1.5.12

2012.05.01

Kartais visos gyvenimo ir egzistencijos problemos susideda į vieną didžiulį gumulą ir nebeleidžia nei  gyventi, nei kvėpuoti. O šiųdieninis lietuviškasis karštis tikrai teigiamo poveikio man jau seniai nebedaro. Šią vasarą ketinu išlaikyti savo liguistai aristokratišką melsvai baltą odos spalvą. Ir nežinau, ar tokiam sprendimui įtaką padarė faktas, kad artimiausiu metu man gresia daug sunkių ligų, susijusių su odos problemomis ir gąsdinančiomis net mirtimi, ar tiesiog bukas noras maištauti prieš vasarą, o tuo pačiu ir prieš linksmybes, kurios laukia normalių žmonių šiltuoju metų laiku. Man pastaruoju metu nesinori nieko. Nei linksmybių, nei, juo labiau, kokio nors tipo atostogų. Tada tenka griebtis įvairiausių rūšių šiaudų ir kapanotis iš susiklosčiusios situacijos, nors kartais atrodo, kad išeities jau nebėra. Man labiausiai padeda rašymas, ta proga per keletą valandų sugebėjau pabaigti savo išsvajotąjį matematikos brandos darbą, kurio apimtis (40 puslapių) kaip riebaus bakalaurinio darbo. Gali būti, jog vertintojams jis nepatiks dėl jų pačių subjektyvių ir man nesuprantamų priežasčių, tačiau esu laiminga, turėjusi galimybę jį rašyti. Tai tikriausiai yra vienas geriausių dalykų, man nutikusių mokykloje šiais metais. Dabar su nekantrumu laukiu brandos darbo gynimo. Nežinau, nuo kada nustojau panikuoti stovėti prieš rimtų žmonių publiką, bet šiuo metu tiesiog degu noru pristatyti savo darbą, kuris padėjo man ne tik apsispręsti dėl tolimesnės savo gyvenimo krypties ir studijų linkmės, bet ir padėjo nusiraminti psichologiškai. Mane vis dar hipnotizuoja kompiuterio klaviatūros mygtukų taukšėjimas ir galimybė visas mintis, skriejančias galvoje, užfiksuoti vizualia forma. Po kiek laiko, kai galva lieka tuščia it medaus puodynė po Mikės Pukuotuko viešnagės, pati stebiuosi savo sumanumu ir išmone. Panašiai nutiko ir tada, kai gavau galimybę pasipasakoti pasauliui apie save garsiau, nei iki šiol. Skaitydama straipsnį virtualioje "Panelė" žurnalo versijoje, negalėjau patikėti, jog visi tiek žodžiai atkeliavo iš manęs pačios. Po to straipsnio tarsi viskas apsivertė aukštyn kojom: gavau daug niuksų į šonkaulius iš šauniųjų lietuvaičių komentatorių ir tuo pačiu pati suabejojau tuo, ką iki šiol laikiau vienu šauniausių savo laisvalaikio užsiėmimų, t.y rašymu. Bet čia vėl lenda mano asmeniškumai ir filosofiškoji pusė, kuri neturėtų rodytis viešumoje. Tad diskusiją šia tema baigiu ir keliaujam prie kitų.
Taip pat ne mažiau naudingas nervų raminimo būdas yra namų tvarkymas. Nors dažniausiai laikau save tvarkos ir švaros nace, negalėčiau teigti, kad mano namai spindėte spindi. Viena geriausių tvarkymo privalumų yra  galimybė išmesti lauk visus senus ir nebereikalingus dalykis, tuo pačiu visą veiksmą personifikuojant sau pačiai ir priskiriant blogų emocijų, pykčių ir negerumų atsikratymu iš savęs pačios. Ir nors tai nėra visiškai teisinga personifikacijos samprata, būtent taip įsivaizduoju išmetamų daiktų apeigas.Ypatingai palanki situacija man susiklostė vakar, kai bimbinėdama kaime, iš nervų iškuopiau visą trobą, nemačiusią nei šlapio, nei sauso skuduro ar šluotos gerą pusmetį, o gal dar ilgiau. Visi voratinkliai nuo lubų lėkė lauk kosminio erdvėlaivio skridimo greičiu, o nereikalingi ir iš sovietų laikų užsilikę lūžėsiai, besivoliojantis kiekvienoje trobos pakampėje, be pasigailėjimo keliavo tiesiai į sąvartyną. Ir nors nelikau sužavėta savo darbu, kambariuose deguonies kiekio akivaizdžiai padaugėjo. Grįžusi namo vėl radau pranešimą apie naują save. Šį kartą mojuoju populiariąja rankele Kornelijai Vilkauskaitei ir rekomenduoju paieškoti gražesnių mano nuotraukų. Jei reikės, atsiųsiu iš asmeninių albumų, mat šios tikrai ne pačios gražiausios. Tiesiog sąžinė ir širdis neleidžia pykti ant tokio amžiaus vaikų. Visi būdami trylikos metų darėme savotiškas, tik bepročiui suprantamas klaidas, tačiau svarbu, kad jos nepadarytų didesnės žalos tolimesniam gyvenimui. Tad būsiu senamadiška, bet jau geriau lai tegu vaikai kuria išgalvotus asmenis, nei trainiojasi rajonų pakampėmis su neaiškaus plauko personomis, bandydami neaiškios kilmės medicininius preparatus ir kitas svaigiąsias medžiagas.
Dar vienas būdas nuraminti ramybės nerandančią sielą yra muzikos klausymas. Ir nors nesu didelė muzikos gurmanė; nežinau, nepažįstu ir tikriausiai nelabai noriu pažinti dabartinių muzikantų. Dažniausiai klausausi radijos, mat singlų populiarumas keičiasi pernelyg greitu tempu, aš jų sugaudyti nespėju ir galiausiai lieku prie suskilusios geldos. Dėl tos priežasties vėl rizikuoju likti nepopuliaria ir nesuprasta, ypatingai nepilnamečių tarpe, bet viena geriausių muzikos terapijų yra klasikinė muzika. Kad ir kaip tai primityviai skamba, po tokios terapijos net gyvenimas gražesnis pasidaro. Jau ne vieną dieną esu tarsi užhipnotizuota Bethoveno sonatų. Ir štai pasiteisina mūsų senosios ir, daugelio nuomone, supuvusiosios, švietimo sistemos taktika, per prievartą mokyklinukams brukti muzikos pamoką versti klausytis ir atpažinti įvairiausio tipo muziką: ankščiau ar vėliau, vienam ar kitam mokiniui ji gali padaryti teigiamą poveikį. 
Galop noriu padėkoti šauniosioms mergaitėms Miglei ir Gretai ir jų nelietuviško dizaino tinklapio Vilniusgotfashion skilčiai Because Vilnius Got Fashion už tai, kad parodė man, jog jei gyvensiu tokį gyvenimą, kokį gyvenau pastaruosius penkis mėnesius, mano akyčių visai nebus galima įžiūrėti dėl pernelyg užtinusio ir išpampusio veidelio bei kūnelio. 

66 comments:

  1. Anonymous1.5.12

    Kotryna!

    Pradėsim nuo to, jog mūsų darytoj nuotraukoj ir tu, ir draugė atrodot labai gražiai, nematome jokių užtinusių akių!! :D Antra, esi tikrai labai nuostabi :) Žavimės tavimi labai labai labai, nenustok rašyti ir nekreipk dėmesio į tuos komentarus ;) Kad ir kaip bebūtų skaudu sakyti, bet deja, turime daugokai lietuvaičių laido riterių.. Galbūt jie, gatvėje į tave žiopsodami grožisi tavo veido bruožais, figūra, stiliumi, bet vėliau prie kompiuterio išsilieja negražiais žodžiais ir įžeidinėjimais.. Viską darai labai gerai, tu rašai nuostabiai ir mums didelė garbė tave pažinoti!

    Nuoširdžiai,
    Miglė ir Greta

    ReplyDelete
  2. Jetus, Kotryna, kas atsitiko? Man taip pesimistiskai susiskaite tavo sitas irasas..Kokios bedos, kokios ligos? Zinok i mane gali bet kada kreiptis jei reikia issikalbeti ar siaip prasiblaskyti :)
    Paieskok daugiau graziu dalyku smulkmenose, nes kitaip visi sunkumai tave sugniuzdys, o gyvenime niekas lengvai neateina, reikia ir pasikankinti. Svarbiausia, stiprybes ir auksciau nosi - atrodai puikiai, straipsnis paneleje labai saunus ir tavim jau nori buti ne vienas zmogus, virtualiai aisku :)

    Buckis!

    ReplyDelete
  3. Egle1.5.12

    Aciu uz puiku irasa. Nors ir liudnesnes natos, bet jauciau malonuma ji skaitydama (kaip ir kiekviena tavo irasa). Taigi buk stipri, neliudek ir jokiu budu nenustok rasyti. Esi sauni panele! :)

    ReplyDelete
  4. Kokie dailūs batukai!
    Noriu pagirti rašymo stilių, labai lengvai, šmaikščiai ir įdomiai dėstai mintis :)

    ReplyDelete
  5. Radai dėl ko nervintis. Dėl komentarų? Ar tau atrodo, kad tokius komentarus rašo įdomūs žmonės, į kurių nuomonę reikėtų atkreipti dėmesį? :) įdomūs žmonės tikrai turi įdomesnės veiklos :)
    Kažkada ir mano veidas buvo "Panelėje". Atidžiai skaičiau visus komentarus ir tikrai buvau patikėjusi kokia aš stora, negraži ir neįdomi :) po to karto komentarų tiesiog nebeskaitau. Niekada, jokių. Va tik dabar visus perskaičiau, galvojau, kas ten ką tokio blogo galėjo parašyti.

    O šiaip tikiuosi, kad tau viskas ok :) kad čia tik šioks toks trumpas pesimistinis pavasarinis laikotarpis :)

    ReplyDelete
  6. Žaviuosi tavimi, bent jau iš to , ką pasakoji čia. nesi iš tų blogerių kurie užrietę nosis pasakoja koks jų blogas šaunus ir koks jis pats ypatingas talentas. Taip ir toliau, Kotryna. :)

    ReplyDelete
  7. eisim arbatos arba pieno kokteilių kada

    ReplyDelete
  8. Laura1.5.12

    Kotryna, stumk pesimizmą kuo toliau!
    Esi beprotiškai žavus žmogiukas! Tie kurie rašo piktus komentarus turbūt yra šiaip kokios tuštutės ar rajono bambizai. Neverta gadintis nuotaikos ir nervų dėl visokiausių neigiamai nusiteikusių personų komentarų. esi aktyvi, protinga ir stilinga, turi ką pasakyti, ką papasakoti. Galų gale tave pastebi aplinkiniai, nes esi įdomi ir drąsi, o tai svarbiausia! tad tikrai, atrask dar daugiau dalykų kurie tave džiugina ir nenustok šypsotis. Sėkmės Tau! ;>

    ReplyDelete
  9. Virginija1.5.12

    ,,Panelės'' dėka atradau tavo blogą, kuris tikrai labai įdomus, dabar bus vienas mano mėgiamiausių:)
    Puikiai rašai, esi tikrai šauni!;)

    ReplyDelete
  10. Lamb of god1.5.12

    Turėtum didžiuotis, jei tave pastebi vadinasi esi kažkuo ypatinga.

    O pavyduolių visada buvo ir bus, toks jau gyvenimas. Virtualioje erdvėje pasireiškiančių ar už akių apkalbančių, bet jų visada bus. Na, o jei pavydi tai reiškiasi yra ko pavydėti, bet tai tik tavo privalumas, o jų trukumas.

    Dar sakoma, kas mūsų nenužudo, tik padaro mus stipresnius :D

    ReplyDelete
  11. Anonymous1.5.12

    As tik neseniai pradejau sekti tavo blog`a, apie kuri ir suzinojau is to "Paneles" straipsnio. Galiu pasakyti tik viena dalyka, ne visi yra tokie drasus, kad galetu ne tik viesai skelbti savo nuomone apie kosmetika ir stiliu, bet ir nuosirdziai rasyti apie save pacia ir asmeninius dalykus. Tu tai darai ir manau, kad tai yra labai saunu. As pati labai megstu paskaityti komentarus kuriuos zmones palieka po straipsniais ir jau seniai supratau, kad gali buti garsi ir grazi manekene ar talentinga dainininke, dizainere ar kas kitas, bet visada atsiras zmoniu kurie suras buta ar nebuta minusa ar paprasciausiai parasys ka nors slykstaus. Noriu palinketi tau nesukti galvos del tokiu dalyku. Kad ir kaip butu tavo blog`as atrado vieta mano megstamiausiu internetiniu puslapiu sarase :)

    ReplyDelete
  12. Kotryna, niekuomet stipriai nereaguok į pastabas žmonių, kurie tau nėra autoritetas, taip pat jei kritika yra nekonstruktyvi, kuomet kritikuojami ne darbo rezultatai, o tavo asmenybė. O šiaip rašymas tokia sritis, jog tavo darbas visuomet bus vertinamas subjektyviai: vieniem patiks, kitiems ne. Turbūt šioje vietoje paprieštarausiu kitoms merginoms, nes iš tiesų kritiškai vertinu teiginį, jog kritika kyla iš pavydo. Kritika yra būtina, kadangi dar nei vienas iš mūsų negimė tobulas, tiesiog tavo darbas tokiu atveju yra atsirinkti tai, kas tau toje kritikoje yra naudinga, o kas tėra tik tušti žodžiai. Siūlau pasinaudoti šia proga tam, kad įgauti stiprybės, nes gyvenime dar sulauksi tikrai daug ir skaudesnės kritikos, išsakomos tiesiai į akis dėstytojų, darbdavių, artimųjų ir t.t. Tačiau nepaisant to, visuomet tikėk savimi ir tuo, ką darai, nes niekas kitas tau neparodys gyvenimo krypties, tik tu pati.

    ReplyDelete
  13. Anonymous1.5.12

    Niekada nenustok rasyti! Bent jau man tavo blogas geriausias is visu lietuvisku,visada laukiu naujo iraso nekantriai : )) Saunuole tu!

    ReplyDelete
  14. nice outfits!! Love both bags.

    Thank you for your comment.

    www.antoniaivana.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Lamb of god1.5.12

    Ieva, objektyvi ir teisina kritika - viskas gerai, bet dažnai būna išreiškiama subjektyvi kritika vien dėl to,kad nepatiko žmogus (vėlgi taip jau yra,kad yra žmonių, kurie be jokių logiškų priežasčių gali tavęs nemėgti nežinia už ką). Šiaip ar taip gyvenime teks sutikt ir tokią ir anokią kritiką, vieną jų reikia mokėti priimti, o nuo kitos stengtis atsiriboti :)

    ReplyDelete
  16. Lamb of god, turbūt todėl galima išskirti dar vieną kritikos rūšį - piktybišką kritiką, kaip kad sakai, kritika faktiškai už nieką, tik iš antipatijos. Gaila, kad yra tokių liguistų žmonių ir kažkodėl jie visi susirenka internete. :D Pvz. aš ne taip jau seniai komentuojant vieną straipsnį kitų komentatorių buvau išvadinta berašte ir nurašyta į kanalizacijos lygį vien todėl, jog rašydama žodyje netyčiom padėjau nereikalingą raidę. Tai oi, kas darėsi, tokie puolimai buvo, jog turbūt aš neišsilavinusi, net žodį "ieško" turbūt rašau su j raide ir t.t. :D Tai kaip galima rimtai žiūrėti į internetinius komentarus, kai tarp komentatorių pilna paranojikų, agresorių ir kitokio plauko ligonių? :DDD

    ReplyDelete
  17. Tas svarkelis tikrai geras grobis,puikiai ant taves atrodo;)

    ReplyDelete
  18. Ačiū už gražius žodžius!

    wolffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Lamb of god2.5.12

    Ieva, tai internetas puiki erdvė reikštis tokiems piktuoliams ir likti anonimais, mat žino,kad jų komentarai kritiški už nieką ir atvirai (atskleidžiant savo tikrą tapatybę) gėdijasi garsiai ją reikšti.

    O Kotryna, jei gatvėje tave kada pamatyčiau būtinai prieičiau susipažinti :)))

    ReplyDelete
  20. 1.Kaip jaustis kitoms merginoms(m/l dydis), jei tu save(xxs/xs/s dydis) laikai nepakankamai liekna?
    2.Dėl ligų irgi nesusireikšmink,nes ir man nuo vaikystės buvo prisakyta visų tipų vėžių 50% tikimybė(vieno iš tėvų visa giminė sirgo vėžiu)ir nuo vaikystės esu vežiojama po įvairiausius LT kampelius tyrimams daryti ir nekartą gulėjau ant operacinio stalo būtent dėl to.
    3.Nežinai ką reiškia užtinti :D Turiu alergiją saulei,upių ir ežerų vandeniui, dulkių erkėms bei žiedadulkėms, todėl gerai žinau ką reiškia užtinti.Todėl patarimas tau, neįžiūrėk problemų ten, kur jų nėra,nes įtaigos galia pati save susirgdinsi ir apsižvalgyk,nes būna daug blogiau :)

    ReplyDelete
  21. MIgle ir Greta, AČIŪ už tokius gražius žodžius ir už labai šaunią nuotrauką. Man dažniausiai mano pačios išvaizda būna tiesiogiai susijusi su tuometine savijauta, tad nieko labai stebėtino, kad taip atrodau. Kita vertus, gaila, kai gražius rūbus panaudoju negražiai :D Nesureikšminu, žinoma, čia Tik skarmalai, bet vis viena buvo galima geriau :) Dar kartą AČIŪ, jūs labai nuostabios;*

    ReplyDelete
  22. Miela Sandra, tikriausiai likimas įmetė mane tiesiai į suaugusiųjų pasaulį ir nuėmė rožinius akinius, parodydamas visas tikrąsias gyvenimo spalvas, kurios ne visuomet vien švelniai pastelinės ir šviesios. Šiek tiek nejauku ir nedrąsu pasidarė. Gal ir kažkokia neaiškaus tipo panika kyla prieš egzaminus, kas būtų visai normalu. O bėdų visokiausių aplinkui pilna, tačiau kai jos susideda į vieną krūvą, net saldu pasidaro. Juoba, kad ne visos iki galo išsprendžiamos ir ne visos nuo žmogaus priklauso. Bet kokiu atveju,Iš tiesų manau jei bus bėda, į ką jau ką, bet Tave kreiptis tikrai galiu. Ir taip ir padarysiu. AČIŪ:)

    ReplyDelete
  23. Egle, džiaugiuosi, kad sugebėjai jame įžvelgti ne tik juodulių, o ir kiek kitų atspalvių. Žinai, gyvenimas kaip zebras, juoda-balta, juoda-balta.. O posakio baigtis turėtų būti aiški :)

    ReplyDelete
  24. Prestige, batukai turi savo labai juokingą istoriją: partempė juos mama iš skuduryno. Kai juos pamačiau, suvokiau, kad ji jau daugiau jų nebepamatys, JIE TURI BŪTI MANO. Tačiau po dienos persigalvojau, ir gražinau juos mamai atgal. Vis dėlto, kažkokiu stebuklingu būdu jie atsidūrė prie mano batų, o pirmąją tokią karštą dieną tiesiog nebuvau pasiruošusi pavasariškai vasariškos avalynės (ir dabar net nenutuokiu, kur ji šiuo metu yra), ir, dėl laiko stokos, pasičiupau pirmus batelius, pasitaikiusius po ranka. Nuo to laiko supratau,kas vis dėlto, man jie PATINKA. Ir labai ačiū už visas liaupses :) Tikiuosi neužmigti ant laurų ir toliau blevyzdavoti lengvai besiskaitančiais tekstukais:)

    ReplyDelete
  25. Kristina2.5.12

    Tavo blogą atradau tik panelės straipsnio dėka ir dabar negaliu atsidžiaugti bei matau, kad esu tokia ne viena :)
    Linkiu tau daug stiprybės ir niekada neišduoti dalykų, kurie tau brangūs (šiuo atveju rašymo) :)

    ReplyDelete
  26. Haneriete, nežinau, ar čia kalti komentarai. Nors, pripažinsiu, apie kiaulės nosį skaitant meilė gyvenimui tikrai netryško iš mano širdies. Bet, kita vertus, kiekvienas turim trūkumų ir nėra ko dėl jų kompleksuoti, juk ne patys tokius veido bruožus pasirinkome. O jei jau juos tokius turime, reiškia jie yra mūsų. Bet žinai, vis viena kai kas nors tai ištaria garsiai, malonu nepasidaro. Ir labai keista, kad komentatoriai nepagalvoja, jog su tokiais "stora-plona", "graži-negraži", "Protinga-kvaila" komentarais gali labai stipriai įžeisti ir įskaudinti žmones. Ach, pasakysiu aš labai lietuviškai ir piktai, bet tikiuosi, kad gyvenime jiems karma atsisuks prieš juos pačius:D Juokauju, manau tokie, kurie rašo tokius komentarus, sėdi gilesniuose purvuose, nei kad mes. Labai sudominai, kada ir kokiame straipsnyje buvai? Norėčiau ir aš akį užmesti:) Šiaip gal ir gerą pamoką gavau, nors ir stiprią. Gal galiausiai išmoksiu priimti ne tik gėlytes į savo daržą. O kas liečia nuotaikas, žiūrėsim. Manau susideda viskas: tiek artėjantys egzai, kurių,kaip visiems garsiai skelbiu,visiškai nebijau, ir artimo draugo iš LMP nelaimė, kuri,galimas daiktas, be jokios perspektyvos tolimesniam jauno žmogaus gyvenimui (šitas dalykas, be abejonės, ima viršų pastarosiomis dienomis, gal savaitėmis, o gal net mėnesiais,dėl to nereikėtų stebėtis tokiomis padrikomis emocijomis). Niekas niekuomet iš mano pažįstamų bendraamžių nėra susidūrę su tokio dydžio nelaimėmis, kai stipriai kovojama dėl žmogaus gyvybės.Ir tai, kad ir kaip banaliai nuskambėtų, gąsdina labiau, nei kad buvo galima numatyti. Man galiausiai viskas bus gerai. :) Pažadu.

    ReplyDelete
  27. One beauty you know, AČIŪ, mieloji :) tikiuosi neapvilsiu :) O jei apvilsiu, tai nenusivilk. Turime kiekvienas savo gyvenimą ;) Ir kvaila būtų jį naudoti neteisingai.

    ReplyDelete
  28. Rūta, šimtaprocentinis TAIP. Gal net šį savaitgalį, nes aš jau degu iš visko, kas man vyksta ir nebesusigaudau gyvenime. Paliava paliava paliava

    ReplyDelete
  29. Laura, nepatikėsi, bet Tavo komentaras privertė mane krizenti :D Ačiū, manau reikės pasiskolinti savivaldybės buldozerį ir pradėti stumti visas tas neigiamas emocijas į vieną didelį kalną, kuo toliau nuo savęs :)

    ReplyDelete
  30. Virginija, na va, pasirodo "Panelė" pasitarnavo ir padarė gerų darbų :)

    ReplyDelete
  31. Lamb of god, teoriškai viską suprantu kuo puikiausiai, ir, nebūdama savo vietoje, sakyčiau lygiai tuos pačius raminančius ir teisingus žodžius. Tiesiog nebuvau pratusi, kad mane kažkas matytų ar girdėtų, dažniausiai buvau iš tų stebėtojų, kurie visą veiksmą stebi iš šalies, o jei ir prisideda, tai ne kaip pagrindiniai veikėjai. Dėl to, natūralu, kad nemoku priimti kritikos, nesvarbu, kokia ji bebūtų: pagrįsta, argumentuota ar tiesiog paika, kai žmonės lepteli tai,kas užkliūna už liežuvio galo. Manau man tai bus pamoka ir pagrindas augintis storesnę skūrą kritikai. ANkščiau ar vėliau man to prireiks. Nesu didelė sadizmo gerbėja, tačiau su tuo posakiu negaliu nesutikti. Taip tikrai yra. Tiesiog tas procesas, kol esi žudomas, malonumo nekelia, nors, didžiosioms audoms praėjus, bus galima pastebėti, jog negandos tik stiprina :)

    ReplyDelete
  32. Anonime (bet gražuiau būtų žinoti Tavo vardą:}) Ačiū už palaikančius žodžius. Taip, viešuma ir liks viešuma. Negali visiems patikti. Tik tokioms naivuolėms ir jautruolėms kaip aš, šiek tiek sunku susigyventi su neigiamomis nuomonėmis:)

    ReplyDelete
  33. Ieva, Taviškiuose žodžiuose tikriausiai radau daugiausiai racionalių ir logiškų patarimų, nors, teoriškai visa tai ir taip buvo žinoma. Nors kartais kritika gali gimti ir iš pavydo, tačiau objektyviai žvelgiant, tokių KOMENTARŲ nebūtų galima laikyti kritika, nes kritika turėtų būti argumentuotas pastebėjimas, o ne pilstymas iš tuščio į kiaurą. Bet kokiu atveju, su savo komentaru pataikei tiesiai į dešimtuką ir, tuo pačiu, tiesiai į mano pasąmonę. AČIŪ!

    ReplyDelete
  34. Anonime nr. 2 (būtų šaunu, jei parašytum vardą, vis maloniau kreiptis asmeniškai, man tas "anonimas" labai kraupiai skamba). Ačiū ačiū ačiū. Net neįsivaizduoji, ką reiškia, tokie nuostabūs žodžiai, žinant, kad aplink sparčiai daugėja įvairiausio plauko tinklaraščių :) Rašyti nenustosiu bet kokiu atveju, tik nežinia, kiek mano rašymas gyvuos būtent šioje erdvėje. Bet, kaip matau, kol kas išnykimas jam negresia :)

    ReplyDelete
  35. Rasa, švarkelis mojuoja savo balinta rankove ir dėkoja už pagyras :) Man jis irgi prilipo: ne tik prie kūno, bet tikriausiai ir prie širdies :D

    ReplyDelete
  36. Gabriele V, gražiais žodžiais be reikalo nesišvaistau. Jei jau juos pasakiau, reiškia, buvo tam priežastis ;)

    ReplyDelete
  37. Viktorija,
    1) Kaip jaustis merginoms, nešiojančioms normalius, bet ne pačius mažiausius dydžius, kai pana nešiojanti mažesnius, jaučiasi stora? Jos nesijaus niekaip, tiesiog palaikys tą merginą pusprote, ir pasakys, kad "Varo Dievą į medį" su tokiomis nesąmonėmis. Žinau ką kalbu, nes pati taip galvodavau. Tiesiog numetus daug kailio, kažkiek pasikeičia ir mąstymas, žinant kiek visko įdėta tam, kad atrodytum taip, kaip kad nori. Kartais indėlis nėra labai gražus ir geras, dėl to pyktis ima, kai viskas nebeteka tokia vaga, kaip kad tu norėtum. Tai visiškai įgimta kiekvienam žmogui: jei jis praranda kontrolę, pradedama panikuoti. Nesvarbu, kokia tai situacija bebūtų: mašinos vairavimas, geras mokymasis, gyvenimo tikslų kėlimas, svorio klausimas ar buvimas dominuojančiuoju asmeniu šeimoje. Visa tai jungia vienas dalykas: žmogus visuomet nori VALDYTI situaciją, kuri susijusi su juo pačiu. O šiaip man atrodo nė žodeliu neužsiminiau apie tai, kad jaučiuosi nepakankamai liekna. Ir ne dėl to, kad taip nesijausčiau (jau tikriausiai suklaidinau žodžių tankmėje, bet jei jau pradėjau, reikia pabaigti), o dėl to, kad jei taip ir jaučiuosi, neketinu to skelbti garsiai, o juo labiau viešai, visiems girdint. Nes: 1. Žmonės ims neigti ir sakyti, jog yra atvirkščiai (lygiai tas pats, kas mergaitė, nupiešusi piešinį, ima zyzti aplinkiniams, kad negražiai piešia tik tam, kad išgirstų pagyras)2. Žmonės yra pernelyg susirūpinę savimi ir nežino, kaip jaučiasi kitas savo kailyje (čia jau nebe empatijos klausimas, greičiau fiziologijos: mes niekuomet neturėsime tokių galių, kad galėtume JAUSTI, kaip jaučiasi kitas, būdamas savyje) 3. Jei taip pasakyčiau, mane paprasčiausiai nurašytumėt į išprotėjusių anoreksikių sąrašą.
    2)Sureikšminu tik tiek, kiek būtina. Ir tai, pernelyg mažai, nei būtų galima. Komentaras apie vėžį čia buvo ojoj,kaip laiku ir į temą, nes ojoj, kaip yra problemų ir ojoj, kaip ne vienam mano artimam žmogui. Ir gal tas komentaras kilo daugiau iš skausmo ir pykčio, kad, vėlgi, tai vyksta man aplinkui, nei norint stipriai susireikšminti. Bet tikimybę ateityje susirgti vėžiu turiu ypatingai didelę.
    3) Žinoma, turiu pripažinti, kad tikrai nežinau, ką reiškia ištinti nuo tam tikrų alerginių reakcijų. Užtat puikiausiai žinau, ką reiškia užtinti nuo pernelyg didelių sūraus vandens sankaupų ant veido ir ašarinėse akių liaukose. Nesijaučiu išskirtinė, turėdama šią nemalonią ir, šiuo atveju, kiek gėdingą patirtį. Ir tikiuosi, jog tai išsakydama garsiai sugėdinsiu save dar stipriau ir priversiu nustoti ašaroti, nes tikrai akyčių nebesimato.O dėl Tavo alergijų. OHO, iš tiesų turėtų būti labai sudėtinga, kai tiek visokių pavojų tyko aplinkui. Tikriausiai daugelis mūsų neįvertinam to, kad esam atsparūs bet kokiam brūdui ir net neįsivaizduojam, ką reiškia, kai iš tiesų kažko turi saugotis.Tikriausiai esi be proto baltos ir jautrios odos:) O kaip saugaisi? Nes realiai atėjus šiltajam metų laikui, gyventi, kai aplink vien upių ir ežerų vanduo, dulkės ir žiedadulkės, pakankamai sudėtinga. :)

    ReplyDelete
  38. Kristina, ačiū už gražius žodžius ir dar kartą lenkiu galvą prieš Panelės žurnalą, kuris atvedė nuostabių skaitytojų. pažadu rašymo neišduoti. Nežinia, kiek jis truks būtent šioje erdvėje, bet artimiausiu metu jis turėtų čia tik bujoti ir plėstis :)

    ReplyDelete
  39. Lamb of god2.5.12

    Kotryna, o ar tau labiau patiko,kai mažiau žinomas tavo blogas buvo ar vis dėlto džiaugiesi,kad jis populiarėja?:)

    ReplyDelete
  40. Anonymous2.5.12

    Sveika,
    tavo blogą seku palyginus neseniai, bet tavo rašymo stilių ir visa kita jau spėjau pamilti(aš tikrai kiekvieną dieną patikrinu šį blogą :D). Tiesą sakant, tavo įrašai skatina mane pačią pradėt rašyti blogą... :)
    Kalbant būtent apie šį įrašą, vakar pakviečiau į draugus Korneliją, šiandien, priėmusi pakvietimą, parašė ar esame pažįstamos, vėliau, kai parašiau jog būtent Kornelijos nepažįstu, bet žinau merginą, kurios nuotraukomis yra naudojamasi, buvau išmesta iš draugų... O tokią laimę turėjau kad priėmė į draugus... ;// :DD
    Linkiu tau sėkmės sunkiame dvyliktoko gyvenime(taip, man iki jo dar toli.. :D), ir linkiu neprarasti nuostabaus savo rašymo stiliaus bei optimizmo, kurio neretai gal šiek ir pasigendu tavo įrašuose.. Kad ir kaip ten bebuvę- jie nerealūs! :)

    ReplyDelete
  41. Lamb of god, vienareikšmiškai pasakyti būtų sunku. Vienas labiausiai mane erzinančių dalykų pastaruoju metu yra tai, kad išpopuliarėjus mano blogui, kartais jaučiuosi suvaržyta, norėdama išreikšti vieną ar kitą savo emociją, mat žinau,kad visa tai yra stebima ir girdima. O kartais juk taip norisi išsilieti nepažšįstamiems žmonėms ir tiesiog pailsėti nuo pažįstamųjų. Ir, žinoma, tie įvairiapusiškieji komentarai ne visuomet turi teigiamą pusę. Kita vertus, nematau prasmės rašyti BLOGO vien sau pačiai. Tokiu atveju rinkčiausi tai, ką dariau iki blogspot'o laikų, biteplius.lt ir jos privačiuosius dienoraščius, kurių skaityyti negalėtų niekas kitas tik aš(ir gal hakeriai, sugebantys įsilaužti į kitų žmonių erdves). Bet kokiu atveju, neleisčiau sau nerašyti ir rašyčiau bet kokioje socialinėje santvarkoje :D tas populiarumas (nejauku net minėti sąvoką populiarus, nes niekuomet negaliu būti tikra, kiek iš tiesų jis populiarus) atneša didelę atsakomybę. Bet taip, neabejotinai, gyventi daug įdomiau. O dėl populiarėjimo manau populiarėja ne pats mano blogas, o pati blogų rašymo idėja Lietuvoje, dėl to tokio didelio pasisekimo sulaukiau :)

    ReplyDelete
  42. Anonime, labai džiaugiuosi, atradusi dar vieną skaitytoją:) Tikiuosi bičiuliausimės ilgai ir laimingai :) Cha, geras įvykis su Kornelija. Tiesą sakant, kviečiau į draugus ją ir aš pati, taip pat kvietė mano brolis, mat, turiu įtarimo, jog tai gali būti jo bendraamžės ir net iš jo mokyklos trylikaketuriolikmetės mergaits darbas. Deja, tiek mano, tiek brolio kvietimai draugauti, susilaukė visiško ignoravimo. Tad žemai lenkiuosi prieš tave, kad sugebėjai prisikviesti ją į svečius. Dabra labai maga sužinoti: ar daug ten nuotraukų prisidėjusi į albumus? :D Ačiū už gražius palinkėjimus. Iš tiesų man visuomet iki egzaminų atrodydavo toliau, nei iki kitos galaktikos nuskristi. pasirodo, klydau. :/Išgyvensiu ir egzaminus ir dar daug kitų išgyvenimų:) STiliaus, tikiu, neprarasiu, o pozityvumas tikiuosi ateis sulig kiekviena saulėta diena :) Nors pastebėjau, jog dažniausiai skausmas gimdo kūrybą ir genialias mintis :D

    ReplyDelete
  43. Anonymous2.5.12

    Heeem, čia aš, vėl ta pati anonimė. :D
    Nuotraukų į profilio albumą įsidėjusi ji tris, bet dvi tos pačios, tik viena iš jų yra apkarpyta. :)
    Bet tu laimingas žmogus - visose savo nuotraukose atrodai gražiai bei pasitempusi, taigi nėra dėl ko pergyventi, o gal net džiaugtis dėl spartaus populiarėjimo(kad ir tokiais būdais) :D

    ReplyDelete
  44. Na taip, iš tiesų būti kopijuojama, jau labai savotiškas pasiekimas :D O Dėl pasitempimo, tai pakankamai skurdi asmeninių nuotraukų atžvilgiu esu, dėl to visos, kurios egzistuoja, pakankamai padorios :D Stengiuosi vadovautis taisykle: arba normalios nuotraukos, arba jokių. :)

    ReplyDelete
  45. Lamb of god2.5.12

    na tokio ir tikėjausi atsakymo :)

    ReplyDelete
  46. Tikriausiai jau darausi nuspėjama :)

    ReplyDelete
  47. Lamb of god2.5.12

    :) O jei grįžti prie kritikos tai puikiai žinau, kaip ji gali suėsti ir galiausiai privesti prie menkavertiškumo. Tiesiog tokiais atvejais kreipiuosi į žmonės,kurie mane myli, rūpinasi, į tikrus draugus,kurie man linki viso ko geriausio, tik iš jų galių tikėtis visiško atvirumo, protingų ir naudingų patarimų. Manau ir tu turi tokių žmonių šalia, kurie gali padėti atsirinkti :)

    ReplyDelete
  48. Anonymous3.5.12

    Kotryna tik paskutiniu metu pradėjo "gvildenti" rimtesnes temas, ir ypatingai pabrėžti savo dalyvavimą tose komisijose... Pradinė blogo idėja buvo pirkiniai, šopingas, ir kažkodėl man tai labiau "lipo" nei dabartinis tavo, Kotryna, noras atrodyti protingai ir išmintingai. Taip, tu nesi kvaila, tačiau dirbtinai bandydama išlaužti kuo mandresnį pasisakymą, atrodai lėkštai. Ir tai labai jaučiasi. Su laiku atrasi sau tinkamiausia rašymo stilių..

    ReplyDelete
  49. Lamb of god, esi visiškai teisi :)

    ReplyDelete
  50. Anonime, pagrindinės blogo idėjos tu negali žinoti vien dėl to, kad tokio dalyko, kaip mano BLOGO IDĖJA nebuvo ir abejoju, ar kada nors bus. O pagal pirmojo įrašo nuotraukas nuspręsti, apie ką bus kalbama toliau, yra paprasčiausiai buka. Jei Tau buvo įdomiau skaityti apie "šopingą" ir panašius dalykus, gaila, bet turėsiu tave nuvilti ir rekomenduoti skaityti kitus tinklaraščius, kuriuose, neabejoju, rasi daug tave tenkinančių įrašų ir informacijos. Jei tau kažkas atrodo lėkštai ir dirbtinai, yra tik tavo vaizduotės vaisius, o jei pradėčiau klausytis kiekvieno ANONIMIŠKAI išreikšto komentaro ar pakritikavimo, tikriausiai jau senai nebebūčiau tęsusi savo veiklos. Ir ne, rašydama, googlėj'ė kažkokių "mandrų" išsireiškimų tikrai neieškau, tad ką rašau, rašau iš savęs, o jei tau atrodo mandra, lėkšta ar tiesiog nepriimtina Tau, mielas anonime, tuomet vėlgi, galiu tik nuvilti, kad lėkšta tikriausiai esu ir aš pati. Šioje situacijoje tiktų čia daug įvairių vaizdingų pasakymų bet abejoju, ar Tau jie bus iki galo suvokiami. Labai įdomiai nuskambėjo teiginys apie "dalyvavimą tose "komisijose"" ir tikrai neturiu net menkiausio supratimo, kas tos komisijos ir su kuo jos valgomos. Bet, jei jau sakai, kad pabrėžiu dalyvavimą jose, lai tegu lieka Tavo tiesa. O šiaip ne, pigi kekšė nebūsiu ir ketinu toliau rašyti apie tai,kas aktualu MAN pačiai. Geros dienos. Tikiuosi tavo rašymo stilius unikalus ir labai nelaužytas;*

    ReplyDelete
  51. Anonymous3.5.12

    super irasas! del muzikos pasiulyciau paklausyti si kurini: http://www.youtube.com/watch?v=BWerj8FcprM

    ReplyDelete
  52. Lamb of god3.5.12

    O man tas ir patinka, kad blog'as yra ne vien apie madą. Man patinka ir paskaityti ką Kotryna nuveikė, kur sudalyvavo, ką matė. Žodžiu daugiau įvairovės, tikrai čia nekenkia, ir pritraukia tik daugiau skaitytojų :) Ir rašytojos nesuspaudžia į kažkokius rėmus, kas tuo metu aktualu apie tą ir rašai. O kiekvienas gali atsirinkt ką skaityti ko ne :)

    ReplyDelete
  53. ANonime, ačiū. O kūrinys nuostabus. :)

    ReplyDelete
  54. Lamb of god, na iš tiesų aš irgi panašiai įsivaizdavau visą tą rašymo reikalą, bet panašu, kad kiek žmonių, tiek nuomonių. Man atrodo reikia rašyti tai, ką NORI rašyti. Ir visiškai nesvarbu, kas tai bebūtų. Gal praėjusiam anonimui atrašiau ne itin gražiai, bet šiandien netekome draugo, tad natūralu, kad pyktis ir sielvartas šiuo metu liejasi per kraštus. Tik nesu įsitikinusi, kad apie tai garsiai ir viešai verta kalbėti.

    ReplyDelete
  55. Lamb of god4.5.12

    Užjaučiu.

    ReplyDelete
  56. Anonymous4.5.12

    Kotryna, jei esi tokia maloni ir faina, kodėl nemoki priimti anonimų nuomonės? :) ir taip, tavo kalba dirbtina :)

    ReplyDelete
  57. Anonymous5.5.12

    Tiesa skant, kai pirma karta cia uzsukau, man patiko, kad tu rasai trumpai ir aiskiai apie kosmetika naujus drabuzius ir pan. Paskutiniu laiku, jau nebeskaitau tavo irasu, nes kazkaip jie pradeda varginti ir nieko idomaus neperskaitau.
    Ir paskutinej nuotraukoj, atleisk, bet apsirengus tikrai nelabai kaip esi, niekas tarpusavyje nesiderina ir nors esu ta kuri greiciau tiegiog tokius skonio nesutapimus mandagiai nutyli, bet drabuziai atrodo tikrai nekaip.

    ReplyDelete
  58. Anonime nr. 1- malonumas su kritikos priimimu neturi nieko bendro. Labai tikiuosi, kad tavo kalba ne dirbtina:) O aš kalbu taip, kaip man kalbasi.
    Anonime nr. 2- Taip, man pačiai labai nepatiko kaip atrodžiau. Dėl nuotraukos talpinimo turėjau labai daug abejonių, nes mano nuomone ji net darko visą tinklaraštį. Tiesiog mano pusseserė joje atrodo labai gražiai, taip pat nuotraukos kokybė labai gera.O aš, niekam ne paslaptis, atrodau tragiškai: tiek fiziškai, tiek emociškai, tiek aprangos atžvilgiu. O jei nebepatinka mano rašliavų temos ar pobūdis- nieko

    ReplyDelete
  59. Kotryna, o man kaip tik dabar labiau patinka tavo įrašai! Atradau tave per www.manodrabuziai.lt ir užsiprenumeravau manydama, kad štai bus lengvi pasiskaitymai jaukiais vakarais, tik vis susigriebdavau juos skaitydama: „Et, dar viena daiktus ir save labai mylinti panelė!“ ir štai kaip buvo netikėta suprasti, kad iš tikrųjų vis dėlto taip nėra, nes esi protinga ir visuomeniška, o tokių žmonių reikia, manyčiau. Į kvailus komentarus kaip į tokius ir reaguok - kažką darančiam jų buvo ir bus, tai neišvengiama.

    ReplyDelete
  60. Anonymous5.5.12

    Kodėl paskutiniais mėnesiais taip depresuoji, ar visa tai dėl draugo? Kas tave dar taip kankina?

    ReplyDelete
  61. Ligita, ačiū už palaikymą ! Tiesiog vis dar nemoku ir nežinau, kaip reaguoti į tam tikro tipažo komentarus, bet tikiuosi, kad su laiku jų daugės(Skamba kiek sadistiškai) ir galiausiai išmoksiu į juos reaguoti tinkamai bei ramiai. Bet kokiu atveju, šiuo metu širdį ypatingai kutena neigiami atsiliepimai. Kita vertus, per šį mėnesį, o ypatingai šią savaitę įvykę įvykiai mano gyvenime, parodo, kad tai nėra kažkas labai reikšmingo.Ačiū už gražius žodžius. :)

    ReplyDelete
  62. Anonime, taip. Priežastis ganėtinai aiški. Nežinau, ar sugebėsiu viską papasakoti išsamiai ir sklandžiai, bet tikiuosi, kad šį vakarą man pavyks parašyti apie Eimantą daugiau.

    O kankina dažniausiai žmogus pats save, ir priežastys gali būti visiškai neracionalios, dar blogiau, visiškai išsigalvotos, tačiau ne mažiau svarbios ir rimtos. Nes kiekvienam sava problema yra pati didžiausia. Nieko tokio, žinau, kad artimiausiu metu viskas praeis ir galėsiu švystelėti gerokai daugiau pozityvumo tiek savo gyvenime, tiek tinklaraštyje.

    ReplyDelete
  63. Kaip visada labai nuoširdūs ir išsamūs tesktai. Gražios fotografijos bei pirkiniai. Gavai netgi , kaip čia geriau pavadinus, reklamą, tavo blog'ą pastebės dar daugiau žmonių. Taip ir toliau. Tokie žmonės toli eina. Sėkmės. :)

    ReplyDelete
  64. Rūūta, ačiū už gražius žodžius :) Na taip, reklama tikrai nemaža :) Šiuo metu svarbiausia tai, kaip sugebėsiu ją išnaudoti :)

    ReplyDelete
  65. auguste11.8.12

    kotryna,as nesenei pradejau langyti tavo svetaineja,man labai patyko tavo sitos istorijos,ir nesikrimsk taip,eik i prieki :)

    ReplyDelete
  66. Esu čia, norėdamas paliudyti, kaip šis galingas burtų ratukas, vadinamas daktare Ogala, padėjo man pagerinti mano santykius. Man skaudėjo širdį, kai mylimoji man pasakė, kad jis nebėra suinteresuotas vesti mane, nes kita ponia ant jo panaudojo juodąją magiją. Aš verkiau ir verkšlenau kasdien, kol taip blogai, kad kreipiausi į internetą pagalbos. Štai tada, kai perskaičiau atsiliepimą apie dr. Ogala, tada kreipiausi į jį pagalbos ieškant meilės ir savo gyvenimo. , jis padėjo man užrašyti galingą meilės kerą ir, mano nuostabai, po 24 valandų meilės burto, mano mylimasis grįžo ant kelių maldaudamas manęs atleisti. jo el. pašto adresas: drogalad02@gmail.com WhatsApp +2347049668119 ...

    ReplyDelete

© 2016 Kotryna Uogintaite