7.10.16

Sveikų ir spindinčių plaukų paslaptys


Apie Tangle Teezer plaukų šepečio teikiamus privalumus kartotis nesinorėtų, o norinčios pilną apžvalgą perskaityti galite čia (atitinkamas straipsnis apie Dessata plaukų šepetį čia).   O šį kartą norėtųsi pakalbėti apie pagrindinius plaukų priežiūros pagalbininkus. 

Gyvendama Amsterdame pirmaisiais mėnesiais pastebėjau plaukų augimo pokyčius, kuriuos galėjau susieti su daugeliu gyvenimo sričių ir aspektų, tačiau taip pat galėjau pastaruosius priskirti klimato ir gyvenamosios vietos pokyčiui. Būtent čia pastebėjau paspartėjusį plaukų augimą ir galėjau džiaugtis pagaliau nustojusiais slinkti plaukais. Kas tapo tikrąja to priežastimi?

Pirmasis aspektas - kasdienį plaukų plovimą pakeičiau į plovimą kas trečią arba antrą dieną, priklausomai nuo tomis dienomis laukiančios veiklos bei plaukų būklės. Be abejonės, ištverti ilgus tarpus tarp plovimų padeda sausas Batiste šampūnas. Ir nors pastarasis plaukams didelės sveikatos neprideda, ko gero šiuo atveju sveriant dvi blogybes (plaukų plovimą kiekvieną dieną ir sauso šampūno naudojimą) visgi pastaroji atsveria savo privalumais - plaukai panaudojus sausą šampūną tampa puresni, įgauna daugiau apimties ir pasipuošia dailiomis bangelėmis. Tiesa, dėl sausinančio šampūno poveikio svarbu nepamiršti plaukų galiukų priežiūros - šiems prižiūrėti pasirinkau itin mėgstamą GOSH plaukų priežiūros priemonę "Huile De Macadamia", padedančią plaukų galiukams išlikti minkštiems ir minimaliai apsaugotiems nuo sausėjimo. 

Galiausiai - plaukų šukavimas. Turiu pripažinti, jog plaukus šukuoju tik kartą per dieną (prieš plaukų plovimą, o jų neplaunant šukuoju tik kartais, jei to reikalauja situacija). Per paskutinius metus visus turėtus plaukų šukavimo aparatus pakeitė Tangle Teezer plaukų šepečiai, pastarieji maloniai ir lengvai iššukuoja net labiau susivėlusius plaukus, o tuo pačiu - švelniai masažuoja galvos odą ir padeda kraujo cirkuliacijai. 

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite