8.9.16

Vasaros mylimiausieji 2016

Skaičiuojant pirmąsias rudens dienas smalsu pažvelgti ne tik į savo vasaros patirtį, bet ir į vasaros metu pamiltus kosmetinius atradimus iš naujo. Būtent šis periodas asocijuojasi su naujų tikslų kėlimu, naujo gyvenimo pradžia ir saviugdos laikotarpiu. Man pačiai šis laikotarpis - ypatingas. Tai - pirmasis ruduo, kuomet nereikia skubėti į darželį, vidurinę mokyklą, gimnaziją ar universitetą, o manęs pačios nebelaiko jokie socialiniai įsipareigojimų pančiai. Tai - ko gero pirmasis mylimiausios kosmetikos įrašas, kuriame nėra jokios dekoratyvinės kosmetikos priemonės. Kodėl? Viskas paaiškės įrašo pabaigoje.

Pirmas, ir kone didžiausias grožio atradimas - L'Biotica blakstienų augimo serumas iš  tiesioggrazi.lt internetinės parduotuvės, produktas iš tiesų daro tai, ką žada - sąžiningai naudojant priemonę gerus tris mėnesius turiu pripažinti, jog net blakstienų tušas ne visuomet tampa kasdieniu grožio įrankiu norint atrodyti gerai. Nėra jokios abejonės, jog priemonė išliks mylimiausiųjų sąraše ištisus metus! Tiesa, priemonės kaina ir sąnaudos santykis tikrai pralenkia bet kokias kitas panašaus pobūdžio priemones ar dirbinių blakstienų priauginimo paslaugas.

Chanel Le Weekend Skin Renewing Serum - dar vienas neplanuotas pirkinys ir netikėtas atradimas. Ypatingai malonus serumo kvapas, būdingas daugeliui brangesnių kosmetinių priemonių, kurių sudėtyje apstu cheminių ingredientų tikrai nebado uoslės, o pagrindinė serumo funkcija - padėti odai atsinaujinti ir regeneruotis iš tiesų verta aplodismentų. Vartojant serumą ilgesnį laiką oda iš tiesų tapo minkšta, švelni ir lengvai sukalbama. Produktas iš tiesų stipriai kandžioja piniginę ir vargu, ar jo funkcijos atlikimas vertas tokių pinigų, tačiau iki kol pavyks atrasti pigesnę, tačiau ne prastesnę alternatyvą, teks naudoti brangiausią šios funkcijos versiją.

Filorga Scrub & Mask putojanti veido kaukė - neabejotinai pats smagiausias ir maloniausias grožio produktas, kurį nuoširdžiai rekomenduoju ir jaučiu pirksianti dar ne kartą. Kaukė atgaivina pavargusią veido odą, suteikia jai stangrumo, kartu išvalo poras ir leidžia džiaugtis skaistesne ir švelnesne oda. Kasdienėje veido rutinoje pastaroji užima labai svarbų vaidmenį, tad kauke būtina palepinti savo veido odą mažiausiai porą kartų per savaitę.

Skincode 24h Cell Energizer Cream - ko gero pats geriausias iki šiol atrastas dieninis kremas. Iš tiesų kremas puikiai atitinka prekinio ženklo skelbiamą šūkį "Viskas, ko odai reikia ir nieko, ko jai nereikia". Turiu pripažinti, jog toks išsireiškimas kaip pirštu į akį apibūdina visą Skincode veikimo koncepciją ir tai, ką iš tiesų produktai daro odai. Kaip ir aprašytasis kremas, visi produktai šioje linijoje suteikia tai, ko iš tiesų reikia odai - ramybę ir pusiausvyrą. Kremas neturi jokių pridėtinių kvapų, nežada stebuklų, dėl to yra dar patrauklesnis, mat panaudojus šį ilgiau nei mėnesį pirmą kartą gyvenime oda iš tiesų nusiramino.  Pastarasis produktas buvo viena iš priežasčių, kodėl nusprendžiau atsisakyti kasdienės kreminės pudros dozės.

DIDIER LAB Orange Nail Cuticule Oil - puiki nagų odelių priežiūros priemonė. Nepaisant ypatingai malonaus ir energizuojančio aliejaus armonato, produktas lengvai įsigeria į nagų odeles ir padeda šioms suminkštėti, jei reikia - atlikti higieninį manikiūrą. Aš pati šią priemonę naudoju kaip pagalbinę rangų odą puoselėjančią priemonę. Kol kas tai yra viena iš nedaugelio rankoms skirtų priemonių, kurią nuoširdžiai rekomenduoju ir atsakingai naudoju bent porą kartų per savaitę.

SVR hydracid C20 Radiance Anti-Oxidant Anti-wrinkle concentrate - dar vienas pavasaro atradimas, be kurio nesinori įsivaizduoti savo kasdienės odos priežiūros rutinos. Galbūt jau galima pastebėti, jog šią vasarą didžiausią dėmesį skyriau odos puoselėjimui ir skirtingas funkcijas turinčių serumų naudojimui, SVR - vienas jų. Būtent tokios odos priežiūros rutinos dėka galiu džiaugtis nustojusi maskuoti veido nelygumus - tokių neveik nebeliko! Ir nors pastaroji priemonė apibūdinama kaip priešraukšlinė, turiu priminti, jog prevencija nepamaišys net skaičiuojant 20+ metus.

Missha Time Revolution Clear Toner - Dar gyvenant Pietų Korėjoje atrastas prodiktas. Tonikas - būtina priemonė kasdienėje veido rutinoje, norint užtikrinti bendrą likusių priemonių veikimo efektyvumą. Tonikas suminkština odą ir leidžia kitiems produktams efektyviau pasiekti savo veikliąsias medžiagas odos ląstelėse. Tiesa, minėtąjį produktą Europoje atrasti pakankamai sudėtinga, prieš porą mėnesių Missha prekinio ženklo kosmetiką pradėjo platinti internetinė topbeauty.lt parduotuvė, tad daugelis prekinio ženklo bestselerių nuo šiol pasiekiami kiekvienai lietuvaitei.

Kiehl's Nightly Refining Micro-Peel Concentrate - dar vienas serumo tipo produktas, skirtas odos regeneravimuisi ir atstatymui. Priemonė veikia mums miegant, kuomet oda ir visas organizmas atsistato ir atnaujina reikalingas odos ląsteles. Koncentratas pakankamai koncentruotas ir stiprus, tad šį reikėtų naudoti su saiku ir jaučiama atsakomybe, tačiau naudojant šį ilgesnį laiką ir kombinuojant su kitais jūsų odos tipui tinkančiais produktais šis gali padaryti stebuklus. Išmokus atpažinti savo odos poreikius, didesnės intesticijos galiausiai atsiperka su kaupu!

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate oil - ko gero ne tik visiems puikiai pažįstamas produktas, bet jau ir spėjęs pabosti, mat apie šį nenuilstamos kalba daugelis grožio bei mados tinklaraštininkių ne tik Lietuvoje, bet ir kitose pasaulio šalyse. Kad ir kaip bebūtų, priežasčių, kodėl priemonė vis dar laikoma viena sėkmingiausių prekinio ženklo bestselerių akivaizdi - produktas iš tiesų vertas visų savo liaupsių ir nuolatinės šlovės. Aliejus puikiai tinkamas naudoti kartu su Kiehl's koncentru, mat priemonės papildo viena kitą ir užtikrina maksimalų rezultatą. Nors priemonė nėra labai pigi, investuoti į šią, kaip ir į visą savo veido odos priežiūros rutiną, tikrai naudinga.

Tom Ford Velvet Orchid kvepalai - jau trečioji kvepalų pakuotė, niekaip negalinti palikti mano gyvenimo. Dar prieš pusantrų metų atrastas aromatas ir toliau persekioja kasdienybę. Tačiau šiuo gyvenimo laikotarpiu minėtąjį aromatą pasilikau ypatingoms progoms, o ne kasdieniams darbams. Galbūt malonios gyvenimo asociacijos, o galbūt tiesiog nuolatinė santarvė su šiuo aromatu galutinai užmezgė asmeninį tarpusavio ryšį, o kvapą jau kurį laiką matau kaip vieną geriausiai asmenybę apibūdinančių kvapų. Labai veržlus, nepriklausomas, net saldžiai dusinantis, tačiau kažkur giliai gal net trapus ir ne toks jau stiprus, kokiu galima palaikyti iš pirmo žvilgsnio.

Pabaigai - kodėl nustojau naudoti dekoratyvinę kosmetiką? Visiškai kosmetikos neatsisakiau, tačiau beveik visą vasarą pavyko išgyventi nenaudojant kreminių makiažo pagrindų, maskuojant tik problematiškiausias veido vietas (dažniausiai tamsesnius paakius ir rausvesnius spuogelius). Panašu, jog odai tokia idėja iš tiesų patiko, tad pastaroji palepino mane kur kas gaiviau atrodančia veido oda. Nėra nieko maloniau, nei žinoti, jog duodame savo odai tai, ko jai reikia. Būtent tada pastaroji atsidėkodama suteiks tokį grožį, kokio nesuteiks jokia dekoratyvinė makiažo priemonė. Ar planuoju visiškai atsisakyti dekoratyvinės kosmetikos? Jokiu gyvu, tačiau esu tikra, jog visų pirma odai reikia duoti tai, ko jai trūksta, o dekoratyvinę kosmetiką ar didesnį kosmetikos naudojimą galima palikti svarbesniems gyvenimo įvykiams ar progoms.
© 2016 Kotryna Uogintaite