5.11.18

"solidu" plaukų šampūno ir kondicionieriaus apžvalga



Kietos plaukų priežiūros priemonės nėra visiškai naujos nei Lietuvos, nei užsienio kosmetikos rinkoje, tačiau iki šiol tokio tipo priemonėmis prekiavo tik užsienio prekiniai ženklai. Geriausiai ko gero prisiminsite "Lush" prekinio ženklo kurtus sausus šampūnus, kurie prieš keletą buvo tikras išsigelbėjimas.  Tuo tarpu prieš gerą pusmetį būtent šį konceptą į lietuviškos kosmetikos gretas atnešė "Solidu" prekinis ženklas. 

Pastarasis prekiauja skirtingos paskirties plaukų šampūnu, bet ir plaukų kondicionieriumi. Abi priemones teko išmėginti ir man, tiesa, ne tik namų, bet ir ypatingai ekstremalių kelionių sąlygose. Tad kad būtų įdomiau, niuansus ir nedidelius bei lengvai ištaisomus trūkumus pasiliksiu apžvalgos pabaigai. 

Pradėkime nuo privalumų. Prekinis ženklas rūpinasi ne tik aukščiausios kokybės ingredientais, bet ir plastiko mažinimo idėja mūsų kasdieniniame gyvenime, tad plaukų priežiūros priemonės parduodamos kartoninėse dėžutėse, o produktų sudėtyje išvengta įprastinio vandens kiekio. Taip pat šampūną galima rinktis pagal reikiamą poveikį - sau tinkmą suras ir besiriebaluojančiais, ir sausėjančiais plaukais besiskundžianti mergina (ar vaikinas). Produktai turi labai intensyvų, tačiau daugeliu atvejų labai malonų kvapą. Pastarasis plaukuose išsilaiko pakankamai ilgai, taip pat šis ilgą laiką lieka ir vonios kambaryje. Šampūnai praturtinti ne tik aktyviaisiais prausiamiesiems šampūnams reikalingais ingredientais, bet ir plaukus tausojančiais aliejais. Negana to, prekinis ženklas taip pat turi ir sausą plaukų kondicionierių, kurio skirtingi kampai tinkami plaukams ties plaukų augimo linija arba plaukų galiukams. Paprasta ir genialu - būtent plaukų galiukams skirta pusė labiau maitina ir tausoja plauką, o išilginiam plaukų ilgiui skirtoji neapsunkina plauko nereikalingu aliejų kiekiu. Išplovus plaukus juntamas švaros ir gaivos pojūtis, o pastarieji švarūs ir purūs išsilaiko ne prasčiau nei šiuos plaunant brangiais vandens pagrindu sukurtais produktais. Ar patiko? Absoliučiai taip, visų pirma dėl to, jog visuomet malonu ir gera palaikyti lietuvišką produkciją, visų antra dėl puikios socialiai atsakingos aplinkos idėjos, o visų trečia ir svarbiausia - dėl nenuginčijamos kokybės ir tikrai juokingos kainos santykio.

Tačiau, kaip ir minėjau straipsnio pradžioje, teko pastabėti porą niuansų, kuriuos pašalinus produktas neturėtų jokių priekaištų. Priemones testuoti nusprendžiau beveik tris savaites trukusioje kelionėje į tolimąją Afriką - Keniją ir Tanazaniją. Visų pirma dėl to, jog gamintojai žadėjo ilgą ir ekonomišką produkto naudojimą; visų antra pastarasis turėjo puikiai tarnauti patogumo sumetimais - įprastinių plaukų šampūno ir kondicionieriaus buteliukų tikrai nesinorėjo gabentis į kitą pasaulio kraštą. Deja, ekstremalios keliavimo sąlygos pasirodė ne pačios tinkamiausios pastariesiems ir jau po pirmojo naudojimo plaukų šampūno gabalėlis pradėjo pamažu tirpti ir jau po poros dienų pavirto netinkamu gabenti. Kondicionierius šį iššūkį atlaikė kiek geriau ir kelionės pabaigos sulaukė, tačiau atgal į Europą negrįžo dėl tos pačios priežasties. Visgi pasakyti būtų sunku, ar pagrindinė to priežastis buvo nepakankamai "kieta" produkto sudėtis, ar pakankamai drėgnas ir netikėtai lietingas afrikos klimatas (neplanuotai teko pakliūti į tris paras trukusią liūtį, tuo tarpu afrikos namai labai lengvai praleidžia drėgmę į visas patalpas). Išvada peršasi paprasta - turint metalinę dėžutę šios nepatogumo būtų galima išvengti ar bent pristabdyti produkto tirpimą. 

Išvados labai aiškios - produktą ne tik rekomenduoju, bet ir skatinu įsigyti išbandyti. O išbandžius dar parodyti sesei ir draugei, mat priemonė tikrai verta kur kas didesnio susidomėjimo.  Šampūno kaina  vyrauja nuo €9.99 iki €13.99, kondicionierius kainuoja €13.99.

Iki kitų susirašymų, 
Bučkis, 
Uogintaitė

1 comment:

© 2016 Kotryna Uogintaite