blakstienų auginimui. Deja, net turint omenyje, jog aliejų ant blakstienų pavykdavo tepti kiekvieną dieną porą mėnesių, didelių blakstienų pokyčių pastebėti nepavyko. 

Aliejus puikiai veikia kaip grožio puoselėtojas ir stiprintojas, tačiau nereikia pamiršti, jog tai - natūralus homeopatinis produktas ir būtų naivu iš šio tikėtis tiek pat, kiek esame įpratusios tikėtis iš cheminių kosmetinių produktų.

Naudojant aliejų veidui, lūpoms ir kitiems odos paviršiams kaip mat galima pastebėti sušvelnėjusią ir mažiau šerpetojimų turinčią odą. Vienas efektyviausių ir labiausiai matomų ricinos panaudojimo būdų - slenkantiems ir susilpnėjusiems plaukams prižiūrėti. Jei plaukai sausi ir slenka, gali pagelbėti čemeryčių vandens ir ricinos aliejaus duetas. Mat ricinos aliejus, kaip ir čemeryčių vanduo, taip pat skatina plaukų augimą, be to, juos drėkina. Prieš trinant galvos odą čemeryčių vandeniu, į jį reikėtų įlašinti kelis ricinos aliejaus lašus ir palaikyti apie 30 min. arba netgi per naktį. Dar daugiau – teigiama, kad ricinos aliejus – nepamainoma plaukų priežiūros priemonė turintiems pleiskanų. Idealu, jei pavyksta produktus plaukuose išlaikyti visos nakties metu. Bijant sutepti pagalvę produktais galvą rekomenduojama apvynioti celofaniniu maišeliu ir užmaukšlinti nenaudojamą šiltą kepurę (šildant stimuliuojama kraujotaka, o aliejus galės įsiskverbti į gilesnius odos ir plaukų pluoštus).

Be abejonės, naujų plaukų per naktį neužaugins joks aliejus, tačiau šie po tokios terapijos tampa be galo minkšti ir švelnūs. Jokia plaukų plovimo priemonė negali panaikinti malonaus efekto, tačiau itin tirštą ricinos aliejų iš plaukų išplauti pakankmai lengva.

Ar rekomenduoju? Tikrai taip. Aliejus labai tirštas ir klampus, tad šį naudoti tikrai ekonomiška, įsigyti galima kone visose vaistinėse, o kaina tesiekia porą eurų.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite