29.3.16

The Balm "Mary-Lou Manizer" originalo ir kopijos palyginimas

Apsipirkinėjant internetu neretai iškyla klausimas dėl produkto originalumo ir autentiškumo. Tai galioja ne tik drabužiams, bet ir kosmetikai. Azijoje itin paplitusios garsių prekinių ženklų kopijos, o garsių prekinių ženklų paletes galima įsigyti kone ant kiekvieno kampo. The Balm prekinis ženklas - ne išimtis. Pastarojo kopijos neretai puikiai atkartoja originalus, tad šį kartą labai norėjosi įsigyti abu produktus ir palyginti priemones suteikiant abejoms vienodą galimybę būti "geromis".

Pradėkime nuo priemonių įpakavimo: (kairėje originalas, dešinėje kopija). Įpakavimas abiejų priemonių labai panašus, tačiau turint abu produktus vieną šalia kito akivaizdu, jog originaliosios pakuotės įpakavimas kiek ryškesnis, o spalvos intensyvesnės. Šalia originalo kopijos pakuotė atrodo pablukusi ir kone nusitrynusi. Taip pat akivaizdus skirtumas pakuočių svoryje - nors ant abiejų nurodytas identiškas svoris, originali pakuotė yra kur kas sunkesnė ir pagaminta iš žaliavos, panašios į metalą; tuo tarpu padirbinio pakuotė - plastmasinė. 

Abi priemonės, atidarius pakuotę, atrodo labai panašiai. Ir visgi, originali iluminuojanti pudra turi kur kas labiau matomų aukso spalvos blizgučių, tuo tarpu kopijos švytėjimas atrodo subtiliai švytintis, be blizgučių. Kone didžiausias skirtumas yra gaunamas rezultatas - padengus odą originalu ant šios matomi nedideli blizgučiai, kurie gali atrodyti vulgariai šių padauginus. Produktas be proto pigmentuotas, padauginti šio nėra sudėtinga. Tuo tarpu kopija pasižymi švelnesne pigmentacija, blizgučių, pudrą ant odos galima tepti keliais sluoksniais, oda neatrodys apsunkinta ar pernelyg stipriai blizgi.

Iš to kyla išvados, jog padirbinys naudojasi kur kas greičiau, nei originalas. Įdomu tai, jog pakuotės apatinę pusę nagrinėjant galima jaustis it pradinėje mokykloje ieškant dešimties skirtumų tarp dviejų kone identiškų paveiklslėlių. Įdomu tai, jog apatinė pakuotės dalis kone identiška - tiek pagaminimo vietų pavadinimai, tiek kiti iniciavimai puikiai sutampa, net priemonės sudėtis atkartota be priekaištų (tačiau apie sudėtį - vėliau). Vienintelis dalykas, kurio pasigedau ant kopijos pakuotės - galiojimo termino. Originali pakuotė informuoja apie priemonės galiojimo laiką (12mėn), tuo tarpu padirbinio gamintojai apie galiojimo laiką informuoti pamiršo. Taip pat apie priemonės originalumą galima spręsti iš numerinio kodo - ant originalo serijinis numeris išspaustas tvarkingai, o rašalas nenusitrina net jį trinant; padirbinyje esantys skaičiai atrodo išblukę ir lengvai nutrinami.

Vienintelis ir kone pats svarbiausias niuansas vertinant šias priemones yra jų sudėtis. Ne dėl to, kad man sudėtis renkantis priemonę dominuotų kaip vienas svarbiausių kriterijų, tačiau dėl to, kad kopijos neretai neturi ne tik originalių produktų pagaminimo receptų, bet ir oficialių patentų šiems gaminti.

Jei produkto egzistavimas nėra oficialiai įregistruotas ir užpatentuotas - nėra jokių duomenų kokiais būdais išgautos sudedamosios dalys, nežinia, ar produktai bandyti ant gyvūnų, ar šie nėra kenksmingi aplinkai ar žmonėms. Taip pat neregistruotos įmonės ant savo gaminių gali rašyti ką papuopa, tad tikėti ant kopijos esančiu ingredientų sąrašu būtų tiesiog naivu. Kosmetikos DNR portalas teigia The Balm kosmetikos sudėtis esant pakankamai saugiomis ir stebėtinai draugiškomis mūsų odai, tačiau to paties kopijai taikyti nereikėtų.

Ir nors turiu pripažinti, jog kopija nustebino savo kokybe, norėčiau paskatinti pirkti ir rinktis TIK patentuotus produktus - kosmetikos gamybos industrija ir patekimo į pasaulinę rinką procesas yra kur kas sudėtingesnis nei mums galima įsivaizduoti, tad rizikuoti savo odos ir visos sveikatos gerove vardan kelių sutaupytų eurų nėra protinga. Jei lėšų įsigyti brangią kosmetikos priemonę nepakanka - kur kas protingiau rinktis žemesnės kainos oficialiai patvirtintą prekinį ženklą, o ne garsios firmos kopiją.

Originalią priemonę įsigijau iš topbeauty.lt internetinio puslapio, iš to paties puslapio yra tekę gauti porą produktų išmėginimui (tarp jų ir The Balm Hot Mama skaistalus), tad po poros išmėgintų prekių galiu drąsiai rekomenduoti puslapį kaip prekiaujantį originaliomis ir patentuotomis priemonėmis. Originalios Mary Lou Manizer pudros kaina apie 22 eur. Tuo tarpu kopijomis prekiauja didelis kiekis azijietiškų portalų, taip pat ebay, amazon ir mūsų vietinės Vinted merginos, kopiją įsigyti galima už 5eur, o tiksli kaina neretai priklauso nuo pardavėjos motyvo užsidirbti.

Ar originali priemonė verta savo kainos? Neabejotinai taip. Net jei nesate didelės sudėties fanatikės ir orientuojatės į gaunamą rezultatą - The Balm savo gerą vardą užsitarnavo toli gražu ne skambiomis reklaminėmis kampanijomis; geras vardas atėjo su nepaprastai aukštos kokybės gaminiais ir nepakartojami efektu. Priemonė taps geriausia drauge, šią galėsite naudoti kartu su mama ir geriausia drauge, mat produkto reikia nedaug, o kiekis pakankamai didelis.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite