4.4.16

Medetkų tinktūros apžvalga

Norint sutaupyti ne tik pinigų, bet ir chemikalų kiekio kosmetikos produktuose itin naudinga atkreipti dėmesį į natūralias kosmetines priemones - ricinos aliejų, čemeryčių vandenį, medetkų tinktūrą ir kitas. Būtent apie pastarąją šį kartą pakalbėsime plačiau - tinktūra puikiai tinka ne tik spuogų gydymui, bet ir begalei kitų grožio ir sveikatos ritualų. 

Kovai su spuogais rekomenduojama pasirinkti medetkų nuovirą. Paprastinant ir urbanizuojant renkamas žoles iš pievų šį neblogai atstoja ir vaistinėje parduodama medetkų tinktūra. Tai - tradicinis augalinis vaistinis preparatas, kuris pasižymi ypatngu veiksmingu kovoje su spuogais. Jame esantis etanolis dezinfekuoja, valo ir sausina spuoguotą odą. Medetkos taip pat pasižymi sutraukiamuoju, antibakteriniu ir priešuždegiminiu poveikiu. Jose gausu karotino, jodo ir magnio; pastarosios medžiagos apibūdinamos kaip skatinančios odos atsinaujinimą. 

Be abejonės, toks tinktūros poveikis pakankamai stipriai ir veiksmingai kovoja su odoje esančiomis bakterijomis ir spuogeliais, tad reikėtų turėti galvoje, jog priemonę reikia naudoti mažesniais kiekiais bei saugoti jautresnes veido vietas - akis ir paakių sritį, taip pat tas vietas, kurios yra linkusios sausėti. Pakanka pamerkti vieną švarios vatos lazdelės galą į medetkų tinktūrą ir bent du kartus per parą juo patepti probleminę zoną. Tinktūra - ideali priemonė kovojant su nugaros akne (angliškai praminta Backne). Produktas iš tiesų puikiai džiovina spuogelius ir prisideda prie spartesnio odos atsinaujinimo proceso.

Įdomu ir tai, jog medetkų tinktūra nuo seno žinoma priemonė kovoje su mėlynėmis, kurios kliniškai yra po pirmaisiais odos sluoksniais išsiliejęs kraujas (būtent dėl šios priežasties poodinis sluoksnis tampa tamsesnės spalvos). Norint pasiekti norimų rezultatų ir sumažinti mėlynės spalvą tinktūrą reikėtų naudoti mažiausiai porą kartų per dieną. Be abejonės, reikia turėti omenyje, jog kiekvienas turi savo biologinį mėlynių atsiradimo ir gijimo procesą, tad gijimas priklauso nuo to, kaip organizmas reaguoja į kraujosrūvų atsiradimą - vieniems šios atsiranda labai lengvai, kitiems tenka gerokai susimušti tam, kad atsirastų mėlynė. Kad ir koks gijimo periodas bebūtų, tinktūra padeda šį paskatinti.
 
Nereikia pamiršti, jog priemonė koncentruota ir skirta kovoti su tam tikromis odos problemomis, tad būtų protinga patikrinti, ar priemonė nesuteikia alerginės reakcijos.

Rekomendacijose norėčiau pabrėžti, jog būtent augalinės kilmės preparatus grožiui naudoti patarčiau primiausia. Turėti gerai suformuotą grožio vaistinėlę ne mažiau svarbu nei naudoti kokybiškas odos priežiūros ar kosmetines priemones. Juk būtent natūralios kilmės produktus mūsų oda yra linkusi priimti geriausiai. Ir tik jei pastarųjų veikimo nepakanka - reikėtų naudoti stipresnes dermatologines priemones.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite