20.7.16

MAC vasaros kosmetikos naujienų apžvalga

 MAC prekinis ženklas, kaip visuomet, savo vasaros kolekcijoje pristatė ne tik visiems įprastus ir lengvai kasdienybėje pritaikomus atspalvius, bet ir tokius, kuriuos ko gero reikėtų laikyti proginiais ne tik dėl ypatingai pigmentuotos konsistencijos, bet ir dėl sunkiai pritaikomų spalvų.

MAC x Chris Chang kolekcija sukurta bendradarbiaujant su ekstravagantiškiausia Kinijos dizainere Chris Chang. Pastaroji įnešė ryškių ir struktūruotų įdėjų kolekcijai ir nepabijojo į pagrindinį kolekcijos koloritą įtraukti ryškias ir galbūt iš pirmo žvilgsnio dekoratyvinėje dailėje sunkiai pritaikomas spalvas. Kolekciją sudaro penki lūpų dažų atspalviai, keturios vienetnių šešėlių spalvos, trys skaistalai ir matizuojanti kompaktinė pudra. Ir nors galbūt atspalviai pasirodys iš tiesų ekstravagantiški ir pritaikomi ne kiekvienai, visgi unikalus pakuočių dizainas abejingų nepaliks. Šį kartą daugiau dėmesio teko skirti žydros spalvos matiniam akių šešėliai.  Atspalvis iš tiesų toks pat stiprus ir pigmentuotas, koks atrodo nuotraukose. Ir nors tokiomis spalvomis kasdienio makiažo atlikti ko gero nepavyktų, visgi specifinėms progoms unikali akių šešėlių spalva gali pagyvinti ir maksimaliai išnaudoti visą įvaizdį. Ko gero nereikia nė minėti ypatingai sodrių spalvų, tačiau priemonės išsilaikymo laikas priklauso nuo aplikacijos būdų, geriausiai šešėliai ant akių išsilaiko naudojant šiuos kartu su akiš šešėlių baze, o norint išgauti visiškai nepermatomą spalvą reikėtų pasirūpinti baltos spalvos kreminiu pagrindu. Labai gaila, tačiau turimomis žiniomis šios kolekcijos Lietuvos parduotuvėse išvysti ar įsigyti nebus galima. Tam ko gero yra labai akivaizdi rinkodarinė priežastis - atspalviai pernelyg ryškūs ir ekstremalūs konservatyvioms ir tvarką mėgstančioms pirkėjoms, tačiau net ir pardavimų lygmeniu liūdna, jog kentėti teks ir toms, kurios savo gyvenimui norėtų įpūsti daugiau gyvybės ir egzotikos.

Kita ypatingai ryški vasaros naujiena - Huggabe Lipcolor lūpų dažai. Tai - geliniu pagrindu sukurti lūpų dažai, savo sudėtyje turintys ypatingai turtingą pigmentų kiekį, tačiau tuo pačiu bent minimaliai apsaugantys lūpas nuo žalingo aplinkos poveikio. Kadangi priemonė nėra matinė, ši visiškai nesausina ir nevargina lūpų odos, o sodrūs pigmentai ir sudėtyje esantys aliejai dažams suteikia ypatingo spindesio. Produktai neturi blizgių dalelių, yra vientisos, labai aiškios spalvos, tad puikiai atitiks klasikinius atspalvius mėgstančių merginų poreikius. Nuotraukoje matomas "Origami Orange" atspalvis tiks visoms, mėgstančioms apelsino spalvų dažus. Produktas nėra ekstravagantiškas, o šio intensyvimą nesunkiai galima kontroliuoti sluoksniuojant porą dažo sluoksnių.

Tuo tarpu Retro Matte Liquid Lipcolor matinis skystas lūpų dažų produktas nustebins net ir visko mačiusas. Produktas ne tik stipriai pigmentuotas, bet ir ypatingai aukšto išsilaikymo, tad net po visos darbo dienos pastarąjį teks gramdyti pačiais stipriausiais makiažo valikliais bei grubaus audinio šluostėmis. Priemonės nuo odos pašalinti tiesiog neįmanoma. Viena vertus - tai itin parankus produktas norint užtikrinti ypatingai ilgą išsilaikymą ant lūpų, kita vertus tokia priemonė sukelia nemažai nerimo šią aplikuojant ar suklydus aplikuojant dažą - pataisyti klaidas bus ypatingai sunku. Atspalvių pasirinkimas tikrai platus - kolekcijoje galima rasti net dvidešimt spalvų, tad išsirinkti sau tinkamą tikrai sugebės kiekviena.

Įpusėjus vasarai vis smalsiau darosi tai, ką į MAC dekoratyvinės kosmetikos lentynas atpūs rudeniniai mados pasaulio vėjai. Galbūt vertėtų paspėlioti, kokie atspalviai ir motyvai bus aktualūs šaltuoju sezonu?





No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite