25.11.16

Asmeniškumai: visa tiesa apie ateities planus

 LAIKRODIS: MICHAEL KORS| AKINIAI: RAY BAN | PALTAS: M&S| RANKINĖ: MICHAEL KORS | SIJONAS: ZARA| BATAI: STEP TOP (2011)| PAKABUKAS: VEIMOTTI
 
Šios dienos asmeniškumuose dalelė asmeninio gyvenimo svetingame Amsterdame ir naujų minčių apie gyvenimą bei karjeros perspektyvas kratinys. Kodėl kratinys? Nes ne visuomet visas mintis ir savo ateities planus pavyksta tvarkingai sudėlioti į atskirus stalčiukus, saugiai rūšiuojant ir prioritetizuojant tai, kas iš tiesų svarbu ir tai, ko iš tiesų norime iš šio gyvenimo.

Gyvenimą leidžiant skirtingose šalyse pamažu aiškėja skirtingos gyvenimo peripetijos ir asmeniniai prioritetai, tačiau akivaizdu, jog nuolatos dinamiškai besikeičianti situacija ne visuomet leidžia tikslingai siekti visų savo užsibrėžtų tikslų. Tuo pačiu nėra nieko gražiau nei stebėti savo paties asmeninį progresą keičiant savo vertybes, prioritetus ir gyvenimo tikslus. Sakysit, vertybės - nekintanti konstanta? Bijau, jog gali būti kur kas sudėtingiau, nei atrodo. Vertybės nesikeičia tuomet, kuomet gyvenate stabilų ir sėslų gyvenimo būdą, o jus nuolatos supa panašaus profilio asmenys ir jų gyvenimo ypatybės. Tuo tarpu kaskart atsidūrus kitoje aplinkoje visa pasaulėžiūra tarytum apsisuka šimto aštuoniasdešimties laipsnių kampu, kuris leidžia į savo praeitį pažvelgti iš kitų perspektyvų. Viena vertus, toks gyvenimo būdas labai dinamiškas ir varginantis, tačiau tuo pačiu stipriai ugdantis asmenybę ir vidinius gebėjimus, kurių nė nežinojote turintys.

Amsterdame skaičiuojant jau šeštąjį mėnesį turiu pripažinti, jog būtent gyvenimas čia mane išmokė daugiausiai  - ne tik teoriniu lygmeniu, lyginant savo gyvenimo būdą ir tikslus su kitų žmonių, bet ir praktiškai, kuomet tūkstančius kartų teko lipti per save, pamiršti tai, kuo buvau įpratusi save laikyti savo šalyje arba visose kitose gyventose valstybėse. Kodėl? Nes čia, labiau nei kur nors kitur, žmonės priima vienas kitą be jokių papildomų etikečių, be išankstinių nusistatymų ir be didelių lūkesčių. Dėl tos pačios priežasties kaskart tenka pradėti nuo visiškai tuščio popieriaus lapo, kurio užpildymas priklauso nuo gebėjimo reaguoti ir džiaugtis tuo, ką turi.

Kalbant iš karjeros perspektyvų - per šį laikotarpį teko pakeisti net tris labai skirtingas industrijas, taikytis prie skirtingų kolegų, darbo specifikų ir naujos informacijos. Kodėl tenka keisti darbo vietas? Nes iš šių metų ir gyvenimo Amsterdame noriu pasiimti kaip įmanoma daugiau - patyrimus asmeniniame gyvenime, draugystėje ir karjeroje. Būtent dėl šios visuomet verta stengtis ir įdėti maksimalų kiekį energijos, net jei šios kartais atrodo nė nėra, o esantis darbas gerokai viršija bet kokius turimus gebėjimus. Visgi geriausia tai, jog gebėjimai - išugdomi, patrirtis - įgyjama, o pažiūros ir vidinė energija privalo mus vesti pirmyn kiekvieną dieną, net jei pastaroji žada būti kur kas sudėtingesnė, nei iki šiol turėtos. 


Labai svarbu savo gyvenime aplink save turėti tik tikrai svarbius ir reikalingus asmenis, mat netinkamos draugystės su netinkamais žmonėmis atitinkamai daro įtaką mūsų pačių gyvenimo kokybei ir pasaulėžiūros vystymuisi. Ko gero apie pasaulėžiūrą ir vidinę motyvaciją kalbėti norėtųsi be perstojo, tačiau labai svarbu ne tik kasdien tobulėti, bet ir įsivertinti savo vidinį tobulėjimą. Tinkama refleksija ir savęs įvertinimas ne mažiau svarbus gyvenimo variklis - pastarasis leidžia lengviau išgyventi sunkius laikus, o verkiant ir gailintis savęs prisiminti, jog gyvenimas dėl poros didelių problemų nepasibaigė. Tuo tarpu visas negandas tenka priimti kaip dar vieną skaudžią gyvenimo pamoką.

Išvados tokios - net jei kartais atrodo, kad gyvenimas eina "ne pagal planą" ko gero vis dar neturite teisingo plano tam, kad gyventumėte pilnavertį ir įvairiapusišką gyvenimą. Ankščiau ar vėliau viskas susideda į savas vietas, o ramybė leidžia mėgautis kiekviena akimirka.

Bučkis,
Uogintaitė

No comments:

Post a Comment

© 2016 Kotryna Uogintaite