26.12.13

KOSMETIKOS MYLIMIAUSIEJI 2013

Metams besibaigiant vieni su nekantrumu skaičiuoja iki naujųjų likusias dienas, kiti.. o kiti skaičiuoja dekoratyvinės kosmetikos priemones, labiausiai įsiminusias šiais metais.Neretai kosmetikos testavimas ir naujų produktų ieškojimas užgožia pradinę kosmetikos priedermę - patikimai atlikti nurodytas funkcijas, tokiu būdu tampant nepakeičiamais ir savaime suprantamais produktas kasdieniuose makiažo ritualuose.
Ta proga sudariau asmeninį dekoratyvinės kosmetikos favoritų sąrašą, kurio elementai tarnavo didžiąją dalį metų ir neabejotinai užėmė didžiąją dalį širdyje esančios kertelės, dedikuotos kosmetiniams ieškojimams, atradimams ir praradimams.
Lūpos - šiais metais švytėjo keliais tonais: klasikiniu raudonu lūpų dažu mėgavausi visus metus, tačiau kaip taisyklė mylimiausias Chanel rouge allure lūpų dažas jau n-tąjį kartą prapuolė draugės rankinės turinyje. Tiesa, didžioji mįslė - kurios draugės. Tačiau vienais ar kitais būdais, lūpdažis visuomet grįžta į savo namus.
Kasdieniu lūpų favoritu rudens pradžioje tapęs Maybelline New York Color Sensational 625 Iced Caramel nepalieka manęs nė akimirkai ir nuolankiai lydi kiekvienos dienos metu. Atspalvis neutralus, švelniai rausvas, tačiau idealiai tinkantis kadieniam "jokio makiažo" makiažui. Vizažistė minėjo, jog tokie atspalviai prideda papildomo geltonio dantims, tačiau lūpos atrodo taip dailiai, kad šypsenos spalva neatrodo tokia aktuali.
Kitu favoritu laikau Yves Saint Lauren Volupte Sheer Candy lūpų dažus-blizgį Succulent Pomegranate (nr. 4). Ne paslaptis, jog YSL Rouge Volupte lūpų dažų liniją laikau viena labiausiai nusisekusių lūpų dažų industrijoje per visą kosmetikos domėjimosi laikotarpį - nesvarbu, ar tai  būtų standartiniai Rouge Volupte, ar vandens spindesio turintys pusiau permatomi Sheer Candy - kiekviena YSL dažų tūbelė sukelia papildomą meilės antplūdį gyvenimui ir.. savo šypsenai. Pastarasis nr. 4 atspalvis prisitaiko prie lūpų atspalvio ir ant kiekvieno žmogaus atrodo skirtingai. Man juo pasidažius spalva išryškėja pavirsdama ryškiai barbiškai rožine, o tą pačią spalvą išbandžius grupiokė pasipuošė sodriai avietinėmis lūpomis. Itin malonus vaisinis balzamo kvapas ir puiki vadeninga konsistencija savo veidrodinį spindesį panaikina po kelių valandų, tačiau lūpos visą dieną lieka tarytum natūraliai ryškios. Šį atspalvį visuomet nešiojuosi su savimi, tačiau naudoju tik retkarčiais - kaina neleidžia jo naudoti kiekvieną dieną, o minkšta priemonės konsistencija garantuoja greitą ir neekonomišką produkto naudojimą. Mano apsėdimą pastariesiems lūpų dažams patvirtina ir šalia esantis nr. 12 Incandescent atspalvis bei prieš amžius įsigyti Rouge Volupte atspalviai. Pastaruosius saugau kaip savo akį.
Akys -  Jau eilę metų pirmose vietose išsilaikantys Maybelline ir L'Oreal firmų produktai. Kad ir kiek naujų leidimų, patobulinimų ir formulės pakoregavimų bebūtų, pagrindinė sudėtis ir tušo koncepcija visuomet išlieka ta pati, tad metams atspariais akių blakstienų tušais laikau Maybelline Colossal Express mascara ir L'Oreal million lashes noir excess (arba paprasčiausią Million Lashes leidimą). Kasdieniam naudojimui renkuosi Maybelline Colossal, o norint ryškesnių ir sodresnių blakstienų efekto rekomenduoju L'Oreal Million Lashes. Tiesa, nuolatinis blakstienų dažymas gali susilpninti natūralias blakstienas, o valymas išblukinti jų spalvą, tad nakčiai visuomet naudoju ricinos aliejų. Net mama sakė, kad blakstienos atrodo tarytum netikros!
Vienu didžiausių kosmetinių atradimų šiais metais neabejotinai laikytini 100% pure ekologiškos kosmetikos linijos antakių dažai brunetėms. Pastaruosius kiekvieną dieną naudoju jau beveik metus ir net trumpas Benefit antakių dažų naudojimo intarpas nesužavėjo taip, kad atsisakyčiau minėtųjų. Dažai ne itin stipriai pigmentuoti, tad išvengiama atrodyti pernelyg vulgariai.
Veidas - kaip visuomet lieka pačia paslaptingiausia ir daugiausiai paieškų reikalaujančia zona. Maniškė oda šiais metais testavo begales skirtingų kreminių pudrų ir makiažo pagrindų. Galbūt prie vieno likti neleidžia žiemos ir vasaros metu kardinaliai priešingi veido tonai, galbūt nuolatinis noras atrasti "tą vienintelę". Šiuo metu "ta vienintele" kremine pudra laikau Chanel Double Perfection Fluide. Pudra ypatingai skystos konsistencijos, tad pasidengia labai plonu sluoksniu ir suteikia matinį šilkinį odos efektą (mano oda ir toliau dienos metu pradeda švytėti it kalėdinė eglutė, tad riebalų išsiskyrimą kontroliuoti būtina). Deja, keli pudros minusai numato, jog daugiau įsigyti jos neteks - pastarasis leidimas nebegaminamas, tad nei fizinėse, nei internetinėse parduotuvėse šios pudros įsigyti nepavyks, o ebay teikiamomis paslaugomis šiuo atžvilgiu naudotis būtų kiek baugoka. Taip pat nepatogi produkto pakuotė neturi nei dozatoriaus, nei patogaus makiažo išgavimo iš buteliuko.
Makiažo užtvirtinimui naudojama Chanel mat lumiere compact (10 lumiere) kompaktinė pudra užtikrina maksimalų matinį efektą ir šiek tiek pristabdo riebalų išsiskyrimą. Prieš keletą savaičių su drauge diskutuodama apie kompaktines pudras, užuot argumentavusi, kodėl net ir turint mažesnį biudžetą geriau intestuoti į kokybiškesnę kompaktinę pudrą tiesiog parodžiau pudros konsistenciją. Pastaroji daug minkštesnė ir švelnesnė nei pigesnių leidimų. Tad kad ir kiek iki tol kartojusi, jog high-end kosmetikos kainos aukštos tik dėl vardo, turiu atsiimti savo žodžius. Skirtumas yra. Tačiau jo nauda sveriama skirtingais svertais. Tiesa, kad ir aukštos kokybės, priemonės ekonomiškumas itin abejotinas - vienos pakuotės pakaks dviems - trims mėnesiams, naudojant ją kiekvieną dieną.
Veido konrūtavimui tinkanti Soleil Tan De Chanel (63 terre ambre) kone visą gyvenimą tarnausiantis produktas. Spalva iš tiesų gasdinanti, tačiau naudojant tinkamus įrankius ir turint bent minimalius įgūdžius, galima išgauti patenkinamą rezultatą. Tiesa, pakuotėje esantis šepetukas niekam tikęs. Jo vietoje galėtų būti daugiau produkto arba galimybė paletę papildyti kitomis priemonėmis.
Visai netyčia į mano kosmetinį akiratį papuolusi Estee Lauder Nutritious Vita-Mineral Loose Powder Makeup biri pudra susižėdė daugiau prizų, nei tikėtasi. Veidas po šios pudros lieka padengtas nematomu matiniu šydu. Naudoju ją tomis dienomis, kai nenoriu jokios pudros, tačiau noriu minimaliai sulyginti veido atspalvį ir paslėpti odos nelygumus. Pudra naudojasi itin sparčiai, tačiau efektas to vertas.
Skruostų rausvinimo favoritu nuo velykų išlieka 100% pure skaistalai Pretty Naked jau kurį laiką neužleidžia savo pozicijos. Ir nors vasarą skaistalų atspalvis buvo per šviesus, grįžus prie niūraus oro ir papilkėjusios veido odos spalvos spalva ir vėl tapo ideali. Stebėtina (ir labai pagirtina) šių metų tendencija - matinio atspalvio skaistalai ir jokių blizgių skaistinamųjų priemonių kasdieniame makiaže. Valio!
Šių metų atradimu, be antakių ryškinimo, taip pat galiu laikyti lūpų kontūro pieštuko naudojimą. Pastarasis padeda lūpų dažams išsilaikyti vietoje ilgesnį laiką ir pakoreguoja lūpų liniją. Iki didesnio pieštukų pasirinkimo teks dar paaugti, tad šiuo metu džiaugiuosi tuo, ką turiu. O turiu rausvai rusvus Estee Lauder ir Elizabeth Arden lūpų pieštukus.
Įrankiai - tikriausiai kiekvienais metais tapę pačiu opiausiu klausimu makiažo platybėse. Brangiems teptukams nuolat pagailėdavusi pinigų tenkindavausi vidutine makiažo padengimo kokybe, kol vieną dieną neatradau RC cosmetics šepetėlių. Ypatingai geros kokybės šepetėliai už stebėtinai žemą kainą garantuoja puikų produktų panaudojimą ir geriausią efektą. Vienos stipriausių rekomendacijų reikalaujantys makiažo įrankiai, kokius yra tekę naudoti.  
 
 
  
 
 Kaip ir kiekvienoje gyvenimo srityje, sunku surasti atradimų, nepatyrus praradimų. Tokių pasitaikė ir maniškėse kosmetinėse paieškose. Tad jūsų teismui produktai, kurių jokiu būdu nerekomenduočiau nei draugei, nei mamai.
L'Oreal Nutri-Gold BB cream maskuoti ir drėkinti turintis grožio kremas tiesą sakant nedaro nieko - neturi nei spalvos, nei drėkinimo savybių. Oda po kremo tampa riebaluota ir nemaloniai blizga. Vargu, ar tokia priemone susidomėtų net pačios sausiausios odos savininkės.
Chanel universelle loose powder biri pudra makiažo užbaigimui nuliūdino dėl aukštos kainos ir kone "jokio efekto". Produktas ypatingai netiks į riebumą linkusiai odai, sudėtyje esančios perlamutrinės švytinčios dalelės suteikia tik dar daugiau nemalonaus švytėjimo veidui.
EOS lūpų balzamas, dėl kurio iš proto eina ne tik užatlantis, bet ir visa Europa, taip pat nesukėlė didelio susižavėjimo. Pernelyg aštrus vaisinis kvapas erzina, o balzamo kokybė ne geresnė nei įprastinių, Lietuvoje gaminamų natūralių balzamų. Vienintelis pliusas, neturintis jokios įtakos galutiniam verdikutui - unikalus balzamo dizainas. Tiesa, indelis pagamintas iš purvą ir nešvarumus rinkti mėgstančios medžiagos, tad nuolat papilkėjęs balzamo fasadas - garantuotas.
Guerlain Baume De La Ferte lūpų balzamą galima laikyti visų metų labiausiai nevykusiu pirkiniu. Produktas ne tik suteikia nemalonų pojūtį lūpoms, yra nemalonios morkos spalvos ir pakankamai bjauraus ataskonio, lūpas palieka ne sudrėkintas ar pamaitintas, o dar labiau išdžiovina. Trys NE šiam produktui ir didelis minusas į Gurelain, kaip į high-end kosmetikos linijos, daržą.
INIKA skystas makiažo pagrindas pasižymi ypatingai sodriu žoleliniu ekstraktu. Stipraus ir akivaizdaus kaukinio maskavimo efektas garantuotas,  o nenatūraliai atrodančios spalvos padeda odai atrodyti "mirusiai" ir miltuotai. Galėčiau kaltę versti netinkamam atspalviui, tačiau nemaloni konsistencija ir nepriimtinas produkto kvapas užkerta kelią bet kokiam tolesniam šio produkto nagrinėjimui.
Maybelline Big Eyes Volum' express blakstienų tušas nesuteikia tokio efekto, kokį galima išgauti kitais tušais, tad šį produktą tenka atidėti į "šiaip sau" produktų dėžę. Tušas nėra blogas, tačiau riebaus pliuso rašyti taip pat ranka nekyla.
L'Oreal Volume Million Lashes Top Coat viršutinis blakstienų tušo sluoksnis, turintis blakstienas padengti subtiliu blizgiu šerkšnu suklijuoja blakstienas. Net ir ypatingai žėrėdamos, penkios blakstienos niekuomet nebuvo ir nebus patrauklios.
2013 metai atnešė daug naujų vėjų į kosmetikos industrijos laukus, tad tikėtina ateinančiais 2014 sulaukti mažų mažiausiai uragano. 

4 comments:

  1. Sveika, kur perki RC cosmetics makiažo teptukus? :)

    ReplyDelete
  2. Labas, Ieva! Radau MD pudlapyje tarpininkę, kuri, panašu, kad buvo užsipirkusi šių šepetėlių :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous5.1.14

    Tikrai šaunus blogas, bet labai erzina nestruktūrizuotas tekstas. Išties sunku skaityti kai pastraipos nėra vizualiai atskirtos, o ir šriftas toks šiaip sau... Būtų patogiau ir įdomiau, jei sudėtum nuorodas ir išryškintum kosmetikos pavadinimus, kur galima įsigyti, nes kartais tiek daug parašyta, o nesuprasi, kur čia skaityt, kad sužinot, kas per fainas daiktas nuotraukoje. Tai tiek. "The more u see. The more u know".

    ReplyDelete
  4. Labas Sandra, dėkoju už pastabas, tačiau vizualiniais klausimais ir struktūros trūkumu rūpinuosi pati - grafiniai sprendimai padaryti atsižvelgiant į informatines galimybęs ir asmeninį skonį bei požiūrį apie tai, kad "yra ir nėra skanu skaitytojui", o ties vizualiu pastraipų atskyrimu teks padirbėti, jau senokai atpratau rašiniuose "palikti du pirštelius ties kraštu".
    Kadangi nesiorientuoju į kosmetikos pirkimo skatinimą, bent artimiausiu metu ryškinti ar dėti kosmetikos produktų parduotuvių nuorodas vengiu, labiau skatinu į kosmetines apžvalgas žiūrėti ne kaip į reklamą (juo labiau, kad nemaža dalis priemonių pirktos ne internetinėse parduotuvėse, tad atrasti internetinius jų tinklapius ne visuomet būtų prasminga).
    Bet kokiu atveju labai dėkoju už pastebėjimus ir tvirtai tikiu, jog pastarieji padės tinklaraščio turinį ir formą paversti kaip įmanoma patrauklesniais!

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite