29.7.16

Geriausios akių šešėlių paletės paieška

Šį kartą įprastinį apžvalginį straipsnį keičia kur kas informatyvesnis ir ko gero aktualesnis įrašas apie idealios akių šešėlių paletės paieškas. Kodėl? Nes rinkoje šiuo metu lygybės brūkšnį galima dėti daugeliui kosmetikos priemonių, o vienintele sprendžiamąja atrakcija tampa itin skirtingos produktų kainos. Nėra nė abejonės, jog prieinamos kosmetikos gamintojai stengiuosi lygiuotis į parduotuvių gigantus pasiūlydami alternatyvias opcijas bei pigesnes ir lengviau prieinamesnes kainas. Tačiau ar visuomet kaina priklauso nuo produkto prekinio ženklo reitingo?

Ko gero daugelis šią vasarą pastebėjo itin didelį panašumą lyginant dvi švelnių rausvų atspalvių paletes Maybelline The Blushed Nudes ir visų mylimą Urban Decay Naked 3. Kone labiausiai į akis krintantis skirtumas - palečių kainos, Urban Decay pakuotė kainuoja 49 eur, tuo tarpu Maybelline siekia 15 eur ribą. Akivaizdu, jog pastaroji daugiau nei tris kartus pigesnė, tačiau ar verta susigundyti pigesniu variantu? Spalvas naudojant kasdien ir tikintis pigmentuotų atspalvių bei bendros produkto kokybės būtent kainos faktorius ir faktas, jog perkant norėjosi "sutaupyti" pasijaus labai greitai - Maybelline palete nors ir bandyta atkartoti garsiąją Urban Decay šešėlių paletę (bendram išprusimui svarbu žinoti, jog abu šiuos prekiniu ženklas valdo tas pats L'Oreal Paris, tad konkurenciją tarp šių palečių galima įžvelgti tik teorinę, nei iš tiesų ji egzistuoja realybėje) to padaryti, deja, vis dar nepavyko. Ignoruojant faktą, jog pirmoji Maybelline The Nudes paletė (pastaroji buvo klasikinės Naked paletės atitikmuo) ne tik visiškai nesužavėjo, bet ir pelnė didelio ir garsaus NE, naujoji The Blushed Nudes iš tiesų maloniai nustebino - produktas pasižymėjo kur kas geriau pigmentuotomis spalvomis, lengvai pritaikomais atspalviais ir sąlyginiu išsilaikymu. Visgi, nors paletę naudoti "įmanoma" (rašant tinklaraštį turiu galimybę būtent taip apibūdinti produktus, kuriuos iš esmės naudoju tik dėl to, kad turiu, tačiau jokiu būdu nesirinkčiau ir nepirkčiau už savo pačios lėšas, mat kokybė neverta jokių pinigų, o mano asmenine nuomone kaina neturėtų būti kriterijumi prastesnei nei vidutinei ar vidutinei kokybei - arba produktas pigus, tačiau geras, arba brangus ir geras), vis dėlto kaskart norint akis paryškinti švelniomis rausvomis spalvomis rankos nejučia tiesdavosi būtent ties brangiąja Urban Decay Naked 3 palete. Kokybė šį kartą nugalėjo žemos kainos privalumus.

Ieškant kitos alternatyvos populiariam Urban Decay produktui pavyko atrasti kone identiškomis spalvomis pasipuošusią Bellapiere cosmetics akių šešėlių paletę Go Natural. Gamintojas tvirtina šešėlius esant visiškai natūraliais, mat produktas pagamintas iš mineralinės kosmetikos. Tai - naujausias gamintys iš presuoto mineralinio makiažo kolekcijos. Įsigyti būtent šią paletę paskatino faktas, jog ši kur kas pigesnė nei garsioji Naked 3 (Bellapiere be nuolaidos siekia 29 eur, tačiau su nuolaida šią galima užsigyti vos už 20 eur, o tai - beveik atitinka Maybelline The Blushed Nudes kainą). Be abejonės, žavi ir mineralinės kosmetikos koncepcija, tačiau dėvint šešėlius vis dėlto svarbiausia jų išsilaikymas, spalvos pigmentacija ir bendra vartotojo patirtis naudojant produktą. Atsižvelgiant į faktą, jog pirminė produkto kaina 29 eur, nemaloniai nustebino faktas, jog pati pakuotė pagaminta iš.. kartono. Ir nors kartonas pakankamai tvirtas ir vargu ar saugiam naudojimui turi didelės reikšmės, visgi mokant sąlyginai aukštą kainą norėtųsi tikėtis bent didesnės pagarbos pirkėjui. Viduje, ties pačiu produktu, paletė pakeista į labai prastos kokybės plastmasinį dėkliuką, tuo tarpu šepetėlis, deja, kaip ir daugelis tokių palečių aplikatorių, tarnauja kaip neparankus aksesuaras, o ne makiažo įrankis. Ir visgi, nevykęs šepetėlis - ne gamintojo minusas, mat daugelis palečių gaminamos su panašaus pluošto aplikatoriais turint prielaidą, jog naudotojos jau turi įsigijusios tinkamus makiažo įrankius. Kad ir kaip nuvylė paletės įpakavimas (ir bendra išvaizda, kuri toli gražu nesiekia minėtosios pinigų sumos), vis dėlto pats produktas tikrai kokybiškas, o savo kokybe tikrai niekuo nenusileidžia garsiajam Naked 3 variantui. Tačiau reikėtų prisiminti, jog Bellapiere pakuotė itin nepatvari, tad intensyviai šią naudojant ar transportuojant neišvengiamai teks patirti didelį išorinį susidėvėjimą, o tai tikrai nepatiks perfekcionistėms. Kita vertus - pats produktas vertas savo kainos ir niekuo nenusileidžia gigantui Urban Decay.

Kitas netikėtas atradimas Sleek paletė I-Divine, kainuojanti 11.99 € ir lengvai pasiekiama internetinėmis kosmetikos parduotuvėmis. Paletė turi savų minusų - nors pačios patvarumas ir kokybė stipriai pralenkia mineralinių šešėlių Bellapiere kokybę, visgi matine juoda dengtas paletės paviršius šią nešvaria paverčia vos paėmus ją į rankas. Ko gero niekas šiais laikais neturi laiko kruopščiai šveisti kiekvieno kosmetikos produkto paviršiaus po kasdienio naudojimo. Ir nors šis faktorius gali pasirodyti kiek paikas, naudojant ilgą laiką apčiupinėtos pirštų dėmės tikrai stipriai veikia nervus. Kad ir kaip bebūtų, paletės kokybė tikrai puiki - šešėliai šiek tiek trupa šiuos tepant, tačiau ne daugiau, nei trupa kitų prekinių ženklų produktai (Urban Decay paletėms šis faktas taip pat galioja). Paletėje esančios spalvos galbūt kiek mažiau suderintos tarpusavyje, o šių kombinacijos labiau tinkamos intensyviam vakariniam, o ne kasdieniam makiažui, visgi norint galima atrasti atspalvių, kuriuos galima dėvėti dienos metu. Paletė tikrai verta didelio dėmesio, mat kaina ko gero pati žemiausia iš visų apžvelgtų produktų, o nedideli minusai orientuoti į išorinius trukdžius, tačiau ne šios kokybę.

Kitu gyvenimo atradimu tapo daili PupaArt šešėlių paletė. Pastaroji nuotraukose matoma testeriniame įpakavime, tačiau originali pakuotė tikrai neturi jokių priekaištų - tvirta, daili ir nesudaranti jokių nereikalingų problemų. Pupa paletėje esančios spalvos itin dailiai suderintos tarpusavyje, lengvai maišosi, šias nesudėtinga sluoksniuoti, šešėliai byra, tačiau nestipriai. Intensyvų rezultatą galima išgauti produktą tepant pirštais. Paletės parduodamos net aštuoniais skirtingais koloritais, tad atrasti savo favoritą tikrai nebus sunku. Kaip ir visų PUPA kosmetikos produktų kaina adekvati šios kokybei, o neįprastas PUPART pavadinimas simbolizuoja tai, jog ši linija skirta profesionaliam naudojimui, tačiau yra prieinama ir įperkama paprastam vartotojui. Paletė tikrai verta dėmesio ir niekuo nenusileidžia garsiajai Urban Decay paletei, tačiau yra perpus pigesnis.

Pabaigai - itin įdomus BeYu akių šešėlių paletės variantas, kurį sudaro tik šešios spalvos. Turima pakuotė - testerinis variantas, tačiau reali paletė iš tiesų puikios kokybės, metalinė, tvirta ir kone nesunaudojama. Šešėlių atspalvių pasirinkimas ir vėl stipriai primena Urban Decay pakuotę, tačiau čia atspalvių kone perpus mažiau. Ir nors tai galėtų pasirodyti produkto trūkumu, visgi šeši atspalviai - užtektinas kiekis produkto, tad tokią paletę galima nesunkiai pritaikyti tiek dieniniam neutraliam makiažui susikuriant, tiek kiek intensyvesniam dramatiškam vakariniam. Priimtina ir labai draugiška paletės kaina (apie 11 eur) tikrai nepaliks abejingų, o aukštos kokybės produktas džiugins tikrai ne vieną mėnesį.

Kosmetiniuose pasirinkimuose - kaip gyvenime - vienos universalios tiesos nėra, tačiau jei šis įrašas padėjo pamatyti esminius skirtumus tarp panašaus pobūdžio produktų - straipsnis pasiekė savo tikslą! Klausiate - ką gi rinkčiausi asmeniniam naudojimui, jei tektų rinktis vieną paletę? Pasvėrus kainą, kokybę ir bendrą paletės išvaizdą rinkčiausi PUPART paletę, mat ši patenkina perfekcionistės lūkesčius ir svajones kokybiškam įpakavimui bei moterišką poreikį turėti kokybišką ir savo kainą atitinkančią priemonę.

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite