24.4.12

ASMENIŠKUMAI: Ei man(ne)tas pats

ŠĮ ĮRAŠĄ PRAŠAU PERSKAITYTI IR PASIDALINTI SU KUO DAUGIAU ŽMONIŲ, NES KIEKVIENO MŪSŲ PARAMA GALI PADĖTI IŠGELBĖTI JAUNO ŽMOGAUS GYVYBĘ

 Vis dažniau susimąstau, kad išgyvenu patį gražiausią gyvenimo laikotarpį-jaunystę. Tai metas, kai galime veikti spontaniškai,abejoti, klysti, negalvodami apie pasekmes. Ir niekas mūsų neteis, nes mes jauni. Veikti tiek, kad vėliau, gilioje senatvėje, turėtume ką papasakoti savo anūkams. Tos istorijos nebūtinai bus įkvepiančios ar pavyzdinės, tačiau bus kupinos nuostabiausių prisiminimų ir didelės meilės gyvenimui. 
 Tačiau ne visiems jauniems žmonėms ši prigimtinė teisė į gyvybę ir gyvenimą, lengvai pasiekiama. Ne, neketinu kalbėti nei apie badaujančius vaikus Afrikoje, nei apie skurstančiuosius kituose pasaulio regionuose. Tam skirta begalės įvairiausių fondų ir organizacijų. Jei tik turėsiu pakankamai  gyvasties ir energijos, pati kokiems metams išvažiuosiu savanoriauti į trečiąsias pasaulio šalis tam, kad patenkinčiau savo egoistišką troškimą pasaulyje nuveikti kažką gražaus ir gero, prisidėti prie darnesnio gyvenimo kūrimo. Tačiau tai tik ateities planai. Kol kas reikia išgyventi dabartį, kuri yra daug kraupesnė, nei galima įsivaizduoti. Kadaise Stalinas ištarė genealiai žiaurią frazę "Vieno žmogaus mirtis yra tragedija, o milijonų-statistika". Nieko nuostabaus, juk artimųjų nelaimės visuomet išgyvenamos skaudžiau, nei didžiosios statistikos.
 Šį kartą ketinu kalbėti apie savo artimą draugą, Lietuvos Mokinių Parlamento narį, kuris jau beveik pusę metų guli be ryškesnių gyvybės ženklų. Daugiau nei keturis mėnesius Eimantas Kinderys po smegenyse trūkusios aunerizmos guli komoje. Per tiek laiko jam buvo atlikta ne viena skrandžio ir galvos operacija, iš kaukolės pašalinta dalis kaulo, o vėliau, prasidėjus komplikacijoms, prisidėjo ir plaučių uždegimas,ir plaučių stafilokoko virusas. Gegužės 18 dieną Eimantui sueis 19 metų. Tai amžius, kai gyvenimas nebestovi vietoje, o žmogus daro bene svarbiausius sprendimus savo gyvenime. Deja, dabar Eimantas nebesprendžia nieko. Nebeatstovauja Lietuvos Mokinių interesų, nes negali atstovauti net savųjų.
Ligoninė tapo antraisiais Eimanto namais, tačiau net ir tai nepadeda kiekvieną dieną blogėjančiai Eimanto būklei. Jam reikalinga vis didesnė pagalba, kurios Lietuvos ligoninės jau nebenori padėti.  Dėl to visi turime ištiesti pagalbos ranką, be kurios kiekvienas įkvėpimas Eimantui gali būti paskutinis. 

Ir ne, aš neprašysiu aukoti pinigų. Daugeliui mūsų pinigai šiuo metu ant medžių neauga. Tačiau yra galimybė 2 proc. pajamų mokestį paaukoti būtent šio nuostabaus žmogaus slaugai ir gydymui. Tai padaryti gali kiekvienas dirbantis žmogus, užpildydamas deklaraciją Labdaros ir Paramos fondui "Mūsų fondas". 
Deklaraciją galima pildyti internetu, jei naudojatės elektronine bankininkyste.

O jei jūs, kaip ir aš, vis dar neturite galimybės dirbti, uždirbti ir savo pajamų deklaruoti, yra kita išeitis, kuria aš jau pasinaudojau ir nuoširdžiai skatinu pasinaudoti Jus. Kiekvienas jaunesnio amžiaus žmogus apie šią nelaimę gali papasakoti savo tėvams ir paprašyti, kad jie savo 2 procentus paaukotų būtent šio vaikino gyvybei atstatyti. Taip pat paplatinti šią žinią savo bendraamžiams ir paskatinti juos nelikti abejingais. Eimanto vietoje galėjome ir vis dar galime būti kiekvienas mūsų. Visa tai tebuvo didelio streso ir pernelyg įtempto darbo padarinys. O stresas dažnas mūsų gyvenimo palydovas.Kartais nė patys nepajaučiame, kaip perlenkiame lazdą ir nejučia pradedame kenkti patys sau. Ši istorija taip pat pamoko, jog kiekvieno mūsų gyvenimas labai trumpas ir trapus, dėl to turime daryti viską, kad palaikytume savo sveikatą kuo geresnę. Atvirai pasakius, mane labai stipriai palietė šio žmogaus nelaimė. O labiausiai graužia sąžinėje kirbanti mintis, kad Eimantas savo gyvenimą išnaudotų begales kartų geriau, naudingiau ir linksmiau, nei kad naudoju aš. Ir gal tai tik liūdnas periodas, besitęsiantis jau pusmetį, bet jau gerą pusmetį kaip užsuktas viščiukas kartoju sau, kad su malonumu savo teisę gyventi atiduočiau būtent jam. Nes jis ŽINOJO, KAIP TINKAMAI IŠNAUDOTI VISAS GYVENIMO TEIKIAMAS GALIMYBES. Taip, neabejodama keisčiausi su juo vietomis, nes šis žmogus visuomet tryško džiaugsmu ir meile gyvenimui bei kiekvienam žmogui. Tai buvo vienas tų žmonių, kurie priversdavo nusišypsoti net patį didžiausią bambeklį, prajuokindavo net liūdniausią akimirką ir įkvėpdavo optimizmo bei motyvuodavo dirbti, atsižvelgdamas į kiekvieno žmogaus unikalius sugebėjimus. Ir galiausiai jis nusipelnė gyventi visavertį gyvenimą. 


Visa tai rašau tikrai ne iš skautiškos pareigos, bet dėl to, kad šis žmogus man tikrai rūpi, ir jis reikalingas ne tik man, bet dar mažiausiai 95 Lietuvos Mokinių parlamento nariams, kurie visi kartu per nepilnus dvejus metus tapo tikra šeima.

2. Prisijungti prie sistemos per savo elektroninę bankininkystę
3. Prisijungę vmi puslapyje pasirinkri skiltį paslaugos
4. Tuomet pasirinkti Pildyti portale
5. Susirasti sąraše formą numeris  FR0512 v.2
6. Užpildyti formą pagal pateiktą pavyzdį. Jei paramą norite skirti vieneriems metams, laukelyje E5 pasirinkite 2012 metus

Reikalingi nurodyti rekvizitai:
Paramos gavėjo kodas :  302449064
Pavadinimas: Lpf „Mūsų fondas“.
Buveinės adresas: Architektų g. 81-51, Vilnius.

Kam reikės deklaracijos formos, atsiųsiu el. paštu, parašykite man kotryna.uogintaite@gmail.com Taip pat drąsiai galite kreiptis į mūsų pirmininką Paulių Kazakevičių el. paštu kazakeviciuspaulius@gmail.com
Pridedu deklaracijos formą ir pavyzdį. Asmens kodą ir telefono numerį užtušavau dėl visiems puikiai suprantamos priežasties, žmogaus privatumo.
Jei negalite prisidėti, būkite geri, pasidalinkite šia žinia su visais, kuriuos pažįstate.

38 comments:

  1. Šaunu, kad parašei tokį post'ą :). O Eimantas, ėjo į mano mokyklą, labai labai gaila šito vaikinuko. :(

    ReplyDelete
  2. my google translater diddnt work? so i couldnt read the text!
    but you look pretty in the picture:D

    and i love the bleached denim jacket!
    so pretty

    New outfit post - Endless nights
    www.mirfashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Lamb of god24.4.12

    Baisus įvykis, dar kartą verčiantis susimastyti koks trapus tas gyvenimas. Nuoširdžiau tikiuosi ir linkiu, kad vaikinui pagerėtų.
    Apskritai norėčiau,kad kuo mažiau tokių nelaimių pasaulyje nutiktų.

    Padarei labai gera darbą! Bent kažkiek šis straipsnelis vis tiek padės.

    ReplyDelete
  4. Kažkaip "googlinau" ir nerandu tos labdaros ir paramos kodo, kurį reikia įrašyti deklaracijoje. :) Ir nuolat meta tik šio fondo parduotuvę, o apie patį fondą info nerandu :) Patikslink, jei gali, gal aš "plavinėju" kaip vištelė interneto tyruose :))))) Savo 2 prc. jau paskyriau vienam fondui, tačiau užverbuočiau sesę :)

    ReplyDelete
  5. Lamb of god24.4.12

    Šaunu,kad savo blogą panaudoji ir tokiems tikslams. Dabar jis įgyjo dar daugiau prasmės :)

    ReplyDelete
  6. O kad anksčiau būčiau žinojusi.. Dabar jau tėvai pervedė kitur.. ech. Mano draugė taip pat priklauso LMP, tai girdėjau šią liūdną istoriją. Bet iš visos širdies tikiu, kad viskas bus gerai. Nepažįstu šio žmogaus, bet jaučiu, kad iš jo sklinda gera energija. :)

    ReplyDelete
  7. Tikrai šaunuolė. Iš šito ir kitų įrašų matau, kad tu turi daug siekių ir vidinės jėgos. Didelės tau sėkmės visame kame. :)

    ReplyDelete
  8. gegute25.4.12

    o ka sako daktarai? 4 menesiai komoje ir stafas kraujyje (beje, auksinis stafilokokas- tai bakterija, o ne virusas) yra labai blogai. ypac jeigu tas stafas yra MRSA- cia toks baisus mikrobas, kuris gyvena ligoninese, ir beveik jokie antibiotikai jo neveikia. turint sepsi su MRSA tikimybe pasveikti yra labai maza, tuo labiau 4men gulint komoje

    ReplyDelete
  9. Anonymous25.4.12

    O kas jam atsitiko?

    ReplyDelete
  10. Anonymous25.4.12

    Liūdna.. :( Gaila, kad jau tėvų 2proc. pervesti kitur :(

    ReplyDelete
  11. Sveika. Jis mokėsi mano mokykloj, nors jo nepažinojau, bet labai liūdna kas jam atsitiko. Mano brolis buvo jo draugas.

    ReplyDelete
  12. Anonymous25.4.12

    labai labai gerbiu už šį įrašą. manau kad ir moralinė parama šiam vaikinui padės. šaunuolė.

    ReplyDelete
  13. Monika, geriau jau nebūtų taip susiklostę, kad tokį įrašą reiktų rašyti. Bet yra taip, kaip yra. Dabar jam reikia pagalbos ir tikiuosi, kad kiekvienas galime prisidėti prie jo būklės gerinimo

    ReplyDelete
  14. LAMB of god, labai tikiuosi, kad pagelbės

    ReplyDelete
  15. Jurgita, atsiunčiau Tau el. paštu visą informaciją :) O fondas skirtas pavieniams asmenims remti, dėl to jokių išsamesnių duomenų ir informacijos internete rasti nepavyks. :)

    ReplyDelete
  16. Maria, tikrai, kad sklinda. Ir tikiu, kad dar ilgai sklis jam pasveikus :)

    ReplyDelete
  17. Laurute, ačiū, už gražius žodžius ;)

    ReplyDelete
  18. gegute, ačiū už pataisymą, vakar rašiau labai skubėdama, tad neįsigilinau į visas medicinines subtilybes. Ir vis viena gėda, nes auksinį stafilokoką ir pati turėjau (o gal dar turiu?) kuris išlenda vos nusilpus organizmui. Realiai tai nežinau, ar jo būklę vis dar galima vadinti KOMA. Pieš mėnesį jis pabudo, tačiau negali kalbėti, vos sugeba pajudinti pirštus, man atrodo visiškai negali judėti. Į žmones reaguoja, bet iš esmės juda tik jo akys, daugiau niekas. Tai kaip ir nebe koma, tikriausiai. O daktarai sako skirtingai: kartais sako, kad yra labai blogai, kartais sako, kad dar yra šansų. Šiuo metu intensyviai ieškomi daktarai užsienyje ir artimiausiu metu planuojama pergabenti į kitą gydymo įstaigą.

    ReplyDelete
  19. Anonime, pernelyg daug ir intensyviai dirbo, ignoravo organizmo siunčiamus signalus, pasidarė silpna ir nualpo. Nuo to laiko ilgą laiką pragulėjo komoje. Bet pagrindinė klaida buvo tai, kad pasijutęs silpnai, tęsė savo darbus.

    ReplyDelete
  20. Vilniusgotfashion, na, ką padarysi. Jei tik turite galimybę, paplatinkite šią žinią savo turimais ryšiais

    ReplyDelete
  21. Sveika, Auste. Taip, tikrai labai gaila. Bet mes visi vis dar neprarandame vilties, kad viskas bus gerai. O dabar svarbu persiųsti žinią kuo didesniam žmonių skaičiui

    ReplyDelete
  22. Anonime, taip. Moralinė parama kartais gali būti dar svarbesnė, nei materiali. Šį kartą jos, mano manymu, eina lygiagrečiai. Turime daryti viską, kas padėtų jam vėl gyventi visavertį gyvenimą

    ReplyDelete
  23. Gal pabandyk dar kokiam MD temą sukurti, manau, atsirastų norinčių padėti. Čia tik pasiūlymas. :)

    ReplyDelete
  24. gegute26.4.12

    tiesa sakant nemanau, kad organizmo silpnumas turi ka nors bendro su aneurizmos plysimu. aneurizma- tai tiksinti bomba, kuri gali plysti bet kada ir bet kur. daznai tai ivyksta smarkiai padidejus kraujospudziui, taciau tai nera auksine taisykle. taipogi nemanau, kad pergabenimas i uzsienio klinika duos kazkokios naudos. labai daznai zmones Lietuvoje nusivilia medicinos kokybe ir mano, kad jiems priklauso daugiau paslaugu ar 'geresne kokybe', bet is esmes jie gauna pati geriausia gydyma, koks imanomas su tokiu valdzios poziuriu ir skiriamu finansavimu. uzsienieciai nesupranta, kad lietuviskos ligonines apskritai issilaiko, gaudamos tokius centus. o uzsieny tai ka- sumos keliasdesimt kartu didesnes (ir viskas is savo kisenes, nes SoDra neapmoka nei cento, nebent itin isskirtiniais atvejais- o sitas ne toks), bet tai nereiskia, kad sitas vaikinas gaus geresni gydyma. na pagules grazesnej palatoj, pasokines seseles labiau aplink ji, padarys brangesniu (ir nebutinai reikalingu!) tyrimu.. manau, jeigu yra sansas pasveikti, tai jis ko gero Lietuvoje yra toks pat, koks uzsienyje. va ko jam pasveikus reikes- tai geros reabilitacijos, cia jau manau verta i uzsieni pasidairyti, nes lietuviska reabilitacija is esmes dar tik pirmus zingsnius zengia

    ReplyDelete
  25. Pasidalinau apie tai savo blog'e :)

    ReplyDelete
  26. Neparasiau, nes galbut pamirsau, bet zinok uzmigti nakti negalejau, kai perskaiciau..siaubas.. dar kai zinau,kad tai ir su mano draugais susije... Zinau,kad jus LMP kuret daina jam (tiksliau muzika mano draugas sukure)..uz tai buvau zinojus sia istorija, bet tai yra taip liudna,kad mmm;/

    ReplyDelete
  27. Anonymous27.4.12

    Labai džiaugiuosi, kad yra tiek daug šaunių žmonių, kuriem taip rūpi mano pusbroliukas. Visas LMP jam buvo labai svarbus, nuolat pasakodavo kokie ten nerealūs žmonės. Jūsų nesavanaudiški darbai tai tikrai patvirtina. Dėkui jums.
    Tikrai niekas nevertas to kas jam atsitiko. Visi esame nusipelnę gyventi. Eimantui tikrai bus viskas gerai, juk tiek daug žmonių kartu su juo savo mintimis. Visada už Eimi:)

    ReplyDelete
  28. Anonymous3.5.12

    RIP Eimantai.... Ilsekis ramybeje <3

    ReplyDelete
  29. Anonymous4.5.12

    Eimantukas yra is musu mokyklos jis yra musu visu sirdyse kaip su klasiokemis suzinojom apie jo nelaime mes labai daug verkeme ir nesvarbus kad mes esame vos penktokes bet mes suprantame kaip reikalinga musu visu pagalba eimantukui ,ilsekis amybeja eimantukai;(((((((((

    ReplyDelete
  30. Maria, ačiū už patarimą. Juo pasinaudojau.

    ReplyDelete
  31. gegute, taip, buvai visiškai teisi. Tiesiog labai dažnai žmonėms, netenkantiems artimojo, sunku klausyti racionalaus proto. Tikriausiai dirbdama medicinos sferoje tą pastebėjai jau seniai. Čia-taip pat ne išimtis. O naudodamasi proga norėjau pasiteirauti, ar aneurizma gali išsivystyti kitose kūno vietose, pvz kojoje, ar rankoje? Paklausiau dėl bendro išprusimo, kad galėčiau išsamiau apibūdinti Eimanto ligą pažįstamiems.

    ReplyDelete
  32. Auste, nr. 1, AČIŪ;*

    ReplyDelete
  33. Auste nr. 2, manau ne mažiau svarbu moralinė parama ir teigiamos, pozityvios mintys. Ačiū už rūpestį. O laidotuvės tik įrodė, kokiam milžiniškam pulkui žmonių Eimantas buvo draugas.

    ReplyDelete
  34. Miela Eimanto pussesere (arba pusbroli). Taip, Eimantas buvo ir yra nuostabus žmogus. Tiesiog visus savo darbus, skirtus nuveikti čia, jis padarė pernelyg greitai: daugelis nugyvena ilgą gyvenimą ir vis viena nespėja tiek daug gero padaryti pasauliui. O mes visi tokie, kokie esam būtent jo dėka. Kiekvienam mūsų, mintyse kabo žodžiai, kad būtent Eimantas mus visus suvienijo, nešė ir dalino savo gėrį kiekvienam, kas pasitaikydavo jo kelyje. Už tai esam ir būsim dėkingi visą likusį gyvenimą.

    ReplyDelete
  35. Anonime, Eimantas dabar žiūri į mus visus verkiančius ir pyksta, kad mes verkšlenam.

    ReplyDelete
  36. Domeikavos mergaitės, ačiū už rūpestį ir moralinę pagalbą bei pagarbą. Eimantui tai be proto svarbu. ;*

    ReplyDelete
  37. 5a klase22.5.12

    eimantukas buvo musu visu sirdyse musu visa 5a klase labai liudi del eimantuko bet taipat ir dziaugiames nes ten galbut jam dabar geriau

    ReplyDelete
  38. 5a klasele, manau jis visiems mums ne tik buv, bet ir visą gyvenimą išliks širdyse :) O jūs džiaukitės savo jaunyste ir nešvaistykite jos veltui, nes niekuomet nežinome, kada ir mums teks išeiti.

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite