26.7.16

Asmeniškumai arba kur dingo Uogintaitė

Paskutinius porą mėnesių teko pamiršti asmeniškumų rubriką. Tam buvo net pora priežasčių, tačiau šioms pranykus asmeniškumų rubrika grįžta su trenksmu. Kodėl trenksmu?  Visi atsakymai paaiškės jau įrašo pabaigoje. O šį kartą dar kartą kviečiu kartu su manimi nusikelti į gyvenimo filosofijų gelmes.

Jei tinklaraščio veiklą sekate nuosekliai, ko gero nesunku pastebėti, jog tinklaraštyje vis dar vykdomas perversmas. Prieš gerus porą mėnesių pakeistas pavadinimas atsirado tikrai ne be priežasties. O pagrindinė visų perversmų priežastis - nuolatos kintančios dinamiškos gyvenimo sąlygos. Tiesa, jau mėnesį laiko tenka sveikintis iš romantika alsuojančio Olandijos širdimi laikomo miesto Amsterdamo. Kodėl? Sunku paaiškinti. Pirmą kartą toks gyvenimo pokyčių vingis įvyko savaime, netikėtai ir visiškai neplanuotai. Pirmą kartą iš visų kelionių ši tapo visiškai nepriklausoma nuo aplinkinių, o šios trukmė priklauso nuo mano pačios noro.

Pasibaigus studijų periodui atsiveria ne tik naujos gyvenimo durys bei galimybės, bet ir visiška tuštuma - vieni suvokę jos alsavimą griebiasi aukštesniojo laipsnio studijų, kiti - kimba į darbus ir užsidaro kasdienėje gyvenimo rutinoje, iš kurios dažniausiai ištrūkti pavyksta porą kartų per metus, atostogoms. Tuo tarpu aš šias duris palikau atviras ir leidau naujovėms bei netikėtumams praskaidrinti nuobodžiu galintį tapti gyvenimą - tokia galimybė pasitaikė būtent čia, Amsterdame, tad dvidešimt antrąją savo gyvenimo vasarą nutariau atiduoti lengvai avantiūrai bei jaunystės neišpildytoms svajonėms karjeros atžvilgiu.

Kita vertus, tinklaraščio šį rudenį ir ateinančiais metais laukia dar daugiau perversmų ir naujovių - būtent rudenį tinklaraštis persikels į egzotišką ir karščiu bei ramybe dvelkiantį kraštą. Turite minčių - kur?

Porą paskutinių metų gyvennat skirtinguose pasaulio kampeliuose teko pasimokyti, jog tinklaraštis - tarytum kūdikis, kuris pats savaime išgyventi negali - šiam būtina nuolatinė priežiūra, rūpestis ir dėmesys. Dėl šios priežasties į tinklaraščio veiklą tenka įpūsti ne tik grožio industrijos apžvalgų, bet ir asmeninio gyvenimo įspūdžiais, kuriuos ir toliau laikyti tik sau būtų tikra nuodėmė!

Kodėl nuodėmė? Dėl to, kad tai, kas vyksta asmeniniame gyvenime arba karjeros auginime tikrai nėra tai, kaip esame įpratę matyti normalaus žmogaus gyvenimą. Dėl šios priežasties, naudodamasi visomis socialinėmis medijomis noriu įrodyti ir parodyti, jog gyvenime galime pasiekti aukštumas, o svarbiausia ne tik jų norėti ar siekti, bet ir leisti netikėtumams ir atsiradusioms galimybėms pakoreguoti ir patį gyvenimą, ir mūsų pačių pasaulėžiūrą.

Būkite atviros, nepamirškite visą gyvenimo teikiamą informaciją priimti su didele meile ir šypsena, nes gyvenimas gražus tik tuomet, kuomet tokiu jį paverčiame pačios.

Nes labiausiai nuvalkiotos frazės tokiomis tampa dėl paprasčiausios tiesios - visos jos pritaikomos visur ir visada. Lygiai taip pat ir su mūsų gyvenimu - jame kiekvienas vingis turi priežastį, o teisingai suvokus šios atsiradimo šaknis savo gyvenimą galime nugyventi kur kas turtingiau nei kada nors svajojome.

Bučkis,
Uogintaitė


2 comments:

  1. Anonymous3.8.16

    Labai jau viskas paslaptingai. Tad kokie planai nupūtė į Amsterdamą? :)

    ReplyDelete
  2. Anonime,

    Į Amsterdamą atpūtė turistinis smalsumas, o pasilikti kuriam laikui privertė neišpildytos jaunystės stajonės :) Tuo tarpu už poros metų planai pūs kiek toliau :)

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite