25.3.16

Beauty Cottage "Color mystique matte shadow"akių šešėlių apžvalga | AZIJOS GROŽIO PASLAPTYS

Viešint Tailande turėjau nepasotinamą norą apie tailandietišką grožio industriją sužinoti kaip įmanoma daugiau. Tiesa, sužinojus gyvenimo tiesas, kuriomis šiuo klausimu gyvena tailandiečiai pasidarė šiek tiek liūdna - pasirodo, šie eina iš proto dėl korėjietiškos ir japoniškos kosmetikos, o likusią rampos šviesą atiduoda vakarietiškoms dermatologinės kosmetikos priemonėms - Vichy, La Roche Posay, Bioderma etc. Tačiau geras porą savaičių varstant skirtingų kosmetikos parduotuvių duris pagaliau paaiškėjo, jog ir Tailandas turi lokalių prekinių ženklų, tiesa, ne tokių jau prastų. Ir nors galbūt pastarieji niekuomet nebus tokie garsūs, kaip korėjietiška kosmetika, apie šiuos taip pat reikėtų pakalbėti.

Tailando grožio suvokimas itin savitas - merginos mėgsta ryškiai nuspalvotus skruostus, kone juodus storus antakius, balintą veido odą ir ryškius lūpų dažus. Ir nors vietinės merginos savo grožio suvokimą tapatina su korėjietišku, akivaizdu, jog galutinis rezultatas skiriasi iti diena nuo nakties, ypatingai vertinant makiažo subtilybes globaliai, apžiūrint merginas Seoulo (P.Korėja) ir Bangkoko (Tailandas) gatvėse. Korėjietės dažosi taip, kad šių makiažas atrodo tikrai nematomas (kad visgi šis egzistuoja paaiškėja tik gyvenant su vietinėmis merginomis ir matant šias naktį), tuo tarpu tailandietės nebijo paryškinti ir pabrėžti visko: nuo akių kontūro, juodų antakių, ryškiai rožinių skruostų ir ryškių lūpų, kurios puikiai kontrastuoja su nenatūraliai išbalusia veido oda. 

Beauty Cottage prekinis ženklas - tailandietiška kosmetika, gaminama Tailando širdyje Bangkoke. Įdomu tai, jog kai kurios prekės gaminamos tiesiogiai pačiame Tailande, o kai kurios, dėl noro išlaikyti aukštą kokybę ir naudoti aukščiausios kokybės technologijas gaminamos toje pačioje Korėjoje (dėl šios priežasties produktas vis viena netampa korėjietišku - visos formulės ir patentai priklauso Tailandui).

Veido odos priežiūros priemonės nepasirodė vertos dėmesio, taip pat abejonių sukėlė talku prisotintos kreminės ir kompaktinės bei presuotos pudros. Ir visgi, tailandiečiai žino, ką reiškia ryškaus pigmento priemonės, tad dekoratyvinė kosmetika turi kuo pasididžiuoti. Šį kartą išsirinkau matinius akių šešėlius "Color Mystique Matte Shadow". Be abejonės, pasirinkau itin neutralius ir visur pritaikomus atspalvius - šviesų 05 Sand Storm ir šokoladinį 02 Rocky Brown.

Priemonės įpakuotos į ekologiškus produktus primenančias pakuotes, pačios dėžutės labai lengvos, kompaktiškos, lengvai nešiojamos, pagamintos iš lengvo plastiko. Šešėliai neužima daug vietos, tad šiuos drąsiai galima pirkti individualiose tarose (individualiomis paletėmis, kokias galima susikomplektuoti iš Inglot ar MAC šis prekinis ženklas neužsiima).

Pigmentacija - ko  gero pats svarbiausias kriterijus renkantis akių šešėlius. Pastaroji galėtų konkuruoti su garsiausiais prekiniais ženklais - spalvos ryškios, pakankamai ilgai išliekančios (žinoma, nereikėtų pamiršti akių šešėlių pagrindo, jei turite problemų su dienos metu nubėgančiais produktais). Šešėlių išsilaikymas, kaip visuomet, priklauso nuo po apačia dengiamo šešėlių pagrindo. Atspalviai - tikrai tokie, kokius žada pavadinimas "Matte Shadow" - nuostabiai matiniai.

Priemones galima rasti firminėje Beauty Cottage parduotuvėje, tiesa, Tailande, o apie šių distribuciją kitose šalyse ar kontinentuose, deja, pasidomėti neteko. Vieno šešėlio kaina nesiekia 5eur, o su akcijomis ir nuolaidomis, kurių Azijoje apstu bet kokia proga (arba be progos) galima įsigyti ir kone perpus pigiau.

Ar rekomenduoju? Neabejotinai taip. Jei artimiausiu metu planuojate poilsinę kelionę į Tailandą - nepamirškite aplankyti prekybos centrų ir vietinių grožio parduotuvėlių.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite