2.9.16

MAC lūpų dažai: Kaip atskirti originalą nuo kopijos


 Atėjus rudens sezonui tinklaraštis ir vėl keičia savo tematiką, į turinį įnešdamas kiek daugiau naujovių. Viena jų - rubrika, kurioje aptarsime, kaip apsisaugoti nuo neoriginalių kosmetinių priemonių ir tai, kuo skiriasi joje esantys produktai. Šį kartą jūsų teismui du, kone identiški MAC lūpų dažų įpakavimai - kairėje esantis originalus, dešinėje - kopija. 

Vizualiai pats įpakavimas ypatingai stipriai nesiskiria, tačiau skirtumas jaučiamas atidarant kamštelį, o didžiausias skirtumas - garsas, kurį pakuotė skleidžia šį atidarant ir uždarant. Originalioji pakuotė atliekant šį veiksmą kur kas tvirtesnė ir patvaresnė, tuo tarpu padirbinys, nors ir stebėtinai geros kokybės bei medžiagos, visgi turi nedidelę koncentraciją "pigesnio plastiko" ataskonio. Tiesa, šį niuansą pajausti geriausia pavyksta tik prieš tai naudojant originalią pakuotę - niekuomet nenaudojus šių lūpų dažų išvardintus skirtumus pajusti pavyks tik labai akylai laikantis toliau nurodytų skirtumų.

Vienas didžiausių skiriamųjų bruožų - ant originaliosios pakuotės M.A.C logotipas yra išraižytas, tad jokiu būdu nenusitrins jį nešiojantis rankinėje ir ilgesnį laiką. Tuo tarpu padirbinio įspaudas yra dirbtinis ir šį nulupti itin lengva. 

Šiek tiek skiriasi ir ant dugno esantis leidimo pavadinimas bei bendra lipduko kokybė. Neapsigaukite - originali pakuotė taip pat turi nebūtinai lygiai ir simetriškai užklijuotą serijinį numerį bei spalvos pavadinimą, tačiau skiriasi ant lipduko esantis šriftas, tarpas tarp raidžių ir šiek tiek bendras išdėstymas. Taip pat ant šio lipduko paprastai būna įspaustas serijinis numeris - įspaudas neturi spalvos, tačiau akivaizdžiai matomas šio reljefas (nuotraukoje to pateikti deja nepavyko). Taip pat didelis skirtumas - atspalvių nesutapimas originaliose kolekcijose, tad nenustebkite, jei vietoj išsvajoto kraujo raudonumo MATTE RUSSIAN RED gausite apelsinmedžio atspalvį - kopijų kūrėjai nesigilina į atspalvių subtilybes.

Galiausiai - pats produktas ir šio kokybė, skeptikių, tuo tarpu ir mano pačios nuostabai, klastotės kokybė pralenkė bet kokius lūkesčius, mat lūpų dažai pasirodė malonūs, šiuos buvo lengva tepti ant lūpų, pastarieji pasirodė pakanakmai geros kokybės, o didžiausiu skirtumu reikėtų palaikyti išsilaikymo klausimą, mat padirbinys ant lūpų išsilaiko iki poros valandų, tuo tarpu originalas naudojant šį tokiomis sąlygomis išsilaiko pora valandų ilgiau. Abu produktai vienodai stipriai sausina lūpų odą, tad čia nė vienas iš aprašomų dažų pranašumo neturi. Originalas, savo ruožtu, turi labai įsimenamą ir MAC lūpų dažams būdingą pudrinį lūpdažio kvapą, kurio neturi klastotė. 

Apibendrinus aukščiau išvardintus niuansus - klastotė nustebino savo kokybe, šią naudoti pakankamai lengva, o ryškius atspalvius išgauti taip pat įmanoma. Ir visgi, pasikartojant noriu priminti, jog tokie produktai yra nelegalūs, juose naudojami ingredientai nėra sertifikuoti ar patvirtinti sveikatą prižiūrinčių institucijų, taip pat jų pirkimas/pardavimas ir naudojimas smukdo bendrą visos šalies ir pasaulio ekonomiką, skatina bei palaiko  nelegaliai egzistuojančius verslus, o galbūt - priverstinį vaikų darbo jėgos išnaudojimą. Ir nors kainos skirtumas labai didelis (originalo kaina siekia 20eur, tuo tarpu kopiją galima įsigyti ir už 2eur), vis dėlto naudoti padirbinių nerekomenduoju dėl dviejų priežasčių - sveikatos ir etinių sumetimų. Kosmetikos industrija turtinga tuo, kad šiais laikais galime įsigyti dekoratyvinių priemonių už prieinamą kainą ir legaliai - puikus to pavyzdys Essence, Catrice, Oriflame ir kiti lengvai prieinami prekiniai ženklai. Tuo tarpu bet kokia kaina norint įsigyti aukštesnės kokybės (o galbūt tik garsesnio prekinio ženklo?) priemonę galbūt vertėtų pataupyti ir įsigyti vieną, tačiau kokybišką produktą užuot švaisčius pinigus pigiems, tačiau ne iki galo lūkesčius atitinkantiems produktams.

© 2016 Kotryna Uogintaite